Raftand Yaran-Golriz_5951702843978154348.mp3
4.87M
🌹«رفتند یاران» سرود حزن انگیز و تاثیر گذاری که محمد گلریز برای شهید مظلوم بهشتی خواند.
شعر از مرحوم حمید سبزواری
🇮🇷#لحظه ای با شهدا
🌴🥀🌴⚘🌴🌷🌴😭🌴
#کلام_امام
⚫ حادثه #هفتم_تیر
#امام_خامنهای :
حادثهی هفتم تیر حادثهای است که به سرنوشت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ارتباط دارد، و این حادثه برای جمهوری اسلامی سرنوشتساز بود. اگرچه شهدای این حادثه جزو بهترین و برجستهترین عناصر نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی بودند و یاد آنها هرگز فراموش نخواهد شد - بخصوص شخصیت برجسته و نورانىِ مرحوم شهیدآیةالله بهشتی (رضوان اللهتعالی علیه) و دیگر شهدا - لیکن با این همه، در این حادثه، چهرهی نفاق در کشور آشکار شد؛ پشت سر عناصر نفاق هم عناصر استکبار خودشان را نشان دادند. برای یک نظام نوپا، روشن شدن چهرهی دشمنان، چیز کوچکی نیست. منافقینی که خودشان را پیرو خدا و پیغمبر و اسلام و نهجالبلاغه معرفی میکردند، با این حادثه، خود را مفتضح کردند؛ نشان دادند که چقدر با ارکان نظام اسلامی، با چهرههای موجّه، شخصیتهای برجسته، علمای بزرگ، خدمتگزاران صادق و کارآمد، اینها دشمنند، مخالفند؛ چهرهی اینها روشن شد.
🍃🌸
🇮🇷#لحظه ای با شهدا
🌴😭🌴🌷🌴⚘🌴🥀🌴
🌺 بهشتی با مردم بود..
🔰 #حضرت_امام_خمینی (ره):
✅ ارزش آقای رجایی، ارزش آقای باهنر، ارزش آقای بهشتی و ارزش این ائمه جمعهی مظلومِ ما به این نبود که یک دستگاهی دارند؛ ارزششان به این بود که «خودی» بودند، با مردم بودند، برای مردم خدمت میکردند..! ۱۳۶۱/۰۶/۰۷
#سالروز_شهادت
شهیدمظلوم ایه الله بهشتی وهفتادودوتن از بهترین یاران امام
هدیه کنیم صلواتی نثارارواح مطهرشان
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
🌴🥀🌴⚘🌴🌷🌴😭🌴
🇮🇷#لحظه ای با شهدا
8.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎 نماهنگ | ساعتهای بهشتی
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «بعدازظهرِ #روز_عرفه، یکى از آن ساعات بهشت است، اگر ما بتوانیم آن را درک بکنیم.» ۷۲/۳/۵
🔺به مناسبت روز #عرفه
📥
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#اَللّٰهُمَّ_عَجِّلْ_لِوَلیِّکَ_الفَرَج
مجله اشارات ایام (اشارات) آذرماه سال 1388 ، شماره 134
شهادت آیت الله دکتر بهشتی و 72 تن از یارانش
دوشنبه
7تیر
اشاره
سال شمار زندگی شهید بهشتی
2 آبان 1307
تولد در محله لُنبان اصفهان در خانواده ای روحانی.
1311
آغاز تحصیل در چهار سالگی.
1317
تحصیل در دبیرستان سعدی اصفهان).
1321
ترک تحصیل در دوره دبیرستان سال سوم) و آغاز تحصیل علوم حوزوی در مدرسه صدر اصفهان).
شهریور 1325
مهاجرت به قم، اقامت در مدرسه حجتیه و بهره از محضر استادانی چون آیت الله داماد و آ یت الله اردکانی.
فروردین 1326
شروع درس خارج در محضر امام خمینی، آیت الله حجت و آیت الله بروجردی قم).
رمضان 1326
آغاز سفرهای تبلیغی به دورترین روستاها، به سفارش آیت الله بروجردی.
1329
شرکت در آزمون دیپلم ادبی و امتحان ورودی دانشکده معقول و منقول الهیات و معارف اسلامی) دانشگاه تهران.
1330
رفتن به تهران و آموختن زبان انگلیسی به صورت فشرده).
29/4/1330
حضور در ستاد اعتصاب تلگراف خانه اصفهان علیه صحبت های قوام و سخنرانی که به احضار شهربانی انجامید.
1333
تأسیس دبیرستان دین و دانش قم.
1342
منع اقامت در قم به دستور ساواک و مهاجرت به تهران، عضویت در شورای روحانیت و فقاهت هیئت های مؤتلفه اسلامی به سفارش امام به همراه آقایان مرتضی مطهری، محی الدین انواری و مهدی مولایی.
1343
منتظر خدمت شدن از آموزش و پرورش، بر اثر فشارهای ساواک.
فروردین 1344
رفتن به آلمان و پیشنهاد مراجع تقلید.
تابستان 1348
سفر به عراق و دیدار و گفت وگو با امام خمینی، آیت الله خویی، آیت الله شهید سید محمدباقر صدر و آیت الله حکیم.
1348
سفر به کشورهای سوریه، لبنان و ترکیه و بازدید از فعالیت های اسلامی و تجدید عهد با امام موسی صدر.
1349
بازگشت به ایران و ممنوعیت خروج از کشور به دستور ساواک.
18/12/1349
اشتغال دوباره در آموزش و پرورش، به عنوان کارشناس ارشد کتاب های علوم دینی در سازمان کتاب های درسی ایران.
1353
دفاع از پایان نامه دکترا و تصویب آن توسط هیئت داوران با درجه بسیار خوب.
1354
دستگیری و بازداشت چند روزه در کمیته ضد خراب کاری بر اساس گزارش های ساواک از سخنرانی ها.
فروردین 1357
پی ریزی جامعه روحانیت مبارز همراه با آیت الله شهید مرتضی مطهری، محمد مفتح، امامی کاشانی، ملکی، موسوی اردبیلی و....
آبان 1357
سفر به پاریس برای مذاکره و هماهنگی با امام خمینی و صدور فرمان امام خمینی رحمه الله برای تشکیل شورای انقلاب.
29/11/1357
اعلام موجودیت حزب جمهوری اسلامی به همراه آقایان آیت الله موسوی اردبیلی، آیت الله خامنه ای، شهید باهنر، آیت الله رفسنجانی.
30/4/1358
شرکت در ائتلاف بزرگ احزاب و سازمان ها برای نمایندگی مجلس خبرگان.
1358
آغاز فعالیت مجلس خبرگان قانون اساسی.
1358
اعلام نتایج قطعی مجلس خبرگان و کسب 60 درصد آراء مأخوذه از حوزه انتخابیه تهران.
4/12/1358
حکم امام به آیت الله شهید بهشتی مبنی بر مسئولیت دیوان عالی کشور.
آذر 1359
تعیین در هیئت سه نفره منتخب امام درباره اصلاحات ارضی و واگذاری زمین.
17/3/1360
دیدار از جبهه های جنوب و شرکت در سمینار جنگ و جهاد و سخنرانی در اهواز.
2/4/1360
تشکیل شورای موقت ریاست جمهوری متشکل از شهید محمدعلی رجایی، نخست وزیر و شهید بهشتی و رئیس دیوان عالی کشور و آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس شورای اسلامی.
7/4/1360
انفجار بمب در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی و شهادت آیت الله سید محمد حسینی بهشتی به همراه 72 تن از یاران امام و انقلاب.1
1. غلامعلی رجایی، سیره شهید دکتر بهشتی، صص 677 ـ 679.
شهید بهشتی و ولایت فقیه
یک روز پس از سوء قصد به جان آیت الله خامنه ای در ششم تیر سال 1360، در ساعت بیست و سی دقیقه شامگاه روز یکشنبه، هفتم تیر 1360، جلسه ای در سالن اجتماعات دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی، واقع در سرچشمه تهران برگزار شد. نمایندگان مجلس و برخی اعضای هیئت دولت در جلسه حاضر بودند و درباره تورم بحث می شد. برخی از اعضا خواستند درباره انتخابات ریاست جمهوری نیز صحبت شود. شهید بهشتی سخنانش را با این عنوان آغاز کرد: «ما بار دیگر نباید اجازه دهیم استعمارگران برای ما مهره سازی کنند و سرنوشت مردم ما را به بازی بگیرند.... » این آخرین کلماتی بود که از لبان حق گوی ایشان شنیده شد. ناگهان انفجاری مهیب روی داد و در کمتر از ثانیه ای، از سالن اجتماعات حزب جمهوری اسلامی جز تلی از خاک چیزی نماند. فاجعه انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی ایران در تهران و شهادت مظلومانه هفتاد و دو تن از برجستگان و نیروهای شایسته و کارآمد انقلاب و در رأس آنها دکتر شهید بهشتی، با توطئه سازمان منافقین، واکنش استکبار جهانی و عوامل داخلی آنها در قبال برکناری بنی صدر خائن و حذف ضد انقلاب از صحنه سیاسی کشور با تدبیر مسئولان نظام اسلامی بود.
با شهادت این یاران والامقام انقلاب، سیر انقلاب اسلامی بر مبنای اسلام و ولایت و فقاهت، قوت و بالندگی یافت و توطئه های منافقان و نقشه های التقاطی و انحرافی آنان را رسوا ساخت. اگر حیات و شهادت فرزانگانی چون شهید بهشتی نبود، شاید سرنوشت انقلاب به گونه ای دیگر رقم می خورد. امام خمینی رحمه الله، با کمال شهامت و شجاعت، به سرعت پس از حادثه فرمود: «گرفتن این شهیدان از ملت، ملت را عقب نمی نشاند؛ صف ها فشرده تر می شود، مشت ها گرهش محکم تر می شود. شما نمی توانید با ترور بعضی شخصیت ها، با بمب گذاشتن در بعضی جاها، هر جا که باشد، نمی توانید این ملت را از صحنه خارج کنید. این ملت در سرتاسر کشور، الان در صحنه است...».
امام با این سخنان حماسی از دل برآمده، روحیه دیگری به ملت بخشید و با سرانگشت تدبیر خود، نگذاشت کشور حتی یک روز، دچار بحران شود. بی شک، ولایت فقیه برای ملت ما راز عزت، عظمت و استقلال بوده است.
سلام و درود خدا بر شهید مظلوم، بهشتی که فرمود: «ما معتقدان سرسخت به ولایت فقیه و امامت قاطع رهبر عالی قدرمان هستیم. اصل ولایت فقیه در اسلام، تعارف نیست و یک اصل بنیادی نظام اسلامی است».1
گفتار مجری
جبهه سیاسی و مبارزه با رژیم1
شهید مظلوم بهشتی، شیوه ای را در مبارزه با رژیم برگزیده بود که جز تعدادی از انقلابیان سرشناس ایرانی، کسی مانند وی عمل نکرده است. او از پیشوایان راستین اسلام و امامان معصوم علیهم السلام، این درس را آموخته بود. شیوه سیاسی وی، نوعی شیوه مکتبی و هدف دار بود. وی در نوشته ها و گفتارهایش، با پرخاشگری و تظاهر، به انقلابی بودن شهرت نیافت. وی معتقد بود یک مبارزه نتیجه بخش، باید از روی نقشه صحیح و با تمهید مقدمات و با تشکیلات منسجم همراه باشد. او در فکر پایه ریزی بنیادهای اصیلی برای انقلاب بود تا اسلامیت انقلاب حفظ شود. شهید بهشتی، مرد حقی بود که از مولایش علی علیه السلام، اخلاص عمل آموخت و به راه امامان برحق گام برداشت. آیا می توان نقش سازندگی وی را در انقلاب، از راه بیان و قلم و سازمان دهی و ایدئولوژی سازی، دست کم گرفت؟
1. او به تنهایی یک امت بود، مقدمه، ص 8.
مقاومت اسطوره ای دکتر بهشتی1
شهید مظلوم، دکتر بهشتی، بسیار خون سرد و بردبار بود، از تهمت ها باکی نداشت و با همان روش حکیمانه خود، مردانه ایستادگی کرد. وی رنج می برد از رفتار کسانی که او را می شناختند و سال ها همکار و هم نشین او بودند، ولی به ناحق، حقش را نادیده می گرفتند و تلاش او را در سازندگی نسل جدید اسلامی و شناخت اسلام راستین هدر می دادند. او از این رفتارها شکایت و گله می کرد و خوب می دانست که از کجا سرچشمه می گیرد. او رژیم شاه و صهیونیسم بین المللی را دشمنان قسم خورده تجدید تفکر اسلامی و محرک اصلی آن اعمال ناروا می دانست که با این طرز تفکر جدید اسلامی و حامیان و ناشران آن به مبارزه برمی خاستند.
1. همان، ص 9.
ایجاد رابطه و وساطت میان امام و گروه های مبارز1
رابطه و سابقه شهید بهشتی با امام و اعتماد کامل امام به این یار حقیقی، او را در سال های مبارزه، به یکی از یاران نزدیک و طرف مشورت امام و رازداران انقلاب تبدیل کرده بود و شهید بهشتی نقش خود را از این رهگذر به خوبی ایفا می کرد. او یکی از بهترین رابط های امام و قشرهای مبارز؛ اعم از روحانی و روشن فکر بود و خط مشی امام را برای گروه ها و گرایش ها روشن می کرد و افکار و پیام های گروه ها را به عرض امام می رساند.
1. همان، ص 10.
چاره اندیشی در پیشبرد انقلاب1
آیت الله بهشتی را باید از چاره اندیشان انقلاب و حلال مشکلات روزمره دانست؛ مشکلاتی که با توطئه عمال رژیم و اعوان و انصارش یا با خامی و ندانم کاری و تضاد آراء و عقاید خود انقلابیان، سنگ راه انقلاب بودند. وی مردی بسیار تیزهوش، کاردان و مدبر بود، در کارهای انقلابی مانند اعتصاب ها، راه پیمایی ها، نوشتن اعلامیه ها، جبهه گیری ها و برخوردها، صاحب نظر و قطب ارشاد و مرجع رجوع و تصمیم گیرنده بود. آنچه شاید در شیوه فعالیت های سیاسی آیت الله بهشتی به آن توجه نشده باشد، آن است که وی در کارهای حساس، همواره از دوستان نزدیک و باوفای خویش کمک می گرفت و کارها را به نام و با حضور آنان اجرا می کرد و خود به طور مستقیم و غیر علنی بر آن نظارت داشت.
1. همان، ص 11.
سخن بزرگان
امام خمینی رحمه الله
«دشمنان، با شهید بهشتی که مظلوم زیست و مظلوم مرد و خار چشم دشمنان اسلام بود، دشمنی سرسخت داشتند».1
«آقای بهشتی رحمه الله که یک نفر آدمی بود مجاهد برای اسلام، به درد می خورد، فعال بود، دانشمند بود، مدیر بود و دیدید که در صحنه کشور چه فضاحت ها درآوردند، مردم را منحرف کردند، مردم یک وقتی بیدار شدند که بهشتی ای در کار نبود».2
«اشخاصی بودند که آن قدری که من از آنها می شناسم، از ابرار بودند؛ از اشخاص متعهد بوده اند که در رأس آنها مرحوم بهشتی است».3
«مراتب فضل ایشان و مراتب تفکر ایشان و مراتب تعهد ایشان بر من معلوم بود».4
«من او را یک فرد متعهد، مجتهد، متدین، علاقمند به ملت و علاقمند به اسلام و به درد بخور برای جامعه خودمان می دانستم».5
1. همان، ص 128.
2. غلامعلی رجایی، سیره شهید دکتر بهشتی، ص 582.
3. او به تنهایی یک امت بود، ص 113.
4. همان، ص 109.
5. کیهان، 6/4/68، ش 13645.
متن ادبی
دریای درد
مهیا زاهدین لباف
آن روز، هفتم تیر بود؛ اشک ها عنان از چشم گرفته بودند، در کف هیچ کس صبری نمانده بود، کسی را یارای تسلی بخشیدن نبود، بهشتی و یارانش به سمت آسمان پر گشوده و به ملکوت پیوسته بودند.
فریادهای درد، فضا را آکنده بود. آن روز طوفان دل انسان های دردمند، دریای عشق را مواج تر می کرد. بهشتی و یارانش، چونان پرنده های سبک بال پر کشیدند، از سیل عشاق گذر کردند و به منزلگاه ابدی رسیدند.
ماه اشک
تیر، ماه اشک و زخم است؛ اشکی که در سوگ هفتاد و دو تن از یاران امام خمینی رحمه الله، همواره بر گونه هایمان جاری است و زخمی که هرگز التیام پذیر نیست. تیر، ماه اندوه است؛ اندوه در فراق مرزبانان حماسه و ایثار، مردانی که ستایش عصرها و نسل ها را برانگیختند. در هفتم تیر سال 1360، ما زخم خوردیم و داغ دیدیم، فریاد زدیم و سرخ گریستیم و از آن روز، بر مدار اشک و آه چرخیدیم. در چنین روزی، دیوصفتان و دوزخی دلان بدکنش، بهشتی؛ آن مرد تنهای صحنه های آتش و خون را به خون غرقه کردند؛ مردی که سیره اش چون آبشاری پرشکوه و هیجان بخش، از لطافت های انسانی، سرشار و سرشتش به گلبرگ های رنگارنگ بخشش و گذشت، آراسته بود؛ مظلومی که اندیشه ژرف نگرش، به سان رودی پاک و زلال، از چشمه جوشان امامت لبریز بود. روحش شاد و فردوس برین جایگاهش!
ابرهای غم بار
حدیث بهشتی، روایت عجین شدن با مظلومیت و غربت است. نگاه وی مهربان، قدم هایش استوار، قلبش به سان آینه، صاف و دستانش بهاری بود. بزرگی و اقتدار از ساده زیستی او افتخار می یافت و ناامیدی را در کوه وجودش توان رخنه نبود. سخنان آن سید بهشتی صورت و سالک فرشته سیرت، هنوز هم زیور دل ها و زنده کننده جان هاست. هنوز ابر رحمت اندیشه اش، تشنگان ولایت را سیراب می کند و نامش، درس آموز شکیب و شهامت است. هنوز از قدرت قنوت آن سرو راست قامت، تاریک اندیشان چون برگ بید به خود می لرزند. از تراوش دریای دلش، باغ آبی ایمان گل می داد و روزها همه آفتابی بود، ولی ناگاه هجوم ابرهای غم بار، شهر را در خود فرو برد و تهران، یک پارچه داغ و زخم شد.
آن روز غم بار
هنوز آن روز غم بار را خوب به یاد داریم. هنوز آیینه های شکسته اشک ها، دل های زخم خورده غنچه ها، قیامت قامت های شکسته، چهره های گریان گل ها و جراحت عمیق ایمان را خوب به یاد داریم؛ هفتم تیر را؛ روزی که اشک ماتم، گونه های امام و امت را دربرگرفت. یاد تمامی شهدای هفتم تیر، گرامی باد!1
1. www.hawzah.net.
مقدمه ای که فرجامش انفجار بود
«ملتی که برای اقامه عدل اسلامی و اجرای احکام قرآن مجید و کوتاه کردن دست جنایت کاران ابرقدرت و زیستن با استقلال و آزادی قیام نموده است، خود را برای شهادت و شهید دادن آماده نموده است. ملت ما برای همه چیز ایستاده است».