🔴 اولین آزمایشگاه تحقیقات جمعیتی در حوزه سوانح ترافیکی در کاشان راه اندازی می شود
🔸مشاور علمی و بین الملل پلیس راهور فراجا در دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: اولین آزمایشگاه تحقیقات جمعیتی در حوزه سوانح ترافیکی در کاشان راه اندازی می شود.
🔸نمونه ایمن ترافیکی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان روز سه شنبه مورخ 1402/05/24 افزود: هدف از اجرای این طرح، استفاده از تجارب کشورهای مختلف در خصوص سوانح ترافیکی در زمینه کاهش آمار سوانح و حوادث ترافیکی و بومی سازی آن در کاشان و تعمیم در کل کشور است.
🔸 وی، تعمیم اثرات و نتایج این طرح در کاشان به کل کشور، استفاده از ظرفیت های دانشگاهی و شهری، تعهد و علاقمندی به اجرای کار توسط متولیان را از دلایل انتخاب کاشان برای این پروژه عنوان و تصریح کرد: برندگان اصلی این اقدام، مردم هستند.
🔸 مشاور علمی و بین الملل پلیس راهور فراجا اظهار امیدواری کرد: با اجرای این طرح، جراحات و مرگ و میر ناشی از سوانح ترافیکی در شهرستان کاشان به حداقل رسیده و بتوانیم هزینه اثربخشی تعیین شده آن را به نمایش گذاشته و به عنوان الگو به متولیان کشور با مستندات علمی ارائه داد و به اجرا در آورد تا بار حوادث ترافیکی را کاهش داد.
🔸وی اظهار کرد: میزان مرگ و میر ناشی از سوانح ترافیکی تا قبل از همهگیری کرونا ۱۷ هزار و شاخص آن حدود ۲۰ به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بود در حالیکه میانگین جهانی آن ۱۸ در 100 هزار می باشد اما در بعضی کشورها به دو در هزار نفر جمعیت است.
🔸مدرس بین المللی و دکترای تخصصی اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: متاسفانه حوادث ترافیکی در یک ساله گذشته روند افزایشی داشته یعنی حدود ۱۵ درصد افزایش نسبت به میانگین سالهای قبل داشته است که این امر نیازمند رویکردهای جدید است.
🔸وی، میزان مرگ و میر ناشی از همه گیری کرونا را 150 هزار مورد بیان کرد و گفت: طی صد سال گذشته بعد از آنفولانزای اسپانیایی اولین اپیدمی بود تا این حد مرگ و میر داشت که آمار مرگ و میر حدود ۸ سال حوادث ترافیکی برابر با سه سال همه گیری کروناست.
🔸 دکتر سوری یادآور شد: این موضوع نشان می دهد، بار ناشی از حوادث ترافیکی، مزمن و ادامه دار است و از نظر اقتصادی حدود ۷ درصد تولید و درآمد ناخالص ملی کشور صرف آن می شود.
🔸وی، با اشاره به هزینه های غیرمستقیم و نامحسوس آن شامل درد و رنج و اثرات سوء روانی و اجتماعی که به جامعه تحمیل می شود، ادامه داد: جمعیت فعال و جوان کشور در تصادفات آسیب می بینند که بار مضاعفی را به جامعه تحمیل می کند.
🔸مشاور علمی و بین الملل پلیس راهور فراجا، با بیان اینکه کاهش مرگ و میر و معلولیت و آثار روانی و اجتماعی نیازمند استفاده از تجارب موفق جهانی است و دیگر رویکردهای آزمون و خطا پاسخگو نیست، افزود: کاهش حوادث ترافیکی و بار آن، نیازمند مطالعات بومی و رویکردهای علمی است.
🔸دکتر سوری تاکید کرد: موضوع سوانح ترافیکی تابع زمان و مکان نیست و تابع عوامل فرهنگی و رفتارهای جامعه است و هر جامعه نیازمند نسخه خاص خود می باشد.
📌 لینک خبر ⬅️ kaums.ac.ir/ZgLz
┈┈••✾••┈┈
🌐 روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
🌏kaums.ac.ir
✴️@kaums_ac_ir
📌برای نخستین بار در آسیا
🔴کاشان بعنوان شهر اجرای طرح"نمونه ایمنترافیکی" انتخاب شد
🔸حمیدسوری مشاور پلیس راهور و نماینده سازمان بهداشت جهانی با اعلام اینکه ازنظر اقتصادی هفت درصد درآمد ناخالص کشور برای سوانح ترافیکی هزینه میشود گفت: هزینههای غیرمستقیم و نامحسوس درد و رنج و اثرات سوء روانی و اجتماعی سوانح ترافیکی بار بزرگی را به جامعه تحمیل میکند.
وی راهکار کنترل و کاهش مرگومیر را استفاده خوب از تجارب جهانی، مطالعات بومی و رویکردهای علمی بدون استفاده از رویکردهای آزمونوخطا اعلام و عنوان کرد: سوانح ترافیکی برخلاف خیلی از بیماریها، تابع عوامل فرهنگی و رفتاری هر جامعه است که باید برای هر جامعهای نسخه مشخص آن پیچیده شود.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در خصوص طرح «کاشان شهر نمونه ایمن ترافیکی» افزود: آنچه درکاشان برای نخستین بار نهتنها در کشور بلکه در آسیا و منطقه روی آن کار میشود یک نوع آزمایشگاه تحقیقی جمعیتی برای یک مجموعه واقعی با شرایط عادی و طبیعی زندگی است تا مردم بهترین درسهایی را که بشر برای کاهش سوانح ترافیکی آموخته و خیلی از کشورها توانستهاند آمار کمتری از تلفات وسوانح ترافیکی را رقم بزند بومیسازی و درکشور توسعه یابد.
وی افزود: یکی از نکات مهم طرح این است جایی که انتخاب میشود تا چه اندازه اثرات آن بهکل کشور تعمیم داده شود، علاقهمندی به آن چگونه باشد و بتواند سوانح را در شهرستان به حداقل برساند و بعنوان یک نمونه موفق دارای اثربخشی تعریفشده در فضای قابلمشاهده به نمایش گذاشته شود و متولیان کشور با مستندات علمی موثق، آن را در کاهش تصادفات به کار گیرند. منبع
🔴 معاون سازمان سنجش: دفترچۀ انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۲ تا یکشنبه ۲۹ مرداد منتشر میشود و فرآیند انتخاب رشته هم از ۳۱ مرداد تا ۴ شهریور است.
┈┈••✾••┈┈
🌐 روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
🌏kaums.ac.ir
✴️@kaums_ac_ir
📸 نفرات برتر کنکور ۱۴۰۲
🔹نفرات برتر گروه زبانهای خارجی: مهرداد اولیایی از خرمآباد، علیرضا کرمی از اصفهان و فریما صانعی از کرمان
🔹نفرات برتر گروه هنر: پویان جمیلی از تهران، فرزاد دهقان بنادکی از یزد و فاطمه جعفری ندوشن از یزد
🔹نفرات برتر گروه ریاضی: علی رضایی از تهران، مسیحا باقری تنها از البرز و علی منصوریان از کرمانشاه
🔹نفرات برتر گروه علوم انسانی: مهدی نیکوکار از اسفراین، علیرضا بابایی از تهران و ملیکا حاجیلو
🔹نفرات برتر گروه تجربی: پرهام مصطفوی از اصفهان، محمد قانع از یزد و آوا شهریاری از تهران
🔴 معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:
🔸ضریب کا (k) پرستاری که سال قبل ۱۷ ردیف داشت، امسال به ۲۷ ردیف معادل ۳۰ درصد افزایش یافته است و در مجموع با افزایش ۳۵ درصدی ضریب ارزش نسبی، امسال ۷۰ درصد رشد درآمد خواهیم داشت.
┈┈••✾••┈┈
🌐 روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
🌏kaums.ac.ir
✴️@kaums_ac_ir
🔴 سخنگوی دولت: محموله جدید دارویی بیماران اسامای وارد کشور شد/ قدردانی از وزارت بهدشت
🔹بهادری جهرمی در نشست خبری به مشکلات حدود دو سال پیش بیماران اس امای (SMA) اشاره کرد و افزود: در آن زمان رئیس جمهور در جمع این بیماران حاضر شد و مدتی بعد با نمایندگان آنها نیز دیدار کرد و دستورات لازم را صادر نمود.
🔹از تلاش و همت وزارت بهداشت و هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای کاهش رنج بیماران و درمان آنها تشکر میکنم که منجر به ورود محموله جدید دارویی بیماران اس امای به کشور شد.
┈┈••✾••┈┈
🌐 روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
🌏kaums.ac.ir
✴️@kaums_ac_ir
❤️ اعضای بدن بیمار کاشانی به چند بیمار نیازمند زندگی دوباره بخشید
🔸معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: اعضای بدن بیمار کاشانی به چند بیمار نیازمند زندگی دوباره بخشید.
🔹به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، دکتر عباس آزادی افزود: مرحومه فاطمه رمضانی علوی بیمار ۴۶ به دنبال سکته قلبی به مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی کاشان منتقل و در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد.
🔹وی تصریح کرد: این بیمار باوجود انجام اقدامهای درمانی توسط تیم پزشکی دچار مرگ مغزی شد که با رضایت و فداکاری خانواده ایشان و با تلاش و پیگیری کارکنان و پزشکان بخش مراقبتهای ویژه و گروهی اعزامی از تهران کلیهها و کبدش به بیماران نیازمند اهدا شد.
🔹معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان با ابراز همدردی با خانواده داغدیده، از اقدام خداپسندانه وی قدردانی کرد و افزود: هر بیمار مرگ مغزی جان هشت بیمار نیازمند پیوند اعضاء (اعضای حیاتی مثل کلیه، قلب، کبد، ریه و پانکراس) را میتواند نجات دهد.
🔹وی خاطرنشان کرد: افزون بر اعضای حیاتی، نسوج و بافت نیز برای پیوند برای افراد دارای معلولیت استفاده میشود.
🔹اقدام فراهمآوری اعضا از بیماران مرگ مغزی از سال ۱۳۷۸ در دانشگاه علوم پزشکی کاشان آغاز شده و تاکنون ۵۳ بیمار اهدا عضو شدهاند.
🔹داوطلبان اهداء عضو می.توانند با مراجعه به نشانی www.ehda.ir نسبت به تکمیل فرم و دریافت کارت اهدا اقدام کنند.
┈┈••✾••┈┈
🌐 روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
🌏kaums.ac.ir
✴️@kaums_ac_ir