10.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۹ توصیه عالی از آیتالله کشمیری برای ماه مبارک رمضان
🌹@kavasayat🌹
💫 سفارش ویژه برای شب اول ماه رمضان
🌼 امیرالمومنین(ع) فرمودند: جبرئیل در یکی از جنگ ها بر رسول خدا(ص) نازل شد و گفت:
خداوند به تو سلام میرساند و میفرماید: هر کس با نیت خالص(فقط برای خدا) جوشن کبیر را در آغاز ماه رمضان بخواند، خداوند متعال شب قدر را روزی او می کند و برایش هفتاد هزار فرشته می آفریند که خدا را تسبیح میگویند و تقدیس میکنند و پاداش آنان را برای او قرار میدهد.
📗 مصباح کفعمی ص۳۲۲
📝 در این حدیث خدا فرموده در آغاز ماه رمضان، به همین جهت بهتر است شب اول انجام شود ولی اگر فرصت نکردیم یا یادمون رفت ،روز اول را هم تا حدی میتوان مصداق آغاز ماه رمضان در نظر گرفت و آن موقع انجام داد.
🌹@kavasayat🌹
🔴 برخی اعمال شب اول ماه مبارک رمضان
🔵 شب اول ماه مبارک رمضان ،شب بسیار شریفی است ،که طبق فرموده پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله شب گشوده شدن درهای آسمان است . شب اول در آن چند عمل است:
🌕 کیفیت نماز شب اول : چهار رکعت در هر رکعت بعد از حمد پانزده مرتبه توحید
اوّل: آنکه طلب هلال کند و بعضى استهلال این ماه را واجب دانسته اند.
دوم: بخواند دعاء چهل و سوّم صحیفه کامله را در وقت رۆیت هلال سیّد بن طاووس روایت کرده است.
سوم: غسل شب اوّل ماه کند و روایت شده که هر که در شب اوّل ماه رمضان غسل کند خارش بدن به او نرسد تا ماه رمضان آینده
چهارم: در نهر جارى غسل کند و سى کف آب بر سر بریزد تا با طهارت معنوى باشد تا ماه رمضان آینده .
پنجم: زیارت قبر امام حسین علیه السلام کند تا گناهانش ریخته شود و ثواب حجّاج آن سال را دریابد .
ششم: دو رکعت نماز کند در این شب در هر رکعت حمد و سوره انعام بخواند و سۆال کند که حقّ تعالى کفایت کند او را و نگاه دارد او را از آنچه مى ترسد و از دردها .
هفتم: بخواند دعاى اللّهُمَّ اِنَّ هذَا الشَّهْرَ الْمُبارَکَ که در شب آخر ماه شعبان گذشت.
هشتم: بعد از نماز مغرب دستها را بلند کند و بخواند این دعاء وارده از حضرت جواد علیه السلام را ( رجوع به مفاتیح الجنان)
نهم: بخواند دعاى چهل و چهارم صحیفه کامله را.
دهم: بخواند: اَللّهُمَّ اِنَّ هذا شَهْرُ رَمَضانَ که سید در اقبال نقل فرموده و بسیار طولانى است.
غسل شب اوّل ماه کند و روایت شده که هر که در شب اوّل ماه رمضان غسل کند خارش بدن به او نرسد تا ماه رمضان آینده
یازدهم: بخواند: اَللّهُمَّ اِنَّهُ قَدْ دَخَلَ شَهْرُ رَمَضانَ اَللّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضانَ الَّذى اَنزَلْتَ فیهِ الْقُرْآنَ وَجَعَلْتَهُ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَالْفُرْقانِ اَللّهُمَّ فَبارِکْ لَنا فى شَهْرِ رَمَضانَ وَاَعِنّا عَلى صِیامِهِ وَصَلَواتِهِ وَتَقَبَّلْهُ مِنّا
دوازدهم : بخواند دعاى حضرت رسول صلى اللَّه علیه و آله در شب اول ماه رمضان
اَلْحَمْدَ لِلّهِ الَّذى اَکْرَمَنا بِکَ اَیُّهَا الشَّهرُ الْمُبارَکُ اَللّهُمَّ فَقَوِّنا عَلى صِیامِنا وَقِیامِنا وَثبِّتْ اَقْدامَنا وَانْصُرْنا عَلَى الْقَوْمِ الْکافِرینَ اَللّهُمَّ اَنْتَ الْواحِدُ فَلا وَلَدَ لَکَ وَاَنْتَ الصَّمَدُ فلا شِبْهَ لَکَ وَاَنْتَ الْعَزیزُ فَلا یُعِزُّکَ شَىْءٌ وَاَنْتَ الْغَنِىُّ وَاَنَا الْفَقیرُ وَاَنْتَ الْمَوْلى وَاَنَا الْعَبْدُ وَاَنْتَ الْغَفُورُ وَاَنَا الْمُذْنِبُ وَاَنْتَ الرَّحیمُ وَاَنَا الْمُخْطِئُ وَاَنْتَ الْخالِقُ وَاَنَا الْمَخْلُوقُ وَاَنْتَ الْحَىُّ وَاَنَا الْمَیِّتُ اَسْئَلُکَ بِرَحْمَتِکَ اَنْ تَغْفِرَ لى وَتَرْحَمَنى وَتَجاوَزَ عَنّى اِنَّکَ عَلی کُلِّشَىْءٍ قَدیرٌچیز توانائى
سیزدهم: درباب اوّل گذشت ذکر استحباب خواندن دعاى جوشن کبیر در اوّل ماه رمضان
🌹@kavasayat🌹
💠 حدیث روز 💠
💎 معنای رمضان
🔻پيامبر صلّیاللهعلیهوآله:
إنّما سُمِّیَ الرَّمَضانُ لأنّهُ یَرمَضُ الذُّنوبَ
🌘 #رمضان را رمضان نامیده اند؛ چون گناهان را میسوزاند.
📚 میزان الحکمه ، ح ۷۴۴۱
•┈┈••✾••┈┈•
🌹@kavasayat🌹
❇️ترجیح امور اخروی بر دنیوی
⏺حضرت آیت الله مصباح یزدی(ره)
❓باقی بهتر است یا فانی؟
⏹در برابر، در خانه سعادت و بهشت جاویدان الهی اصلا درد، رنج و خستگی معنا ندارد (لاَ یَمَسُّهُمْ فِیهَا نَصَبٌ وَمَا هُم مِّنْهَا بِمُخْرَجِینَ.حجر، 48.)
لذتهای دنیا سیری و دلزدگی دارد و اگر مقداری طول بکشد انسان خسته و دلزده میشود و به دنبال تنوع میگردد، اما قرآن میگوید: (لَا یَبْغُونَ عَنْهَا حِوَلًا؛کهف، 108.)
لذتهای بهشتی آن قدر جاذبه دارند که هیچ کس نمیخواهد عوض شوند.» در آنجا به جای منتْ به انسان احترام میگذارند (سَلَامٌ عَلَیْكُمْ طِبْتُمْ فَادْخُلُوهَا خَالِدِینَ؛زمر، 73) این دو نوع لذت را با هم مقایسه کنیم! آیا میارزد انسان تنها برای امور دنیا این همه زحمت متحمل شود، یا عقل میگوید: از این امکانات خویش به اندازه ضرورتی استفاده کنید که بتوانید به زندگی خویش ادامه دهید و هدفتان توشه برداشتن برای عالمی باشد که ابدی است؟!
💠برای فراهم کردن زمینه لذتهای بهشتی باید در این دنیا تلاش کرد. قرآن با بیان حقایق راه را به ما نشان میدهد و انتخاب را به عهده خودمان میگذارد (إِنَّا هَدَیْنَاهُ السَّبِیلَ إِمَّا شَاكِرًا وَإِمَّا كَفُورًا.انسان، 3.)
او به ما گفته است:(إِنَّا أَعْتَدْنَا لِلْكَافِرِینَ سَلَاسِلَ وَأَغْلَالًا وَسَعِیرًا؛انسان، 4.)
ما برای کافران غل، زنجیر و آتش سوزان فراهم کردهایم» و در مقابل برای مومنین نعمتهایی آماده کردهایم که قطرهای از آنها به همه لذتهای دنیا میارزد.
🔵وضعیت هر دو گروه را توصیف کردیم تا شما هر کدام را که فکر میکنید بهتر است انتخاب کنید، اما بدانید:(وَالْآخِرَةُ خَیْرٌ وَأَبْقَى؛اعلی، 17) لذتهای آخرت به مراتب شدیدتر، لذتبخشتر و پرجاذبهتر است (خَیْرٌ) و از لحاظ مدتْ همیشگی و جاودان است (أَبْقَى). آخرت هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ کمیت بر دنیا برتری دارد. باید در این باره فکر کرد تا حقیقت را فهمید (لعلكم تتفکرون * فی الدنیا والاخرة).
#به_انتخاب_تو
🌹@kavasayat🌹
#دستورات_ماثور
🔴 نماز و دعای مخصوص #شب_دوم از #ماه_مبارک_رمضان
🔻۱. نمازمخصوص شب دوّم:
هر كه در شب دوّم ماه رمضان چهار ركعت نماز- در هر ركعتي يك حمد وبيست مرتبه إِنَّا أَنْزَلْناهُ- را بخواند، خداوند همه گناهان او را بيامرزد، و رزق و روزياش را توسعه دهد و كار آن سالش را كفايت نمايد. 1
🔻۲. دعايي که از پيامبر صلي الله عليه و آله براي اين شب روايت شده است:
يَا إِلَهَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ وَ إِلَهَ مَنْ بَقِيَ وَ إِلَهَ مَنْ مَضَي رَبَّ السَّمَاوَاتِ السَّبْعِ وَ مَنْ فِيهِنَّ فَالِقَ الْإِصْبَاحِ وَ جَاعِلَ اللَّيْلِ سَكَناً وَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ حُسْباناً لَكَ الْحَمْدُ وَ لَكَ الشُّكْرُ وَ لَكَ الْمَنُّ وَ لَكَ الطَّوْلُ وَ أَنْتَ الْوَاحِدُ الصَّمَدُ أَسْأَلُكَ بِجَلَالِكَ سَيِّدِي وَ جَمَالِكَ مَوْلَايَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَغْفِرَ لِي وَ تَرْحَمَنِي وَ تَتَجَاوَزَ عَنِّي إِنَّكَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ.2
📚۱.اربعون حدیثا ح۴۰ ص۸۷
📚۲.اقبال الاعمال ج۱ ص۱۱۸
🌹@kavasayat🌹
🔺آیت الله محمدتقی آملی در بامداد هر روز مقید بودند یک جزء از کلام الله مجید را قرائت کنند و هر ماه یک ختم قرآن داشته باشند و در ماه مبارک رمضان هر روز سه جزء تلاوت میکردند که جمعا در طول سال چهارده بار قرآن را ختم می کردند و ثواب آن را نثار چهارده معصوم می فرمودند
🌹@kavasayat🌹
❇️امام عسکری (علیه السلام):
✴️خداوند با عنایتکردن سورهی حمد به پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله)؛ فضیلتی به آن جناب بخشید که به هیچیک از پیامبران (علیهم السلام) پیشین نداده، مگر سلیمانبنداود (علیه السلام)؛ که فقط بِسْمِ الله الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ را از این سوره دارد. [و سلیمان (علیه السلام)] این آیه را از تمام سلطنت و قدرتی که خدا به او عنایت کرده بود برتر میشمرد [و] میگفت:
💠«خدایا! چه کلمات عالی و باارزشی است، من این کلمات را از تمام مملکتی که [به من] عنایت کردهای باارزشتر میدانم». خداوند به او خطاب کرد: ای سلیمان! چگونه با ارزشتر نباشد و حال اینکه هر بندهی من چه زن و چه مرد مرا با این کلمات بخواند ثوابی هزار برابر مملکت تو را صدقه بدهد به او عنایت میکنم. این یکهفتم از تمام آن سورهایست که به محمّد (صلی الله علیه و آله) سرور انبیاء (علیهم السلام) دادهام (سورهی فاتحة الکتاب).
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱،ص۱۰
🌹@kavasayat🌹