📎🔹انجام 140 اقدام عملیاتی توسط دولت برای جلوگیری از قطعی برق
سرویس سیاسی-
سخنگوی دولت گفت: دولت 140 اقدام عملیاتی برای جلوگیری از قطعی برق در دو سال گذشته انجام داد. در حوزه صنعت، با رشد صنعتی حتی در حوزه صنایع پرمصرف مثل سیمان و فولاد توانستیم داشته باشیم.
خبرنگار کیهان در نشست خبری سخنگوی دولت از علی بهادری جهرمی پرسید: در رابطه با موضوع برق، با توجه به اینکه در تابستان سال جاری با قطعی برق خیلی محدود و حتی در برخی مناطق با عدم قطعی آن مواجه بودیم، همچنین اینکه دولت قبل حل مشکل برق را منوط به برجام میدانست، دولت این موضوع را چگونه مدیریت و حل کرد؟
سخنگوی دولت در پاسخ به کیهان اظهار کرد: دولت 140 اقدام عملیاتی برای جلوگیری از قطعی برق در دو سال گذشته انجام داد. یک حوزه افزایش ظرفیت تولید داخلی بود که بتواند افزایش پیدا کند. در همین راستا یک برنامه کوتاهمدت و یک برنامه بلندمدت گذاشته شد. در برنامه کوتاهمدت 7700 مگاوات افزایش ظرفیت تولید برق در کشور اتفاق افتاد. یعنی چیزی در حدود 10 درصد کل ظرفیت تولید برق کشور بود. یعنی طی دو سال در حدود ده درصد تولیدی کل کشور به ظرفیت تولید افزوده شد که بتواند جبران کسریهای نیاز برق کشور باشد. در نتیجه آن شاهد قطعیهای برق تابستان که در سالهای اخیر در دوره بهار هم داشتیم، نباشیم.
وی در ادامه افزود: همزمان مدیریت مصرف هم در دستور کار قرار گرفت. به طور مثال با تغییر ساعات کارکنان دولت، کاهش مصرف را همراه داشت، یا با مشوقهایی که به منظور صرفهجویی در بخشهای خانگی در نظر گرفته شد با همراهی بسیار خوب مردم مواجه شدیم. مصرف مناسب و این مدیریت درحالی رخ داد که مصرفکنندگان و کمیت افزایش داشت. سخنگوی دولت همچنین راجع به صنایع بزرگ و مصرف آنها گفت: در حوزه صنعت، با رشد صنعتی حتی در حوزه صنایع پرمصرف مثل سیمان و فولاد توانستیم مواجه باشیم. ظرفیت تولید ما بیش از این است در صورتی که برنامه بلندمدتی که در حوزه افزایش تولید داریم به اجرا دربیاید. بیش از 30 هزار مگاوات برای افزایش تولید به روشهای مختلف از جمله سبز و حرارتی هدفگذاری شده است. اما باز این همکاری مردم بود که به عنوان عامل اصلی بوده، هست و خواهد بود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/275132/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹جمهوری اسلامی ایران مسائل خود را از درون کشور حل میکند
🔸وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران میخواهد مناسبات را به گونهای ترتیب دهد که مسائل نه از بیرون، بلکه به صورت درونیشده حل شود.
به گزارش ایرنا و شادا، سید احسان خاندوزی در نشست صمیمی با دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به دو مسیر وزارت اقتصاد برای دخیل کردن نهاد دانشگاه در سیاستگذاری اقتصادی، گفت: متاسفانه از گذشته، دستگاهها احساس بینیازی و حس غلط استغنا را نسبت به دانشگاه داشتهاند که سعی کردیم این حس را بشکنیم و به یک باور تبدیل کنیم که بسیاری از نگاهها و نگرشهای علمی بیرون ساختار وزارتخانههاست و باید به صاحبنظران، اندیشمندان و اساتید مراجعه و آنها بهره برد.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: در واقع، جمهوری اسلامی ایران میخواهد مناسبات را بهگونهای ترتیب دهد که مسائل نه از بیرون، بلکه به صورت درونی شده حل شود. باید ایدهها و انگیزههای خوب این نخبگان در مسیر حل مشکلات کشور قرار گیرد.
خاندوزی افزود: ما قرار است که نشان دهیم مسایل ما راهحل درونی دارد و بعد که دیگران دیدند مسائل کشور از داخل با همت و تلاش قابل حل است آنها نیز نگاهشان را به ما تغییر میدهند که حرف و شعار زمان انتخابات نیست اما از آن مهمتر این است که کشور میتواند روی پای خود بایستد نه به معنای انزوا بلکه با راهحل داخلی و قوی شدن است. مشکلات اقتصادی وجود دارد. سفره مردم کوچک شده و قدرت خرید مردم نیز کاهش یافته ولی ما ثابت کردیم که راهحلها در داخل است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/275142
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹دستپاچگی جوابیهنویسان در پاسخ به یک سؤال ساده کیهان
🔸پیرو درج مطلبی با عنوان «یک خبر و یک سؤال؛ مسئولان امنیتی حتما بخوانند» در روزنامه کیهان مورخ 24 مهر 1402 درباره حواشی رسانهای قتل مرحوم داریوش مهرجویی و ابهامات سؤالبرانگیز تارنمای فراز و روزنامه اعتماد در این زمینه؛ تارنمای فراز جوابیهای ارسال کرده که متن آن و سپس پاسخ کیهان را در ادامه میخوانید:
روزنامه «کیهان» در شماره ۲۳۴۱۹ که ۲۴ مهرماه منتشر شده است مطلبی باعنوان «یک خبر و یک سؤال مسئولان امنیتی حتماً بخوانند» منتشر کرده است. در این متن به طرح مسائلی غیرمستند و بیپایه درباره خبر منتشرشده در روزنامه اینترنتی «فراز» درباره شادروان داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر پرداخته شده که حاوی مطالبی خلاف واقع است. بر اساس ماده ۲۳ قانون مطبوعات جوابیهای برای انتشار در اختیار آن روزنامه قرار خواهد گرفت. «فراز» امیدوار است «کیهان» به قانون تمکین کرده و نسبت به انتشار جوابیه اقدام کند.
این جوابیه از دو جنبه اهمیت دارد: نخست آنکه نشان میدهد روزنامهای چون کیهان تا چهاندازه در طرح مطالب خود، غیردقیق و برخلاف اصول حرفهای روزنامهنگاری عمل میکند و دوم آنکه بار دیگر، ابهامها درباره خبرهای منتشرشده در فراز درباره شادروان مهرجویی و همسرش را روشن میکند.
۱.اصلیترین اتهام بیپایهای که در گزارش کیهان به «فراز» نسبت داده شده، انتشار مطلبی از صفحه اینستاگرام همسر داریوش مهرجویی است که در بهمن ماه سال گذشته نوشته شده است. نکته اولی که نویسنده روزنامه کیهان از آن غافل مانده این است که «فراز» منبع نخست این اسکرینشاتها از صفحه اینستاگرام مرحوم محمدیفر نبوده است. غفلت دوم کیهان اما مهمتر است. در گزارش فراز هیچ اشاره یا استنادی به مطلب بهمن ماه سال گذشته مرحوم محمدیفر نشده بلکه تنها به دلیل اثبات اخذ شدن مطلب مربوط به پانزده مهرماه سال جاری از صفحه خصوصی مرحومه محمدیفر در گزارش منتشر شده است. این مطلب، پانزدهم مهرماه یعنی هفت روز قبل از قتل شادروان مهرجویی و همسرش در صفحه مرحومه محمدیفر منتشر شده است اما خبر به دلیل شخصی بودن صفحه او چند روز بعد مورد توجه رسانههای داخلی قرار گرفته است. «فراز» نیز گزارش این خبر را ساعت ۱۸ و ۱۱ دقیقه شنبه منتشر کرده است. پس مبنای گزارش فراز نه مطلب ۹ ماه پیش خانم محمدیفر بلکه خبر هفت روز پیش از قتل او درباره تهدید شدن از سوی فردی «بیگانه» که «لهجه ایرانی» نداشته با چاقو بوده است. موضوعی که نشان میدهد پایه شبهاستدلال روزنامه کیهان درباره خبر فراز، از اساس غلط است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/275150
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹وقت آن نرسیده؟
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 پنج شنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹تظاهرات ضد صهیونیستی از شرق تا غرب عالم اسرائیل در جنگ تبلیغاتی هم باخت
🔸گستردگی جهانی حمایت از فلسطین در پنج قاره جهان بیش از هرچیز جهان شمولی آرمان آزادی فلسطین را نشان میدهد. از سوی دیگر، فراگیری جهانی حمایت از فلسطین از شرق و غرب عالم بارزترین نشانه شکست دستگاه تبلیغاتی تلآویو است و نشان میدهد که صهیونیستها با بمباران منازل مسکونی نهتنها قافیه را در میدان جنگ باختهاند، بلکه فراتر از آن اشغالگران در تبلیغات جنگ نیز با یک شکست فاحش روبهرو هستند.
تا پیش از آن که در بامداد جمعه جنگندههای صهیونیستی ساختمان کلیسای روم ارتدوکس غزه را بمباران کنند، بسیاری ادعا میکردند که خصومت اشغالگران صهیونیست صرفا به مسلمانان فلسطینی محدود است، اما بمباران ساختمان تاریخی کلیسای روم نشان داد که صهیونیسم به طور کلی صرف نظر از ادیان مختلف با بشریت در تضاد و تعارض است. نژادپرستی ساختاری که صهیونیسم حاکم در فلسطین اشغالی با آن عجین شده، کشتن کودکان را حق مشروع خود میداند و ابایی از افزایش آمار قربانیان در بمباران هوایی غزه ندارد. حتی فراتر از مسلمانان و مسیحیان، یهودیان آمریکا نیز از اقدامات صهیونیسم در فلسطین به ستوه آمدهاند و طی چند روز گذشته اعتراضات گستردهای از سوی گروههای یهودی در نیویورک و واشنگتن علیه بمباران غزه برگزار شده است. در واشنگتن حتی گروهی از یهودیان با ورود به کنگره آمریکا خواستار اقدام جدی این کشور برای توقف نسلکشی در غزه شدند.
علاوهبر اعتراضات یهودیان در واشنگتن و نیویورک در سایر شهرهای آمریکا مانند سانفرانسیسکو و لس آنجلس و همچنین در دیگر شهرهای جهان از جمله لندن(انگلیس)، پاریس(فرانسه)، سیدنی(استرالیا)، برلین(آلمان)، آتن(یونان) و حتی بازل سوئیس هم اعتراضات گسترده ضد رژیم صهیونیستی و در حمایت از مردم فلسطین در روزهای پنجشنبه و جمعه همین هفته برگزار شد. اعتراضات حمایت از فلسطین در کشورهای منطقه مانند پاکستان، عراق، یمن، ترکیه، اردن، مصر و سوریه هم برگزار گردید و حتی در چند روز گذشته حمایت از فلسطین بسیار فراتر از منطقه در شهر کیتو پایتخت اکوادور واقع در آمریکای لاتین یا جاکارتا اندونزی در جنوب شرق آسیا و یا آفریقای جنوبی برگزار شده است.
گستردگی جهانی حمایت از فلسطین در پنج قاره جهان بیش از هرچیز جهان شمولی آرمان آزادی فلسطین را نشان میدهد. با وجود آن که سانسور شدیدی درباره وقایع غزه وجود دارد و در حال حاضر بسیاری از شبکههای مجازی مانند اینستاگرام، توئیتر و فیسبوک اجازه انتشار تصاویر و گزارشهای مربوط به بمباران غزه را نمیدهند، اما حمایت از فلسطین توانسته از سد سانسور در فضای مجازی عبور کند و فراگیری خود را در بسیاری از کشورهای جهان به نمایش گذارد. از سوی دیگر، فراگیری جهانی حمایت از فلسطین از شرق و غرب عالم بارزترین نشانه شکست دستگاه تبلیغاتی تلآویو است و نشان میدهد که صهیونیستها با بمباران منازل مسکونی نه تنها قافیه را در میدان جنگ باختهاند، بلکه فراتر از آن اشغالگران در تبلیغات جنگ نیز با یک شکست فاحش روبهرو هستند. این شکست تا آنجا فاحش است که فقط در دو روز گذشته در بیش از 20 کشور مختلف در جهان تظاهرات و راهپیمایی حمایت از فلسطین برگزار شده، اما هیچ گزارش و خبری از برپایی راهپیمایی حمایت از اسرائیل حتی در اروپا و آمریکا به عنوان مهمترین متحدان تلآویو نیست. در واقع علیرغم همراهی دولتهای اروپایی و آمریکا با تلآویو در بمباران غزه، اما افکار عمومی جامعه غربی مسیری جدای از سیاستمداران و رهبران غرب را دنبال میکند و پشت فلسطین ایستاده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/275393
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹قدرت علمی مهمتر است یا رزومهسازی؟!
#عباس_شمسعلی
رهبر انقلاب در دیدار روز سهشنبه گذشته با نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور در کنار تمجید از رشد علمی کشور و بیان رهنمودهایی برای ارتقاء بیشتر جایگاه علمی و بهرهمندی از قدرت ناشی از علم، یک بار دیگر با اشاره به تذکرات قبلی خود درباره اصلاح رویه مشروط بودن ارتقاء اعضای هیئت علمی دانشگاهها به مقالات علمی، از استمرار این روند غیرمنطقی انتقاد کردند و گفتند: «مقالهنویسی و انتشار تحقیقات و مقالات اِسنادی معتبر در مجلات و مراکز علمی دنیا و شرکت در مسابقه علمی جهان کار خوبی است که حتماً باید انجام بگیرد اما منوط کردن ارتقاء اعضای هیئت علمی به این موضوع، منطقی نیست.»
ایشان با یادآوری این موضوع که «البته مقالات علمی خوب، مایه ارتقاء شهرت و اعتبار علمی کشور است که دستگاههای مدیریت علمی کشور باید برای این ارتقاء، راههای مناسبی پیدا کنند تا رتبه علمی کشور در رتبهبندیهای جهانی تنزّل پیدا نکند»، تأکید کردند: «هدف اصلی از تولید مقالات علمی و پژوهشی و پایاننامهها کمک به حل مسائل کشور باشد. بهداشت و سلامت، مسکن، امنیت، تغذیه، خانواده، محیط زیست، اصلاح ساختارهای حکومتی و ارتباطات بینالمللی از جمله مسائل کشور است که باید مقالات و پژوهشهای علمی قوی دارای راهحل برای آنها تولید شود و در این زمینه نباید به کارهای روزنامهای و یادداشتهای بهاصطلاح ژورنالیستی اکتفا شود.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/275404
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹ارسال اولین محموله بشردوستانه ايران به غزه همراه با تيم امداد و نجات هلال احمر
🔸نخستین محموله کمکهای بشردوستانه جمعیت هلالاحمر ایران به غزه حاوی مواد دارویی و بهداشتی، بارگیری و با بدرقه رئیسجمعیت هلالاحمر به مصر ارسال شد.
به گزارش جمعیت هلالاحمر، نخستین محموله کمک به غزه با حجم ۶۰ تن شامل مواد غذایی، دارویی و مایحتاج روزانه روز جمعه 28 مهرماه از فرودگاه تهران به مقصد مصر بارگیری و ارسال شد تا به محض باز شدن گذرگاه رفح برای ارسال کمکهای بینالمللی، به دست مردم غزه برسد.
جمعیت هلالاحمر پس از آغاز حملات وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی به غیرنظامیان در غزه، آمادگی این جمعیت برای ارسال محموله کمکهای بشردوستانه به غزه را اعلام کرده بود و در این راستا، هماهنگیها و تلاشهای بسیاری با سران فدراسیون، کمیته و نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلالاحمر انجام داده بود.
رئیسجمعیت هلال احمر دیروز در حاشیه ارسال کمکهای بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران به مردم غزه گفت: سه بیمارستان سیار آماده است و رایزنیهای بینالمللی برای برپایی این بیمارستانها در مرز غزه برای کمک به مجروحان جنگی ادامه دارد.
پیرحسین کولیوند افزود: در حال حاضر کامیونهای زیادی در مرز رفح در مصر آماده هستند تا به محض اینکه گذرگاه باز شود به غزه ارسال شوند.
وی ادامه داد: یک محموله از طریق کشتی که حدود ۲۰ هزار تن ظرفیت دارد نیز درحال آمادهسازی است که تا روز دوشنبه کمکها از طریق دریا هم ارسال شود. گفتنی است، دیروز نخستین تيم امداد و نجات هلال احمر ايران نیز با بدرقه رئیسجمعیت هلال احمر به همراه محموله بشردوستانه به غزه اعزام شدند. عطا دورانى رئیسدفتر نمایندگی فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلالاحمر در ایران نیز با بیان اینکه از نزدیک شاهد تلاش هلال احمر ایران برای کمک به فلسطین و در حال هماهنگی برای برپایی بیمارستان صحرایی این جمعیت در مرز غزه هستیم، گفت: مصر در حال حاضر تنها گزینه برای ارسال کمکهای هلالاحمر ایران به غزه است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/275367
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۵ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد ایران در ردهبندی بدهکارترین کشورهای منطقه خاورمیانه(غرب آسیا) و آسیای مرکزی در رتبه یکی مانده به آخر قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بینالمللی پول در گزارش جدید خود موسوم به چشمانداز اقتصادی منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را سه درصد برآورد کرده است.
ایران در میان 27 کشوری که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفتهاند از نظر نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در جایگاه 26 منطقه قرار گرفته است. به عبارت دیگر تنها یک کشور بدهی خارجی کمتری در مقایسه با ایران دارد و آن الجزایر است. نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی الجزایر در سال جاری میلادی یک و چهار دهم درصد برآورد شده است.
متوسط بدهی کشورهای منطقه به کل تولید ناخالص داخلی آنها در سال جاری میلادی 46 درصد برآورد شده است. نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلیشان در این سال نیز 42 و چهار دهم درصد اعلام شده است.
کاهش بدهی خارجی ایران
در این گزارش، سودان بدهکارترین کشور منطقه معرفی شده است. نسبت بدهی خارجی سودان به تولید ناخالص داخلی آن در این سال 256 و هفت دهم درصد بوده است. بحرین با نسبت 201 و دو دهم درصدی بدهی خارجی خود به تولید ناخالص داخلی در رتبه دوم و قطر با نسبت 114 و سه دهم درصدی در رتبه سوم بدهکارترین کشورهای منطقه قرار گرفتهاند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/275348
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹برو پایینتر!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹میانگین اشتغالزایی دولت رئیسی ۴ برابر دولت روحانی شد
🔸دولت سیزدهم در دو سال نخست خود به طور متوسط هر سال ۶۴۰ هزار شغل خالص ایجاد کرده که نزدیک به چهار برابر آمار دولت گذشته است.
به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم کارنامه موفقی در اشتغالزایی داشته که در نتیجه بهبود سیاستهای حمایت از تولید، احیای واحدهای تولیدی نیمهکاره و نیمهتعطیل، تزریق بودجه به پروژههای عمرانی، واردات ماشینآلات و مواد اولیه موردنیاز کارخانجات و بهبود فضای کسبوکار از طریق تسهیل صدور مجوزها بوده است.
در نتیجه این سیاستها هم رشد بخشهای مختلف اقتصادی کشور از وضعیت صفر یا منفی در پایان دولت گذشته خارج شده و هم اینکه اشتغالزایی در سطوح مختلف اقتصادی رونق گرفته است.
بر اساس گزارش مرکز آمار، تعداد شاغلان در تابستان امسال به ۲۴ میلیون و ۶۸۵ هزار نفر رسیده که نسبت به تابستان سال ۱۴۰۰ (شروع به کار دولت سیزدهم) یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر بیشتر شده است.
به عبارت دیگر خالص اشتغالزایی (خالص شغلهای جدید ایجادشده، بیکاران جدید، افراد بازنشستشده و از بازار کار کناررفته) در دو سال عملکرد دولت سیزدهم یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر بوده که متوسط سالانه آن ۶۴۰ هزار نفر میشود.
این در حالی است که در هشت سال دولتهای یازدهم و دوازدهم خالص اشتغالزایی (مابهالتفاوت تعداد شاغلان در تابستان ۱۴۰۰ با تابستان ۱۳۹۲) یک میلیون و ۳۳۵ هزار نفر بود که متوسط سالانه آن ۱۶۷ هزار نفر میشود.
طبق گزارش مراکز رسمی که چندی قبل از سوی مرکز آمار ایران ارائه شد، بهار امسال هم نرخ بیکاری رکوردشکنی کرده است. در حالی بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته بیکاری کمتر شد که رکورد تازهای نیز بر جای گذاشت. نرخ بیکاری بهار امسال کمترین نرخ بیکاری بهاری در ۲۲ سال اخیر گزارش شده است.
نرخ بیکاری در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از ۹ و دو دهم درصد به هشت و دو دهم درصد رسیده است. همچنین نرخ مشارکت اقتصادی کشور در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته با افزایش سه دهم درصدی به ۴۱ و دو دهم درصد رسید. یعنی در این فصل بیش از ۴۹۲ هزار نفر تمایل به یافتن کار داشتند و به جمعیت فعال کشور اضافه شدند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/275345
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper