🖌 #یادداشت_روز
🔹اول صف و انتهای دو اردوگاه
#محمد_ایمانی
🔸1- سرعت حرکت به سمت مقصد، معیار یکسانی ندارد. در یک اتوبان مسطح با فرض اینکه مانعی نباشد، شاید تا بیش از صدوبیست کیلومتر بر ساعت هم بشود سرعت گرفت. اما در عبور از یک گردنه پر پیچ و خم و مستعد ریزش کوه، همین سرعت ممکن است به 20 کیلومتر بر ساعت تنزل پیدا کند. مثال دوم، تفاوت سرعت قهرمان مسابقات اتومبیلرانی با سرعت حرکت خودروی رئیسکاروانی است که مسئولیت عبور امن صدها اتوبوس از راههای صعبالعبور را برعهده دارد. مثال سوم، میزان مقاومت باد نسبت به میزان افزایش سرعت است. کسی که با دوچرخه میراند، رانندهای که خودرویی را به حرکت درمیآورد و خلبانی که هواپیما را هدایت میکند، همگی با مقاومت هوا مواجه میشوند، اما حجم فشار وارده به دوچرخه و هواپیما یکی نیست. قطعا هواپیما به اعتبار سرعت و شتابش با مزاحمت بیشتری مواجه میشود. مثال چهارم؛ افرادی را وسط میدان مین تصور کنید که سانتیمتری معبر باز میکنند. قضاوت سرسری این است که آنها گیر افتادهاند. اما اگر دقت کنیم که همین اتفاق در شب عملیات رخ میدهد، میفهمیم با همین احتیاط و دقت، خط شکن فتحالفتوحی بزرگند.
2- رهبر در نظام امام- امامت، مکلف است اول و آخر قافله (پیشتازان، و کندروها و عقبافتادگان) را چنان با هم مراعات کند که همه قافله پیش روند و از مکاید راهزنان یا شرکای آنها در قافله در امان بمانند. کسی جلودار امیرمومنان (ع) در سبقت و شتاب به سمت قلههای آرمانی نبود، اگر بنا بود او خود به تنهایی ره بسپارد و مامور نباشد امتی پراکنده و آسیبپذیر را صیانت کند و مانع از پاشیدگی جمعیت آنان شود. بنابراین با همه تلخی و گزندگی، 25 سال مصیبت خانه نشینی از یک طرف، و حکمیت تحمیلی با معاویه از طرف دیگر را بهجان خرید. خوندل خورد و شماتت شنید و متهم شد اما از منطق تقوا و مصلحت متعالی کوتاه نیامد. و البته که اگر خیانت برخی صحابی پیامبر(ص) و همراهان اشرافیتزده نبود، کمترین ضرورتی برای آن تنازلها پدید نمیآمد. آن صبر و بصیرت هرچند، حمل بر ناکامی سیاسی شد، اما بنای سیاستی مبتنی بر رشد بینش بشر و به میدان آمدن مردمانی پای کار را پی افکنده که امروز در قالب شکستن پشت ابرقدرتها نمود پیدا کرده است.
3- باید از مرام بنیاسرائیلی بر حذر بود. آنها بردگان بیچاره فرعون بودند که با هدایت حضرت موسی شبانه گریختند اما اندکی بعد، میان دریا و لشکر فرعون گرفتار شدند. بد ایمانها بلافاصله گفتند «انّا لمُدرَکون». نابود شدیم و رفت! اما تاریخ میگوید منطق موسی به حقیقت پیوست که باورمندانه میگفت «کلّا انّ مَعیَ ربّی سَیَهدین. هرگز! پروردگارم با من است، راه نشانم دهد». با این وجود، بنی اسرائیل تا از دریا به سلامت گذشتند و بتپرستان را دیدند، فیلشان یاد روزگار فرعون را کرد و گفتند یا موسی مانند آنها، بتی برای ما بتراش! پس از آن هم نوبت به آزمونی بزرگ رسید؛ آزمونی که همواره پیش روی امتهای مومن بوده و برای ما هم هست.
4- آیات 21 تا 26 سوره مائده ناظر به یک گفتوگوی چندجانبه است: «(موسی گفت) اى قوم من به سرزمين مقدسى كه خداوند براى شما مقرر داشته، وارد شوید... گفتند اى موسى در آنجا مردمى قدرتمند و ستمگر هستند و تا آنان بيرون نروند، ما داخل نمىشويم، پس اگر از آنجا بيرون بروند ما وارد خواهيم شد. دو مرد از كسانى كه [از خدا] مىترسيدند و خدا به آنان نعمت داده بود، گفتند از آن دروازه بر ايشان وارد شويد كه اگر از آن درآمديد، قطعا پيروز خواهيد شد و اگر مؤمنيد، به خدا توكل كنيد. گفتند اى موسى تا وقتى آنان هستند ما هرگز پا در آن شهر ننهيم. فَاذْهَبْ أَنتَ وَرَبُّكَ فَقَاتِلَا إِنَّا هَاهُنَا قَاعِدُونَ. تو و پروردگارت برويد و بجنگيد كه ما همين جا مىنشينيم. [موسى] گفت پروردگارا من جز اختيار خود و برادرم را ندارم، پس ميان ما و اين قوم نافرمان جدايى بينداز. [خدا به موسى] فرمود ورود به آن [سرزمين] چهل سال بر ايشان حرام شد؛ در بيابان سرگردان خواهند بود. پس تو بر گروه نافرمانان اندوه مخور...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/144118
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹سیاستهای اقتصادی دولت یک سوم قدرت خرید مردم را کم کرد
🔸یک روزنامه اصلاحطلب میگوید سیاستهای نابخردانه دولت، در حال از بین بردن زیرساختهای اقتصادی کشور است.
روزنامه جهان صنعت مینویسد: تلاش دولت برای ساماندهی اوضاع نابسامان اقتصادی، نه تنها به باز شدن گره کور سیاستهای ارزی بازار منجر نشد، که تجربه افزایش چند برابری در قیمت کالاها و خدمات مصرفی را نصیب سفره معیشتی خانوارها کرد، موضوعی که با پایین آوردن قدرت خرید خانوارهای کمدرآمد جامعه، دهکهای پایین جامعه را وارد دور جدیدی از بحران تورم کالایی کرد.
نگاهی بر آنچه در طول ماههای گذشته بر بازار و اقتصاد گذشت، نشان میدهد که سیاستگذار به جای ارائه راهکارهای بلندمدت در جهت حل مسائل در هم آمیخته اقتصادی، تنها به تزریق مسکنهای موقتی اکتفا کرد تا با حل و فصل کردن کوتاه مدت مشکلات، خود را از ماجراهای در هم تنیده اقتصادی مبرا کند. اما در پیش گرفتن چنین ساز و کاری از سوی دولت نه تنها یاریگر حل مشکلات نشد، که پهنه مسائل اقتصادی را گستردهتر کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در حالی از حل مشکلات اقتصادی سخن میگوید که طیف گستردهای از اقشار درآمدی جامعه در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکلات عدیده اقتصادی هستند و ساز و کارهای نادرست دولت در قیمتگذاری بازار ارز، اقتصاد را وارد دور جدیدی از بحران افزایش قیمت کرده است. بر این اساس اگر عملکرد شاخصهای اقتصادی را در طول ماههای گذشته از نظر بگذرانیم، با طیف وسیعی از آمارهایی مواجه میشویم که از ضعف ساختاری دولت حکایت دارد؛ ساختاری که به نظر میرسد دولت با سیاستهای نابخردانهاش در حال از بین بردن زیربنای اقتصادی کشور است.
حال سؤال اینجاست که دولت چگونه خواهد توانست با در پیش گرفتن سیاستهای پوپولیستی و اظهار شرمندگی، عملکرد شاخصهای اقتصادی را بهبود بخشد و قدرت خرید خانوارها را ترمیم کند؟
آمارهای اقتصادی بانک مرکزی نشان میدهد قدرت خرید خانوارها در پایان شهریور ماه امسال...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/144119
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹افزایش بیرویه مصرف بنزین نتیجه حذف سهمیهبندی است
🔸پس از کنار گذاشتن طرح سهمیهبندی سوخت از طرف دولت، میزان مصرف بنزین در کشور نگرانکننده شده است.
میزان مصرف بنزین به عنوان پرمصرفترین حامل انرژی برای سوخت خودروها در کشور در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است و تا زمانی که آمارهای مربوط به مصرف این فرآورده منتشر میشد، رکوردهای تکاندهندهای از مصرف بنزین اعلام میگردید.
▫️در همین رابطه، ایسنا، گزارش داد، «آمار مصرف بنزین به صورت ماهانه توسط شرکت ملی پخش در اختیار رسانهها قرار میگرفت اما از تیرماه به بعد آمار به صورت عمومی منتشر نمیشود و تنها آماری که از مصرف سوخت در کشور وجود دارد، اطلاعیهای است که چندی پیش شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی منتشر کرد. در این اعلامیه گفته شده است که مصرف سوخت در کشور همچنان بالاتر از حد استاندارد است.
▪️طبق اعلامیه این شرکت میانگین مصرف سوخت در تابستان امسال ۹۰ میلیون لیتر در روز بود که این روند تاکنون نیز ادامه دارد و تنها در یک روز (۲۹ مردادماه) مصرف به بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر رسید که عوامل متعددی در آن دخالت داشت.»
▫️گفتنی است از حدود سه سال پیش، با اصرار وزارت نفت دولت یازدهم، سهمیهبندی بنزین حذف شد و کارت سوخت از چرخه کنار رفت و پس از این اتفاق، میزان مصرف بنزین در کشور رکورد زد.
▫️این گزارش میافزاید: ظرف مصرف بنزین در کشور لبریز شده و با رد شدن از مرز حدود ۱۰۰ میلیون لیتر در روز، چراغ خطر آن روشن شده است. بنزینی که نرخ آن واقعی نیست و دولت مجبور به پرداخت یارانه پنهانی بابت بنزین است، تا جایی که گفته میشود دولت روزی ۳۰ میلیون دلار یارانه پنهان بابت بنزین پرداخت میکند.
▪️در این رابطه، محسن دلاویز، مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، با اشاره به روند افسارگسیخته افزایش مصرف بنزین در کشور اظهار کرد: با ادامه روند کنونی مصرف بنزین در کشور با قیمت فعلی یارانه پنهانی که دولت باید بابت بنزین پرداخت کند از ۳۰ میلیون دلار به ۴۵ میلیون دلار در روز افزایش خواهد یافت.
▫️به گفته وی، با احتساب نرخ تسعیر ارز به میزان 42 هزار ریال، یارانه پنهان بنزین ماهانه برای هر نفر حدود ۴۶۰ هزار ریال بوده است که پیشبینی میشود در ماههای آینده این رقم به ۷۰۰ هزار ریال افزایش یابد...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/144129
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹سیانان:
آمریکا در مذاکرات کره، چیزی به دست نیاورد هرچه داشت از دست داد
🔸مقالهنویس «دیلی بیست» در گفتوگو با شبکه خبری «سیانان» تاکید کرده دولت آمریکا در چهار دور گفتوگو با کره شمالی نه تنها چیزی به دست نیاورد بلکه آنچه داشت را هم از دست داد... کیم جونگ اون دارد به ما میخندد.
▪️«گوردون چانگ»، نویسنده و مقالهنویس نشریه دیلی بیست در گفتوگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا درباره «دستاوردهای دولت آمریکا در بده بستان با کره شمالی و تلاش برای خلع سلاح هستهای این کشور» گفت: «از دیدگاه ما واشنگتن تاکنون دستاورد چندانی به دست نیاورده است و شرایط به سود کیم جونگ اون رهبر کره شمالی است... به نظر میرسید سیاست دونالد ترامپ درباره پیونگ یانگ به شکلی غیرمعمول مؤثر و کارآمد از آب درخواهد آمد اما او فواید آن را بر باد داد و آنچه را که هم اکنون شاهد هستیم این است که کره شمالی در حال وقتکشی است و زمان به نفع این کشور است.»
▫️به گفته «چانگ»، «دولت آمریکا باید سیاست فشار حداکثری را علیه کره شمالی از سر بگیرد زیرا هم اکنون شرکتهای صوری این کشور را در فهرست تحریمها قرار نمیدهند و نیز اجازه دادهایم که روسیه، چین و کره جنوبی آشکارا تحریمها را نقض کنند آمریکا باید همان سیاستهایی را دنبال میکرد که کیم جونگ اون را وادار میکرد امتیاز بدهد نه اینکه همه امتیازها را ما بدهیم. الان شرایط به گونهای است که همه کارها را ما داریم انجام میدهیم و کیم جونگ اون هیچ کاری نمیکند فقط به ما میخندد.»
▫️وی که کتاب «رویارویی هستهای، کره شمالی دنیا را صاحب میشود» را نگاشته است با اشاره به احتمال برگزاری دومین نشست دونالد ترامپ با کیم جونگ اون گفت: «چنین دیداری به سود آمریکا نیست. فکر میکنم کیم جونگ اون این گونه بیندیشد که غریزه و حس ششم رئیسجمهور ترامپ به او کمک خواهد کرد، چرا که او ایدههای مشاورانش را دوست ندارد و به گفتههای چهرههای سیاسی آمریکا نیز توجهی نمیکند. لذا شاهد تلاشی هستیم که بین رئیسجمهور ترامپ و دیگر بخشهای تشکیلات سیاسی آمریکا تفرقه ایجاد شود. نمونههایی از این تلاش را در سخنان وزیر خارجه در مجمع عمومی سازمان ملل شاهد بودیم.
هم اکنون کره شمالی میخواهد با ترامپ گفتوگو کند و این به سود ما نیست. آنچه که در این مرحله باید انجام شود وادار کردن پیونگ یانگ به پایبندی به تعهداتی است که تاکنون زیر پا گذاشته شده است.»
▪️این اظهارات در حالی صورت میگیردکه مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در سفر اخیر خود به کرهشمالی گفت نتیجه مذاکرات با رهبر کره شمالی بسیار موفقیتآمیز بوده است!
http://kayhan.ir/fa/news/144055
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹درخواست گشایش دفتر اتحادیه اروپا در تهران / باجخواهی برجامی سفرای اروپا
🔸رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت که سفرای کشورهای اروپایی در تهران از کمیسیون امنیت ملی گشایش هرچه سریعتر دفتر اتحادیه اروپا در تهران را خواستار شدند.
▪️مرتضی صفاری نطنزی رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: در نشستی که اخیرا کمیسیون امنیت ملی با سفرای کشورهای اروپایی در تهران داشت، آنها خواستار تسریع در روند گشایش دفتر اتحادیه اروپا در تهران شدند.
▫️صفاری نطنزی یادآور شد: دو سال پیش موضوع بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در تهران مطرح شد. در آن دوران به دلایلی این درخواست مورد موافقت قرار نگرفت. در نشست اخیر سفرای کشورهای اتحادیه اروپا در تهران به خصوص اتریش به عنوان رئیس دورهای اتحادیه اروپا تاکید کرد که هر چه سریعتر این دفتر باز شود، چون بعد از خروج آمریکا از برجام اروپاییان وارد عمل شده و تلاش برای حفظ بر جام میکنند.
▫️به گزارش ایسنا، دوشنبه هفته گذشته نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با سفرای کشورهای اروپایی در تهران برگزار شد.
🔸لانهای برای جاسوسی
ظاهرا مطرح شدن موضوع گشایش دفتر اتحادیه اروپا در تهران از سوی سفرای اروپایی فراتر از درخواست بوده و رنگ و بوی دستور و تاکید داشته است.
▫️گفتنی است ریچارد هاویت (تهیهکننده سند راهبردی اتحادیه اروپا درباره روابط با ایران) چندی پیش گفته بود:«توافق هستهای، یک نقطه عطف بود؛ هرچند که همه مشکلات ما با ایران درباره اسرائیل، دموکراسی و حقوق بشر حل نشده است... ما باید دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا را در تهران افتتاح کنیم و گفتوگو درباره حقوق بشر در ایران را از سر بگیریم. پیشرفت واقعی در زمینه حقوق بشر امکانپذیر است. نیروهایی در داخل ایران، درحال اعمال فشار بر حاکمیت هستند و ما امیدواریم گزارش ما نیز باعث پیشرفت در این زمینه شود... اکنون اروپا در ایران نفوذ دارد ولی آمریکا از این نفوذ برخوردار نیست. ما میخواهیم از این اهرم استفاده کنیم و به جنگ در سوریه و یمن پایان دهیم و به سوی ساختار جدید امنیتی در خاورمیانه حرکت کنیم».
▪️همچنین در پیشنویس قطعنامه «راهبرد اتحادیه اروپا درباره ایران»- فروردین 93- از هیئتهای پارلمانی اروپا خواسته شده تا در سفر به ایران با منتقدان حکومت، فعالان جامعه مدنی و زندانیان سیاسی ایران ملاقات داشته باشند. علاوه بر این در متن پیشنویس قطعنامه موسوم به «نقشه راه عادیسازی روابط اتحادیه اروپا با ایران پس از برجام» آمده است: «میراث انقلابی ایران و قانون اساسی آن به عنوان یک دولت اسلامی نباید به عنوان مانعی بر سر راه یافتن زمینههای مشترک درخصوص دموکراسی و حقوق بشر قلمداد شود». این عبارت، حاوی این پیام است که قانون اساسی ایران (به عنوان یک دولت اسلامی) مغایر حقوق بشر و دموکراسی است! لذا تلویحا خواسته شده که پوسته آن را حفظ کنیم و از عمل به آن چشم بپوشیم...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/144115
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹سردار نقدی: نوار گفتوگوی خاتمی با پادشاه عربستان موجود است
🔸معاون فرهنگی اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ایشان[آقای خاتمی] در شورای مرکزی تشکیلات خودشان درباره ارتباطش با آل سعود صحبت میکند، نمیتواند آن را انکار کند. اینکه نزد شاه آنجا رفته و توضیح داده است که ما در انتخابات چه کار داریم می کنیم، چرا موسوی می آید چرا من نمی آیم. دلایلش را می گوید که وی را قانع کند. نوار این گفتوگو موجود است.
▪️سردار محمد رضا نقدی با حضور در برنامه گفتوگو محور «رو در رو» در پاسخ به سؤالی درباره ملاقات با پادشاه سعودی و دریافت پول از وی توسط یکی از رؤسای جمهور طی سفر به عربستان در سال 1387 اظهار داشت: در انتخابات سال 1388 رابطه جدی با آل سعود وجود دارد که ایشان[آقای خاتمی] در شورای مرکزی تشکیلات خودشان درباره ارتباطش با آل سعود صحبت میکند، نمیتواند آن را انکار کند. اینکه نزد شاه آنجا رفته و توضیح داده است که ما در انتخابات چه کار داریم می کنیم، چرا موسوی می آید چرا من نمی آیم. دلایلش را می گوید که وی را قانع کند. نوار این گفتوگو وجود است.
▫️وی افزود: آنها که برایشان شبههای در این زمینه به وجود میآید، از ایشان بخواهند شما که طرفدار شفاف سازی هستید و میگویید مسئولان باید در اتاق شیشه ای بنشینند و همه چیز شفاف باشد، شفاف بیایید توضیح دهید، شما که در آستانه انتخابات سال 1388 با پادشاه سعودی ملاقات کردید، آنجا به او چه گفتید و او چه گفت؟ بعد آن را تطبیق دهیم با آنچه در آن شورا گفته است، ببینیم آیا به مردم راست میگویند؟ ایشان یک شخص سیاسی حزبی بوده که در آن زمان هیچ مسئولیت امنیتی هم نداشته و نمیتواند بگوید من برای بستن فلان قرارداد به آنجا سفر کردم، مشروح مذاکراتش را منتشر کند.
http://kayhan.ir/fa/news/144084
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper