🖌 #یادداشت_روز
🔹ایران و مدافعان حریم اروپا
#سعدالله_زارعی
🔸 «پاسداری از مرکزیت آمریکا و اروپا در سیاست خارجی ایران» خطی است که نخبگان در ایران دنبال میکنند. این خط از اواسط زمان قاجار شروع شده، در دوره پهلوی شدت گرفته و در دوره جمهوری اسلامی از سوی یک جریان سیاسی با جدیت دنبال شده است. هدف این خط آن بوده و هست که ایران تحت هیچ شرایطی، از چارچوب غرب جدا نشود و در عمل بصورت بخشی از بلوک غرب عمل کند. بر این اساس در طول این دوران قائم مقام فراهانی، میرزا تقیخان امیرکبیر و هر ستاره دیگری که در آسمان این ملک ظاهر شدهاند از سوی این خط به تیر و تیغ و تهمت نواخته شده و از میدان بیرون رفتهاند. جمهوری اسلامی در این بین حکایت جالبی داشته است. انقلاب اسلامی اساساً با هدف نفی سیطره قدرتهای خارجی به وجود آمد. از دهها سال تا پیش از سال 57 این سیطره غرب بود که بر ایران حاکم شده بود و لذا ترجمه نفی سیطره قدرتهای خارجی، نفی سیطره غرب بود که البته در قاعده استراتژی «نه شرفی، نه غربی، جمهوری اسلامی» مطرح میشد.
از دهها سال قبل و نیز در سالهای آغازین جمهوری اسلامی و تا امروز جریان شرقی در ایران رمق نداشت. بعضی از احزاب سیاسی چپگرا نظیر حزب توده و یا احزاب شبه نظامی نظیر چریکهای فدایی خلق اگرچه رودرروی انقلاب قرار داشتند اما از یک سو از آنچنان ریشه و قدرتی برخوردار نبودند تا «خطر» دیده شوند و از سوی دیگر اینها نیز بیش از آنکه سیم خود را با «شوروی» کوک کنند با آمریکا کوک میکردند و از این رو حضرت امام رضوانالله تعالی علیه، آنان را «چپهای آمریکایی» میخواند. پس واضح بود که مصاف نظام جمهوری اسلامی با «غرب» خواهد بود کما اینکه بعدها هر اقدامی علیه انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن شد از سوی آمریکا و کشورهای وابسته به آن در اروپا و منطقه بود. این دشمنی و مصاف هر روز جلوه تازهای به خود میگرفت و تا امروز رنگ آرامش به خود نگرفته است.
اما با وجود این، در ایران یک خط «مؤثر» وجود دارد که بشدت از جدا شدن ایران از آمریکا و اروپا جلوگیری مینماید. این خط نوعاً به هر اقدام خصمانه و بشدت خصمانه دشمنان جلوهای طبیعی داده و نظام را به صبوری در برابر آن دعوت کرده و از هرگونه اقدامی که سبب ناراحتی سران غرب شود، پرهیز میدهند. دامنه فعالیت افراد این خط بسیار زیاد است و تا جایی پیش رفتهاند که بعضی از نیروهای خودی بشدت هوادار انقلاب اسلامی و پیرو امام راحل عظیمالشأن را به انحراف کشانده و به وادی «ترجیح غرب» و لزوم «کار با غرب» کشاندهاند. نیازی به نام بردن نیست شما میتوانید در اطراف خود سنگرهای فروریخته در دام غرب را مشاهده کنید بعضی از این سنگرها یادگار شهدای گرانقدری چون شهید بهشتی رضوانالله تعالیعلیه هستند که با صراحت میفرمود: «آمریکا از ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر». وقتی این سنگرها فرو میپاشند و از دل آن پرچم انگلیس و فرانسه خودنمایی میکند، درمییابیم که خط ترجیح غرب و غربگرایی بر اسلامگرایی، ملیگرایی- در وجه درست آن- و ایران گرایی- به مفهوم تلاش برای اقتدار بیشتر ایران- چه حملهای کرده و چه تلفاتی را از آن گرفته است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138302
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹این مشاوران بخشی از مشکل هستند نه راهحل ناکارآمدی دولت
🔸یک سایت حامی دولت میگوید وضعیت فعلی اقتصادی، دست پخت تیم اقتصادی فعلی کابینه است و اگر روحانی میخواهد از همین تیم مشورت بگیرد، بهتر است از خیر ترمیم کابینه بگذرد.
سایت انتخاب نوشت: بحث ترمیم کابینه در روزهای اخیر به اوج خود رسیده است. اصلاحطلبان و حامیان دولت روحانی از مدتها پیش ترمیم کابینه را ضروری میدانستند اما در هفتههای اخیر، اصولگرایان، نمایندگان مجلس از طیفهای مختلف و اصناف و بازاریان و قشرهای مختلف مردمی نیز این خواسته را تکرار کردهاند.
با این وجود، بر هیچ یک از آگاهان و اطرافیان دولت پوشیده نیست که حلقهای در اطراف رئیس جمهور، بیشترین تأثیر را روی او در تصمیمات دولت دارند. این حلقه در سالهای اخیر بارها مورد انتقاد حامیان دولت قرار گرفته است.
حلقه نزدیکان روحانی در حوزه اقتصاد، نیز به همین افراد محدود است اما گفته میشود محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهور و مسعود نیلی، مشاور اقتصادی روحانی، بیشترین تأثیر را در تصمیمات اقتصادی دولت دارند. به بیان سادهتر، حسن روحانی در حوزه مسائل اقتصادی در نهایت به نیلی و نهاوندیان مراجعه میکرد و نظر آنها را میخواست و براساس همین نظر هم تصمیمگیری میکرد.
اکنون هم اگر قرار باشد ترمیم کابینه نیز به شیوه سابق، انجام شود، در واقع باید منتظر دستپخت همین دو نفر باشیم. اما نکته قابل تأملی که وجود دارد این است که این افراد تاکنون بیشترین سهم را در چینش تیم اقتصادی و سیاستهای کلان این حوزه داشتهاند.
حسن روحانی در سخنرانی اخیر خود در نشست هماندیشی مدیران ارشد دولت تصریح کرد که «امروز باید به فکر مشاورین و کارشناسان جدید باشیم و از افکار همه استفاده کنیم. امروز وزیر، معاون وزیر و مدیر کل باید احساس کند و در عمل نیز نشان دهد که شرایط امروز با قبل متفاوت است.»
اکنون این انتظار از خود رئیسجمهور نیز وجود دارد همانگونه که خود تأکید کرده، «به فکر مشاورین و کارشناسان جدید» باشد و «از افکار همه استفاده» کند. طبیعتاً اینکه بخواهیم با همان حلقه بسته سابق امور را پیش برده و منتظر یک نتیجه متفاوت باشیم، انتظار بیهوده و آب در هاون کوبیدن است.
یکی از بحثهای چالش برانگیز در ترمیم تیم اقتصادی دولت، رئیس بانک مرکزی است. ولیالله سیف از چهرههای نزدیک به محمد نهاوندیان بهشمار میرود و به نوعی حمایت او در دولت و نزد رئیس جمهور را پشت سر خود دیده است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138303
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🔹سخنگوی قوه قضائیه تشریح کرد:
نقش آدم بانک مرکزی در به هم ریختگی بازار ارز!
🔸محســنی اژه ای: طبق پاســخ بانک مرکزی به نامه قوه قضائیه، در یک مقطع زمانــی 159 میلیون و 800 هزار دلار به علاوه 51 میلیون یورو را به فردی خارج از سیستم بانکی و صرافی های مجاز داده اند تا در بازار توزیع کند که خودش گفته بخشی را بالاتر از نرخ بازار توزیع کرده است.
🔸 البته بعضی سؤالات را پاسخ نداده اند؛ مثال ما گفته بودیم بگویید این فــرد ریال این پول ها را چگونه به شــما می داده است؟ شما چه تضمینی داشته اید که این فرد تخلف نکند و مکانیزم نظارتی شــما بر این فرد چگونه بوده است؟
🔸 یکی دیگر اینکه در نامه گفته بودیم که علی القاعده او بایــد این ارزها را زیر قیمت بازار ارائه می کرده، نه اینکه بالاتر از قیمت بدهد که این ســؤال هم جوابداده نشده است.
ما به دنبال این هســتیم که پاسخ این سؤال ها را به ما بدهند. آیا این فرد ارزهای دریافتی را بیش از قیمت بازار ارائه داده اســت؟ خودش می گوید در مورد بخشی از این ارزها این کار را کرده و اطلاعات ما هم همین را می گوید.
🔸 سؤال این است که اگر این کار با اجازه شما بوده است، با چه استدلالی صورت گرفته و اگر بدون اجازه شما بوده، بحث نظارت مطرح است و این دو سؤالی است که هنوز پاسخ نداده اند.
🔸 جعفری دولت آبادی دادســتان تهران: اظهارات متهمان نشان می دهد که این اتفاقات بدون همکاری برخی عوامل در داخل دستگاه ها امکان پذیر نبوده است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138273
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🔹هشدار کیهان نسبت به تصمیم جدید دولت:
آزادسازی نرخ ارز گرانی افسارگسیخته در پیدارد
🔸در شرایطی که خبرهایی به گوش میرسد مبنی بر اینکه قرار است به جز کالاهای اساسی و داروها، بقیه اجناس با دلار نزدیک به قیمت بازار به فروش برسد؛ نگرانیهایی در خصوص گرانی افسارگسیخته این تصمیم به وجود آمده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، برخی خبرها حکایت از این دارد که مصوبهای در رابطه با تغییر در سیاست ارزی دولت ایجاد شده و احتمالا به زودی ارز حاصل از پتروشیمیها و گروه فلزات نیز قرار است در بازار ثانویه و به طور توافقی مورد معامله قرار گیرد.
با این حساب، دیگر نرخ رسمی ارز برای معاملات این گروه مورد استفاده نبوده و به روش گروه سوم کالایی انجام میشود. در این حالت پتروشیمیها به عنوان عرضهکنندگان بزرگ ارز، دیگر از محدوده دلار دولتی خارج شده و معاملات آنها با نرخ توافقی در بازار ثانویه که نزدیک به نرخ بازار آزاد است، انجام میشود.
به عبارتی فقط گروه اول یعنی کالاهای اساسی و دارو از نرخ رسمی ارز استفاده کرده و مابقی واردکنندگان ارز خود را در بازار ثانویه و بر اساس نرخ توافقی تامین کنند.
طی تماسهایی که روز گذشته برخی از مردم با کیهان داشتند، اعلام کردند نگرانیهایی در خصوص تبعات افزایش قیمت ارز وجود دارد که لازم است شفافسازی به موقعی از سوی دولتمردان صورت بگیرد.
شاهد این موج گرانی نیز، رشد سه هزار واحدی بورس طی روز گذشته بود که علت اصلی آن هم افزایش قیمت هر سهم از محصولات پتروشیمی و به عبارت دیگر گران شدن محصولات پتروشیمی در بازار بوده است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138267
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹عضو ناظر بر صندوق توسعه ملی مطرح کرد:
برداشتهای مبهم از صندوق توسعه ملی به بهانههای مختلف
🔸عضو ناظر مجلس در صندوق توسعه ملی گفت: براساس مصوبه ستاد تدابیر و شورای عالی امنیت ملی، برداشتهایی در سالهای قبل از منابع صندوق توسعه ملی صورت گرفته است.
محمد حسینی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، درمورد حسابرسی ویژه از حسابهای صندوق توسعه ملی به منظور تعیین رقم درآمدها و وضعیت سهم صندوق از فروش نفت، اظهار داشت: کارهای مربوط به این موضوع در حال انجام است و چند نامه پیرو جلسه برگزار شده به لاریجانی رئیس مجلس نوشته شد و در این راستا دستورات لازم داده شده و قرار است اقداماتی در این زمینه شروع شود.
وی در مورد اینکه پیشتر گفته بودید سال 96، 2/3 میلیارد دلار و امسال نیز 3 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برداشت شده است، این برداشتها برای چه مواردی بوده است، تصریح کرد: مصارف این موضوع سری است و نمیتوان عنوان کرد. برخی برداشتها مجوز مقام معظم رهبری را دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این سؤال که وقتی لفظ «برداشت شده» به کار گرفته میشود، یعنی پولی غیر از مجوزهای رسمی بوده است، تصریح کرد: بخشی از برداشتها مربوط به ستاد تدابیر ویژه و شورای عالی امنیت ملی بوده است.
حسینی در پاسخ به این سؤال که مگر امکان برداشت از منابع صندوق توسعه ملی با مصوبه ستاد تدابیر ویژه اقتصادی دولت و شورای عالی امنیت ملی وجود دارد، یادآور شد: اینکه میتواند یا نه؛ بماند. برای اولین بار در بودجه سال 97 جلوی این کار گرفته شده است. برداشتهای صورتگرفته مربوط به سالهای قبل است و بخشی از آن برای موارد بودجهای بود.
برداشتهای مبهم
گفتنی است در زمان تشکیل این صندوق اعلام شد که صندوق به عنوان یک نهاد مالی موثر با هیئت مدیره و مدیرعامل، نقش خود را ایفا میکند و هرگونه برداشت دولت و شرکتهای دولتی از این صندوق کاملا ممنوع است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138265
🔻نشانی ما در پیام رسان های ایرانی
@kayhannewspaper
📎 🔹در نامهای خطاب به رئیس دستگاه قضا مطرح شد:
ابراز نگرانی نمایندگان مجلس از فرار مدیران دوتابعیتی
🔸تعدادی از وکلای ملت در نامهای خطاب به رئیسقوه قضائیه نگرانی خود را از فرار مدیران دو تابعیتی ابراز کردند.
به گزارش فارس، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ارسال نامهای برای آیتالله آملی لاریجانی ریاست قوه قضائیه از احتمال فرار مدیران دوتابعیتی ابراز نگرانی کردند.
در بخشی از این نامه آمده است: همانگونه که مستحضر میباشید شرایط اقتصادی کشور نه مطلوب مردم و نه در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. هر چند این شرایط میتواند معلول دلایل گوناگون باشد، لکن حسب اظهار کارشناسان، صاحبنظران و خبرگان اقتصادی و شواهد و قرائن متقن مهمترین دلیل آن سوءمدیریت در نظام اقتصادی کشور است و آنچه مسلم است از نتایج قطعی این مدیریت ناصواب تضییع حقوق و اتلاف سرمایههای ملی و خصوصی مردم است و حداقل شرط پذیرش مسئولیت در حکومت اسلامی پاسخگویی و پذیرش مسئولیت عملکرد دوران مدیریت کارگزاران نظام است و بنا بر اصول متعدد قانون اساسی و قوانین موضوعه و قواعد فقهی مسببین این شرایط دارای ضمان و بعضا مسئولیت کیفری میباشند که استعفا و برکناری از مناصب فعلی نافی پاسخگویی و مانع رسیدگی احتمالی قضائی نیست.
این نامه میافزاید: از آنجا که بعضی از مسئولین این حوزه دارای تابعیت کشورهای دیگر یا خانوادههای آنان در کشورهای خارجی سکونت دارند ضروری به نظر میرسد...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138298
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎 🔹بعد از پنج سال فرصتسوزی:
دولت: با ساخت مسکن میتوان دهها هزار شغل ایجاد کرد
🔸برخی مقامات دولت از جمله نوبخت و جهانگیری در شرایطی بر اشتغالزایی از طریق ساخت مسکن تاکید کردهاند که تاکنون با تخریب مسکن مهر و عدم جایگزینی برای آن، طی پنج سال اخیر فرصتهای بسیاری را از دست دادهاند.
یکی از مهمترین بخشهایی که در دولت حسن روحانی مورد بیتوجهی و بیمهری قرار گرفت بخش مسکن بوده که متولیان آن با بیعملی و رها کردن بازار علاوه بر اینکه باعث شدند عرضه مسکن کاهش پیدا کند، زمینهساز افزایش قیمتها نیز شدند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، رها کردن بازار مسکن و سپردن عرضه و تقاضای آن به سازوکار بازار به قدری سبک سرانه محسوب میشود که حتی کشورهای پیشگام در اقتصاد بازار نیز چنین سیاستی را برای بازار مسکن خود اتخاذ نکردهاند و با حضوری فعال به تنظیم بازار مسکن پرداختهاند.
متاسفانه تاکنون، دولت در کشورمان به جز مقاطعی خاص، نقش کمرنگی در بازار مسکن ایفا کرده و فاقد الگوی اثربخشی برای بازار مسکن بوده و در طول مدت پنج سال گذشته هیچ برنامه اثربخشی در حوزه مسکن از سوی دولت اجرا
نشده است.
بر اساس جدیدترین گزارش رسمی بانک مرکزی فقط در تیرماه امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته مسکن بهطور متوسط 54/2 درصد گرانتر شده است.
مسکن، لوکوموتیو اقتصادی است و با توجه به ارتباطات گستردهای که با سایر بخشهای دیگر اقتصاد دارد، رونق آن میتواند رونق سایر بخشها را در پی داشته باشد...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138258
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper