📖 #پاورقی
🔹 نگاهی به نقش مساجد در جریان انقلاب اسلامی
مقاومت آیت الله شاه آبادی در برابر اقدامات رضا خان
🔸 ج- آیت الله محمد علی شاه آبادی فرزند آیت الله محمد جواد اصفهانی حسینآبادی (متوفی1312ق- 1273ش) در سال 1253 ش در اصفهان دیده به جهان گشود. مقدمات را در نزد پدر و برخی از علمای اصفهان و از جمله برادرش آیت الله شیخ احمد مجتهد بیدآبادی آموخت. در سن 12 سالگی به علت تبعید پدرش از طرف ناصرالدین شاه به تهران، همراه خانواده در تهران ساکن شدند و در طول اقامت شانزده ساله در این شهر در نزد بزرگانی مانند: ابوالحسن طباطبائی اصفهانی، میرزا هاشم گیلانی اشکوری، میرزا محمد حسن آشتیانی تلمذ نمود. در سال 1320 ق (1281 ش) به اصفهان رفت و به مدت دو سال در نزد علامه محمد هاشم خوانساری چهار سوقی تحصیل نمود و هم زمان کتاب قانون ابو علی سینا در طب و زبان فرانسه را فراگرفت. در سال 1283 ش به نجف رفت و در حلقه درس آخوند محمد کاظم خراسانی مشهور به صاحب کفایه، شیخ فتحالله شریعت اصفهانی مشهور به شیخ الشریعه و حاج میرزا حسین خلیلی شرکت کرد. یک سال نیز در سامراء از محضر درس آیت الله میرزا محمد تقی شیرازی (میرزای دوم) بهره برد. در سال 1330 ق (1290 ش) به اصرار مادرش به ایران باز میگردد. مدتی در اصفهان اقامت میگزیند و سپس به تهران آمده و به سبب سکونت در خیابان شاه آباد (خیابان جمهوری اسلامی فعلی) به شاه آبادی مشهور میگردد. آیت الله شاه آبادی به مدت 17 سال یعنی تا سال 1307 در تهران به نشر و ترویج معارف اسلامی میپردازد. در همین سال به قم هجرت مینماید و تا سال 1314 ش به تدریس و تربیت طلاب همت ميگمارد.
در سال 1314 با اصرار بیش از حد مردم به تهران بازمیگردد و به مدت دو سال در مسجد امین الدوله و سپس در شبستان عتیق مسجد جامع به راهنمایی و ارشاد مردم میپردازد، تا این که در سال 1328 ش دعوت حق را لبیک گفته و به جوار حضرت حق میشتابد.
ایشان قبل و بعد از سلطنت رضاخان به مخالفت و مبارزه با او پرداخت و در اعتراض به جنایات رضاخان به مدت یازده ماه در جوار حرم حضرت عبدالعظیم(ع) به صورت تحصن به سر برد. بسیاری از روحانیون در اثر فشار حکومت رضاشاه مجبور به کنار گذاردن لباس روحانی شدند، اما آیت الله شاه آبادی به منظور مقابله با اقدام او هفت تن از فرزندان خود را به لباس روحانیت ملبس نمود.
امام خمینی که افتخار شاگردی او را در قم و تهران داشت و همواره از او با تجلیل و تکریم فراوان یاد مینمود درباره شجاعت و مبارزه استادش میفرماید:
«مرحوم آقای شاه آبادی علاوه بر آن که یک فقیه و عارف کامل بودند، یک مبارز به تمام معنی هم بودند»
وی در طول امامت خود در مسجد جامع، به تدریس و وعظ و خطابه میپرداخت و هیچگونه اعتنایی به ممنوعیت منبر و دشمنی رضاخان با این گونه شعائر مذهبی نداشت. از این رو عوامل حکومت وقتی دیدند مشارالیه بر روی منبر علیه آنها سخنرانی و افشاگری میکند به خیال خود برای این که او را از این کار باز دارند، منبر مسجد جامع را ربودند ولی وی هم چنان به بازگویی حقایق علیه جنایت آنان میپرداخت. مؤمنین بارها در تهیه منبر دیگر به ایشان اصرار میکردند ولی آیت الله شاه آبادی میگفت: من ایستاده سخن میگویم تا بدانند منبر سخن نمیگوید...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/158213
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎓 #دانشگاه
🔹 در راستای کمک به داوطلبان مناطق سیلزده رخ داد
تعویق در برگزاری آزمونهای کارشناسی ارشد و علوم پزشکی
🔸 سیل در مناطق مختلف ایران باعث شد تا بحثهایی پیرامون تعویق یا تغییر در سهمیههای کنکور ارشد 98 به وجود بیاید. امضای بیش از 20 هزار دانشجو برای به تعویق افتادن آزمون ارشد، اعلام نظر سازمان سنجش مبنی بر عدم امکان به تعویق افتادن این آزمون و یا سهمیه مناطق سیلزده از جمله خبرهایی بود که این مدت پیرامون کنکور ارشد 98 به وجود آمد که در نهایت صبح امروز در جلسه مجلس شورای اسلامی تصمیم گیری در مورد آزمون ارشد 98 به قطعیت رسید و این آزمون تا خردادماه به تعویق افتاد.
در همین رابطه، عضو ناظر مجلس در شورای سنجش و پذیرش دانشجو از تعویق برگزاری کنکور کارشناسی ارشد سال 98 خبر داد و گفت: در جلسه اخیر این شورا تصمیم گرفته شد که این آزمون به مدت 7 هفته به تعویق بیافتد.
وی با بیان اینکه طی ساعات آینده سازمان سنجش طی اطلاعیهای این موضوع را رسماً اعلام خواهد کرد، افزود: طبق مصوبه امروز شورای سنجش و پذیرش دانشجو، مقرر شد تا آزمون کارشناسی ارشد در تاریخ 23 و 24 خرداد امسال برگزار شود.
عضو ناظر مجلس در شورای پذیرش دانشجو تصریح کرد:به دلیل اینکه در برخی از استانهای کشور داوطلبان کنکور درگیر مسائل سیل بودند و برخی از داوطلبان نیز برای کمک به آنها مناطق سیلزده اعزام شدهاند، تصمیم بر این شد تا برگزاری این آزمون به تعویق بیفتد.
افزون بر این، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در مورد سهمیه این مناطق گفت: با توجه به اینکه مصوب شد کنکور کارشناسی ارشد سال ۹۸ در خرداد ماه برگزار شود؛ دیگر سهمیهای به داوطلبان مناطق سیل زده تعلق نخواهد گرفت.
در همین راستا اما با توجه به شرایط مناطق سیل زده کشور، آزمونهای علوم پزشکی کارشناسی ارشد، دکتری تخصصی و زبان انگلیسی نیز با تأخیر برگزار خواهد شد.
به نقل از وزارت بهداشت، در اولین نشست شورای مدیران حوزه معاونت آموزشی وزارت بهداشت در سال ۹۸ ضمن بررسی گزارش عملکرد سال ۹۷ و برنامههای سال ۹۸ این معاونت، مقرر شد تا با توجه به شرایط مناطق سیل زده کشور، آزمونهای علوم پزشکی با تأخیر برگزار شود.
بر این اساس آزمون دکترای تخصصی(PhD) در تاریخ ۳۰ و ۳۱ خرداد ۹۸ و آزمون کارشناسی ارشد در تاریخ ۲۷ و ۲۸ تیر ۹۸ و آزمون زبان MHLE در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۹۸ برگزار خواهد گردید.
http://kayhan.ir/fa/news/158191
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌐 #کیهان_آنلاین
🔰 واکنش یک کاربر فرانسوی به آتش سوزی کلیسای نوتردام پاریس
از دیدن آنچه برای کلیسای نوتردام اتفاق افتاد متاسفم.
اینجا یکی دیگر از گنجینه های جهانی ثبت شده در یونسکو است که اخیرا تخریب شد. نامش صنعاست و در یمن قرار دارد.
هیچ ابراز احساسات بین المللی [درباره آن] وجود ندارد.
مکرون هیچ تماسی برای مشارکت در بازسازی آن نگرفته.
سلاح های فرانسه برای تخریب آن استفاده می شود.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper