💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 با هدف مقابله با سقوط قیمت طلای سیاه
اوپک پلاس برای کاهش تولید روزانه 10 میلیون بشکه نفت توافق کرد
🔸 در پی سقوط آزاد قیمت نفت، اوپک و کشورهای همپیمان به رهبری روسیه به اجماع رسیدند که تولیدات نفت خود را به میزان ۱۰ میلیون بشکه در روز کاهش دهند.
سرویس اقتصادی-
پس از کاهش ناگهانی و محسوس قیمت نفت که در پی انتشار ویروس کرونا و کشمکشهای نفتی بین روسیه و عربستان رخ داد، کشورهای نفتی به صرافت افتادند تا به هر نحو ممکن این افت قابل ملاحظه را جبران نمایند. بر همین اساس، عربستان درخواست برگزاری نشست اضطراری اوپک پلاس را مطرح کرد و پس از برقراری تماسهای تلفنی متعددی بین وزرای کشورهای عضو و غیرعضو اوپک، در نهایت اولین جلسه ویدئوکنفرانس اوپک پلاس آغاز به کار کرد.
در اینباره، خبرگزاری ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: مقامات اوپک و همپیمانان آنها در مورد کاهش تولید نفت به توافق رسیدند و همچنین به تبیین اهداف خود از کاهش تولید نفت در سال جاری پرداختند. بر اساس این گزارش، عربستان سعودی، روسیه و سایر کشورهای صادرکننده نفت توافق کردند که کاهش تولید نفت به میزان قابل توجهی صورت پذیرد تا شکاف میان عرضه در بازار و کاهش قیمتها به میزان پایینترین نرخ در تاریخ، کم شود.
به نوشته وال استریت ژورنال، براساس مفاد این توافق، اوپک و کشورهای همپیمان به رهبری روسیه به اجماع رسیدند که تولیدات نفت خود را به میزان ۱۰ میلیون بشکه در روز در ماههای می و ژوئن کاهش دهند. عربستان سعودی ۳/۳ میلیون بشکه در روز و روسیه دو میلیون بشکه در روز تولیدات نفتی خود را کاهش میدهند. بنابراین، کاهش تولیدات نفت تا دسامبر سال ۲۰۲۰ به هشت میلیون بشکه در روز و سپس از ماه ژانویه ۲۰۲۱ به شش میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
در همین زمینه، بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران نیز بامداد روز جمعه (۲۲ فروردینماه) پس از پایان بیش از ۱۰ ساعت مذاکره میان وزیران نفت و انرژی ۲۳ کشور عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گفت: توافق برای کاهش روزانه ۱۰ میلیون بشکهای تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک حاصل و قرار شد دیگر تولیدکنندگان نفت جهان نیز به این توافق بپیوندند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185344
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 نبرد سنگین با داعش در غرب عراق و شرق سوریه
🔸 چند روز پس از انتشار خبرهایی درباره حضور شماری از سرکردههای تکفیری در پایگاه آمریکایی «عین الاسد»، نبرد میان تروریستهای داعش و نظامیان سوریه و عراق در استانهای مرزی دو کشور از سر گرفته شد.
منابع عراقی و سوری از آغاز مجدد درگیریهای سنگین میان نظامیان این دو کشور و تروریستهای داعش خبر دادند؛ از استان مرزی« الانبار» در عراق خبر رسید، دیروز نیروهای حشدالشعبی و ارتش سرگرم نبرد با داعش بودند. به گزارش خبرگزاری فارس، «قاسم مصلح» فرماندهی عملیات الانبار، اعلام کرد که تیپهای ۱۳، ۱۷، ۱۸ و ۱۹ حشدالشعبی این استان و چهار تیپ ارتش عراق با پشتیبانی نیروی هوایی و نهادهای امنیتی، در این عملیات شرکت دارند. بر اساس این گزارش، عمیات مذکور در واکنش به تحرکات داعش انجام گرفته است.
علاوهبر تحرکات مشکوک آمریکا در استان الانبار، تروریستهای داعش با حمله به یک پادگان ارتش عراق در نزدیکی شهر« الرطبه»، با نیروهای مستقر در این پایگاه درگیر شدند و شماری را کشته و یا زخمی کردند.
قاسم مصلح دیروز در بیانیهای اعلام کرد: بر اساس یافتههای اطلاعاتی دقیق، موفق شدیم یکی از سرکردههای ارشد داعش را در منطقه موسوم به «ولایه» الانبار دستگیر کنیم.
اخیرا منابع خبری فاش کرده بودند که نظامیان آمریکایی هشت سرکرده ارشد داعش را از کردهای سوریه تحویل گرفتند و به جای آنکه آنها را به دولت بغداد تحویل بدهند، این افراد را به پایگاه خود موسوم به «عین الاسد» بردند. به اعتقاد کارشناسان، آمریکا به خاطر شکست سختی که در سوریه و عراق خورده و اکنون مجبور است این دو کشور را ترک کند، قصد دارد بار دیگر بخت خود را با به کارگیری داعش، بیازماید…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185355
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 کرونا، الکل و مغلطه عباس عبدی
🔸 عباس عبدی از فعالین سیاسی اصلاحطلب روز پنجشنبه در یادداشتی در روزنامه اعتماد با عنوان «مسابقه کرونا با الکل و...» نوشت: «اکنون ظاهراً کاری را که کرونا نتوانسته است انجام دهد، متانول و الکل صنعتی در حال انجام دادن است... در فاصله اول اسفندماه سال ۱۳۹۸ تا ۱۳ فروردین سال ۱۳۹۹، یعنی حدود ۴۰ روز، تعداد فوتشدگان ناشی از کووید ۱۹، اندکی بیش از ۳۰۰۰ نفر است. فوت ناشی از تصادفات حدود ۷۶۰ نفر است که به علت کاهش حمل و نقل و تردد جادهای کمتر از گذشته شده است و فوت ناشی از مصرف الکل تقلبی، حدود ۶۰۰ نفر است. افرادی که در وضع وخیم هستند برای کرونا حدود ۳۹۰۰ نفر، برای الکل تقلبی حدود ۲۰۰۰ نفر و برای تصادفات بیش از ۶۲۰۰ نفر است. کووید ۱۹، جان افراد پیر و سالمند را هدف خود قرار میدهد، زورش به جوانان نمیرسد، ولی تصادفات و الکل تقلبی، افراد جوان را نشانه میرود و اجازه نمیدهد که کووید ۱۹ در گرفتن جان افراد جوان تنها بماند! پرسش این است که چرا با چنین ابعاد بزرگی از مرگومیرهایی مواجه هستیم که در کمتر کشور توسعهیافتهای مشابه آن را میبینیم؟»
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه نوشت: «مسئله اصلی اینجاست؛ کماکان توجه نمیکنیم که میان جرم و گناه تفاوت وجود دارد. نمیتوانیم رفتاری را جرمانگاری کنیم ولی تعداد زیادی از افراد آن را انجام دهند. بهعنوان نمونه بر اساس آموزههای دینی، غیبت عملی بسیار زشت است. بدتر از زنا و مشابه خوردن گوشت بدن برادر مؤمن توصیف شده است. ولی این عمل هیچگاه جرم شناخته نمیشود، چون در عمل غیرممکن است که افراد را به صفت غیبت محاکمه و مجازات کرد. راهحل آن بسط آموزههای اخلاقی و دینی از طریق روحانیون یا دیگر منادیان ادیان و اخلاق است.»
عبدی تصریح کرد: «فقط اصلاح برخی از رفتارها در توان حکومتها است. رفتارهایی که با نظم اجتماعی در تعارض است. اضافه بر آن را باید از طریق دیگری حل کرد. ۶۰۰ نفر فوتی به علت مصرف الکل تقلبی و بیش از ۲۰۰۰ نفر دچار عارضه که بسیاری از آنان کور شدهاند با هیچ توجیهی قابل بیان نیست، جز اینکه این وضع را ناشی از مشکلات قانونگذاری بدانیم که چیزی را جرم معرفی کرده که اول، تعداد فراوانی مرتکب آن میشوند، در نتیجه از قبح عملی آن خارج شده است. دوم اینکه به لحاظ اجرایی نیز حکومت و قوه قضائیه و ضابطین قضایی قادر به جلوگیری از ارتکاب آن و مجازات مرتکبین نیستند. تا حدی مثل قضیه ماهواره شده است.» …
http://kayhan.ir/fa/news/185388
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 اگر دولتمردان دوگانه حرف نزنند مردم در مهار کرونا همکاری میکنند
🔸 یک روزنامه حامی دولت میگوید: مواضع و تصمیمات متناقض، موجب آسیب به اعتماد عمومی میشود.
روزنامه آرمان درباره رویکرد دولت در مهار کرونا نوشت: متاسفانه در ميان رسانهها، دستگاههاي دولتي صداي واحدي وجود نداشت و پيامهاي چندگانهاي به مردم داده ميشد. براي مثال رئيسجمهوري بحثي را مطرح ميکند که وضعيت از حالت بحراني عبور کرده است و در آستانه نزديک شدن به شرايط عادي هستيم از سوي ديگر وزارت بهداشت همزمان فشار وارد ميکند و اعلام ميکند در شرايط بسيار خطرناکي قرار گرفتهايم، نهادي ديگر در اين رابطه نظري ديگر ميدهد. اين چندصدايي متعارف و گاه متناقض نميتواند مردم را مجاب کند که از يک فرامين پيروي کنند و همين موجب بينظمي ميشود. در ساير کشورها شاهد هستيم که همواره يک پيام مشترک به مردم رسانده ميشود و همگي ملزم هستند آن را اجرا کنند. همين چندصدايي است که در مردم اين باور را ايجاد کرده است که با بيرون رفتن اتفاق خاصي نميافتد و به اين بيماري مبتلا نميشوند. اين پيامهاي چندگانه و متناقض مردم را سردرگم ميکند و باعث ميشود تا در ميان آنها بياعتمادي نسبت به صحبتهاي دولتمردان ايجاد شود. در ادامه بياعتمادي مسئله بينظمي بهوجود ميآيد امري که در اين برهه زماني بسيار براي کشور ميتواند مخرب باشد.
این روزنامه میافزاید: مردم ايران همواره تعطيلات و طبيعتگردي را دوست داشتهاند و هميشه آن را در برنامه خود ميگنجاندهاند اما با نگاهي به تعطيلات نوروز مشاهده ميکنيم غالب مردم از سفر کردن خودداري کردهاند و حتي مراسم سيزده بدر را نيز انجام ندادند و به ديد و بازديد هم نرفتهاند. يک همبستگي و يک همکاري تاريخي در ميان ملت ايران بهوجود آمد و مردم توانستند اين مراسم و اين ايام را به خوبي مديريت کنند و همکاري کامل را با دولت انجام دادند اما زماني که همين مردم از سوي مدیران بلندپايه ميشنوند که خطر برطرف شده است قطعا اين بحران را دستکم ميگيرند و باز هم در خيابانها حاضر ميشوند. مردم به توصيهها عمل کردهاند اما دولتمردان نتوانستند به خوبي اطلاعرساني کنند و حرف خود را يکي کنند تا همگان از آن پيروي کنند.
http://kayhan.ir/fa/news/185391
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 معاون وزارت آموزش و پرورش:
آماده به پایان رساندن سال تحصیلی دانشآموزان هستیم
🔸 معاونتربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: ۸۵ درصد محتوای دروس تدریس شده است و آمادگی داریم سال تحصیلی را به اتمام رسانده و امتحانات را برگزار کنیم.
به گزارش تسنیم، مهرزاد حمیدی اظهارداشت: زمانی که مدارس از سوم یا پنجم اسفند ماه تعطیل شدند بلافاصله آموزش و پرورش با صدا و سیما همکاری خوبی انجام داد و از 10 اسفند کلاسهای آموزشی از طریق شبکه آموزش پخش شد و پس از آن شبکه چهار به جریان آموزش پیوست و شبکه دو نیز در حوزهتربیت بدنی دانشآموزان اضافه شد.
حمیدی افزود: 90 درصد دانشآموزان تحت پوشش آموزش صدا و سیما و آموزشهای مجازی معلمان هستند، تا اسفندماه 70 درصد دروس در مدارس ارائه شده بود و هم اکنون بیش از 80 درصد محتوا و در برخی دروس تا 85 درصد محتواها ارائه شده است، در کلاس دوازدهم 90 درصد آموزشها ارائه شده بود که باقیمانده آن هم جبران شد، این روند نشان میدهد مدرسه تعطیل است اما آموزش تعطیل نشده است.
وی درباره ادامه تعطیلی مدارس گفت: چند سناریو را پیشبینی کردهایم که اگر تعطیلات استمرار یابد چگونه محتوا به اتمام برسد و ارزشیابی از دانشآموزان چگونه باشد، موضوع دیگر نیز این است که ممکن است کنترل بیماری کرونا انجام شود و ستاد کرونا متناسب با آن تصمیم بگیرد و ما نیز به دنبال تصمیم آنها اقدام خواهیم کرد، در شرایط فعلی برای هر حالتی آماده هستیم.
معاونتربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: 85 درصد محتوای دروس تدریس شده است و آمادگی داریم سال تحصیلی را به اتمام رسانده و امتحانات را برگزار کنیم و از 15 شهریور دوباره مدارس باز شوند.
حمیدی افزود: سامانهای را برای رصد ایجاد کردهایم و از 107 هزار مدرسه بهصورت روزانه گزارش میگیریم که 97 هزار مدرسه برنامههای خود را گزارش میدهند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185367
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 حالا که کرونا آمده، توییتر و تلگرام را آزاد کنید!
🔸 روزنامه همدلی در مطلبی در شماره اخیر خود نوشت: «در حالی که در شرایط سخت کرونایی این روزها، انتظار میرود مسئولان اجرایی، قضایی یا تقنینی به جای شعار دادن و ادعای ارائه تسهیلات به مردمی که در خانه ماندهاند، در اولین فرصت فیلترینگ اپلیکیشنهایی مثل تلگرام را بر دارند و پهنای باند بیشتری را به مردم اختصاص دهند.»
در ادامه این مطلب آمده است: «وقتی کرونا کشور را در نوردید، درستتر این بود که فیلتر پیامرسانهایی مثل تلگرام یا حتی توئیتر برداشته شود تا حداقل امکان ارائه اطلاعات یا انجام کارهای ضروری از این طریق راحتتر انجام شود، اما انگار پوسته فیلترینگ در ایران از پوسته کرونا سختتر و محکمتر است و گویی کرونا هم قادر نیست این طلسم را بشکند، کرونایی که دنیا را تسخیر کرده است، ولی در تسخیر فیلترینگ در کشور ما ناتوان است. آیا کرونا از تلگرام یا توئیترترسناکتر نیست؟»
تلاش روزنامه اصلاحطلب برای ماهی گیری از آب گلآلود در حالی است که طبق آخرین آمار و نظرسنجیها، بخش قابل توجهی از کاربران ایرانی به سمت شبکههای اجتماعی مانند واتسآپ، اینستاگرام، ایتا، بله و سایر اپلیکیشینها رفته و اساساًً شبکههایی مانند تلگرام و توییتر در ایران مشتری زیادی ندارد. سؤال مهمی که مطرح میشود این است که مگر در شرایط کرونایی راههای ارتباطی شهروندان صرفاً به شبکههای تلگرام و توییتر ختم میشود؟
http://kayhan.ir/fa/news/185388
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 حمایت گروهی از سینماگران از یک مفسد اقتصادی!
🔸 گروهی از سینماگران با انتشار نامهای به رئیس قوه قضائیه از یک مفسد اقتصادی که زندانی است، حمایت کردند!
برخی از سینماگران که اکثریت قریب به اتفاق آنها از حامیان یک جریان سیاسی خاص بوده و هستند، نامهای را خطاب به آیتالله ابراهیم رئیسی، رئیس دستگاه قضا نوشتند و خواستار آزادی متهم اصلی اختلاس از صندوق ذخیره فرهنگیان شدهاند!
در میان امضاکنندگان این نامه، اسامی افرادی دیده میشود که طی سالهای اخیر با برخی از سران جریان اصلاحات مراوده و نشست و برخاست هم داشتهاند! نام برخی منتقدان سینمایی و روزنامهنگاران رسانههای زنجیرهای نیز در بین این اسامیهست. همچنین برخی از این افراد احتمالا وامدار این مفسد اقتصادی هستند و از این نگرانند که برخورد با این مفسد اقتصادی، موجب رسوایی آنها هم بشود!
لازم است که دستگاه قضایی افراد امضاکننده این نامه را زیر نظر داشته و چرایی حمایت آنها از یک مفسد اقتصادی را ردگیری کند.
http://kayhan.ir/fa/news/185372
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper