🔰 عقلانیت و اقتدار در سیاست خارجی دولت شهید رئیسی
🔸شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی در حدود ۲ سال و نیم گذشته سیاست خارجیاش بر دوستی با همسایگان و قدرتهای منطقهای متمرکز بود و در این مسیر موفقیتهای چشمگیری به دست آورد که در فضای ملتهب روابط ایران با کشورهای غربی دریچهای مهم برای تعادل در روابط خارجی بود.
🔸به گفته کارشناسان، سیاست خارجی دولت سیزدهم دارای عقلانیت و اقتدار و مبتنی بر عزت، حکمت و مصلحت بود و عناصر اصلی آن را خنثیسازی و لغو تحریم، متوازنسازی روابط خارجی اقتصادی و سیاسی با اتکا به استراتژی نگاه به شرق و تعامل همسایگی تشکیل میداد. در عین حال مهمترین خط سیاست خارجی دولت سیزدهم بر استراتژی « مقاومت» در منطقه متمرکز شد.
🔸انتخاب حسین امیرعبداللهیان به عنوان وزیر امور خارجه دولت سیزدهم با سالها تجربه و فعالیت در حوزه منطقه و کشورهای حوزه خلیجفارس گویای این موضوع بود که ایران در سطح استراتژی و تاکتیک تعیین شده، جدی است.
🔸در دولت سید ابراهیم رئیسی، ایران به عضویت کامل سازمان همکاری شانگهای درآمد. ایران در سال ۲۰۰۵ به عنوان عضو ناظر به سازمان همکاری شانگهای پیوست و یک سال بعد برای عضویت کامل در این سازمان درخواست داد. این درخواست بحثهای زیادی را در برداشت و سالها با تاخیر مواجه شد اما سرانجام در بیست و یکمین اجلاسیه سران در سال ۲۰۲۱، با عضویت کامل ایران موافقت شد.
🔻ایران همچنین در این مدت، به عضویت بریکس درآمد. عضویت ایران در بریکس گروه کشورهای (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) رسما از اول ژانویه ۲۰۲۴ آغاز شد.
🔸همچنین ایران موفق شد روابط دیپلماتیک خود را با تعدادی از همسایگان عرب و کشورهای آفریقایی از جمله عربستان سعودی، کویت، مصر، لیبی، سودان، جیبوتی، مالدیو از سر بگیرد که در سطح منطقه و بینالملل خبرساز شد.
🔸تحکیم روابط با چین و روسیه از دیگر اقدامات دولت سید ابراهیم رئیسی بود. دولت سیزدهم تعاملاتش با این دو کشور را در سطح سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی نسبت به دولتهای قبل از خود بسیار گسترش داد.
https://kayhan.ir/001DCL
@Kayhan_online
🔰 شولتز و ماکرون به دنبال اصلاحات فوری اقتصادی در اروپا
رئیسجمهور فرانسه و صدر اعظم آلمان در مقاله مشترکی در یک رسانه غربی اعلام کردند که اتحادیه اروپا برای حفظ رقابتپذیری خود به اصلاحات فوری نیاز دارد و در غیر این صورت در معرض «خطر تضعیف استانداردهای زندگی» قرار میگیرد.
🔸خطر تضعیف یا حتی نابودی اتحادیه اروپا جدی است. این ادعای ما نیست و سران سیاسی اروپا بارها به آن اشاره کردهاند. سران اروپا این روزها نیز از یکسو به شدت نگران انتخابات پارلمانی پیش رو هستند که گفته میشود احزاب راست افراطی مخالف اتحادیه شانس زیادی برای پیروز شدن در آن را دارند.
🔸«اولاف شولتز»، صدر اعظم آلمان و «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه در همین راستا در مقالهای مشترک برای «فایننشال تایمز» چشم انداز خود را از اروپا ارائه دادند و اعلام کردند که اتحادیه اروپا برای حفظ رقابتپذیری خود نیاز فوری به اصلاح دارد.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001DD7
@Kayhan_online
🔰 بلاتکلیفی عجیب انتخابات تنیس
🔸برگزاری انتخابات فدراسیون تنیس با تعویق روبهرو شد و در حالی که تصور میشد مدت زمان آن نهایتا یک هفته باشد اما فعلا در بلاتکلیفی به سر میبرد.
🔸انتخابات فدراسیون تنیس ایران قرار بود اول خرداد برگزار شود اما وزارت ورزش و جوانان در نامهای به فدراسیون تنیس اعلام کرد به دلیل شهادت رئیسجمهور و همراهان در سانحه بالگرد، این انتخابات به تعویق افتاده است و اول خرداد برگزار نمیشود.
🔸هیئترئیسه فدراسیون تنیس نیز بلافاصله هفتم خرداد را برای برگزاری انتخابات پیشنهاد داد اما وزارت ورزش هیچ واکنشی به درخواست هیئترئیسه نشان نداد.
#سرویس_ورزشی
https://kayhan.ir/001DCe
@kayhan_online
🔰 نقش رئیسی در گشایش قابل توجه در روابط ایران و کشورهای عربی
🔸«حضور قابل توجه نمایندگان کشورهای عربی در مراسم تشییع ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، سؤالات زیادی را درباره آینده روابط ایران و کشورهای عربی در محافل سیاسی مطرح کرده است».
🔸وبسایت بیبی سی انگلیس با طرح این موضوع نوشت: در دوران ریاست جمهوری رئیسی، گشایش قابل توجهی در روابط تهران با کشورهای عربی مشاهده شد. نمونه بارز آن، امضای توافق با عربستان در سال ۲۰۲۳ بود که به هفت سال قطع روابط دیپلماتیک دو کشور پایان داد. روابط ایران با کشورهای عربی دیگری مانند مصر و تونس هم پیشرفتهایی داشت و عدهای این بهبود روابط را از دستاوردهای مهم دولت رئیسی ارزیابی میکنند.
🔻نمایندگان و مسئولان ۶۸ کشور در مراسم ابراهیم رئیسی و همراهانش، که روز چهارشنبه در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، شرکت کردند. شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، قیس سعید، رئیسجمهور تونس و وزرای خارجه عربستان، امارات، بحرین، کویت، عراق، مصر و اردن از جمله رهبران و نمایندگان بلندپایه حاضر در این مراسم بودند. قیس سعید، رئیسجمهور تونس، برای اولین بار از زمان رسیدن به این مقام، به ایران سفر کرد و با رهبر جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.
🔻بعضی تحلیلگران معتقدند که حضور دو تن از رهبران کشورهای عربی، و نمایندگان دیپلماتیک بلندپایه دیگر در این مراسم، میتواند به عنوان نشانهای از تغییرات احتمالی در روابط ایران و کشورهای عربی ارزیابی شود.
🔻حَکم امهز، تحلیلگر سیاسی معتقد است این حضور نتیجه اقدامات دیپلماتیک دولت رئیسی بوده و نشاندهنده باز شدن درهای روابط ایران با کشورهای عربی و حوزه خلیجفارس است.
🔸مبارک آل عاتی، نویسنده سعودی معتقد است که حضور نمایندگان عربستان و کشورهای حوزه خلیجفارس در مراسم تشییع رئیسجمهوری ایران، نشانهای از تمایل این کشورها به ادامه روند کاهش تنش و تقویت روابط با ایران است، و میتواند به اجرای عملی توافقنامههای امضاشده بین ایران و عربستان، به ویژه توافقات امنیتی منجر شود.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DDT
@Kayhan_online
🔰 ابطحی: از روحانی ضربه خوردیم نباید این سیاست را تکرار کنیم
🔸معاون حقوقی و پارلمانی در دولت اصلاحات و رئیس دفتر خاتمی در آن دولت گفت: حمایت اصلاحطلبان از حسن روحانی به جریان اصلاحطلبی ضربه زد.
🔸محمدعلی ابطحی به فرارو گفته است: «بخشی از افرادی که نامشان به عنوان کاندیدای انتخابات مطرح میشود، بیشتر جنبه تبلیغاتی وجود دارد. با این وجود جامعه ما به تحولاتی بزرگ در حوزه سیاست خارجی، اقتصاد و مسائل اجتماعی نیازمند است؛ بنابراین تاکید من بر این است که هر شخصی رئیسجمهور کشور شود، راه دشواری را در پیش خواهد داشت.»
🔸این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: «تا وقتی که اعلام رسمی کاندیداتوری از سوی اشخاص حقیقی مطرح نشود، ترجیح میدهم درباره اقبال افراد صحبت نکنم، اما در مجموعه اصلاحطلبان، با انگیزه اصلاحطلبی، که موفقترین دوره مدیریت بعد از انقلاب را در کشور داشتند، افراد زیادی وجود دارند که برحسب شرایط میتوانند در پست ریاست جمهوری ایفای نقش کنند، البته مشروط بر آن که بحرانهایی شبیه به ماجرای رد صلاحیتها در کار نباشد.
🔻اگرچه اصلاحطلبان در انتخابات مجلس فعال نبودهاند و بسیاری از آنان در انتخابات شرکت نکردهاند، اما انتخابات ریاست جمهوری، یک مرحله جدید سیاسی است و گرچه به شخصه چندان امیدوار نیستم، اما نمیشود یک گروه سیاسی، همان روال گذشته را ادامه دهد، بلکه باید فعال شود تا واکنش طرف مقابل را ببیند.»
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DDS
@kayhan_online
🔰 چند نکته درباره نرخ مشارکت صلاحیت و تعهدات نامزدهای انتخابات
👤 #محمد_ایمانی
🔸برخی افراطیون مدعی اصلاحات و اعتدال، شرط افزایش یا کاهش مشارکت عمومی در انتخابات را «بودن/ نبودن» و «تایید/ عدم تایید» نامزدهای مورد حمایت آنها میدانند. آنها همچنین مشارکت خود را مشروط به تایید فلان یا بهمان نامزد وانمود میکنند.
🔸این ادعا در حالی است که تندروترین نامزدهای این طیف (مصطفی معین، تاجزاده، و برخی سران گروهک نهضت آزادی و حزب منحله مشارکت)، در انتخابات شورای شهر دوم و یا در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ حضور داشتند؛ اما در انتخابات شورای شهر، پایینترین میزان مشارکت رقم خورد، و در انتخابات ۸۴، مصطفی معین در میان ۸ نامزد، پنجم شد. (بعد از احمدینژاد، هاشمی رفسنجانی، کروبی، قالیباف، و بالاتر از لاریجانی و مهرعلیزاده)
🔸آنها همچنین برخلاف ژست مخالفخوانی و قهر و ناز، در انتخابات اخیر مجلس، ۱۶۵ نامزد رسمی (و چند ده نامزد چراغ خاموش) داشتند و حالا هم ادعا میکنند که دارای فراکسیون ۸۰ تا ۱۰۰ نفره در مجلس هستند.
🔸موضوع دیگری که نشانه بیصداقتی این طیف با مردم است، توقعآفرینی بیقاعده قبل از هر انتخابات، و مسئولیتناپذیری و مظلومنمایی و ادعای بیاختیاری پس از پیروزی در برخی انتخاباتها (سالهای ۱۳۷۶، ۱۳۸۰، ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶) است.
🔸بر این مبنا، هر کدام از این افراد یا همطیفانشان اگر نامزد شدند، باید قبل از هرگونه صلاحیتسنجی ابتدائی، از آنها اقرار گرفت که ادعای فقدان اختیارات، دروغ است.
🔸با این تفاصیل، ریاست جمهوری جایگاه خطیری است و شورای نگهبان باید فارغ از همه هیاهوهای سیاسی، حداقل شرایط نامزدی را طبق اصل ۱۱۵ قانون اساسی در داوطلبان احراز کند:
🔻«رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور».
#نگاه
https://kayhan.ir/001DD1
@Kayhan_online
🔰 مردمی به خوبی مردم ایران پیدا نمیشود
📝 #در_مکتب_امام
@kayhan_online
14030309.pdf
19.02M
📰 #روزنامه_کیهان
🔰 تمام صفحات کیهان امروز در یک نگاه
@Kayhan_online