📚 #معارف
🔹 اخلاص و مراتب آن
#محمد_مهدی_رشادتی
🔸 امام جواد(ع) فرمود: افضل العباده الاخلاص، برترین عبادت، اخلاص است. (میزانالحکمه، ج 2، ص 643)
آیت الله مشکینی مینویسد: عبادتی که در آن اخلاص باشد، برترین عبادت محسوب میشود. یا اینکه خود اخلاص نیت (صرفنظر از عمل) عبادت قلبی قلمداد میشود که فضیلت و ثواب خاصی دارد.
ویژگی عبادت خالصانه
اخلاص صفتی است مربوط به نیت، نیت همان هدف و منظوری است که انسان قبل از عمل آن را در ذهن خود در نظر میگیرد و سپس او را بر انجام عمل وامیدارد. مثلا اگر از نجار بپرسند این چوبها را برای چه میخواهی؟ پاسخ میدهد: برای ساختن صندلی. نیت از ارکان اصلی عبادت است. یعنی شرط صحیح بودن هر عبادتی مثل نماز و روزه و.. این است که فقط برای خدا انجام شود. در این صورت عبادت خالصانه و به تعبیر امام(ع) برترین عبادت به شمار میرود. اما اگر عبادت، هم برای خدا و هم برای غیر خدا باشد، عبادت خالصانه نبوده بلکه آمیخته با شرک شده است. به طوری که اگر غیرخدا را در اثرگذاری مستقل فرض کنیم، عبادت کاملا باطل است و اگر غیرخدا را در اثرگذاری مستقل ندانستیم، عبادت صحیح است اما از پایینترین مراتب اخلاص برخوردار خواهد بود.
امام عسگری(ع) فرمود: اگر همه دنیا را یک لقمه کنم و آن را در دهان کسی که خدا را خالصانه میپرسند، بگذارم، باز هم خود را در حق او مقصر میدانم. زیرا خدا به صورتها و اعمال ظاهری نمینگرد بلکه به دلها نگاه میکند. (درسهایی از اخلاق، ص 69-72)
بالاترین مرتبه اخلاص
اخلاص ضد ریا است. یعنی همه کارها اعم از واجبات و مستحبات و... باید برای خدا و به خاطر خدا و به تعبیر قرآن «لوجه الله» باشد. (نساء/ 9) و بالاترین مرتبه اخلاص آن است که در عمل، قصد عوضی و پاداشی اصلا نداشته باشد، نه در دنیا و نه در آخرت. همچنین پایینترین مرتبه اخلاص آن است که در عمل، قصد رسیدن به پاداش و نجات یافتن از عذاب جهنم داشته باشد. (معراج السعاده، ص 527-528) برای روشن شدن انگیزههای غیرالهی فرض کنید: بنده فلان چیز را انفاق کردم. چرا؟ برای اینکه: دلم سوخت، برای سلامتی، از بخشیدن لذت میبرم، عذاب وجدان نگیرم، برای طول عمر، برای اینکه از من تشکر و قدردانی کنند، برای اینکه از من تعریف و تمجید نمایند، برای حفظ آبرو، برای روز مبادا که به من نیز کمک کنند، برای ترس از جهنم، برای اینکه بهشت بروم، در عوض برایم دعا کرده و یا قرآن بخوانند! برای رسیدن به مقامات معنوی مثل کرامت، برای عوض گرفتن از خدا در امور شخصی دنیایی و آخرتی مانند خانه، شغل، نعمتهای بهشتی.
اگر دقت بکنیم همه موارد یاد شده خوب است اما هیچکدام خالص برای خدا نیست. علی(ع) و اهل بیت او سه روز پیاپی وعده افطاری خود را با آنکه نیاز داشتند به مستمند و یتیم و اسیر میبخشند و در دل خود میگویند: ما فقط برای رضای خدا شما را اطعام میکنیم و هیچ پاداش و سپاسی نمیخواهیم. (نساء 9-8)...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/158113
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📚 #معارف
🔹 لزوم نابودسازی سردمداران پیمانشکن
🔸 از نظر قرآن، برخی از امور است که عقل انسانی، خوب و بد آنها را تشخیص میدهد و نیازی به عاملی دیگر برای شناختشان نیست؛ حتی عقل انسانی نه تنها خوب و بد امور را تشخیص میدهد، بلکه در شکل عقل عملی به خوب گرایش دارد و از بدگریزان است. از اموری که عقل در مقام اندیشه و انگیزه یعنی علم و عمل به عنوان حق و امر ارزشی آن را میپذیرد و بدان گرایش دارد، اموری چون عدالت، صداقت، امانت و وفا است؛ در مقابل، اموری مانند ظلم، خیانت، دروغ، پیمانشکنی و مانند آنها را ضد ارزشی تلقی کرده و آن را بر نمیتابد.
به سخن دیگر، عقل انسانی کاشف از حسن و قبح چیزها است به طوری که حتی اگر نقل وحیانی معتبر هم نبود، عقل به تنهایی این امور را کشف کرده و عاقل بر اساس آن رفتار میکند.
اگر این اصول اساسی که عقل کشف میکند، مورد اعتبار از سوی شخص یا افراد اجتماعی نباشد، نمیتوان با افراد آن اجتماع زندگی کرد؛ زیرا بنیاد اجتماع بر اساس همین اصولی است که در قالب مصادیق حسن و قبح عقلی مطرح است.
اگر انسان با افرادی یا مردمی مواجه است که هیچگونه پایبندی به اصول عقلی و حسن و قبح عقلی نشان نمیدهد باید با چنین افرادی مبارزه کرد به طوری که گاه لازم است این مبارزه در راستای حذف آنان از روی زمین باشد؛ زیرا اینان نه تنها خود فاسد هستند بلکه به عنوان مفسدان در زمین، بنیادهای اجتماع انسانی را در معرض خطر قرار میدهند. از این رو خدا میفرماید: فَقاتِلُوا اَئِمَّهًْ الْکُفْرِ اِنَّهُمْ لا اَیْمانَ لَهُمْ؛ پیشوایان کفر را بکشید؛ چرا که آنان پایبند سوگند و پیمان خودشان نیستند. (توبه، آیه 12) بنابراین با ترامپ به عنوان پیشوای کفری که به هیچ اصول عقلانی پایبند نیست و ابتداییترین اصول انسانی را زیر پا میگذارد جز از راه مقاتله و نابودسازی نمیتوان کنار آمد. پس باید به قصد کشتن چنین پیشوایان و امامانی بسیج شد و اجازه نداد چنین افرادی نبض اجتماع را به دست گیرند.
http://kayhan.ir/fa/news/158111
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
👥 #اجتماعی
🔹 تهرانیزه شدن قوانین حوزه ازدواج آسیبزا است
http://kayhan.ir/fa/news/158105
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
👥 #اجتماعی
🔹 ماهیگیری از سیل برای تلگرام و توییتر
#رضا_صفری
🔸 علیرضا معزی، دبیر شورای اطلاعرسانی دولت، از فرصت سیل برای دفاع از تلگرام و توییتر استفاده کرده و توییت زده است:
«پیامرسانها و شبکههای اجتماعی به ویژه تلگرام و توییتر به مثابه رسانههای بحران، نقشی ممتاز در امدادرسانی ایفا کردند؛ تبادل آسان و دسترسی سریع به اطلاعات، دلیل اصلی جاماندن رسانههای جریان اصلی بود و اگر فیلترینگ مانع نمیشد، امدادرسانی روندی موثرتر مییافت. از تجربهها بیاموزیم.»
البته در بحران نرخ ارز سال گذشته نیز مشابه این سخنان از جانب وزیر ارتباطات در شبکههای اجتماعی منتشر شد که بهاشتباه در آن به نقش شبکههای اجتماعی در همدلی ملی و سقوط دلار اشاره شده بود. به هر حال باید قبول کنیم که برخی از مسئولین اجرایی به در و دیوار میزنند تا بتوانند پرچم تلگرام و مانند آن را بالا نگه دارند.
1- بنا به دستور مقام قضایی، فیلتر تلگرام باید به گونهای اتفاق میافتاد که از هیچ طریقی در کشور قابل دسترس نباشد. اما هم اکنون با انواع حیل و تنفسهای مصنوعی و بر اثر سیاسی کاری، تلگرام با کمک فیلتر شکنهای مورد حمایت دولت در دسترس قرار دارد.
2- چگونه به جاسوس افزارهایی مثل تلگرام و توییتر با وجود حکم قضایی مبنی بر فیلتر آنها، - آن هم از سوی کسانی که حق استفاده یا تبلیغ آنها را ندارند - رسانههای بحران اطلاق میشود؟ سیل شایعات و اخبار جعلی که خود بحران دیگری فراتر از بحران سیل بود، با تمرکز بر کدام شبکههای اجتماعی بین مردم مخابره میشد؟ باید به دبیر شورای اطلاعرسانی دولت که به رغم فعالیت رسانهای ظاهراً خود را بیاطلاع نشان میدهند، بگوییم که تلگرام و توییتر را برای همین موقعها به مردم ما ارزانی داشتهاند!
3- واقعاً برای ما آشکار نیست که ارتباط بین فیلترینگ و امدادرسانی چگونه شکل گرفته و فیلترینگ دقیقاً چه مانعی برای کمک به سیل زدگان ایجاد کرده است؟ مثلاً بعد از فیلتر شدن تلگرام مردم دست از شبکههای اجتماعی دیگر برداشته اند؟
4- کدام مسئول آمریکایی یا اروپایی را دیدهایم که از یک محصول ایرانی این گونه دفاع کند که مسئولین ما برای محصولات آنها سر و دست میشکنند؟
5- حالا که دولت با کمک تلگرام و توییتر! توانست از وضعیت مردم سیل زده و مشکلات آنها اطلاع یابد، چرا نسبت به سپاه، ارتش، بسیج و نیروهای مردمی، از قافله عقب ماند؟ آیا بعضی از مسئولین در روزهای اول خواب بودند، در سفرهای تفریحی به سر میبردند، تلگرام و توییتر نداشتند یا تلگرام و توییتر آنها در حالت کما و احتضار قرار داشت؟!
6- چه کاری تلگرام و توییتر در ماجرای سیل انجام دادند که نرمافزارهای ایرانی از انجام آن ناتوان هستند؟ آیا دسترسی آسان و سریع به اطلاعات فقط از طریق نرمافزارهایی که هزاران کیلومتر فراتر از مرزهای ما سرور دارند، صورت میگیرد؟ اصلاً چرا باید پیام یک هموطن سیلزده از مرز خارج شود و در سرورهای بیگانه ذخیره شود و آنگاه دوباره وارد کشور شود و سپس به دست هموطن دیگر برسد تا به او کمک کند؟ مگر لقمه را باید از پشت سر خورد؟...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/158107
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
👥 #اجتماعی
🔹 گام دوم و نهضت سوادآموزی نوین
🔸 در بیانیه گام دوم رهبر انقلاب، نکته بسیار مهمی به چشم میخورد که به نظر میرسد کمتر مورد توجه صاحب نظران قرار گرفته است. آن نکته تعیین اولین اقدام عملی در جهت رسیدن به اهداف این بیانیه از سوی معظمله است.
رهبر انقلاب اسلامی در ۲۵ مهر ۱۳۹۷ در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر علمی فرمودند: «الان یک جنگ تبلیغاتی و رسانهای بسیار تندی علیه ما وجود دارد، درست مثل جنگ تحمیلی. در جنگ تحمیلی، ما اوایل جنگ حتّی آرپیجی نداشتیم؛ آرپیجی! خب مقابل ما یگانهای بزرگ زرهی آمده بودند صف کشیده بودند؛... اینها [سلاح] ضدّتانک لازم داشتند؛ ضدّتانک معمولیِ دمدستیِ همهکساستفادهکن هم آرپیجی است، ما آرپیجی نداشتیم! سلاح سازمانی ارتش هم نبود؛ حتّی این را نداشتیم. آنوقت دشمن از انواع و اقسام تسلیحات برخوردار بود؛ الان هم همانجور شده. الان امکانات تبلیغاتی و رسانهای ما در مقابل دشمن، مثل امکانات آن روز ما است در مقابل دشمن؛ البتّه آن روز ما غلبه کردیم بر دشمن، امروز هم غلبه خواهیم کرد؛ بدون تردید غلبه خواهیم کرد، امّا وضع این است.»
ایشان در بخشی از بیانیه گام دوم که به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب منتشر شد، نوشتند: «امّا پیش از همهچیز، نخستین توصیه من امید و نگاه خوشبینانه به آینده است. بدون این کلید اساسیِ همه قفلها، هیچ گامی نمیتوان برداشت.... در طول این چهل سال - و اکنون مانند همیشه- سیاست تبلیغی و رسانهای دشمن و فعّالترین برنامههای آن، مأیوسسازی مردم و حتّی مسئولان و مدیران ما از آینده است. خبرهای دروغ، تحلیلهای مغرضانه، وارونه نشان دادن واقعیّتها، پنهان کردن جلوههای امیدبخش، بزرگ کردن عیوب کوچک و کوچک نشان دادن یا انکار محسّنات بزرگ، برنامه همیشگی هزاران رسانه صوتی و تصویری و اینترنتی دشمنان ملّت ایران است؛ و البتّه دنبالههای آنان در داخل کشور نیز قابل مشاهدهاند که با استفاده از آزادیها در خدمت دشمن حرکت میکنند. شما جوانان باید پیشگام در شکستن این محاصره تبلیغاتی باشید. در خود و دیگران نهال امید به آینده را پرورش دهید. ترس و نومیدی را از خود و دیگران برانید. این نخستین و ریشهایترین جهاد شما است. »
در برخی از آثاری که درباره این بیانیه تولید شده است به خوبی به بحث پروراندن نهال امید توجه شده است اما به گام پیشین آن یعنی «شکست محاصره تبلیغاتی دشمن»اشاره نشده است. همان طور که در متن بیانیه نیز بیان شده است پروراندن این نهال، بدون شکستن محاصره تبلیغاتی دشمن شدنی نیست. رسانههای پرتعداد دشمن با تبلیغات پرحجم و هوشمندانه دائماً در حال بمباران فضای ذهنی هموطنانمان است. آنها برای خشکاندن ریشه نهال امید هر روز مواد سمی مختلفی را پای آن میریزند و ما تا جلوی ورود این مواد سمی را نگیریم گامهای بعدی برای رشد و بارور کردنش ابتر خواهد ماند. اهمیت مضاعف این مطلب با توجه به توصیفی که معظمله از نسبت توان رسانهای ما و دشمن ارائه کردهاند روشن میشود. شرایط امروز ما دقیقا مشابه آغازین روزهای جنگ تحمیلی است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/158104
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
👥 #اجتماعی
🔹 میانجیگری کیفری
🔸 بتول سلیمی منش
سیستم عدالت کیفری سنتی مبتنی بر دیدگاه سزا گرایانه در طی چندین سال که بر حوزه کیفری نفوذ داشته منجر به تضعیف کارایی نظام عدالت کیفری در عرصه اصلاح و بازپروری مجرمان و همچنین افزایش پروندههای کیفری به دلیل عدم توجه به علت یابی جرایم بوده است. بدین ترتیب به دلیل اینکه نظام عدالت کیفری به عنوان نماینده جامعه عهدهدار اعمال واکنش اجتماعی به پدیده مجرمانه است، در پی تضعیف کارایی خود، متوسل به ساز و کارهای نوینی برای رفع این مشکل بوده؛ از جمله اینکه با توافقی نمودن دادرسی کیفری بر آن شده با مشارکت طرفین دعوا در حل و فصل اختلاف، دیدگاه جدیدی را در رسیدگی به جرایم داشته باشد. به این ترتیب مقامات و سیاستگذاران نظام عدالت کیفری از روشهای کلاسیک مبارزه با بزهکاری که معطوف به جرم بود صرف نظر نموده و تمایل دارند عدالت بازپرورانهای که ناظر به بزهکار است را اعمال نمایند، این مهم با تاسی از آموزههای جرم شناسی و عدالت ترمیمی با بهرهگیری از روشهای نوین حل اختلاف از قبیل میانجیگری بوده است.
میانجیگری بارزترین جلوه عدالت ترمیمی است و طرفداران این سیستم معتقدند که میانجیگری از بنیانهای مهم آن به شمار میرود. در این رویکرد علاوهبر حل و فصل اختلافی که با ارتکاب جرم ایجاد شده است، خصومت و اختلافات ناشی از آن نیز از بین رفته و آسیبهای متوجه بزه دیده و بزهکار در فرآیند مذاکره، رفع و ترمیم میشود، مضاف بر اینکه این شیوه از حل و فصل اختلاف، از دستاوردهای مهم حقوق کیفری نوین محسوب میشود که در پی حذف کل یا بخشی از فرآیند دادرسی کیفری است و نقش بسزایی در روند کاهش تراکم پروندههای کیفری و همچنین جمعیت کیفری خواهد داشت.
میانجیگری کیفری در سیستم حقوقی ایران نیز مورد تصریح مقنن قرار گرفته است و به عنوان کلیدیترین راهحل فصل دعاوی کیفری در ماده ۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ و به عنوان اصلی از دادرسی کیفری بیان شده؛ مضاف بر اینکه در ماده ۸۲ قانون آیین دادرسی کیفری در جرایم تعزیری درجه ۶،۷،۸ ارجاع به میانجیگری مورد توجه مقنن قرار گرفته است، مع الوصف در ماده مارالذکر جرایم سبک مورد تصریح واقع شده است البته نگارنده معتقد است کلیه جرایم قابل گذشت و جنبه خصوصی جرایم غیر قابل گذشت نیز با فرآیند میانجیگری قابل حل و فصل خواهند بود از این رو میتوان با گسترش صلاحیت این نهاد موثر، زمینه استفاده هر چه بیشتر از نهادهای کیفرزدا از جمله تعلیق را نسبت به جنبه عمومی جرایم غیر قابل گذشت نیز فراهم نمود کما اینکه در حوزه خانواده نیز حداقل استفاده از قوانین کیفری راهبرد مناسبی برای حفظ کیان خانواده خواهد بود و به نظر حل و فصل اختلاف در این حوزه در وهله اول شایسته است از طریق مراجع غیر کیفری رسمی از جمله میانجیگری مورد بررسی قرار گیرد و در موارد خاص ارجاع به مراکز رسمی کیفری مدنظر باشد. از سوی دیگر میتوان جرم اولیها، مجرمین اتفاقی یا مجرمینی که بر حسب تقصیر و بیاحتیاطی مرتکب جرم شدهاند را با توسعه برنامههای عدالت ترمیمی در جهت حل و فصل اختلافات کیفری از جمله میانجیگری کیفری از برچسب زنی و عواقب بعدی آن دور نگه داشت...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/158103
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
#روزنامه_کیهان
🔹سه شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۸
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
#عناوين
📆 روز سه شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۸
در کیهان امروز می خوانیم:
📂 #تیتر_اول
🔹رهبر انقلاب در دیدار شرکتکنندگان مسابقات بینالمللی قرآن کریم:
حرکت عظیم مردم در کمک به سیلزدگان کمنظیر و درس شهداست
http://kayhan.ir/fa/news/158145
▫دیپلماسی توئیتری جوابگوی گستاخی فرانسه نیست
http://kayhan.ir/fa/news/158185
▫امدادرسانی نیروهای «نجباء» عراق به سیلزدگان خوزستان
http://kayhan.ir/fa/news/158140
🖌 #یادداشت_روز
🔹سیلزدهها و تقیزادهها
http://kayhan.ir/fa/news/158188
📌 #خبر_ویژه
🔹از نتانیاهو و ترامپ و بنسلمان پول میگیرند به حشدالشعبی فحش میدهند
▫چرا آقای روحانی تحمل نقد در جلسات کارشناسی را ندارد؟
▫امیری: روحانی خبرنداشت که مطالبات سیل ۹۵ خوزستان پرداخت نشده
▫بیتدبیری و حیف و میل ۹ برابری رقم درخواستی از صندوق توسعه ملی
▫جبران کمکاری یا تغییر نام خیابانها و به نام خود زدن پروژههای دوره قالیباف!
▫اکونومیست: اقدام نمایشی ترامپ واقعیت قدرت سپاه را تغییر نمیدهد
http://kayhan.ir/fa/news/158189
📎🔹️رئیس قوه قضائیه:
رفع بسترهای فساد و برخورد با مفسدان سبب اعتماد مردم میشود
http://kayhan.ir/fa/news/158142
▫همایش «من هم یک سپاهیام» در دانشگاه آزاد برگزار شد
http://kayhan.ir/fa/news/158141
▫در ۱۳ ماده
کمیسیون امنیت ملی مجلس طرح مقابله به مثل با آمریکا را تصویب کرد
http://kayhan.ir/fa/news/158175
▫نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
تقصیر ماست که دغدغههای اروپا را برطرف نکردیم!!
http://kayhan.ir/fa/news/158176
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹رهبر انقلاب در پاسخ به نامه رئیسجمهور:
برداشت از صندوق توسعه را در صورت ناکافی بودن امکانات و ظرفیتهای در اختیار دولت تائید میکنم
http://kayhan.ir/fa/news/158135
▫نتیجه روند کنونی عرضه بنزین
گسترش قاچاق و مصرف بیرویه سوخت
http://kayhan.ir/fa/news/158133
▫مدیر اعتبارات بانک مسکن خبر داد
مخالفت بانک مرکزی با وام ۲۸۰میلیونی مسکن
http://kayhan.ir/fa/news/158136
▫کارشناس دیپلماسی اقتصادی مطرح کرد
۷ خطای راهبردی دولت در پیگیری FATF
http://kayhan.ir/fa/news/158134
🌍 #بین_الملل
🔹آمریکا بدون روتوش
سالانه ۴۵ هزار بیمار آمریکایی به دلیل نداشتن بیمه جان میدهند
http://kayhan.ir/fa/news/158161
▫چین، ترامپ را به جان نتانیاهو انداخت
http://kayhan.ir/fa/news/158165
▫طرح تازه ماکرون برای خاموش کردن آتش جلیقهزردها
http://kayhan.ir/fa/news/158164
▫درخواست «اعدام» برای محمد مرسی توسط دادستانی مصر
http://kayhan.ir/fa/news/158162
▫واشنگتن پست خبر داد
حذف «کشور فلسطین» از طرح معامله قرن آمریکا!
http://kayhan.ir/fa/news/158163
▫حمایت اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیجفارس از کودتاچیان در سودان
http://kayhan.ir/fa/news/158166
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper