📎🔹آئین بزرگداشت اولین سالگرد درگذشت حجتالاسلام دعائی برگزار شد
🔸آئین اولین سالگرد درگذشت حجتالاسلام والمسلمین سید محمود دعائی در روزنامه اطلاعات برگزار شد.
آئین بزرگداشت اولین سالگرد درگذشت حجتالاسلام سید محمود دعائی با حضور خانواده مرحوم دعائی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان، حجتالاسلام سید حسن خمینی و جمعی از شخصیتهای فرهنگی، سیاسی و دانشگاهی در سالن همایشهای مؤسسه اطلاعات برگزار
شد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266181
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹چشمداشت به غیر خود نداشته باشید
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥زاکانی در گفت و گو با کیهان:
🔹یکی از مدیران دوره قبل می گفت نگران اداره شهر نباش شهر را رها کن خودش پیش می رود!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شهردار پایتخت در مصاحبه با کیهان:
هیچ بن بستی در تهران نداریم.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 پنج شنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥افتتاح ۱۳ ایستگاه مترو تا پایان سال
▪️اتوبوسهای تهران ۲ برابر میشود
🔸شهردار تهران در گفتگو با کیهان: در ۲۰ ماه گذشته، ۱۴ کیلومتر خط مترو و ۱۰ ایستگاه افتتاح شده و امسال ۲۲ کیلومتر خط مترو و ۱۳ ایستگاه افتتاح خواهد شد.
🔹در حوزه اتوبوسرانی، تعداد اتوبوسها از هزار و ۸۶۷ دستگاه به ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه افزایش پیدا کرده و تا پایان سال ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه دیگر اضافه خواهد شد.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹انقلاب ۶۰ساله شد پیر خمین بود و مراد جهان شد
🔸در قیام خونین 15 خرداد، سه عنصر کلیدی مردم، رهبری و انگیزه دینی وجود داشت که نطفه انقلاب اسلامی با این سه عنصر بسته شد و در تمام طول شصت سالی که از آن قیام میگذرد، هر توفیقی که برای ملت حاصل شده از تجمیع این سه عنصر بوده است.
قرار گرفتن در آستانه سالروز قیام خونین 15 خرداد، شاید بهانه خوبی باشد که به این حادثه عظیم، ریشهها و پیامدهای آن پرداخته شود. واقعهای که صاحبنظران آن را مبدا تحولاتی بیسابقه در تاریخ معاصر کشورمان میدانند و برای درک عظمت آن شاید یک تعبیر از رهبر انقلاب کافی باشد که آن را «بزرگترین حادثه که در قرن حاضر در کشور ما، میان مردم و رژیم حاکم اتفاق افتاده بود» دانستهاند.
قیام خونین 15 خرداد، در حقیقت شکستن بغضهایی بود که سالها در گلوی جامعه مسلمان ایرانی پنهان شده بود. جامعهای که از خفقان استبداد داخلی و سلطه استکبار خارجی رنج برده بود و با ریشههای عمیقی که در آموزههای اسلام داشت، آرمان یک حکومت اسلامی را در سر میپروراند. فریاد امام راحل (ره)، بغضهای فروخفته جامعه را شکست و خفتگان سالم را – نه آنهایی که خود را به خواب زده بودند – هوشیار کرد. در آنها جانی دوباره دمید و راه روشن مبارزه را به آنها نشان داد. این چنین بود که پیر خمین، مراد جهان شد و امروز انقلاب بدون نام خمینی در هیچ جای جهان شناخته شده نیست.
قیام پانزده خرداد تجلی خواست واقعی یک ملت بود. نه کودتای مسلحانه بود و نه شورش اقلیتی که از خارج مرزها خط بگیرند، پانزده خرداد حرکتی بود که در عین حقانیت، صراحت پیام و مردمی بودن، از جانب رسانههای فرامرزی ضریب نیافت. هزاران نفر در خیابانها به خون غلتیدند ولی صدایی از سازمانهای مدعی حقوق بشر بلند نشد. آری، پانزده خرداد نشان داد اگر ملتی برخلاف خواستههای امپراطوران زر و زور و تزویر قیام کند، نخواهند گذاشت صدایش شنیده شود ولی اگر اقلیتی خودبزرگ پنداشته همسو با منافع مستکبران جنبشی از خود نشان دهد، صدایش را در هر کوی و برزن انعکاس میدهند.
درسی که از 15 خرداد باید گرفت
در قیام خونین 15 خرداد، سه عنصر کلیدی مردم، رهبری و انگیزه دینی وجود داشت که نطفه انقلاب اسلامی با این سه عنصر بسته شد و در تمام طول شصت سالی که از آن قیام میگذرد، هر توفیقی که برای ملت حاصل شده از تجمیع این سه عنصر بوده است.
ملت شریف ایران در چهار دههای که از پیروزی انقلاب میگذرد، به مدد بهرهگیری از تعالیم ناب اسلام، رهبری دو حکیم فرزانه و حضور مردم در صحنههای گوناگون، به جایگاههای رفیعی دست یافته است که دوست و دشمن به آن معترفاند.
دکتر سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی نقل میکند که «پرودی» نخستوزیر وقت ایتالیا که دارای دکتری اقتصاد و نظریهپرداز توسعه بود، در سفری که به تهران داشت، گفته بود: «سی سال است که مسائل ایران را دنبال میکنم و میبینم کشور شما در چه وضعیتی است. اما آنچه اهمیت دارد این است که شما فقط مقاومت نکردهاید، پیشرفت هم کردهاید.»
ایران، کشوری که شصت سال پیش حتی جزو 50 کشور اول دنیا در تولید علم نبود، حالا رتبه 15 جهانی را در این زمینه کسب کرده و 5 درصد مقالات داغ علمی توسط پژوهشگران ایرانی نوشته میشود.
کشوری که در دوران رژیم وابسته پهلوی، توان تعمیر قطعات جزئی هواپیماهای نظامی خودش را بدون کمک مستشاران آمریکایی نداشت، امروزه چنان در صنایع نظامی پیشرفت کرده که اخیرا وبگاه گلوبال پاور، آن را در رتبه 17 قویترین نیروهای مسلح جهان قرار داده و در برخی زمینهها نیز آن را جزو 10 ارتش برتر جهان ارزیابی کرده است. ایران که زمانی قدرتهای خارجی در مورد اینکه پادشاه آن به چه کانال رادیویی گوش دهد هم امر و نهی میکردند، به جایی رسیده که رهبرش میگوید: ترامپ (رئیسجمهور وقت آمریکا) را شایسته مبادله هیچ پیامی نمیدانم.
دستاوردهای ملت ایران همگی مبتنی بر سه عنصری است که 15 خرداد تجلی آنها بود. از آن زمان تاکنون راه درازی طی شده و نهالی که با خون شهدای آن قیام آبیاری شد، ثمرات ارزشمندی به ملت ایران، جهان اسلام و بلکه بشریت هدیه نموده است. البته فاصله تا قلههای بلند همچنان بسیار است و این فاصله دلهای آرمانخواه را رنج میدهد. اما نباید فراموش کرد این فاصله با همان عزمی که در قیام 15 خرداد وجود داشت و با استعانت از خداوند متعال طی شدنی است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266275
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹از دیده نیامده بود که از دل برود!
#حسین_شریعتمداری
1- ما تقریبا همه روزه از مسیر خانه تا محل کارمان، از کنار افراد زیادی میگذریم و تا حدودی رفتارهایشان را رصد میکنیم اما زیاد روی این رفتارها عمیق نمیشویم چرا که اگر مجبور بودیم به همه این روالها و رفتارهای روزمره آگاهانه بیاندیشیم، زندگی برایمان غیر ممکن میشد. اروینگ گافمن، نظریهپرداز مشهور کانادایی به این «آگاهانه نیندیشیدن به رفتارها و روالها» میگوید «بیاعتنایی مدنی» (civil inattention) و آنتونی گیدنز در کتاب «جامعهشناسی» خود این اصطلاح مهم جامعه شناختی را این طور تکمیل میکند که «بیاعتنایی مدنی به معنای نادیده گرفتن طرف مقابل نیست. هرکس نشان میدهد که حضور شخص دیگر را درک و تایید میکند اما از هرگونه حالت یا اطواری که ممکن است به معنای صمیمیت گرفته شود، پرهیز میکند. بیاعتنایی مدنی چیزی است که ما تقریبا هر روز به صورت خودکار انجام میدهیم و محور زندگی روزمره ماست.» بیاعتنایی مدنی تا اینجای کار مشکلی ایجاد نمیکند و لازم هم هست اما این بیاعتنایی وقتی با رفتارها و مسائل حاد و جدی روبهرو میشویم، میتواند به بروز بحران و فاجعه منجر شود. اینجاست که جامعهشناسان میگویند «بیاعتنایی مدنی» در مورد مسائل حاد و جدی، میتواند به افزایش جرم و جنایت و بزهکاری بینجامد.
یک نمونه حاد این بیاعتنایی که به جان باختن یک انسان انجامید، حادثه میدان کاج تهران در سال 89 است که مردم در حال تماشای صحنه یک جنایت بودند و اگر بیاعتنا نبودند و به کمک قربانی میرفتند، چه بسا آن فاجعه ختم به خیر میشد.
2- یکی از مهمترین مسائل اجتماعی این روزهای جامعه ایران که با مطرح شدن موضوع «حجاب و عفاف» دوباره برای افکار عمومی و مسئولین «مهم و جدی» شده، مسئله «امر به معروف و نهی از منکر» است. امر به معروف و نهی از منکر دقیقا چیزی شبیه به همین مسئلهای است که بالا به آن اشاره شد. تعطیلی امر به معروف و نهی از منکر یعنی همان «بیاعتنایی مدنی در مسائل مهم و جدی» و تبعات فاجعه بار آن نیز به شکل انواع و اقسام معضلات اجتماعی، بیبندوباری و فروپاشی کانونهای خانواده خود را به نمایش خواهد گذاشت (که بعضا نیز گذاشته است) به عنوان فقط یک نمونه و برای اینکه به اهمیت این امر بهتر واقف شویم، سری به پایاننامهها و رسالهها و پژوهشهای علمی و دانشگاهی معتبرترین دانشگاههای کشور با موضوع مثلا «بچههای طلاق» بزنید. به ویژه آنهایی که به روش کیفی و مصاحبههای عمیق انجام شدهاند. مسئله این روزهای «بی حجابی» صرفا مسئلهای سیاسی نیست و معضلات اجتماعی و فرهنگی زیادی از دل آن بیرون خواهد آمد. باید توجه داشت که برخی معضلات، صرفا یک «معضل» نیستند بلکه «مادر معضلها» هستند و معضل بیحجابی که برخی در کشور موذیانه با «سادهسازی» در حال «عادیسازی» آن هستند، از جمله این معضلهاست. تبیین و تحلیل دینی مسئله حجاب و امر به معروف و نهی از منکر کار امثال حقیر نیست و مسئولیت آن بر عهده علمای دینی است و ما اینجا صرفا از دریچه جامعهشناسی و سیاست در حال بررسی آن هستیم.
3- تا اینجا گفتیم ترک «امر به معروف و نهی از منکر» همان «بی اعتنایی مدنی در امور مهم» است و این نوع بیاعتنایی در امور مهمی مثل حجاب و عفاف میتواند به فاجعههای اجتماعی ختم شود. مطالعه رویکرد طیفی که در حال «ساده سازی» این امر هستند نیز نشان میدهد، گسترش بیحجابی و بیعفتی صرفا گام اول از یک «پروژه» است و آنها رویاهای زیادی در سر دارند و تلاشها برای جاانداختن بیعفتی در کشور برای این طیف، صرفا یک شروع است. پس از عادیسازی این امر، رفته رفته تلاشها گسترش و تبدیل این معضل به «فشارهای هنجاری» آغاز خواهد شد تا تنفس برای محجبهها سخت شود! بله درست شنیدید! فرجام شعار «حجاب اختیاری»، «بی حجابی اجباری» است. نباید فراموش کرد که «الزام» یکی از سه ویژگی اصلی هنجارهاست. برای فهم سادهتر این نکته یک مثال میزنیم. تصور کنید در یک دانشگاه، 99 درصد خانمها چادری و با حجاب کامل هستند و هنجارِ غالب در این فضا، رعایت کامل حجاب و عفاف است. وضعیت آن یک درصد چگونه خواهد بود؟ به احتمال قریب به یقین، آن یک درصد ملزم به رعایت حجاب خواهند شد و عکس این مسئله نیز صادق است!...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266196
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹ایران به رتبه هشتم تولید فولاد جهان صعود کرد
ایران با تولید سه میلیون و 100 هزار تن در ماهآوریل (فروردین و اردیبهشت) 2023 و با سه پله ارتقا نسبت به مارس (اسفند و فروردین) به جایگاه هشتم فولادسازی جهان صعود کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که تولید فولاد ایران در ماه آوریل ۲۰۲3؛ چهارمین ماه سال جاری میلادی و برابر با فروردین ماه ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش پنج و 9 دهم درصدی به سه میلیون و 100 هزار تن رسیده است.
طبق این گزارش، در حالی که شش کشور از ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد در جهان در ماهآوریل با کاهش تولید مواجه شدهاند ایران، هند، روسیه و کره جنوبی افزایش تولید داشتند. همچنین ایران بیشترین افزایش تولید و ترکیه بیشترین کاهش تولید را در ماه آوریل ۲۰۲۳ به خود اختصاص دادهاند. ترکیه از جایگاه هفتم به جایگاه دهم تنزل پیدا کرده است.
3 پله صعود
براساس گزارش انجمن جهانی، ایران در فوریه ۲۰۲۱ (بهمن و اسفند ۱۳۹۹)، در میان بزرگترین تولیدکنندگان فولاد جهان در جایگاه دهم قرار گرفت که از آن زمان تا دسامبر ۲۰۲۲ این جایگاه را حفظ کرده بود اما در نخستین ماه سال ۲۰۲۳ یک پله صعود کرد و به جایگاه نهم رسید. با اینحال در گزارش ماه مارس، ایران به رتبه 11 تنزل کرد و ترکیه و ایتالیا جایگاههای نهم و دهم را از آن خود کردند. بیشترین افزایش تولید فولاد در این ماه با پنج و 9 دهم درصد متعلق به ایران و بیشترین کاهش تولید با ۲۰ و شش دهم درصد از آن ترکیه بوده است.
ایران در ژانویه ۲۰۲۳ برابر دی ماه سال گذشته، دو میلیون و 700 هزار تن، در فوریه امسال یعنی بهمن ماه سال گذشته دو میلیون و 400 هزار تن و مارس یعنی اسفند ماه دو میلیون و 200 هزار تن فولاد تولید کرده که این رقم در ماه آوریل برابر با فروردین ماه به سه میلیون و 100 هزار تن رسیده است. به این ترتیب، ایران در آوریل؛ سومین ماه سال جاری میلادی نسبت به ماه مارس سه پله بالا رفته و به رتبه هشتم تولید فولاد جهان صعود کرده است.
همچنان اول در غرب آسیا
بر اساس این گزارش، تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۲ به ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسیده که نسبت به سال گذشته هشت درصد بیشتر شده است. همچنین در حالی که تولید فولاد در غرب آسیا ماه گذشته ۱۷ و نیم درصد کاهش یافته بود اما در ماه آوریل چهار و دو دهم درصد افزایش یافت و به چهار میلیون و 200 هزار تن رسید و ایران با تولید ۷۳ و هشت دهم درصد فولاد غرب آسیا، در این منطقه اول است.
۶۳ کشور تولیدکننده فولاد در جهان در چهارمین ماه سال ۲۰۲۳ یعنی ماه آوریل ۱۶۱ میلیون و 400 هزار تن فولاد تولید کردهاند که دو و چهار دهم درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است. چین با تولید ۹۲ میلیون و 600 هزار تن، هند 10 میلیون و 700 هزار تن و ژاپن با تولید هفت میلیون و 200 هزار، سه تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان بودند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266247/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹اروپا در نظام تحت سلطه آمریکا افول را تجربه خواهد کرد
نظریهپرداز مطرح آمریکایی در چارچوب رویدادهای جاری و جنگ اوکراین به سیاستهای نه چندان حمایتی آمریکا از اروپا پرداخته و تاکید کرد که قاره اروپا زیر سایه واشنگتن وضعیتش
روز به روز بدتر میشود.
وضعیت ائتلافها و اتحادهای جهان در سایه جنگها و افتوخیزهای جهانی مخصوصا در حوزه اقتصادی دچار تغییرات گسترده شده است. مثلا همین اروپا که روزی به طور ویژه روی کمکهای آمریکا حساب ویژه باز کرد و در دوران پس از جنگ جهانی دوم و خصوصا پایان جنگ سرد دربست متکی به واشنگتن بود، حالا درباره رویه خود دچار یک ابهام بزرگ و تردید شده است. از اظهارات متفاوت و بعضا نه چندان دوستانه ترامپ در بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ بگذریم، حتی الگوی رفتار دولت دموکرات تحت امر بایدن هم بر نگرانیهای اروپاییها افزوده است. در همین رابطه «نوام چامسکی» فیلسوف برجسته آمریکایی در مصاحبهای با اسپوتنیک که دیروز(چهارشنبه) منتشر شد، واگرایی یا دستکم بدگمانی اروپا نسبت به شریک آمریکایی را بیان کرده و گفت «اروپا باید یک تصمیم بزرگ بگیرد آیا در نظام تحت سلطه آمریکا باقی مانده و احتمالا با افول و حتی بنا به پیشبینی برخی، غیرصنعتی شدن مواجه خواهد شد؛ یا اینکه به نحوی مشارکت با شریک طبیعی اقتصادی خود در شرق را در پیش خواهد گرفت که هم منابع معدنی مورد نیاز اروپا را دارد و هم دروازهای به سوی بازار پرسود چین است»
این اندیشمند آمریکایی افزود که پس از جنگ جهانی دوم این سؤال به شیوههای مختلف پیش روی اروپا قرار گرفته است. چامسکی در پاسخ به این پرسش که آیا دنیا در آستانه یک نظم نوین جهانی قرار دارد و مناقشه اوکراین تسهیلگر تغییرات بزرگ است، اظهار کرد: بحثهای جنجالی زیادی درباره شکل نظام جهانی در حال ظهور وجود دارد. چامسکی ادامه داد: «گزینه اول عمدتا مورد حمایت بخش بزرگی از دنیاست. گزینه بعدی مورد حمایت کشورهای انگلیسی زبان، اروپا، ژاپن و برخی کشورهای دیگر است»اندیشمند آمریکایی در ادامه جنگ اوکراین را عاملی برای ادامه سیطره آمریکا بر اروپا معرفی و اظهار داشت: «تهاجم روسیه به اوکراین خوشایندترین موهبت را برای آمریکا ایجاد کرد تا اروپا را به جبهه خود بکشاند و خواسته خود برای ایجاد یک نظم تکقطبی مبتنی بر قانون را تقویت کند. ابهامات زیادی درباره اینکه این تنشها چگونه حل میشود، وجود دارد.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266204
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
https://kayhan.ir/fa/news/266204
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹نفوذ وابستگان به استعمار
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹توصیه من ترویج ایمان و امید است آماج دشمن نیز همین است
🔸رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح یکشنبه در اجتماع پرشکوه، عظیم و پرشور مردم قدرشناس و وفادار در سیوچهارمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره)، امام راحل را از سرآمدان تاریخ ایران خواندند و با تبیین ۳ تحول بزرگی که امام در سطح کشور، امت اسلامی و سطح جهان بهوجود آورد، گفتند: «ایمان» و «امید» امام، عامل نرمافزاری و بهوجودآورنده این تحولات عظیم تاریخی بود و هرکسی و هر مجموعه و جریانی که به «ایران، منافع ملی، بهبود اوضاع اقتصادی، پیشرفت کشور و عزت ملی» علاقهمند است، باید همه سعی خود را در تقویت «ایمان» و «امید» مردم و جامعه به کار گیرد.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، امام بزرگوار را پرچم برافراشته رسالتهای الهی در عصر جاهلیتهای مسلح قرنهای اخیر خواندند و با اشاره به نیاز همه مسئولان و مردم به خصوص جوانان به شناخت ابعاد این شخصیت عظیم، افزودند: امام نه فقط سرآمد روزگار ما بلکه از سرآمدان تاریخ ایران است که هیچکس و هیچ جریانی قادر به حذف او از حافظه تاریخ و یا تحریفِ «موثر، طولانی و ماندگار» او نخواهد بود؛ چرا که خورشید را نمیتوان پشت ابر پنهان کرد.
امامِ یگانه ما
ایشان با اشاره به ابعاد شگفتانگیز شخصیت امام در «دانشهای دینی، ایمان و تقوا، استحکام شخصیت و قوت و اراده، قیام لله و سیاستورزی انقلابی، و ایجاد تحول در نظام بشری»، افزودند: جمیع این ابعاد در هیچیک از سرآمدان تاریخ ایران دیده نمیشود؛ به همین علت امامِ یگانه ما، همیشه زنده خواهد بود و چهره درخشان خود را با صدای رسا به همه معرفی خواهد کرد.
امام(ره) یک ملت چشمدوخته به دست اجانب را
به نیروی معجزهآفرین «ما میتوانیم» مجهز ساخت
رهبر انقلاب در تبیین تحولات بیسابقهای که امام در ایران، امت اسلامی و جهان ایجاد کرد، گفتند: امام با بهوجودآوردن انقلاب اسلامی و پیروزی آن بهدست مردم، ساخت سیاسی سلطنتی را به مردم سالاری، حکومتی دستنشانده و ذلیل را به نظامی مستقل و متکی بر عزت ملی، رژیمی ضد دین را به نظامی اسلامی، استبداد را به آزادی و بیهویتی را به هویت ملی تبدیل کرد و یک ملت چشمدوخته به دست اجانب را به نیروی معجزهآفرین «ما میتوانیم» مجهز ساخت که برطرفکننده همه مشکلات حال و آینده خواهد بود.
امام(ره) در کالبد افسرده ملت فلسطین جان دمید
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در تشریح ابعاد تحول امام در سطح امت اسلامی، به ایجاد بیداری اسلامی، تحرک و آمادگی نسبی در امت اسلامی و تبدیل مسئله فلسطین به موضوع اول جهان اسلام اشاره کردند و گفتند: امام در کالبد افسرده ملت فلسطین جان دمید و اکنون روز جهانی قدس نه تنها در ایران بلکه در پایتخت کشورهای غیر اسلامی هم به صحنه حمایت از مظلومان فلسطینی تبدیل شده است.
خروج از انفعال در مقابل مادیگری و جلب توجه ملتها به معنویت، محور اصلی تحول امام در سطح جهان بود که رهبر انقلاب با اشاره به آن، گفتند: آن شخصیت عظیم، رنگ معنوی را در دنیا احیا کرد که هجوم شدید مراکز سیاسی و رسانهای سلطهگران به مسائل و موضوعات معنوی و تلاش مبتذل آنها برای ترویج مادیگری، واکنشی در مقابل این تحول است.
سخنان رهبر انقلاب در جمع انبوه بیشمار مردم در حرم مطهر امام خمینی، با بررسی عوامل سختافزاری و نرمافزاریِ کمککننده به امام بزرگوار در روند تحولآفرینیهای تاریخی ادامه یافت.
آنچه امام(ره) را به آن فعالیتهای معجزهآسا قادر ساخت دو عامل مهم نرمافزاری یعنی «ایمان» و «امید» بود...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266337/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹معجزات یک نسخه نرمافزاری
#عباس_شمسعلی
اگر در ذهن و تصورمان به 60 سال قبل برگردیم و با توجه به شرایط آن روزها از جمله خفقان سیاسی و استبداد سخت در کنار فقدان هرگونه تشکیلات قوی و آموزش دیده برای مبارزه با یک نظام طاغوتی مورد حمایت ابرقدرتها و سران استکبار جهانی، از مردم آن روزگار در مورد سقوط نظام شاهنشاهی سؤال کنیم، حتماً با بسیاری چهرههای متعجب از چنین سؤال و طرح احتمال محالی روبهرو میشویم. از طرفی با نگاهی به خاطرات افرادی حتی در بین برخی مبارزان آن روزها هم خیلی تصور آن چنانی از سقوط ژاندارم منطقه به دست مردم تهیدست مشاهده نمیشود. اما چگونه آن بزرگمردی که آغازگر نهضت اسلامی بود بدون هیچ امکانات و ثروت و سپاهی، این احتمال باورناپذیر را در دل مردم و یارانش به یک یقین و باور تبدیل کرد که میتوان با دست به ظاهر خالی اما مسلح به سلاح باور بر طاغوت تا بن دندان مسلح نیز چیره شد؟
نقل است که وقتی در سال ۱۳۴۲ امام خمینی(ره) را به سوی تبعیدگاه میبردند؛ ایشان در پاسخ به مأمور ساواک که پرسیده بود: «پس یاران شما کجا هستن؟» گفته بودند «یاران من در گهوارهها هستند»؛ و همین یاران در گهواره بودند که 15 سال بعد از بازوان اصلی مبارزه و موثر در پیروزی انقلاب اسلامی شدند و چند صباحی پس از آن بزرگترین فرماندهان کارگشای دفاع مقدس بودند.
اما آنچه که این قدرت و انگیزه بالا را به امام بزرگوار و از طریق ایشان به مردم داده بود چه بود؟ شنیدن پاسخ این سؤال از زبان خلف صالح امام عزیز و از برترین تربیت یافتگان راستین مکتب ایشان لطفی دیگر دارد.
رهبر انقلاب در سخنرانی چهاردهم خرداد امسال در جوار مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی، «ایمان» و «امید» را به عنوان دو ویژگی بارز امام خمینی(ره) و کلید و رمز توفیقات بزرگ و بینظیر آن رهبر الهی در مسیر پیروزی انقلاب اسلامی و اثر گذاری بر کشور، امت اسلامی و دنیا، مورد تاکید قرار داده و فرمودند: «آن چیزی که امام را در این راه پیش برد، او را قادر کرد که این تحوّلهای عظیم را در سطح کشور، در سطح امّت، در سطح جهان برای طول تاریخ به وجود بیاورد، عبارت بود از ایمان او و امید او.»
ایشان با اشاره به وجود «ایمان به هدف»، «ایمان به راه»، «ایمان به مردم» و «ایمان و اعتماد به خدا» در شخصیت امام راحل، فرمودند: «و امّا «امید» امام. امید در دل امام یک عنصر دائمی بود. امید، موتور حرکت امام بزرگوار بود. این امید در رفتار امام، در گفتار امام به وضوح دیده میشود. این امید امام هم ناشی از ایمان او بود.»
و اما نگاهی به مسیر طی شده از ابتدای نهضت اسلامی در 60 سال قبل به رهبری امام خمینی(ره) تا پیروزی انقلاب اسلامی 15 سال پس از آن و در ادامه عبور از گردنههای سخت و خطرناک و موانع صعبالعبور ایجاد شده توسط دشمنان در سالهای ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی و تا کنون، موید همین مسئله و ارزیابی دقیق است که پیمودن این مسیر جز با تمسک به همان دو گزاره بسیار مهم و کارگشا یعنی «ایمان» و «امید» ممکن نبود و البته پیمودن ادامه مسیر سخت اما دست یافتنی پیش رو نیز به این دو عنصر اساسی نیاز مبرم دارد.
این چنین است که رهبر انقلاب در همان جلسه در ادامه تبیین راه امام لازمه موفقیت در مسیر نورانی امام امت و غلبه بر دشمنان سرسخت و پُربغض و کینه تحول و پیشرفت کشور را حرکت با همان نسخه و نرمافزار تحولی رهبر کبیر انقلاب دانسته و گفتند: « این تحوّلهایی که امام ایجاد کرد و امروز ملّت ایران نیاز دارد، احتیاج دارد که اینها را دنبال بکند و حیات او، قدرت او، عزّت او، اصلاح کار ملّت ایران، وابسته به دنبال کردن این تحوّلات امام است، این تحوّلها دشمنان سرسختی دارد، دشمنان پُربغض و کینهای دارد... خب اگر چنانچه در مقابل این حرکت، ملّت ایران بخواهد حرکت کند، به چه چیزی احتیاج دارد؟ من عرض میکنم، احتیاج دارد به همان نرمافزاری که امام در وجود خود داشت و به مردم توصیه میکرد؛ یعنی ایمان و امید.»
البته دشمن در رویارویی بیش از چهار دههای خود با مردم و نظام اسلامی ما به خوبی متوجه این راز موفقیت و پیروزی شده است، آنجا که پس از پیروزی باورناپذیر مردم بر نظام شاهنشاهی، دشمن به خیال خود پس از ناکامی در کودتا، بلافاصله به سراغ جنگی سهمگین و حمایت همهجانبه از صدام بعثی رفت تا از به هم ریختگی و ساماندهی نشدن نیروهای نظامی و شاید کم تجربگی مسئولان در اداره جنگ برای به زانو در آوردن این مردم و شکست انقلاب نوپای اسلامی نهایت استفاده را کند اما با دفاع جانانه و حماسی رزمندگان تربیت یافته در مکتب رشد دهنده ایمان و امید امام و خلق حماسه هشت ساله مواجه و متحمل شکست دیگری شد.
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266370
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#نکته
آبها از آسیاب نیفتاده بود!
#حسین_شریعتمداری
۱- بعد از قیام خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، رژیم آمریکایی شاه ادعا [و یا تظاهر] میکرد که قیام برخاسته از ائتلاف سرخ و سیاه! را سرکوب کرده و «دارها برچیده و خونها شسته است»! و به فریب در این شیپور میدمید که
«آبها از آسیاب افتاده است»! و...
آن روزها، گروهها و احزاب سیاسی درباره قیام پانزده خرداد نظرات و دیدگاههایی داشتند و ارائه میدادند که مروری -هرچند گذرا- بر آن، درسآموز و عبرتانگیز است. بخوانید!
شماری از طرفداران «جدایي دین از سیاست»!
(و نه همه آنها)، گناه قتل عام مردم را به حساب حضرت امام مینوشتند و هشدار میدادند که خونهای ریخته شده، نتیجه دخالت دین در سیاست است!
ملیگراها، خروج مبارزه از مسیر پارلمانتاریستی را ملامت میکردند و درایت و هوشمندی! مصدق را به رخ میکشیدند که هرگز با مشت به مقابله درفش نمیرفت!!
جماعتی هر چند اندک و کمشمار، که امروزه واژه
«شیعه انگلیسی»! نام با مسمایی برای آنهاست، قیام ۱۵ خرداد را ناسپاسی! نسبت به تنها پادشاه شیعه جهان! و یا پادشاه تنها کشور شیعه جهان میدانستند!
روشنفکرنماهای غربزده، قیام را کور و بینتیجه و برهم زننده آرامش جامعه تحلیل میکردند!!
مارکسیستها با استناد به تز «ماتریالیسم تاریخی» کارل مارکس، قیام ۱۵ خرداد را تقابل فئودالیسم با بورژوائیسم تفسیر میکردند و از آنجا که بورژوائیسم (رژیم شاه) را مترقیتر از فئودالیته میدانستند، حق را به شاه میدادند!
طرفداران رژیم سلطنتی در مطبوعات و رادیو تلویزیون آن زمان، قیام ۱۵ خرداد را سنگاندازی متعصبهای مذهبی در مسیر تمدن بزرگی که شاه وعده آن را داده بود تفسیر میکردند!! و...
۲- رژیم طاغوت از تمامی این تحلیلها حمایت میکرد و از بلندگوهای وابسته به خود به ترویج آن میپرداخت، اما میدانست که ماجرا تمام شده نیست و آبها نه فقط از آسیاب نیفتاده، بلکه، به آسیاب راه یافته است و اینگونه بود که با هرچه نام و نشانی از خمینی داشت به شدت برخورد میکرد و زبان میبرید و گلو میدرید.
۳- دشمن میدانست که امام خمینی، مبارزه را از بسترهای فرعی به بستر اصلی آن، یعنی اسلام ناب محمدی(ص) کشانده است و راهیان سراب را از گمراهی رهانده و به سوی آب هدایت کرده است. بستری که نام مبارک حضرت بقیهًْالله (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) به عنوان شناسنامه انقلاب بر تارک آن میدرخشید. امام راحل ما(ره) میدانست که قیام ۱۵ خرداد نقطه آغاز انقلاب اسلامی است و با نگاهی برخاسته از یقین تاکید میفرمود «انتظار فرج از نیمه خرداد کشم». حضرت امام از یاران و همراهانی خبر میداد که به گفته ایشان، آن روزها در گهوارهها، رحم مادران و صلب پدران خویش بودند و روز موعود که فرا رسید، لبیکگویان به سویش شتافتند، سقف ظلمانی نظام سلطه را شکافتند و طرحی نو در انداختند که به قول حکیم ابوالقاسم فردوسی از «باد و باران نیابد گزند».
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹صهیونیست کشته شده در ایتالیا از مقامات موساد بود
خبرنگار رادیو فردا در اسرائیل گزارش داد: مأمور اسرائیلی کشته شده در ایتالیا، از مقامات موساد و مسئول روابط موساد با تشکیلات اطلاعاتی خارجی بود.
«فرنوش رام» در وبسایت رادیو فردا نوشت: بسیاری از نیروهای حال حاضر و گذشته موساد، روز نهم خرداد در قبرستان بندر اشکلون در ساحل دریای مدیترانه جمع شدند تا یک مأمور عملیات ویژه اسرائیل را به خاک بسپارند. مطالبی که رسانههای اسرائیل، همگی به نقل از مطبوعات ایتالیا منتشر کردند، در کنار اظهارات سربسته چند مقام پیشین موساد، به سرعت نام ایران را در ماجرای واژگونی یک قایق تفریحی در دریاچه مجّوره در شمال ایتالیا و غرق شدنِ منجر به مرگ این عضو موساد به میان کشید.
براساس خبر اولیه، گروهی زن و مرد در یک «جشن تولد» که آن را به روی قایق برگزار کردند، در نتیجه بالا آمدن ناگهانی آب و هوای طوفانی، به آب افتاده و چهار تن کشته شدند. همان روز اعلام شد که کشتهها یک اسرائیلی ۵۰ ساله، همسر روس کاپیتان قایق و یک زن و مرد ایتالیایی بودند.
مطالب بعدی رسانههای رم، حاکی است که سرنشینان آن قایق مأموران موساد و همتایان ایتالیایی آنها بودند که الیگارشهای روسیه (ابرثروتمندان نزدیک به کرملین و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه) را بهخاطر دیدارهای آنها با نمایندگان شرکتهای ایرانی در این بخش از ایتالیا تعقیب کرده بودند.
این گزارشها مدعی است نشست و برخاست ثروتمندان روس با نمایندگان ایرانی در این منطقه برای تنظیم معاملات فروش پهپادهای ساخت ایران به روسیه انجام شده بود. بهنوشته روزنامه ایتالیایی کوریره دلاسرا، روسها از حسابهای بانکی واقع در سوئیس برای انتقال وجوه به شرکتهای ایرانی استفاده کرده و تحریمها علیه مسکو و تهران را دور زدهاند. اطراف دریاچه مجّوره منطقه مورد توجه الیگارشهای روسی است و اسرائیل و ایتالیا بهعنوان دو کشور دوست که شراکت اطلاعاتی دارند، در تعقیب از نزدیک فعالیت این ثروتمندان روسی منافع مشترک دارند. یک ویلای خیرهکننده در این منطقه توسط یک کلانثروتمند روس خریداری شده بود اما خود او بهناگهان غیب شده است. این روزنامه توضیح بیشتری در این باره نداد. روزنامه لارپوبلیکا مدعی شد عملیات مجّوره با هدف جلوگیری از معامله در زمینه تسلیحات کشتار همگانی برای ایران انجام شد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266371
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹سرباز مصری با یک قبضه کلاشینکف ارتش اسرائیل را تحقیر کرد
https://kayhan.ir/fa/news/266345
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹آقای ظریف از تقبیح ترکمنچای به تحسین آن رسید
https://kayhan.ir/fa/news/266359
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹چی کوفت کردی؟!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹موافقت بانک مرکزی با کاهش سود وام نهضت ملی مسکن
🔸وزیر راه با یادآوری اینکه در نهضت ملی مسکن تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی تصویب و ابلاغ شد، اظهار کرد: هدفگذاری بعدی ما کاهش نرخ سود و پلکانی کردن آن است که اکنون از سوی بانک مرکزی پذیرفته شده اما هنوز ناکافی است.
به گزارش تسنیم، مهرداد بذرپاش از پذیرش کاهش نرخ سود تسهیلات نهضت ملی مسکن توسط بانک مرکزی خبر داد و گفت: با افزایش سرمایه صندوق ملی مسکن سود وام بافتهای فرسوده را تامین میکنیم. وی ادامه داد: در حوزه بافت فرسوده همین مبلغ در نظر گرفته شده اما سعی داریم از منابع موجود، سرمایه صندوق ملی مسکن را افزایش دهیم تا آن پشتوانهای شود که بتوانیم یارانه سود تسهیلات بافتهای فرسوده را تأمین کنیم. این کاری است که در حوزه مسکن روستایی نیز انجام دادهایم.
رئیس بنیاد مسکن هم از کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی نهضت ملی مسکن از 23 درصد به 18 درصد با دستور رئیسجمهوری و از طریق ورود منابع صندوق ملی مسکن به اعتبارات بانکها خبر داده است.
اکبر نیکزاد در اینباره اظهار کرد: هزینه ساخت مسکن در نقاط مختلف کشور تفاوتهای اندکی دارد. اما نرخ مصالح ساختمانی بهجز در هزینه حملونقل، فرقی نمیکند. با توجه به همین مسئله، بررسیهایی برای افزایش تسهیلات در نهضت ملی مسکن در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: با دستور رئیسجمهور، شورای پول و اعتبار مصوب کرد سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن در تمام کشور به 550 میلیون تومان افزایش یابد. نیکزاد درباره نحوه بازپرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن گفت: تاکید رئیسجمهور بر اقساط پلکانی تسهیلات بوده است، بهطوریکه قسط اول کمتر از 40 درصد حداقل حقوق کارمندان و کارگران باشد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266328
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹لپتاپ دردسرساز پسر بایدن و انتشار هزاران عکس از مفاسد اخلاقی
در تازهترین رسوایی و حاشیه تازه برای رئیسجمهور آمریکا، تصاویر خصوصی از پسر او منتشر شده که شخصیت بیملاحظه و منحرف او را بیش از گذشته افشاء میکند تا یک ضربه سخت دیگر به جایگاه سیاسی بایدن وارد کند.
هانتر بایدن پسر فاسد و پرحاشیه رئیسجمهور آمریکا بار دیگر به صدر اخبار این کشور آمده اما اینبار داستان کمی متفاوت است. صحبت از پولهای کثیف و یا نقش او در جهتدهی سیاسی به پدرش نیست یا دستکم فقط اینها نیست و موضوع جدیدی بهمیان آمده است. تصاویر خصوصی که با عفت عمومی منافات دارد و چهره واقعی هانتر بایدن را بیشتر و بهتر از گذشته فاش میکند. بیش از 10 هزار تصویر خصوصی پسر رئیسجمهور آمریکا در معرض عموم قرار گرفته و هرکدام حقایقی جداگانه درباره بایدن را فاش میکند. بخشی از تصاویر اعتیاد هانتر به کوکائین در دورانی از زندگی را مرور میکند و بخش دیگری از تصاویر فاش میکند که او از لحاظ جنسی شخصیت منحرفی دارد. در بسیاری از این عکسها، هانتر بایدن برهنه و با وسایل مصرف مواد مخدر دیده میشود.
برخی تصاویر آنقدر زننده بوده که وجدان افشاکننده حاضر به انتشار آن نشده و گفته است؛«تصاویر بسیار مستهجن» هستند و اینکه شرم کرده تا آنها را منتشر کند. «گرت زیگلر» مشاور سابق دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، پس از آنکه ماهها وقت گذاشته و آرشیو دیجیتال را اسکن کرده، گفته تنها بخشی از تصاویر را منتشر کرده و آن دسته از عکسهایی که بیش از اندازه با عفت عمومی مغایر بوده را منتشر نکرده است. زیگلر در ادامه این را هم گفته است که ویدیوهای لپتاپ هانتر بایدن هم بعداً بهزودی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. زیگلر در توضیح گفته که قصد دارد تا با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی، سعی دارد بخشهایی از ویدیوها را سانسور کنند و قسمتهای «بسیار مستهجن» را حذف کند. در برخی تصاویر منتشرشده بخشهای مربوط به اطلاعات خصوصی مانند شماره تأمین اجتماعی، حساب بانکی و کارتهای اعتباری ویرایش و حذف شدهاند. همچنین تصاویر خصوصی و نامناسب «هالی بایدن» همسر سابق «بو بایدن» و معشوقه هانتر بایدن هم منتشر نشده است. هانتر بایدن در کتاب خاطراتش، که در سال ۲۰۲۱ منتشر شد، اشاره میکند که سالها معتاد بوده و از سوءمصرف کوکائین رنج میبرده است. در این وبسایت، دو تصویر جدید منتشر شده که پیشتر دیده نشده است. یکی تصویر...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266340
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹«مقاومت» و «تقوا» ۲ عنصر ناکامکننده دشمن است
🔸امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه «مقاومت» و «تقوا» دو عنصر ناکامکننده دشمن است، گفت: تحرکات دیپلماسی که در ماههای اخیر دیده میشود، شایسته تحسین و نشاندهنده تحرک جدید در عرصه سیاسی است.
آیتالله سید احمد خاتمی در خطبههای نماز جمعه تهران بیان داشت: ۱۴ خرداد روز داغ سنگین این ملت است؛ در تاریخ بعد از پیروزی انقلاب شاید نتوان داغی به سنگینی ارتحال امام عظیمالشأنمان یافت.
به گزارش فارس، امام جمعه موقت تهران با اشاره به ویژگیهای معمار کبیر انقلاب اسلامی افزود: هرآنچه عالمان گذشته داشتند را امام راحل دارا بود؛ امام(ره)اخلاص، تقوا و علم گسترده داشت، فقه امام بهگونهای است که انسان فکر میکند گویی تمام عمرش را در زمینه فقه صرف کرده است، در سیاست نیز اینگونه بود.
وی اضافه کرد: امام خمینی(ره) آنچه عالمان گذشته داشتند اعم از زهد، سادهزیستی و تواضع را دارا بود، البته بدان معنا نیست که عظمت سایر بزرگان را از یاد ببریم اما امام(ره)چند خصوصیت منحصر به فرد داشت.
آیتالله خاتمی با اشاره به ویژگیهای مختص امام تصریح کرد: ولایتفقیه را امام به وجود نیاورده است دو جلد کتاب قطور نزدیک به دو هزار صفحه توسط آستان قدس منتشر شده است و تمام کلمات بزرگان از زمان شیخ صدوق و مرحوم آشتیانی در آن آمده است، فقها ۱۲۰۰ بار از ولایت فقیه گفتهاند، واژههایی از قبیل امام، فقیه، سلطانالجهاد، سلطانالحق، سلطانالاسلام، سلطان ربانی، نایبالغیبه، عالمِ عارف به احکام، حاکم.
امام جمعه موقت تهران گفت: نمیتوان امام را باور داشت ولی ولایتفقیه را قبول نداشت، کسی که اینگونه باشد، امام را هم قبول ندارد. تجلی ارادت به امام، حمایت عملی از ولیفقیه است.
آیتالله خاتمی با تأکید بر اینکه امام در طول مبارزات سخت طاغوت، یک بار از مبارزات مسلحانه سخن نگفت، افزود: ایامی که در دانشگاه تهران علما تحصن کرده بودند، جزو افرادی بودم که در آن جمع حضور داشتم، فردی در آخر صحبتهایش گفت: تنها رهِ رهایی جنگ مسلحانه است، شهید بهشتی بلند شد و گفت: «آقایان این شعار ما نیست، شعار ما این است تنها رهِ رهایی اطاعت از امام است». امام سراغ مبارزه مسلحانه نرفت، فقط روی جهاد تبیین تأکید داشت.
وی با اشاره به استقبال و بدرقه گسترده مردم از امام، گفت: ۱۴ خرداد، روز انتخاب شایسته مقام معظم رهبری، آیتاللهالعظمی امام خامنهای است. انتخاب آن زمان انتخابی واقعبینانه و همراه با بصیرت بود، همچنان نیز این انتخاب از چنین ویژگیهایی برخوردار است. پرچمی را که امام راحل در این کشور برافراشت، جانشین به حق امام همچنان آن را برافراشته نگاه داشته است، خود او گفت: با خدا پیمان بستهایم راه امام خمینی را دنبال
کنیم. امام جمعه موقت تهران افزود: بزرگی را به جانشینی امام برگزیدند که همانند امام سودای ریاست نداشت، خود ایشان فرمودند: وقتی وصیت امام را در مجلس میخواندم به تنها چیزی که فکر نمیکردم رهبری بود.
آیتالله خاتمی با اشاره به خصوصیت مقام معظم رهبری گفت: همانند امام تکلیفمدار و وظیفهمدار است، برای او وظیفه الهی مطرح است، دشمنان رهبری هم او را دوراندیشترین رهبر جهان نامیدهاند، با تدبیر الهیاش در طول این 34 سال توطئهها خنثی شده است و به فضل الهی همچنان خنثی خواهد شد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266354
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹حکایت کلاسهای درس امام
«... قیام برای شخص است که یک نفر مازندرانی بیسواد(رضاخان) را بر یک گروه چند میلیونی چیره میکند که حرث و نسل آنها را دستخوش شهوات خود کند. قیام برای نفع شخصی است که الان چند نفر کودک خیابانگرد را در تمام کشور بر اموال و نفوس و اعراض مسلمانان حکومت داده. قیام برای نفس اماره است که مدارس علم و دانش را تسلیم مشتی کودک ساده کرده و مراکز علم قرآن را مرکز فحشا کرده. قیام برای خود است که موقوفات مدارس و محافل دینی را به رایگان تسلیم مشتی هرزهگرد کرده و نفس از هیچکس درنمیآید. قیام برای نفس است که چادر عفت را از سر زنهای عفیف مسلمان برداشت و الان هم این امر خلاف دین و قانون در مملکت جاری است و کسی علیه آن سخنی نمیگوید... هان ای روحانیین اسلامی! ای دانشمندان دیندار!... امروز شماها در پیشگاه خدای عالم چه عذری دارید؟...»1
این جملات بخشی از نامهای است که حضرت امام خمینی رحمهًْاللهعلیه به تاریخ 15 اردیبهشت 1323 نوشته (که اصل آن اینک در کتابخانه وزیری یزد موجود است) و ضمن افشای حکومت پهلوی، مردم را به قیام علیه آن دعوت نمودند.
حضرت امام پس از آن نیز کتاب «کشف اسرار» را به رشته تحریر درآوردند و در انتهای آن کتاب، پس از ذکر آیاتی از قرآن و توضیح مفصلی در باب احکام و قواعد و قوانین اسلامی نوشتند:
«... هممیهنان عزیز، خوانندگان گرامی، برادران ایمانی، جوانان ایران دوست، ایرانیان عظمتخواه، مسلمانان عزتطلب، دینداران استقلالخواه: اینک این فرمانهای آسمانی است، این دستورات خدایی است، این پیامهای غیبی است که خدای جهان برای حفظ استقلال کشور اسلامی و بنای عظمت به شما ملت قرآن و پیروان خود فرستاده، آنها را بخوانید و تکرار کنید و در پیرامون آن دقت نمایید و آنها را به کار ببندید تا استقلال و عظمت شما برگردد و پیروزی و سرافرازی را دوباره در آغوش گیرید...»2
«کشف اسرار» در واقع نشانه روحیه مبارزاتی و انقلابی امام بود، در شرایط و وضعیتی که چندان اعتقادی به مبارزه صریح سیاسی و علنی نداشتند و در واقع با برنامهای درازمدت، پیگیر تربیت روحانیون و شاگردانی آگاه و مبارز بودند تا بتوانند عَلم مبارزه را از درون حوزه علمیه بلند کنند.
تربیت شاگرد و روحانی مبارز
حضرت امام خمینی(رحمهًْاللهعلیه) با توجه به شرایط سیاسی/ اجتماعی ایران، به این نتیجه رسیدند که پرورش و تربیت طلاب، روحانیون و مدرسین آگاه و مبارز برای حوزههای علمیه میتواند بستر مناسب رشد اسلام و شناساندن صحیح آن به تودههای مردم باشد. مردمی که پس از شناخت اسلام آنگونه که هست، قطعا به رهبری روحانیت مبارز، علیه رژیم ستمشاهی و اربابان غربیاش قیام خواهند کرد و پایههای ظلم و جور را برخواهند انداخت...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266335/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹12 مأموریت مهم رئیسجمهور به وزیر جدید آموزش و پرورش
رئیسجمهور در متن حکم انتصاب وزیر جدید آموزش و پرورش، ماموریتهای مهم پیشروی این وزارتخانه را ابلاغ کرد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، رئیسجمهور با استناد به اصول ۸۷ و ۱۳۳ قانون اساسی و با عنایت به رأی اعتماد مورخ ۰۹/۰۳/۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی، طی حکمی دکتر رضامراد صحرایی را به سمت وزیر آموزش و پرورش منصوب کرد.
اهم انتظارات مطرح شده در حکم ابلاغ دکتر رئیسی به شرح زیر است:
۱. تحول در نظام آموزش و پرورش از طریق بهروزرسانی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ۲. تدوین نقشه راه مبتنی بر سند تحول آموزش و پرورش ۳. جذب معلم کارآمد و متعهد از طریق دانشگاه فرهنگیان ۴. بازطراحی نظام شایستگیهای حرفهای معلم و رصد دائمی آن ۵. شناسایی و بهکارگیری مدیران متدین انقلابی، جوان و تحولگرا در سطوح مختلف ۶. گسترش و کیفیتبخشی به فعالیتهای پرورشی ۷. توجه ویژه به عدالت آموزشی ۸. تقویت مدارس دولتی ۹. توسعه زیرساختها و بهبود نظام آموزش و تربیت معلم ۱۰. گسترش سهم آموزش و توجه ویژه به مدارس فنی و حرفهای ۱۱. بازنگری در کتب درسی مبتنی بر افزایش اشتیاق و خلاقیت دانشآموزان برای حل مسائل کشور ۱۲. تقویت هویت ملی، انقلابی و اسلامی دانشآموزان.
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266288/12
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper