💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 قیمت جهانی نفت به بالای ۷۰ دلار رسید
🔸 علیرغم تلاشهای آمریکا برای کاهش قیمت جهانی نفت، قیمت این کالای با ارزش به ۷۰/۳۴ دلار در هر بشکه افزایش یافت.
این افزایش قیمت در حالی است که رئیسجمهور آمریکا 30 آبان ماه سال گذشته در توئیتی نوشته بود: «بهای نفت پایینتر آمده. عالی! مثل یک کاهش مالیاتی بزرگ برای آمریکا و برای جهان. لذت ببرید! ۵۴ دلار، همین تازگی ۸۲ دلار بود. عربستان سعودی متشکرم، اما بگذار قیمت پایینتر بیاید!»
اما حالا و با گذشت کمتر از 5ماه از ذوقزدگی ترامپ ،رویترز، گزارش داد قیمت نفت در مبادلات روز جمعه، آخرین روز کاری بازارهای جهانی، به علت انتظار برای تشدید درگیری در لیبی که میتواند عرضه نفت را محدود کند، 1/5 درصد رشد کرد.
درعین حال، خوشبینی نسبت به توافق رسیدن واشنگتن و پکن بر سر توافق تجاری نیز بر قیمتها افزود.
هر بشکه نفت برنت با 94 سنت افزایش به 70/34 دلار رسید. در این روز قیمت نفت برنت به 70/46 دلار نیز رسید که بالاترین رقم از 12 نوامبر به شمار میرود.
هر بشکه نفت خام آمریکا با 98 سنت افزایش 63/08 دلار فروخته شد. این نوع نفت روز پنجشنبه تا 63/24 دلار بالا رفت که بیشترین قیمت از 6 نوامبر به شمار میرفت.
نفت برنت دومین هفته متوالی افزایشی را ثبت کرد درحالیکه نفت خام آمریکا پنجمین هفته متوالی افزایشی را رقم زد.
در همین حال قیمت نفت اوپک و ایران هم علیرغم میل آمریکا به بیش از 68 دلار در هر بشکه رسید.آمریکاییها طی ماههای گذشته تلاش زیادی برای صفر کردن میزان فروش نفت ایران و نیز کاهش قیمت جهانی نفت برای فشار به ایران کردهاند.
از سوی دیگر به گزارش فارس ، رشد استخدام در آمریکا نیز سبب افزایش قیمت نفت شده است.جاش گراوس، استراتژیست ارشد کالاهای اساسی در شیکاگو گفت: «این آمار به اندازه کافی میتواند قیمت نفت را حداقل به مدت دو هفته دیگر بالای 60 دلار نگه دارد.» اقدامات نظامی در لیبی که میتواند عرضه نفت را در این کشور عضو اوپک مختل کند، نیز بر قیمتها افزوده است.
همچنین از دیگر عوامل افزایش قیمت نفت، کاهش احتمالی تولید نفت ونزوئلا به علت تحریمهای این کشور از سوی آمریکا و قطعی برق بوده است.
http://kayhan.ir/fa/news/157423
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 افزایش اعتماد مردم به کمیته امداد را نمیتوانند ببینند
🔸 وی در بخش دیگری از این مصاحبه گفته است: «حضور سلبریتیها و نقشآفرینی آنها در جمعآوری کمکهای مردمی برای کمک به زلزلهزدگان نشان داد که مردم اعتماد خود را به برخی نهادها از دست دادهاند. این وضعیت در سیل اخیر نیز تکرار شد. با این وجود در بحران اخیر نهادهای نظارتی کلیه حسابهای سلبریتیها برای جمعآوری کمکها را مسدود کردند و اجازه ندادند اتفاقی که در زلزله کرمانشاه رخ داد دوباره تکرار شود. نتیجه این نوع رویکرد نیز این شد که مردم در طول یک هفته تنها دومیلیارد و پانصد میلیون تومان که رقم قابل توجهی نیست به حساب کمیته امداد واریز کردند. این رقمی است که بهصورت رسمی از سوی کمیته امداد اعلام شد. بدون شک این یک فاجعه اجتماعی است که نشان میدهد بین مردم و برخی نهادها جداسری اتفاق افتاده و اگر برخی رویکردها تغییر نکند روز به روز بیشتر خواهد شد.»
ادعای جدایی و عدم اعتماد مردم به کمیته امداد در حالی است که کمکهای مردم به این نهاد در سال 1397، رشد 35 درصدی داشت و افزایش 40 درصدی کمکها در سال 1398 نیز پیشبینی شده است. میزان مشارکت مردم در جشن نیکوکاری هم بیش از 50 درصد افزایش داشته است. در ایام اربعین سال قبل نیز درآمد صندوقهای صدقه دو استان ایلام و خوزستان که میزبان زائران اربعین حسینی بودند، بیش از 2/5 برابر شد.
http://kayhan.ir/fa/news/157448
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 مدیر مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر:
ادارات دولتی در ترویج فرهنگ دفاع مقدس کاهلی میکنند!
🔸 مدیر مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر و باغ – موزه دفاع مقدس خرمشهر از کاهلی ادارات و نهادهای دولتی در کمک به ترویج فرهنگ دفاع مقدس انتقاد کرد!
عبدالامیر عریضاوی در گفت وگو با خبرنگار ادب و هنر کیهان گفت: متاسفانه ادارات و نهادهای دولتی به مرکز و باغ – موزه دفاع مقدس خرمشهر کمکی نکردند و چنان که شایسته نام خرمشهر و زائران شرکتکننده در کاروان راهیان نور بود، ظاهر نشدند.
عریضاوی ترویج فرهنگ دفاع مقدس را ضامن بقا و گسترش ارزشهای الهی و انسانی و استقلال کشور و حرمت به مدافعان
و شهدا دانست!
وی درباره میزان بازدید مسافران و زائران مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس از مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر و باغ – موزه دفاع مقدس خرمشهر گفت: در تعطیلات نوروز امسال، با وجود وقوع بارندگیهای شدید و جاری شدن سیل در خوزستان، روزانه حداقل هشت هزار و حداکثر 25 هزار نفر از مرکز و باغ – موزه دیدن کردند که عمده آنان را نوجوانان و جوانان تشکیل میدادند. این اتفاق نشان میدهد مردم نسبت به موضوع دفاع مقدس دارای حساسیتاند و قدردان فداکاریهای رزمندگان خود هستند!
http://kayhan.ir/fa/news/157431
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🏆 #ورزشی
🔹 تاکید دوباره بر ۲۴ تیمی شدن جام جهانی باشگاهها
اینفانتینو: فینال آسیا در تهران، روز بزرگی برای فوتبال بود
🔸 رئیس فیفا بار دیگر بر افزایش تعداد تیمهای جام جهانی باشگاهها تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جیانی اینفانتینو رئیس فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) در حاشیه انتخابات کنفدراسیون فوتبال آسیا درباره افزایش تعداد تیمهای جام جهانی باشگاهها از ۷ به ۲۴ تیم گفت: افزایش تعداد تیمهای جام جهانی باشگاهها هر چند با مخالفت تیمهای اروپایی روبرو شده ولی باعث پیشرفت فوتبال در قاره آسیا میشود. ما در جلسه اخیر فیفا این تصمیم را گرفتیم تا فرمت این رقابتها را تغییر دهیم و به همین خاطر تعداد تیمهای این رقابتها را از ۷ تیم به ۲۴ تیم خواهیم رساند.
او ادامه داد: من فینال لیگ قهرمانان آسیا را در تهران دیدم. باشگاههایی با تاریخ غنی در آسیا وجود دارند و باید با اقداماتی باعث پیشرفت این تیمها شویم. به همین خاطر نیاز است که این فرصت را در اختیار تیمها قرار دهیم تا بتوانند در عرصه جهانی خودشان را نشان دهند.
اینفانتینو رئیس فدراسیون جهانی فوتبال در کنگره AFC با اشاره به برگزاری مسابقه نمایندگان فوتبال ایران و ژاپن در مرحله نهایی رقابتهای فصل گذشته لیگ قهرمانان آسیا که برای نخستین بار در تهران برگزار شد، اظهار داشت: میخواهم از میزبانی شایسته ایران از دیدار فینال لیگ قهرمانان باشگاههای آسیا که در تهران با حضور ۱۰۰ هزار تماشاگر برگزار شد تشکر کنم. وی ادامه داد: در واقع روز بزرگی برای خانواده فوتبال نه تنها در قاره آسیا بلکه در سراسر جهان رقم خورد که در مسیر توسعه فوتبال بسیار اهمیت دارد. جام جهانی باشگاهها قرار است هر ۴ سال یک بار برگزار شود و ۸ تیم از اروپا، ۶ تیم از آمریکای جنوبی و ۳ تیم از هر کدام از قارههای آسیا، آفریقا و کونکاکاف و یک تیم هم از اقیانوسیه در این رقابتها حاضر خواهند بود.
http://kayhan.ir/fa/news/157386
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 ویلیام برنز: تحریمها نتوانست تأثیر قابل توجهی بر ایران بگذارد
🔸 معاون اسبق وزیر خارجه آمریکا در گفتوگو با روزنامه «الشرق الاوسط» تأکید کرد تحریمها علیه ایران تأثیر قابل توجهی نداشته و به ایجاد تغییرات چشمگیر و گسترده منتهی نخواهد شد.
«ویلیام برنز» معاون وزیر خارجه اسبق آمریکا در گفتوگو با این روزنامه به مناسبت انتشار کتابش با عنوان «کانال پشتی» که تجربه 30 ساله وی در وزارت خارجه آمریکا را در همکاری با پنج رئیسجمهور و ده وزیر خارجه به تصویر میکشد و میگوید: تحریمهای آمریکا علیه ایران تأثیر چندانی نداشته و به اعتقاد من تغییرات بزرگ و چشمگیری ایجاد نخواهد کرد و به تسلیم نظام این کشور منجر نمیشود.
وی میافزاید: اقدام «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا با به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان اشغالی سوریه مشکل ایجاد کرد.
برنز همچنین خاطر نشان کرد: ما در سوریه مرتکب اشتباهاتی شدیم و به اعتقاد من پوتین از این اشتباهات استفاده کرد. ما گفتیم که «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه باید برود و سپس «باراک اوباما» رئیسجمهوری سابق آمریکا خط قرمز را تعیین کرد اما اسد هیچ احترامی به این خط قرمز نگذاشت.
وی میگوید: روابط آمریکا- اروپا در سایه مشکلات خاورمیانه و بازگشت روسیه و پیشرفت چین در مهمترین و حساسترین مرحله خود بیش از هر زمان دیگری قرار دارد اما اروپا در حال حاضر متأسفانه ضعیف شده است.
این مقام سابق وزارت خارجه آمریکا معتقد است: چین در قرن ۲۱ پدیدهای خاص و منحصر به فرد است. آمریکا رابسیار به چالش کشیده و قدرتی همیشگی و رو به رشد دارد.
برنز همچنین گفت: پوتین پس از ۲۰ سال برای تحقق دو هدف آمده است؛ بازسازی دولت روسیه و نقش این کشور. نخستین باری که پوتین را در تابستان ۲۰۰۶ برای تقدیم استوار نامه خود و نامه رئیسجمهوری وقت آمریکا ملاقات کردم، پوتین وارد شد و دستم را گرفت و پیش از آنکه من حرفی بزنم گفت: «شما آمریکائیها باید بیشتر گوش دهید، نمیتوانید هر کاری را به میل خود انجام دهید».
http://kayhan.ir/fa/news/157450
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 کارشناس بازار انرژی:
صادرات گاز ایران مانند نفت تحریمپذیر نیست
🔸 بررسیهای کارشناسان نشان میدهد گاز مانند نفت تحریمپذیر نیست و ایران با دارا بودن حجم قابل توجهی گاز در داخل کشور میتواند صادرات گاز را جایگزین صادرات نفت کند.
به گزارش فارس، براساس گزارش شرکت بریتیش پترولیوم ایران از لحاظ حجم ذخایر گاز با دارا بودن 33/200 تریلیون مترمکعب گاز پس از روسیه در مقام دوم جهان قرار دارد و سهمی معادل 17/2 درصد از ذخایر گازی را به خود اختصاص داده است.
این در حالی است که ایران با تولید سالانه ۲۲۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب گاز پس از آمریکا و روسیه در رتبه سوم کشورهای تولیدکننده گاز جهان قرار دارد و در این زمینه سهم 6/1 درصدی را از آن خود کرده است.
اما بررسی وضعیت صادرات گاز ایران نشان میدهد صادرات روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز در برنامه ششم توسعه هدفگذاری شده که البته اولویت بازار صادراتی گاز ایران، کشورهای همسایه است. صادرات گاز ایران تاکنون به کشورهای ترکیه، عراق، ارمنستان، آذربایجان و نخجوان انجام شده است. قرارداد با این کشورها گاهی در قالب قراردادهای درازمدت، گاهی در قالب قراردادهای کوتاهمدت سوآپ و بعضاً در قالب تهاتر برق و گاز امضا شده است.
از سوی دیگر توسعه مخازن گازی نیز در حالی صورت میگیرد که کارشناسان بر این باورند که هرچقدر بتوانیم بیشتر خودمان را در تجارت جهانی گاز درگیر کنیم از نظر توان سیاسی و اقتصادی به نفع کشور است.
حال در روزهایی که آمریکا باز هم با تحریم،کاهش فروش نفت ایران را نشانه گرفته است و حتی برخی کارشناسان پیشبینی میکنند صادرات نفت ایران تا ۸۰۰ هزار بشکه هم کاهش یابد ایران میتواند با توسعه صادرات گاز جایگاه خود را در بازارهای جهانی حفظ کند؛ زیر را به گفته غلامرضا منوچهری - معاون سابق مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور مهندسی و توسعه - صادرات گاز شامل تحریمهای نفتی نمیشود زیرا صادرات به صورت خط لوله است و الانجی نیست و فرآیند آن به روابط دو کشور بستگی دارد.
در این راستا نرسی قربان تحلیلگر انرژی با تاکید بر اینکه ایران پتانسیل خوبی برای صادرات گاز دارد معتقد است صادرات گاز مشابه صادرات نفت نیست که بلافاصله بعد از تولید توسط نفتکشها منتقل شود. صادرات گاز مستلزم احداث خطوط انتقال و یا مایع کردن گاز برای حمل با کشتی است که این مسائل نیازمند چندین سال مذاکره و سرمایهگذاری است.
قربان ادامه میدهد یکی از مشکلاتی که تاکنون سر راه صادرات گاز وجود داشت، این بود که خریداران میگفتند ایران نمیتواند در فصل زمستان فرآیند صادرات گاز را بدون خلل انجام دهد و در همه قراردادها این موضوع ذکر میشد که شرکت ملی گاز تأمین بدون مشکل گاز را در فصل زمستان به صورت قطعی تعهد نمیکرد.
به گفته قربان، ایران اکنون با توسعه فازهای پارس جنوبی، کمبودی در داخل ندارد و نیاز همه بخشها و صنایع به گاز تأمین شده است، گاز مازاد میتواند برای صادرات اختصاص یابد.
http://kayhan.ir/fa/news/157428
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 پمپاژ نا امیدی با میتینگ تیترهای منفی
🔸 روزنامه جهان صنعت دیروز در اولین شماره سال 1398 خود، نیم تای بالای صفحه نخست خود را از تیترهای منفی و یأسآفرین پر کرد. «طغیان تورم» تیتر یک این روزنامه است و «توهم ترسالی» «ضربه کاری گرانی» «انزوای ایران» «رقابت بی رمق صنایع» «تخریب کامل جاده ترانزیتی جنوب» و «شکاف دولت و مردم» تیترهای دیگریاند که در صفحه یک جهان صنعت نشانده شدهاند. کشور اگرچه درگیر مشکلات اقتصادی است اما تجمیع این تعداد تیتر خاص، پیامدی جز پمپاژ سیاه نمایی و هراس افکنی ندارد. میتینگ راه انداختن از تیترهای دلسردکننده شگردی از مدعیان اصلاحطلبی در این شرایط است. طیفی که باید پاسخگوی وضع موجود باشد، قیافه طلبکار به خود گرفته است!
http://kayhan.ir/fa/news/157448
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 ذوق زدگی العربیه از اتهام زنی علیه سپاه پاسداران!
🔸 تارنمای تلویزیون عبری – وهابی العربیه با برجسته کردن خبر احتمال قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی توسط آمریکا، ذوق زدگی خود را از تصمیم آمریکا آشکار کرد!
تارنمای العربیه که حامی گروهکهای تکفیری و تروریستی است، همراه با خبر یاد شده، عکس سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس را منتشر کرد تا نشان دهد کینهای عمیق نسبت به این سردار سپاه اسلام دارد!
العربیه - وابسته به دربار سعودی - به دلیل نزدیکی به مواضع رژیم صهیونیستی در عناد با گروههای مبارز اسلامی و جبهه مقاومت، العربیه خوانده میشود.
http://kayhan.ir/fa/news/157430
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper