#روزنامه_کیهان
🔹 پنج شنبه ۹ شهریور ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 شنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹15 شاخص اقتصادی که نشان میدهند دولت رئیسی قابل تمجید است
🔸دولت سیزدهم در حوزه اقتصاد کلان اقداماتی داشته که ظاهر شدن نتایج آن در کف بازار زمانبر است اما نتایج آن در مثبت شدن شاخصها و رونق گرفتن تولید بسیار تاثیر خوبی داشته است.
به گزارش کیهان دولت سیزدهم در حوزه اقتصاد کلان اقداماتی داشته که ظاهر شدن نتایج آن در کف بازار زمانبر است اما نتایج آن در مثبت شدن شاخصها و رونق گرفتن تولید بسیار تاثیر خوبی داشته است. انتشار این اقدامات و نتایج آن از توان این صفحه خارج است بنابراین به ارائه یک فهرست خلاصه از برخی شاخصها بسنده میشود.
دولت سیزدهم در زمانی سر کار آمد که کشور با کسری بودجه 480 هزار میلیارد تومانی و بدهی 54 هزار میلیارد تومانی خزانه مواجه بود و با ایجاد منابع در اختیار جبران شد. کسری بودجه دولت در سال 1401 حدود 304 هزار میلیارد تومان بود.
بدهی دولت به نظام بانکی در سال ۹۲ حدود ۱۰۳ هزار میلیارد تومان بود که در پایان دولت دوازدهم این عدد به ۶۵۵ هزار میلیارد تومان رسید. بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی از ۶۸ هزار میلیارد تومان به ۴۴۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافته بود و وابستگی صندوقهای بازنشستگی به دولت از ۱۲ به ۱۸ درصد رشد کرده بود.
بدهی دولت و شرکتهای دولتی به بانک مرکزی از ۳۴ هزار میلیارد تومان به ۱۹۶ هزار میلیارد تومان رسیده بود و حجم نقدینگی از ۶۴۰ هزار میلیارد تومان به 4067 میلیارد تومان رشد کرده بود که بیش از ۵۳۰ درصد رشد را به ثبت رساند. همه ظرفیت اوراقی که باید دولت را تامین مالی میکرد در سال ۱۴۰۰ از سوی دولت دوازدهم استفاده شده بود و هشت میلیارد دلار ارز واردات کالاهای اساسی، در شش ماهه سال ۱۴۰۰ مصرف شده بود اما ذخایر کالاهای اساسی رو به پایان بود.
با اینحال میرهاشم موسوی؛ مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی گفت: بزرگترین تسویه بدهی با نظام بانکی با مبلغی بالغ بر ۱۰۶ هزار میلیارد تومان که با تأدیه بدهی بیسابقه ۱۷۰ هزار میلیارد تومانی دولت در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و نیز پرداخت حداقل ۷۰ هزار میلیارد تومان در بودجه سال جاری به تامین اجتماعی میسر شده است. این اقدام بزرگ از تحمیل هزینه سالانه ۲۵ هزار میلیارد تومانی بابت تسهیلات بانکی به منابع متعلق به بیمهشدگان جلوگیری کرد. ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272272/15
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹امیرعبداللهیان با سید حسن نصرالله و بشار اسد دیدار و گفتوگو کرد
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر به منطقه غرب آسیا و در دومین مقصد این سفر بعد از حضوری یک روزه در دمشق و رایزنی با مقامات عالیرتبه سوریه، بعدازظهر پنجشنبه نهم شهریورماه در رأس هیئتی وارد بیروت پایتخت لبنان شد و با دبیرکل حزبالله لبنان و دیگر مقامات لبنانی دیدار و گفتوگو کرد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در رأس هیئتی به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات عالیرتبه سوریه، چهارشنبه هشتم شهریور ماه وارد دمشق شد، در بدو ورود در جمع خبرنگاران در تشریح اهداف این سفر گفت: ما همواره رایزنیها و مشورتهای منظمی را با مقامات عالیرتبه سوریه و با همتایم فیصل المقداد در دمشق و تهران داریم.
وزیر خارجه اضافه کرد: با توجه به تحولات جدید در منطقه و صفحه جدید و مثبت روابط که در منطقه شاهد آن هستیم، سفری که اخیرا به عربستان سعودی داشتم و از مقامات عربستان سعودی اظهارات مثبتی را در ارتباط با سوریه دریافت کردم، امروز در دمشق هستیم تا درباره این مسائل و همچنین موضوعات مورد علاقه دوجانبه، منطقهای و بینالمللی گفتوگو داشته باشیم....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272311
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 انقلاب بزرگ در آفریقا؛ فرانسه دیگر جایی در قاره سیاه ندارد
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹بزرگترین خرابکاری در صنایع موشکی خنثی شد /وحشت اسرائیل از واکنش ایران
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹به معیشت مردم آسیب زدند از موفقیتهای دولت نگرانند
🔸روزنامه حامی دولت قبل بیآنکه به معدل تقریبا صفر درصدی دولت روحانی اشاره کند، مدعی شد رشد 4 درصدی در دولت رئیسی چنگی به دل نمیزند(!)
روزنامه هممیهن وابسته به غلامحسین کرباسچی در سرمقاله خود نوشت: «اگر بخواهيم در ميان دولتهاي پس از انقلاب، خوششانسترين دولت را نام بريم، يکي دولت اول آقاي هاشمي است و ديگري دولت آقاي رئيسي. البته، دولت احمدينژاد هم از حيث ديگري خوششانس بود. دو دولت اول از حيث حمايت دربست تمام قواي حکومتي از آنان و نيز در اختيار داشتن همه رسانهها و محدوديت منتقدان خوششانس بودند. البته، شايد چنين وصفي بهنوعي بدشانسي هم باشد، چون اين يکدستيها در بلندمدت و حتي کوتاهمدت نيز موجب ناکارآمدي ميشود. البته، تنشهاي بيش از اندازه هم اصلاً خوب نيست، ولي فقدان مخالف و منتقد يک عارضه سياسي است. در هر حال، براي اين دولت موانع خدمت مفقود است و هيچ توجيهي در عدم تحقق وعدهها پذيرفتني نيست. چنانکه در بيانات رهبري هم عنوان شد، بهبود شرايط براي مردم ملموس نيست.»
این روزنامه اضافه کرد: «درباره تحريمها بايد گفت، برخلاف دولت قبل که عدهاي در حکومت و تعداد بيشتري هم در بيرون آن بهشدت چوب لاي چرخ دولت ميگذاشتند و حتي تحريمها را مثبت ميدانستند، در اين دولت که خود را ملتزم به رهنمودهاي رهبري معرفي ميکنند، همه شرايط براي حل اين مسئله در اختيار دولت است. منتقدان بيروني دولت هم صددرصد حامي رفع تحريمها هستند. در داخل حکومت و رسانههاي رسمي نيز حتماً هر اقدامي از جمله رفع تحريمها را چندبرابر تبليغ و حمايت ميکنند؛ مثل ديگر اقدامات خارجي اين دولت، و اين دقيقاً در نقطه مقابل وضعيت دولت پيش است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272330
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹نه حرفهای، نه اخلاقی و نه وطندوستانه
#عباس_شمسعلی
رسانه هماناندازه که محل نقد و طرح ایرادات و آسیبشناسی مشکلات و کمبودهاست، جایی برای امیدآفرینی و بیان موفقیتها و معرفی پیشرفتها و دستاوردهاست.
رسانهای را میتوان دلسوز و دغدغهمند دانست که وقتی از یک معضل سخن میگوید، پس از آنکه آن مشکل رفع شد یا قدمی موثر برای رفع آن برداشته شد نیز از این قدمها یا تلاشها استقبال کند و به آن هم بپردازد.
رسانهای را میتوان دوستدار وطن دانست که هر موفقیت قابل ارزش و مفید به حال کشور یا هر افتخار و دستاورد امیدبخشی که در عرصه داخلی یا خارجی حاصل میشود را بدون نگاه سیاست زده بازتاب دهد. حتی اگر نقدی به آن دارد مطرح کند اما اصل موفقیت یا دستاورد مهم را بایکوت نکند.
جریان رسانهای غربگرا و بخش قابل توجهی از رسانههای اصلاحطلب، در سالهای اخیر با روشی که در پرداختن به خبرهای امیدبخش و دستاوردهای ملی و بینالمللی مختلف در پیش گرفتهاند، بیش از هر چیز ماهیت و عملکرد خود را زیر سؤال بردهاند.
این جریان در دو سال گذشته که دولتی غیرهمفکر یا ناهمسو با خود را در راس کار دیدهاند، بیش از همیشه بنا را بر اقدامات غیرحرفهای و شائبهبرانگیز رسانهای گذاشتهاند. نمونههای فراوانی از این رویکرد رسانهای را میتوان در سانسور شدید خبری موفقیتهای امیدبخش یا هرگونه خبری که احتمال بدهند ذرهای کارآمدی دولت را نشان میدهد مشاهده کرد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272335
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹سفید یا سیاه؟!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹محدود کردن بساط دلالان قیمتساز در بازار خودرو، مسکن، ارز و سکوهای اینترنتی
با اقدامات دولت سیزدهم، بساط بسیاری از دلالیها در بازارهای خودرو مسکن و ارز برچیده یا محدود شد.
یکی از چالشهای بزرگ اقتصاد کشور دلالی است. هرچند برخی واسطهگریها در همه اقتصادها پذیرفته شده و تا حدودی مفید هستند، اما برخی دلالیها که گاهی شکل سازمانیافته هم به خود میگیرند به آفت اقتصادی مانند اقتصاد ایران تبدیل شدهاند.
دولت سیزدهم در کنار همه برنامههای خود برای اصلاح ساختارهای اقتصادی، محدود کردن دلالیهای مخرب را که زمینه جهشهای قیمتی و تشدید تورم را به وجود میآورد، در دستور کار قرار داد و توانست به موفقیتهایی دست پیدا کند.
به گزارش ایرنا، کسانی که بازار خودرو را در بین سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ به خاطر دارند، میدانند که برای خرید یک خودرو ممکن بود بیش از ۲۰ سال در قرعهکشی خودروساز شرکت کنید و خودرویی نصیبتان نشود.
در این ساختار معیوب، بسیاری از سوداگران با اجاره کارت ملی تعداد زیادی از افراد، به اسم آنها ثبتنام کرده و نه تنها سود ناشی از مابهالتفاوت قیمت کارخانه و بازار را به جیب میزدند، که عملا تعیین قیمتهای فزاینده بازار را هم در اختیار گرفته بودند.
عرضه غیرشفاف و بازارسازی برخی از خودروسازان در بالا بردن قیمت خودرو در کنار تولید پایین و سودهای بالای ناشی از عرضه غیرشفاف، مردم را هم از صنعت خودرو بیزار کرده بود.
برخی از مونتاژکاران هم در این فضا به تاختوتاز محصولات چینی و حتی فروش محصولات به قیمتهای گزاف از در پشتی کارخانه مشغول بودند؛ وضعیتی که جز با عزم جدی دولت سیزدهم قابل اصلاح نبود.
عرضه قطرهچکانی خودرو، تخصیص خودرو بهصورت گزینشی برای گروه خاصی از مشتریان در بخش خصوصی، عدم امکان نظارت بر فرآیند فروش خودروسازان بر مبنای مجوزهای صادره، و بهصورت کلی عدم اجرای شفاف فرآیند تخصیص خودرو در سالهای گذشته، فرآیند نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت را با اختلال مواجه کرده بود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272273
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹بحران «سلاح دزدی» در ارتش رژیم صهیونیستی
🔸سرقت دامنهدار سلاح و تجهیزات نظامی از ارتش رژیم صهیونیستی به یک بحران تبدیل شده و این بحران نشانه بارز آن است که ارتش اشغالگران حتی توانایی و شایستگی مراقبت و نگاهبانی از تجهیزات خود را هم ندارد، چه برسد به آنکه این ارتش بتواند وارد یک نبرد و یا جنگ تمامعیار شود!
سرویس خارجی-
ساعت 12 بعدازظهر روز پنجشنبه گذشته، چند سرباز ارتش رژیم صهیونیستی در حالی که در ماشین مجهز به تیربار مشغول چرت زدن بودند، پس از بیدار شدن متوجه میشوند که تیربار وانت نظامیشان به سرقت رفته است. کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی با تأیید این خبر گفته است که این تیربار در پایگاه نظامی «تزلیم» به سرقت رفته است. خبر بسیار عجیب است و اگرچه گفته شده تحقیقات درباره آن آغاز شده است، اما هنوز واقعا مشخص نیست که در یک پایگاه نظامی با امنیت بسیار بالا و دهها دوربین نظارتی چگونه این تیربار روی وانت به سرقت رفته است. عجیبتر آنکه این برای نخستینبار نیست که تجهیزات و سلاحهای ارتش رژیم اسرائیل به سرقت میرود، بلکه گزارشهای متعددی نشان میدهد که ارتش رژیم صهیونیستی از سرقت داخلی تجهیزات نظامی خود رنج میبرد. بررسیهای کیهان نشان میدهد که ارتش رژیم صهیونیستی هر هفته با سرقت تسلیحات روبهروست. این خبر را «ایتزاک بریک»، افسر ارشد سابق در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی به روزنامه یدیعوت آحارونت گفته است و تاکید دارد که هر هفته سلاح از پایگاههای نظامی به سرقت میرود. بریک این سرقتها را یکی از «شکستهای بزرگ» ارتش میداند. به گفته بریک، همه سرقتها گزارش نمیشود و ممکن است برخی از آنها مورد توجه قرار نگیرد، زیرا ارتش آمار و شمارش همه سلاحهایی را در اختیار ندارد و یا از همه آنها اطلاعی در دست نیست، چون همه تسلیحات ثبت نشدهاند. روزنامه عبری هاآرتص گزارش داده است که ارتش تا سال 2015 نمیتواند اطلاعات دقیقی درباره میزان سلاحهای دزدیده شده از انبارها را جمعآوری کند و آماری که ارائه شده بسیار کمتر از تعداد واقعی آن است. براساس آمار این روزنامه، ارزیابی میشود که هر سال 15 میلیون دلار سلاح از پایگاهها و پادگانهای ارتش اسرائیل به سرقت میرود؛ بهویژه سالهای 2021 و 2022 شاهد سرقتهای عظیمی از پادگانهای ارتش بوده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272301/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹اربعین یک پدیده الهی و شبیه اصل انقلاب است
🔸امام جمعه موقت تهران گفت: اربعین یک پدیده الهی و شبیه اصل انقلاب است، در این حوادث هم دشمن محاسبات علمیاش بر هم خورد و ما هم دست خدا را در خنثی شدن فتنهها یافتیم.
حجتالاسلام و المسلمین کاظم صدیقی در خطبههای نماز جمعه تهران اظهار داشت: اربعین اولین جوانه پیروزی خون بر شمشیر است، این در حالی بود که یزیدیان با قتل عامی که در کربلا انجام داده بودند، مطمئن بودند که دیگر جریان یزیدی، فساد و
گردنکلفت، مانعی بر سر راه ندارد.
به گزارش مهر، امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: خانوادههایی که احیاناً دختران فریب خورده دارند و زنان غافلی که امروز بیگانهپرستی و شیطانپرستی و هواپرستی میکنند و از پوشش شرافتمند بانوان دینی بیرون آمدهاند و خودنمایی میکنند و خودشان را در معرض دید هوسبازان و دزدان ناموس قرار میدهند، باید پدران و مادران و برادران آنها همت کنند و اینها را از خطر جدی که در دنیا مرتکب زشتی میشوند، بر حذر دارند.
وی با بیان اینکه اربعین یک پدیده الهی و شبیه اصل انقلاب است، گفت: در این حوادث هم دشمن محاسبات علمیاش بر هم خورد و ما هم دست خدا را در خنثی شدن فتنهها یافتیم. در همه فتنهها این حادثهها برای ما تقویت و امید است که این انقلاب تحت پوشش حمایت ذات ربوبی است و در سایه قرآن و عترت خداوند نقشههای دشمن را خنثی میکند.
حجتالاسلام و المسلمین صدیقی عنوان کرد: همه کسانی که در حرکت اربعینی حضور دارند، بدهکار امام حسین و شهدا هستند و هیچ کسی از دیگری طلبکار نیست و توقعی ندارد و همه افتخار میکنند که خدمت کنند. مردم شریف عراق قناعت میکنند، از خانواده خود میبرند تا از زائران اربعین پذیرایی کنند. آنها الگو هستند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272326
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper