🌦 #آب_و_هوا | تهران | 2 آبان ۱۳۹۷
🔹برای اطلاع از آب و هوای سایر شهرها به نشانی زیر مراجعه کنید👇
http://kayhan.ir/fa/weather
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 صدبار هم اگر به 96 برگردیم به بدتر از چوب خشک رأی میدهم(!)
🔸 عضو شورای مرکزی کارگزاران میگوید با آمارها و دستاوردهای چشمگیر دولت که روحانی در دیدار با کارشناسان اقتصادی گفت موافق هستم.
سعید لیلاز در گفتوگو با روزنامه شرق، اظهار داشت: در سالهای گذشته به ویژه در ماههای اخیر جلسات متعددی در سطح وزارتخانهها چه در سطح معاونان وزیر چه در سطح وزرا و چه مدیران کل داشتهایم، بنابراین خود این تعاملی که بین دولت با اقتصاددانها و کارشناسان اقتصادی وجود دارد، بسیار خوب بود. او اظهار کرد: آقای رئیسجمهور در این جلسه تاکید کرد که این گونه جلسات را هم خودشان ادامه خواهند داد و هم در سطح وزارتخانهها نیز تداوم پیدا خواهد کرد و این در حالی است که به صورت منظم آقای نوبخت و آقایان را ملاقت میکنیم.
وی گفت: رئیسجمهور در این جلسه بسیار خوشبین بود به اینکه یک رشته اقدامات اصلاحی بسیار عمیق از اوایل آبانماه در کشور اتفاق خواهد افتاد.
او اضافه کرد: در این حال، رئیسجمهور در برخی از حوزهها معتقد بود که دولت در گذشته خیلی بهتر از این میتوانست عمل کند و قول بهبود عملکرد را داد. از سوی دیگر عملکرد چهارسال دوره اول خود را بر مبنای شواهد آماری ارائه و توضیح داد که در کدام قسمتها دستاوردهای چشمگیری داشتهایم. من هم با این آمارها و دستاوردها کاملا موافق هستم و به همین دلیل تکرار میکنم که اگر صدبار دیگر هم به سال 96 برگردیم. دوباره به آقای روحانی رأی خواهم داد و همچنان از سیاستهای اجرائی دولت تا قبل از شروع تحریمها قویا حمایت میکنم.
یادآور میشود لیلاز، تاریخ خوانده اما هماکنون قائممقام فروش ایرانخودرو دیزل است. وی دو هفته قبل در گفتوگو با یورونیوز تصریح کرده بود اگر به جای روحانی چوب خشک بود، با اختیاری که روحانی دارد، بهتر از او در مدیریت اقتصادی عمل میکرد.
او بعد از ملاقات با روحانی نیز گفته بود خفهخون بگیریم بهتر است اما بعدا گفت چون قصد مصاحبه نداشته این حرف را زده است…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/145475
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 آمارهای بانک مرکزی نشان داد
کاهش 99 درصدی داراییهای خارجی کشور در دولت تدبیر و امید!
🔸 براساس آمار بانک مرکزی، طی پنج سالی که از روی کار آمدن دولت حسن روحانی میگذرد، داراییهای خارجی بانک مرکزی با سقوط شدیدی مواجه شده و 99 درصد کاهش یافته است!
داراییهای خارجی بانک مرکزی عبارتند از طلا، طلا نزد صندوق بینالمللی پول، ارز، ارزهای تهاتری و مواردی از این قبیل.
به عبارت دیگر، آنچه بانک مرکزی از راه درآمدهای ارزی خود کسب میکند، باعث افزایش خالص داراییهای این بانک میشود، بر همین اساس نگاهی به آمارهای رسمی بانک مرکزی انداختیم تا وضع داراییهای خارجی این بانک را رصد کنیم.
متاسفانه آمارهای مذکور نه تنها بیانگر کاهش داراییهای بانک مرکزی بود، بلکه نشان می داد داراییهای بانک با یک سقوط آزاد مواجه شده است، چراکه رقم این داراییها در سال 92 (سال نخست روی کار آمدن دولت روحانی) رقمی در حدود 168 هزار میلیارد تومان بوده که در پایان سال گذشته به دو هزار میلیارد تومان کاهش یافته است!
هرچند در سال 93 هم روند پیشین داراییها ادامه داشت (چنانچه داراییهای خارجی بانک مرکزی در این سال معادل 158 هزار میلیارد تومان بود) اما از سال 94 روند نزولی این داراییها شدت گرفت و در سالهای 94، 95 و 96 به ترتیب ارقام هزار و 936، هزار و 924 و دو هزار و 167 میلیارد تومان را به ثبت رساند!
لذا بر اساس این آمار، خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی نسبت به ابتدای دولت نزدیک به 99 درصد کاهش پیدا کرده است!!
برای درک بهتر این داراییها باید گفت، یکی از اجزای مهم دارایی خارجی بانک مرکزی، ذخایر ارزی بانک مرکزی می باشد که عمدتاً یکی از اجزایی است که محرمانه بوده و در خصوص مقدار آن و نوع ارزهای موجود در سبد ارزی بانک مرکزی اطلاعات به روز وجود ندارد. بانک مرکزی ارز از دولت (درآمد ارزی دولت حاصل از نفت) میگیرد و ریال به دولت (بر اساس قیمت ارز تعیین شده در بودجه) میدهد و دولت نیز با انتقال ریال در جامعه منجر به رشد نقدینگی میگردد. قابل ذکر است وقتی بانک مرکزی از هر عضوی از اقتصاد (چه دولت و چه از بازار آزاد از طریق صرافیها) ارز خریداری کند و ریال به بیرون منتشر کند، پایه پولی افزایش مییابد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/145447
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 قربانی کردن منافع ملی برای افراد در دولت به یک روند تبدیل شده است
🔸 روزنامه قانون در یادداشتی معرفی محمد شریعتمداری به عنوان وزیر پیشنهادی کار از سوی رئیسجمهور را قربانی کردن منافع ملی برای افراد خواند.
در بخشی از این یادداشت آمده است: قرباني كردن منافع ملي براي افراد به روندي در دولتهاي بعد از اصلاحات مبدل شده است؛ يك روز با يقهچاك كردن احمدينژاد براي اسفنديار رحيم مشايي و روزي ديگر با دفاعهاي حسن روحاني از افرادي مانند محمد شريعتمداري و دارودسته اعتداليها اين قصه ادامه پيدا ميكند. مشخص نيست كه چرا اين افراد براي راي مردم اهميتي قايل نميشوند و چند وقت يك بار اقداماتي را در دستور كار قرار ميدهند كه اعتماد عمومي را خدشهدار ميكند.
در ادامه این گزارش آمده است: «اين روزها براي آنكه فردي به نام محمدشريعتمداري را كه سابقه كاري وي زير سوال است در كابينه نگه دارند، اقداماتي را در دستور كار قرار ميدهند كه سبب اعتراضات اجتماعي شده است. بعد از آنكه بسياري از نمايندگان مجلس استيضاح عباسآخوندي و محمدشريعتمداري را به عنوان وزير صنعت، معدن و تجارت برنامهريزي كرده بودند، دولت روحاني تصميمگرفت تا با طراحي استعفا آنها را از زير تيغ استيضاح رها كند. بعد از پايان اين ماجرا، بدون هيچ تعللي نام وي به عنوان وزير وزارت كار مطرح شد كه تعجب همگان را دربرداشت.»قانون همچنین نوشته است: «نكته قابل تامل اين بود كه شريعتمداري در وزارت صمت كه با پيشينه او همخواني داشت، آن وضعيت را ايجاد كرد و امروز كه روحاني وي را براي اين وزارت جديد معرفي كردهاست بايد منتظر فاجعهاي نوين در بخش كار و تامين اجتماعي مردمي باشيم كه اين روزها به دليل سياستهاي اشتباه و نادرست افرادي مانند شريعتمداري با معيشت خود درگير هستند.»
فارغ از اینکه دولت اصلاحات نیز با پافشاری بر دفاع از مدیران حاشیهداری چون مهاجرانی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منافع ملی را قربانی مصالح افراد کرده بود بایستی به این نکته توجه داشت که انتقاد «روزنامه قانون» پیش از این بارها از سوی منتقدین دلسوز مطرح شده بود ولی همین روزنامههای زنجیرهای در دفاع از دولت یقهدرانی کرده و منتقدین را به باد فحش گرفته بودند.
http://kayhan.ir/fa/news/145469
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 چشم طمع سفیر آلمان به گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران!
🔸 سفیر آلمان در تهران که قبلا نیز علاقه شدید خود به انتقال آثار موزه هنرهای معاصر تهران به آلمان را نشان داده بود، همچنان به آثار این موزه، چشم طمع دارد!
به گزارش خبرنگار کیهان، حدود دو سال قبل بود که طرحی با عنوان واگذاری آثار موزه هنرهای تهران به کشورهای اروپایی و به طور خاص، آلمان کلید خورد. این طرح، در ظاهر یک حرکت فرهنگی برای نمایش آثار هنری موجود در گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران بود. اما از همان ابتدا، ماجرا رنگ و بویی مشکوک و حتی سیاسی یافت. به طوری که پای عناصر رژیم طاغوت هم به میان آمد و برخی رسانههای غربی مدعی شدند که آثار هنری موجود در این گنجینه، متعلق به خاندان شاه مخلوع ایران هستند! به طور مشخص، یکی از رسانههای آلمانی از این آثار با عنوان «گنجینه هنری فرح پهلوی» یاد کرد و بیبیسی نیز در گزارشی نوشت که این آثار متعلق به شهبانوی سابق ایران هستند و زمامدارانی که پس از پیروزی انقلاب در ایران روی کار آمدند، کمترین ارزشی برای این آثار قائل نشدند! این رسانهها، به این ترتیب هم به تطهیر و تبلیغ خاندان پهلوی پرداختند و هم اینکه زمینه را برای سرقت این آثار فراهم نمودند.
با گذشت دو سال، سفیر آلمان در تهران نشان داد که همچنان به آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر چشم طمع دارد! کلور برشتولد، سفیر آلمان روز یکشنبه در دیدار با سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: «ما حاضریم برای ارسال آثار موزه هنرهای معاصر به آلمان برخی از آثار فرهنگی و هنریمان را در تهران و بهطور همزمان به نمایش بگذاریم.» این درحالی است که دو سال قبل، هیچ ضمانتی برای انتقال آثار هنری مذکور نداشتند و در مقابل، برخی از عناصر حاضر در معاونت هنری وزارت ارشاد در آن زمان، پیگیر منتقل کردن آثار به آلمان بودند! پروژهای که با افشاگریهای کیهان و همچنین انتقادات برخی از هنرمندان و گروههای هنری و همچنین تغییر معاون هنری وزیر ارشاد، ناتمام ماند. اما سفیر آلمان در تهران، در دیدار اخیر خود با وزیر ارشاد باز هم این موضوع را مطرح کرد.
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/145453
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 اختیار چینش وزرا با رئیسجمهور است نه معاون اول
🔸 عباس عبدی معتقد است برای مخالفخوانی معاون اول رئیسجمهور با دولت دیر شده است.
وی در روزنامه اعتماد نوشت: تصور اصلاحطلبان آن بود که گروه اقتصادی دولت در زیرمجموعه معاون اول عمل کند. من نمیدانم که آیا این را با آقای روحانی شرط کردند یا خیر. اگر شرط کردند و معاون اولی را پذیرفتند دراین صورت در اولین لحظهای که خلاف آن را دیدند باید کنارهگیری میکردند و اگر شرط نکردند که هیچ ادعایی نمیتوانند داشته باشند. درهر صورت هنگامی که شواهد روشن حکایت از آن داشت که نهتنها مجموعه اقتصادی همسو با معاون اول نیستند بلکه دایره تنگتر شده است، تنها فرصت را برای کنارهگیری از دولت از دست داد و هنگامیکه حوادث دیماه 1396 رخ داد، این فرصت بیشتر از پیش از دست رفت و پس از اعلام دلار 4200 تومانی دیگر نهتنها نمیتواند چنین کند بلکه معلوم نیست که نتایج مثبتی از کنارهگیری احتمالیاش به دست آورد.
وضعیت آقای جهانگیری مصداق خود کرده را تدبیر نیست شده است. باید همان پارسال تابستان تصمیم نهایی را میگرفت، یا استعفا میداد یا به طور کلی در مقام یک معاون اول معمولی انجام وظیفه میکرد و هیچ مسئولیت مستقیمی را نمیپذیرفت، و درباره دلار 4200 تومانی نیز اظهارنظر نمیکرد. متاسفانه حالا دیگر برای هر اقدامی خیلی دیر شده است.
اشکال تحلیلهایی نظیر تحلیل عباس عبدی این است که القا میکند گویا جهانگیری سوپرمن بوده و قدرت اثرگذاری از وی دریغ شده است. این درحالی است که وی در سیاستگذاریهای کلان و توأم با آزمون و خطای اقتصادی دولت به ویژه در یک سال اخیر، نقش مدیریتی و کلیدی داشت. او مدیر اصلی جلسات اقتصادی دولت بوده و در موضوعاتی نظیر واردات ارز نقشآفرینی کرده است. درباره انتخاب وزرا نیز طبیعتا مردم به رئیسجمهور رای میدهند نه معاون اول رئیسجمهور، بنابراین منطقی نیست که انتخاب وزرا به عنوان حق دریغ شده(!) معاون اول قلمداد شود؛ ضمن اینکه بسیاری از وزرا از دوستان و همفکران جهانگیری هستند.
http://kayhan.ir/fa/news/145474
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 یک مسئول سازمان جنگلها:
عملیات اجرایی طرح ملی آبخیزداری تا دو ماه دیگر به پایان میرسد
🔸 یک مسئول سازمان جنگلها و مراتع کشور از اتمام عملیات مکانیکی طرح ملی آبخیزداری تا پایان آذرماه سال جاری خبر داد.
ابوالقاسم حسینپور مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی کیهان با بیان اینکه ما در کشورمان با افزایش شدت و حجم سیلابها مواجه هستیم افزود: سیل اخیر شمال کشور به خوبی نشان داد که شدت و حجم سیلابها در کشور روند افزایشی دارد و لذا باید با اقدامات پیشگیرانه از شدت خسارات این سیلابها کاست و حتی این تهدیدات را به فرصت تبدیل کرد، برهمین اساس بایستی برای استفاده بهینه از ظرفیت همین سیلابها طرحهای آبخیزداری را اجرا کرد.
وی تاکید کرد بخش زیادی از خساراتی که در سیلابهای اخیر به مردم وارد شده در مناطقی است که طرحهای آبخیزداری اجرا نشده و حتی خسارتها در مناطقی که طرحهای آبخوانداری اجرا شده به مراتب کمتر از دیگر مناطق بوده است.
حسینپور با بیان اینکه اگر بخواهیم همه مراتع کشور تحت پوشش آبخیزداری قرار بگیرد نیاز به اعتبارات وسیع و مشارکتهای همگانی داریم، افزود: خوشبختانه امسال با اذن رهبر معظم انقلاب مبلغ 200میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در کشور اختصاص یافت.
این مسئول سازمان جنگلهای کشور با بیان اینکه اقدام رهبر معظم انقلاب در تخصیص مبلغ فوق موجی از امیدواری را در بین مردم مناطق مختلف کشور ایجاد کرده است ادامه داد: مسئولین محلی نیز نگاه ویژهای به این مسئله دارند و از سویی نیز مشارکت موثر مردم در بسیاری از پروژههای آبخیز را شاهد هستیم و امیدواریم تا پایان آذرماه بخش عمده عملیات مکانیکی طرح ملی آبخیزداری و آبخوانداری به اتمام برسد و عملیات مدیریتی آن هم تا پایان سال انجام شود.
وی پیشبینی کرد با اجرای کامل طرح ملی آبخیزداری که از محل صندوق توسعه ملی انجام شده حدود یک میلیون هکتار از حوزههای آبخیز کشور برنامههای اجراییشان به اتمام برسد و علاوهبر حفظ خاک و پوشش گیاهی به پیشگیری از سیل نیز کمک کند و مشکلات تنگنای آب نیز رفع شود.
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/145445
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper