👥 #اجتماعی
🔹 شفافیت قضایی و تصویرسازی اجتماعی گامهای حیاتی برای تحول و احیاء اقتدار قوه قضائیه
🔸 قوه قضائیه حلقه بازخورد در معماری کلانِ حکمرانی جمهوری اسلامی است که میتواند موجبات تعالی و ارتقای کل سیستم را فراهم آورد. همچنین بهدلیل انتصاب مستقیم رئیس قوه توسط مقام معظم رهبری و بهدلیل معماری محتوایی قوه بر مبنای فقه اسلامی، کارآمدی یا ناکارآمدی آن، بر کل پروژه انقلاب اسلامی و امکان سنجی طراحی جامعه مبتنی بر نهاد دین تاثیرگذار است؛ فلذا از اهمیت فوقالعادهای برخوردار میباشد.
نظام حکمرانی هر کشوری به مثابه یک سیستم، متشکل از اجزایی است که عملکرد هریک بر عملکرد سایرین تاثیرگذار است. آنچه موجب ارتقاء و بهبود یک سیستم میشود، وجود حلقه بازخورد در سیستم است که از طرفی منعکسکننده عملکرد هر بخش و تاثیر آن بر عملکرد سایر بخشها است و از طرف دیگر در روند اصلاح، اولین واکنش نسبت به عیوب و نواقص را نشان میدهد.
قوه قضائیه نقش حلقه بازخورد را در نظام حکمرانی کشور ایفا میکند. دو مولفه مهم موجود در حوزه فعالیتهای قوه قضائیه سبب اعطای این نقش به این قوه شده است؛ اولا وظیفه نظارت بر حسن اجرای قوانین که طبق بند3 اصل156 قانون اساسی برعهده قوه قضائیه نهاده شده است، و دیگری بند1 اصل 156 قانون اساسی، که قوه را بهعنوان تنها مرجعی که حق و وظیفه صدور حکم و اعمال مجازات و جریمه برای متخلفین و مجرمین را دارد معرفی میکند. البته لازم به ذکر است که سایر بندهای این اصل از قانون اساسی نیز به نوعی موید همین مطلب میباشند.
تنزل نظام بازخورد؛ افزایش آشفتگی و هرج و مرج در عرصههای اقتصادی و اجتماعی
اگر دستگاه قضایی در برخورد با آسیبهای موجود در بخشهای مختلف، برخوردی محافظهکارانه داشته باشد، معماری سیاسی کشور مورد تهدید قرار میگیرد. در این حالت عرصههای مختلف کشور از قبیل عرصههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دچار هرج و مرج شده، دستگاهها و نهادهای دولتی و عمومی وظایف خویش را به درستی انجام نداده و بیثباتی فراگیری بر فضای کلی کشور حکمفرما میشود.
یکی از عوامل مهمی که موجب سستی در برخورد و آشفتگی در سطح جامعه میشود مصلحتاندیشیهای غلط و محافظهکارانه است. وقتی نقش نظارتی قوه قضائیه دچار چالش و آسیب شود، عرصه عمل برای سودجویان و قانونگریزان بخش دولتی و خصوصی گشوده میشود که نتیجه نهایی آن علاوهبر عدم اصلاح نهادهای دولتی و غیردولتی، تضییع حقوق عامه بالاخص مستضعفین است.
چنانچه قوه مجریه یا مقننه دچار ضعف در عملکرد و یا آسیبهای اجرایی باشد، قوه قضائیه توانمند با ابزار قانونی خود میتواند موجبات رفع آسیبها را فراهم آورد، اما قوه قضائیهای که خود دچار ضعف و آسیب است، نه تنها به اهداف و ماموریتهای خود نایل نمیگردد بلکه موجب کاهش بهرهوری و حتی تضعیف سایر قوای کشور میشود.
امروز با توجه به این نقش مهم دستگاه قضایی در نظام حکمرانی کشور، یکی از انتظارات مهم از این دستگاه پرهیز از تقلیل دادن نقش خود به برخوردهای پسینی و مصلحتاندیشانه است. مهمترین گام در ارتقاء این نقش در دستگاه قضایی، اتخاذ رویکردهای فعالانه و بازتعریف وجوه مصلحتاندیشی است. در گام بعدی نیز به تصویر کشیدن برخوردهای مقتدرانه و رسیدگیهای عادلانه موجب تقویت این نقش قوه قضائیه در سطوح مختلف حکمرانی کشور میشود...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/156629
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
👥 #اجتماعی
🔹 کودکی بعد از بلوغ!
#زینب_السادات_حسینی
🔸 بلوغ زودرس در جامعه و عدم پاسخ صحیح به نیازهای ایجاد شده در نوجوانان، موجب بروز روزافزون آسیبهای اجتماعی و جنسی در سنین نوجوانی شده است. در چنین شرایطی لایحه افزایش حداقل سن ازدواج به بهانه کودک بودن، شرایط این بلوغیافتگان نوجوان را پیچیدهتر خواهد کرد.
***
معمولأ با شنیدن کلمه کودک در ذهن، تصویری از فرد زیر 10 سال در حال بازی با اسباببازی یا نوشتن تکالیف مدرسه یا دویدن در پارک شکل میگیرد. سنین کودکی در هر جامعه با توجه به قوانین و فرهنگ آن جامعه تعریف میشود. در اکثر جوامع کودکی را دوره پاکی و بیآلایشی انسان که درک کاملی از اجتماع ندارد، میدانند.
به چه کسی کودک میگویند؟
در کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل متحد، کودک به هر انسانی که زیر هجده سال تمام باشد، گفته میشود؛ مگر اینکه مطابق قانون حاکم بر آن شخص، سن کمتری برای رشد او مقرر شده باشد. کودک در سازمان ملل متحد، تنها از منظر حقوقی و سیاسی تعریف شدهاست. در این تعریف ویژگیهای جسمانی_فیزیکی و شناختی_ فکری در نظر گرفته نشدهاست. با توجه به قوانین و سبک زندگی کشورهای غربینیازی به در نظر گرفتن این ویژگیها نیز وجود ندارد. در ایران تعریف مشخص و قانونی برای سنین کودکی وجود ندارد.
ولی به طور معمول طبق موازین اسلام، انسان نابالغ کودک محسوب میشود. یکی از شاخصههای اصلی اتمام دوره کودکی و ورود به دوره نوجوانی، بلوغ جسمی و جنسی است. دوره نوجوانی در تعریف حقوقی سازمان ملل متحد جزئی از دوره کودکی محسوب شده است. ولی در تعاریف مرسوم فرهنگ ایران و اسلام، دوره نوجوانی و کودکی دو دوره مجزا از هم هستند و ویژگیهای متفاوتی دارند.
دوره نوجوانی، با اولین علائم بلوغ شروع میشود. بلوغ جنسی جزئی از ویژگیهای جسمانی_فیزیکی و شناختی_فکری این دوره است. در گذشته سن بلوغ به طور میانگین در پسران 15سال و در دختران 12سال بود که طبق آخرین تحقیقات روانشناسان بالینی، این سنین دو سال کاهش یافته است. علوینژاد، روانشناس بالینی، عامل این تغییر را تحولات اجتماعی و فرهنگی در جامعه میداند. پیش از این غلامعلی افروز، هیئت علمی دانشگاه تهران، در مورد کاهش سن بلوغ و عوامل موثر بر آن هشدار داده بود. وی عواملی مانند گسترش استفاده از ابزارهای ارتباطی، تغییرات روش خورد و خوراک و مصرف برخی مواد شیمیایی را موثر بر کاهش سن بلوغ اعلام کردهبود...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/156626
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
#روزنامه_کیهان
🔹سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
#عناوين
📆 روز سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
در کیهان امروز می خوانیم:
📂 #تیتر_اول
🔹در مراسم تکریم و معارفه رئیسقوه قضائیه
رئیسی: هیچکس حق دور زدن قانون را نخواهد داشت
http://kayhan.ir/fa/news/156670
▫وزارتخانههای صمت و کشاورزی چه میکنند
سوءتدبیر به جای تدبیر در تنظیم بازار شب عید
http://kayhan.ir/fa/news/156647
▫روحانی در روشنایی به بغداد رفت / ترامپ در تاریکی و مخفیانه !
http://kayhan.ir/fa/news/156686
🖌 #یادداشت_روز
🔹دستگاه قضایی و اطلاعات- عملیات جنگ با فساد
http://kayhan.ir/fa/news/156690
📌 #خبر_ویژه
🔹به جای بزک کردن FATF سخنان رئیس آمریکایی آن را مرور کنید
▫ورلدنت دیلی: ایران از طریق عراق تحریمهای آمریکا را دور میزند
▫️الاهرام: جنگ سوریه اسرائیل را در معرض نابودی قرار داد
▫️عضو کارگزاران: عملکرد اصلاحطلبان مردم را بیاعتماد کرده است
http://kayhan.ir/fa/news/156691
📎🔹️رهبر انقلاب در مراسم اعطای نشان ذوالفقار به سرلشکر سلیمانی
مجاهدت در راه خدا با پاداش دنیایی قابل جبران نیست
http://kayhan.ir/fa/news/156687
▫در صحن علنی مجلس
اعتراض به دیدار برخی نمایندگان با یکی از سران فتنه هیئت رئیسه تریبون معترضان را بست!
http://kayhan.ir/fa/news/156679
▫نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
صندوق ذخیره فرهنگیان را آدم فضاییها خالی کردند؟!
http://kayhan.ir/fa/news/156680
▫مرگ دلخراش ۵۰ غیر نظامی سوری در پی بمباران اردوگاه آوارگان توسط آمریکا
http://kayhan.ir/fa/news/156654
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹یک کارشناس اقتصادی:
مالیات بر خانههای خالی مانند هدفمندی یارانهها کارساز است
http://kayhan.ir/fa/news/156644
▫️یک عضو اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از مصوبه دولت:
کارگاههای تولیدی در مناطق آزاد به انبار پوشاک وارداتی تبدیل شده است
http://kayhan.ir/fa/news/156643
▫️سازمان هواپیمایی خبر داد
آمادهسازی ۲۲هزار صندلی پرواز برای نوروز
http://kayhan.ir/fa/news/156645
▫️با وجود افزایش بیرویه مصرف بنزین مطرح شد
تعلل سؤالبرانگیز دولت در عدم الزام استفاده از کارت سوخت
http://kayhan.ir/fa/news/156642
▫️عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس:
یارانه افراد با حقوق بالای ۵ میلیون تومان در سال آینده حذف میشود
http://kayhan.ir/fa/news/156648
🌍 #بین_الملل
🔹جنون آدمکشی سعودی
بمباران وحشیانه «حجه» توسط آلسعود ۲۳ تن از جمله ۴ کودک و ۹ زن قتلعام شدند
http://kayhan.ir/fa/news/156656
▫حمله ماه قبل به درون سفارت کره شمالی در اسپانیا کار نیروهای آمریکا بود
http://kayhan.ir/fa/news/156659
▫بوتفلیقه در میان خشم و اعتراضهای مردمی به الجزایر بازگشت!
http://kayhan.ir/fa/news/156657
▫️از زمان اخراج داعش تا کنون
۵۰۰۰ جسد از زیر آوار و گورهای جمعی نینوا خارج شده است
http://kayhan.ir/fa/news/156652
▫پس از سقوط ۲ فروند در ۴ ماه گذشته
توقف استفاده از «بوئینگ ۷۳۷ مکس» در چین، اتیوپی و آمریکا
http://kayhan.ir/fa/news/156651
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
📎🔹️در مراسم تکریم و معارفه رئیسقوه قضائیه
رئیسی: هیچکس حق دور زدن قانون را نخواهد داشت
http://kayhan.ir/fa/news/156670
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🖌 #یادداشت_روز
🔹دستگاه قضایی و اطلاعات- عملیات جنگ با فساد
#محمد_ایمانی
🔸رهبر انقلاب در بند دوم از توصیههای هشتگانه به رئیس جدید دستگاه قضایی تاکید کردند «در همه فصول تحول، مردمی بودن و انقلابی بودن و ضد فساد بودن را رعایت کنید».به عبارت دیگر، سمت و سوی تغییر و تحول در این دستگاه، باید معطوف به مردمی، انقلابی و ضد فساد بودن باشد.
۱- دو نوع انتظارات از قوه قضائیه و رئیس جدید آن را میتوان رصد کرد؛ یکی انتظارات سیاسی و جناحی سیاسیون؛ دوم انتظارات مردم. طبعا چون سیاسیون صاحب رسانه و تریبون هستند، غالبا صدایشان زودتر و بیشتر از صدای عامه مردم شنیده میشود. اگر انتظارات خواص، منطبق با حقوق الهی و مردم باشد، ستودنی است. اما مراد در اینجا، انتظاراتی است که موجب تضییع حق میشود و برآوردن آن، مایه نارضایتی و خشم عامه است. امیر مومنان علیهالسلام درباره چنین تعارضاتی که مکرر پدید میآید، به مالکاشتر امر فرمودند اولویت را به مردم بدهد و جانب مردم را بگیرد؛ حتی اگر موجب ناخشنودی و دلخوری و خشم برخی خواص و صاحبان نفوذ گردد: «وَ لْیکُنْ اَحَبُّ الاُمُورِ اِلَیکَ اَوْسَطَها فِي الْحَقِّ، وَ اَعَمَّها فِي الْعَدْلِ، وَ اَجْمَعَها لِرِضَی الرَّعِیهًِْ، فَاِنَّ سُخْطَ الْعامَّهًِْ یجْحِفُ بِرِضَی الْخاصَّةِ، وَ اِنَّ سُخْطَ الْخاصَّهًْ یغْتَفَرُ مَعَ رِضَی الْعامَّهًْ”. حضرت در ادامه فرمودند «وَ اِنَّما عِمادُ الدّینِ، وَ جِماعُ الْمُسْلِمینَ، وَ الْعُدَّهًْ لِلاَعْداءِ الْعامَّةُ مِنَ الاُمَّهًِْ، فَلْیکُنْ صَغْوُکَ لَهُمْ، وَ مَیلُکَ مَعَهُمْ. همانا ستون دین و جمعیّت مسلمانان و مهیاشدگان برای جنگ با دشمن، تودۀ مردمند. پس باید توجه و میل تو به آنان باشد.»
۲- اولویت امروز مردم در کنار تامین امنیت اجتماعی و سیاسی که بحمدالله حاصل است، تامین امنیت اقتصادی و معیشتی آنهاست. برخورداری از معیشت سالم، داشتن شغل و امکان تدارک خانه و خانواده، حق مشروع توده مردمی است که متاسفانه در وضعیت جنگ اقتصادی دشمن، دستخوش دست درازی زیاده خواهان قرار گرفتهاند. زیاده طلبان، هر چند طیفهای گوناگونی را شامل میشوند، اما ویژگی مشترکشان تجاوز به حریم قانون و حقوق عمومی است. مردم از دولت و مجلس انتظار دارند که آنها را در شرایط دشوار اقتصادی تنها نگذارند، همدردی کنند، تدبیر و درایت به خرج دهند و راه را بر همه آنها که معیشت عمومی را دچار تنگنا میکنند، ببندند. اما اگر به هر دلیل در آن دو قوه کوتاهی شد، توقع دارند دستگاه قضایی، دست مجرمان زالوصفت را که به قیمت نابودی زندگی اکثریت مردم، مرتکب زراندوزی و اشرافیگری میشوند، کوتاه کند. بلکه چنان داغ مجازات بر این عفونت بگذارد که امکان بازتولید آن به حداقل برسد....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/156690
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
📌 #خبر_ویژه
🔹به جای بزک کردن FATF سخنان رئیس آمریکایی آن را مرور کنید
🔸یک سایت دولتی، به حجتالاسلام والمسلمین مصباحیمقدم (عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام) به خاطر روشنگری درباره ابعاد خسارتبار الحاق به FATF حمله کرد.
▫«به نظر میرسد اظهارات آقای مصباحی ناشی از باور حرفهای خلاف واقعی است که عدهای میگویند قرار است اطلاعات مالی ایران را به کشورهای دیگر ارائه بدهیم. دروغی که بارها توسط مسئولین امر تکذیب شده و مدعیان امر هیچگاه سندی برای ادعای خود ارایه ننمودهاند.
مطابق هیچ یک از کنوانسیونهای مورد بحث قرار نیست اطلاعات مالی کشور به هیچ نهاد یا کشور دیگری ارائه شود. بلکه آنچه در کنوانسیونها مورد توجه قرار گرفته تبادل اطلاعات مالی متهمان یا مجرمان جرایم سازمانیافته یا تروریستی است. اجرای این تعهد نیز مشروط بر این است که قبل از تبادل اطلاعات توافقنامهای دو جانبه بین دو کشور وجود داشته باشد. در واقع برای اینکه اطلاعات فردی مبادله شود یا قرار بر استرداد یک شخص باشد، باید آن فرد مطابق قانون هر دو کشور مجرم تشخیص داده شود و پس از آن نیز باید یک توافقنامه دوجانبه میان آن دو کشور وجود داشته باشد تا بتوان بر اساس آن مبادله اطلاعات یا استرداد افراد مجرم را صورت داد.»
▪️خبرآنلاین میافزاید: توصیه های FATF صرفا برای تنظیم قوانین و رویههای داخلی کشورها است تا بستری مناسب جهت مبارزه با پولشویی ایجاد کنند و قرار نیست که به حاکمیت کشورها آسیبی وارد نمایند. اگر غیر از این بود، امروزه شاهد عضویت گسترده کشورهای جهان در FATF و گروههای منطقهای آن نبودیم.
اف ای تی اف صرفا از کشورها میخواهد که مراقب معاملهکنندگان باشند تا معاملات آنها پوششی برای پولشویی و پنهان کردن پولهایی کثیفی که ناشی از ارتکاب جرم هستند نباشد و هیچ دخالتی در اینکه یک کشور چگونه میخواهد معاملات مشروع خود را انجام دهد یا پولهای مشروع خود را منتقل کند نکرده است. اگر چنین بود کشورهایی که در حال همکاری تجاری با ایران هستند (مانند روسیه و چین) از کشور ما نمیخواستند به کنوانسیونها بپیوندیم زیرا در این صورت اطلاعات تجاری خودشان افشا میشد و خودشان متضرر میشدند و شرکتهای خصوصی آنها با تحریمها و جریمههای سنگین آمریکا مواجه میشوند. در هر صورت به علت...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/156691
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
#گفت_و_شنود
🔹شیر یا خط!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
📎🔹️وزارتخانههای صمت و کشاورزی چه میکنند
سوءتدبیر به جای تدبیر در تنظیم بازار شب عید
http://kayhan.ir/fa/news/156647
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
📎🔹️روحانی در روشنایی به بغداد رفت / ترامپ در تاریکی و مخفیانه !
http://kayhan.ir/fa/news/156686
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
📎🔹️یک کارشناس اقتصادی:
مالیات بر خانههای خالی مانند هدفمندی یارانهها کارساز است
🔸 کارشناس اقتصادی ضمن حمایت از اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه در بخش مسکن گفت: این طرح نیز باید مانند هدفمندی یارانهها اجرا شود و در ادامه، اصلاحات آن اعمال شود.
▫به گزارش خبرگزاری فارس، مرتضی زمانیان با اشاره به موانع اجرایی مالیات عایدی سرمایه اظهار داشت: در دنیا مالیات بر دارایی داریم اما در ایران نداریم و آنچه هست بیخاصیت است.
وی با اشاره به اینکه آمار خانههای ثبت شده در کشور را نداریم، افزود: میتوان سند رسمی و آنچه موجود است کار را شروع کرد و نباید به دلیل آنکه اطلاعات و آمار نداریم آن را کنار بگذاریم حتی میتواند اسناد غیررسمی مانند قولنامهها مبنا باشد؛ بنابراین باید اغماض کنیم تا یک نسخه اجرایی پیش برود و مشکلات آن مشخص شود و تا طرح کاداستر نهایی میشود کار جلو برود.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این پرسش که آیا مالیات بر عایدی سرمایه منجر به رکود میشود، گفت: باید میان رکود در تعداد معاملات با ساخت و ساز فرق قائل شد اینکه در تعداد معاملات رکود ایجاد شود لزوما بد نیست از نقدشوندگی کم میشود. آنچه بد است این خواهد بود که ساخت و ساز کاهش یابد.
▪️زمانیان با اشاره به اینکه در حال حاضر طبق قانون مالیاتهای مستقیم میگویند از سازنده ملک مالیات گرفته میشود که اگر نفروشد و مدتی از آن بگذرد مشمول مالیات نخواهد شد بیان کرد: این اگر صحت داشته باشد قطعا انگیزه را برای خالی ماندن خانهها ایجاد میکند. وی ادامه داد: علیرغم آنکه دادههای زیادی نداریم باید مالیات بر عایدی سرمایه در بخش مسکن [باید] وضع شود و مانند همان موضوعی که سالهای پیش هدفمندی ارائه شد و کسی نمیدانست چه آثار تورمی دارند و برخی میگفتند که پمپ بنزینها به آتش کشیده میشود اما اتفافی نیفتاد نیاز به اجرا است به شرط آنکه راه برای اصلاح و چابکی در تغییر آن وجود داشته باشد.
http://kayhan.ir/fa/news/156644
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper