📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 دغدغه اصولگرایان معیشت مردم است؛ نباید اکثریت مجلس باشند
🔸 کمتر از 10 ماه دیگر انتخابات مجلس برگزار میشود. طیف موسوم به اصلاحطلب که عامل اصلی وضع موجود کشور است نگران از وضعیت پایگاه اجتماعی متزلزل خویش تنها راه ممکن را در تخریب جریان رقیب
دنبال میکند.
دیروز روزنامه آفتاب یزد دیروز مصاحبهای را با یکی از فعالان سیاسی اصلاحطلب منتشر کرد. در این مصاحبه نکاتی قرار دارد که به خوبی ماهیت طیف موسوم به اصلاحطلب را نشان میدهد.این فعال سیاسی طیف موسوم به اصلاحطلب به توجیهتراشی برای سوءتدبیرها و کمکاریهای مدیران دولتی پرداخته و گفته است: «دست دولت در برخی موارد مثل سیاست خارجی بسته است و هماکنون دولت خودخواسته، در برخی موارد داخلی ضعیف عمل کند و به سادگی کوتاه میآید. وجود برخی افراد مثل واعظی در این مسئله موثر است، در برخی استانها، نمایندگان آلت فعل نمایندگان و بهترین مجری جناح اصولگرا [!] شدهاند.»
«سیاست خارجی و اختیارات بیشتر» حرفهای جماعتی است که خودشان عرضه سر و سامان دادن به اوضاع را ندارند و گمان میکنند اگر در سیاست خارجی دستشان را باز بگذارند که در تمام دستاوردهای جوانان این کشور بتن و سیمان بریزند آنگاه نظام سلطه میآید اوضاع را سامان میدهد!
طنز ماجرا آن است که گفته: «نمایندگان آلت فعل نمایندگان و بهترین مجری جناح اصولگرا شدهاند» اما این نکته که در این آشفتهبازار تحلیلهای صدمن یه غاز این آقای اصلاحطلب، ناگاه واعظی را به نمایندگان و اینها را به جناح اصولگرا پیوند زده است مانند آن است که شخصی با پرت کردن خود در گِل و لای و لجن و سپس با کوبیدن دست و پا قصد دارد دیگران را نیز لجنمال کند!
این فرد میگوید: «اگر چنین شرایطی که در سؤال مطرح کردید [یعنی اصولگرایان در مجلس اکثریت را به دست بیاورند] به وجود آید، روشن است که مزاحمتها برای دولت تشدید میشود و دولت احتمالا ناگزیر به کوتاه آمدن بیشتر خواهد شد.»
دولت اکنون چه کاری انجام میدهد که در صورتی که اصولگرایان اکثریت مجلس یازدهم را به دست بگیرند دولت ناچار به کوتاه آمدن خواهد شد؟! یا اینکه اصولگرایان چه درخواستهایی از دولت دارند که اگر در مجلس یازدهم اکثریت را به دست بگیرند دولت ناچار میشود به درخواستهای آنان توجه کند؟ اگر به کارنامه فراکسیونهای مجلس نگاهی کنیم خواهیم دید طرحها و تذکرها و نطقها و بهطور کلی مواضع فراکسیون ولایی (اصولگرایان) در جهت بهبود معیشت مردم بوده است. با این حساب باید پرسید آیا این فعال سیاسی و روزنامه آفتاب یزد از بهبود شرایط معیشت مردم نگران هستند؟
ضمن آنکه باید گفت روز شنبه مصاحبهای با حمیدرضا حاجیبابایی، رئیس فراکسیون ولایی در کیهان منتشر شد که حاجیبابایی در آن گفته بود اکنون اکثریت مجلس در دست حامیان دولت و اصلاحطلبان است و لذا مجلس هیچ مزاحمتی برای دولت ندارد که از دولتمردان بازخواست کنند که این چه وضعی است که برای اقتصاد و معیشت مردم پیش آوردهاید.
http://kayhan.ir/fa/news/161448
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🏆 #ورزشی
🔹 وزارت ورزش چرا تکلیف فدراسیون تنیس را مشخص نمیکند؟!
🔸 بلاتکلیفی ادامه دار انتخابات فدراسیون تنیس و سکوت وزارت ورزش در مورد این فدراسیون به شائبهها بیشتر از گذشته دامن میزند.
در میان فدراسیونهایی که در انتظار برگزاری انتخابات به سر میبرند بلاتکلیفی فدراسیون تنیس بسیار عجیب است. تنیس شرایط کاملاً متفاوتی با وزنه برداری و کشتی دارد چراکه ثبتنام برای انتخابات فدراسیون تنیس ۱۸ شهریور ۹۷ برگزار شد، تکلیف کاندیداها هم مشخص شده بود از ۵ نفر، سه نفر تایید شدند که در این میان یک نفر انصراف داد و در حال حاضر انتخابات دو کاندیدا دارد.
اما اکنون نزدیک به ۹ ماه از ثبت نام کاندیداها و شش ماه هم از پایان دوره ریاست شایسته (۱۹ آبان ۹۷) میگذرد و وزارت ورزش هنوز چیزی در مورد برگزاری انتخابات اعلام نکرده است.
در این میان بعد از اینکه شش ماه از ثبتنام کاندیداها گذشت گفته شد شاید قرار است ثبتنام از کاندیداها مجدداً انجام شود اما هنوز این اتفاق هم رخ نداده است. نکته جالب این است که وزارت ورزش تکلیف انتخابات فدراسیون بیماریهای خاص را مشخص کرد اما اسمی از تنیس نیاورد و همین مسئله باعث شده شائبه نخواستن مجید شایسته بیشتر از گذشته قوت بگیرد.
به نظر میرسد بهتر است وزارت ورزش برای پایان دادن به حواشی و شائبههای ایجاد شده هر چه زودتر تکلیف این فدراسیون را مشخص کند و یا حداقل سکوت خود را در مورد این فدراسیون بشکند. اینکه نزدیک به ۹ ماه بعد از ثبتنام هنوز وضعیت انتخابات مشخص نیست و هر زمان پیگیر برگزاری انتخابات میشویم تنها پاسخ بیخبری است، فقط حرف و حدیثها را بیشتر میکند.
http://kayhan.ir/fa/news/161396
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🖇 #اخبار_کشور
🔹 جانشین معاون حقوقی ناجا خبر داد
برخورد با کشف حجاب در خودرو با هماهنگی مراجع قضایی و طبق مطالبه مردم
🔸 جانشین معاون حقوقی و امور مجلس ناجا گفت: طبق قانون زنانی که بدون حجاب در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از 10روز تا 2 ماه و یا از 50 هزار تا 500 هزار ریال جزای نقدی محکوم میشوند.
سردار سلیمان ملکزاده به پایگاه خبری پلیس گفت: در تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی، قانونگذار به طور واضح جرم انگاری و عنوان کرده زنانی که بدون حجاب در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از 10روز تا 2 ماه و یا از 50 هزار تا 500 هزار ریال جزای نقدی محکوم شوند.
ملک زاده با بیان اینکه جرم به فعل یا ترک فعلی گفته میشود که قانون برای آن مجازات تعیین کرده است، ادامه داد: در نهایت بر اساس شرایط مجرم و تصمیم محاکم قضائی، مجرم به یکی از این دو مجازات محکوم میشود.
وی تصریح کرد: چنانچه فردی در ملاءعام قرار بگیرد و مرتکب رفتاری شود که قانونگذار آن را جرم دانسته نیروی انتظامی به عنوان ضابط دستگاه قضائی موظف است با جرم مشهود برخورد کند.
سردار ملک زاده با تاکید بر اینکه ناجا به عنوان ضابط عام زمانی که میخواهد کار قضائی انجام دهد قطعا با مقامات قضائی هماهنگ میکند، عنوان کرد: امروز نیروی انتظامی نه با بدحجابی بلکه با بیحجابی برخورد میکند.
جانشین معاون حقوقی و امور مجلس ناجا ادامه داد: طرح ناظر در برخورد با بیحجابی در وسایل نقلیه با هماهنگی مراجع قضائی و در پی مطالبات مردمی آحاد جامعه خصوصا خانوادههای معظم شهدا کلید زده شده و چنانچه رانندگان یا سرنشینان یک خودرو کشف حجاب کرده باشند در ابتدا برای آنها پیامک ارسال میشود تا به پلیس امنیت اخلاقی مراجعه کنند.
وی افزود: پس از مراجعه افراد ما موظف به بررسی هستیم چراکه ممکن است فرد تعمدا چنین کاری نکرده باشد اما در برخی مواقع فرد متجری به این موضوع است؛ این امر در حال حاضر توسط پلیس انجام و پیگیری میشود و تعهدات لازم را از افراد میگیرد و در صورت تکرار فرد برای تصمیمگیری به مراجع قضائی معرفی میشود.
جانشین معاون حقوقی و امور مجلس ناجا ادامه داد: برخی افراد بعضا به قانون توجه نمیکنند و بدون حجاب در معابر و مکانهای عمومی ظاهر میشوند که در ابتدا مورد تذکر قرار میگیرند، ما نیز به عنوان آمر به معروف و ناهی از منکر و طبق قانون باید آنها را پس از تذکر، راهنمایی و ارشاد کنیم چراکه برخی از نوجوانان از سر ناآگاهی مرتکب برخی رفتارها میشوند.
ملک زاده گفت: در برخی مواقع افراد اظهار پشیمانی میکنند که با یک بار تذکر و تعهد گرفتن مشکل نیز رفع میشود اما اصرار بر جرم بیحجابی توسط افراد نشان دهنده این است که شخص بیاطلاع از موضوع نیست و عمدا رفتار مجرمانه خود را تکرار میکند.
وی خاطرنشان کرد: اگر فرد پس از چند مرتبه ارسال پیامک به پلیس امنیت اخلاقی مراجعه نکرد ما نیز با هماهنگی دستگاه قضائی اجازه داریم که خودروی فرد را توقیف کنیم چراکه شیوع یک ناهنجاری در جامعه میتواند قدرت تخریبی بسیار بالایی در ارزشهای اجتماعی جامعه داشته باشد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/161461
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📝 #گزارش_روز
🔹 توضیحات مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی درباره گزارش کیهان از گرانی شکر
کانال های توزیع شکر متعددند، مردم گران نخرند
🔸 به دنبال چاپ دو شماره گزارش با موضوع «نگاهی به دلایل افزایش قیمت ناگهانی برخی اقلام مورد نیاز» مورخه 2 و 4 خرداد 98، یزدان سیف معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در تماس تلفنی با سرویس گزارش روز کیهان با ارائه توضیحاتی درباره چالش های مطرح شده در این دو شماره گزارش، خواستار این شد که گزارشگر کیهان در نشست خبری این مجموعه شرکت کرده و پاسخگوی سوالات باشد. از آن جا که رسالت ما درج حقیقت خبر با رعایت انصاف است، بر خود لازم دیدیم که روی دیگر سکه را نیز پیش روی خوانندگان قرار دهیم تا خود قضاوت منصفانه ای داشته باشند.
قیمت شکر امروز در میادین تره بار هر کیلو 3400 تومان، در واحدهای خرده فروشی 3500 تومان و شکر بسته بندی شرکتی بسته به نوع بسته بندی بین 4000 تا 4200 تومان است. با این حال هنوز هم برخی فروشگاه ها هستند که شکر را همچنان با قیمت 9 تا 11 هزار تومان عرضه می کنند و بسیاری از فروشگاه های بزرگ و معتبر با نصب این پلاکارد که «شکر دولتی نداریم سئوال نفرمایید!» آب پاکی را روی دست مشتریان ریخته اند.
یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با اشاره به این که در دو ماه پایانی سال گذشته به دلیل بارندگی برداشت نیشکر به تاخیر افتاد و ما ناچار شدیم با ورود ذخایر استراتژیک به بازار شرایط بازار را کنترل کنیم، می گوید: «با وقوع سیلی که در اوایل سال جاری رخ داد، علاوه بر این که برداشت نیشکر کاملا متوقف شد، شکرهایی که تولید شده بود نیز در انبارها محبوس شدند، ضمن این که برخی از مزارع نیشکر آسیب دیدند. با این حال تا به امروز برای جبران این مسئله واردات خوبی انجام شده و روند واردات امیدبخش بوده است. از دوم اردیبهشت ماه تا ۳۱ اردیبهشت ماه امسال ۳۴۹ هزار تن پیش فاکتور به عنوان حواله دریافت شکر به مصرف کنندگان اعم از صنایع شیرینی و شکلات، ستادهای تنظیم بازار استانی و سایر متقاضیان داده شده که برای ۲۳۲ هزار تن آن پول پرداخت شده است.»
وی درباره وضعیت بازار شکر در حال حاضر میگوید: «هیچ مشکلی در تأمین شکر برای خانوارها، صنف و صنعت نداریم؛ چراکه بخش خصوصی به واردات حدود ۸۰۰ هزار تن شکر اقدام کرده است و شرکت بازرگانی دولتی به نمایندگی دولت ضمن تأمین ذخایر استراتژیک کشور، به واردات ۴۰۰ هزار تن شکری اقدام کرده است که هم اکنون در حال انجام است. از اسفند 97 ثبت سفارش برای واردات شکر داشتهایم، که تا کنون دو کشتی وارد شده و تمام تلاش ما این است که تا اواخر خرداد ماه و اوایل تیرماه سال جاری کل بار به بازار تزریق شود.»
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در پاسخ به این سوال که چرا علی رغم در مضیقه نبودن ذخایر شکر به نظر می رسد توزیع قطره چکانی صورت می گیرد؛ وگرنه، نه صفی برای دریافت شکر دولتی تشکیل می شد و نه برخی فروشگاهها شکر را همچنان با قیمت از قرار کیلویی 9 تا 11 هزار تومان می فروختند، می گوید: «در اقتصاد، اصلی تحت عنوان «اصل چسبندگی قیمت ها» وجود دارد که ذینفعان در برابر کاهش قیمت یک کالا مقاومت نشان می دهند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/161419
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📖 #پاورقی
🔹 نگاهی به نقش مساجد در جریان انقلاب اسلامی
مسجد ارگ به مبدأ مبارزه تبدیل میشود
🔸 فعاليتهاي سياسي
مسجد ارگ از قيام سي تير 1331 تا 1340
قيام سي تير 1331 نقطه عطفي در مبارزات نهضت ملي شدن صنعت نفت و يكي از جنبشهاي اصيل سياسي، اجتماعي تاريخ معاصر ايران و اوج تجلي ارادۀ مستقيم مردم در تأسيس دولت مبتني بر خواست ملت بود. اين قيام يك سال و چند ماه پس از به ثمر نشستن نهضت ملي شدن صنعت نفت رخ داد. مصدق به علت كارشكنيهاي دربار مجبور به استعفا گرديد و در تاريخ 25 تير طي نامهاي استعفاي خود را به شاه داد. بعد از او احمد قوام به نخستوزيري رسيد و در تاريخ 27 تير اعلاميۀ شديد اللحني صادر كرد. آيتالله كاشاني به مخالفت شديد با حكومت قوام پرداخت و مردم را به مبارزه دعوت كرد... مردم روز 30 تير به خيابانها آمدند و خواستار بركناري قوام شدند و درگيري شديد بين مردم و نيروهاي انتظامي و نظامي پيش آمد. شاه كه موقعيت خويش را در خطر ميديد، دولت قوام را در غروب روز 30 تير بركنار كرد و مجبور شد فرمان نخستوزيري مصدق را صادر كند.
با توجه به اينكه سازمان ساواك در سال 1335 تشكيل شد، سندي در مورد فعاليت مسجد ارگ در اين سالها موجود نيست ولي در تاريخ شفاهي مسجد ارگ طي چند مصاحبه، مطلعين و افراد قديمي و پرسابقه مسجد ارگ مطالبي را عنوان نمودهاند كه به آناشاره ميكنيم.
حسن خوانساري در اينباره ميگويد:
«اصناف اصلي بازار با تعطيل مغازهها در مركز اصلي بازار گرد آمده بودند و از آنجا كه مسجد ارگ هم نزديك ميدان ارگ بود، عدهاي در خيابان داور مقابل مسجد و در همين ميدان ارگ تجمع كرده بودند و شعار يا مرگ يا مصدق سرميدادند، مأموران رژيم به مردم هجوم آوردند و عدهاي براي نجات جان خود به درون مسجد فرار كردند.»
يكي از خادمين مسجد نيز در اينباره ميگويد:
« عدهاي با چوب كف خيابان ميزدند و ميگفتند: با خون خود نوشتيم يا مرگ يا مصدق. برادر شاه، عليرضا كه در سانحۀ هوايي فوت كرد، در حاليكه تيراندازي ميكرد به سوي مسجد ميآمد و آن روز نزديك به 70 نفر دستگير شدند و عدهاي هم كشته شدند.»
آقاي عطايي نيز با اشاره به فعاليت نهضت ملي و تأثير مسجد ارگ در حوادث سي تير و پس از آن چنين ميگويد:
« همۀ راهپيماييها به ميدان بهارستان ختم ميشد. از جلوي مسجد ارگ و مساجد ديگر راهپيماييهايي شروع ميشد و گروهي زندهباد و مردهباد ميگفتند. در خيابان 15 خرداد كه نزديك مسجد ارگ بود، تجمعهاي زيادي صورت ميگرفت.»
در 12 مرداد 1332 نيز كه از سوي دولت مصدق رفراندومي براي انحلال مجلس شوراي ملي برگزار شد، مسجد ارگ فعالانه عمل ميكرد. در اين روز در تهران، بسياري به پاي صندوقهاي رأي رفتند. آقاي رضازاده كه خود ناظر اين حوادث بود،ميگويد:
« انتخاباتي كه از سوي دولت مصدق انجام گرفت از طرف او صندوقي نيز براي رأيگيري در اين مسجد ارگ گذاشته شده بود، البته شعبان بيمخ هم جلوي مسجد آمده بود و...»
فعاليت سياسي مسجد ارگ از كودتاي 28 مرداد 1332 وارد مرحلۀ نويني شد و مسجد ارگ به عنوان يكي از مراكز فعاليتهاي سياسي ضد رژيم پهلوي نقش به سزايي داشت و به روشنگري ميپرداخت. علت مركزيت قرار گرفتن مسجد ارگ چند امر بود.
1ـ مسجد ارگ مركزي براي برگزاري مجالس ختم از سوي نيروهاي ضد رژيم، نشان گرديد. براي اين نيروها بهترين مركز نشان دادن ميزان مخالفت با هيأت حاكمه تجمع در اين مسجد بود و اين موضوع در برگزاري مجالس ختم افراد مشهور يا مهم جلوه مينمود...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/161418
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🖇 #شهرستانها
🔹 استاندار البرز:
بزرگراه شهید همت تا تیرماه تکمیل میشود
🔸 استاندار البرز گفت: بزرگراه شهید همت باید تا تیرماه امسال نهایی و تکمیل شود.
عزیزاله شهبازی در بازدید از روند پیشرفت پروژه بزرگراهی شهید همت افزود: برخی مسئولان در حضور رسانهها وعده اتمام این پروژه در تیرماه جاری دادند که باید این وعده محقق شود.
وی ادامه داد: با حضور مسئولان وزارت راه و شهرسازی بارها این پروژه مهم مورد بازدید قرار گرفته و تکمیل آن در نهایت به تیرماه 98 موکول شد.استاندار البرز گفت: اتمام این پروژه مهم در هیئت دولت اعلام شده است.وی افزود: اکنون بحث معارضان پروژه مطرح است که باید موانع اتمام آن در زمان مقرر هرچه سریعتر اعلام شود.
شهبازی گفت: این پروژه از اهمیت بالایی برای کشور برخوردار است و باید وعده داده شده برای زیر بار ترافیک رفتن پروژه ادامه همت در تیرماه امسال عملی شود.شهبازی خاطرنشان کرد: باید طی مکاتباتی با شرکت ساخت راههای کشور نسبت به حل و فصل 120 میلیارد ریال هزینه رفع معارضان از طریق اداره کل راه و شهرسازی البرز اقدام شود.شهبازی افزود: اجرای پروژههای قابل توجهی در حوزه راه وشهرسازی البرز شاهد هستیم.
وی گفت: پروژه 158 کیلومتری چرمشهر -آبیک که 53 کیلومتر آن در حوزه البرز به سرانجام رسیده، راه هشتگرد- طالقان، قطارشهری کرج-هشتگرد از جمله این پروژهها به شمار میرود.شهبازی خاطرنشان کرد: کمربند شمالی پروژه دیگری است که توسط شهرداری کرج با مشارکت دولت در حال انجام است. پروژه آزادراه شهید همت هم اکنون با پیشرفت فیزیکی 3/90 درصد مراحل پایانی خود را میگذراند.
http://kayhan.ir/fa/news/161411
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🖇 #شهرستانها
🔹 رد شایعه شیوع وبا در مناطق سیلزده خوزستان
🔸 اهواز- خبرنگار کیهان:
معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز شایعه بروز وبا در مناطق سیلزده خوزستان را رد کرده و از مردم خواست تا سطح بیرونی منازل خود را برای پیشگیری از بیماریهای رودهای با شیر آهک شست و شو دهند.
«سید مهدی حسینیزاده» درباره مشکلات و چالشهای بهداشتی سیل خوزستان اظهار کرد: نگهداری غذا در دمای گرم چادرها و حتی اتاق، یکی از تهدیدات جدی برای سیلزدگانی است که اکنون در ارودگاهها و چادرها به سر میبرند. دمای موجود در چادرها و اتاقها میتواند زمینهای برای بهوجود آمدن و رشد میکروبها شود و در نتیجه باعث مسمومیت افراد خواهد شد.
وی افزود: در طول مدتی که مردم خوزستان به دلیل سیل مجبور به سکونت در چادرها شدهاند موارد متعددی از مسمومیت غذایی بر اثر نگهداری غذا برای وعدههای دیگر گزارش شده است. بنابراین ما در وهله اول به عنوان کنترلکننده وضعیت موجود بهداشتی از تمام هم استانیها خواستاریم تا این مسئله را به صورت جد مدنظر قرار دهند و از نگهداری غذا خودداری کنند.
وی ادامه داد: با فروکش کردن آب در برخی روستاها مسئله دیگری به وجود میآید و آن بالازدگی فاضلاب است. حتما باید ماندابها و فاضلابهایی که همراه با سیل بالا آمدند پاکسازی شود. امری که اکنون شاهد آن هستیم این است که روستاها اکثرا به حیات عادی خود بازگشتهاند ولی منازلی که سیل به آنها ورود پیدا کرده است همچنان دچار بالازدگی فاضلاب هستند. اگر این موضوع به این شکل ادامه پیدا کند و مردم به منازل خود بازگردند قطعا تهدیدی جدی برای ما محسوب خواهد شد. بنابراین برای خروج بالازدگی فاضلاب در خانهها از دهیاریها و بخشداریها خواستار کمک هستیم.
معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز عنوان کرد: دغدغه دیگر ما، سلامت آب آشامیدنی شبکه آبرسانی روستایی است. و از جمله مشکلات احتمالی که ممکن است رخ بدهد شکستگیهای مختلف در شبکه میباشد. باید پیش از راهاندازی شبکه، سلامت آبرسانی بررسی شود.
http://kayhan.ir/fa/news/161416
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🖇 #شهرستانها
🔹 تفاهمنامه 700 میلیون یورویی ساخت خطآهن ارس به امضاء رسید
🔸 عضو هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد ارس، از انعقاد قرارداد 700 میلیون یورویی احداث، نگهداری، بهرهبرداری و انتقال خط آهن این منطقه در حد فاصل «جلفا- نوردوز- قلی بیگلو» خبر داد.
صفر شاسفند در جمع خبرنگاران گفت: این تفاهم نامه در قالب «ساخت - بهرهبرداری - واگذاری» (BOT) بین سازمان منطقه آزاد ارس و کنسرسیومی ایرانی- اروپایی برای ساخت خط آهن 204 کیلومتری منعقد شد.
وی بیان کرد: در روش «بی.او.تی» سرمایهگذار بعد از انجام پروژه در دوره تعیین شده برای بهرهبرداری و کسب بازدهی، خط آهن را در اختیار خواهد داشت و سپس با پایان دوره این خط به راهآهن جمهوری اسلامی ایران واگذار
خواهد شد.
وی با بیان اینکه بر اساس پیشبینیهای انجام شده مدت زمان واگذاری این خط آهن 25 سال است، افزود: مدت زمان تعیین شده برای اتمام مطالعات و اجرای کامل پروژه پنج سال بوده و 20 سال دوره بهرهبرداری توسط سرمایهگذار بخش خصوصی خواهد بود.
شاسفند گفت: بر اساس پیشبینیهای احتمالی مجموع میزان بار ترانزیتی قابل جذب از این مسیر در سال اول 1/53 میلیون تن و در سال بیستم 10/76 میلیون تن بوده و در بخش مسافری نیز انتقال 101 هزار نفر در سال اول بهرهبرداری و انتقال 409 هزار نفر مسافر در سال بیستم پیشبینی
میشود.
این خط ریلی مسیر راهآهن مسدود شده ایران به کشورهای CIS را از خاک ایران به جمهوری آذربایجان وصل خواهد کرد و به این ترتیب ارتباطات ریلی و بازرگانی ایران با کشورهای مختلف که از کریدور ایران استفاده میکردند، از سر گرفته میشود.
http://kayhan.ir/fa/news/161415
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎓 #دانشگاه
🔹 چراغ «انقلاب فرهنگی» را خاموش نکنید!
http://kayhan.ir/fa/news/161407
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper