شرح مناجات شعبانيّه ٢
🔆اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد؛
خداوندا؛ بر محمد و آل محمد رحمت فرست.
✳️بازگشت اين صلواتها به خود انسانهاست. چرا كه ما براى پيامبر(صلى الله عليه وآله) و خاندانش طلب رحمت مىكنيم و چون ظرف وجودى آنان لبريز از رحمت الاهى است و نيازى به آن ندارند، اين رحمت به كسانى كه تحت ولايت آنها هستند سرازير مىشود. درست مثل آنكه، شخصى استكان يا ليوانى را پر از آب كرده است و اگر مرتب از او بخواهيم بر روى آن آب، آبى بريزد قطعاً در ظرفى كه زير آن استكان يا ليوان وجود دارد سرازير شده و موجوداتى كه در آن ظرف يا اطراف آن هستند بهره مىگيرند. بنابراين هر كس صلوات مىفرستد به دليل سرريز شدن رحمت الاهى از ظرفيّت وجودى پيامبر(صلى الله عليه وآله) و اهلبيت(عليهم السلام)، بركت اين صلوات به خود او و ديگران مىرسد .
✳️انسان وقتى مىخواهد از يك شخص بزرگ و با عظمت چيزى درخواست كند ولى در خود چنين لياقتى نمىبيند بنابر اصول روانشناسى لازم است اوّل توجّه آن شخص بزرگ را به مطلوبش جلب كرده، سپس خواسته خود را مطرح نمايد. به عنوان مثال ابتدا به فرزند و يا دوست صميمى او اظهار ارادت و علاقه كرده و كمكم زمينه درخواست خود را فراهم نمايد.
در حقيقت با صلوات جرأت پيدا كردهايم در پيشگاه با عظمت الاهى سخن بگوييم و قبل از آنكه براى خود چيزى بخواهيم براى دوستان و عزيزانِ درگاه خداوند طلب رحمت كنيم، و به عبارت ديگر در عالم محبّت يك نوع ايثار نموده و با زبان خاصّى به اهلبيت(عليهم السلام) عرض مىكنيم: «ما گرچه خود سراپا نياز هستيم ولى چون شما را دوست داريم قبل از اينكه براى خود چيزى بخواهيم براى شما رحمت مىخواهيم».
گرچه اهلبيت(عليهم السلام) نيازى به درخواست ما ندارند ولى، كار ما در حقيقت مانند آن فقير گرسنه و بيمارى است كه درِ خانه كسى را مىزند و چنين مىگويد: «خدا عمرت بدهد. سلامتى عطا كند. بركت عنايت فرمايد». درست همان چيزهايى را كه آن فرد دارد براى او از خداوند درخواست مىكند. اين اظهار محبّت و جلب توجّه است، و هيچگاه او در جواب آن فقير نمىگويد من سالم هستم، زيرا مىداند اين فرد جز اين مقدار دعا، كار ديگرى نمىتواند انجام بدهد و مىخواهد بگويد، اگر تو سالم نبودى من از خدا مىخواستم كه به تو سلامتى عطا كند. پس اينگونه دعاها تبيين عقلى ندارد، بلكه تنها يك ابراز عشق و علاقه و محبّت است.
منبع: کتاب شکوه نجوا - آیت الله مصباح یزدی ره - ص 12-15
#ماه_شعبان
@RajabTaRamazan #شرح
نمازهای شبهای ماه شعبان.pdf
463.9K
نمازهای شبهای ماه شریف شعبان
منبع: اقبال الاعمال سید بن طاووس ره و مفاتیح الجنان محدث قمی ره
#ماه_شعبان
@RajabTaRamazan #اعمال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢توصیه رهبرانقلاب درباره استفاده از ماه شعبان:
📃سوالی که رهبرانقلاب از امام خمینی(ره) درباره اینکه «شما کدام دعا را بیشتر دلبستهی آن هستید؟» پرسیدند ولی...
#ماه_شعبان
@RajabTaRamazan #علماء
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوستان ماه رجب رفت❗️ | آیت الله مجتبی تهرانی (ره)
🌷 انشاالله در ماه شعبان غرق در خدا بشید و دعا کنید خدا به برادرتون هم توفیق مناجات بده🌹
⚠️ #ماه_شعبان
ثارالله
در همة آثار اسلامی، ما دو نفر را داریم که از آنها به «ثارالله» تعبیر شده است.
در فارسی، ما یک معادل درست و کامل برای اصطلاح عربی «ثار» نداریم. وقتی کسی از خانواده ای از روی ظلم به قتل می رسد، خانواده ی مقتول صاحب این خون است. این را ثار می گویند و آن خانواده حق دارد خونخواهی کند.
اینکه می گویند خون خدا، تعبیر خیلی نارسا و ناقصی از ثار است و درست مراد را نمی فهماند.
ثار یعنی حق خونخواهی، اگر کسی ثارِ یک خانواده است یعنی این خانواده حق دارد درباره ی او خونخواهی کند.
در تاریخ اسلام از دو نفر اسم آورده شده است که صاحبِ خونِ اینها و کسی که حقِ خونخواهیِ اینها را دارد، خداست. این دو نفر یکی امام حسین است و یکی هم پدرش امیرالمؤمنین؛ «يا ثارَالله وَ ابنَ ثارِه». پدرش امیرالمؤمنین هم حق خونخواهی اش متعلق به خداست.
منبع : کتاب انسان ۲۵۰ ساله مقام معظم رهبری
#ماه_شعبان
@RajabTaRamazan #علماء
شرح مناجات شعبانيّه ۳
🔆واسْمَعْ دُعائِى إِذا دَعَوْتُكَ، وَاسْمَعْ نِدائِى إِذا نادَيْتُكَ، وَأَقْبِلْ عَلَىَّ إِذا ناجَيْتُكَ،
شنوای دعایم باش آنگاه که میخوانمت و صدایم را بشنو هنگامی که صدایت میکنم و به من توجّه کن هنگامیکه با تو مناجات مینمایم.
✳️فرق بين دعا، ندا و نجوا:
اهل لغت گفتهاند: بين اين سه واژه تفاوتهايى وجود دارد،
✅دعا داراى مفهومى عام و معنايى گسترده است، يعنى اگر كسى را با هر زبانى و به هر كيفيّتى، خواه از راه دور يا نزديك و خواه بلند يا آهسته صدا بزنند و خواه آن فرد آشنا باشد و خواه بيگانه. به همه اين صدا زدنها دعا مىگويند.
✅ولى ندا به صدايى گفته مىشود كه بلند و فريادگونه است و انسان از راه دور و يا حتّى از راه نزديك، ولى نه به قصد رساندن صدا به گوش طرف مقابل، بلكه با انگيزهاى ديگر؛ مانند آرام شدن و تخليه روانى، صداى خود را بلند مىكند.
✅و نجوا به معناى حرف زدن خصوصى با كسى است به گونهاى كه ديگرى نمىتواند آن را بشنود. پس نجوا سخنى بين الاثنين است كه شخص ثالث از شنيدن آن بىبهره است. البته گاهى انسان با خدا نجوا مىكند و گاهى خداوند با انسان...
✳️نكته قابل توجّه آن است كه در بخش سوّم دعا، واسمع نجواى و يا واسمع مناجاتى، مطرح نمىگردد، بلكه به گونهاى مغاير با دو قسمت پيشين مىگوييم: «وأقبل علي اذا ناجيتك»، دليل آن اين است كه هنگام نجوا و سخن خصوصى نياز است طرف مقابل به طور كامل توجّه كند و اگر توجه كامل ننمايد غرض از نجوا حاصل نمىگردد و مىتوان گفت كه در نجوا تنها صحبت كردن به صورت خصوصى موضوعيّت دارد و محتوا اهميت چندانى ندارد و به عبارت ديگر سخن گفتن با محبوب و انس گرفتن مهمّ است و اگر محبوب عنايت نكند و روى خود را برگرداند نقض غرض مىشود.
پس انسان چه بخواهد و چه نخواهد خدا حرف او را مىشنود، ولى آنچه مطلوب اوست، گوش دادن و عنايت است و اجابت درخواستهاى او از طرف خداوند در مرحله بعد قرار دارد، همچنان كه در برخى از مناجاتها اصلا درخواستى وجود ندارد.
✳️بنابراين، شروع مناجات شعبانيه و ساير مناجاتها با اين نحوه دعا، در حقيقت دستورالعملى به بندگان است كه چگونه آداب دعا را رعايت و خود را لايق گفتوگو و مناجات با خداوند كنند و از او بخواهند كه بر آنها منّت گذارده و درخواست آنها را مورد توجه و عنايت قرار دهد. چرا كه گناهان آبرويى براى آنها نگذاشته و مانع از توجّه الهى گرديده است.
شروع مناجات با صلوات، اين معنى را نيز مىرساند كه حتى درخواست آمرزش گناهان نيز لياقت مىخواهد و با آوردن نام محبوب پروردگار، به خودمان لياقت مىدهيم تا خداوند استغفار ما را بپذيرد.
منبع: کتاب شکوه نجوا - آیت الله مصباح یزدی ره - ص ۱۸-۲۱
#ماه_شعبان
@RajabTaRamazan #شرح
🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼
فرخنده سالروز میلاد با سعادت حضرت امام حسین (علیهالسلام) و روز پاسدار مبارک باد.
@sotohaali
💠امام حسين عليه السلام
🔹اعْلَمُوا أَنَّ حَوَائِجَ اَلنَّاسِ إِلَيْكُمْ مِنْ نِعَمِ اَللَّهِ عَلَيْكُمْ فَلاَ تَمَلُّوا اَلنِّعَمَ
🔸نيازهاى مردم به شما، از نعمت هاى خداوند بر شماست پس از نعمت ها ملول نشويد (و آنها را برآورده سازيد)
📗بحار الأنوار ج75 ص121
🌸میلاد امام حسین علیه السلام و روز پاسدار مبارک باد
فضیلت ماه مبارک رمضان و شعبان و رجب نسبت به دیگر ماه ها
تفسير الإمام عليه السلام قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص :
... أَ لَا أُنَبِّئُكُمْ بِمَثَلِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ...
مُحَمَّدٌ فِي عِبَادِ اللَّهِ كَشَهْرِ رَمَضَانَ فِي الشُّهُورِ وَ آلُ مُحَمَّدٍ فِي عِبَادِ اللَّهِ كَشَهْرِ شَعْبَانَ فِي الشُّهُورِ وَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ع فِي آلِ مُحَمَّدٍ ص كَأَفْضَلِ أَيَّامِ شَعْبَانَ وَ لَيَالِيهِ وَ هُوَ لَيْلَةُ نِصْفِهِ وَ يَوْمُهُ وَ سَائِرُ الْمُؤْمِنِينَ فِي آلِ مُحَمَّدٍ كَشَهْرِ رَجَبٍ فِي شَهْرِ شَعْبَانَ هُمْ دَرَجَاتٌ عِنْدَ اللَّهِ وَ طَبَقَاتٌ فَأَجَدُّهُمْ فِي طَاعَةِ اللَّهِ أَقْرَبُهُمْ شَبَهاً بِآلِ مُحَمَّدٍ...
آیا نمی خواهید شما را به مثل محمد ص و آل او مطلع کنم؟ ...
محمد ص در بین بندگان خداوند مانند ماه مبارک رمضان نسبت به ماه های دیگر است و آل او نیز در بین بندگان همانند ماه شعبان در باقی ماه ها .
علی بن ابی طالب ع در بین آل محمد ص مانند برترین و با فضیلت ترین روزها و شبهای ماه شعبان است که آن شب و روز نیمه ی شعبان است و سایر مومنین نسبت به آل محمد ص مانند ماه رجب نسبت به ماه شعبان هستند و این مومنین در نزد پروردگار دارای درجات و طبقاتی اند که پرتلاش ترین آن ها در اطاعت از خداوند نزدیک ترین آنان نسبت به آل محمد ص می باشند.
#ماه_شعبان
@RajabTaRamazan #حدیث
هدایت شده از جوان بصیر
مناجات شعبانیه-سماواتی.mp3
3.77M
#ماه_شعبان
مناجات شعبانیه
🎙حاج مهدی سماواتی
✍جوان بصیر٣١٣
┈┈••✾••┈┈
💠 @Javanebasir313