گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 وظیفه دولت حل مشکلات است نه تکرار آن
🔸وظیفه دولتمردان حل مشکلات است و نه صرفا بازگو کردن آن برای مردم، چرا که مردم خود با تمام وجود مشکلات را حس کردهاند و به امید رفع آن پای صندوقهای رأی رفته و مدیران کشور را انتخاب کردهاند.
🔸تقریبا ۵ ماه از استقرار دولت چهاردهم میگذرد؛ در این مدت تقریبا یکی از رویههای ثابت برخی دولتمردان در سخنرانیهایشان تکرار مشکلات کشور و گلایه از آن بوده است؛ اما سؤالی که مطرح میشود این است که مگر آنها با علم به این مشکلات و وعده حل آن، مسئولیت اجرائی کشور را نپذیرفتند؟ مگر دولتهای قبل سکان اجرائی کشور را بدون هیچ مشکل و چالشی تحویل گرفتند که دولتمردان چهاردهم چنین انتظاری داشته باشند؟ اساسا مگر میتوان دولتی را در میان کشورهای جهان پیدا کرد که چالشی بر سر راه مدیریت امور کشور نداشته باشد؟ وظیفه مسئولین در اقصی نقاط دنیا حل مشکلات و چالشهای موجود کشورشان برای بهبود شرایط مردم و تأمین منافع ملی است و به همین دلیل از طرف مردم انتخاب میشوند.
🔸در دولت چهاردهم اگر نگوییم خود مسئولان دولتی، دستکم رسانههای وابسته به دولت دوست دارند بیش از آنکه به حل مشکلات و ارائه برنامه برای آن بپردازند، مشکلات را به میان مردم بکشانند و در مقابل چشم آنها آه و ناله کنند.
🔸اظهاراتی از این دست در حالی مطرح میشود که کمتر از دو هفته پیش رهبر انقلاب در دیدار مردم قم؛ با بیان اینکه «هرگز نگذاریم چراغ امید خاموش بشود.»
🔸آنچه مسلم است بیان یکسویه مشکلات بدون ارائه برنامه و راهکار از جانب مسئولان اجرائی کشور به چیزی جز ناامید کردن مردم منجر نمیشود. وظیفه دولتمردان حل مشکلات است و نه صرفا بازگو کردن آن برای مردم، چرا که مردم خود با تمام وجود مشکلات را حس کردهاند و به امید رفع آن پای صندوقهای رأی رفته و مدیران کشور را انتخاب کردهاند.
#تیتر_یک
https://kayhan.ir/001H9L
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آغاز رویداد ملی «پیشگامان پیشرفت» با حضور رهبر انقلاب؛ امروز بازدید از نمایشگاه دستاوردهای بخش خصوصی؛ چهارشنبه دیدار و گفتوگوی فعالان اقتصادی با حضرت آیتالله خامنهای
🔸در سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، رویداد ملّی توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی با عنوان «پیشگامان پیشرفت»، امروز سهشنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ با بازدید حضرت آیتالله خامنهای از نمایشگاه تازهترین دستاوردها و توانمندیهای بخش خصوصی برگزار میشود.
🔸در ادامهی این رویداد، صبح فردا چهارشنبه ۳ بهمنماه نیز، جمعی از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار میکنند و تعدادی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی نیز در این برنامه به ارائه دیدگاه و نظرات خود خواهند پرداخت.
🔸از دهه ۹۰ دیدارها و رویدادهایی با محوریت بخش خصوصی اقتصاد کشور با حضور رهبر انقلاب به صورت سالانه برگزار شده است. سال گذشته نیز حضرت آیتالله خامنهای با تقدیر از پیشرفتها و توانمندیهای این بخش، اطلاع مردم از جزئیات این دستاوردها را لازم دانستند.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کارشناس هواشناسی: اردبیل دیشب با یازده درجه زیر صفر سردترین مرکز استان بود
🔸هموطنان پویش دو درجهای کاهش دما را رعایت کنند تا شبکه گاز پایدار بماند.
@Kayhan_online
🔰 شکست آمریکا در توافق با حماس!؟ (۲)
👤 #دکتر_محمدحسین_محترم
🔻۳- جیمز فرانسیس برنز وزیرخارجه دولت ترومن طراح اصلی خاورمیانه جدید بعد از جنگ جهانی دوم در سال ۱۳۲۴ همزمان با اعلام پایان جنگ جهانی دوم و تاسیس سازمان ملل گفته بود «همه بازی برای ایجاد اسرائیل اولین قدمِ سیاست نابودی و تجزیه همه کشورهای اسلامی است». اکنون پس از حدود ۸۰ سال از بیان این سخن، توافق اسرائیل با حماس نشان داد که آمریکا هنوز در اولین قدم خود درجا میزند و نتوانسته امنیت پادگان نظامی خود در منطقه را تامین و تضمین کند!
🔸در ماههای گذشته از یکسو روزنامه واشنگتن پست اذعان کرد «واقعیت این است که دولت آمریکا راهبرد جنگ اسرائیل را رهبری میکند» و از سوی دیگر خود روزنامه صهیونیستی معاریو اعتراف کرد «اسرائیل پیمانکار نظامی آمریکا و چیزی بیش از یک چوب در دستان آمریکا نیست»! لذا توافق اعلامشده، توافق اسرائیل با حماس نیست بلکه توافقی بین آمریکا به عنوان قدرتی با پیشرفتهترین سلاحهای مدرن دنیا با حماس بهعنوان یک گروه مقاومت محصور در یک وجب خاک و با دست خالی است!
🔸اینکه یک دولت مدعی ابرقدرتی با یک گروه کوچک مقاومت مجبور به توافق میشود؛ این خود بزرگترین پیروزی برای حماس و بزرگترین شکست ترمیمناپذیر برای آمریکاست! به گفته هنری کسینجر «در جنگ نامتقارن اگر گروه کوچکتر زنده بماند بُرده و اگر طرف بزرگتر به اهدافش نرسد باخته است»!
🔻۴-طبق برنامه آمریکا و اسرائیل قبل از طوفانالاقصی تصمیم به آغاز پاکسازی غزه در ۱۴ اکتبر و شروع جنایاتی که در ۱۵ ماه اخیر انجام دادند، گرفته بودند تا برای همیشه پرونده فلسطین را ببندند که اگر طوفان الاقصی رخ نمیداد چه بسا به اهداف خود یعنی نابودی کل مقاومت در منطقه و کشورهای اسلامی میرسیدند، اما طوفانالاقصی آمریکا را از رسیدن به این هدف شوم خود بازداشت و توافق آتشبس غزه نتیجه شکست اهداف آمریکاست! و این پیروزی بزرگی برای مردم و رزمندگان غزه است که با ایستادگی و صبر خود در یک جنگ وجودی خطر بزرگی را با دادن بزرگترین هزینهها از سر منطقه دور کردند، هرچند برخی کشورهای منطقه قدر این جانفشانی را ندانستند و نمیدانند و در مقابل این همه جنایت سکوت و خیانت کردند! نتانیاهو فرمان اجرای این توطئه خبیثانه را یک هفته قبل از ۷ اکتبر در سازمان ملل صادر و ادعا کرد «۹۵ درصد اعراب با اسرائیل رابطه دارند و میماند پنج درصد اهل غزه، که آنها هم در این معادله هضم خواهند شد»! اما اکنون نه تنها نتوانستند مردم غزه را در معامله قرن خود هضم کنند، بلکه مجبور شدند به خواستههای همان ۵ درصدی از اعراب که غیرت و مردانگی در وجودشان موج میزند، تن دهند و با آنها سر میز مذاکره بنشینند و توافق امضا کنند!
🔻۵-پس از اعلام توافق آتشبس ترامپ ادعا کرد «به همکاری با اسرائیل ادامه خواهم داد و این تازه شروع چیزهای بزرگی است از طریق قدرت»! علیرغم ژست صلحطلبانه، این سخن یعنی اینکه ترامپ ادامه دهنده همان راه بایدن در کمک به اسرائیل و حمایت از جنایتهای این رژیم جعلی است. لذا آمریکای ترامپ پس از توافق غزه همچون آمریکای بایدن پس از توافق آتشبس لبنان به دنبال اهداف و نقشههای جدیدی در منطقه است و نباید از نقشههای بعدی دشمن غفلت کرد! هر چند ترامپ بار دیگر به هدف خود که ادعا کرده «از ضرب آهنگ این آتشبس برای گسترش معاهده تاریخی آبراهام استفاده خواهیم کرد»، نخواهد رسید!
🔻۶- وارد کردن بزرگترین ضربه اطلاعاتی- امنیتی- نظامی و سیاسی به رژیم صهیونیستی، ایجاد بیداری در افکار عمومی جهان و نفرت از آمریکا و اسرائیل در دنیا، هدف قرار گرفتن سرتاسر مناطق سرزمینهای اشغالی و تمام کشتیها و نفتکشها به مقصد این رژیم برای اولین بار در تاریخ ۷۵ سال گذشته و ناتوانی آمریکا از تامین امنیت اسرائیل، باز شدن پرونده جنایات اسرائیل در دادگاه لاهه و صدور حکم بازداشت نخستوزیر و وزیر جنگ اسرائیل به علت ارتکاب جنایات جنگی و نسلکشی برای اولین بار از زمان تاسیس این رژیم جعلی، و ناتوانی اسرائیل در نابودی مقاومت و... همه از برکات طوفان الاقصی و صبر و پایمردی مردم غزه است که نشان دادند به واقع «اسرائیل از لانه عنکبوت هم سستتر است» و به گفته آیلان پاپ مورخ اسرائیلی «عوامل زیادی، از ریاستجمهوری ترامپ گرفته تا انزوای بینالمللی اسرائیل وجود دارد که نشان میدهد صهیونیسم در حال ورود به آخرین مرحله خود قبل از فروپاشی است».
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
🔰 فساد هنگفت کرسنت و هزینه گزاف حمایت از متهمان
🔸تعلل دستگاه قضائی در نهائی کردن پرونده متهمان فساد کرسنت و خسارت هنگفت حاصل از آن، موجب فرار به جلو آنها و حامیان سیاسیشان در طیف مدعی اعتدال و اصلاحات شده است.
🔸هرچند که برخی تصور میکنند این رویکرد صرفاً صبغه سیاسی دارد اما به نظر میرسد با توجه به رشوههای سنگین رد و بدل شده در این قرارداد و برخی قراردادهای ناسالم نفتی دیگر در دولت مدعی اصلاحات، احتمالاً باید رد دلارهای نفتی حاصل از زد و بند را هم پیگیری کرد.
🔸یادآور میشود این قرارداد خسارتبار در دولت خاتمی و وزارت بیژن زنگنه منعقد شد اما طیف آلوده و متهم در پرونده و حامیان آن مدتی است که ادعا میکنند پرونده در حال رتق و فتق بود اما سعید جلیلی در دبیری شورای عالی امنیت ملی مانع از حل و فصل ماجرا شد و بنابراین خسارت حاصله، متوجه اقدام اوست!
🔸در این زمینه یک وکیل آلوده زنجیرهای ضمن متهم کردن جلیلی نوشت: چرا پروندهای مسکوت مانده و رسیدگی نمیشود که وزیر محترم نفت سابق آقای مهندس زنگنه وی را به کارشکنی و جلوگیری از اجرای قرارداد مهم و حیاتی کرسنت متهم نموده که اجرای آن میتوانست صدها میلیارد دلار برای کشور درآمد ایجاد کند و عدم اجرای آن تاکنون باعث محکومیت کشور به پرداخت دهها میلیارد دلار جریمه در دادگاههای بینالمللی گردیده است.
🔸فرار به جلوی متهمان پرونده فساد کرسنت و حامیان سیاسی و رسانهای آنها در حالی است که آقای روحانی آذرماه سال 1381 و از جایگاه دبیر شورای عالی امنیت ملی، با ارسال نامهای خطاب به رئیس دولت وقت (خاتمی)، به عملکرد بیژن زنگنه وزیر نفت به شدت اعتراض کرده و اقدام او در انعقاد قرارداد با شرکت اماراتی «کرسنت» را بیرون از چارچوب قانون و از طریق «واسطه» و دارای آثار منفی فراوان برای کشور دانسته بود.
🔸این نکته هم گفتنی است که در قراردادهایی مانند کرسنت، توتال و استات اویل، اغلب پای رشوه در میان بوده است؛ به عنوان مثال شرکت توتال متهم است هنگام وزارت زنگنه در دولت اصلاحات، به تیمی که در رأس مدیریت آن مهدی هاشمی بوده، رشوه 30 میلیون دلاری داده است. توتال به همین دلیل در فرانسه به جریمه 500 هزار یورویی محکوم شد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001H9P
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای بخش خصوصی در حسینیه امام خمینی(ره)
@Kayhan_online
🔰۱۰ اتوبوس برقی چینی وارد مرحله تست اولیه شد
🔸مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران: ۱۰ دستگاه اتوبوس برقی خریداریشده از چین هماکنون در تهران مستقر شده و در حال انجام تستهای اولیه هستند. پس از تأیید فنی، بهزودی در خطوط مشخصشده به کار گرفته میشوند.
@Kayhan_online
خطر ترامپ برای متحدین آمریکا
🔰 گاردین: ترامپ آمد اما دنیا آمادگی او را ندارد
🔸روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی همزمان با مراسم تحلیف ترامپ و بازگشت دوباره وی به قدرت نوشته است «ترامپ بازگشته است اما جهان برای وضعیت آشفتهای که او احتمالاً رقم خواهد زد آماده نیست.»
🔸خبرگزاری روسی «راپتلی» درباره تدابیر شدید امنیتی در این مراسم نوشت: «گارد ملی آمریکا ۵ هزار سرباز را از ۴۰ ایالت برای تامین امنیت این مراسم بسیج کرده است. رسانههای آمریکایی این مراسم را امنیتیترین مراسم تحلیف ریاستجمهوری در تاریخ آمریکا عنوان کردهاند.»
🔸او به یک طبقه راست افراطی در آمریکا تعلق دارد که قرار است ایدههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آنها را پیاده کند. او گفته است میلیونها مهاجر غیر قانونی را از آمریکا اخراج میکند کاری که پاپ آن را «شرمآور» خوانده است. ترامپ خواستار الحاق کانادا، گرینلند و کانال پاناما به آمریکا شده است. مکزیک، چین، اروپا، بریکس و کانادا را به وضع تعرفههای سنگین تهدید کرده است...
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001H92
@Kayhan_online
بررسی معاهده ۲۰ ساله ایران و روسیه (بخش انرژی)
🔰 ایران مرکز ترانزیت گاز در منطقه میشود
🔸بند ۲۲ معاهده ۲۰ ساله ایران و روسیه به همکاریها در بخش نفت و گاز مربوط است که در صورت اجرا، ایران به مرکز ترانزیت و هاب گازی منطقه تبدیل میشود.
🔸همکاری علمی و فنی، تبادل تجربیات و بهکارگیری فناوریهای روز و پیشرفته در استخراج، فرآوری و حملونقل نفت و گاز؛ مساعدت به شرکتها و سازمانهای ایرانی و روسی در بخش سوخت و انرژی جهت گسترش همکاریها از جمله عرضه انرژی و عملیات سوآپ؛ تشویق سرمایهگذاری در چارچوب همکاری دوجانبه در پروژههای توسعه میادین نفتی و گازی در قلمرو طرفهای متعاهد از جمله موارد همکاریها بر اساس بند ۲۲ معاهده است.
🔸ضمن اینکه بر اساس ماده ۲۳ این معاهده، طرفهای متعاهد به توسعه و گسترش روابط بلندمدت و متقابلاً سودمند بهمنظور اجرای پروژههای مشترک در زمینه استفاده صلحآمیز از انرژی اتمی از جمله احداث تأسیسات انرژی هستهای مبادرت خواهند نمود.
🔸گفته میشود که هزینه ایجاد زیرساختهای لازم، از جمله احتمال ساخت خط لوله گاز از شمال به جنوب ایران، برعهده روسیه خواهد بود. برآوردها نشان میدهد که این پروژه میتواند سالانه ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار گردش مالی داشته باشد.
🔸ایران در صورت اجرای بند ۲۲ معاهده ۲۰ ساله با روسیه، در گامهای اول به مرکز ترانزیت و هاب گازی غرب و جنوب آسیا تبدیل میشود و امکان گسترش آن به کل سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا وجود دارد.
🔸گفتنی است، ایران با برخورداری از دومین ذخایر گازی متعارف جهان و رتبه سوم در تولید گاز، یکی از قدرتهای بزرگ در این حوزه محسوب میشود. با این حال، سهم ایران در تجارت جهانی گاز کمتر از دو درصد است.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001H8b
@Kayhan_online
📷 بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی»
@Kayhan_online