فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖مجموعه کلیپ
⁉️ چرا رئیسی ⁉️
↩️ این قسمت: چتر درمان
➕ کاهش ۵۰ درصدی هزینههای درمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیسی: در آبان ۹۸ بیتدبیری شد/ حتی حاضر نشدند از مردم عذرخواهی کنند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💔 یکی از دغدغه های مردم بی صداقتی برخی از مسئولینه😔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی #رییسی در مورد فساد در بانک ها سخن میگوید دقیقا از چه چیز روایت میکند؟
آقایی که باید خودش نظارت میکرد وام یا تسهیلات به افراد واجد شرایط پرداخت شود خود او وقتی که جعبه سکه را جلویش قرار می دهند پایش میلرزد، مینویسد ده میلیون دلار به فلانی تسهیلات بدهید در صورتی که واجد شرایط نیست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 من در ۵ سالگی پدرم رو از دست دادم و به دلایل مشکلات مالی؛ کار میکردم و بسات میکردم...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 به ما میگن: چرا میری به کارخانه ها سر میزنید... ؟!!!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥استوری
برنامه بدون کارنامه شعار است!
رهبر انقلاب: حرف آسان است؛ به وعدهها نمیشود اعتماد کرد. باید دید عملی در گذشته فرد هست که آن وعده را تایید کند یا نه.
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
#رئیسی
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 دلایل ترجیح آقای رئیسی
📑 حدود ۱۷۵۰ کلمه [در ۳ تِکّه]
⏳ #مهم
☢ الف) در یک دستهبندی، افراد به «نظری صرف، نظری ناظر به عمل، عملی [عامدانه از تعبیر به "اجرائی" خودداری کردم]» تقسیم میشوند. آقای جلیلی را از دسته دوم و آقای رئیسی را از دسته سوم میدانم.
تلاشهای هشتساله آقای جلیلی برای احصاء مسائل حاکمیتی و ارائه راهحلهای مختلف، تلاش قابل تقدیری است با دو ملاحظه:
۱. از همه ارکان و نهادهای عهدهدار وظائف «نظری ناظر به عمل»، انتظار چنین کاری به صورت تخصصی میرود [و نگارنده از قضاوت درباره عملکرد آن ارکان به دلیل عدم اطلاع معذورم، هر چند فیالجمله از نقص عملکردی ساختارهای موجود باخبریم].
۲. خالصانه و مُجدّانه بودن این تلاش به معنای نقدناپذیری نیست.
💢 در هر صورت، حاصل تلاشهای دکتر جلیلی مجموعه راهحلهایی است که در حیطه دوم آماده شده است و برای اجرا نیاز به امتیازات افزودهای در فرد مجری دارد که موضوع این نگاشته است.
☢ ب) مقصود بنده از «عملی» [با تحفظ بر عدم اراده معنای «معتاد»] معنایی غیر از «مدیر اجرایی» است، بلکه مقصود شخصی است که واجد تواناییهای مدیریتی باشد.
با توجه به جایگاه ریاست جمهوری این توان مدیریتی باید در سه حوزه حد نصاب لازم را کسب کند: مدیریت سیاسی، مدیریت تودهها، مدیریت ساختارها.
۱) مراد از مدیریت سیاسی، داشتن قدرت اجماعسازی و اقناع جریانات مختلف سیاسیِ دخیل در جامعه و حاکمیت است، به حدّی که بتواند انسجام حداقلّی سیاسی را در حاکمیت و در جامعه (این دو با هم متفاوت است) ایجاد کند.
به عنوان مثال در قضیه برجام، آقای روحانی فاقد مدیریت سیاسی بود، مخالفان را به رسمیت نمیشناخت و آنها را همصدا با اسرائیل و نتانیاهو معرفی میکرد اما مقام معظم رهبری در پی مدیریت سیاسی بودند، ظریف و تیمش را حمایت میکردند و به دولت پیشنهاد میدادند با منتقدان گفتگو کنند.
۲) مراد از مدیریت تودهها قدرت اقناع افکار عمومی است. یعنی جامعه بدون لحاظ شکافهای سیاسی و قومیتی بتواند با رئیس جمهور به عنوان رئیس جمهور ارتباط برقرار کند و او را لایق ریاست جمهوری بداند، هر چند او را از پایگاه فکری دیگری بداند. به عنوان مثال این توانایی در رئیس جمهور باشد که بتواند یک طرح ملی را به مردم عرضه کند و از ایشان در اجرای آن یاری بخواهد و بتواند حمایت و همدلی بالای پنجاه درصد از تودهها را از آن خود کند یا دست کم از بروز بحرانهای اجتماعی جلوگیری کند.
البته بیشترین وظیفه اقناع افکار عمومی بر عهده رسانههای فراگیر است اما اولاً برخی از این رسانهها که مربوط به ساختارهای حاکمیتند با "قدرت ساختاری" رئیس جمهور در خدمت او در میآیند و برخی با "قدرت سیاسی". اما خود گفتار و رفتار عمومی فرد رئیس جمهور، یکی از مهمترین عوامل شکلگیری افکار عمومی نسبت به او و افکارش است.
بحران بنزین ۹۸ مثال بارز عدم وجود مدیریت تودهها در شخص رئیس جمهور بود.
۳) مراد از مدیریت ساختارها، آن است که در فضای فعلی جمهوری اسلامی، که نهاد دولت از داخل و خارج آن، تضعیف شده و دهها نهاد موازی عهدهدار بخشهای مشترک شدهاند، فرد دارای قدرت جمعکنندگی میان قدرت و مقاومت نهادها و ساختارها را داشته باشد. این غیر از مدیریت جریانهای سیاسی داخل حاکمیت (قسم اول که بحث شد) و غیر از مدیریت تودهها (قسم دوم که بحث شد) است.
فرض بفرمایید دعواهای وزارت جهاد و وزارت صمت و وزارت کار در مورد فلان نزاع صنایع تبدیلی کشاورزی یا دعوای وزارت کشور و اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در مورد فلان بحران امنیتی. اینها نیاز به فردی دارد که قدرت جمعکنندگی بین ساختارها و برآیندگیری از نیروهای موجود در حاکمیت را داشته باشد که نیروها صَرف حل مسئله گردد نه نزاع قدرت میان نهادهای مختلف.
ادامه مطلب در پایین 👇
💠 دلایل ترجیح آقای رئیسی [تِکّه دوم]
👈 ابتدای مطلب: اینجا
☢ ج) پس مراد از فرد «عملی» برای ریاست جمهوری کسی نیست که مانند آقای جلیلی، همه مشکلات را احصا و راه حل ارائه داده باشد. این تلاش البته مشکور است اما به صورت معمول بر عهده نهادهای حاکمیتی و اتاق فکرهایی است که هر سیستم برای بقای خود آنان را راهاندازی میکند و البته گاهی این نهادهای قانونی کار خود را انجام نمیدهند یا خود به دلیل عدم برخورداری از مدیرانی لایق، تبدیل به مشکل میشوند و نیاز به فرایندی است که دوباره به مدار کار برگردند. به همین دلیل نمیگویم دکتر جلیلی کار اشتباهی کردند. بلکه تکیهام آن است که این شیوه پرداخت و حل مسئله لزوماً به معنای آن نیست که آن ویژگیهای لازم در ریاست جمهوری را نیز حائز هستند.
☢ د) به نظر میرسد در بین نامزدهای موجود، کسی که حائز قدرت مدیریت سیاسی باشد آقای رئیسی است. منازعات انتخاباتی را رها کنید چون این تاب و تب مخالفخوانیها زودگذر است. فردای انتخابات چه اتفاقی میافتد؟
۱) شیوه مدیریت آقای رئیسی - هم در آستان قدس و هم به صورت گستردهتر در قوه قضائیه - نشان داد که توانایی مدیریت سیاسی را دارد، یعنی فعالان مختلف سیاسی و رسانهای و اجرایی، در بسیاری از تصمیمات کلان قوه قضائیه با آن همراهی میکردند و حتی مخالفان سیاسی او (از جمله برخی عدالتخواهان) برای عدم همراهی، دستاویزی جز «روبنایی بودن اصلاحات» و «معلوم نیست واقعی باشد» نداشتند.
به عبارت دیگر او در عرصه سیاسی توانست سرکشترین مخالفان را به تمکین امر سیاسی وا دارد.
۲) در مورد مدیریت تودهها نیز چنین است، یعنی با وجود روحیه اخلاقی و مردمی آقای رئیسی میتوان این بازخورد را از جامعه گرفت که نسبت به او نوعی همدلی وجود دارد. البته نمیتوان تأثیر سیادت و تعمم ایشان را در این امر انکار کرد، اما فراموش نکنیم که همین جامعه از حسن روحانی که او نیز معمم است متنفر است.
به گمان بنده، تودهها (فارغ از قومیت و ملاحظات سیاسی) این حس را از آقای رئیسی گرفتهاند که دنبال ادا در آوردن و زدن جیبشان نیست.
به علاوه اینکه، فاصله قوت خطابه آقای رئیسی با خطیب توانمندی چون آیتالله خامنهای مانع این نیست که بگوییم او در سخنرانی و اقناع عمومی نیز حد نصاب استاندارد را دارد، هر چند در بازی با کلمات و ایجاد جنگ روانی به پای امثال حسن روحانی نمیرسد (و این نقص نیست بلکه کمال است).
💡 مدیریت توده صرفاً به معنای قابلیت سخنرانی نیست هرچند یکی از مهمترین ابزار مدیریت تودههاست.
۳) در مورد مدیریت ساختارها به نظر میرسد در میان نامزدهای موجود، هیچ نامزدی نیست که بتواند اعتماد نهادهای مختلف - داخل دولت و خارج از دولت - را جلب کند.
نامزدی که با حمله به یک نهاد نظامی یا اطلاعاتی در دوران تبلیغات به ریاست جمهوری برسد همیشه این مشکل را خواهد داشت که در تعامل با آن نهاد نظامی یا اطلاعاتی یا حکمیت بین آن نهاد و نهاد دیگر به جانبداری متهم شود. اما با توجه به جایگاهی که آقای رئیسی در قوه قضائیه کسب کرده است میتوان گفت بین تمامی نهادهای دولتی و غیردولتی حاکمیتی حائز جایگاه مدیریت و حکمیت قابل قبولی است. جایگاهی که به سختی بتوان آن را در مورد دکتر جلیلی ادعا کرد.
☢ ه) ضعف آقای رئیسی نسبت به آقای جلیلی و دیگر نامزدها در دو حوزه است:
۱) مناظرات: آقای جلیلی کلیگویی نمیکند، بحث را به سمتی که میخواهد به راحتی میکشاند [هر چند ادبیاتش دانشگاهی است و ممکن است احیاناً توده با آن ارتباط برقرار نکند].
در مقابل آقای رئیسی گاهی توانایی ضبط صحیح فعل را در جملات طولانی ندارد، احیاناً نهاد و گزاره در جملات ایشان مطابق نیست ، اشتباهات لفظی زیاد دارد؛ گاهی تند حرف زدن ایشان را به این اشتباهات میاندازد و گاهی موضوعات متعددی که در نظر دارد تا بیان کند.
۲) برنامه مدون داشتن: همانطور که عرض کردم نیازی نیست شخص رئیس جمهور فردی نظری باشد که علم و نظرش ناظر به عمل است، چنین فردی باید در شورای عالی امنیت ملی یا دبیرخانههای مجمع یا شورای نگهبان یا مجلس خبرگان مشغول شود و با توجه به تخصصش برنامههایی تدوین کرده در اختیار مدیران قرار دهد اما این بدان معنا نیست که نداند چه میخواهد بکند.
ادامه مطلب در پایین 👇