هدایت شده از حامد کاشانی
💌مرحوم سید علی بن طاووس حلّی (۵۸۹_۶۶۴ ق) پس از ۷۰ سالگی و در سالهای پایانی عمر شریفش کتاب گرانسنگِ "الیقین باختصاص مولانا علي بإمرة المؤمنين" را در پاسخ به کسی از مخالفان که ادعا کرده بود "رسول خدا صلّی الله علیه وآله وسلّم در زمان حیاتشان علی بن ابی طالب علیهالسلام را امیر المؤمنین ننامید" نگاشت.
❤️🔥این چه آتشِ غیرتی است که برای دفاع از امیر المؤمنین صلوات الله علیه همواره شعلهور است و پیری و جوانی نمیشناسد؟
🖋وَبَعدُ، فَإنَّني كُنتُ قَد سَمِعتُ 👈_وَقَد تَجاوَزَ عُمري عَنِ السَّبعينَ _👉 أنَّ بَعضَ المُخالِفينَ قد ذَكرَ في شَيءٍ مِن مُصَنَّفاتِه: "أنّ سَيِّدَنا رَسولَ الله صَلّى اللهُ عَلَيه وَآلِه ما سَمّى مَولانا عَليّاً عَلَيه السَّلامُ بِأميرِ المؤمِنينَ في حَياتِه".
وَلا أعلَمُ هَل قالَ ذلكَ عَن عِنادٍ أو عَن قُصورٍ في المَعرِفَةِ وَالاجتِهادِ. فَاستَخَرتُ اللهَ تَعالى في كَشفِ بُطلانِ هذه الدَّعوی وَإيضاحِ الغَلَطِ فيها لِأهلِ التَّقوى، فَأذِنَ اللهُ جَلَّ جَلالُه في كَشفِ مُرادِه...
📜اليقين،(ط دار العلوم)ص ١٢٥
(جهت اطلاع از تعداد مصنفات سید در این موضوع رک: مقدمه تحقیق،ص ۳۸_۶۵)
@kashani1395
22.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگر میخواهیم روز قیامت حسرت نخوریم.mp3
1.3M
#اطلاع-رسانی
به امید خدا روزهای سهشنبه و چهارشنبه همین هفته، در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و پس از نماز عشاء، مهمان زائران و مجاوران بزرگوار حضرت هستم.
10.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از مکتبة نفس الرسول المصطفی
🔸منزلت وصی و جایگاه امیرالمؤمنین علی (ع)؛ روایتی از کتاب تاریخ واسط
✍🏼 "وصایت" را میتوان یکی از مهمترین مفاهیم در فکر شیعی دانست که مستقیماً با مسئله جانشینی در ارتباط است. شیعه امامی وصایت را جدای از وراثت دانسته و شئون متفاوتی بر آن قائل است. بر اساس باور امامیه وصایت بر اساس نص بوده و شأن آن جانشینی رسول خدا در امور فردی، اجتماعی و الهی است، از همین روی قول وصی رسول را چون قول خود رسول دارای حجیت میدانند. این مهم را میتوان در قرون اولیه و در فکر شیعه نخستین نیز پیجویی کرد. شیعیان از ابتدا بر مسئله وصایت حضرت امیر تأکید میکردند و حتی این امر در اشعار شاعران و رجزهای جنگاوران در نیمه نخست قرن اول نیز دیده میشود. در قرون بعد بر شیوه تعیین یا تعین وصی میان شیعیانِ امامی، زيدی و اسماعیلی اختلافاتی پدید آمد. در ابتدای سلسله جلسات "سیر تکون عقائد شیعه"، در ماه رمضان پیشین به اقتضاء شرایط توضیحاتی ارائه و گزارشهای مختلفی نیز در این باب ذکر شد.
🔹 یکی از کتبی که از نمایشگاه مسقط ۲۰۲۴ خریداری کردیم، کتاب " تاریخ واسط" تألیف "ابوالحسن بَحْشَل" (د. ۲۹۲ ق) بود که سال ۲۰۲۳ در کویت، توسط دارالمعانی و با تحقیق "إدریس العبد" منتشر شده است.
از جمله اخباری که در این کتاب وارد شده و در موضوع وصایت و معنای آن بسیار مهم است، خبری است که در آن "عطاءبنأبيرباح" از "جابربنعبدالله" در رابطه با منزلت حضرت امیر (نزد جابر و دیگر صحابه) سؤال میکند. جابر نیز در پاسخ، منزلت حضرت را منزلتِ وصی معرفی مینماید و در ادامه بیان میدارد که رسول خدا (در کارهای خود) با وی مشورت میکرد و به تعبیری امور را بدو میسپرد.
📑 حدثنا أسلم، قَالَ: حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سَعِيدٍ وَغَيْرُهُ، قَالَ: ثنا مُعَلَّى بْنُ عَبْدِ الرَّحْمَنِ، قَالَ: ثنا شَرِيكٌ عَنْ جَابِرٍ عَنْ عَطَاءٍ، قَالَ:
سَأَلْتُ جَابِرَ بْنَ عَبْدِ اللَّهِ مَا كَانَتْ مَنْزِلَةُ علي بن أبي طالب رضوان الله عليه فِيكُمْ؟ قَالَ: مَنْزِلَةُ الْوَصِيِّ. كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِذَا شُووِرَ وَاسْتُؤْمِرَ.
ابوالحسن بحشل الواسطی، تاریخ واسط، تحقیق إدریس العبد، کویت: دار المعانی، ۲۰۲۳م، ص ۳۱۱.
https://eitaa.com/rasullib
حامد کاشانی
🔸منزلت وصی و جایگاه امیرالمؤمنین علی (ع)؛ روایتی از کتاب تاریخ واسط ✍🏼 "وصایت" را میتوان یکی از مه
مطالب مربوط به کتابخانه در کانال خودش منتشر میشود.
11.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا