🔰 مثل رئیسی (۲)
👤 #سید_محمدعماد_اعرابی
🔸وزرای دولت دوازدهم در روزهای پایانی خدمتشان بارها چنین نامههای نگرانکنندهای را که حاکی از اوضاع آشفته اداره کشور در آن روزهاست برای حسن روحانی نوشتند و نسبت به شرایط موجود به او هشدار دادند.
🔸۱۹ تیر ۱۴۰۰ کاظم خاوازی وزیر وقت جهاد کشاورزی در نامهای از اوضاع تکاندهنده نهادههای دامی، کاهش تولید و کشتار دامهای مولد و کمبود گوشت در آینده خبر داد. آقای خاوازی درباره اوضاع آن روزها نوشت:
«موج اعتراضات گاوداران شیری و گاوداران گوشتی به هم پیوست و ضمن ایجاد صحنههای بسیار دردناک و فجیع از کشتار دامها و ریختن شیر و خون آنها در خیابانها شروع تا به تهدید بسته شدن کشتارگاهها و ایجاد بحران گوشت برای کشور در هفته پیش ختم شد.» آقای خاوازی درباره مشکلاتی که به علت عدم مدیریت مناسب امور در این زمینه،گریبانگیر کشور در آینده خواهد شد نیز مینویسد: «حذف دامهای مولد و کاهش کل جمعیت دامی، علاوهبر از دست دادن سرمایههای ژنتیکی و نظر به فاصله نسلی ۳.۵ تا ۴ سال، به هیچ وجه در میان مدت قابل جبران نبوده و کشور را با خطر کمبود شدید شیر و گوشت مواجه خواهد ساخت.»
🔸تعطیلی واحدهای تولیدی و در نتیجه بیکاری و عدم پرداخت حقوق کارگران از مشکلات رایج در روزهای پایانی دولت حسن روحانی بود. محمد شریعتمداری وزیر وقت کار در نامهای به حسن روحانی نوشت: «مدتی است دهها هزار نفر از کارگران صنعت نفت و پتروشیمی در مناطق مختلف کشور به دلیل اعتراض به مسائل مُزدی و حقوقی و عدم توجه به برخی از نیازمندیهای آنان دست به اعتصاب زده و مذاکرات مسئولین وزارتخانههای تعاون، نفت، کشور و اطلاعات تنها موجب بازگشت حدود سه هزار نفر از آنان به کار شده.» اسحاق جهانگیری معاون اول حسن روحانی با جمعبندی خود از این شرایط، اوضاع کشور در آن زمان را از زمان جنگ تحمیلی ۸ ساله هم بدتر دانست و در جلسه ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ هیئت دولت با حضور سید ابراهیم رئیسی گفت: «منابع کشور ته کشیده... آقای رئیسی در چنین شرایطی مسئولیت اداره کشور را بر عهده گرفتند.»
🔸«رئیسی عزیز» اما با آه و ناله پشت تریبونهای رسمی، این مشکلات را به میان مردم نکشاند. او ترجیح داد بازنمایی رسانهای از رئیسجمهوری اسلامی ایران چهرهای امیدوار، قوی و مصمم برای رفع مشکلات بزرگ و انجام کارهای بر زمین مانده باشد. برای همین آستین همت را بالا زد و با امید به آینده و تلاش شبانهروزی اوضاع وخیم به جا مانده از دولت دوازدهم را سامان داد. ۲ سال و ۹ ماه بعد وقتی او با پرواز اردیبهشت، مسافر آسمان شد. برخلاف سال ۱۴۰۰ ذخیره کالاهای اساسی کشور برای ۶ ماه بعد نیز تأمین بود. خزانه کشور چیزی بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان موجودی داشت و صندوق ذخیره ارزی که در دولت دوازدهم تبدیل به قلکی برای مخارج امور روزمره کشور شده بود؛ با پرداخت سهم سالیانهاش در دولت سیزدهم جایگاه راهبردی خود برای نسل آینده را باز یافته بود.
🔸سید ابراهیم رئیسی در دو سال و ۹ ماه خدمتش بیش از ۸ هزار و ۷۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه فعال را احیا کرد و به چرخه تولید بازگرداند. او توانست پروژههایی که سالها در دولتهای مختلف بر زمین مانده بود را به انجام برساند؛ بیمارستان امام خمینی(ره) شهریار پس از ۳۴ سال، فرودگاه شهدای سقز پس از ۲۷ سال، راهآهن بستانآباد-خاوران پس از ۲۲ سال، سد گرمیچای پس از ۲۰ سال، راهآهن همدان-سنندج پس از ۱۸ سال، مجتمع پتروشیمی گچساران پس از ۱۷ سال، طرح آبرسانی غدیر برای استان خوزستان پس از ۱۵ سال، سد غدیر باباحیدر پس از ۱۵ سال، بیمارستان امام حسین(ع) فسا پس از ۱۲ سال، سد چمشیر پس از ۱۱ سال و دهها پروژه و طرح زیربنایی و نیمهکاره دیگر پس از سالها معطلی همگی در دولت شهید رئیسی به اتمام رسید.
🔸آیتالله رئیسی مصداق فرصتشناسی برای خدمت به خلق بود. کاری که خمینی عزیزمان آن را «بالاترین عبادت» میدانست: «وظيفه ما و همه دست اندركاران است كه به اين مردم خدمت كنيم و در غم و شادى و مشكلات آنان شريك باشيم كه گمان نمىكنم عبادتى بالاتر از خدمت به محرومين وجود داشته باشد.» سید ابراهیم رئیسی در زمانی کم، خدماتی بسیار ارائه داد و حالا میشود به جای «امیرکبیر» او را برای مسئولین فعلی و آینده مثال زد: مثل رئیسی باش.
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سازمان هواشناسی: فردا در غالب مناطق کشور جوی آرام حاکم است
@Kayhan_online
🔰 «محمود عباس» و تکمیل خیانت خود به آرمـان ملت فلسـطین
🔸اشاره: این روزها اخبار و گزارشهای زیادی از خیانتهای تشکیلات خودگردان فلسطین و رئیس آن «محمود عباس» در رسانهها منتشر میشود. قطع پخش شبکه الجزیره از فلسطین، حملات گسترده به اردوگاههای آوارگان فلسطینی و تلاش برای خلع سلاح گروههای مقاومت، حملات به نیروهای مقاومت و به شهادت رساندن شماری از آنها به طوری که حتی تعجب رژیم صهیونیستی را نیز برانگیخته است بخشی از این اقدامات میباشد.
🔸رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، محمود عباس، تلاش کرده است تا در شرایطی که رویدادها در غزه، کرانه باختری و در سرتاسر منطقه با سرعتی بسیار بیشتر از آنچه که این سیاستمدار هشتاد ساله قادر به مدیریت آن است، پیش میروند، خود را در صحنه نگه دارد. این رزوها، در بحبوحه نسل کشی اسرائیل که به مدت ۱۴ ماه بیوقفه در غزه جریان دارد، نیروهای امنیتی عباس با وقاحت چندین مبارز برجسته مقاومت را در جنین کشتند تا اسرائیلیها و حامیان مالی آمریکایی آنها را راضی کنند.
🔸زمانی که رئیسجمهور وقت ایالات متحده، دونالد ترامپ، در ژانویه ۲۰۲۰ از آنچه که بهعنوان «معامله قرن» شناخته میشود، رونمایی کرد- پیشنهادی که بهطور کامل با اسرائیل در تمام مسائل اختلافی همراستا بود – محمود عباس گفت: «میخواهم به این دو نفر ترامپ و نخستوزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو بگویم که قدس برای فروش نیست و حقوق ما برای فروش یا چانهزنی نیست. معامله شما و این توطئه، اتفاق نخواهد افتاد... ما هزار بار میگوییم نه، نه، نه به معامله قرن».
🔻با این حال، زمانی که ترامپ در ۵ نوامبر(۱۵ آبان) دوباره انتخاب شد، عباس تماس گرفت و به او تبریک گفت و وعده داد که بر روی یک توافق سیاسی با او کار کند، توافقی که خود او پنج سال پیش بهطور کامل رد کرده بود.
🔸به مدت بیش از یک سال، عباس تحت فشار آمریکا بوده است تا جانشینی را منصوب کند که به اندازه او در طول دوره طولانی خود مطیع اسرائیل و آمریکا باشد. «کاندولیزا رایس»، که مشاور امنیت ملی رئیسجمهور جورج بوش بود، در یادداشتهای خود در سال ۲۰۱۱ به نام «هیچ افتخاری بالاتر» به یاد میآورد که در سال ۲۰۰۳، گروهی از افراد، از جمله او، «بوش»، «جورج تنت»، رئیس سیا و «آریل شارون»، نخستوزیر اسرائیل در آن زمان، عباس را بهعنوان رهبر مردم فلسطین انتخاب کردند.
🔸زمانی که سازمان فتح در سال ۱۹۷۴ برنامه ۱۰ مادهای خود را تصویب کرد و راه را برای یک توافق سیاسی بر اساس شناخت اسرائیل در ازای ایجاد یک دولت فلسطینی ناقص هموار کرد، عباس به عنوان شخصی معروف شده بود که از کنار گذاشتن هر نوع مقاومت مسلحانه بهویژه در برابر اشغالگری اسرائیل حمایت میکند. در مورد این ایدئولوژی سیاسی، «ابویاد»، که پس از عرفات بهعنوان جانشین منتخب در جنبش فلسطینیان قبل از ترور خود در سال ۱۹۹۱ توسط رژیم صهیونیستی شناخته میشد، گفته بود: «چیزی که بیش از همه مرا میترساند این است که خیانت یک روز به امر عادی تبدیل شود».
🔸در حالی که جنگ نسلکشی اسرائیل در غزه وارد پانزدهمین ماه خود میشود و هیچ نشانهای از پایان این جنگ دیده نمیشود و در حالی که اسرائیل برای اشغال طولانیمدت غزه آماده میشود و بهطور تهاجمی سیاست الحاق۵ مؤثر منطقه «سی» در کرانه باختری را پیش میبرد، به نظر میرسد که دولت فاشیست کنونی اسرائیل در آستانه کنار گذاشتن عباس به نفع یک توافق امنیتی جدید است.
🔸صرفنظر از این که در آینده نزدیک چه بر سر عباس خواهد آمد، در حالی که او وارد آخرین روزهای زندگیاش میشود، اسرائیل اطمینان خواهد یافت که او آخرین رهبر فلسطینی است که تمام عناوینی را که نهادهای فلسطینی را تعریف میکند مثل رئیس تشکیلات خودگردان، رئیس سازمان آزادیبخش فلسطین، رهبر فتح و رئیس دولت فلسطین با خود حمل میکند.از منظر اسرائیلیها، او دیگر وظایف خود را انجام داده است و اکنون زمان راهحل نهائی فرا رسیده است.
#دریچهای_به_جهان
https://kayhan.ir/001GwV
@Kayhan_online
🔰 فارین پالیسی: ترامپ قبلا یک بار در مقابل ایران شکست خورده است
🔸«نظریه مرد دیوانه» ترامپ در برابر ایران کارایی ندارد، چرا که دست ترامپ برای ایران رو شده است.
🔸این تحلیل را «فارین پالیسی» نشریه تخصصی سیاست خارجی در آمریکا منتشر کرد و نوشت: دونالد ترامپ در دوران ریاستجمهوری خود از «نظریه مرد دیوانه» استفاده کرد تا خود را رهبری غیرقابل پیشبینی و خطرناک جلوه دهد. اما آیا این رویکرد توانست ایران را وادار به تغییر رفتار کند، یا صرفاً به تشدید بحران منجر شد؟
🔸ترامپ، به خاطر روشهای غیرمعمول خود در سیاست خارجی شهرت دارد. یکی از تاکتیکهایی که به طور مکرر توسط او به کار گرفته شده، چیزی است که تحلیلگران آن را «نظریه مرد دیوانه» مینامند. این نظریه، که ریشههای آن به رفتار ریچارد نیکسون در دوران جنگ سرد بازمیگردد، مبتنی بر این ایده است که رهبران میتوانند با نمایش غیرقابل پیشبینی بودن و تهدید به اقدامات شدید، طرف مقابل را وادار به امتیازدهی کنند. اما آیا این استراتژی در برابر ایران موفقیتآمیز بود یا به تشدید تنشها منجر شد؟
🔸نظریهای که شکست خورد! رزانه مکمانوس، استاد علوم سیاسی دانشگاه پن استیت اشاره میکند که «نظریه مرد دیوانه» تنها زمانی مؤثر است که طرف مقابل باور کند رهبر مربوطه واقعاً در مورد یک موضوع خاص غیرقابل پیشبینی است. او توضیح میدهد: «اگر رهبر مربوطه بیش از حد غیرمنطقی به نظر برسد، اعتماد به تهدیدهای او کاهش مییابد و استراتژی شکست میخورد.»
🔸در مورد ترامپ، بسیاری از تحلیلگران معتقدند که رفتار او بیش از حد پیشبینیپذیر شده بود. تصمیم او برای عدم واکنش نظامی به سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران در ژوئن ۲۰۱۹، این پیام را ارسال کرد که ترامپ تمایلی به ورود به جنگ ندارد. این تناقضات باعث شد که ایران، تهدیدهای او را جدی نگیرد.
🔸مکمانوس در این باره هشدار میدهد: «رهبران باید مراقب باشند که شهرتشان به دیوانگی به یک نقطه ضعف تبدیل نشود.» در نهایت، اگر ترامپ بخواهد دوباره از این استراتژی استفاده کند، باید به این نکته توجه کند که رقبای او، از جمله ایران، اکنون به خوبی با این بازی آشنا هستند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Gxk
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اشاره رهبر انقلاب به مواضع صریح و قاطع رئیس جمهور محترم در مورد رژیم صهیونیستی و تحرکات آمریکا که دل مردم را شاد کرد
🔻یکی از مواضع صریح ضداستکباری دکتر پزشکیان در سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی
@Kayhan_online
🔰 تداوم خدمت و اصلاح در تاریخ ایران از امیرکبیر تا رئیسی
👤 #محمد_محمدی
🔸تاریخ پر فراز و نشیب ایران، همواره شاهد ظهور شخصیتهایی بوده است که با اندیشه والا و همت بلند، نقشی بیبدیل در سرنوشت این سرزمین ایفا کردهاند. در این میان، نام دو مرد بزرگ، میرزا تقیخان امیرکبیر و شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی، به عنوان دو الگوی ماندگار از حکمرانی مصلحانه و خدمت بیمنت، درخششی ویژه دارد. رهبر معظم انقلاب، با بیانی شیوا، این تشابه را چنین ترسیم فرمودند: «امیرکبیر ۳ سال بر کشور حکومت کرد و کارهای بزرگی را بنیانگذاری کرد، شهید رئیسی عزیز هم ۳ سال ریاست کرد و کارهای خوبی انجام داد و بعضی کارها را پایهگذاری کرد که ثمرهاش را انشاءالله بعدها کشور خواهد دید.» این کلام گهربار، نه تنها بیانگر عمق خدمات این دو بزرگوار است، بلکه ما را به تأملی ژرف در وجوه اشتراک میان اندیشه و عمل آنها فرامیخواند.
🔸یکی از برجستهترین شباهتهای میان امیرکبیر و شهید رئیسی، تمرکز جدی بر اصلاحات اقتصادی و مالی بود. امیرکبیر در دورانی که اقتصاد کشور دچار نابسامانیهای فراوان بود، با اقداماتی شجاعانه همچون اصلاح نظام مالیاتی، تعدیل بودجه، و ایجاد حساب واحد خزانه، تلاش کرد تا پایههای اقتصادی کشور را استحکام بخشد. او با مبارزه با فساد و رانت، سعی در برقراری عدالت اقتصادی داشت. شهید رئیسی نیز در شرایطی مشابه، با میراثی از مشکلات اقتصادی و تورم فزاینده، سکان دولت را برعهده گرفت. حذف ارز ترجیحی (دلار ۴۲۰۰ تومانی)، اصلاح ساختارهای مالیاتی، عادلانهسازی یارانهها و آزادسازی داراییهای دولت به بخش خصوصی، از جمله اقدامات مهم دولت سیزدهم در راستای اصلاح ساختار اقتصادی کشور بود. هر دو شخصیت، با درک صحیح از اهمیت اقتصاد در اقتدار ملی، تمام توان خود را برای بهبود وضعیت معیشت مردم و رونق اقتصادی کشور بهکار گرفتند.
🔸یکی از جنبههای مشترک و در عین حال دشوار در مسیر خدمت امیرکبیر و شهید رئیسی، مواجهه با دشمنیها و مخالفتهای شدید از سوی کانونهای قدرت و ثروت داخلی و نیز دشمنان خارجی بود. هر دوی این شخصیتهای برجسته، در راه اصلاح ساختارها، مبارزه با فساد و تلاش برای استقلال و پیشرفت کشور، با موانع و مخالفتهای جدی از جانب گروههای ذینفع داخلی و قدرتهای خارجی مواجه شدند.
🔸او نه با شعار، بلکه با عمل، نشان داد که دغدغه اصلیاش خدمت به مردم و اعتلای ایران اسلامی است. بنابراین، میتوان شهید رئیسی را به عنوان «امیرکبیر زمان» دانست؛ شخصیتی که با اخلاص و فداکاری، در راه خدمت به مردم و پیشرفت کشور گام برداشت و میراثی ماندگار از خود به جای گذاشت.
#مقاله_وارده
https://kayhan.ir/001GxR
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فرمانده کل سپاه پاسداران: سرنوشت نظام سوریه روی زمین مشخص شد
🔸سردار سلامی درباره اهمیت و جایگاه نیروی زمینی گفت: ما دیدیم که سرنوشت سوریه روی زمین مشخص شد؛ آنجا نبردها فقط زمینی بود.
🔸نیروهای زمینی حتی به مرور که فناوریها در عرصه هوایی و فضایی تکامل پیدا میکنند، نقش این نیرو برای تحقق اهداف نهایی هر جنگی قاطع، تمام کننده و تعیین کننده است.
@Kayhan_online
🔰 پیشبینی دانشمند آمریکایی از سقوط ۱۲ ماهه اوکراین
🔸«رابرت کاگان»، کارشناس و دانشمند علوم سیاسی آمریکایی در مقالهای پیشبینی کرده است که اوکراین بدون کمک واشنگتن ظرف مدت ۱۲ تا ۱۸ ماه سقوط خواهد کرد.
🔸دوشنبه پیش بود که روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» با اشاره به محدودیت زمانی ناشی از نزدیک بودن مراسم تحلیف رئیسجمهوری منتخب آمریکا، فرسودگی نیروها در اوکراین را به ضرر کییف ارزیابی کرده و نوشت: «اوکراین با خطر شکست در جنگ مواجه است و توافق بد تحمیلی از سوی آمریکا اوضاع را بدتر خواهد کرد.»
🔸حالا کارشناس و دانشمند علوم سیاسی آمریکایی در مقالهای که برای نشریه «آتلانتیک» نوشته است، تصریح کرد که اگر کمکهای واشنگتن به کییف- آن طور که ترامپ گفته است- قطع شود، اوکراین ظرف مدت ۱۲ تا ۱۸ ماه شکست خواهد خورد و شکست کییف در این جنگ را به سختی میتوان چیزی غیر از شکست آمریکا و رئیسجمهوری آن توصیف کرد.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GxJ
@Kayhan_online
🔰 ظریف: بخش عمده مردم از دولت خاتمی ناراضی بودند
🔸بر خلاف فضاسازی همیشگی مدعیان اصلاحطلبی، مبنی بر این که دولت خاتمی در اوج محبوبیت و رضایت مردمی قرار داشت، محمد جواد ظریف تأکید کرد بخش عمدهای از جامعه، از دولت خاتمی رضایت نداشت و از او عبور کرده بود.
🔸ظریف که در دولت خاتمی، معاونت حقوقی و بینالملل وزارت خارجه و همچنین سفیر ایران در سازمان ملل بوده، به روزنامه ایران گفته است: ما توقع اتفاقاتی را داریم که یک شبه به ثمر برسد؛ مثلاً اینکه توقع داریم شب بخوابیم و صبح بیدار شویم و ببینیم که پولدار شدهایم و مشکلات حل شده است. خب مردم به دلیل اینکه شرایط کشور خوب نیست توقع دارند رئیسجمهوری در عرض سه الی چهار ماه با ایده وفاق همه مشکلات را به سرعت حل کند. چنین چیزی امکانپذیر نیست. باید بپذیریم بازگشتن از مسیر چه هزینههایی دارد.
🔻در اینجا ضرورت دارد یادآوری کنم که در سالهای آخر دولت آقای خاتمی، بخش عمدهای از جامعه پروژه عبور از ایشان را مطرح کردند و راضی نبودند. در شرایطی که دولت آقای خاتمی یکی از بهترین و موفقترین دولتهای بعد از انقلاب اسلامی بود.
🔸ظریف ضمن دستاوردتراشی برای دولت گفته است: «بله برجام نتوانست یک شبه مشکلات را حل کند، اما داشت به آن سمت حرکت میکرد. چرا اجازه دادیم یک گروه از برجام تبلیغی کند که برجام پیروز را تبدیل به برجام شکست خورده کند».
🔸در تأیید سخنان ظریف مبنی بر نارضایتی بخش عمدهای از جامعه از خاتمی و دولت او به عنوان یک سند روشن باید انتخابات سال ۱۳۸۴ را یادآوری کرد که کسانی مانند مصطفی معین وزیر خاتمی و مهرعلیزاده معاون خاتمی و همچنین مهدی کروبی رئیسمجلس اصلاحات و هاشمی رفسنجانی متحد اصلی خاتمی در این انتخابات نامزد بودند اما مردم حاضر نشدند به هیچ یک از نمایندگان طیف مدعی اصلاحات و اعتدال رأی بدهند و بنابراین در روز دوم انتخابات، هاشمی رفسنجانی توانست فقط ۱۰ میلیون رأی در برابر بیش از ۱۷ میلیون رأی احمدینژاد کسب کند. این در حالی است که اگر مردم از عملکرد دولت خاتمی رضایت داشتند، نباید شاهد این نتیجه در انتخابات بودیم.
🔻نکته دوم درباره برجام و ناترازیهای ناشی از آن است که آقای ظریف درست توضیح نمیدهد. اینکه برجام فتح الفتوح قرن است و همه تحریمها را لغو میکند و نوع مشکلات اقتصادی، از آلودگی هوا تا آب خوردن و سرمایهگذاری و تورم و رکود اقتصادی را حل میکند، سخن آقای روحانی و برخی دیگر از دولتمردان و حامیان تراز اول وی بود و اگر توقع خلاف واقع نابهجایی به وجود آمد و مردم را سرخورده کرد، زیر سر طیف شیدای مذاکره و اعتماد به غرب بود. در اثر این بیتدبیری بزرگ (که نفوذ دشمن هم در طراحی آن نقش مؤثری داشت) هم فرصتهای مدیریت درونزا برای حل مشکلات از بین رفت، هم برنامه هستهای (و تأمین برق اتمی) به تعطیلی سوق داده شد، هم بر اساس تعهد توافق پاریس کاهش مصرف سوخت فسیلی در نیروگاهها را پذیرفتند و از توسعه ظرفیتهای نیروگاهی بازماندند، هم درباره توسعه ظرفیتهای پالایشگاهی کوتاهی کردند و هم دست خود را در دیپلماسی و تجارت خارجی بستند. بنابراین ناترازیهای موجود یک شبه ایجاد نشده بلکه زیر سر مدیریت و دولت برجامی است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Gxj
@Kayhan_online
🔰 محسن جوادی رئیس نمایشگاه کتاب تهران شد
🔸سرپرست معاون فرهنگی وزارت ارشاد، رئیس دوره آینده نمایشگاه بینالملل کتاب تهران شد.
🔸سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز گذشته در حکمی محسن جوادی، سرپرست معاونت امور فرهنگی این وزارتخانه را به عنوان رئیس سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران منصوب کرد.
#ادب_و_هنر
@Kayhan_online
کیهان بررسی میکند
🔰 اصلاح الگوی تجویز و فرهنگ مصرف؛
راهحل انباشت زیانبار دارو در منازل
👤 #مهدی_برارنده
🔸شاید کمتر خانهای در کشورمان پیدا شود که مقدار زیادی داروی استفاده نشده در آن وجود نداشته باشد، داروهایی که انباشت آنها هم زیانی هنگفت به کشور و هم تهدیدی برای سلامت مردم است.
🔸بخشی از معضلی که عنوان شد، به نظر میرسد به دلیل فرآیند ویزیت، تشخیص و تجویز بیماران است. بر اساس آنچه در نظام سلامت کشور تعریف شده، میانگین زمان معاینه یک بیمار در مطب حدود ۱۵ دقیقه است و به عبارتی، یک پزشک باید در هر ساعت، ۴ تا ۶ بیمار را ویزیت کند، اما این وضعیت حداقل در مطب پزشکان عمومی کمتر مشاهده میشود. گرفتن فشار، تب و...، از بدیهیترین اقدامات تشخیصی است که برخی پزشکان آنها را هم انجام نمیدهند. همین موضوع و عدم دریافت درست و دقیق شرح حال بیمار و بررسی نشانههای بیماری از جهات مختلف میتواند موجب تشخیص اشتباه و مراجعه مکرر بیماران و در نتیجه تجویز چندباره داروهای مختلف و در نهایت انباشت داروهای بلااستفاده شود.
🔸جدا از ویزیت سریع و گاه تشخیص اشتباه پزشکان، متأسفانه فرهنگ غلطی نیز بین برخی از مردم رایج است که تا پزشک چندین قلم دارو برای آنها تجویز نکند و با کیسه پر از دارو راهی منزل نشوند؛ گویی پزشک ناوارد، و مراجعه به آن پزشک، اثربخشی لازم را برای آنها نداشته است!
🔸همچنین از دیگر عوامل انباشت داروهای زیاد، این است که برخی از مردم به هر دلیل از جمله هزینه بالای ویزیت و... روی به خوددرمانی و تهیه انواع و اقسام داروها، برای خود میآورند که به احتمال زیاد اثربخشی کافی برایشان نخواهد داشت و حتی برای سلامتی آنها نیز مخاطراتی به دنبال خواهد داشت و گاه مجبور میشوند پس از خوددرمانی اشتباه و تهیه خودسرانه دارو به پزشک هم مراجعه کنند.
🔸این همه ماجرا نیست؛ در کنار روند غلط تجویز داروی اضافی توسط برخی پزشکان و فرهنگ انباشت دارو در منازل توسط مردم، این روزها شاهد افزایش قیمت دارو هم هستیم.
🔸محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت با بیان اینکه در بحث دارو علاوهبر اینکه باید هزینهها تأمین شود و با توجه به نوسانات نرخ ارز بتوانیم مابهالتفاوت قیمت را تأمین کنیم، درباره اصلاح الگوی تجویز و مصرف دارو افزود: «بیتردید این موضوع به آموزش نیاز دارد و هر چقدر هم در این راستا هزینه شود، لازم است. بنابراین تجویز و مصرف منطقی دارو هم به کنترل و نظارت و هم مشوق نیاز دارد.»
🔸در این شرایط باید با فرهنگسازی و ترویج جدی و ساماندهی درست و اصولی اهدای داروهای انباشت شده در منازل و جداسازی داروهای قابل استفاده از داروهای غیر قابل استفاده، این خسارت را تبدیل به یک گرهگشایی کرد. در این خصوص سازمانهای متولی سلامت و دارو با همکاری نهادهای مرتبط با نیازمندان و با انواع روشها میتوانند نقش پررنگی در جلوگیری از هدررفت سرمایههای کشور در حوزه دارو و کمک به تأمین دارو نیازمندان داشته باشند.
#سرویس_اجتماعی
https://kayhan.ir/001Gxf
@Kayhan_online