📌 #خبر_ویژه
🔹 ترکان: عمل نکردن دولت به وعدهها موجب بیاعتمادی مردم میشود
🔸 مشاور روحانی میگوید؛ دادن درآمد گرانی بنزین به 60 میلیون نفر، یعنی کشک.
اکبر ترکان در گفتوگو با روزنامه اینترنتی فراز و در پاسخ به این سوال که «افزایش قیمت بنزین و اعتراضهای مردمی را چطور ارزیابی میکنید؟ مشکل دقیقا چیست؟»، تصریح کرد: نکته مهم اعتماد است. این موضوع دو وجه دارد؛ بازگشت منابع حاصل از اصلاح سیستم به مردم، یک جنبه است، بخش دیگر قضیه ایجاد بیاعتمادی است؛ مردم میگویند فردا این بسته حمایتی دولت قطع میشود، اینها موجب بیاعتمادی و استقبال نکردن مردم از اجرای چنین طرحهایی میشود. اصل موضوع، بالا بردن درجه اعتماد است. نباید به مردم دروغ گفت، وقتی برای مدتی حرفهایی بزنید و بعد عمل نکنید «دروغگویی» و «اعتماد نکردن» به میان میآید.
ترکان در پاسخ به این سوال که «از نظر شما این طرح چگونه اجرا میشد، بهتر بود؟»، تصریح کرد: حذف کارت سوخت از ابتدا اشتباه بود. باید مردم با همان روش سهمیهبندی زندگی میکردند بعد قیمت اول و قیمت دوم تعیین میشد.
وی میافزاید: در کشورهای دیگر، بن غذایی بهصورت کارت الکترونیک ارائه میشود که امکان خرید مواد غذایی از فروشگاهها را برای مردم فراهم کرده و البته راهکار خوبی هم هست چراکه پول نقد ممکن است در سفره مردم نیاید یا خانوادههایی که بدسرپرست هستند یا خانوادههایی که از اقشار بهشدت ضعیف مالی هستند و دریافت پول نقد تاثیر چندانی بر زندگیشان نمیگذارد.
ترکان همچنین درباره این سوال که برنامه دولت مبنی بر اینکه «با افزایش قیمت بنزین درآمد حاصل از آن به خانوارها با درآمد پایین بازگردانده میشود»، چه توجیهی دارد؟ میگوید: مابهالتفاوت درآمدی از این طرح وجود دارد؛ اگر این مابهالتفاوت را به اقشار ضعیف جامعه بدهند در جامعه اقدام جبرانی اتفاق خواهد افتاد اما اگر بگویند میخواهیم این درآمد را به 60 میلیون نفر بدهیم یعنی کشک! درحالی که بسته حمایتی باید فقط به 50 درصد از اقشار ضعیف مالی تعلق بگیرد با این هدف که این جمعیت، متوجه این حمایت دولتی شوند. وقتی بسته 60 میلیون را شامل میشود یعنی این درآمد به خانوادههای پردرآمد هم خواهد رسید. 50 درصد ضعیف حدود 40 میلیون نفر از ایرانیها را دربر میگیرد. پس از آن، طرح باید به صورت واقعی و عملی اجرا شود تا مردم معنای تحقق عدالت اجتماعی را متوجه شوند چراکه هر چقدر اعتماد بالاتر برود پذیرش حرفها برای مردم راحتتر خواهد شد.
http://kayhan.ir/fa/news/175674
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 افزایش انتقادات مردمی از عملکرد دولت در واریز یارانه معیشتی
🔸 با گذشت دوروز از اتمام نخستین نوبت واریز یارانه معیشتی به حساب 60میلیون ایرانی،انتقادات مردمی از عملکرد دولت در پرداخت تبعضآمیز این یارانه همچنان ادامه دارد.
پس از اتمام واریز نخستین یارانه معیشتی به مردم، موجی از اعتراضات به دلیل حذف برخی اقشار کم درآمد رخ داد. با وجود ایجاد سامانهای برای پیگیری این اعتراضات، خود سامانه از روز اول با اختلال رو به رو شد؛ تا سرنوشت کسانی که خود را مستحق یارانه جدید میدانند، نامعلوم بماند!
بر اساس اعلام دولت مبلغ پرداختی برای خانوارهای تکنفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، چهارنفره ۱۷۲ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان تعیین شد. جدا از اینکه دولت با این کار خود خانوادههای بالای پنج نفر را محروم کرده، اما در تخصیص همین ارقام هم مشکلاتی به وجود آمده است.
به عنوان نمونه، یکی از شهروندان در تماس با روزنامه کیهان اعلام کرد در خانوادهای چهار نفره زندگی میکند و بر اساس اعلام دولت باید 172 هزار تومان بگیرند، با این حال، میزان دریافتی آنها 150 هزار تومان بوده که 20 هزار تومان کمتر از میزانی که دولت آن را متعهد شده است، میباشد.
در این باره، خبرگزاری ایسنا هم اعلام کرد: در بین دریافتکنندگان، واریزی بر اساس مبالغ اعلامی نیست. به عنوان نمونه خانوار سه نفره میگوید ۱۰۳ هزار تومان دریافتی داشته در حالی که باید این رقم ۱۳۸ هزار تومان باشد یا در مورد خانوارهای با تعداد بالاتر نیز این اتفاق افتاده و کمتر از حد تعریف شده واریز شده است.
این تناقض در پرداخت در حالی وجود دارد که باید وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به عنوان مسئول شناسایی گروه هدف و اعلام آن برای دریافت در این رابطه پاسخگو باشد، ولی تاکنون توضیحی دراین رابطه ارائه نشده و معلوم نیست مبنای پرداخت و تعیین رقم آن در خانوارها بر چه اساسی بوده است. ..
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/175619
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 تیر آمریکا به سنگ خورد/ «نه» بزرگ عراق به در خواست ضدایرانی فرستاده ترامپ
🔸 مقامات عراق و «اربیل» به درخواستهای ضدایرانی و ضد حشدالشعبی معاون رئیسجمهور آمریکا پاسخ منفی دادند.
«مایک پنس» که چند روز قبل بیتوجه به بغداد، ابتدا به پایگاه نظامیان آمریکایی «عین الاسد» در استان «الانبار» عراق و سپس، به اربیل رفت، به اصطلاح، شمشیر را از رو بست و به طور شفاف، از مقامات کردستان عراق خواست که به روابط با ایران پایان دهند، ولی با واکنش منفی آنها مواجه شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، مایک پنس شنبه هفته جاری در یک سفر از پیش اعلام نشده، وارد عراق شد، ولی به جای بغداد، به استان الانبار و سپس، اربیل رفت.
در مدت اقامت معاون رئیسجمهور آمریکا در اربیل، از میان مسئولان عراقی، فقط «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر عراق، تماسی تلفنی با پنس داشته است. اما، اکنون که چند روز از این ماجرا میگذرد، فاش شد که این مقام آمریکایی به عبدالمهدی گفته بود: اگر میخواهید شهرهای عراق آرام شود، باید حشدالشعبی را منحل کنید، که البته با واکنش منفی عبدالمهدی مواجه شد. مایک پنس با این اظهارات خود، از دخالت آمریکا در نا آرامیهای جاری عراق پرده برداشت.
یکی از رهبران سیاسی منطقه کردستان عراق که خواست نامش فاش نشود، به پایگاه خبری «بغداد الیوم» گفت: معاون رئیسجمهور آمریکا با همه طرفهای کُرد از جمله «نیچروان بارزانی» رئیسجمهور منطقه خودمختار کردستان عراق، «مسرور بارزانی» نخستوزیر، «قباد طالبانی» معاون نخستوزیر
« مصطفی سید قادر » معاون دوم رئیسجمهور منطقه، نشست مشترک برگزار کرد.
به گفته این مقام کُرد، پنس خطاب به طرفهای کُرد حاضر در نشست، مدعی شد که آمریکا به شدت از سیطره ایران بر تصمیم گیری [دولتمردان] عراق نگران است و این مسئله به هیچ وجه نمیتواند ادامه یابد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/175646
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 ادعای عجیب نماینده مردم تهران: علت اعتراضات اخیر «حجاب» است!
🔸 سرویس سیاسی ـ
روزنامه سازندگی در یادداشتی به قلم عبدالرضا هاشمزایی، نماینده مردم تهران و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با بیان اینکه «بنزین عامل اصلی نیست» نوشت: «من بر این اعتقادم که مردم در این سالها یک سری خواستههایی داشتهاند که نهتنها به آنها نرسیدهاند بلکه با رفتارهای بازدارنده ما حکومتیها نیز مواجه شدهاند. در واقع ما حکومتیها این خواستهها را سرکوب کردهایم و مطالبات و خواستهها را نادیده گرفتهایم.»
مقایسه وقیحانه مردم معترض با میکروب!
هاشم زایی در این یادداشت نوشت: «به جد معتقدم که فقط نارضایتی از قیمت بنزین عامل این اعتراضات نیست. برخوردهای تنگنظرانه و به قول رئیسجمهور سرهنگی کردن در امور فرهنگی، زمینه اعتراضات را آماده کرده تا جرقهای مانند افزایش قیمت بنزین شعله اعتراضات را روشن کند، حتی میکروب هم تا محیطی برای رشد نداشته باشد رشد نمیکند! به همین دلیل ما نمیتوانیم بگوییم گرانی بنزین باعث شده تا در 600 نقطه کشور مردم تظاهرات کنند.»
وی در این مطلب در استدلالی عجیبوغریب آورده است: «شیراز و اصفهان دو شهر بینالمللی و توریستی هستند و مردم دنیا هم آنها را میشناسند. مردم هر دو منطقه هم بهعنوان مردمانی آرام و شاد شناخته میشوند اما یکباره میبینیم که این تظاهرات و برخوردها در این دو شهر به اوج میرسد. من فکر میکنم به این دلیل که این دو شهر توریستی است و فشارهای فرهنگی روی مردم در این مدت نسبت به سایر مناطق بیشتر بوده است. گروههای با نام و نشان و حتی بینامونشان فشارهای فرهنگی روی مردم اصفهان و شیراز وارد میکردند و حساسیتهای بیشازحد که درباره پوشش دختران مردم و خانمها و حتی آقایان در این مدت اعمال شده موجب انباشته شدن نارضایتیها شده و این نارضایتیها با گرانی بنزین عمل کرده و این وضع را به وجود آورده است.»
شایان ذکر است، استدلال عجیبوغریب و دور از واقع این نماینده اصلاحطلب که نشانه سطح تحلیل سیاسی اجتماعی اوست، در حالی است که شعارهای مردم سراسر کشور در تظاهرات سراسری به ویژه اجتماع دیروز در میدان انقلاب حاکی از اعتراض به مشکلات اقتصادی و نحوه و زمان اجرای سهیمهبندی بنزین بوده است.
http://kayhan.ir/fa/news/175660
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 چهرههای مدعی کجا و مردم کجا؟
🔸 در حالی که طی هفته گذشته آشوبگران برخی شهرها را عرصه اغتشاش و آشوب خود کردند، بازهم برخی از چهرههایی که فشار اقتصادی و گرانی برایشان مفهومی جز گرانتر شدن عوارض فرودگاهی خروج از کشور ندارد، بدون آنکه اطلاع دقیقی از وضعیت مملکت داشته باشند، به تکرار القائات شبکههای رسانهای خارجی پرداختند و بعضا با آن رسانههای ضدایرانی هم صدا و هم کلام شدند.
برخی از این افراد که ظاهرا سنگ مردم را به سینه میزنند، از طریق نمایش فیلمهای سخیف و مبتذل خود و به جیب زدن پولهای بیزبان همین تماشاگران بینوا، راهی خارج کشور و مسابقات رقص و آواز فلان شبکه وهابی شدهاند. یکی از آنها که اخیرا در مطلبی به برخورد با آشوبگران و تخریبگران اموال عمومی، اعتراض کرده و نوشته بود «ما آیندهمان غبار آلود است، دیگر چراغی نمیبینیم و سخت ناامید شدهایم» اما در مطلبی دیگر حال و هوای خود را در سواحل کشورهای غربی اینگونه توصیف میکند:
«به اتفاق... رفتیم براى یکى از موزیکایی که به تازگى ساختم ویدیو کلیپ بسازیم. سوار ماشین شدیم و رفتیم براى فیلمبردارى کنار ساحل
سانتا مونیکا. کوهیار وسط راه پرسید عموجان چى شد که شما یاد کلیپ ساختن افتادى؟ جواب دادم حوصله مون سر رفته عزیز باس یه کارى کرد.... کار که تموم شد با یه توپ والیبال که از قبل تو صندوق عقب ماشین بود شروع کردیم به بازى. یکىمون اضافه وزن داشت یکى چلاق بود یکى بازیش گند بود. خندیدیم. کم کم هوا خنک شد و برگشتیم سمت خونه هامون. دلم میخواست یه سوپ داغ بزنم حالم جا بیاد....»
حالا این آقا و یا آن خانمی که پرونده قضاییاش به دلیل معاونت در قتل یک روحانی باز است و حالا برای یک مراسم رقص و آواز در شبکه آلسعود به عنوان داور حضور دارد، سنگ مشکلات مردم را به سینه زده و برای اغتشاشگران دل میسوزاند!
http://kayhan.ir/fa/news/175664
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📡 #دور_دنیا
🔹 نصب نرمافزارهای روسی شرط فروش دستگاههای هوشمند
🔸 روسیه از ژوئیه سال ۲۰۲۰ فروش هرگونه دستگاههای هوشمندی را که نرمافزارهای پیشفرض روسی روی آن نصب نشده است، ممنوع میکند.
به گزارش تسنیم، براساس قانونی که این هفته به تصویب پارلمان روسیه رسید، تنها آن دسته از وسایل الکترونیکی در روسیه قابل فروش خواهند بود که برخی نرمافزارهای روسی به طور پیشفرض رویشان نصب شده باشد.
به گزارش بیبیسی، این قانون از ژوئیه سال 2020 لازمالاجرا خواهد بود و تلفنهای هوشمند، رایانهها و تلویزیونهای هوشمند را شامل میشود.
دولت روسیه هدف از این اقدام را کمک به توسعه صنعت نرمافزار در این کشور و مقابله با سلطهطلبی شرکتهای فناوری غربی و بهخصوص آمریکا عنوان کرده است؛ موافقان قانون مذکور معتقدند که این قانون جدید به ارتقای فناوری در روسیه و افزایش استفاده از نرمافزارهای بومی کمک بسیاری میکند.
گوگل بر مبنای قرارداد خود با بسیاری از شرکتهای سازنده گوشیهای اندرویدی آنها را مجبور به نصب نرمافزارهای این شرکت بهطور پیشفرض میکند؛ روسیه قصد دارد با وضع قانون جدید این انحصار را بر هم بزند و فضایی برای توسعه کسب و کار شرکتهای فناوری روسی ایجاد کند.
«اولگ نیکلایف» یکی از نویسندگان و موافقان این لایحه در این ارتباط میگوید: وقتی دستگاههای الکترونیکی را خریداری میکنیم، آنها بهصورت پیشفرض برنامهها و نرمافزارهای غربی را در خود دارند که از قبل روی آنها نصب شده است؛ طبیعتاً هر کاربر با دیدن این برنامهها که بهصورت پیشفرض روی دستگاه هوشمندش نصب شده، تصور میکند که هیچ جایگزین داخلی برای این نرمافزارها وجود ندارد؛ بنابراین اگر ما هم بهصورت پیشفرض در کشورمان برخی از این نرمافزارهای جایگزین روسی را پیش از فروش روی دستگاههای هوشمند نصب کنیم، به هموطنانمان حق انتخاب میدهیم که از نرمافزار خارجی استفاده کنند یا از نرمافزار بومی و ساخت کشور خودشان…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/175622
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper