🔰 پرونده هستهای برخلاف سال ۹۲ نمیتواند تاثیرگذار اصلی در انتخابات باشد
🔸یک رسانه وابسته به اپوزیسیون اذعان کرد رأیدهندگان ایرانی برخلاف سال ۱۳۹۲ نسبت به پرونده هستهای بیاعتنا هستند.
🔸وبسایت رادیو فردا در تحلیلی نوشت: یازده سال پیش، در خردادماه ۱۳۹۲، وقتی حسن روحانی در رقابتهای تبلیغاتی انتخابات ریاست جمهوری از جیب خود کلیدی بیرون آورد و وعدۀ باز شدن قفل تحریمهای هستهای را مطرح کرد، نقطۀ عطفی در باب اهمیت فعالیتهای هستهای پدید آمد؛ ترازی تازه برای ارزیابی وعدهها و شعارهای انتخاباتی و عملکرد رؤسای جمهور در ایران.
🔻روحانی با عنایت به همان وعدهها برای رفع تحریمها و توافق با قدرتهای جهانی موفق شد بر رقبای خود که رویکرد مشخص و راهگشایی در قبال گفتوگوهای هستهای و تحریمهای شورای امنیت نداشتند، پیروز شود.
🔻او در شرایطی موفق شد از گفتمان «حل مسئله هستهای» برای پیروزی خود در انتخابات آن سال بهره ببرد که شورای امنیت سازمان ملل در مدت هشت سال ریاست جمهوری محمود احمدینژاد، شش قطعنامه علیه تهران تصویب کرده و با این حال، رئیسجمهور وقت آن قطعنامهها را «کاغذپاره» خوانده بود.
🔻حالا گروهی از تندروهای وابسته به حلقههای مرکزی قدرت، نگران تکرار تجربۀ سال ۹۲ هستند.
🔻بهنظر میرسد پس از ۱۸ ماه، کشورهای غربی و بهویژه اروپایی به این نتیجه رسیدهاند که رویکرد پیشین در قبال ایران پاسخگو نیست و مقامهای جمهوری اسلامی قصد ندارند گامی مثبت در جهت تنشزدایی و اعتمادسازی بر سر برنامۀ هستهای خود بردارند.
🔸حتی کسانی که در جریان رقابتهای انتخاباتی از لزوم احیای برجام و مذاکرات هستهای و رفع تحریمها سخن بگویند، نمیتوانند چشم خود را بر عمر کوتاه دستاوردهای دیپلماسی دولت حسن روحانی در این عرصه ببندند. با وجود شوق و امیدی که بعد از حصول آن توافق در ایران ایجاد شد، همۀ آرزوهای آن دوران خیلی زود بر باد رفت و حالا دیگر از برجام، چیزی جز یک نام باقی نمانده است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DQ5
@kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بسته ۲۰ گیگابایتی هدیه برای استفاده از پیامرسانهای داخلی
وزیر ارتباطات:
🔸بسته ۲۰ گیگابایتی ترافیک شبکههای اجتماعی داخلی را برای همه مردم در نظر گرفتهایم که با کد دستوری که پیامک خواهد شد قابل فعالسازی است.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امضای تفاهمنامه همکاری قضایی بین ایران و قطر
@Kayhan_online
🔴 رسانههای رژیم صهیونیستی از ضربه مستقیم حزب الله به شرکت تسلیحاتی «رافائل» این رژیم خبر دادند
🔸این رسانه ها همچنین از قطع جریان برق در بسیاری از مناطق شهر «صفد» در جریان حملات موشکی امروز حزب الله خبر دادند.
@Kayhan_online
پاسخ به سؤالات و شبهات فلسطین و مقاومت- ۴
🔰 اشغال سرزمین فلسطین توسط صهیونیسم
سرزمين فلسطين چگونه توسط صهیونیستها اشغال گرديد؟
🔻صهيونيسم، مولود دوران تحول و انتقال سرمايهداري غرب به مرحله امپرياليسم نيز به شمار ميرود. در اين دوره، همه قدرتهاي بزرگ براي تأمين منافع استعماري، فعالانه در پي يافتن جاي پايي محكم، در غرب آسیا شدند.
🔻براي دستيابي به اين هدف، نخستين بار ناپلئون بناپارت (امپراتور فرانسه)، به جلب همكاري يهوديان عليه امپراتوري عثماني دست زد كه البتّه در اين كار توفيقي به دست نياورد. سپس، بيسمارك (صدراعظم سابق آلمان) براي پاسداري از خط راه آهني كه قرار بود از آلمان به بغداد كشيده شود، به جذب و به كارگيري يهوديان پرداخت.
🔻اما سرانجام، انگليس با ترغيب يهوديان اروپاي شرقي، روسيه و غرب، براي مهاجرت به فلسطين به تشكيل يك دولت يهودي كه حافظ منافع آن كشور باشد، دست يافت.
🔸خاندان سرمایهدار رُوچیلْد که از مهمترین یهودیانی بودند که صهیونیسم را پذیرفتند، نقش بسزایی در اشغال فلسطین و تأسیس اسرائیل داشتند.3 هدف مهم صهیونیسم، گردآوردن یهودیان جهان در یک منطقه (فلسطین) برای تشکیل دولت یهودی و تأسیس کشور بزرگ یهود بود.
🔸در اوایل قرن بیستم صهیونیستها با استفاده از سلطه انگلستان بر فلسطین، راهحلّ تشکیل یک کشور یهودی را مطرح کردند. کوشش صهیونیستها نتیجه بخشید و توانستند نظر «لرد بالفور» وزیر خارجه انگلیس را جلب کنند. سرانجام در نوامبر ۱۹۱۷ اعلامیه بالفور در مورد تصویب طرح تاسیس «کانون ملّی یهود» در سرزمین فلسطین، در کابینه انگلستان منتشر شد8 و آمریکا نیز از این طرح حمایت کرد. سرانجام درآوریل ۱۹۲۰ متّفقین و جامعه ملل، قیمومت فلسطین را رسماً به انگلستان واگذار کردند.
🔸پس از اعلام موجودیت رژیم اشغالگر قدس توسط بن گوریون، اوّلین جنگی که این رژیم علیه فلسطین و کشورهای عربی منطقه به راه انداخت به جنگ ۱۹۴۸ معروف است. در طی این جنگ صهیونیستها ۷۸ درصد خاک فلسطین را تحت اشغال خود درآوردند و نخستین مرحله آوارگی بزرگ فلسطینیان به وقوع پیوست. در مه سال ۱۹۴۹ اسرائیل به عضویت سازمان ملل درآمد.
#پاورقی
https://kayhan.ir/001DP3
@Kayhan_online
🔰 پایان خاموشیها با اقدامات جهادی دولت سیزدهم
🔸در دولت هفتم و هشتم ۶۰ درصد و نهم و دهم ۶۸ درصد و در دولت یازدهم و دوازدهم فقط ۲۳ درصد رشد تولید برق داشتیم و دولت سیزدهم با ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق دولت را تحویل گرفت اما توانست بساط خاموشیها را جمع کند.
🔸مردم به دلیل ناترازی برق و عدم افزایش ظرفیت تولید در دولت گذشته، خاموشیهای طولانیمدت و بدون برنامه را تجربه میکردند اما با آغاز به کار دولت سیزدهم و تلاش برای تامین برق پایدار، از بروز خاموشیها جلوگیری شد و در سه سال گذشته در تابستان قطعی برق نداشتیم.
🔸ناترازی حاصل عدم توسعه ظرفیت نیروگاهی در دو دولت قبل شکل گرفته بود که از سال ۱۳۹۶ آغاز و در سال ۱۴۰۰ این ناترازیها تبدیل به قطعی برق به ویژه در بخش خانگی شد؛ به طوری که در تابستان ۱۴۰۰ از ۲۹ اردیبهشت تا پایان شهریورماه به صورت گسترده و بدون برنامه خاموشیها را داشتیم.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001DPk
@Kayhan_online
19.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پزشک نروژی:
🎥 ارتش اسرائیل با حملات خود، بیمارستانهای غزه را به کشتارگاه تبدیل کرده است
@Kayhan_online
🔰 پخش مناظرههای انتخاباتی بهصورت زنده از رادیو
🔸دبیر ستاد انتخابات معاونت صدای جمهوری اسلامی ایران گفت: برنامههای مناظرههای انتخاباتی نامزدها در سیما نیز بهصورت زنده برروی آنتن شبکههای رادیویی«انتخاب» و «ایران» خواهد رفت.
🔸به گزارش خبرنگار کیهان، رضا کوچک زاده تهمتن دبیر ستاد انتخابات معاونت صدای رسانه ملی در نشست خبری گفت: بعد از شهادت آیتالله سید ابراهیم رئیسی و همراهان وی در حادثه تلخ سقوط بالگرد، براساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی ستاد انتخابات رادیو شکل گرفت و متناظر با آن دستورالعمل برنامهسازی رادیو آماده و دستور راهاندازی رادیو «انتخاب» صادر شد.
🔸مدیر رادیو «انتخاب» با بیان اینکه از پنجم خرداد امسال شاهد راهاندازی رادیو «انتخاب» بودیم و این رادیو تا یک روز بعد از برگزاری انتخابات (۹ تیر) ادامه خواهد داشت افزود: تجربه چند دوره برگزاری رادیو «انتخاب» ما را به سطح جدیدی از ارتباطگیری با مخاطب رسانده که شامل ارتباط مردم با مردم، مردم با مسئولین، مسئولین با مسئولین و مسئولین با مردم است.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001DPr
@Kayhan_online
🔰 دنیای اقتصاد: با وجود تحریمها تجارت خارجی ایران رونق گرفته است
🔸روزنامه اصلاحطلب مایل به غرب اذعان کرد: تعاملات و تجارت خارجی کشور در دولت آقای رئیسی گسترش یافته است و دست دولت بعدی را در زمینه بیاعتنایی به تحریمها باز کرده است.
🔸دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: صادرات نفت ایران به چین در ماه مه، رکورد هفتماهه خود را شکست. پکن در طول این ماه، روزانه معادل یکمیلیون و ۵۴۰هزار بشکه نفتخام از تهران خریداری کرده است. به لطف مشتریانی مانند چین، مبادلات نفتی افزایش داشته و این روند موجب شده است ایران در سال گذشته میلادی رکورد افزایش تولید اوپک را ثبت کند.
🔸همچنین شواهد نشان میدهد پاکستان با نادیده گرفتن تهدیدها به اجرای پروژه مشترک خط لوله انتقال گاز میان دو کشور، مصمم است. به گزارش بلومبرگ، بلوک کشورهای تحریمشده توسط آمریکا، دارای پتانسیل برقراری تجارت دو و چندجانبه با یکدیگر هستند تا بتواند از آنها در برابر جنگ اقتصادی واشنگتن محافظت کند. این موارد به معنی آن است که رئیسجمهور بعدی ایران، حداقل در صادرات نفتخام برای حفظ شرایط فعلی کار چندان دشواری نداشته باشد.
🔸حجم صادرات نفتخام ایران به چین در ماه مه، بهدنبال بهبود شرایط و حاشیههای سود پالایشگاهی بهویژه در پالایشگاههای مستقل چینی، به بالاترین رقم طی هفت ماه گذشته رسید. به نوشته بلومبرگ، اطلاعات شرکت کپلر نشان میدهد چین تنها در طول ماه گذشته میلادی، روزانه برابر با یکمیلیون و 540هزار بشکه نفتخام از ایران وارد کرده که بالاترین رقم از ماه اکتبر بوده است.
🔸پالایشگاههای مستقل چین که اصطلاحا به آنها تیپات نیز میگویند؛ در سال 2024 میلادی با حاشیههای ضعیف سوددهی برای تولید انواع سوخت، مواجه بودهاند. امری که موجب کاهش سطح فعالیتهای آنها شد. این دسته از پالایشگاهها، معادل ربع کل ظرفیت پالایش نفتخام چین را به خود اختصاص میدهند و در عین حال از پیشگامان تولید گازوئیل نیز محسوب میشوند.
🔻نکته قابلتامل آنکه سود فرآوری نفتخام به بنزین و گازوئیل از ابتدای آوریل افزایش یافته تا جاییکه به بالاترین رقم فصلی خود طی 10 سال گذشته رسیده است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DQ4
@Kayhan_online