📎🔹پیام سفر رئیسجمهور ایران به سوریه؛ منطقه دیگر تحت نفوذ آمریکا نیست
🔸وبگاه لبنانی التیار نوشت: سفر رئیسجمهور ایران به سوریه پیام روشنی برای آمریکا داشت، مبنی بر اینکه منطقه دیگر تحت نفوذ این کشور نیست.
وبگاه «التیار» لبنان در یادداشتی به سفر سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران به سوریه و بازگشت قریبالوقوع دمشق به اتحادیه عرب پرداخت و نوشت که حضور رئیسی در دمشق یک سفر پروتکلی صرف نبود.
به نوشته این وبگاه، سفر ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران به سوریه در چند روز گذشته از نظر زمانی، نمادین و محتوایی مضامین مهمی را به همراه داشت، این سفر تنها یک سفر پروتکلی نبود، بلکه این پیام را در خود داشت که منطقه و روابط بینالملل در سایه تحولات و تغییرات رخ داده، وارد فضای جدیدی شده است.
التیار سپس به سه نکته مهم نهفته در این سفر پرداخت و نوشت:
اول اینکه از نظر زمانی، این سفر پس از توافق میان تهران و ریاض با میانجیگری پکن و همچنین احیای روابط دو جانبه دمشق و ریاض صورت گرفت. بنابراین این سفر موجب تحریک سعودیها نشد، به خصوص اینکه عربستان سعودی در صدر کشورهایی است که برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تلاش میکنند.
دوم اینکه مهمترین نکته این سفر را میتوان از نظر نمادین توضیح داد. زیرا آغازی برای شکست انزوای بینالمللی سوریه که محور غربی سعی در تحمیل آن به دمشق داشت، بود. این اولین سفر یک رئیسجمهور کشور فعال در منطقه پس از آغاز جنگ جهانی علیه سوریه در اواسط مارس ۲۰۱۱ بود که پیش از سفر عمر البشیر رئیسجمهور سابق سودان در پایان سال ۲۰۱۸ انجام شد. سفر رئیسی به سوریه مهر پایانی به این انزوا بود و اینکه سوریه پس از شکست جنگ جهانی علیه خود، به سمت بازیابی روابط جهانی و نقش محوری خود در منطقه و جهان عرب حرکت کرده است.
بنابراین بیتردید حضور هیئت ریاستجمهوری ایران در دمشق و رایزنی درخصوص مسائل اقتصادی و عمرانی نشانه روشنی از پایان جنگ سوریه و پیروزی محور مقاومت بر محور غربی است. جمهوری اسلامی ایران و سوریه دو همپیمان خونی، پیروزمندانه دو رکن اصلی این محور هستند.
سوم اینکه از نظر محتوایی، در کنار رئیسجمهور ایران در سوریه علاوه بر شخصیتهای سیاسی و نظامی، شخصیتهای اقتصادی نیز حضور داشتند و بیتردید حضور آنها موجب تعمیق روابط اقتصادی دو جانبه ایران و سوریه خواهد شد و در مرحله بعد یعنی بازسازی سوریه خود را به خوبی نشان خواهد داد.
به نوشته این وبسایت، امضای توافقنامههای اقتصادی میان ایران و سوریه در این برهه، همچنین نشان از کاهش نقش نظامی در سوریه دارد، هرچند دو طرف بر توسعه همکاریهای نظامی در سطح استراتژیک تأکید کردند، اما موضوع مهم این است که سوریه وارد مرحله بازسازی شده و ایران نیز اعلام کرده است که قصد مشارکت فعال در این مرحله را دارد.
به گزارش فارس وبگاه تیار در ادامه نوشت: «با توجه به موارد فوق، به گفته یک مقام مطلع، هدف اصلی سفر تحکیم و تعمیق اتحاد راهبردی موجود بین دو کشور بود. همچنین پیام روشنی برای محور آمریکایی غربی در پی داشت مبنی بر اینکه منطقه در آستانه مرحله جدیدی از روابط دو جانبه بین کشورهای منطقه است، به ویژه پس از آشتی پکن میان تهران و ریاض و گفتوگوهای ترکیه و سوریه و با توجه خارج شدن روابط بینالملل از فضای تک قطبی و قدرتیابی روسیه و چین، منطقه دیگر تحت نفوذ مطلق آمریکا نیست»....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264519
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹دعواهای نفسانی
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹مدعیان اصلاحات پشت دلالها درآمدند
🔸مالیات بر عایدی سرمایه برخلاف آنچه رسانههای زنجیرهای در بوق و کرنا میکنند، به نفع بیش از 95 درصد مردم و به زیان دلالان است و در 190 کشور جهان در حال اجرا است.
در وضعیت تورمی، سرمایهگذاری در بازارهای غیرمولد همچون خریدوفروش املاک، ارز، طلا، خودرو و رمزارز، بازدهی بیشتری نسبت به سرمایهگذاری در تولید دارد و رغبت سرمایهگذاری در تولید را کاهش داده است. طرح مالیات بر عایدی سرمایه که اخیرا در مجلس به تصویب نهایی رسیده و در انتظار تأیید شورای نگهبان است، ابزارهای انگیزشی برای سرمایهگذران ایجاد میکند که از بازارهای غیرمولد به سمت بازار مولد کوچ کنند.
طبق این قانون قرار است از کسانی که دلالی و سوداگریهای ویرانگر و در مقیاس وسیع در بازارهای ملک و زمین و مسکن و سکه و طلا و خودرو و ارز و... میکنند، مالیاتهای هنگفت اخذ شود و بدین ترتیب، ضمن مبارزه با این اخلالگران دانهدرشت، مجال فعالیتهای مشابه تدریجاً از بازار اقتصاد کشور جمع شود.
ابزاری برای کنترل تورم
به گفته مهدی طغیانی اقتصاددان و نماینده مجلس، امروزه با سوداگریهایی در بخشهای مختلف مانند ارز، ملک و خودرو مواجه هستیم که بخشی از تورم نیز ناشی از این موضوع است، به همین دلیل مجلس شورای اسلامی برای مقابله با آن، تدوین و تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه را در دستورکار خود قرار داد.
مهدی سرمست، کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی هم با تأکید بر ضرورت کنترل تقاضاهای سوداگرانه در اقتصاد ایران، میگوید: برای رشد اقتصادی و کنترل تورم، علاوهبر رفع موانع تولید باید با پایههایی مثل مالیات بر عایدی سرمایه، از جذابیت بخش غیرمولد کاسته شود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264572
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#یادداشت_میهمان
#دکتر_محمد_حسین_محترم
برخلاف مرسوم خلاصه مطلب را همین اول عرض میکنیم که نحوه خیز آمریکا برای مقابله با سیاست منطقهگرایی ایران نویددهنده شکستهای جدید این کشور در آینده است:
۱-مقامات یمن این روزها علیرغم گمانهزنیها و ادعای برخی رسانهها، از عدم تحقق مطالبات ملت یمن مبنی بر تمدید آتشبس و اجرای تعهدات براساس توافق دو طرف و تعلل و تاخیر در ادامه مذاکرات صلح بهدلیل سنگاندازیهای آمریکاییها و سازمان ملل در راه پایان دادن به جنگ سخن گفتند و هشدار دادند وضعیت
«نه صلح و نه جنگ» را نمیپذیرند. مهدی المشاط رئیسشورای عالی سیاسی یمن با اشاره به تلاشهای منافقانه و فریبکارانه آمریکا، از ریاض خواسته است در برابر فشارهای آمریکا تسلیم نشود. جریان تحولات برای پایان جنگ یمن نشان میدهد آمریکاییها و صهیونیستها بعداز چند ماه که در گیجی و شوک توافق و برقراری روابط ایران و عربستان به سر میبردند، اکنون ذره ذره در حال خروج از این گیجی و به دنبال توطئهها و سناریوهایی برای جلوگیری از تحقق پیامدها و دستاوردهای منطقهای و بینالمللی این توافق مهم در جهت جلوگیری از کاهش نفوذ و هژمونی خود در منطقه هستند.
۲- علی رغم اینکه عربستان در چندماه اخیر نشان داده که دیگر دوران گاو شیرده بودنش برای آمریکا تمام شده، اما با توجه به تأثیرگذاری عربستان بر جهان عرب و وابستگیهایی که ریاض هنوز به واشنگتن دارد، آمریکا برخلاف مواضع فریبکارانه رسانهای خود که از صلح صحبت میکند، با فشارها و تحمیل شرایطی به دنبال مانعتراشی در روند پایان جنگ یمن است تا عربستان را از برداشتن هرگونه گام جدی به سوی صلح ناتوان کند و همچنان وابسته به خود نگه دارد. در نتیجه یمن هرگز روی صلح به خود نبیند و روند برگشت سوریه به آغوش جهان عرب تحتالشعاع قرار گیرد، ریاض به آغوش جبهه مقاومت پناه نبرد و مشکلات در عراق و پروندههای لبنان و فلسطین حل نشود و صهیونیستها در برابر بحرانهای داخلی و خارجی نفسی تازه کنند و به این ترتیب ادامه حیات سیاسی و نفوذ خود در منطقه را حفظ و سیاست منطقهگرایی جمهوری اسلامی را با چالش روبه رو نماید. البته جمهوری اسلامی با رقم زدن سریع تحولات جدید در میدان و دیپلماسی به خوبی نشان داده که سیاست چندجانبهگرایی و همسایگی و آسیاگراییاش را از مرحله دستاندازها عبور داده و دیگر با هرگونه چالشی متوقف نخواهد شد و دست وپا زدنهای آمریکا در مقابل سیاستهای مدبرانه جبهه مقاومت برای اخراجش از منطقه...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264623
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹زباندرازی متهمانی که منابع کشور را حراج کرده بودند
🔸روزنامه شرق میگوید: جریزهفروشی سرنوشت محتوم اقتصادهای جریزهای شده است.
این روزنامه نوشت: «در روزهایی که ایرانیان بیش از هر چیز در انتظار چشماندازی صریح یا به قرینه از آینده اقتصادی و اجتماعی خود نشستهاند، شاید هولناکترین هشدار، سیر در مسیر یونانیشدن اقتصاد یعنی «جزیرهفروشی» برای پرداخت مستمری بازنشستگان در بحران روزافزون و پیچیده صندوقهای بازنشستگی است که خواب را از دیدگان هر ایرانی میرباید. ناشنیدن و نادیدن این هشدار و بستن دهان گوینده البته ذرهای از نگرانی آن نمیکاهد؛ بلکه دستکم دو پرسش ناگزیر را در پی دارد؛ یکی آنکه گیریم تعهدات صندوقهای بازنشستگی با جزیرهفروشی تأمین شود؛ اما ناترازی و کسریهای بزرگ و فزاینده در بودجه عمومی دولت برای پرداخت حقوق و مزایای کارکنان که سالانه از هزار و 300 هزار میلیارد تومان بالاتر رفته و تعهدات دولت به بانکها و پیمانکاران و نیروگاههای تولید برق و... و نیز ناترازی بزرگ بانکهای دولتی را با کدام فروش تأمین میکنید؟ و دوم اینکه واگذاری شتابزده داراییهای دولت در دو دهه گذشته که در سالهای اخیر به اوج خود رسیده و نیز فروش اموال و داراییهای دولت با نام «مولدسازی داراییها» چه مناسبتی با جزیرهفروشی دارد؟
جزیرهفروشی سرنوشت محتوم و ناگریز «اقتصادهای جزیرهایشده» و در حال کوچک شدن دنیای امروز است که یونان نه اولین آن بوده و نه آخرین آنها. جهانی شدن بهمثابه یکپارچگی، ادغام، پیوستگی و فشردگی ویژگی مهم دنیای امروز است که بیش و پیش از هر زمینهای در پیوستگی اقتصادی و توانایی کشورها برای توسعه مبادلات مالی و تجاری، جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی، جذب فناوری، جذب گردشگر، جذب سرمایه انسانی و بهویژه سرمایه خلاق و تنوعبخشی به ترکیب سبد کالاها و خدمات و شرکای تجاری شناخته میشود.
در دنیای جهانیشده و یکپارچه، جزیرهایشدن و در پیله خود ماندن گونهای از هنرمندی است. در دوران نرخهای رشد اقتصادی 6-10 درصدی و بالاتر از آن در بسیاری از کشورهای شرق و جنوب آسیا، آمریکای لاتین، خاورمیانه و آفریقا که به معجزههای رشد شهرت یافتهاند، حدود 50 سال درجازدن با نرخ رشد اقتصادی حدود 1.5 درصدی (کمتر از نرخ متوسط رشد جمعیت) و رشد اقتصادی نزدیک به صفر در یک دهه معجزه وارونه اقتصاد ایران است. در نیمقرن اخیر تولید ناخالص داخلی جهان تقریبا 10 برابر و تجارت جهانی حدود چهار برابر شده است؛ اما سهم ایران از تولید ناخالص داخلی جهان به حدود یکسوم و سهم آن از تجارت جهانی به حدود یکچهارم کاهش یافته است.
در سالهایی که درآمد ترکیه از گردشگری به حدود 60 میلیارد دلار و امارات به حدود 30 میلیارد دلار نزدیک میشود، سهم ایران با برخورداری از ظرفیتهای کمنظیر تاریخی و فرهنگی به زحمت به سه میلیارد دلار میرسد.
بازگویی این ارقام و بازبینی جایگاه ایران از رتبهبندیهای اقتصادی و تجاری و مالی جهان بهروشنی مفهوم «جزیرهایشدن»، کوچک شدن و کماهمیت شدن و کمرنگ شدن تدریجی بازیگری ایران در اقتصاد منطقهای و جهانی را نشان میدهد».
شرق نویسنده این متن را «حجت(الله) میرزایی» معرفی کرده، بیآنکه به سوابق وی بپردازد. میرزایی که در اینجا ژست تحلیلگر و کارشناس منتقد گرفته، در گذشته در دوران وزارت علی ربیعی و محمد شریعتمداری در وزارت «تعاون، رفاه و کار»، معاون اقتصادی بوده است. او همچنین در دوره شهرداری محمدعلی نجفی در شهرداری تهران، معاونت برنامهریزی را برعهده داشته است.
به عبارت دیگر، هم روزنامه شرق و هم نویسنده آن، در حالی ژست اپوزیسیونی و انتقادی میگیرند که هرکدام به اعتبار دوران مسئولیت با فضاسازی برای مدیریت اشرافی غربگرا، باید پاسخگوی عملکرد و نتایج خود باشند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264618/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹پهلوگیری اولین کشتی پهنپیکر با ظرفیت ۱۲۰هزار تنی در چابهار
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان از پهلوگیری اولین کشتی پهنپیکر حامل بیش از ۱۰۰ هزار تن کالای اساسی گندم برای اولینبار در سال جاری در بندر چابهار خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان، قاسم عسکری نسب از پهلوگیری اولین کشتی پهنپیکر حامل بیش از ۱۰۰ هزار تن کالای اساسی گندم برای اولین بار در سال جاری در بندر چابهار خبر داد و افزود: با مهیا شدن امکان پهلوگیری این نوع شناورها، ظرفیت استثنایی برای بندر چابهار ایجاد شده است که نوید رشد اقتصاد دریامحور را در سواحل مکران به همراه خواهد داشت.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: امکان پهلوگیری شناورهای بالای ۱۰۰ هزار تنی حامل کالای فله خشک قابلیت مهمی است که بنادر محدودی در منطقه از این ظرفیت برخوردار هستند. امکان ورود به بندر، پهلودهی و تخلیه این نوع شناورها مستلزم برخورداری از عمق مناسب آب کانال ورودی و پای اسکله و همچنین برخورداری از تجهیزات استراتژیک تخلیه و بارگیری است که زیرساختهای بندری و تجهیزات استراتژیک تخلیه و بارگیری موجود در بندر شهید بهشتی چابهار امکان ورود این نوع شناورهای پهنپیکر را فراهم و تخلیه آنها را تسهیل کرده است.
عسکری، ایمنی عملیات بندری و دریایی و تسریع در تخلیه شناورهای حامل کالاهای اساسی را از اولویتهای این اداره کل جهت رضایتمندی ذینفعان و افزایش رقابتپذیری بندر چابهار برشمرد.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹مقام صهیونیست: راه رفتن در کرانه باختری ناممکن شده فقط معجزه میتواند ما را از مرگ نجات دهد
طبق اظهارات مقامات رسمی صهیونیست، بزرگترین مشکل این رژیم در حال حاضر در کرانه باختری نهفته و با وجود همه سختگيريها، تلآویو نتوانسته كرانه باختري را براي صهيونيستها امن كند.
کرانه باختری فلسطين ماههاست در نقطه جوش به سر ميبرد. شاید ديگر عجيب نيست که از انتفاضه سوم صحبت کنیم. در طول چند سال گذشته هشدارهای زیادی درباره قیامهای فلسطينيها اعلام شده بود، اما در حال حاضر وضعیت حتي نسبت به پيشبينيها بهشدت بدتر شده است. دوره افزایش حملات آزاديخواهانه نيروهاي فلسطيني پس از ماه رمضان سال گذشته تا به امروز هيچگاه متوقف نشده و حداقل 16 صهيونيست طي سه ماه گذشته در مجموع عمليات نيروهاي فلسطيني كشته شدهاند. این تنشها در زمان ضعف تشكيلات خودگردان به رياست محمود عباس صورت ميگيرد و گويي دست برتر تحولات در كرانه باختري در اختيار گروههاي مقاومت مسلح قرار دارد. در واقع حاكم واقعي امروز در كرانه باختري، گروههاي مقاومت فلسطيني هستند كه امروز تقريبا همگي مسلح شدهاند.
از سوي ديگر بحران امنيتي در کرانه باختری با بحران سیاسی و قانون اساسی بیسابقه در تلآويو همزمان شده است. نتانیاهو که اواخر پایيز سال گذشته بهعنوان نخستوزیر به قدرت بازگشت، بهسرعت کنترل اوضاع را از دست داده است. نگرانی اصلی نتانیاهو رفتن به زندان است. زنداني كه نتیجه سه پرونده مختلف فساد او در دادگاه است. از همينرو نتانياهو برای اجتناب از زندان مایل است به هر كاري دست بزند، از جمله تلاش برای تغییر قوانين قضايي، تغييراتي كه بهشدت چالشبرانگيز شده و تلآويو و ديگر شهرهاي اشغالي را درگير چهار ماه اعتراض پياپي كرده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264577/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹یادم نمیاد!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹سیاست بانک مرکزی ایران قطع رابطه با دلار است
رئیس کل بانک مرکزی در دیدار هیئت تجاری و صنعتی عمان گفت: سیاست راهبردی بانک مرکزی ایران قطع رابطه با دلار در مبادلات ارزی و تجاری است.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، محمدرضا فرزین، در دیدار وزیر تجارت، صنعت و توسعه سرمایهگذاری عمان که ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی عمان و ایران را هم برعهده دارد با اشاره به آمادگی کامل بانک مرکزی ایران برای کاهش و حذف تبادلات دلاری از چرخه معاملات تجاری و اقتصادی بین ایران و عمان اظهار کرد: زمینههای انجام معاملات اقتصادی و تجاری براساس واحد پول ملی ایران و کشورها و شرکای تجاری از جمله عمان کاملاً فراهم است.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: ایران آمادگی دارد در تعاملات تجاری با عمان و شرکای اقتصادی کشورمان از روشهای بینالمللی اتاق پایاپای پولی، پیمان پولی چندجانبه و پیمان پولی دو جانبه استفاده کند.
فرزین به گسترش مناسبات تجاری ایران و عمان در سال گذشته اشاره کرد و افزود: با اراده سیاسی که میان ایران و عمان شکل گرفته است حجم مناسبات اقتصادی میان دو کشور در سال گذشته ۴۰ درصد رشده کرده و به یک میلیارد و 800 میلیون دلار رسیده است که این حجم از مبادلات حتماً میتواند با استفاده از پول ملی دو کشور در قالب پیمان پولی دو جانبه یا اتاق پایاپای پولی انجام گیرد.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین با تأکید بر ضرورت به کارگیری کارتهای مشترک بانکی میان شبکه پولی و بانکی ایران و عمان به منظور تسهیل مناسبات تجاری و فعالیتهای اقتصادی اتباع دو کشور تصریح کرد: مذاکرات این اقدام نیز با بانک مرکزی عمان انجام گرفته و در صورت تسریع از طرف بانک مرکزی عمان، ایران آمادگی دارد در کوتاهترین زمان استفاده از کارتهای مشترک بانکی را در دستور کار قرار دهد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264570
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹جنگ اوکراین و بحران تایوان چگونه به آقایی دلار پایان میدهد؟
روزنامه گاردین با ارائه تحلیلی، از راهبرد چین برای کاهش وابستگی به دلار و استفاده روز افزون دیگر کشورها از یوان برای تجارت خارجی خبر داده و واحد پولی پکن را «برنده ناخواسته تحریمهای غرب علیه مسکو» معرفی کرده است.
نبرد قدرتهای بزرگ برای حفظ یا تغییر نظم بینالملل کنونی طی سالهای اخیر تشدید شده است. در این جنگ سرنوشتساز آمریکا و اروپا و در یک محور و روسیه و چین در محور مقابل قرار دارند. تلاش برای همراه کردن سایر قدرتها و بازیگران بزرگ جهانی و منطقهای با یکی از دو محور نیز همچنان ادامه دارد. در این میان جنگ اوکراین و همچنین بحران تایوان روند تغییر در نظم کنونی و دلارزدایی از اقتصاد سیاسی بینالملل به عنوان یکی از پایههای نظم قبلی را تسریع کرده است. هفته گذشته اندیشکده آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی با اشاره به جنگ اوکراین نوشته بود از آنجا که پکن و روسیه برای ایجاد نظام چندقطبی تلاش میکنند، پیروز جنگ اوکراین سرنوشت جهان را رقم خواهد زد. در این یادداشت تحت عنوان «محور پکن- مسکو: چالشی جدید برای سیاست خارجی آمریکا» آمده بود: «جنگ جاری در اوکراین در کنار میانجیگری اخیر چین برای برقراری روابط عربستان و ایران و افزایش تنشها در اقیانوس آرام، همگی به این حقیقت انکارناپذیر اشاره میکنند که ما شاهد شکل گیری سیستمی از اتحادها هستیم که به دنبال تغییر توزیع قدرت از طریق به چالش کشیدن نظم جهانی فعلی است.» روزنامه انگلیسی گاردین نیز در گزارشی به نقش جنگ اوکراین و بحران تایوان در دلارزدایی از اقتصاد جهانی پرداخته است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264578/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹آزادی صادراتی
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹سهم دلار در تجارت کشور به زیر ۱۰ درصد رسید
🔸وزیر اقتصاد اعلام کرد: سهم دلار در تسویههای تجاری کشور به کمتر از 10 درصد کاهش پیدا کرده است؛ در حالی که دو سال قبل حدود 30 درصد بود.
موضوع کاهش وابستگی به دلار یکی از مهمترین ضرورتهای امروز اقتصاد ایران است که مورد تأکید بزرگان کشور و صاحبنظران اقتصادی قرار دارد.
در همین چارچوب، رئیسجمهور در جلسه روز یکشنبه هفته قبل هیئت دولت با اشاره به گسترش برنامهریزی کشورها برای کاهش و حذف تبادلات دلاری از چرخه معاملاتشان، به بانک مرکزی مأموریت داد با همکاری دستگاههای مرتبط، زمینههای انجام معاملات تجاری براساس واحد پولی ایران و کشورهای هدف را فراهم کند.
پس از تأکید رئیسجمهور، دو روز قبل یعنی دوشنبه 18 اردیبهشتماه محمدرضا فرزین در دیدار هیئت تجاری و صنعتی عمان که برای رایزنی به ساختمان شیشهای خیابان میرداماد رفته بودند، اعلام کرد: سیاست راهبردی بانک مرکزی ایران قطع رابطه با دلار در مبادلات ارزی و تجاری است و زمینههای انجام معاملات اقتصادی و تجاری براساس واحد پول ملی ایران و کشورها و شرکای تجاری از جمله عمان کاملاً فراهم است.
برگزاری اجلاس مهم تهران
برای عملیاتیشدن حذف دلار
رئیس کل بانک مرکزی که دیروز برای پاسخ به سؤالات نمایندگان به مجلس شورای اسلامی رفته بود، در صحن علنی هم با بیان اینکه دلارزدایی سیاست راهبردی ماست، از برگزاری اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا (ACU) در خردادماه خبر داد و گفت: این اجلاس از دوم تا چهارم خردادماه ۱۴۰۲ در ایران برگزار میشود که ۹ کشور عضو آن هستند و رؤسای بانک مرکزی چندین کشور دیگر را هم دعوت کردیم و یک اجلاس بینالمللی بزرگ با حضور رؤسای بانک مرکزی کشورهای منطقه و حوزه آسیا پاسیفیک خواهد بود.
او ادامه داد: موضوع اصلی در این اجلاس ۳ مورد اعم از معاملات پایاپای، پیمان پولی دوجانبه و پیمان پولی چندجانبه است. با چند کشور درباره پیمان پولی مذاکره کردهایم که در آستانه نهاییشدن است.
به گفته رئیسکل بانک مرکزی، اگر بخواهیم دلار را از اقتصاد و معاملات حذف کنیم باید از این سه ابزار استفاده کنیم و انشاءالله در اجلاسی که بهزودی برگزار میشود با توافقات و مذاکراتی که با رؤسای بانک مرکزی برخی کشورها داشتهایم؛ این کار را بهصورت عملیاتی در کشور آغاز خواهیم کرد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264659
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹روزهایی که فراموش نمیشود.
#سید_محمد_عماد_اعرابی
یکی از تلخترین لحظات در طی 8 سال دولت تدبیر و امید(!) وقتی بود که آقای روحانی پس از 12 روز ناآرامی و آشوب به دنبال سوءتدبیری دولت وقت و اجرای غافلگیرانه طرح اصلاح قیمت حاملهای انرژی در 24 آبان 1398؛ با لبخند خاص خود 6 آذر 1398 در مقابل دوربینها گفت: «من هم مثل همه مردم ایران مطلع شدم که صبح جمعه قیمت بنزین تغییر کرده است چرا که من هم این طرح را به شورای امنیت واگذار کرده بودم و به آنها گفته بودم که زمانش را به من نگویید.» آنقدر این اظهار نظر بد بود که حتی غلامحسین کرباسچی به عنوان یکی از حامیان دولت تدبیر(!) نیز به آن اعتراض کرد: «بهعنوان یکی از حامیان این دولت غرق در عرق شرم از مصاحبه جناب وزیر کشور بودم که سخنان همراه با قهقهه جناب رئیسجمهور پاک ناامیدمان کرد.» اما حقیقت این بود که آقای روحانی کاملا در جریان زمان انجام طرح قرار داشت. سه روز بعد از سخنان تأسفبار رئیس دولت دوازدهم، 9 آذر 1398 جمال عرف معاون سیاسی وزیر کشور گفت: «روز سه شنبه[21 آبان 1398] ساعت ۱۰ صبح شورای امنیت کشور برگزار شد و در همان جلسه زمان سهمیهبندی مطرح شد. بعد از جلسه صورتجلسه آن در اختیار رئیسجمهور قرار گرفت. روز چهارشنبه[22 آبان 1398] هم آقای وزیر [کشور] در دولت [درباره طرح آغاز سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین] گزارش میدهد.»
اگر آقای روحانی به بیماری فراموشی مبتلا نباشد دست کم
یک خلافگویی آشکار از ایشان سر زده بود که در شرایط ملتهب
آن روز مصداق نمک پاشیدن به زخم مردم بود.
خلافگوییهایی از این دست پیشتر نیز بارها سابقه داشت، یکی از معروفترین نمونههای آن وقتی بود که آقای روحانی 21 فروردین 1396 در پاسخ به خبرنگار همشهری که پرسید: «در [تبلیغات] انتخاباتی وعده حل مشكلات اقتصادی مردم را دادید و گفتید در برنامههای من برنامه مدون 100 روزهای برای حل مشكلات اقتصادی وجود دارد اما...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264703
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 پنج شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹شلیک ۱۰۰۰ موشک به اسرائیل گنبد آهنین مختل شد
🔸ادامه چهار روز جنگ عليه غزه با شليك بيش از ۱۰۰۰ موشك از سوي گروههاي مقاومت و اصابت برخي از اين موشكها به اهدافي در مناطق اشغالي نشان داد كه سامانه گنبدآهنين رژيم صهيونيستي كارايي كاملي براي صهيونيستها ندارد. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نيز گفته است: «میزان كارايي گنبد آهنین كاهش يافته است.»
جنگ رژيم صهيونيستي عليه گروه مقاومت جهاد اسلامي در نوار غزه در چهارمين روز ادامه يافت و منابع عبريزبان تائيد كردند كه در جريان چهار روز جنگ اخير بيش از ۱۰۰۰ موشك و راكت از نوار غزه به سمت مناطق اشغالي شليك شده است. همچنين بهدنبال ناتوانی سامانه پدافند هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در دفع حملات موشکی و راکتی مقاومت فلسطین، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از کشته شدن یک اسرائیلی در پی خطای این سامانه در رهگیری موشکهای مقاومت را خبر داد. از سوي ديگر تاكنون حداقل 8 صهيونيست در جنگ اخير زخمي شدهاند، اما بسياري از كارشناسان انتظار دارند كه تعداد زخميها و تلفات صهيونيستها در جريان جنگ چهار روزه اخير بسيار بيشتر از اعلام رسمي منابع تلآويو باشد، چون بهطور كلي سياست مقامات صهيونيستي همواره بر سانسور و جلوگيري از انتشار آمار تلفات و آسيبهاست. از اينرو به نظر ميرسد كه افزايش تلفات صهيونيستها بهتدريج طي روزهاي آتي اعلام شود. تصاويري كه از اصابت موشك گروههاي مقاومت فلسطيني به مناطق اشغالي منتشر شده، نشان ميدهد كه موشك گروههاي مقاومت فلسطين 80 درصد يك ساختمان را ويران كرده و اين موضوع بيش از هرچيز اختلال در سيستم پدافندي صهيونيستها موسوم به گنبد آهنين را نشان ميدهد. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نيز عدم كارايي صد درصدي گنبد آهنين اين رژيم را تایيد كرده و گفته است: «میزان موفقیت گنبد آهنین در انهدام موشکهای شلیکشده اخیر از سمت غزه ۹۱ درصد بوده است که در مقایسه با دفعات قبل چهار درصد کاهش نشان میدهد زیرا در مرحله قبلی میزان موفقیت گنبد آهنین ۹۵ درصد بود.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264806
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹راه درست از این محفلها میگذرد
گذشته از موارد سازماندهی شده و هدفمند کشف حجاب و تلاش برنامهریزی شده برای خدشه به مسئله عفاف و حجاب که در جای خود باید قاطعانه با آن مقابله شود، یکی از مواردی که درخصوص مسئله بیحجابی یا شل حجابیها مطرح است و شاید تا حد زیادی از نظرها مغفول مانده، این موضوع است که با یک کنکاش یا حتی گفتوگو و بررسی مختصر متوجه میشویم بسیاری از زنان و دختران جوانی که بر اساس ظاهر در دسته کم حجاب یا شل حجاب قرار میگیرند، نه اینکه از روی لجاجت و هدفی خاص به این کار دست زده باشند بلکه بسیاری از آنها اساساً از نظر دریافت مبانی و فلسفه حجاب یا پایههای اعتقادی و رفتاری این مقوله مهم آن چنان تغذیه و توجیه نشدهاند و نگاه بسیاری از آنها از نوع پوشش، رفتار بر اساس یک مد و ظاهر است. بسیاری از همین افراد گاه در موضوعات دیگری در حوزه اعتقادات که بیشتر و دقیقتر در معرض توضیح منطقی و جذاب یا دریافت اطلاعات مربوط به آن قرار داشتهاند برخلاف ظاهری که دارند رفتاری معتقدانه از خود بروز میدهند از جمله اینکه در مراسمات مذهبی و حتی راهپیماییها و تشییع شهدا و... شرکت میکنند. موضوعی که رهبر معظم انقلاب نیز در چند نوبت به آن اشاره داشتهاند که شاید خانمی از نظر ظاهر و حجاب پوشش کامل و مناسبی نداشته باشد اما در کنار این نقص ظاهری، رگههای پررنگی از باورها و اعتقادات مذهبی در او وجود داشته باشد و در بسیاری از امور و مراسمات مانند شبهای قدر یا حتی مراسمات انقلابی و ملی و ارزشی هم با همه وجود و اعتقاد قلبی شرکت کند.....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264889
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹شرق یادش رفت که دنبال سربازگیری لاریجانی بود!
🔸روزنامه زنجیرهای شرق، واکنش عجیب علی لاریجانی به خبر خبرگزاری تسنیم را، «تقابل شاگردان مصباح با آیتالله مطهری» وانمود کرد.
شرق مینویسد: در اطلاعیه پنج خطی علی لاریجانی در تکذیب فعالیت انتخاباتی مجلس آینده کنایه مهمی وجود داشت که آن را برجسته میکرد. کنایهای که آن را با عبارت «خالصسازی » مشخص کرد. برای مشخص شدن اینکه لاریجانی درباره خالصسازی چه گفت، باید به این سخنرانی وی رجوع کرد و تقابل آن را با اندیشـه جریان پایداری که فرزندان معنوی آیتالله مصباح هستند، واکاوی کرد. نسبت جریان پایداری با «طبقه متنسک» که به «پوسته دین» چسبیده به اسلام علاقهمند است اما «اسلام و تربیت اسلامی را نفهمیده» چیست؟ و چرا آینده دولت رئیسی به سمت خالصسازی بیشتر حرکت خواهد کرد؟ در اطلاعیه لاریجانی کدهای مختلف گنجانده شده بود. اما دو کد از آنها ما را به تفکر جریان پایداریها میرساند. جریانی که امروز در کنار رئیسدولت قرار گرفته است. همانها که به بهانه برکناری فاطمی امین از وزارت صمت حالا کمر به «تجزیه لیست انتخاباتی سال ۹۸» اصولگرایان و پیاده کردن قالیباف از قطار ریاست مجلس بستند.
لاریجانی عامدانه از واژه «جریان» برای تفکر «خالصسازی» استفاده کرد، تا مخاطب را به سوی «جریان پایداری» رهنمون کند. در ادامه نیز کد خود را با یک ارجاع به سخنرانی دوم اردیبهشت ۱۴۰۲ در نشست مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اسلامی که با عنوان «شهید مطهری و امتداد اجتماعی فلسفه و حکمت اسلامی» برگزار شده بود، تکمیل کرد.
لاریجانی در ابتدای حرفهایش در این سخنرانی از طبقهای حرف میزند که آیتالله مطهری آن را «طبقه متنسک» جاهلی میخواند. طبقهای که در دنیای اسلام پدید آمده و از نظر استاد مطهری به «پوسته اسلام» چسبیده است. همانها که «به جای آنکه اسلام را معیار حق و باطل زمان قرار دهند، سلیقه و روح حاکم در زمان را معیار اسلام قرار میدهند». سپس صراحتا میگوید: «امروز هم در جامعه ما هستند کسانی که با روح اسلام و تربیت اسلامی آشنا نیستند ولی به اسلام علاقهمند هستند.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264883
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹غافلگیری کتابفروشان از استقبال مردم در نمایشگاه کتاب تهران
https://kayhan.ir/fa/news/264874
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹سوراخ نبود!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹اقتدار، احترام میآورد ایران رئیس مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل شد
https://kayhan.ir/fa/news/264886
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹رتبه دوم ایران در رشد تولید نفت بین اعضای اوپک
🔸اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۴۰ هزار بشکهای تولید روزانه نفت ایران در سهماهه نخست ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد ایران پس از نیجریه بیشترین میزان رشد تولید نفت میان اعضای اوپک را داشته است.
این نهاد آماری حوزه انرژی، در جدیدترین گزارش خود موسوم به چشمانداز کوتاهمدت انرژی جهان، کل تولید نفت اوپک در سهماهه نخست سال جاری میلادی را 28 میلیون و 440 هزار بشکه در روز برآورد کرده است.
تولید نفت اوپک در سهماهه نخست 2023 نسبت به سهماهه قبل از آن 480 هزار بشکه در روز کاهش داشته است. بخش زیادی از کاهش تولید اوپک در سهماهه نخست 2023 مربوط به افت تولید نفت عربستان بوده است. عربستان تولید نفت خود در این دوره را 480 هزار بشکه در روز کاهش داده و به 10 میلیون و 20 هزار بشکه در روز رسانده است.
نیجریه نیز بیشترین افزایش تولید را میان اعضای اوپک طی این دوره داشته است. تولید نفت این کشور 170 هزار بشکه در روز افزایش یافته و به یکمیلیون و 240 هزار بشکه در روز رسیده است.
بر اساس این گزارش ایران از نظر میزان رشد تولید نفت رتبه دوم پس از نیجریه را داشته و توانسته است تولید روزانه نفت خود را 40 هزار بشکه افزایش بدهد و به 2 میلیون و 600 هزار بشکه در روز برساند. ایران در سهماهه چهارم سال قبل 2 میلیون و 560 هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود.
نفت ایران 6 دلار گران شد
از سوی دیگر اوپک هم در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، متوسط قیمت نفت ایران در ماه مارس با افزایش 5 دلار و 78 سنتی به حدود 85 دلار در هر بشکه رسید. نفت ایران در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۱) حدود 79 دلار در هر بشکه فروخته شده بود. متوسط قیمت نفت ایران در 4 ماه نخست سال 2023 به ازای هر بشکه ۸۱ و نیم دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال 2022 کاهش 18 دلاری را نشان میدهد. متوسط قیمت نفت ایران در 4 ماه نخست سال ۲۰۲۲ به ازای هر بشکه حدود 100 دلار بوده است. متوسط قیمت نفت ایران در سال ۲۰۲۲ به ازای هر بشکه حدود 100 دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۱ افزایش ۳۰ دلاری را نشان میدهد. نفت ایران در سال ۲۰۲۱ به طور متوسط ۶۹ دلار و 80 سنت فروخته شده است. این در حالی است که متوسط نفت ایران در سال ۲۰۲۰ به ازای هر بشکه ۴۰ دلار و 77 سنت فروخته شده بود. این بدان معناست که متوسط قیمت نفت ایران در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۹ دلار و ۳ سنت افزایش یافته است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264866
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper