🖌 #یادداشت_روز
🔹راهبرد اقدام؛ ضربت متقابل
#محمد_ایمانی
🔸دولت، دیروز در پایان مهلت دوماهه به اروپا اعلام کرد گام دوم کاهش تعهدات برجامی را در قالب غنیسازی بالای ۳.۶۷ درصد بر میدارد. گام اول، عبور از سقف ۳۰۰ کیلوگرمی غنیسازی بود. آقای عراقچی دیروز گفت «گام سوم را ترجیح میدهیم در پایان ۶۰ روز اعلام کنیم. ما نه تنها درباره گام سوم، بلکه درباره گامهای بعدی هم بررسی و مطالعه کردهایم». سخنگوی سازمان انرژی اتمی هم گفت «فعلا نیاز به تامین سوخت راکتور تهران نداریم. امکان احیای راکتور بتنریزیشده اراک نیز وجود دارد». اقدام عنوان شده اگرچه اقدامی لازم در مقابل عهدشکنی اروپاست، اما کافی و متناسب با رویکرد طرف مقابل نیست.
۱- دولت، دستکم یک سال است منتظر بازگشت اروپاییها از مسیر پیمانشکنی است. رهبر انقلاب تیرماه ۹۷ در دیدار دولتمردان تاکید کردند «ما یک روز مشکل اقتصادی کشور را موکول کردیم به برجام،... نتیجه این شد که وقتی آن بابا میخواهد از برجام خارج بشود، تا مدّتی که او میگوید خارج میشوم، ما همینطور دچار تلاطم در بازار خواهیم بود؛ ما شرطی شدهایم دیگر، مردم را ما شرطی کردهایم. حالا هم بسته اروپایی؛ مردم را درباره بسته اروپایی شرطی نکنید... آنها البتّه دارند بدجنسی میکنند. من به آقای رئیسجمهور هم گفتم اینها همان نوامبری (آبان ۹۷) را که از اوّل گفتند، همان را دارند دنبال میکنند -که تا نوامبر ادامه بدهند- بعد که همه چیز تثبیت شد و تحریمها جا افتاد، بعد یک چیزکی مثلاً بدهند یا ندهند. این، خباثت اینها است. در روزنامه خواندم ترامپ گفته که من میخواستم به ترزا مِی سفارش کنم راجع به سختگیری نسبت به ایران، او به من سفارش کرد درباره سختگیری راجع به ایران! اینها این [جور] هستند دیگر. آن وقت تلفن میزند به آقای دکتر روحانی و اظهار ارادت و اخلاص هم میکند».
۲- رهبر انقلاب همچنین فروردین ۹۸ در حرم مطهر رضوی (ع) بر اساس واقعیتها تصریح کردند «نمیتوانیم به غربیها هیچ امیدی داشته باشیم. در همین قضیّه برجام، وظیفه اروپاییها چه بود؟... این بود که میایستادند در مقابل آمریکا، میگفتند ما به تعهّد خودمان پایبندیم؛ تعهّد آنها این بود که تحریمها به طور کلّی برداشته بشود؛ با بهانههای مختلف علاوه بر اینکه در مقابل آمریکا نَایستادند، خودشان هم در عین اینکه مدام به ما تأکید کردند و میکنند که «نبادا از برجام خارج بشوید»، عملاً از برجام خارج شدهاند؛ یعنی حتّی تحریمهای جدیدی را علیه ایران به وجود آوردهاند. این رفتار اروپاییها است؛ از اینها میشود توقّع داشت؟ این کانال مالی هم که اخیراً مدام گفته میشود، به شوخی شبیهتر است؛ البتّه شوخی تلخی است. در آخرین مسئله، باز اروپاییها مثل گذشته از پشت خنجر زدند، به ما خیانت کردند. از اینها توقّع نمیشود داشت؛ هیچ توقّعی نمیشود داشت»....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/164409
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹ایران به توافق عمل کند اما انتظاری از اروپا نداشته باشد(!)
🔸وزیر مشاور امور خارجه آلمان در اظهاراتی متناقض گفت: مطالبات ایران از اروپا واقعبینانه نیست، اما «انتظار داریم ایران همچنان به آنچه در توافق مقرر شده عمل کند»!
▫نیلز آنن در گفتوگو با روزنامه دی ولت در رابطه با اولتیماتوم ایران برای کاهش تعهداتش از یکشنبه میگوید انتظار داریم ایران همچنان به آنچه در توافق اتمی مقرر شده عمل کند، اما به نظر میرسد ایران مدتهاست میخواهد به خروج آمریکا از برجام واکنش نشان دهد.
به گزارش دویچهوله او میگوید سرخوردگی ایران را به خاطر برآورده نشدن انتظارات موجود برای کسب منافع اقتصادی از توافق اتمی درک میکنم و به همین خاطر هم سازوکار مالی اینستکس بنیان نهاده شده که دستکم کمک میکند تا با وجود تحریمهای آمریکا ارسال کالاهای دارویی و انسانی به ایران امکانپذیر باشد. اما اگر ایران به این توافق پایبند نباشد برای حامیان این توافق هم مشکل است تا آن را پا بر جا نگه دارند.
نیلز آنن افزود: نباید به سادگی از توافق اتمی گذشت، زیرا این توافق مکانیزمی برای کنترل و بازرسی در ایران ایجاد کرده که تاکنون وجود نداشته است. در صورت صرفنظر از این توافق و بیتفاوت بودن به عدم اجرای تعهدات توسط ایران تندروها در ایران، بهرهبرداری خواهند کرد.
آنن گفت: توافق اتمی باعث شده که طبق گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ایران تاکنون به برجام عمل کرده است و بنابراین، این پیماننامه به هدفش که ممانعت از دستیابی ایران به اسلحه اتمی بوده رسیده است.
خبرنگار «دی ولت» پرسید: «ایران برای ماندن در توافق اتمی شرطهایی برای اروپاییها گذاشته که بسیار فراتر از سازوکار اینستکس است. ایران در نهایت میخواهد اروپا تحریمهای آمریکا را جبران کند. آیا این مطالبات قابل اجرا
هستند؟»...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/164410
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹وزیر جدید راه افشاگری کرد
بهانهتراشی برای عدم شناسایی خانههای خالی دردوران وزارت عباس آخوندی
🔸وزیر راه و شهرسازی از بهانهتراشی عباس آخوندی (وزیر سابق راه) در زمینه راهاندازی سامانه املاک برای شناسایی خانههای خالی خبر داد.
▫محمد اسلامی در برنامه «سلام صبح بخیر» با تاکید بر اینکه با اخذ مالیات بر سرمایه کاملا موافقیم، اظهار داشت: وقتی روی مالیات عایدی بر سرمایه بخش مسکن متمرکز شویم باعث فرار سرمایه از این حوزه میشود.
وی افزود: عایدی بر سرمایه در همه دنیا وجود دارد و باید این اتفاق بیفتد؛ تکلیفی در قانون داشتیم برای مالیات بر خانههای خالی است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: باید یک سامانه جامع املاک و اسکان را طبق قانون وزارت راه و شهرسازی ایجاد میکرد، در دوره مدیریت قبلی گفتند وزارت راه و شهرسازی را از این کار معاف کنید و با این بهانه که وزارت راه و شهرسازی بانک اطلاعاتی ندارد آنرا به شهرداریها بسپارید.
به گزارش تسنیم، اسلامی بیان کرد: وقتی وارد وزارت راه و شهرسازی شدیم دیدم که این کار یک اقدام تاثیرگذار بر زندگی مردم است و از تله بزرگ مالی برای سرمایههای کشور به وجود آمده خلاص میشویم. سامانه ملی املاک و اسکان را با یک نگاه متفاوت پیش میبریم.
گفتنی است، در حالی وزیر کنونی راه و شهرسازی دغدغه حل مشکل نابسامانیهای بازار مسکن را دارد که در دوره قبلی وزارت راه و شهرسازی، وزیر سابق در نامهای به رئیسمجلس شورای اسلامی خواستار حذف بندهای مالیات برعایدی سرمایه و مالیات برخانههای خالی از لایحه تحول مالیاتی شده بود.
وزیر راه و شهرسازی اردیبهشت ماه سال ۹۳ طی نامهای به لاریجانی رئیسمجلس پیشنهاد شده بود بهروز شدن تقویم املاک تا ۷۰ درصد بهای روز که علاوهبر درآمدزایی برای سازمان مالیاتی و دولت ، در واقعی شدن قیمتها و شفاف شدن اطلاعات در حوزه زمین و مسکن کمک شایانی خواهد کرد به ۳۰ درصد کاهش یابد....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/164360
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹️واکنشهای جهانی به تصمیم برجامی ایران
ناقضان برجام: ایران باید به تعهدات خود کاملا عمل کند!
🔸ایران در گام دوم از کاهش تعهدات برجامی افزایش سطح غنیسازی به بیش از ۳/۶۷ را آغاز کرد و این موضوع به سرعت در تمام رسانههای دنیا بازتاب داشت اما طنزتلخ ماجرا آنجا بود که برخی رسانههای آمریکایی و اروپایی که خود به تعهداتشان عمل نکردهاند از ایران خواستهاند تا به تعهداتش بهطور کامل عمل کند!
▫عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت خارجه، علی ربیعی، سخنگوی دولت و بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی در نشست خبری امروز خود تصمیمات ایران در گام دوم کاهش تعهدات برجامی پس از پایان مهلت ۶۰ روزه به اروپا را اعلام کردند.
همزمان با پایان یافتن مهلت ۶۰ روزه ایران به کشورهای اروپایی، تصمیمات جدید کشورمان درباره کاهش تعهدات برجامی، طی این نشست خبری در ساختمان کوثر نهاد ریاستجمهوری برگزار و تشریح شد. این نشست خبری بازتاب فراوانی در رسانههای فارسی زبان دولتی داشت، بهطوری که تیتر یک خود را به آن اختصاص دادند.
اگر به راستی کشورمان بخواهد در برابر آمریکا و اروپا اقدام متقابل انجام دهد باید از برجام خارج شود. حال در برابر نقض فاحش برجام و عمل نکردن به تعهدات توسط غربیها و سپس خروج آمریکا از برجام ایران تنها به افزایش سطح غنیسازی به بیش از ۳/۶۷ درصد را با هوچیگری و شارلاتان بازی چنان بزرگ نشان میدهند تا ایران گام بعدی را برندارد....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/164376
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹️نمایندگان مجلس در گفتوگو با کیهان
ابزارهای مقابله بهمثل با انگلیس را در اختیار داریم دولت از عزت و منافع ملت دفاع کند
🔸بامداد روز پنجشنبه ۱۳ تیرماه یک کشتی نفتکش حامل ۲ میلیون بشکه نفت متعلق به جمهوری اسلامی ایران در آبهای بینالمللی توسط نیروی دریای انگلیس مورد حمله قرار گرفت و توقیف شد. نیروهای انگلیس در حالی با هجوم به این نفتکش آن را توقیف میکنند که به گفته کارشناسان و متخصصین این اقدام آنها، یک اقدام سیاسی است و برخلاف قوانین و مقررات بینالمللی دریانوردی است.
▫توقف محموله نفت در حال انتقال ایران به بهانه تحریمهای اروپایی، در شرایطی که دولت آمریکا برای تحت فشار قرار دادن ملت ایران و برای جبران شکستهای متعدد خود در منطقه در برابر جبهه مقاومت تحریمهای نفتی گستردهای را علیه تهران اعمال کرده است، سیاسی بودن این اقدام ضدایرانی و دستان پشتپرده واشنگتن را عیان کرده است.
این اقدام انگلیس از سوی دیگر به مثابه شلیک دیگری بر پیکر برجام بود چرا که سه دولت اروپایی از جمله انگلستان، در برجام متعهد شده بودند ضمن مقابله با تحریمهای بانکی و مالی، از ایران نفت بخرند اما نه تنها به این تعهد خود اقدام نکردند، بلکه انگلیس حتی علیه صادرات و فروش نفت ایران به دیگر کشورها نیز کارشکنی میکند. توقیف غیرقانونی نفتکش ایرانی در آبهای بینالمللی با واکنش مقامات کشورمان از جمله نمایندگان مجلس همراه بود که اولاً خواستار رفع توقیف هرچه سریعتر این کشتی شدند و از طرف دیگر نسبت به عواقب این اقدام به انگلیسیها هشدار دادند....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/164398
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹️تحلیل پایگاه خبری «عربی ۲۱» از ناآرامیهای اسرائيل
شورش آفریقاییتبارها به عمق امنیت اسرائيل ضربه زد
🔸یک رسانه عربی در تحلیل شورش یهودیان اتیوپیایی تبار در سرزمین هایاشغالی نوشته: «کسانی که گمان میکنند شورش آفریقاییتبارها در داخل فلسطیناشغالی، حادثهای گذراستاشتباه میکنند، عمق امنیت اسرائیل ضربه خورده است.»
▫هفته گذشته یهودیان اتیوپیایی تبار ساکن سرزمینهای اشغالی که به «فالاشه» معروفند، در اعتراض به کشته شدن یک یهودی ۱۸ ساله سیاه پوست توسط پلیس نژادپرست اسرائیل به خیابانها ریختند و خواستار استفاده از زور علیه تلآویو شدند. این مسئله باعث شده تا کارشناسان از وجود تهدید جدید و عمیقی علیه موجودیت این رژیم نژادپرست خبر دهند.
در همین رابطه پایگاه خبری عربی ۲۱ طی گزارشی با عنوان «اعتراضات یهودیان فلاشا و بنبست رژیماشغالگر» نوشته: «شورش آفریقاییتبارها در سرزمیناشغالی فلسطین ثابت کرد، نژادپرستی رژیماشغالگر قابل کتمان نیست و امروز اوضاع اسرائیل در داخل و خارج بر وفق مرداش پیش نمیرود.»
آن طور که خبرگزاری فارس به نقل از این پایگاه خبری عربی نوشته، در این گزارش آمده:« تظاهرات مردمی در سرزمیناشغالی به رهبری یهودیان اتیوپیایی موسوم به فلاشا در اعتراض به آزادی یک افسر پلیس اسرائیلی که یک جوان اسرائیلی اتیوپیایی تبار را به ضرب گلوله به قتل رسانده بود به نحوی خشونتبار و بیمقدمه به راه افتاده است.» طبق این گزارش، معترضان، قتل جوان ۱۸ ساله(البته ۱۹ ساله هم اعلام شده) را در راستای تبعیض نژادی رژیم صهیونیستی خواندهاند و با اعتراضات گسترده و غیرمنتظره خود که به مسدود شدن دهها راه و جاده در شهرهای مختلف سرزمیناشغالی منجر شده، خواهان ایجاد اصلاحات اجتماعی گسترده شدند. صحنههای ناآرامی و خشونت در خیابانهای رژیماشغالگر مطمئنا موجب نگرانی و هراس این رژیم شده که اوضاع را از کنترل خود خارج میبیند....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/164388
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 تاگس سایتونگ: اروپا برای حفظ برجام بیش از اندازه ضعیف است
🔸 یک روزنامه آلمانی نوشت شاهد شکست توافق هستهای با ایران هستیم.
تاگس اشپیگل سایتونگ با اشاره به پایان ضربالاجل دو ماهه ایران به اروپا نوشت: جهان شاهد شکست آرام آرام توافق ایران بوده است. هنگامی که آمریکا بیش از یک سال پیش از توافق خارج شد و تحریمهای جدید علیه ایران اعمال کرد، آشکار بود که در نهایت چه خواهد شد. با وجود این، اروپاییها ماهها تلاش کردند تا تاثیر تحریمها را کاهش داده و ایران را در توافق حفظ کنند. اما اتحادیه اروپا از نظر اقتصادی و سیاسی برای چنین کاری بیش از حد ضعیف است.
آلمان و شرکای اروپایی آن، فقط به این علت که یک بار شکست خوردهاند، نباید اکنون از تلاش دست بکشند. حامیان این توافق با ماموریت جدیدی مواجه هستند که این بار شانس بیشتری برای موفقیت دارد؛ آنها باید از وقوع بدترین حالت جلوگیری کنند.
بدترین حالت چگونه خواهد بود؟ ایران اورانیوم با غنای بیشتری تولید خواهد کرد و از پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای خارج خواهد شد. عربستان سعودی به نوبه خود یک بمب اتمی فراهم خواهد کرد. تنشهای موجود در منطقه تشدید شده و احتمال اینکه خاورمیانه درگیر جنگ بعدی شود هر روز بیشتر خواهد شد.
آلمان و شرکای اروپایی آن میتوانند ایران را به انتخاب مسیر دوم ترغیب و تشویق کنند. آنها باید یک نقشه راه برای برقراری دوباره توافق را ایجاد کنند و باید بدترین و جدیترین تاثیرات تحریمهای جدید را به هر شکل ممکن کاهش دهند.
به گزارش خبر آنلاین، روزنامه انگلیسی گاردین نیز در این باره نوشت: رهبران اروپا از ایران خواسته بودند برجام را نقض نکند، ولی اکنون توجه آنها بر این است که مانع ایران در اتخاذ گامهای جدیتر شوند.
http://kayhan.ir/fa/news/164403
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 رئیسدیوان محاسبات اعلام کرد
هشدار نسبت به وجود منافذ قانونی برای ادامه حقوقهای نجومی
🔸 رئیسدیوان محاسبات کشور تصریح کرد: گرچه در قانون بودجههای ۹۷ و ۹۸ برخی ضوابط را قرار دادهاند، اما تفاسیر قانونی، اجازه برخی پرداختهای نامتعارف را میدهد.
عادل آذر با حضور در یک برنامه تلویزیونی درباره سرانجام حقوقهای نجومی، بااشاره به اینکه دیوان محاسبات، سه گزارش تخصصی و کاملاً حرفهای درباره پرونده معروف به حقوقهای نجومی یا نامتعارف به مجلس و سران سه قوه داده است، گفت: مردم در جریان یکی از آنها که نخستین گزارش ما بود قرار گرفتند که در صحن علنی مجلس هم قرائت شد.
وی افزود: در آن زمان اعلام شد که از ۱۰۰ هزار مدیر پایه که حقوق و مزایای آنها رسیدگی شد، ۳۹۴ نفر حقوق نامتعارف و غیر قانونی داشتند.
آذر ادامه داد: پس از آن، گزارش محرمانهای به رئیسمجلس و سران دو قوه دیگر دادیم و یک گزارش خیلی محرمانه هم ارائه کردیم که نام فرد، دستگاه و موضوع در آن گزارش ذکر شده بود.
وی بااشاره به روند اقدامات قانونی علیه حقوقهای نجومی و پاسخگویی به مطالبات مردمی در این زمینه اظهار کرد: علاوهبر پرداخت حقوقهای نامتعارف، وامهای نامتعارف با سودهای صفر درصد و یا یک درصد و مانند آن هم داشتیم.
آذر خبر داد: حدود ۷۰ پرونده از دستگاههای مختلف بابت حقوقهای غیرقانونی برای رسیدگی قضائی به دادسرا ارسال کردیم که بر اساس آرای صادره، ۵۷ میلیارد تومان به خزانه بازگشت.
رئیسدیوان محاسبات کشور گفت: تعدادی از حقوق بگیران نامتعارف، عزل شدند و برخی هم به زندان رفتند.
وی با تاکید بر اینکه دیوان محاسبات به طور مستمر، امورات مالی دستگاهها را رسیدگی میکند، اضافه کرد: حدود یک ماه پیش دو مورد را کشف کردیم که حقوق حدود ۳۵ و ۳۸ میلیون تومانی به آنها پرداخت شده بود.
رئیسدیوان محاسبات کشور با بیان اینکه اختیاراتی که به هیئتمدیره و مجامع داده شده هنوز پابرجاست، افزود: گرچه در قانون بودجههای ۹۷ و ۹۸ برخی ضوابط را قرار دادهاند اما تفاسیر قانونی، اجازه برخی پرداختهای نامتعارف را میدهد.
آذر گفت: بیشتر موارد حقوقهای نامتعارف، در شرکتهای نسل دوم و نسل سوم اتفاق میافتد زیرا در بیشتر موارد، قانونگذار لایه اول دستگاههای اجرایی را در نظر میگیرد و احکام را برای آنها مینویسد غافل از آنکه شرکتهایی داریم که در لایههای دوم و سوم هستند و بیشتر پرداختهای نامتعارف، در آنجا اتفاق میافتد و باید نظام پرداخت آنها را اصلاح کرد.
وی اضافه کرد: دیوان محاسبات به طور مستمر دستگاههای دولتی یا نهادهای عمومی غیردولتی را پایش میکند اما در برخی جاها دعواهای حقوقی داریم. تا کنون در جایی که سهم دولت در شرکت، کمتر از ۵۰ درصد است یا در شرکتهای نسل دوم و سوم از جمله شرکتهایی که زیر نظر بانکها هستند و یا شرکتهای خودروساز، دیوان محاسبات نمیتواند نظارت کند که باید قانون در این موارد اصلاح شود.
http://kayhan.ir/fa/news/164359
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 آلسعود دهها فلسطینی را دستگیر و اموالشان را مصادره کرد
http://kayhan.ir/fa/news/164389
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 کارنامه امروز دولت و مجلس محصول اصلاحطلبان است
🔸 روزنامه همدلی دیروز گفتوگویی را با یکی از فعالان اصلاحطلب منتشر کرد. وی گفته است: «به هر حال این موضوع را [نباید] فراموش کنیم که این مجلس و این دولت برآیند حمایت اصلاحطلبان است که در صورت همکاری و همفکری بیشتر ممکن بود کارنامه بهتری را ثبت میکرد.»
سرویس سیاسی-
این فعال اصلاحطلب در بخش دیگری از مصاحبه میگوید: «شرایط خاص منطقه و کشور، اقتضای یک انتخابات پرشور و با مشارکت بالا دارد و برگزاری چنین انتخاباتی که تامینکننده مصالح و منافع ملی ما هست، نیازمند تدبیر و درایت همگانی و بیش از همه تدبیر حاکمیت است تا شرایطی را رقم بزنند تا منشا مشارکت حداکثری شود. تنها حضور و مشارکت مردم در انتخابات برای تثبیت وجهه نظام کافی نیست؛ در این میان عملکرد نهادهای حکومتی هم موثر است. مثلاً؛ نمیتوانیم با اعمال نظارت استصوابی نامزدهای جریانات مختلف را کنار بگذاریم و از صاحبان همان گرایشات بخواهیم تا در انتخابات مشارکت کنند. این دو عمل با هم منافات دارند و در صورت بیتوجهی به هر یک، تغییر موازنه صورت میگیرد.»
لیست اصلاحطلبان پیش از اینکه از معبر نظارت استصوابی شورای نگهبان عبور کند، از فیلتر نظارت استصوابی در درون اردوگاه اصلاحات گذر کرده است. محسن ميردامادي از مدعيان اصلاحطلبي به روزنامه ايران گفته بود: «من بعضي وقتها فكر ميكنم ما در مجموعه اصلاحات، خودمان براي خودمان نظارت استصوابي درست كردهايم... بايد در اصلاحات به سمت تشكيل جبهه فراگير حركت كنيم كه البته كار ساده و راحتي نيست و زحمت دارد. سازوكاري كه براي اداره كشور برنامه داشته باشد، در گزينش نامزدها واقعاً كارآمدترين نامزدها را انتخاب كند نه اينكه «رابطهبازي» شود و هر كسي سعي كند نفرات و ارادتمندان خود را هل بدهد در ليست. با چنين سازوكاري ميتوان از كساني كه وارد مجلس و شورا شدند، حسابكشي كرد تا مردم متوجه شوند چه اقداماتي كردهاند.»
kayhan.ir/fa/news/164399
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 از ادعای مبارزه با سرمایهداری تا افتخار به بازیگر سینمای امپریالیستی!
🔸 بازیگری که روزگاری عضو گروهکهایی بود که داعیه مبارزه با سرمایهداری و امپریالیسم داشتند، امروز کارش به جایی رسیده که بازی دخترش در سینمای وابسته امپریالیسم و انتشار عکسهای تبلیغاتی وی در نشریات غربی را افتخار میداند!
«چپ آمریکایی» لقبی بود که به درستی به گروهکهای مارکسیستی در ایران داده میشد. گروهکهایی که در دورانی، خود را پیشتاز مبارزه با سرمایهداری و امپریالیسم میدانستند، اما بعدها هر یک در آغوش یکی از امپراطوریها یا مستبدان جهان آرام گرفتند! بسیاری از اعضا و سردمداران این گروهکها نیز پس از فروکش کردن شور و حرارت دوران جوانی، به عامل و نیروی غرب تبدیل شدند.
صحبتهای بهزاد فراهانی در حمایت از فعالیت دخترش در حاشیه هالیوود، آن هم در نقشهای بعضا کوتاه و بیاهمیت مصداق تازهای از این جریان است. این بازیگر هم سابقه همکاری با گروهکی را در کارنامهاش دارد که ادعای مبارزه با سرمایهداری و آمریکا را داشتند. اما فراهانی امروز حضور دخترش به عنوان بازیگر درجه سه در یک نظام سینمایی که هدفی جز پیشبرد اهداف امپریالیستی و استعماری آمریکا را ندارد، یک افتخار میداند! اینهم یک رفتار دوگانه و ریاکارانه دیگر از سوی چهرههای مشهور چپگرا است؛ هم در سریالهای مناسبتی صداوسیمای جمهوری اسلامی حضور مییابند و از بودجه این سازمان حکومتی بهره میبرد و هم از انتشار تصاویر دخترش در نشریات غربی که نمونه استفاده ابزاری از زن توسط سرمایهدارها محسوب میشود، حمایت میکند! وقتی یک بازیگر یک امر «ضد ارزش» را تبلیغ میکند؛ معلوم نیست چرا برخی اصرار به حضور وی در رسانه ملی را دارند!
http://kayhan.ir/fa/news/164366
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 برای اثبات ناکارآمدی اقتصاد لیبرالیستی تورم 50 درصدی کافی نیست؟!
🔸 وزیر مستعفی راه و شهرسازی در حالی از توهم توطئه علیه لیبرالها سخن میگوید که سیاست اقتصادی این طیف موجب تورم 50 درصدی در دولت سازندگی و دولت روحانی (موسوم به اعتدال) شد.
روزنامه فرهیختگان ضمن نقد اظهارات عباس آخوندی نوشت: عباس آخوندی، وزیر مستعفی دولت روحانی دوباره در قامت مدافع سیاستهای لیبرالی ســـخن گفته است. او نیز شیوه یکســـانی را برای مخفیسازی اثرات سیاســـتهای لیبرالیسم اقتصادی پیگیری میکند. فارغ از اینکه عباس آخوندی چه جایگاه آکادمیک و علمی در بیان این اظهارات دارد، اما این دست اظهارات پیشتر از ســـوی چهرههای برجســـته علمی این جریان مطرح و حتی نقدهای اساسی هم به آن وارد شده است؛ با این حال آخوندی به شیوهای کاریکاتوری همان استدلالهای تاریخ مصرف گذشته را برای درمان شرایط امروز کشور نسخهپیچی میکند.
اصل اســـتدلال اقتصاددانهای لیبرالی این است که اثرات سوءاندیشه لیبرالی نه در گوهر نظام سرمایهســـالارانه، بلکه نتیجه دخالت گروههای ذینفعی ازجمله دولت یا بانـــک مرکزی یا اتحادیههای مختلف در نظام بازار اســـت که برای تحقق منافع خود در نظـــام بازار ورود کرده و اگر مشـــکلی ایجاد شـــد و بحرانی بـــه وجود آمد، محصول مداخلههای آنها در نظم بازار اســـت که اگر آن مداخلهها نبود، همگان از ثمرات نظام بازار خودتنظیمگر استفاده میکردند!
جالب اینکه استنادات و شواهد بسیاری میتوان ردیف کرد که نشان میدهد مشکلات نظام سرمایهســـالارانه چیست و چه پیامدهای منفیای ایجاد کرده و اتفاقا همین آثار منفی بوده که حتی منجر به مداخلههای دولتهای لیبرال مســـلک شـــده، اما اصرار رادیکالی وجود دارد که زیر بار این استدلالها نمیرود.
یک نمونه از آثار زیانبار اقتصاد بازار آزاد در دولت ســـازندگی تحت عنوان سیاســـت تعدیل اقتصادی عیان شـــد تا جایی که این سیاســـتها (با نشانه تورم 50 درصدی) در نیمه دوم ســـال 1373 و نیمه اول سال 1374 منجر به برخی ناآرامیها در شهرهای مختلف شد. با این حال روایتی که طراحان سیاستهای تعدیل در توجیه آثار شکستخورده این سیاستها عنوان کردند این بود که مجموعه گروههای ذینفعی برای حفاظت از منافع خودشـــان، نگذاشتند سیاست تعدیل اجرا شود! نکته جالبتر اینکـــه این اقتصاددانهای لیبرال، هنگامی که در حوزه تاریخ هم ورود میکنند تمام ناکارآمدیهای گذشتگان خود را هم در همین پازل ارزیابی میکنند.
در گفتوگـــوی اخیر عباس آخوندی با هفتهنامـــه تجارت فردا، او نکته جالبی به زبان میآورد و حتـــی ناکارآمدیهای دولت بازرگان که شناختهشـــدهترین دولت لیبرالی پس از انقلاب اســـلامی است را به چپروی متهم کرده و میگوید: «سیاست گرایش به خودکفایی با تمام شـــقوقش در «نهضت آزادی» پیگیری شـــد و آنها بودند که بند «ب» قانون حفاظت و توســـعه صنایع ایران را به شـــورای انقلاب بردند و تصویب کردند.» او حتی اصلاحات ارضی را هم که اجرای آن به پیشـــنهاد و فشـــار آمریکا به شاه اجرایی شد، کار تودهایها میداند.
http://kayhan.ir/fa/news/164402
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 همزمان با فشار برتولید داخل صورت گرفت
همراهی سؤالبرانگیز وزارت صنعت با واردات لاستیک خارجی
🔸 رئیسانجمن صنفی صنعت تایر بااشاره به سختگیری وزارت صنعت بر تولید داخلی لاستیک از همراهی سؤال برانگیز این وزارتخانه با واردکنندگان تایر خودرو خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا گنجی درباره وضعیت تولید و واردات لاستیک اظهار کرد: مدتی است آماراشتباهی مبنی بر اینکه « کشور نیازمند سه میلیون حلقه لاستیک است» توسط واردکنندگان لاستیک و تایر منتشر میشود. کل مصرف تایر کشور بین یک میلیون و 900 هزار تا دو میلیون و 200 هزار حلقه لاستیک است که از این میان، یک میلیون حلقه مورد نیاز آن نخی بوده و یک میلیون و 200 هزار حلقه دیگر سیمی است که ایران در تولید لاستیکهای نخی کاملاً خودکفا است و کارخانههای داخلی بیش از یک میلیون حلقه تایر نخی در سال تولید میکنند.
رئیسانجمن صنفی صنعت تایر افزود: در مورد یک میلیون و 200 هزار حلقه تایر سیمی مورد نیاز هم تا پایان شهریورماه، تولید این نوع لاستیک به 600 هزار حلقه میرسد که این به این معناست که ما در کشور تنها نیاز به 600 هزار حلقه لاستیک سیمی داریم. برای تولید هر حلقه لاستیک، تنها 28 درصد از مواد مورد نیاز آن وارد میشود اما واردات این کالا، چهار برابر تولید آن ارزبری دارد.
گنجی درباره علت قیمت بالای لاستیک گفت: آمارها نشان میدهد هیچ کمبودی در تولید لاستیک وجود ندارد. قیمتها هم در دو سال گذشته 9 درصد و امسال 22 درصد افزایش داشته، اما اگر مردم با قیمتی بالاتر از قیمتهای مصوب هر حلقه لاستیک، مواجه شدند حتماً به سازمان تعزیرات اطلاع دهند تا با واحدهای صنفی متخلف برخورد شود.
وی درباره علت کاهش تولید لاستیک در داخل کشور تصریح کرد: کمبود تایر برای خودروسازان به دلیل مشکلاتی است که آنها در تولید ما ایجاد کردهاند. برای مثال پیش از این ما با قراردادهای 60، 90 یا 120 روزه، هر ماه 50 درصد تایرهای درجه یک خود را به خودروسازان تحویل میدادیم، اما با تأخیری که خودروسازان در پرداخت قیمت تایرها به کارخانهها انجام دادند نقدینگی کارخانههای تولید تایر کم شده است و ناخودآگاه تولید این محصول و تحویل تایر مورد نیاز خودروسازها کاهش پیدا کرده است.
رئیسانجمن صنفی صنعت تایر افزود: یکی از بزرگترین مشکلات تولید کنندگان تایر، عدم هماهنگی وزارت صنعت با کارخانجات است، قرار بود از یک تا دو ماه آینده تایرهای ایرانی با استانداردهای جدید وارد بازار شوند. درحالیکه وزارت صنعت، تولیدکننده داخلی را به تولید تایر با استانداردهای روز اروپا ملزم کرد اما به وارد کنندگان اجازه داده شده تا از دو ماه پیش تایرهایی با کیفیت پایینتر و بدون نیاز به تأییدیههای استاندارد وارد کنند که این میتواند هم برای تولیدکنندهها و هم برای مصرفکنندهها خطرات جدی ایجاد کند.
http://kayhan.ir/fa/news/164358
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper