💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹کارشناس انرژی:
صادرات فرآوردههای نفتی قابل تحریم نیست
🔸مدیر اسبق اموربینالملل شرکت ملی نفت ایران گفت: صادرات نفت خام به سادگی قابل رصد و تحریم پذیری است، ولی فرآوردههای نفتی این طور نیست.
▫محمدعلی خطیبی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اجرای فاز دوم تحریمهای نفتی توسط آمریکا، درباره راهکارهای مقابله با تحریمهای نفتی اظهار کرد: صادرات نفت خام به سادگی قابل رصد و تحریم پذیری است، ولی فرآوردههای نفتی این طور نیست.
وی درباره توانمندی ایران در توسعه صنایع پالایشی افزود: اگر ما در این حوزه مشکلی داشتیم نمیتوانستیم پالایشگاه ستاره خلیجفارس را با نیروهای متخصص داخلی راه اندازی کنیم، ما در حوزه پالایشگاه سازی توانایی لازم را داریم.
مدیر پیشین اموربینالملل شرکت ملی نفت تصریح کرد: نیروی انسانی متخصص و تحصیلکرده زیادی در اختیار کشور ما هست که میتوانیم آنها را سازماندهی و استفاده کنیم.
خطیبی ادامه داد: در بحث تأمین مالی هم ما صندوق ذخیره ارزی را داریم که هر سال مقداری از فروش نفت باید در این صندوق ذخیره شده باشد، بنابراین میتوانیم از آن به عنوان پشتوانه کار استفاده کنیم. وی در پاسخ به ادعای سودده نبودن پالایشگاهسازی خاطر نشان کرد: در شرایطی که دشمن در حال کاهش میزان صادرات نفت ایران است، ساخت پالایشگاه برای ما حالت حیاتی و امنیتی پیدا کرده است....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/160049
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🇮🇶🔹️نخستوزیر عراق خطاب به سه کشور اروپایی:
بخشی از تحریمهای آمریکا علیه ایران نخواهیم بود
🔸نخستوزیر عراق خطاب به سفرای سه کشور اروپایی دربغداد برای چندمین بار بر موضع کشورش مبنی بر اینکه عراق بخشی از نظام تحریمهای آمریکا علیه ایران نخواهد بود، تاکید کرد.
▫عادل عبدالمهدی نخستوزیر عراق روز پنجشنبه در دیدار سفیران کشورهای انگلیس، آلمان و فرانسه در بغداد، گفت: تاکید عراق داشتن روابط و همکاری با همه همسایگان و کشورهای عربی و منطقهای و جهان از جمله آمریکا و ایران است.
وی افزود: روابط عراق در تقویت امنیت و ثبات منطقه و رونق اقتصادی در منطقه و جهان نقش دارد و سفر اخیر من به کشورهای عربی، منطقهای و اروپایی در همین راستا بود.
نخستوزیر عراق اظهار داشت: روابط متوازن عراق جایگاه شایسته این کشور را به آن بازگرداند و به نوبه خود نیز در ثبات داخلی آن تاثیر مثبت گذاشته است.
▪️عبدالمهدی گفت: باور عراق به گفتوگو و رسیدن به تفاهم برای حل همه مشکلات با همسایگان و اولویت دادن مشترکات بر اختلافات و وارد نشدن به قطب بندیهای سیاسی و سیاست آشکار و اعلام شده بغداد مبنی بر اینکه جزیی از نظام تحریمهای آمریکایی علیه ایران نخواهد بود، محورهای این سیاست متوازن است.
وی همچنین بر ضرورت تلاش برای تقویت ثبات در منطقه و مهار بحرانها و اهمیت خلق قواعد رفتاری مشخص در روابط میان کشورها و در امان نگه داشتن ملتها از خطرات ناامنی و بیثباتی تاکید کرد.
گزارش از بیانیه دفتر نخستوزیر عراق حاکی است که در این دیدار سفیران سه کشور اروپایی بر اشتراک دیدگاهها میان عراق و کشورهای اتحادیه اروپایی درخصوص بحران منطقه و اهمیت مهار آن تاکید کردند.
http://kayhan.ir/fa/news/160069
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹️«سفیر انگلیس» برای برخی کارمندان دولت و بخش خصوصی «سفره افطار» پهن کرد!
🔸سفیر انگلیس در تهران با انتشار تصاویری از برگزاری افطاری با حضور برخی دولتیها و کارمندان بخش خصوصی در سفارت این کشور در تهران خبر داد.
▫راب ماکر سفیر انگلیس در تهران، با انتشار پستی در توئیترش خبر از برگزاری یک مراسم افطاری داد و نوشت: «باعث افتخار بود که میزبان تعدادی از همکاران دولت، بخش خصوصی و دیگر دیپلماتها برای صرف افطار در سفارت بودیم. بیش از ۳ میلیون مسلمان در بریتانیا زندگی میکنند و بسیاری از سفارتهای بریتانیا در دنیا مراسم افطار در طی ماه رمضان برپا میدارند.»
هرچند همیشه جای سؤال داشته است که چرا اینگونه مهمانیهای سفارتهای خارجی کاملاً خصوصی و بدون حضور رسانهها برگزار میشود اما کاش اگر به زعم سفیر انگلیس سفره افطاریشان افتخارآمیز بوده، لااقل به احترام ملت ایران تصاویر مهمانانشان را نیز منتشر میکردند تا مردم بدانند که چه کسانی سفیر انگلیس را مفتخر کردهاند!
گرچه انگلیسیها قطعاً خوب میدانند که مردم ایران هنوز خاطره دیگ پلو این سفارت در ماجرای مشروطه را فراموش نکردهاند اما حتما نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشورمان نیز باید حواسشان به روند تغییر دیگهای پلو به شلهزرد و حلوا باشد.
➖ماجراي مشروطه و ديگ پلو انگليس
تیر ۱۲۸۵ (۱۱۳ سال پيش) تحصن مشروطهخواهان در سفارت انگليس آغاز شد. اين تحصن تا ۱۷ مرداد به مدت ۲۳ روز ادامه يافت.چندين هزار نفري که آنجا حضور يافتند مطالبه خود را «عدالت خانه» اعلام کردند و از مظالم حکومت ناراحت بودند. سفارت تمام مدت ۲۳ روز را به اين جمعيت که تا ۱۸ هزار نفر تخمينزده شده است غذا ميداد تا سفارت را ترک نکنند.حتي به افراد مرجع حاضر، مبلغي هم ميدادند که مردم را تحريک به خروج نکنند.يک روز افراد بيکار حاضر درتحصن که در سفارت قدم ميزدند به محل پخت وپز که در محوطه باز سفارت بود رسيدند و آشپزي که ديگ پلو را دم ميانداخت از آنان سؤال کرد: شما چي ميخواهيد؟ چند روز است خسته شديم بس که براي شما غذا درست کرديم. گفتند ما عدالت ميخواهيم و..... آشپز گفت: ها.... فهميدم شما مشروطه ميخواهيد و آنان گفتند مشروطه چيست و طرف توضيح داد.ناگهان واژه مشروطه مثل باد در جمعيت پيچيد و به گفتمان تبديل شد. زن سفير که با کالسکه در حال خروج از درب سفارت بود به افرادي که کنار درب ايستاده بودند گفت: چه ميخواهيد شما؟ و پاسخ شنيد: مشروطه. همسر سفير گفت ما وقتي در انگليس مشروطه ميخواستيم بسياري از علماي مذهبي را کشتيم. طرف ايراني که هنوز غير نام مشروطه چيزي از آن نميدانست گفت: علما که هيچ، ما براي مشروطه اگر لازم باشد امام زمان را هم ميکشيم. و اينچنين مشروطه انگليس حاکم و امثال شيخ فضلاللهها به بالاي دار رفتند.
http://kayhan.ir/fa/news/160065
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹️حرکت دولت برای خروج از انفعال مدعیان اصلاحات را دلواپس کرد!
🔸روزنامه آرمان امروز در چندین یادداشت و گزارش به تصمیم اخیر جمهوری اسلامی در قبال برجام پرداخته و در تیتر یک خود با عنوان «برجام در اغما» نوشته: «این برجام است که در اغما به سر میبرد و اگر هرچه سریعتر تصمیم عاجلی گرفته نشود از دست خواهد رفت.»
▫این روزنامه مدعی اصلاحات در مطلب دیگری نوشته است: «نباید با زبان تهدید صحبت کرد و اینکه از بندهای برجام خارج میشویم نوعی تهدید محسوب میشود. اگر آن روی سکه را نگاه کنیم ترامپ، بولتون، پمپئو، نتانیاهو و... درصددند که به هر نحوی ایران را مجبور به خروج از برجام کنند؛ حال مسئولان کشورمان نباید با برخی اظهارات این شرایط را برای آنها فراهم و در زمین آنها بازی کنند.»
بر همین اساس در یادداشت دیگری با عنوان «خروج از برجام به نفع ایران نیست» نوشت: «[نباید] در شرایط کنونی دست به اقداماتی همچون خروج از برجام و یا NPT بزنیم. به نظر میرسد اگر تهران دست به چنین اقداماتی بزند، طرف مقابل به هدفش که همانا خروج ایران از برجام بوده خواهد رسید. در این صورت ایران متهم به خروج از برجام میشود و درنتیجه آن، فشارها بیشتر شده و اجماع بینالمللی علیه تهران شکل میگیرد.»
همچنین در مطلب دیگری با عنوان «خروج از برجام نباید از ما شروع شود» آمده است: «برخی معتقد هستند ما نباید شروعکننده باشیم و اصلاً هدف و تلاش آنها ترغیب ایران به خروج از برجام یا نهایتاً خروج از انپیتی است. دراینباره من معتقدم این کار با توجه به انزوایی که میتواند در انتظار ایران باشد، به صلاح نیست. ظاهراً مسئولان هم به این نتیجه رسیدند که به صلاح نیست.»
یا در مطلب دیگری نوشته: «اگر ایران از برجام خارج شود تنها چیزی که برایش به همراه خواهد داشت سهولت اجماع جهانی و بینالمللی توسط ایالاتمتحده آمریکا و شخص ترامپ برعلیه ایران خواهد بود.»
به نظر می رسد...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/160068
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌦 #آب_و_هوا | تهران | ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
🔹برای اطلاع از آب و هوای سایر شهرها به نشانی زیر مراجعه کنید👇
http://kayhan.ir/fa/weather
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 مخالفت کارگزاران با شرطگذاری برای انتخابات مجلس
🔸 عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران گفت: برخلاف برخی دوستان در جریان اصلاحات که معتقد به حضور مشروط در انتخابات هستند، حزب کارگزاران معتقد به مشارکت بدون شرط در انتخابات است.
به گزارش خبر آنلاین، علیمحمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، با اشاره به برنامههای حزب متبوعش برای حضور در یازدهمین دوره انتخابات مجلس گفت: حزب کارگزاران هنوز وارد مذاکرات درونحزبی در موضوع نحوه حضور در انتخابات نشده است.
وی افزود: البته آقای مرعشی بهعنوان سخنگوی حزب، در گفتوگوهای اخیر خود با رسانهها، اعلام کرده که حزب کارگزاران برای حضور در انتخابات با شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان هماهنگ است.
نمازی خاطرنشان کرد: بهخلاف نظر برخی دوستان در جریان اصلاحات که معتقد به حضور مشروط در انتخابات هستند، حزب کارگزاران معتقد به مشارکت بدون شرط در انتخابات است، هرچند هنوز مکانیزمی برای تعیین کیفیت حضور حزب در انتخابات تعیین نشده است.
سعید حجاریان از تئوریسینهای جریان اصلاحات اخیراً در یادداشتی از تئوری «مشارکت مشروط» برای حضور اصلاحطلبان در انتخابات مجلس یازدهم سخن بهمیان آورده بود که اظهارات او واکنشهای متفاوتی را میان چهرههای اصلاحطلب بههمراه داشت.
http://kayhan.ir/fa/news/160071
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 واکنش بانک مرکزی به شرایط غیرقانونی بانکها:
فقط یک ضامن یا یارانه زوجین برای وام ازدواج کافی است
🔸 درحالی که طبق قانون بانکها باید وام ۳۰ میلیونی ازدواج را با یک ضامن به زوجین پرداخت کنند، گزارشهای میدانی نشان میدهد برخی از بانکها دو یا سه کارمند رسمی دولت را برای ضمانت درخواست میکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای هریک از زوجها در سال 1398 بالغ بر 300 میلیون (300/000/000) ریال با دوره بازپرداخت پنجساله با اخذ یک ضامن معتبر و سفته است. بانک مرکزی میتواند یارانه پرداختی به اشخاص را بهعنوان تضمین در این زمینه بپذیرد.
هرچند وام 30 میلیونی در شرایط فعلی اقتصاد کشور و گرانی لحظهای کالاها نمیتواند گرهگشای ازدواج جوانان باشد ولی بازهم برای زوجین اهمیت دارد.
در هفتههای اخیر بسیاری از جوانان که به منظور دریافت وام ازدواج راهی شعب بانکی شدهاند با بخشنامههای عجیب و غریبی رو به رو شدهاند که کار را برای دریافت وام 30 میلیونی ازدواج سخت کرده است.
نکته مهم و شاید اولین سنگ پیش پای جوانان برای دریافت وام ازدواج تعداد ضامنهایی است که بانکها به انتخاب خودشان تعیین کردهاند.
برخی از بانکها دو ضامن کارمند رسمی دولت و برخی دیگر سه ضامن از هر یک از زوجین میخواهند این درحالی است که طبق مصوبه مجلس وام 30 میلیونی باید با دوره بازپرداخت پنجساله و اخذ یک ضامن معتبر و سفته پرداخت شود. البته مجلس این را هم مصوب کرده که اگر زوجین ضامن کارمند نداشته باشند، یارانه پرداختی را بعنوان ضمانت در بانک قرار دهند.
با این حال بانکها کار خودشان را میکنند و ضوابط باب میل خود را برای پرداخت وام ازدواج تعیین کردهاند. یکی از بانکها گواهی اشتغال به کار زوجین را شرط پرداخت وام ازدواج اعلام کرده است!
سؤال اینجاست اگر زوجی شاغل نباشد نمیتواند از این بانک وام ازدواج بگیرد؟ یا اگر شغل آزاد داشته باشد از کدام سازمان باید گواهی اشتغال به کار دریافت کند؟
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی درباره سختگیریهای بانکها برای پرداخت وام ازدواج گفت: بانک مرکزی متن مصوب قانون را به تمامی بانکها ابلاغ کرده است. حتی تاکید کردهایم که یا یک ضامن معتبر یا یارانه زوجین را قبول کنید.
میرمحمد صادقی افزود: شاید بانکها به دلیل افزایش رقم وام ازدواج، شرایط ضمانت این وام را سفت و سخت کردهاند تا از بازپرداخت اقساط مطمئن شوند ولی بانک مرکزی به آنها تاکید کرده یک ضامن را قبول کنید.
وی درباره اقدام برخی از بانکها برای دریافت گواهی اشتغال به کار از زوجین در زمان پرداخت وام ازدواج هم گفت: اگر بانکی گواهی اشتغال به کار دریافت کند دیگر نیازی نیست که از متقاضیان بخواهد ضامن کارمند رسمی را معرفی کنند. گفتنی است باتوجه به وضعیت اقتصادی و شرایط سخت جوانان برای ازدواج، مجلس در بررسی بودجه امسال تصویب کرد که وام ازدواج از 15 میلیون تومان به 30 میلیون تومان افزایش یابد.
در بند (الف) تبصره (16) لایحه بودجه 98 آمده است: بهمنظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است از محل پسانداز و جاری قرضالحسنه سیستم بانکی، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به زوجهایی که تاریخ عقد ازدواج آنها بعد از 1396/1/1 است و تاکنون وام ازدواج دریافت نکردهاند، با اولویت نخست پرداخت کند.
http://kayhan.ir/fa/news/160047
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 چارهای جز مذاکره با دولت نامتعارف آمریکا نداریم!
🔸 روزنامه همدلی در مطلبی نوشت: «یک سال از خروج غیردیپلماتیک و خارج از عرف بینالمللی دولت نامتعارف دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا از برجام سپری شد. جمهوری اسلامی در این مدت ضمن پایبندی بر تمامی مفاد این توافقنامه که قطعنامه سازمان ملل را نیز در تائید دارد، تلاش کرد تا با طرفهای اروپایی، این توافق را حفظ کند. در این بازه زمانی نهتنها طرفهای اروپایی، نتوانستند گام مفیدی در غیاب همپیمان استراتژیک خود بردارند بلکه آمریکا نیز بر تشدید فشارهای سیاسی و اقتصادی نسبت به جمهوری اسلامی پای فشرد و حل این مناقشه را دشوارتر از پیش کرد.»
این روزنامه زنجیرهای در ادامه نوشت: «شکی نیست که تنها راه برونرفت از این بحران، دیپلماسی آنهم بهصورت بیواسطه است و جمهوری اسلامی باز هم میتواند در روند گفتوگوهای دیپلماتیک، از آب کره بگیرد و تنها راه، گفتوگوهای مستقیم با دولت آمریکا است. به گفته برخی تحلیلگران گفتوگوی جمهوری اسلامی با دولت ترامپ، عایدی دندانگیری نخواهد داشت اما آیا راه دیگری برای حل این مناقشه وجود دارد؟.»
این روزنامه زنجیرهای تأکید کرده است که دولت ترامپ یک دولت نامتعارف است و مذاکره با آن نیز عایدی دندانگیری نخواهد داشت، اما درعینحال مدعی شده است که شرایط کشور بحرانی است و چارهای جز مذاکره با آمریکا نداریم!
طیف مدعی اصلاحات با سیاهنمایی، بحرانی جلوه دادن وضعیت کشور، مبهمسازی آینده و بنبستنمایی حل مسائل و مشکلات موجود، اینگونه القاء میکند که تنها راه برونرفت از وضع موجود، مذاکره با آمریکاست. این رویکرد مغایر با منافع ملی در حالی است که تجربه عبرتآموز و مهم برجام در مقابل دیدگان ماست. در آن برهه دولت و جریان اصلاحطلب مدعی بودند که اگر توافق هستهای امضا شود، تمامی تحریمها یکباره لغو شده و تمامی مشکلات کشور نیز رفع خواهد شد. اما درنهایت علیرغم بتنریزی در صنعت هستهای، ارزش پول ملی کشورمان بهشدت کاهش یافته و سفره مردم کوچک شد. بنابراین راهحل اصلی خروج از وضع موجود، اجرای دقیق اقتصاد مقاومتی و تلاش برای رونق تولید است.
http://kayhan.ir/fa/news/160068
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper