با سلام و احترام؛
پيرو مصوبه ستاد هماهنگي نقشه مهندسي فرهنگي كشور كه مورخ 15/ 05/ 1399 توسط معاون اول رييس جمهور و رييس ستاد هماهنگي و راهبري اجراي نقشه مهندسي فرهنگي كشور ابلاغ شده است، مقرر گرديد سازمان تبليغات اسلامي در راستاي نقشه مهندسي فرهنگي كشور، سند ملي توسعه، گسترش و تقويت نهاد مسجد و سامان بخشي و راهبري آن را تدوين نمايد.
اكنون كه پس از 1700 ساعت كار تخصصي در كميتههاي مختلف شوراي تدوين سند ملي مسجد، پيشنويس آن آماده شده است؛ قصد داريم تا اين سند را پيش از تصويب، به كانونهاي تفكر و انديشمندان عرضه نماييم و از مشاركتهاي فكري و ايدههاي آنان در تاييد، تصحيح و تكميل اين سند بهرهمند گرديم. لذا ضمن دعوت از نخبگان و اندشمندان و اعزه محترم براي مشاركت در اجراي «مجموعه چالشهاي سند ملي مسجد»، مستدعياست پاسخهاي انديشگاهي و كارشناسي خود را به هفت پرسش كليدي اين مجموعه چالشها ارائه نماييد:
👈🏻مسائل كليدي و داراي اولويت مساجد از ديدگاه شما چيست؟
👈🏻از ديدگاه شما حاكميت چگونه ميتواند بدون آسيب رساندن به مردمي بودن مسجد، به رشد و تعالي مساجد كمك نمايد؟
👈🏻آيا آرايش و ساختار نهادهاي خدمت دهنده و مرتبط با مسجد در حاكميت درست است؟ اگر پاسختان منفي است، آرايش پيشنهادي شما چه ميباشد؟
👈🏻ساختار دروني مسجد و نسبت نهادهاي فعال درون مسجد چگونه بايد باشد؟
👈🏻با توجه به سرعت فزاينده تحول حكمراني علي الخصوص حكمراني محل و همچنين مدرن شدن فضاي شهرها و تغيير ذائقه شهروندان به فضاي مدرن، جايگاه مسجد به عنوان يك نهاد اصيل چيست؟ چگونه ميتوان اين جايگاه را احيا نمود؟
👈🏻اقدامات كلان پيشنهادي شما براي تحقق نظريه سياستي مسجد جامعه پرداز چيست؟
👈🏻از ديدگاه شما، آينده مساجد با توجه به سرعت شتابان تحول حكمراني و شكل گيري حكمراني مجازي، چگونه خواهد بود؟
✒️با مراجعه به پلتفرم چالش به نشاني اينترنتي Challesh.ir/masjed پاسخهاي خود را در راستاي تدوين، تكميل و اجراي سند ملي مسجد ارائه نماييد؛ همچنين جهت شركت در چالش «قانون سپاري سند ملي مسجد» ميتوانيد به سامانه جمعنويسي اسناد و متون سياستي شوراي عالي انقلاب فرهنگي به نشاني اينترنتي hamandishi.sccr.ir/home مراجعه نماييد.
هدایت شده از قم زیبا
🔴 ۳۵ سالگی، میانگین سن آسیبدیدگان رانندگی در ایران
معاون سازمان بهزیستی کشور:
🔹️میانگین سن افرادی که در حوادث رانندگی در ایران دچار آسیب میشوند، ٣۵ سال است.
🔹در کشورهای دارای درآمد پایین و متوسط میزان آسیب های ناشی از تصادف بیشتر است.
🔹در دو دهه اخیر شاهد این بودهایم که سالانه حدود ٢٠ هزار نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست میدهند و ۵٠٠ هزار نفر بر اثر تصادفات دچار مصدومیت میشوند.
🔹به تمام افراد تحت پوشش خود که بر اثر تصادفات بسترگرا شدهاند، یک میلیون تومان پرداخت میکنیم.
✅ @qome_ziba
هدایت شده از تولدی دوباره
🖤 أمیری حسین و نعم الأمیر...
🔻عمر بن جنادة الانصاري جوان يازده سالهاي است كه از اصحاب امام حسین علیه السلام است و آن شعر زيباي «اميري حسين و نعم الأمير ، سرور فؤاد البشير النذير» متعلق به اوست.
🔸روز عاشورا خدمت آقا آمد تا برای جهاد اذن بگیرد. اين نوجوان، پدرش در حمله اولی که صبح شد کشته شد. (حملة اولي كه روز عاشورا اوّل جنگ شد و پنجاه نفر از اصحاب حضرت در آن حمله يك جا كشته شدند.)
🔹حضرت فرمودند نه تو برو خدمت مادرت باش؛ ديگر سزاوار نيست که تو هم کشته شوی. رفت پیش مادرش و قضیه را گفت. مادرش دست بچه اش را گرفت و آمد خدمت حضرت سيدالشهداء و عرض كرد:
يابن رسول الله! سزاوار است كه مادر شما به شما عزادار بشود و من به بچه ام عزادار نشوم؟ اين بچه ميخواهد جان خودش را در راه شما فدا كند.
🔸خلاصه مادرش آورد و به حضرت سيدالشهداء تقديمش كرد. حضرت اذن دادند و رفت. يك نوجوان يازده ساله و آن اشعار را خواند كه:
اميري حسين و نعم الأمير...
از يك بچّه این حرف، خيلي حرف است.
(بحار الأنوار، ج45، ص: 28)
🔻اين گونه عملکرد، تأثير مادر را هم نشان ميدهد. ما گاهي برای رسیدن به نتيجه زحمات سلوکی که می کشیم، تعجيل ميكنيم يا نمي دانيم كه انسان اگر گذشت كرد خداي متعال درختش را بارور ميكند.
🔸زن و مرد فرقي نميكند. اگر گذشت آمد، نصيب ميآيد. اگر خیر و نصيب آمد ثبت ميشود و زن و مرد فرقي نمي كند. حالا اين زن چه خودش چه بچه هاش هر دو گذشت کردند. از بچهاش و شوهرش گذشت کرد.
🔹بخصوص بعد از کشته شدن شوهر، تمام خواستۀ اين زن در فرزندش تجلّي پيدا كرده بود اما از آن هم گذشت؛ لذا همۀ خير و موفقیت آن فرزند برای اين زن هم هست و به او هم می دهند.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین ناصری:
🏴@allamedahr
🔰 *کار خوبِ بی ارزش*
🔻 ما به ادب کار داریم. این را به بچهها میگوییم که رعایت ادب برای بعضی سخت و برای بعضی آسان است و این موضوع اصلا مهم نیست. مثلا نماز اول وقت برای بعضی سخت و برای بعضی آسان است، چون خلقیات آدمها متفاوت است. نه آسان بودن خواندن نماز اول وقت، ارزش و نه سخت بودن آن ضد ارزش است. درست است که نماز اول وقت بسیار ارزشمند است، اما این آیه را هم نباید فراموش کنیم که خداوند عمل را از متقین قبول میکند. فرآیند رسیدن به نماز اول وقت مهم است که آیا تقواست یا کسی چون اساساً آدمِ ژنتیک منظمی هست، اول وقت نماز میخواند؟ یعنی اگر بخواهد شراب بخورد یا قماربازی کند هم باید سر وقت باشد. خداوند از همان اول گفته رفتار خوب ارزش ندارد! فرآیند مهم است، و گرنه قابیل هم قربانی آورده بود! ما در مدرسه به این فرآیندها کار داریم.
حجت الاسلام پناهیان
#تربیت_فرزند
کسانی که نقشه قتل علامه حسن زاده را کشیده بودند
محمود اسعدی
وقتی بزرگی جهان فانی را وداع می گوید انگار همزمان پرده ای سفید باز می شود و هرکس به میزان شناخت و آشنایی اش تصاویر موثر زندگی آن عزیز سفر کرده را بازیابی، واکاوی و ارزیابی می کند .
صرف نظر از سایه سنگین رسانه ها که عامدانه و عالمانه در تصویر سازی ذهنی می کوشند گفت و نوشت اهالی نزدیکتر به آثار و احوال ؛بیشتر ملاک عمل می تواند باشد. در خلال سه دهه اخیر تقریبا هر ده سال یک بار توفیق دیدار با مرحوم علامه حسن زاده آملی فراهم شد؛ در قم و تهران و روستای ایرای لاریجان و بعد در چهره های ماندگار و در کنار دیگر بزرگان ایران. و چه خاطرات و صحبت هایی... که در حال و مقام خود بازگو خواهد شد. اکنون تنها به دو خاطره اشاره می کنم.
خاطره اول:
دکتر گلشنی رییس وقت پژوهشگاه علوم انسانی از من خواست حق التالیف کتاب استاد را تحویل دهم وقتی با چند همراه خدمت ایشان رسیدم ابتدا پاکت پول را تقدیم کردم و توضیح دادم ایشان پذیرفت گوشه ای گذاشت و به گفتگو مشغول شدیم تا ظهر شد و هنگام نماز و ناهار.. ناگاه علامه پاکت حاوی حق التایف کتابشان را آوردند و به بهانه ناهار پول ها را بین گروه تصویربرداری تقسیم کردند. سپس گفتند :چون سخت است برای من ناهار تهیه کنم خودتان زحمتش را بکشید در حالی که مبلغ بسیار بیشتر بود..
خاطره دوم:
گرچه رقت انگیز اما شایسته تامل است. گفتند تو آمده ای زندگی مرا تصویر کنی اما من یاد دو نفری افتادم که چندی پیش پیاده از ۱۲۰۰کیلومتر دورتر به قصد کشتن من به قم آمده بودند! وقتی تعجب مرا دید زمزمه کرد: بله به قصد قربت! بالای پشت بام دستگیرشان می کنند.
با خود گفتم چرا باید نقشه قتل مرا بکشند؟ خواستم آنها را ببینم .. آوردنشان..پرسیدم آقاجان! شما به چه جرمی می خواستید مرا بکشید؟ دو جوان بودند با چهره های معصوم .. با کمال سادگی و صداقت گفتند نوشته شما در باب معاد جسمانی قتل شما را واجب می کند! ما هم به قصد قرب الهی می خواستیم چنین کنیم...نمی دانستم چهبگویم چهره علامه غرق نور بود انگار هنوز داشت برای آنها دعا می کرد .. خدایش بیامرزاد.
کد خبر 1559584
این ۱۶ ثانیه که به صورت اتفاقی و با یک دوربین فوق قوی شکار شده است، دقیقا حکایت زندگی خیلی از ما آدمها است!
برﺍﺩﺭﻡ ﺧﻮﺍﻫﺮﻡ ﺑﻨﮕﺮ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﻧﻤﺎﺯ ﻣﯿﺨﻮﺍﻧﯽ! 🔵
ﻧﻤﺎﺯﯼ ﮐﻪ ﺳﺮﯾﻊ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﻣﯿﺸﻮﺩ،ﻧﻤﺎﺯ «ﻣﻮﺷَﮑﯽ»ﺍﺳﺖ.
ﻧﻤﺎﺯﯼ ﮐﻪ ﺑﺎ ﻏﻔﻠﺖ ﻗﻀﺎ ﻣﯿﺸﻮﺩ،ﻧﻤﺎﺯ«ﯾﺪﮐﯽ»ﺍﺳﺖ.
ﻧﻤﺎﺯﯼ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺭﺳﯿﺪﻥ ﺑﻪ ﻣﻘﺎﻡ ﻭ ﻣﻮﻗﻌﯿﺖ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﻣﺸﻮﺩ، ﻧﻤﺎﺯ«ﭘﻔَﮑﯽ» ﺍﺳﺖ.
ﻧﻤﺎﺯﯼ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﯽ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﻣﯿﺸﻮﺩ، ﻧﻤﺎﺯ«ﺍَﻟَﮑﯽ»ﺍﺳﺖ.
ﻧﻤﺎﺯﯼ ﮐﻪ ﺑﺎ ﻗﺒﻠﻪ ﻭ ﻭﺿﻮﯼ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩﻣﯿﺸﻮﺩ، ﻧﻤﺎﺯ «ﭼَﭙَﮑﯽ» ﺍﺳﺖ.
ﻧﻤﺎﺯﯼ ﮐﻪ ﺑﺎﺯﻭﺭ ﻭ ﺍﺟﺒﺎﺭ ﺑﻘﯿﻪ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﻣﯿﺸﻮﺩ، ﻧﻤﺎﺯ«ﺯﻭﺭَﮐﯽ»ﺍﺳﺖ.
ﻧﻤﺎﺯﯼ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﻣﯿﺸﻮﺩ، ﻧﻤﺎﺯ «ﭘﻮﻟَﮑﯽ»ﺍﺳﺖ.
ﻧﻤﺎﺯﯼ ﮐﻪ ﺑﺪﻭﻥ ﺣﻀﻮﺭ ﻗﻠﺐ ﻭﺑﺎ ﺑﯽﺣﺎﻟﯽ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﻣﯿﺸﻮﺩ، ﻧﻤﺎﺯ «ﺁﺑَﮑﯽ» ﺍﺳﺖ.
ﻧﻤﺎﺯ ﺷﺐ ﮐﻪ ﺍﺯ ﻧﯿﻤﻪ ﺷﺐ ﺑﻪ ﺑﻌﺪ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﻣﯿﺸﻮﺩ، ﻧﻤﺎﺯ«ﻧَﻤَﮑﯽ»ﺍﺳﺖ.
ﻧﻤﺎﺯﯼ ﮐﻪ ﺑﺎ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻧﺎﻓﻠﻪ ﻣﺴﺘﺤﺒﯽ ﺧﻮﺍندﻩ ﻣﯿﺸﻮﺩ، ﻧﻤﺎﺯ «ﮐُﻤَﮑﯽ» ﺍﺳﺖ.
✅ ﻧﻤﺎﺯﯼ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺣﻀﻮﺭ ﻗﻠﺐ ﻭ ﺧﻠﻮﺹ ﻧﯿﺖ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﻣﯿﺸﻮﺩ، ﻧﻤﺎﺯ«ﺭﺍﺳﺘﮑﯽ» ﺍﺳﺖ...ﮐﻪ ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﯼ ﻧﻤﺎﺯﻫﺎ ﺑﻬﺘﺮ ﻭ ﺑﺮﺗﺮ ﺍﺳﺖ..ﻭ ﻣﻮﺭﺩ ﻗﺒﻮﻝ ﺩﺭﮔﺎﻩ ﺣﻖ..
ﺣﺎﻻ ﻣﺎ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﭼﻄﻮﺭ ﻧﻤﺎﺯ میخونیم!!
هدایت شده از اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد
#وبینار_فرهنگی
جمعه ۷ آبان ساعت ۲۱
مهمان این هفته: دکتر شریفی
معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد
موضوع:
سلامت و کرونا
لینک حضور در وبینار:
🌐 b2n.ir/jenan
اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد
💌 @idoyazd | رخدادهای فرهنگی یزد