📌 #خبر_ویژه
🔹 چالش واقعی دولت فقدان اختیارات نیست عدم درک از مشکلات اقتصادی است
🔸 یک روزنامه اصلاحطلب حامی دولت تصریح کرد: برخی اقدامات دولت از عدم درک مشکلات اقتصادی حکایت میکند.
روزنامه تعادل نوشت: معاون اول رئیسجمهور در مراسم نکوداشت یکی از کارآفرینان کشور، جناب علاءالدین میرمحمد صادقی اظهار داشت «اقتصاد کشور از نواقص و عیوب ساختاری و مسائلی نظیر اتکاء به درآمدهای نفتی و دولتی بودن رنج میبرد و به دلیل آنکه طی سالهای طولانی برای حل چالشهای اساسی کشور اقدامی صورت نگرفته است، امروز با انباشت مشکلات، پیچیدگیها و مسائل بغرنجی در اقتصاد کشور روبهرو هستیم».
این سخنان در حالی بیان میشود که این خطرجدی بارها و بارها و حتی از زبان اقتصاددان برجسته مشاور دولت، هشدار داده شده اما کمترگوش شنوایی یافته و متاسفانه بهجای اصلاح، شاهد تداوم و تکرار این مسیر غلط بودهایم. چنانکه در همین روزها مثلا در مورد نحوه مواجهه با بحران کمبود گوشت و مرغ شاهدیم که مسئولان بجای پرداختن به ریشه مشکل از طریق واردات و پرداخت یارانههای سنگین و تغییر شیوههای توزیع و اینترنتی کردن آن و بگیر و ببند صادرکنندگان دام و... قصد حل مسئله را دارند.
متاسفانه برخوردهای خرد و جزیی و پرداختن به معلولها و تجویز و تزریق مسکنها فعلا رویه معمول برای حل مشکلات از سوی دولت شده است. در واقع بعضی از رفتار و اقدامات دولت به عنوان قوه مجریه، نشانی از درک عمیق مشکلات و ارادهای برای تعبیه راهکارهای اساسی ندارد که کمبود اختیارات را بتوان توجیهی برای این ضعف عملکردی لحاظ نمود. این ضعف را در لایحه بودجه سال جاری به وضوح میتوان مشاهده کرد؛ از نفتی بودن اقتصاد و تخصیص ناکارآمد دلارهای دولتی و تداوم توزیع بیهدف یارانههای پیدا و پنهان و در حاشیه ماندن بودجه عمرانی و... این در حالی است که طبق تعریف، یکی از سه مسیر مهمی که دولت میتواند بر اقتصاد تاثیر گذاشته و سبب رشد و توسعه آن شود، «سازوکار بودجهای» است. سازوکاری که شامل جمعآوری درآمد و انجام هزینه است. در این مسیر نحوه تامین درآمد از طریق مالیات یا فروش ذخایر زیرزمینی و طبیعی از یکسو و در سمت هزینهها، انجام سرمایهگذاری یا مصرف و ارایه خدمات عمومی تاثیرات متفاوتی بر رشد و توسعه اقتصادی مینهد که متاسفانه در لایحه دولت شاهد انتخاب گزینههای مناسب و ابتکار خاصی نبودهایم. اما دو مسیر دیگر دولت برای اثرگذاری بر اقتصاد، یکی میزان مالکیت دولت بر واحدهای تولیدی و زیر بنایی و... دیگری دخالتهای غیر بودجهای دولت است…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/155870
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 عضو هیئت مدیره میدان تره بار:
شب عید امسال کمبود میوه نداریم
🔸 عضو هیئت مدیره میدان بزرگ تره بار از مدیریت کامل بازار میوه در شب عید خبر داد و گفت: در روزهای پایانی سال کسری میوه نخواهیم داشت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علیرضا متبحری اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی در حدود 40 هزار تن پرتغال و 30 هزار تن سیب برای توزیع بازار شب عید در انبارها نگه داری کرده و ما با اطمینان اعلام میکنیم در روزهای پایانی سال کسری میوه نخواهیم داشت.
وی طرح مکانیزه کردن و مدیریت میوه شب عید را از اساسیترین الزامات در تنظیم بازار دانست و افزود: اگر عرضه و تقاضا مدیریت شود و با توجه به نیاز بازار محصول تولید و توزیع شود دیگر شاهد کمبود و گرانی در ایام خاص سال نخواهیم بود.
عضو هیئت مدیره میدان بزرگ تره بار با اشاره به عملکرد ستاد تنظیم بازار امسال در تعیین قیمتها گفت: ستاد تنظیم بازار به دلیل عدم تخصص در حوزه میوه و مرکبات به ناچار از واسطهها برای خرید محصول از کشاورزان کمک گرفت و این حرکت ضمن ایجاد اختلال در قیمتها موجب شد سود اصلی به جیب واسطهها سرازیر شود.
متبحری ادامه داد: از آنجا که محصولات با قیمت بالاتر خریداری شد، پیشبینی میشود با احتساب هزینههای حمل و توزیع مرکبات با قیمت سه برابری به دست مصرفکننده برسد. به عنوان مثال پرتغال تامسون در شمال 1500 خریداری میشد که ستاد تنظیم بازار با قیمت 3100 تومانی خریداری کرده است.
وی ضمن گلایه از ستاد تنظیم بازار در مدیریت بازار شب عید افزود: در طول 11 ماهه سال اتحادیه میادین میوه و تره بار با توجه به نیاز مردم بازار را کنترل میکند و سعی بر توزیع بارهای مرغوب به مشتری است ولی ستاد در یک ماهه منتهی به پایان سال موجب شده ضمن بالا رفتن قیمتها میوههای نامرغوب نیز به انبارها منتقل شود که موجب هدر رفت بیتالمال خواهد شد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/155849
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 گزارش ایندیپندنت از نقش پررنگ اسرائیل در بحران هند و پاکستان
🔸 یک روزنامه انگلیسی فاش کرد، رژیم صهیونیستی با تحریک هند علیه پاکستان ، در افزایش تنش میان این دو کشور، نقش اساسی داشته است.
«ایندیپندنت» طی تحلیلی به قلم «رابرت فیسک»، نوشت: اسرائیل به خاطر تحریک کردن هند، در افزایش تنشها میان این دو کشور(هند و پاکستان) نقشی اساسی و گستردهای داشته است.
به گزارش خبرگزاری قدس، فیسک تاکید کرد : اسرائیل طی ماههای اخیر همواره با حمایت از حزب قومی«بهاراتیا جاناتا»، ائتلاف خطرناکی را علیه اسلام و مسلمانان تشکیل داده است. البته به طور رسمی و در برابر افکار عمومی، هیچ طرفی به وجود این ائتلاف اعتراف نمیکند. یکی از نمودهای اصلی آن را میتوان در تبدیل شدن هند به بزرگترین بازار تسلیحات اسرائیلی مشاهده کرد.
فیسک افزود، این مسئله تصادفی یا اشتباهی نبود که رسانههای هندی پس از دور جدید تنشها میان هند و پاکستان، از بهرهگیری ارتش هند از موشکهای «رافائل اسپایس 2000» که نوعی موشک هوشمند اسرائیلی است، خبر دادند.
سهشنبه هفته گذشته مقامات هندی اعلام کرده بودند که جنگندههای این کشور مواضع گروه تروریستی «لشکر طیبه» در منطقه کشمیر تحت کنترل پاکستان، را هدف قرار داده و 300 تا 400 تروریست را کشتند. اما، اسلام آباد این ادعای هند را رد کرده است. گروه تروریستی لشکر طیبه چندی پیش مسئولیت عملیات انتحاری در کشمیر که بر اثر آن، 40 نظامی هندی کشته شده بودند، را به عهده گرفته است.
فیسک در ادامه نوشت: منابع هندی مدعی شدهاند که در حمله موشکهای هوشمند اسرائیلی، 300 تا 400 تروریست کشته شدهاند، اما به نظر میرسد که این موشکها فقط صخرهها و درختان را هدف قرار
دادهاند.
هند در سال 2017 بزرگترین مشتری تسلیحات رژیم صهیونیستی بوده و برای خرید سیستمهای دفاع موشکی، راداری و سلاحهای سبک از این رژیم، 530 میلیون پوند هزینه کرده بود.
هندیها همچنین از مشتریان موشکهای هوا به زمین رژیم صهیونیستی هستند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/155812
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 روزنامه دولت به فشار و تهدید توخالی خارجی ضریب میدهد
🔸 روزنامه ارگان دولت ایران در مطلبی به قلم عضو اصلاحطلب هیئترئیسه مجلس نوشت: «با درک واقعبینانه از شرایط بینالمللی و نیز شرایط اقتصادی و معیشتی در کشور و همچنین ضرورت اصلاح ساختاری نظام بانکی با هدف ارتقا به شاخصهای بینالمللی در حوزه بانکداری، تصویب این لوایح ضرورت بیشتری یافته و امکان تعامل سازنده با جهان خصوصاً در شرایط فعلی برجام را فراهم خواهد کرد. اگر چه جمهوری اسلامی ایران بارها مواضع خود را درخصوص محور مقاومت و نیز سیاستهای منطقهای خود بیان داشته و در عمل نیز دیپلماسی و نیز اقدامات میدانیاش مبتنی بر تقویت صلح و امنیت منطقه بوده است، اما الحاق به کنوانسیونهایی که ضرورت جامعه بینالمللی شده است، پیامهای متضادی را با اقدامات امنیتساز جمهوری اسلامی در مقابل تروریسم منطقهای به سطوح مختلف بینالمللی مخابره خواهد کرد.»
گفتنی است در چند هفته اخیر، برخی مدیران دولتی به ویژه شخص آقای روحانی به همراه طیفی از نشریات و سایتها و کانالها، تلاش پر حجمی را سامان دادهاند تا به هم ریختگی قیمتها را به عدم تصویب لوایح الحاق به پالرمو و CFT نسبت دهند و مجمع تشخیص مصلحت نظام را تحت فشار شدید بگذارند.
آنها میبینند که اغلب اعضای «مجمع» حساس شدهاند و نمیخواهند کلاهی که در ماجرای برجام سر نمایندگان مجلس نهم رفت و همچنان بر سر مجلس دهمیها سنگینی میکند، دوباره با ابعاد وسیعتر بر سر ملت و کشور برود. بنابراین با ایجاد فضای سنگین و عوام فریبی، سعی میکنند افکار عمومی را از علل واقعی نابسامانی اقتصادی موجود منحرف کنند. سوء مدیریت، تعلل و برجام زدگی، رها کردن نظارت و عدم تنظیم بازار، عدم اهتمام به مبارزه با تروریسم اقتصادی و جولان سودجویان دانهدرشت، و اصرار بر نپذیرفتن اشتباه در مسیر تنظیم و اجرای برجام، از علل مهم آشفتگی اقتصادی است.
در واقع، خود برخی دولتمردان و سیاستبازان و رسانههای ماموریتدار زنجیرهای هستند که برای فرار از پاسخگویی درباره چک بیمحل برجام (و وعدههای فریبنده پیرامونی آن)، به FATF و CFT و پالرمو اعتبار میدهند و مجالی فراهم میکنند تا سودجویان اقتصادی و بزک کاران سیاسی بتوانند با بهانهجویی بازار را ملتهب کنند. فقط برای اینکه برخی مدیران، نپذیرند در برجام (معامله نقد- نسیه) سرشان کلاه رفته و باید تغییر مسیر دهند.
به عبارت دیگر، اکنون با جریان سازمان یافتهای در داخل رو به رو هستیم که برای فرار از مسئولیت و نپذیرفتن اشتباه خود حاضرند به بلوف توخالی و کم رمق دشمن، دهها برابر ضریب دهند، صحنهآرایی کنند، موج روانی مصنوعی بسازند و دنیا را به کام غارتگران اقتصادی کنند.
http://kayhan.ir/fa/news/155884
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 رژه ابتذال در یک نمایشگاه مد
🔸 یک نمایشگاه مد لباس، بهطور غیرقانونی و بهطور مختلط، به عرضه مدلهایی مبتذل پرداخت!
به گزارش خبرنگار کیهان در این نمایشگاه که توسط بخش خصوصی و در یکی از تالارهای منطقه لواسانات برگزار شد، رفتارهایی ناهنجار و غیراخلاقی بروز یافت.
این اولین بار نیست که چنین برنامههایی به بهانه نمایش مد لباس برگزار میشود. با این حال جای سؤال است که چرا نظارت و رسیدگی لازم از سوی دستگاههای مربوطه صورت نمیگیرد؟
http://kayhan.ir/fa/news/155858
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📡 #دور_دنیا
🔹 انفجار خط لوله نفت در نیجریه
http://kayhan.ir/fa/news/155818
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 سرپرست پیشین وزارت اقتصاد:
مشکلات اخیر بازار ارز ناشی از مصوباتاشتباه دولت است
🔸 سرپرست پیشین وزارت اقتصاد ،مصوبات غلط ارزی دولت را عامل عرضه نشدن ارز صادرکنندگان در سامانه نیما اعلام کرد.
حسین صمصامی، در گفتوگو با مهر، با اشاره به اینکه علت عرضه نشدن ارز صادرکنندگان در سامانه نیما را باید در برخی از مصوبات اخیر دولت جستوجو کرد، گفت: این موضوع را نیز میتوان در انتقاد رئیسکل بانک مرکزی درباره مصوبه اخیر دولت مبنی بر آزادی واردات دهها قلم کالا توسط مرزنشینان و ملوانان مشاهده کرد. تصمیمهای گرفته شده ارزی توسط دولت نشانگر آن است که تصمیمات بدون هماهنگی با بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار ارزی انجام میگیرد.
این استاد دانشگاه، چهار گروه «متقاضیان ارز مسافری»، «قاچاقچیان»، «سفتهبازان» و «اخلالگران خارجی» را به عنوان گروههای اصلی تقاضاکننده در بازار آزاد معرفی کرد و افزود: به دلیل آنکه بانک مرکزی بر بازار آزاد کنترلی ندارد منابع ارزی تزریق شده به این بازار در اختیار آن گروههای تقاضاکننده قرار خواهد گرفت و در سفتهبازی وتامین مالی قاچاق هزینه میشود.
صمصامی با بیان اینکه ثبات نسبی بازار ارز در سه ماه قبل، از طریق تزریق منابع ارزی در بازار بود، اظهارداشت: نرخگذاری ارزی به این شکل، اشتباه بوده و موجب خروج کالاهای اساسی و کمبود ارزاق شده است.
وی گفت: در شرایط فعلی از مشکلات اصلی بازار به اصطلاح غیر منسجم ارزی، «عدم ورود ارز صادراتی به سامانه نیما» و «ورود ارز صادراتی به بازارآزاد با قیمت بیشتر» است که موجب اختلال در نظم بازار ارز میشود.
سرپرست پیشین وزارت اقتصاد همچنین درباره واردات بدون انتقال ارز گفت:این کار مخاطراتی همچون پولشویی، قاچاق کالا، اتلاف منابع ارزی، از بین رفتن فرصتهای شغلی و بهم ریختگی صنایع تولیدی را به دنبال خواهد داشت.
با اشاره به پیامدهای واردات بدون انتقال ارز، اظهار داشت: با رعایت ملاحظاتی مانند «ورود کالاهای سرمایهای»، «ورود مواد اولیه مورد نیاز بخش تولید»، «جلوگیری از ورود کالاهای لوکس» و «شفافیت منشاء تامین ارز» این نوع از واردات،اشکالی ندارد.سرپرست پیشین وزارت اقتصاد ادامه داد: اما در این شکل از واردات چون منشاء تامین ارز و نقل و انتقال آن، برای بانکمرکزی شفاف نیست؛ لذا اگر ملاحظات یاد شده رعایت نشود، علاوهبر اینکه تولید داخلی را متضرر میکند، به بستر مناسبی برای انجام پولشویی و اقدامات مجرمانه تبدیل میشود…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/155850
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 رفوگری ارگان کارگزاران
🔸 روزنامه سازندگی دیروز عبارت «20 مخالف FATF» را جای تیتر یک خود نشاند و زیر تیتر زد: «بیست نفری که رئیسجمهوری اخیرا اعلام کرده بود با تصویب FATF مخالفند چه کسانی هستند؟»
ارگان کارگزاران با قلب مقصود صحبت روحانی، آن را رفو کرده است. رئیسجمهور نگفته بود اینها مخالف FATFاند بلکه گفته بود؛ «نمیشود کشور را به 10، 20 نفر داده و بگوییم که هر تصمیمی آنها بگیرند، ما نیز تابع هستیم؛ چنین نیست و صاحب این کشور، ملت بزرگ ایران هستند و حتماً مردم و بانک مرکزی و بانکها نیز در این زمینه حرف خواهند زد.»
روحانی با این اظهارات مسیر قانونی لوایح را زیر سؤال برده بود. اگر همین اظهارات مغلوط روحانی مبنا باشد، به اعتقاد کارشناسان، مگر خود دولت چند نفر هستند که لوایح مرتبط با FATF را تدوین و ارائه کردهاند؟ در شرایطی که این لوایح در حال طی مسیر قانونی خود برای تصویب یا عدم تصویب هستند، این حاشیهسازیها با چه هدفی صورت میگیرد؟
http://kayhan.ir/fa/news/155884
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper