📌 #خبر_ویژه
🔹 شما که به خدا پناه برده بودید از بستن دهان منتقدان؟!
🔸 رئیس جمهور درحالی مانع از حضور دو منتقد خود در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی شده که چندسال پیش، از بستن دهان منتقدان به خدا پناه میبرد.
روزنامه فرهیختگان نوشت: استعاذه و پناهخواهی حسن روحانی در مرداد92 و مراسم تنفیذ را همه یادشان هست: «پناه میبرم به خدا از بستن دهان منتقدان و رقیبان»؛ عبارتی که بارها عملکرد رئیس دولت، تاکنون آن را نقض کرده است. در همین راستا در تازهترین مورد میتوان به اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی و انقلاب فرهنگی در سال جدید اشاره کرد. اولین جلسه آنهم در بهار که نویدبخش رویه رئیس جمهور تا پایان سال خواهد بود. روز گذشته پس از مدتها جلسه شورای عالی فضای مجازی برگزار شد، ولی این جلسه یک غایب پر سروصدا داشت؛ عزتالله ضرغامی! غایبی که منتقد سرسخت عملکرد رئیس شورای عالی فضای مجازی یعنی حسن روحانی است و به عناوین مختلف عملکرد دولت در عرصه مجازی را به نقد میکشد؛ نقدهایی که به واسطه تخصص رئیس سابق صداوسیما بیراه نیست، اگرچه دولت تا امروز نشان داده گوش شنوایی برای این نقدها ندارد.
آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی در سال 97 نیز به مشاجره میان رئیس جمهور و ضرغامی کشیده شده بود و مطابق آنچه رسانههای مختلف نقل کردند، انتقادناپذیری آقای رئیس جمهور تا آنجا پیش رفته بود که حتی در آن جلسه نیز حکم به اخراج ضرغامی از جلسه داده بود؛ اخراجی که از حیطه اختیارات روحانی بیرون بود.
روز گذشته نیز جلسه شورای عالی فضای مجازی در غیاب ضرغامی برگزار شد، آنهم غیبتی به علت عدم دعوت!
عزت الله ضرغامی در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز وضعیتی مشابه دارد، با این تفاوت که آنجا حسن رحیمپور ازغدی نیز به همراه وی جزء منتقدان محسوب میشود. از اینرو هر دونفر آنها برای جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی هم دعوت نشدند!
مدیریت راهبردی چالشهای حوزه فرهنگ با استفاده کامل وکارآمد و همافزا از همه فرصتها و ظرفیتها، «مهار تهدیدها و آسیبها با نگاه حکیمانه و معقول» و «مواجهه هوشمندانه با معارضههای مهاجمان و ستیزهگران» به عنوان تکالیف اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی در حکم مقام معظم رهبری برای انتصاب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید شده است. از اینرو به قول عزتالله ضرغامی «رئيس شورای عالی انقلاب فرهنگی باید نماد تعامل فرهنگی باشد.» با توجه به ابعاد مختلف و پیچیدگیهای فضای مجازی نیز مواجهه هوشمندانه و مقتدرانه با تحولات عرصه مجازی و سیاستگذاری، مدیریت کلان و برنامهریزی و تصمیمگیریهای لازم و بهنگام و نظارت در فضای مجازی نیز برعهده اعضای شورای عالی فضای مجازی گذاشته شده است. با این وصف عیب رفتارهای رئیسجمهور مبنی بر بستن دهان منتقدان و برنتابیدن انتقاد آن هم در شوراهای عالی که قرار است در فضایی نخبگانی نقدها به بحث گذاشته شود تا نقشه راهی همهجانبه فراهم آید، بیش از پیش به چشم میآید؛ بهقول روحانی و سخنرانیاش در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری سال 92، باید به خدا پناه برد «از استبداد رأی و عجله در تصمیمگیری و تقدم نفع شخصی و گروهی به منافع مردم!»
http://kayhan.ir/fa/news/158282
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 رئیس اتحادیه بارفروشان خبر داد
کاهش قیمت پیاز و سیبزمینی در دوهفته آینده
🔸 رئیس اتحادیه بارفروشان با بیان اینکه قیمت پیاز و سیب زمینی طی دو هفته آینده با فراوان شدن عرضه این محصولات کاهش می یابد، از کاهش نرخ هندوانه خبر داد.
حسن صابری در گفتگو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه قیمت هرکیلوگرم پیاز در میدان مرکزی میوه و تره بار بدون تغییر نسبت به هفته گذشته بین شش تا هفت هزارتومان است، گفت: در اردیبهشت ماه پیاز نو به بازار میآید و قیمت این محصول کاهش مییابد بنابراین طی دو هفته آینده باید منتظر کاهش نرخ این محصول در بازار باشیم.
وی افزود: قیمت سیبزمینی نیز هم اکنون کیلویی بین سه تا چهار هزارتومان است که نرخ این محصول نیز در دو هفته آینده کاهش خواهد یافت.
رئیس اتحادیه بارفروشان ادامه داد: در هفته جاری قیمت هندوانه کاهش یافته است. نرخ این محصول که هفته قبل کیلویی بین چهار هزار تا چهار هزار و 300 تومان بوده هم اکنون تا سه هزار تومان رسیده دلیل این امر نیز عرضه فراوان هندوانه به بازار است.
صابری همچنین از کاهش قیمت پرتقال در بازار خبر داد و گفت: این میوه نیز حدود ۲۰ درصد ارزان شده و قیمت آن به حدود پنج هزار تا پنج هزار و 500 تومان رسیده است.
وی با اشاره به ورود نوبرانه هایی مانند گوجه سبز به بازار اظهار کرد: گوجه سبزهای موجود در بازار خاصیت خوراکی ندارد و بیشتر هسته است.
رئیس اتحادیه بارفروشان قیمت هرکیلوگرم گوجه سبز و چغاله را در میدان مرکزی میوه و تره بار بین ۴۰ تا ۸۰ هزارتومان عنوان کرد و گفت: طی یک الی دو هفته آینده عرضه این محصولات نیز فراوان و قیمت آنها ارزان میشود.
گفتنی است قیمت برخی محصولات مانند پیاز در ایام عید به شدت افزایش یافت و به 13 هزار تومان هم رسید. مسئولان در آن ایام وعده دادند که از 15 فروردین قیمت این محصول کاهش مییابد، اما این وعده تحقق نیافت. این در حالی بود که قیمت اقلامی مانند پیاز ارتباط چندانی با نوسانات بازارهایی مانند بازار ارز ندارد. باید منتظر ماند که آیا این وعده جدید تحقق مییابد؟
http://kayhan.ir/fa/news/158248
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 آل خلیفه تابعیت 138 شیعه بحرینی را به بهانه ارتباط با حزبالله لغو کرد
🔸 رژیم آل خلیفه در ادامه اقدامات سرکوبگرانه خود علیه شهروندان بحرینی، حکم سلب تابعیت 138 نفر از شیعیان بحرینی را این بار به بهانه نزدیکی با حزبالله صادر کرده است.
رژیم آل خلیفه همچنان به اقدامات سرکوبگرانه خود به قصد تغییر بافت جمعیتی مذهبی بحرین علیه شهروندان این کشور ادامه می دهد. این رژیم که راهزنان بیابانهای نجد بوده و توسط انگلیسیها حاکم این جزیره ایرانی شدهاند برای تغییر بافت جمعیتی و دینی بحرین به بهانههای مختلف اقدام میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، دادگاه بحرین روز سه شنبه حکم سلب تابعیت از 138 نفر از شیعیان این کشور را به بهانه ارتباط با حزب الله لبنان صادر کرد. همچنین 69 نفراز این افراد به حبس ابد، 39 نفر به حبس 10ساله، 23 نفر به حبس 7 ساله، یک نفر به حبس 5 ساله و هفت نفر نیز به حبس سه ساله محکوم شده اند.
http://kayhan.ir/fa/news/158231
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 کمک دوستان عراقی خجالت دارد یا صدقه اروپاییهای متکبر؟!
🔸 فضای مجازی عرصهای برای سلبریتیها، خاصه از نوع بازیگران ایجاد کرده تا به سبب زیادی دنبال کنندگان صفحات خود تصور کنند که حالا آنها صاحب نظرانی هستند که در هر زمینهای میتوانند اظهار نظر کنند، دیگر آنکه غالب این اظهار نظرها بااشتباهات فاحش و یا تحلیلهای آبکی به خورد مخاطبان داده میشود؛ روزنامه اعتماد در شماره دیروز در گزارشی خواندنی به اظهارات یکی از این سلبریتیها پرداخته است.
سرویس سیاسی-
روزنامه اعتماد دیروز در یادداشتی به پیوندهای دیرینه واشتراکات گسترده میان ایران و عراقاشاره کرد و ضمن تقدیر از کمکهای عراقیها به ایران در سیل اخیر، به حاشیهسازی و عقدهگشایی یک سلبریتی نسبت به این موضوع واکنش نشان داد.
نیوشا طبیبی در ستون نگاه روز اعتماد نوشت: «عراقیها مردم قدردانی هستند، شعار کاروانهای کمکشان به ایران را دیدهاید؟ میگویند: «شما در زمان حمله تروریستها به کمک ما آمدید و ما الان باید به کمک شما بیاییم!... رسیدن کمکهای عراقیهای مهربان به ایران، سوژه بعضی «سلبریتی»های نه چندان خوشنام شده. خانم مهناز افشار (که اظهارنظر در تمامی امور را بر خود فرض میدانند) در توییتی، رسیدن کمکهای عراقیها به ایران را از زبان هموطنی عربزبان خجالتآور توصیف کردهاند. باید در پاسخ گفت اولا کمکهای عراقی، از سوی مردم و به طور خودجوش جمعآوری شده و آنها هرچه داشته و نداشتهاند در کاروان گذاشته و فرستادهاند و از این حیث ارزشش هزار بار بیشتر از کمکهای دولتی است. ثانیا کمک از برادران همکیش و نزدیک خجالتآور است ولی پذیرفتن کمکهای اندک و صدقهسری فرانسویها و سوییسیها و آلمانیها خجالتآور نیست؟ پذیرفتن آمدن صدها عراقی برای کار و کمک خجالتآور است یا برخورد متفرعنانه و زشت اروپاییها ـ آلمانیها و ـ فرانسویها ـ با ایرانیان. اگر صحبت از عزت نفس باشد، باید از پذیرفتن این کمکهایی که به شوخی شبیه هستند سرباز میزدیم. به فهرست کمکهای اروپایی نگاه کنید تا موضوع روشن شود. ایران بزرگ را تا چه حد دستکم میگیرند؟ یا عمدا میخواهند تحقیرمان کنند؟»
در ادامه این یادداشت آمده است: «سلبریتیها چون میدانند که دامن زدن به عربستیزی مخاطب جمع میکند و به آنها جلوهای میهندوستانه میدهد، روی این موضوع تاکید فراوانی دارند اما در مقابل غربیها و اروپاییها ذرهای عزت نفس ندارند. برای همین است که ترجیح میدهند فرزندشان به جای اینکه در ایران عزیز به دنیا بیاید، در «اروپا» متولد شود! یا دیگری حاضر است برای آنکه هزینه ماهیانه ده هزار دلار فرزندش در کانادا را تامین کند هر بلایی سر ملت ایران بیاید. البته صحبتها و نوشتههای آنها در شبکهها را خیلی هم نباید جدی گرفت. به هر روی بسیاری از این افراد به علت مشغله زیاد کاری فرصت مطالعه و خودسازی و تحصیل نداشتهاند و نظراتی که ارایه میدهند غالبا فاقد اعتبار است. اما متاسفانه صدای آنها در شبکههای مجازی بلند است هرچند که در عرصه واقعی اجتماع وزنی ندارند... کمک برادر و خواهر عراقیام که با هزار مهربانی اندک توشهای برای خویشان مصیبتزده ایرانیاش فرستاده هزار بار به 40 جفت پوتین اهدایی آلمانی و 5000 تخته پتوی فرانسوی رجحان دارد.»
http://kayhan.ir/fa/news/158260
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 ابراهیم حاتمیکیا: از سنگینی نگاه شبهروشنفکری بارها گریه کردم
🔸 آیین اختتامیه پنجمین هفته هنر انقلاب با معرفی ابراهیم حاتمیکیا، به عنوان چهره هنر انقلاب در سال 97 به خاطر ساخت فیلم «به وقت شام» در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
این کارگردان بعد از دریافت جایزهاش از سختیهای کار در عرصه هنر انقلاب گفت و بیان کرد: کسی که در اتوبان همت وارد میشود ساده نباید از مسیر بگذرد. باید تحمل کند. ما در این راه متلکها شنیدیم،گریهها کردیم، زخمها خوردیم. در حوزه هنری بارها گریه کردم از سنگینی نگاههای حوزه روشنفکری و بهتر بگویم شبهروشنفکری. کسانی بودند که به ما صبوری آموختند و انتظار دارم که جوانان نیز از راه نمانند.
کارگردان «به وقت شام» ادامه داد: وقتی با نام شهید پا به عرصه سینما میگذاری، تعهدی داری که نباید به راحتی از آن دست بکشی. 40 سالگی انقلاب به تعبیر مقام معظم رهبری آغاز یک مسیر است.
در ادامه ضمن تقدیر از حجتالاسلاموالمسلمین شهاب مرادی به دلیل مجموعه درسهایش و علی حیاتی بابت راهاندازی هیئت هنر و جریانسازی و پرداخت نوآورانه هیئت مذهبی، در بخش رویداد شاخص هنر انقلاب، این نشان به خانه طراحان انقلاب اسلامی تعلق گرفت.
http://kayhan.ir/fa/news/158267
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 سهمخواهی وزارتخانهها از اعتبارات مربوط به سیل ممنوع!
🔸 بزرگنمایی سیل برای افزایش اعتبارات وزارتخانههای مختلف، مورد انتقاد طیفهای مختلف سیاسی قرار گرفته است.
به گزارش تابناک؛ سیل که میآید خرابیهای بسیاری به بار میآورد. اما در این میان، برخی دولتمردان از فرصت سوءاستفاده میکنند و با برآوردهای کلی و ناقص به فکر دریافت اعتبار بیشتر برای وزارتخانههای متبوع خود هستند.
جلا امیرزایی از اعضای فراکسیون امید به تابناک گفت: مجلس باید بر پرداخت خسارت، نظارت جدی داشته باشد، یا خود اعتبارات را با توجه به گزارشهای دقیق - که از سوی نهادهای مرتبط حاضر در مناطق سیلزده داده میشود- تعیین تکلیف کند.
این نماینده در پاسخ به این که گفته میشود، خسارت سیل بیش از 50هزار میلیارد است، گفت: این گزارشها قابل اعتنا نیستند و حتی برآوردی که وزیر کشور گفته و اعلام کرده که میزان خسارت حدود 32میلیارد است نیز درست نیست و نمیتوان گفت، میزان خسارت دقیقا چهاندازه بوده است.
وی در اینباره ادامه داد: اگر مجلس بخواهد در این مورد به وظیفه نظارتی خود عمل کند، باید گزارش دقیقی از مناطق سیلزده داشته باشد و مشخص شود، کجا خسارت و کدام بخش آسیب زیادی دیده. همچنین باید مشخص شود، کدام استان و شهرستان و یا کدام بخش دچار آسیب شده و چه میزان آسیب به آنجا رسیده است. پس از آن متناسب با میزان خسارت، اعتبار در نظر گرفته شود؛ بنابراین اینکه وزیر بیاید و آمار کلی در اختیار مجلس گذارد و اعلام کند، ما فلان میزان خسارت دیدهایم، پس باید فلان مقدار به ما اعتبار بدهید، درست نیست.
وی در ادامه یادآور شد: به نظر من، شیوه برخورد با حوادث در کشور ما، به بازنگری نیاز دارد و مجلس هم باید مراقبت بیشتری داشته باشد و با ورود بهموقع از هدر رفتن سرمایهها جلوگیری کند، چون بارها شده که ما اعتباراتی برای منطقهای در نظر گرفتهایم، ولی زمانی که به شهرستان مراجعه میشود، میبینیم پولی به دست خسارت دیده اصلی نرسیده است. معمولا اینگونه است که ما یک چیز کلی را در مجلس تصویب میکنیم، ولی به جای اینکه اعتبارات به محل خسارت اختصاص داده شود، از جاهای دیگر سر در میآورد. به نظر من، باید تعریف دقیقی از خسارات و میزان آن داشته باشیم و برآوردهایی که میشود، اختصاصی و جزئی باشد تا اعتبار آن تأمین شود.
وی گفت: اینکه گفته میشود، 24 استان درگیر سیل بوده، درست نیست. واقعیت این است که در 24 استان بارندگی داشتیم؛ اما چهار استان با سیل مواجه شده است. در این استانها هم کل استان آسیب ندیده و چند شهر در هر استان دچار خسارت شده است…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/158281
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 گم شدهای به نام شفافیت
🔸 روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «خرج دلارهای خزانه محرمانه است؟» به وعده فراموش شده رئیسبانک مرکزی درباره شفاف سازی پرداخته است.
در این گزارش میخوانیم: «سال پیش همین روزها بود که سرکیسه ارزی شل شد. ارز چهارهزار و 200تومانی میان انبوهی از واردکنندگان توزیع شد؛ در حالی که نرخ دلار در بازار آزاد تا 18هزارتومان هم پیش رفت. شکاف میان نرخ ارز دولتی و آزاد آن چنان فریبنده بود که برای اهالی سود حداکثری تبدیل به یک چشمه خروشان شد... در مدت چهار ماه ابتدایی سال 20میلیارد دلار ارز دولتی توزیع شد؛ ارزهایی که یا به کالا تبدیل نشدند یا به قیمت آزاد در بازار فروخته شدند. فهرستهای ارزی منتشر و گره از چندین و چند پرونده فساد از خودروییها گرفته تا کاغذ و موبایلیها باز شد...»
در ادامه این گزارش آمده: «حالا یک سال بعد از همه این ماجراها ارز چهار هزار و 200تومانی همچنان زنده است و برای تامین آن امسال 14میلیارد دلار اعتبار پیشبینی شده[!!] اما این دلارها را چه کسانی میگیرند و چه کالایی وارد میکنند؟!»
ابتدا باید این مورد را متذکر شد که این رقم (14میلیارد دلار) مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفته و آنها این عدد را برای منظور پیشبینی شده در لایحه بودجه زیاد میدانند. ضمنا لازم به یادآوری است که دولتمردان تدبیر و امید در جریان رقابتهای انتخاباتی در سال 1392 یکی از مواردی که در جهت انتقاد از دولتهای قبل مطرح میکردند «تصمیمهای خلقالساعه» بود. تدبیر و امیدیها میگفتند که این تصمیمهای خلقالساعه و بدون پشتوانه تحلیلهای دقیق و کارشناسانه چیزی جز آسیب به اقتصاد و تولیدکنندگان به بار نخواهد آورد و در عوض جیب دلالها فرصتطلب را پر خواهد کرد.
در همان دوره زمانی که در گزارش شرق به آن اشاره شده هیئت دولت در جلسهای تصمیم میگیرد خلاف تصمیمهای کارشناسانه ارز را در تصمیمی خلقالساعه تک نرخی کرده و سپس آقای جهانگیری بر صفحه تلویزیون ظاهر شد و در اشتباهی بزرگ گفت هر کسی ارز 4200تومانی برای واردات میخواهد بیاید. به هر میزان که خواسته شود داریم! همین باعث شد رانتهای میلیاردی شکل بگیرد. همچنین در فردای آن روز روزنامههای طیف موسوم به اصلاحطلب جهانگیری را در لباس سوپرمن در صفحات نخست خود به تصویر کشیدند.
http://kayhan.ir/fa/news/158260
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 واکنش رسانههای بیگانه و تجزیهطلب به خبر کیهان
🔸 پس از خبر کیهان درباره جمعیت شارمین میمندینژاد و انتقاد از تارنمای جماران در حمایت از این تشکیلات طبق روال مرسوم رسانههای بیگانه خارج از کشور بهخصوص رسانههای انگلیسی در واکنش به خبر کیهان به حمایت از این جمعیت پرداختند.
رسانه دولتی انگلیس BBC با سانسور مستندات کیهان درباره این جمعیت گزارشی تقطیعشده از خبر کیهان منتشر کرد و به حمایت شارمین میمندینژاد پرداخت. همچنین رادیو دولتی آلمان نیز در خبری کذب مدعی شد پس از خبر کیهان در مناطق سیلزده با عناصر این تشکیلات برخورد شده و آنها دستگیر شدهاند. در ادامه شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال، وابسته به رژیم آلسعود گزارشی را در حمایت از شارمین و تشکیلاتش پخش کرد. ایران اینترنشنال در خبری عجیب عنوان کرد که حمایتهای مردم ایران از سیلزدگان «یک میلیونم» کمکهای جمعیت شارمین بوده! اما مشخص نیست که این آمار را چگونه و براساس چه سندی اعلام کرده است؟
http://kayhan.ir/fa/news/158266
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper