📝
#عناوين
شنبه بیست و نهم اردیبهشت ماه نود وهفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
آثار راهبردی «انتفاضه بازگشت»
http://kayhan.ir/fa/news/132772
اخبار ویژه
قوانین مسدودساز اروپا با تحریمهای اصلی آمریکا درگیر نمیشود
وقتی برجام پا در هواست چرا در تصویبFATF عجله میکنید؟
کپیکاری از بیبیسی و نگرانی از اعتراضها به بدعهدی آمریکا
اروپا با وعده نسیه میخواهد ایران در برجام بماند و امتیاز هم بدهد!
امیدی که با لبخند شیطان بزرگ بیاید با اخم او از بین میرود
http://kayhan.ir/fa/news/132773
📇تیتر یک
ماکرون: به خاطر ایران مقابل آمریکا نمیایستیم
http://kayhan.ir/fa/news/132768
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
دولت ترکیه تمام کفشهای قاچاق را آتش میزند
http://kayhan.ir/fa/news/132709/
زنگنه: توتال با خروج از ایران جریمه نمیشود!
http://kayhan.ir/fa/news/132706
افزایش تولید یخچال فریزر ایرانی
http://kayhan.ir/fa/news/132703
انگلیس روابط تجاری با ایران را مشروط به اجازه آمریکا کرد
http://kayhan.ir/fa/news/132708
صادرات میوه به دلیل بستهبندی نامناسب کاهش یافته است
http://kayhan.ir/fa/news/132710
وزیر صنعت: خودروسازان داخلی حق دارند قیمتها را بالا ببرند!
http://kayhan.ir/fa/news/132702
اخبار بین المل
مقایسه کرهشمالی با لیبی باعث خشم پیونگیانگ و خروج از مذاکره با آمریکا شد
http://kayhan.ir/fa/news/132759
نمایش وحدت مقتدا صدر و حکیم پس از پیروزی در انتخابات عراق
http://kayhan.ir/fa/news/132756
سرکرده «لشکر جهنگوی» پاکستان و قاتل شیعیان هزاره به جهنم رفت
http://kayhan.ir/fa/news/132751
اسرائیل 1/900/000 فلسطینی را از تولد تا مرگ در قفس سمی حبس کرده است
http://kayhan.ir/fa/news/132753
ناگفتههایی از تحریم حزبالله لبنان از سوی آمریکا به روایت تحلیلگر ارشد جهان عرب
http://kayhan.ir/fa/news/132757
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper💰🌎
✏
#یادداشت_روز
آثار راهبردی «انتفاضه بازگشت»
سعدالله زارعی
«انتفاضه بازگشت» در پرونده فلسطین دارای نتایج راهبردی است و این میتواند یک تحول کیفی در «آزادسازی کل سرزمین فلسطین» تلقی شود. بر این اساس رژیم جعلی اسرائیل اگرچه در سرکوب شدید آن چیزی کم نگذاشت، اما خود را شکستخورده ارزیابی کرد. این در حالی است که اقدام فلسطینیها به صورت غیرنظامی دنبال شده و اسرائیل پاسخ آن را با گلولههای آتشین که مستقیما سروسینه راهپیمایان را هدف گرفت، داد. اعتراف سخنگوی ارتش اسرائیل به اینکه کشتار غیرنظامیان یک باخت برای اسرائیل بود، نشان میدهد «انتفاضه بازگشت» راه ناشناختهای را مطرح و رژیم تلآویو را غافلگیرکرده است. در این خصوص نکاتی وجود دارد:
1- طرف فلسطینی در انتفاضه بازگشت(انتفاضه العوده) حرف روشنی دارد که به سادگی نمیتوان به مخالفت با آن پرداخت و این سلاح برندهای به حساب میآید. مردم فلسطین میگویند، «آوارگان» یعنی بیش از 6 میلیون جمعیت فلسطینی حق بازگشت به خانهها، مزارع و املاک خود را دارند و این موضوع در حد فاصل 21 آذر 1327 تا اول دی 139۶ بارها مورد تاکید مجمع عمومی سازمان بوده و در قالب قطعنامههایی به آن اشاره شده است. منطق حرکت فلسطینیها این است که فقط مرزهای غیرقانونی مانع بازگشت آوارگان هستند و ما این مانع را برمیداریم. به عبارت دیگر اگر ارادهای در سازمان ملل و در میان کشورهای عربی- اسلامی و نیز در کشورهای میزبان آوارگان فلسطینی وجود ندارد ما خود به احقاق حقی که همه آن را قبول دارند، مبادرت میکنیم.
نکته دوم این است که فلسطینیها میگویند محاصره 11 ساله غزه غیرقانونی است و وظیفه همه کشورها و به خصوص کشوری مانند مصر که به دلیل مجاورت امکان عملی دارند، برداشتن آن است. حدود دو میلیون شهروند فلسطینی در غزه در محاصره مطلق به سر میبرند و کسی نمیپرسد چرا
11 سال محاصره در حالی است که ساکنان باریکه غزه در همه نیازهای خود به خارج وابستهاند و خود نمیتوانند نیازهای غذایی، دارویی و... خویش را برآورده نمایند. الان ساکنان این منطقه میگویند این محاصره را که همه دولتها نیز آن را ظالمانه و غیرقانونی میدانند، خود برمیداریم.
نکته سوم این است که ساکنان غزه میپرسند چه نهاد یا قانون به رژیم اسرائیل اجازه داده است تا دور مردم در غزه و کرانه دیوار و یا سیم خاردار بکشد و ارتباط آنان با جهان خارج را قطع نماید. فلسطینیها میگویند این دیوارها و حصارهای ظالمانه و غیرقانونی که جمعیت غزه و کرانه را از اقوام و خویشاوندان خود جدا میکند، خود برمیدارند.
منطق فلسطینی در راهاندازی «انتفاضه بازگشت» که هماینک هفت هفته از آغاز آن میگذرد، کاملا انسانی و در عین حال کاملا هوشمندانه است. بر این اساس اگرچه فلسطینیها به سلاحهای دفاعی و از جمله به موشکهای با برد کم و متوسط مجهز میباشند، در طول این هفتهها از آنها استفاده نکرده و حتی وقتی چهار روز پیش مورد حمله سنگین هوایی ارتش رژیم اشغالگر واقع شدند، ماشه سلاحهای خود را فعال نکردند. در این ماجرا اگرچه فلسطینیها نزدیک به 100 شهید و هزاران مجروح نثار کردند و از بعد نظامی، آسیبی به ارتش اسرائیل وارد نشد اما ضربه انتفاضه بازگشت به اقتدار و امنیت آنان به گونهای بود که ارتش احساس کرد به تله فلسطینیها افتاده است.
http://kayhan.ir/fa/news/132772
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper📚
📌📌
#خبر ویژه
قوانین مسدودساز اروپا با تحریمهای اصلی آمریکا درگیر نمیشود
پس از اعلام اجرای «قوانین مسدودساز تحریم»، برخی تحلیلگران با هیجان بسیار از تغییرات بنیادی در سیاست اروپا، شکاف اروپا و آمریکا و حتی شورش اروپا علیه آمریکا نوشتند. این سبک نوشتار نوعی بازگشت آشکار به عبارتپردازیهای ایام برجام است که بعدتر مشخص شد با واقعیت تفاوت قابل توجهی داشته است.
به گزارش «اقتصاد سیاسی» به لحاظ فنی مسائل بسیاری حول قوانین مسدودساز وجود دارد که نشان میدهد بیشتر با یک بیانیه سیاسی مواجهیم تا قانون موثر؛ اولا این قانون هرگز اجرا نشده. در واقع در سال 1996 قبل از اجرای این قانون، با تغییر مسیر بازی کوبا-آمریکا، عملا قانون به نقطه اجرا نرسید که کسی از نتایج احتمالی وقوع آن مطلع باشد.
ثانیا زمان تصویب این قانون بسیار قبل از تغییر ابزار تحریمی آمریکا بود. در این زمان تهدید قطع دسترسی از چرخه دلار هنوز روی میز آمریکا نبود اما بعد از قانون پاتریوت، آمریکا این منطق را وارد ساختار تحریمهای ثانویه کرد و عملا «تحریم ثانویه» معنا یافت. این به این معنا نیست که مقابله با تحریمهای آمریکا ناممکن است اما با دقت بالایی توضیح میدهد مقابله با تحریمهای آمریکا «برای اروپا» عملا نشدنی است به دلیل اندازه وسیع و مویرگی بودن ارتباطات مالی اروپا-آمریکا.
در واقع تنها چیزی که ممکن است تحریم آمریکا را در اروپا بیاثر کند، ایجاد یک اکوسیستم حجیم غیرآمریکایی در اروپاست (بدون یورو و دلار، بدون نظارت SEC، بدون نیاز به بخش مرتبط با آمریکای اقتصاد اروپا و بدون هیچ رابطهای با شرکتهای فعلی بزرک اروپایی) که در کوتاهمدت بعید و در بلندمدت بسیار سخت است. به نحو معناداری اگر اروپا امروز شروع کند در نسل بعد ممکن است چنین قوانین مسدودسازی کارایی داشته باشد.
http://kayhan.ir/fa/news/132773
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
#تیتر_یک
ماکرون: به خاطر ایران مقابل آمریکا نمیایستیم
رئیسجمهور فرانسه در حاشیه نشست غیررسمی سران اروپا در بلغارستان به مقایسه مزایای ماندن در ایران با خسارت سرشاخ شدن با آمریکا پرداخت و گفت: اولا، به خاطر مسئله ایران، علیه شرکتهای آمریکایی جنگ تجاری یا راهبردی راه نخواهیم انداخت. این کار منطقی نیست. ثانیا، شرکتهای فرانسوی را به ماندن در ایران مجبور نخواهیم کرد.
سرویس سیاسی-
نخستوزیر انگلیس، صدراعظم آلمان و رئیسجمهور فرانسه در نشست سهجانبه در حاشیه نشست بالکان غربی در صوفیه بلغارستان با صدور بیانیهای مشترک خواستار حفظ برجام و در عین حال مقابله با برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای ایران شدند.
«ترزا می» نخستوزیر انگلیس، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه با صدور بیانیهای مشترک، حفظ برجام و در عین حال مقابله با برنامه موشکی و فعالیتهای ایران در منطقه را خواستار شده و مدعی شدند که ایران به وضوح در بیثباتی همسایگان خود نقش دارد.
به نوشته روزنامه «گاردین»، رهبران سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس تصریح کردند ایران باید همچنان به تعهدات خود طبق توافق (برجام) پایبند باشد.
گفتنی است پس از خروج آمریکا از برجام، سران سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان در واکنش به این اتفاق، بیانیهای صادر و مواضع خود را اعلام کردند. این سه کشور در بیانیه فوق (با ژستی طلبکارانه)! به دولت ایران تأکید کردند که نباید در مقابل عهدشکنی آمریکا واکنشی نشان داده و همچنان میبایست تعهدات خود را یکطرفه ادامه دهد! علاوهبر این، اعضای اروپایی 1+5 تأکید کردند که در عین حال که برجام باید حفظ بشود، ایران میبایست درباره مسائل منطقه مخصوصاً در سوریه، عراق، یمن و همچنین برنامه موشکهای بالستیک خود پاسخگو باشد! همچنین باید برخی از مقررات برجام که پس از سال 2025 خاتمه مییابد در یک چارچوب طولانیتری تعریف شود.
دونالد ترامپ و دیگر مقامات کاخ سفید پیش از این بارها اعلام کرده بودند که برجام بهدلیل اینکه مسئله موشکی و قدرت منطقهای ایران را پوشش نمیدهد و همچنین محدودیتهایش دائمی نیست، قابل قبول نمیباشد و باید اصلاح شود. با بررسی بیانیههای سه کشور اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام و مقایسه آن با زیادهخواهیهای ترامپ به این نتیجه میرسیم که این بیانیهها، دقیقاً تکرار یاوهگوییهای ترامپ است.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در آستانه اجلاس سران اروپا در صوفیه بلغارستان گفت: همه در اتحادیه اروپا دیدگاه مشابهی دارند و معتقدند که این توافق کامل نیست اما تأکید بر این است که باید در این توافق ماند و مذاکرات بیشتری با ایران بر اساس دیگر مسائل نظیر برنامه موشکی بالستیک این کشور انجام داد.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، پنجشنبه هفته گذشته در دیدار با «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ائتلاف ناتو با تکرار اتهامات علیه ایران مدعی شد این کشور عامل هر درگیری در منطقه غرب آسیا است.
وزیر خزانهداری آمریکا پس از اعلام تحریمهایی جدید علیه افراد و شرکتهای دارای ارتباط با حزبالله لبنان، از عزم دولت ترامپ برای از بین بردن همه شبکههای مرتبط با بانک مرکزی ایران خبر داد.
به گزارش رویترز، دادگاهی در نیویورک معاون سابق بانک خلق ترکیه را به اتهام کمک به دور زدن تحریمهای ایران به تحمل 32 ماه زندان محکوم کرد.
http://kayhan.ir/fa/news/132768
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
💰
#خبر_اقتصادی
دولت ترکیه تمام کفشهای قاچاق را آتش میزند
مدیر اتحادیه چرمدوزان استان آذربایجان شرقی با درخواست برخورد دولتمردان با قاچاق گفت: در کشور ترکیه، دولت تمام کفشهای قاچاقی را در میدانی جمع کرده و آتش زد.
مهدی امینی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تبریز قطب صنعت چرم کشور است. در سال 1308 اولین چرمسازیها در این شهر ایجاد شد و در پی آن کفاشان به وجود آمدند و اکنون 360 واحد چرمسازی در مرکز استان آذربایجان شرقی فعالیت میکنند. همچنین بهترین نوع چرم، یعنی چرم سنگین گاوی در تبریز تولید میشود.
وی افزود: در سفر رئیسجمهور به تبریز نشستی برای حل مشکلات کفش با حضور رحمانی معاون وزیر برگزار و 11 مورد از مشکلاتی که گریبانگیر واحدهای چرم است تهیه و به وزارتخانه
تقدیم شد.
مدیر اتحادیه چرمدوزان آذربایجان شرقی گفت: درخواستهای ما از رئیسجمهور در پنج گروه مطرح شد، که یکی از آنها معافیت مالیاتی محصولات چرمی بر اساس قانون معافیت محصولات کشاورزی و دامی بود و خواستار شدیم که چرم از سود مالیات ارزش افزوده معاف شود. ولی اکنون اداره مالیات از آنها طلب مالیات کرده است و این موضوع خود یکی از مشکلات مهم ما در حوزه چرم تبریز به حساب میآید.
امینی ادامه داد: در سه سال گذشته تفاهمنامهای بین ایران و ایتالیا در حوزه راهاندازی آزمایشگاه چرم در کشور امضا شد، اما تاکنون به دلیل مسایلی اجرایی نشده و ما خواستار اجرایی شدن این تفاهمنامه در داخل کشور بودیم. همچنین درخصوص بازسازی و نوسازی تصفیهخانه شهرک صنعتی چرم درخواست بودجه از دولت داشتیم.
وی افزود: ترکیه برای نجات صنعت چرم خود به فعالان این بخش وام چهار درصدی با بازپرداخت پنج ساله اعطا کرد تا دستگاههای روز را از ایتالیا وارد کرده و بتواند کیفیت واردات خود را بالا ببرند اما در کشور ما وامهای 28 درصدی به تولیدکنندگان پرداخت شد و تولیدکنندگان تنها توانستند دستگاههای دست دوم ایتالیایی را خریداری کنند. واحدهای تولیدکننده چرم درخواست اعطای وامهای کمبهره برای خرید دستگاههای جدید دارند.
مدیر اتحادیه چرمدوزان آذربایجان شرقی با اشاره به قاچاق کفش و چرم مصنوعی به کشور، گفت: کیفیت کفشهای چینی بهشدت پایین است و متأسفانه کفشهای وارداتی را از پلاستیکهای بازیافتی که بهشدت سرطانزاست، تولید میکنند.
امینی تصریح کرد: در کشور ترکیه دولت تمام کفشهای قاچاقی را در میدانی جمع کرده و آتش زد، در صورتی که اگر مقامهای کشور ما چنین سیاستی در برخورد با قاچاقچیان و قاچاقفروشان اعمال کنند، به زودی شاهد کاهش و نابودی اجناس قاچاقی به ویژه در حوزه کفش و چرم خواهیم بود.
وی با اشاره به نبود نظارت دقیق در بازار چرم افزود: گاهی تا 300 درصد، محصول گرانتر فروخته شده و در نتیجه مردم توانایی خرید اجناس چرم را ندارند و این بازار هر روز راکدتر از
دیروز میشود.
http://kayhan.ir/fa/news/132709
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
🌎
#خبر_خارجی
مقایسه کرهشمالی با لیبی باعث خشم پیونگیانگ و خروج از مذاکره با آمریکا شد
به نوشته یک روزنامه آمریکایی اظهارات جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا مبنی بر اینکه راهحلی مشابه لیبی میتواند برای کره شمالی کارساز باشد، مقامات پیونگ یانگ را خشمگین کرده و همین مسئله باعث خروج پیونگیانگ از مذاکرات شده است.
واشنگتن پست، در پایگاه اینترنتی خود در تفسیری به قلم «ریک نواک» به بررسی علت خشمگین شدن کرهشمالی پرداخته و نوشته، «اگر درباره رسیدن به صلح و غیرهستهای کردن جدی هستید، نباید به لیبی اشاره کنید. احتمالا این پیامی بود که کرهشمالی روز چهارشنبه زمانی که مذاکرات با کره جنوبی را به تعویق انداخت و تهدید کرد اجلاس 12 ژوئن (22 خرداد) بین کیم جونگ اون و دونالد ترامپ را لغو میکند، برای آمریکا داشت.» اشاره این روزنامه آمریکایی به اظهارات جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا در روزهای اخیر است که تهدید کرده بود اگر کرهشمالی از برنامه هستهای خود دست برندارد به سرنوشت لیبی یا عراق دچار خواهد شد. این گفته، مقامات پیونگ یانگ را به شدت خشمگین کرد طوری که در واکنش به این اظهارات اعلام کرد: «ما را با لیبی یا عراق مقایسه نکنید و ما از برنامه هستهای خود دست بر نمیداریم.» کرهشمالی همچنین اعلام کرد که احتمال دارد دیدار آینده با ترامپ رئیسجمهور آمریکا را لغو کند.
ترامپ به دنبال ديدار با اون
تهدیدها و اظهارات تحریکآمیز جان بولتون تا این لحظه نقشههای ترامپ برای رفع تنشزدایی با کره شمالی را نقش برآب کرده است. وی که تا همين چند روز پيش با غوغاسالاري و هياهو از جلوگيري جنگ با کرهشمالي و متقاعد کردن پيونگ يانگ به دست برداشتن از تسليحات هستهاي خود سخن ميگفت و سعي داشت براي خود دستاوردي در مقايسه با توافق هستهاي دولت اوباما با ايران دست و پا نمايد و مشتاق بود در 12 ژوئن با کيم جونگ اون رئيس کرهشمالي در سنگاپور ديدار نمايد، حالا با اظهارات قاطعانه کرهشمالی مواجه شده است. پيونگ يانگ با صدور بيانيهاي اعلام کرده «در واکنش به رزمايشهاي مشترک آمریکا و کرهجنوبي و ادامه تهديدها و فشارهاي کاخ سفيد، ديدار اون با ترامپ احتمالا برگزار نخواهد شد.» به نظر ميرسد احتمال منصرف شدن اون از ديدار با ترامپ، رئيس جمهور آمریکا را به شدت نگران کرده است به همين علت او با توسل به تهديد و تشويق سعي مي کند به هر قيمتي اين ديدار برگزار شود حتي اگر نتيجهاي در بر نداشته باشد. ترامپ در راستای تشویق به برگزاری نشست با رهبر کرهشمالی وعده داده کیم جونگ اون میتواند روی حمایتهای بسیار قدرتمند او در صورت کنار گذاشتن سلاحهای هستهای، حساب باز کند اما در حین حال ترامپ تهدید تغییر حکومت در صورت سرپیچی کرهشمالی را نیز مطرح کرده است. اظهارات «سارا سندرز» سخنگوی کاخ سفید نيز بيانگر اين ارزيابي است که ترامپ به هرقيمتي خواهان گفت وگو با اون است. سندرز گفته: «رئیسجمهور آمریکا آماده این دیدار با اون است و اگر مقامهای کره شمالی میخواهند این دیدار رخ دهد، ما آنجا حاضر خواهیم بود.»
دلایل کره شمالی برای عدم مذاکره با ترامپ
اما تحلیلگران معتقدند چند دلیل وجود دارد که مقامهاي کره شمالي تصميم گرفتهاند که ديدار اون با ترامپ برگزار نشود؟
http://kayhan.ir/fa/news/132759
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📝
#عناوين
یکشنبه سی ام اردیبهشت ماه نود وهفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
تضمینهایی که باید بدهند!
http://kayhan.ir/fa/news/132862
اخبار ویژه
مالهکشی به سبک کارگزاران بازهم با آمریکا مذاکره کنیم!
آقای روحانی! با این همه نقض 80 درصد برجام اجرا شده؟!
موسویان: تکلیف اروپا با خودش معلوم نیست
قانون اروپایی «مسدودساز تحریم» قادر به حفظ برجام نیست
از تصویب 20 دقیقهای برجام تا پاستیل شیبا!
http://kayhan.ir/fa/news/132863
📇تیتر یک
«مقررات بازدارنده» اروپا کلاه گشاد دیگری برای ایران
http://kayhan.ir/fa/news/132858
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
زیان 25 میلیارد دلاری کشور از تصمیم وزارت نفت در عقد قرارداد با توتال
http://kayhan.ir/fa/news/132804
خطر بیکاری هزاران صیاد چابهاری به دلیل واردات بیرویه ماهی تن
http://kayhan.ir/fa/news/132798
دامدار داخلی حمایت نشود مجبور به واردات ماست و پنیر میشویم
http://kayhan.ir/fa/news/132796
ساعت کار نانواییهادر ماه رمضان اعلام شد
http://kayhan.ir/fa/news/132805
اجناس تا ۴۰ درصد گران شده ولی دولت میگوید بازار تحت کنترل است!
http://kayhan.ir/fa/news/132803
موافقت بانک مرکزی با استمهال خط اعتباری مسکن مهر
http://kayhan.ir/fa/news/132794
اخبار بین المل
نقض عهد عادت غربیهاست ریشه دشمنی آمریکا با ایران، اقتدار منطقهای آن است
http://kayhan.ir/fa/news/132838
زخمی و یک شهید در تظاهرات وفاداری به شهدای غزه
http://kayhan.ir/fa/news/132832
انفجارهای پیدرپی در استادیوم جلالآباد افغانستان تکفیریها دهها غیرنظامی را به خاک و خون کشیدند
http://kayhan.ir/fa/news/132835
جمعآوری کارتنخوابهای لندن همزمان با ازدواج نوه ملکه انگلیس
http://kayhan.ir/fa/news/132837
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper🌎💰
✏
#یادداشت_روز
تضمینهایی که باید بدهند
دکتر محمد حسین محترم
1- خروج آمریکا از برجام بعد از جنگ تجاری با اروپا و چین، در حقیقت اعلام جنگ اقتصادی با ایران بود و اروپاییها برای اینکه جلوی تحریمهای آمریکا بایستند، باید وارد یک نبرد تجاری دیگری البته به مراتب بزرگتر شوند که قطعاً چنین توانایی و ظرفیتی ندارند و «بسیار بعید است» چنین ارادهای داشته باشند! اروپا نمیتواند هم با آمریکا همسو شود که با ایران اعلام جنگ اقتصادی کرده و هم با ایران همراه شود که هدف جنگ اقتصادی آمریکا قرار گرفته است. عقلاً و منطقاً هم اروپا حجم دهها برابری تجاری با آمریکا (540 میلیارد دلاری) را در مقابل روابط ناچیز با ایران (15 میلیارد دلاری) رها نخواهد کرد، مگر اینکه پشت پرده قرارداد عصر قاجاری برای فروختن کل ایران به دست آورده باشد! آنگونه که رهبر معظم انقلاب ایجاد تردید جدی کردند که «بسیار بعید است» اروپاییها تضمینی بدهند، موگرینی و وزیر اقتصاد آلمان نیز بر این سخن رهبری تاکید کردند که «اتحادیه اروپا قادر نیست ضمانتهای حقوقی–سیاسی و اقتصادی به ایران بدهد»! لذا اروپاییها که خود وضعکننده تحریمها علیه ایران، از جمله بازگرداندن تحریمها علیه بانک تجارت و 32 شرکت کشتیرانی هستند، چگونه میخواهند در مقابل تحریمهای آمریکا تضمین بدهند؟! مگر اتحادیه اروپا اواخر فروردین آماده اعمال تحریمهای موشکی جدیدی علیه ایران نبود، اما در توافق با ترامپ برای اینکه بتواند ادعای ماندن در برجام را داشته باشد، از تصویب آن فعلا صرفنظر کرده است؟ یک روز بعد از اینکه رئیسجمهور آمریکا دستور کاهش خرید نفت و محصولات نفتی از ایران را داد، شرکت بیایپی مولر–مائرسک و همچنین سخنگوی شرکت نفتکش TORMدانمارکی و مدیران عامل زیمنس آلمان و توتال فرانسه اعلام کردند«هیچ قرارداد اقتصادی با ایران نخواهیم بست و مراودات تجاری خود با ایران را متوقف کردیم». اینها فقط نمونهای از رفتار اروپاییها در مقابل آمریکا با ایران است و در حقیقت خروج آمریکا از برجام همان چماق همیشگی، البته این بار برای فشار در جهت انجام مذاکرات جدید و ماندن اروپاییها در برجام هم همان هویج همیشگی، البته این بار برای حفظ محدودیتهای اعمالشده بر صنعت هستهای کشور است.
2- اتحادیه اروپا برای تبدیل وعدهها و ادعاهای خود به عمل باید تضمینهای زیر را در دستور کار قرار دهد و دولت ایران در صورتی که نتوانست چنین تضمینهایی دریافت کند، دیگر دلیلی برای ماندن در برجام نخواهد داشت. اولا دولت ادعا داشت تحریمهای هستهای و غیرهستهای! علیه ملت ایران را میخواهد بردارد، اما نه تنها نتوانست بلکه مسئولان خودش هم مشمول تحریمهای آمریکا شدند، لذا دولت اگر توانایی دیپلماتیک دارد و اگر اروپاییها هم در ادعای خود صادقند، باید اولین تضمینی که داده و دریافت میشود، خارج کردن نام رئیسکل بانک مرکزی باشد و اگر این تضمین عملی شد، سراغ بقیه تضمینهای دیگر بروند. ثانیا هرچند به تذکر رهبری به رئیسجمهور در نامه 29 مهر94 مبنی بر اخذ تعهد کتبی از رئیسجمهور آمریکا و اتحادیه اروپا درباره لغو تحریمها عمل نشد، اما اکنون با عبرت از گذشته یکی از تضمینهایی که دولت باید دریافت کند و اروپاییها باید بدهند، تعهد کتبی رئیسجمهور فرانسه، نخستوزیر انگلیس و صدراعظم آلمان است. البته آن زمان که چنین تعهدی ندادند، «بسیار بعید است» اکنون بدهند! ثالثا اروپاییها در این مذاکرات باید تعهدات عمل نشده آمریکا را متقبل و قبل از هرگونه دادن تضمینی اجرا کنند که این لازمه دادن و دریافت تضمینهای واقعی خواهد بود.
http://kayhan.ir/fa/news/132862
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📌📌
#خبر ویژه
مالهکشی به سبک کارگزاران بازهم با آمریکا مذاکره کنیم!
رئیس شورای سیاستگذاری حزب کارگزاران میگوید ما میتوانیم روی نیاز ترامپ برای مذاکره با ایران حساب باز کنیم!
روزنامه سازندگی از قول حسین مرعشی نوشت: به نظرم نکته قابل توجه در سخنان ترامپ این است که علاقهمند است با ایران به مذاکره بنشیند، مذاکرهای برابر و به نظرم به دور از حضور سران اروپایی. این موضوع از سوی مسئولان باید جدی گرفته شود. البته این پیشنهاد به منزله این نیست که ما باید با آمریکا در مورد مسائل هستهای و موشکی خود مجددا به بحث بنشینیم. خیر. ما نباید این کار را کنیم. مسائل هستهای ایران، مذاکرات چندجانبه و مهمی را از سر گذرانده و به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تبدیل شده است. پس پرونده آن از نظر جمهوری اسلامی بسته شده و دیگر قابل مذاکره مجدد نیست. اما ما میتوانیم روی نیازهای ترامپ برای گفتوگو با ایران حساب باز کرده و در محاسبات و سیاست خارجی کشور این گزینه را لحاظ کنیم.
وی میافزاید: ترامپ از جایگاه ایران در منطقه باخبر است. بهتر از اروپا و دیگر سران آمریکا میداند که منطقه بدون حضور ایران و نقش ایران هدایت نمیشود. میداند که ایران نه تنها پیشینه قدرتمند که دولت و ملت قدرتمندی نیز در حال حاضر دارد. میداند که ایران به لحاظ استراتژیک و حتی اقتصادی نیز وضعیتش از دیگر کشورهای منطقه بهتر است. حتی این ایران است که امنیت را به عراق و سوریه و افغانستان و دیگر کشورهای منطقه برده است. به همین دلیل ترامپ خود را نیازمند موفقیت در حل مسائل منطقه و مسائل هستهای ایران میبیند.
گفتوگو با آمریکا برای حل مسائل موجود، به معنی عقبنشینی ایران یا امتیاز دادن به کشور آمریکا یا ترامپ نیست، بلکه به مثابه پیشگیری از بنبستی است که ممکن است در روابط خارجی کشور ایجاد شود. لذا ما میتوانیم پیشاپیش برای شکستن بنبستهای بینالمللی برنامه داشته باشیم.
این قبیل نسخهپیچیها برای مذاکره جدید با آمریکای ترامپ در حالی است که دولت ترامپ و اوباما، همان توافق قبلی را به طور پیاپی زیر پا گذاشتند و به جایی رسید که آقای روحانی گفت: آمریکاییها، میگویند توافق و تعهدی را که کردهایم، فعلا اجرا نکنیم و دوباره مذاکره کنیم. به کشورهای شرق آسیا میگویند بیایید مذاکره کنیم؛ کشورها مگر دیوانه شدهاند با شما مذاکره کنند، شما تعهدی را که کردهاید زیرپا میگذارید.
با این وصف به نظر میرسد امثال مرعشی، به جای اعتراض به آمریکا، به مثابه جادهصافکن و مالهکشهای شیطان بزرگ و خباثتهای آن عمل میکنند و مأموریتشان، وسوسه برای ارتکاب رفتارهای دور از عقل است.
مرعشی و امثال او در حزب کارگزاران، با همین مغالطهها، امثال هاشمی را ترغیب کردند که نسبت به مذاکره با آمریکا ابراز ذوقزدگی کند و بگوید «تابو شکست» یا «وزیرخارجه آمریکا قول داده کارهای انجام نشده را جبران کند»!
در ماجرای مذاکرات منتهی به برجام نیز غربگرایان مدعی بودند چون آمریکا نیازمند ایران است، بنابراین میتوانیم با او مذاکره برد-برد داشته باشیم اما دیدیم که خسارت محض از آب درآمد.
http://kayhan.ir/fa/news/132863
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
#تیتر_یک
«مقررات بازدارنده» اروپا کلاه گشاد دیگری برای ایران
در حالی که اروپاییها سعی دارند «مقررات بازدارنده» را بهعنوان تضمین برجام به ایران قالب کنند، شواهد و دلایل متقن حاکی است این حرکت در واقع کلاهی گشاد با هدف نگهداشتن ایران در برجام بدون تامین شدن منافع اقتصادی تهران است.
اعضای اتحادیه اروپا فراتر از وعدههای کلامی، روز جمعه یک روند حقوقی که به اعتقاد آنها میتواند از شرکتهای اروپایی در برابر آثار فراسرزمینی تحریمهای آمریکا محافظت کند را آغاز کردند؛ با این حال، آنطور که تحلیلگران میگویند و از شواهد امر هم پیداست این سازوکار هم اثری فراتر از هشداردهی نمادین به آمریکا ندارد.
این روند حقوقی، «مقررات بازدارنده» نام دارد و قانونی است که پارلمان اروپا نوامبر سال 1996 آن را برای محافظت از شرکتهای اروپایی در برابر تحریمهای کشورهای ثالث (اصطلاحاً آثار فراسرزمینی تحریمها) به تصویب رساند.
این قانون، اولین بار بعد از تصویب «قانون تحریمهای ایران و لیبی» در کنگره آمریکا به تصویب پارلمان اروپا رسید تا از شرکتهای اروپایی در برابر احتمال اعمال تحریمهای مربوط به کوبا، ایران و لیبی جلوگیری کند. این قانون، در سطح تئوری، به شرکتها اجازه میدهد از اجرای قوانین تحریمی آمریکا خودداری کنند و یا جرائم صادر شده در دادگاههای آمریکایی را به رسمیت نمیشناسد اما در عمل با گذشت 22 سال از تصویب این قانون و تغییر جدی ماهیت تحریمهای آمریکا و سازوکار آنها، این قانون هیچ کارایی خاصی نخواهد داشت.
مقامهای اروپایی ادعا میکنند که فعال کردن این قوانین برای ایران میتواند از سرمایهگذاریهای شرکتهای اروپایی در ایران محافظت کند. اصلیترین استدلال آنها این است که اروپا یک بار در سال 1996 با تهدید به استفاده از این قانون، آمریکا را به عقبنشینی وادار کرده است.
«ژان کلود یونکر»، رئیسکمیسیون اروپا در پاسخ به سؤال یک خبرنگار درباره اینکه چه ضمانتی برای اثرگذار بودن «مقررات بازدارنده» تحریمی وجود دارد گفت: «درباره تصمیمی که دیشب برای آغاز فرایند مقررات بازدارنده گرفتهایم میتوانم شما را به کاری که در سال 1996 انجام دادهایم ارجاع بدهم. برخی از شرکتهای ما در ایران سرمایهگذاری کردهاند نباید آنها را تنها بگذاریم.»
مقررات بیفایده
دکتر «جمشید.ک. چوکسی» رئیس اداره مطالعات مرکز اوراسیا در دانشگاه ایندیانا در این مورد به خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت: «فعال کردن و یا اصلاح اساسنامه 1996 به حفاظت شرکتهای اروپایی، بانکها و حتی شرکتها کمک نمیکند که از پیامدهای مجازات خزانهداری آمریکا در امان باشند. یک شرکت اروپایی، بانک و یا دولت نباید به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم با همتایان آمریکایی کار کند تا پاسخ آمریکا را به دنبال نداشته باشد.»
چوکسی همچنین معتقد است که حمایتهایی که سران اروپایی و مقامات دولتی میخواهند برای شرکتهای اروپایی ایجاد کنند، نمیتواند خسارت ناشی از کار نکردن با آمریکا که بازار هدف برای این شرکتهاست را جبران کند. در نهایت شرکتهای اروپایی باید بین کار کردن با طرفهای ایرانی و آمریکایی، یکی را انتخاب کنند و کار کردن با شرکتهای آمریکایی از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفهتر است.
«نیکلاس بی» رئیسگروه اروپایی ملل و آزادی در پارلمان اروپا هم با چوکسی همعقیده است و میگوید که اهمیت بازارهای آمریکا و ایران با هم قابل قیاس نیست.
http://kayhan.ir/fa/news/132858
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
💰
#خبر_اقتصادی
زیان 25 میلیارد دلاری کشور از تصمیم وزارت نفت در عقد قرارداد با توتال
نایب رئیسکمیسیون انرژی گفت: وزیر نفت بارها گفته است هر سال تاخیر در بهرهبرداری از یک طرح پارس جنوبی 5 میلیارد دلار ضرر به کشور می زند که با این اوصاف، در همین دوره 5 ساله 25 میلیارد دلار از ثروت کشور از بین رفته است.
هدایت الله خادمی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در واکنش به بیانیه توتال مبنی بر خروج احتمالی این شرکت از قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی، اظهار داشت: واگذاری مرزیترین فاز پارس جنوبی به شریک کشور قطر در این میدان مشترک، یک خطای استراتژیک بود و وزارت نفت برای 5 سال معطلی که از خود به یادگار گذاشته، باید پاسخگو باشد.
وی با اشاره به اینکه قرار بود شرکتهای ایرانی توسعه این فاز را انجام دهند گفت: به محض روی کار آمدن دولت یازدهم یکی از جکتهای 200 میلیون دلاری ساخته شده در ایران آماده نصب بود ولی وزیر نفت دستور داد این جکت اوراق شود و هیچ کاری صورت نگیرد تا توتال توسعه این فاز را بر عهده بگیرد.
نایبرئیسکمیسیون انرژی با بیان اینکه اگر وزارت نفت از همان ابتدا اجازه میداد کار توسعه این فاز انجام میشد تا به امروز بخش مهمی از پروژه انجام شده بود، ادامه داد: نکته تاسف برانگیز اینجاست که این فاز به شرکتی واگذار شد که شریک راهبردی قطر در این میدان مشترک است و 5 سال فرصت سوزی و بلاتکلیف ماندن فاز 11 تنها به سود قطر تمام شد.
خادمی همچنین تصریح کرد: توتال فرانسه همه اطلاعات پارس جنوبی را به طور کامل از ایران دریافت کرده است، این اطلاعات در شرایطی بسیار حیاتی است که بدانیم اطلاعات رقبا از یکدیگر در یک میدان مشترک، بهترین هدیهای است که میتوان به رقیب داد و وزارت نفت به راحتی آن را به توتال داد تا این شرکت با خروج از ایران، همه این اطلاعات را در قطر به کار بگیرد و با توجه به فشار چاههای گازی ایران، بهترین مدل برداشت از پارس جنوبی را در قطر طراحی کند.
وی افزود: وزارت نفت میگوید در صورت اثبات چنین موضوعی از توتال شکایت میکنیم که البته فقط یک ویترین است زیرا در صورت استفاده توتال از این اطلاعات، هیچکس جز توتال و قطر به این موضوع پی نمیبرد. سابقه توتال و همچنین ذینفع بودن این شرکت در طرف قطری، روشنترین موضوعی بود که دلسوزان به وزارت نفت تاکید میکردند اما این وزارتخانه با لجاجت خاصی اصرار فراوانی برای ارائه اطلاعات پارس جنوبی به توتال داشت.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: وزیر نفت بارها گفته است هر سال تاخیر در بهرهبرداری از یک طرح پارس جنوبی 5 میلیارد دلار ضرر به کشور میزند که با این اوصاف، در همین دوره 5 ساله آقای زنگنه 25 میلیارد دلار از ثروت کشور از بین رفته است. با توجه به اینکه این پروژه اگر به سمت توسعه برود 4 سال دیگر هم کار دارد 20 میلیارد دلار دیگر هم از کف میرود و در این بین، وزارت نفت باید به این سوءمدیریت پاسخ دهد.گفتنی است زنگنه در پی جدی شدن خروج توتال از پارس جنوبی گفته است: «برای خروج توتال از قرارداد جریمهای وجود ندارد اما مبلغی که توتال تاکنون در این قرارداد هزینه کرده است تا زمان اجرای کار، بازپرداخت نمیشود»(!)
http://kayhan.ir/fa/news/132804
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
🌎
#خبر_خارجی
نقض عهد عادت غربیهاست ریشه دشمنی آمریکا با ایران، اقتدار منطقهای آن است
اشاره
اقتدار مثال زدنی ایران در منطقه که یک نمونه آخر آن، شکست کمر داعش و گروههای تروریستی در غرب آسیا بود، نقشههای آمریکا و متحدان منطقهای و فرا منطقهای این کشور را عقیم گذاشته است. این جبهه، با راهاندازی داعش خوابهای زیادی برای منطقه و جهان اسلام دیده بودند که همه با کمک ایران و متحدانش، «هوا» شد. در همین رابطه با دکتر «تیم اندرسون» استرالیایی که پیش از این هم میمان ما در تحریریه کیهان بود، گفتوگویی ترتیب دادهایم، فردی که از نزدیک تحولات منطقه را رصد میکند و ماه های زیادی را در منطقه سپری کرده است. «اندرسون» پژوهشگر و استاد دانشگاه سیدنی در رشته اقتصاد سیاسی است که در همراهی با شماری دیگر از اعضای آکادمیک این کشور گروهی را با عنوان «مرکز مطالعات مبارزه با هژمونیک» تاسیس کرده است. وی نویسنده کتاب «جنگ کثیف علیه سوریه» نیز هست که سال گذشته از آن رونمایی شد. آقای «اندرسون» مقالاتی هم درباره انقلاب اسلامی ایران و همچنین تحولات سیاسی آمریکای لاتین به رشته تحریر درآورده است. متن کامل مصاحبه کیهان با این شخصیت مطرح سیاسی را در ادامه می خوانید.
1) جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه را چگونه ارزیابی میکنید؟آیا به اعتقاد شما ایران در بر ملا کردن نقشه غربیها برای منطقه موفق عمل کرده است؟ آیا ایران دست برتر را در منطقه غرب آسیا دارد؟
نقش استراتژیک ایران در منطقه غرب آسیا نشات گرفته از اصول این کشور، ظرفیتها و پیروزیهای چشمگیرش در گذشته است. در شرایط کنونی میتوانیم، موفقیتهای ایران در مسیر تقویت گامها و موقعیتهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در راستای مقابله با سیاستهای تهاجمی ایالات متحده در منطقه، تفسیر کنیم. ایران ثابت کرده تحت هر شرایطی از هم پیمانان خود همچون عراق و سوریه دفاع میکند. ایران همچنین از نگاه جامعه جهانی تبرئه شده و به خاطر خروج آمریکا از برجام موقعیت استراتژیک این کشور بهبود نیز یافته است. خیانت یک جانبه آمریکا میتواند سایر کشورهای طرف در توافق را متعهدتر به این قرارداد کند. روسیه و چین در کنار ایران در برجام باقی ماندند و همچنان به برجام متعهد خواهد ماند. حرکات ناپخته ترامپ ایران را مجاب کرده تا ارتباط مستقل خود با روسیه، چین و اتحادیه اروپا را تقویت کند. این اقدام آمریکا همچنین ثابت کرد که دلیلی وجود ندارد ایران در آینده در مورد هر موضوعی با واشنگتن وارد بحث شود. عادت غرب به نقض عهد و باطل کردن یک طرفه توافقات امری بسیار عادی است. آمریکا مدتها به دنبال منزوی کردن ایران بود اما اکنون در حال تضعیف خود است. اما با این وجود نمیتوان بهطور قطعی گفت که ایران دست برتر را در منطقه دارد. ایران و محور مقاومت به طور محسوسی در حال رقابت با گروه فشار عربی و اسرائیل در منطقه غرب آسیا هستند.
2) آیا میتوان گفت علت عمده دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران، همین اقتدار منطقهای این کشور است؟
دقیقا تعبیر درستی است، علت اصلی تخاصم آمریکا با ایران نقش سازنده و پر قدرتی است که ایران آن را در منطقه ایفا میکند. منطقهای که برای آمریکا به علت منابع سرشار نفتی بسیار پر اهمیت است. دو شریک سرطانی آمریکا در منطقه یعنی رژیم مستبد آل سعود و رژیم آپارتاید اسرائیل از تهران مستقل و قدرتمند هراس دارند . به علاوه آمریکا همچنان درگیر تحقیری است که با وقوع انقلاب اسلامی به اخراجش از این کشور منجر شد.
http://kayhan.ir/fa/news/132838
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📝
#عناوين
یکشنبه سی ام اردیبهشت ماه نود وهفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
تضمینهایی که باید بدهند!
http://kayhan.ir/fa/news/132862
اخبار ویژه
مالهکشی به سبک کارگزاران بازهم با آمریکا مذاکره کنیم!
آقای روحانی! با این همه نقض 80 درصد برجام اجرا شده؟!
موسویان: تکلیف اروپا با خودش معلوم نیست
قانون اروپایی «مسدودساز تحریم» قادر به حفظ برجام نیست
از تصویب 20 دقیقهای برجام تا پاستیل شیبا!
http://kayhan.ir/fa/news/132863
📇تیتر یک
«مقررات بازدارنده» اروپا کلاه گشاد دیگری برای ایران
http://kayhan.ir/fa/news/132858
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
زیان 25 میلیارد دلاری کشور از تصمیم وزارت نفت در عقد قرارداد با توتال
http://kayhan.ir/fa/news/132804
خطر بیکاری هزاران صیاد چابهاری به دلیل واردات بیرویه ماهی تن
http://kayhan.ir/fa/news/132798
دامدار داخلی حمایت نشود مجبور به واردات ماست و پنیر میشویم
http://kayhan.ir/fa/news/132796
ساعت کار نانواییهادر ماه رمضان اعلام شد
http://kayhan.ir/fa/news/132805
اجناس تا ۴۰ درصد گران شده ولی دولت میگوید بازار تحت کنترل است!
http://kayhan.ir/fa/news/132803
موافقت بانک مرکزی با استمهال خط اعتباری مسکن مهر
http://kayhan.ir/fa/news/132794
اخبار بین المل
نقض عهد عادت غربیهاست ریشه دشمنی آمریکا با ایران، اقتدار منطقهای آن است
http://kayhan.ir/fa/news/132838
زخمی و یک شهید در تظاهرات وفاداری به شهدای غزه
http://kayhan.ir/fa/news/132832
انفجارهای پیدرپی در استادیوم جلالآباد افغانستان تکفیریها دهها غیرنظامی را به خاک و خون کشیدند
http://kayhan.ir/fa/news/132835
جمعآوری کارتنخوابهای لندن همزمان با ازدواج نوه ملکه انگلیس
http://kayhan.ir/fa/news/132837
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper🌎💰
✏
#یادداشت_روز
تضمینهایی که باید بدهند
دکتر محمد حسین محترم
1- خروج آمریکا از برجام بعد از جنگ تجاری با اروپا و چین، در حقیقت اعلام جنگ اقتصادی با ایران بود و اروپاییها برای اینکه جلوی تحریمهای آمریکا بایستند، باید وارد یک نبرد تجاری دیگری البته به مراتب بزرگتر شوند که قطعاً چنین توانایی و ظرفیتی ندارند و «بسیار بعید است» چنین ارادهای داشته باشند! اروپا نمیتواند هم با آمریکا همسو شود که با ایران اعلام جنگ اقتصادی کرده و هم با ایران همراه شود که هدف جنگ اقتصادی آمریکا قرار گرفته است. عقلاً و منطقاً هم اروپا حجم دهها برابری تجاری با آمریکا (540 میلیارد دلاری) را در مقابل روابط ناچیز با ایران (15 میلیارد دلاری) رها نخواهد کرد، مگر اینکه پشت پرده قرارداد عصر قاجاری برای فروختن کل ایران به دست آورده باشد! آنگونه که رهبر معظم انقلاب ایجاد تردید جدی کردند که «بسیار بعید است» اروپاییها تضمینی بدهند، موگرینی و وزیر اقتصاد آلمان نیز بر این سخن رهبری تاکید کردند که «اتحادیه اروپا قادر نیست ضمانتهای حقوقی–سیاسی و اقتصادی به ایران بدهد»! لذا اروپاییها که خود وضعکننده تحریمها علیه ایران، از جمله بازگرداندن تحریمها علیه بانک تجارت و 32 شرکت کشتیرانی هستند، چگونه میخواهند در مقابل تحریمهای آمریکا تضمین بدهند؟! مگر اتحادیه اروپا اواخر فروردین آماده اعمال تحریمهای موشکی جدیدی علیه ایران نبود، اما در توافق با ترامپ برای اینکه بتواند ادعای ماندن در برجام را داشته باشد، از تصویب آن فعلا صرفنظر کرده است؟ یک روز بعد از اینکه رئیسجمهور آمریکا دستور کاهش خرید نفت و محصولات نفتی از ایران را داد، شرکت بیایپی مولر–مائرسک و همچنین سخنگوی شرکت نفتکش TORMدانمارکی و مدیران عامل زیمنس آلمان و توتال فرانسه اعلام کردند«هیچ قرارداد اقتصادی با ایران نخواهیم بست و مراودات تجاری خود با ایران را متوقف کردیم». اینها فقط نمونهای از رفتار اروپاییها در مقابل آمریکا با ایران است و در حقیقت خروج آمریکا از برجام همان چماق همیشگی، البته این بار برای فشار در جهت انجام مذاکرات جدید و ماندن اروپاییها در برجام هم همان هویج همیشگی، البته این بار برای حفظ محدودیتهای اعمالشده بر صنعت هستهای کشور است.
2- اتحادیه اروپا برای تبدیل وعدهها و ادعاهای خود به عمل باید تضمینهای زیر را در دستور کار قرار دهد و دولت ایران در صورتی که نتوانست چنین تضمینهایی دریافت کند، دیگر دلیلی برای ماندن در برجام نخواهد داشت. اولا دولت ادعا داشت تحریمهای هستهای و غیرهستهای! علیه ملت ایران را میخواهد بردارد، اما نه تنها نتوانست بلکه مسئولان خودش هم مشمول تحریمهای آمریکا شدند، لذا دولت اگر توانایی دیپلماتیک دارد و اگر اروپاییها هم در ادعای خود صادقند، باید اولین تضمینی که داده و دریافت میشود، خارج کردن نام رئیسکل بانک مرکزی باشد و اگر این تضمین عملی شد، سراغ بقیه تضمینهای دیگر بروند. ثانیا هرچند به تذکر رهبری به رئیسجمهور در نامه 29 مهر94 مبنی بر اخذ تعهد کتبی از رئیسجمهور آمریکا و اتحادیه اروپا درباره لغو تحریمها عمل نشد، اما اکنون با عبرت از گذشته یکی از تضمینهایی که دولت باید دریافت کند و اروپاییها باید بدهند، تعهد کتبی رئیسجمهور فرانسه، نخستوزیر انگلیس و صدراعظم آلمان است. البته آن زمان که چنین تعهدی ندادند، «بسیار بعید است» اکنون بدهند! ثالثا اروپاییها در این مذاکرات باید تعهدات عمل نشده آمریکا را متقبل و قبل از هرگونه دادن تضمینی اجرا کنند که این لازمه دادن و دریافت تضمینهای واقعی خواهد بود.
http://kayhan.ir/fa/news/132862
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📌📌
#خبر ویژه
مالهکشی به سبک کارگزاران بازهم با آمریکا مذاکره کنیم!
رئیس شورای سیاستگذاری حزب کارگزاران میگوید ما میتوانیم روی نیاز ترامپ برای مذاکره با ایران حساب باز کنیم!
روزنامه سازندگی از قول حسین مرعشی نوشت: به نظرم نکته قابل توجه در سخنان ترامپ این است که علاقهمند است با ایران به مذاکره بنشیند، مذاکرهای برابر و به نظرم به دور از حضور سران اروپایی. این موضوع از سوی مسئولان باید جدی گرفته شود. البته این پیشنهاد به منزله این نیست که ما باید با آمریکا در مورد مسائل هستهای و موشکی خود مجددا به بحث بنشینیم. خیر. ما نباید این کار را کنیم. مسائل هستهای ایران، مذاکرات چندجانبه و مهمی را از سر گذرانده و به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تبدیل شده است. پس پرونده آن از نظر جمهوری اسلامی بسته شده و دیگر قابل مذاکره مجدد نیست. اما ما میتوانیم روی نیازهای ترامپ برای گفتوگو با ایران حساب باز کرده و در محاسبات و سیاست خارجی کشور این گزینه را لحاظ کنیم.
وی میافزاید: ترامپ از جایگاه ایران در منطقه باخبر است. بهتر از اروپا و دیگر سران آمریکا میداند که منطقه بدون حضور ایران و نقش ایران هدایت نمیشود. میداند که ایران نه تنها پیشینه قدرتمند که دولت و ملت قدرتمندی نیز در حال حاضر دارد. میداند که ایران به لحاظ استراتژیک و حتی اقتصادی نیز وضعیتش از دیگر کشورهای منطقه بهتر است. حتی این ایران است که امنیت را به عراق و سوریه و افغانستان و دیگر کشورهای منطقه برده است. به همین دلیل ترامپ خود را نیازمند موفقیت در حل مسائل منطقه و مسائل هستهای ایران میبیند.
گفتوگو با آمریکا برای حل مسائل موجود، به معنی عقبنشینی ایران یا امتیاز دادن به کشور آمریکا یا ترامپ نیست، بلکه به مثابه پیشگیری از بنبستی است که ممکن است در روابط خارجی کشور ایجاد شود. لذا ما میتوانیم پیشاپیش برای شکستن بنبستهای بینالمللی برنامه داشته باشیم.
این قبیل نسخهپیچیها برای مذاکره جدید با آمریکای ترامپ در حالی است که دولت ترامپ و اوباما، همان توافق قبلی را به طور پیاپی زیر پا گذاشتند و به جایی رسید که آقای روحانی گفت: آمریکاییها، میگویند توافق و تعهدی را که کردهایم، فعلا اجرا نکنیم و دوباره مذاکره کنیم. به کشورهای شرق آسیا میگویند بیایید مذاکره کنیم؛ کشورها مگر دیوانه شدهاند با شما مذاکره کنند، شما تعهدی را که کردهاید زیرپا میگذارید.
با این وصف به نظر میرسد امثال مرعشی، به جای اعتراض به آمریکا، به مثابه جادهصافکن و مالهکشهای شیطان بزرگ و خباثتهای آن عمل میکنند و مأموریتشان، وسوسه برای ارتکاب رفتارهای دور از عقل است.
مرعشی و امثال او در حزب کارگزاران، با همین مغالطهها، امثال هاشمی را ترغیب کردند که نسبت به مذاکره با آمریکا ابراز ذوقزدگی کند و بگوید «تابو شکست» یا «وزیرخارجه آمریکا قول داده کارهای انجام نشده را جبران کند»!
در ماجرای مذاکرات منتهی به برجام نیز غربگرایان مدعی بودند چون آمریکا نیازمند ایران است، بنابراین میتوانیم با او مذاکره برد-برد داشته باشیم اما دیدیم که خسارت محض از آب درآمد.
http://kayhan.ir/fa/news/132863
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
#تیتر_یک
«مقررات بازدارنده» اروپا کلاه گشاد دیگری برای ایران
در حالی که اروپاییها سعی دارند «مقررات بازدارنده» را بهعنوان تضمین برجام به ایران قالب کنند، شواهد و دلایل متقن حاکی است این حرکت در واقع کلاهی گشاد با هدف نگهداشتن ایران در برجام بدون تامین شدن منافع اقتصادی تهران است.
اعضای اتحادیه اروپا فراتر از وعدههای کلامی، روز جمعه یک روند حقوقی که به اعتقاد آنها میتواند از شرکتهای اروپایی در برابر آثار فراسرزمینی تحریمهای آمریکا محافظت کند را آغاز کردند؛ با این حال، آنطور که تحلیلگران میگویند و از شواهد امر هم پیداست این سازوکار هم اثری فراتر از هشداردهی نمادین به آمریکا ندارد.
این روند حقوقی، «مقررات بازدارنده» نام دارد و قانونی است که پارلمان اروپا نوامبر سال 1996 آن را برای محافظت از شرکتهای اروپایی در برابر تحریمهای کشورهای ثالث (اصطلاحاً آثار فراسرزمینی تحریمها) به تصویب رساند.
این قانون، اولین بار بعد از تصویب «قانون تحریمهای ایران و لیبی» در کنگره آمریکا به تصویب پارلمان اروپا رسید تا از شرکتهای اروپایی در برابر احتمال اعمال تحریمهای مربوط به کوبا، ایران و لیبی جلوگیری کند. این قانون، در سطح تئوری، به شرکتها اجازه میدهد از اجرای قوانین تحریمی آمریکا خودداری کنند و یا جرائم صادر شده در دادگاههای آمریکایی را به رسمیت نمیشناسد اما در عمل با گذشت 22 سال از تصویب این قانون و تغییر جدی ماهیت تحریمهای آمریکا و سازوکار آنها، این قانون هیچ کارایی خاصی نخواهد داشت.
مقامهای اروپایی ادعا میکنند که فعال کردن این قوانین برای ایران میتواند از سرمایهگذاریهای شرکتهای اروپایی در ایران محافظت کند. اصلیترین استدلال آنها این است که اروپا یک بار در سال 1996 با تهدید به استفاده از این قانون، آمریکا را به عقبنشینی وادار کرده است.
«ژان کلود یونکر»، رئیسکمیسیون اروپا در پاسخ به سؤال یک خبرنگار درباره اینکه چه ضمانتی برای اثرگذار بودن «مقررات بازدارنده» تحریمی وجود دارد گفت: «درباره تصمیمی که دیشب برای آغاز فرایند مقررات بازدارنده گرفتهایم میتوانم شما را به کاری که در سال 1996 انجام دادهایم ارجاع بدهم. برخی از شرکتهای ما در ایران سرمایهگذاری کردهاند نباید آنها را تنها بگذاریم.»
مقررات بیفایده
دکتر «جمشید.ک. چوکسی» رئیس اداره مطالعات مرکز اوراسیا در دانشگاه ایندیانا در این مورد به خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت: «فعال کردن و یا اصلاح اساسنامه 1996 به حفاظت شرکتهای اروپایی، بانکها و حتی شرکتها کمک نمیکند که از پیامدهای مجازات خزانهداری آمریکا در امان باشند. یک شرکت اروپایی، بانک و یا دولت نباید به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم با همتایان آمریکایی کار کند تا پاسخ آمریکا را به دنبال نداشته باشد.»
چوکسی همچنین معتقد است که حمایتهایی که سران اروپایی و مقامات دولتی میخواهند برای شرکتهای اروپایی ایجاد کنند، نمیتواند خسارت ناشی از کار نکردن با آمریکا که بازار هدف برای این شرکتهاست را جبران کند. در نهایت شرکتهای اروپایی باید بین کار کردن با طرفهای ایرانی و آمریکایی، یکی را انتخاب کنند و کار کردن با شرکتهای آمریکایی از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفهتر است.
«نیکلاس بی» رئیسگروه اروپایی ملل و آزادی در پارلمان اروپا هم با چوکسی همعقیده است و میگوید که اهمیت بازارهای آمریکا و ایران با هم قابل قیاس نیست.
http://kayhan.ir/fa/news/132858
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
💰
#خبر_اقتصادی
زیان 25 میلیارد دلاری کشور از تصمیم وزارت نفت در عقد قرارداد با توتال
نایب رئیسکمیسیون انرژی گفت: وزیر نفت بارها گفته است هر سال تاخیر در بهرهبرداری از یک طرح پارس جنوبی 5 میلیارد دلار ضرر به کشور می زند که با این اوصاف، در همین دوره 5 ساله 25 میلیارد دلار از ثروت کشور از بین رفته است.
هدایت الله خادمی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در واکنش به بیانیه توتال مبنی بر خروج احتمالی این شرکت از قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی، اظهار داشت: واگذاری مرزیترین فاز پارس جنوبی به شریک کشور قطر در این میدان مشترک، یک خطای استراتژیک بود و وزارت نفت برای 5 سال معطلی که از خود به یادگار گذاشته، باید پاسخگو باشد.
وی با اشاره به اینکه قرار بود شرکتهای ایرانی توسعه این فاز را انجام دهند گفت: به محض روی کار آمدن دولت یازدهم یکی از جکتهای 200 میلیون دلاری ساخته شده در ایران آماده نصب بود ولی وزیر نفت دستور داد این جکت اوراق شود و هیچ کاری صورت نگیرد تا توتال توسعه این فاز را بر عهده بگیرد.
نایبرئیسکمیسیون انرژی با بیان اینکه اگر وزارت نفت از همان ابتدا اجازه میداد کار توسعه این فاز انجام میشد تا به امروز بخش مهمی از پروژه انجام شده بود، ادامه داد: نکته تاسف برانگیز اینجاست که این فاز به شرکتی واگذار شد که شریک راهبردی قطر در این میدان مشترک است و 5 سال فرصت سوزی و بلاتکلیف ماندن فاز 11 تنها به سود قطر تمام شد.
خادمی همچنین تصریح کرد: توتال فرانسه همه اطلاعات پارس جنوبی را به طور کامل از ایران دریافت کرده است، این اطلاعات در شرایطی بسیار حیاتی است که بدانیم اطلاعات رقبا از یکدیگر در یک میدان مشترک، بهترین هدیهای است که میتوان به رقیب داد و وزارت نفت به راحتی آن را به توتال داد تا این شرکت با خروج از ایران، همه این اطلاعات را در قطر به کار بگیرد و با توجه به فشار چاههای گازی ایران، بهترین مدل برداشت از پارس جنوبی را در قطر طراحی کند.
وی افزود: وزارت نفت میگوید در صورت اثبات چنین موضوعی از توتال شکایت میکنیم که البته فقط یک ویترین است زیرا در صورت استفاده توتال از این اطلاعات، هیچکس جز توتال و قطر به این موضوع پی نمیبرد. سابقه توتال و همچنین ذینفع بودن این شرکت در طرف قطری، روشنترین موضوعی بود که دلسوزان به وزارت نفت تاکید میکردند اما این وزارتخانه با لجاجت خاصی اصرار فراوانی برای ارائه اطلاعات پارس جنوبی به توتال داشت.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: وزیر نفت بارها گفته است هر سال تاخیر در بهرهبرداری از یک طرح پارس جنوبی 5 میلیارد دلار ضرر به کشور میزند که با این اوصاف، در همین دوره 5 ساله آقای زنگنه 25 میلیارد دلار از ثروت کشور از بین رفته است. با توجه به اینکه این پروژه اگر به سمت توسعه برود 4 سال دیگر هم کار دارد 20 میلیارد دلار دیگر هم از کف میرود و در این بین، وزارت نفت باید به این سوءمدیریت پاسخ دهد.گفتنی است زنگنه در پی جدی شدن خروج توتال از پارس جنوبی گفته است: «برای خروج توتال از قرارداد جریمهای وجود ندارد اما مبلغی که توتال تاکنون در این قرارداد هزینه کرده است تا زمان اجرای کار، بازپرداخت نمیشود»(!)
http://kayhan.ir/fa/news/132804
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
🌎
#خبر_خارجی
نقض عهد عادت غربیهاست ریشه دشمنی آمریکا با ایران، اقتدار منطقهای آن است
اشاره
اقتدار مثال زدنی ایران در منطقه که یک نمونه آخر آن، شکست کمر داعش و گروههای تروریستی در غرب آسیا بود، نقشههای آمریکا و متحدان منطقهای و فرا منطقهای این کشور را عقیم گذاشته است. این جبهه، با راهاندازی داعش خوابهای زیادی برای منطقه و جهان اسلام دیده بودند که همه با کمک ایران و متحدانش، «هوا» شد. در همین رابطه با دکتر «تیم اندرسون» استرالیایی که پیش از این هم میمان ما در تحریریه کیهان بود، گفتوگویی ترتیب دادهایم، فردی که از نزدیک تحولات منطقه را رصد میکند و ماه های زیادی را در منطقه سپری کرده است. «اندرسون» پژوهشگر و استاد دانشگاه سیدنی در رشته اقتصاد سیاسی است که در همراهی با شماری دیگر از اعضای آکادمیک این کشور گروهی را با عنوان «مرکز مطالعات مبارزه با هژمونیک» تاسیس کرده است. وی نویسنده کتاب «جنگ کثیف علیه سوریه» نیز هست که سال گذشته از آن رونمایی شد. آقای «اندرسون» مقالاتی هم درباره انقلاب اسلامی ایران و همچنین تحولات سیاسی آمریکای لاتین به رشته تحریر درآورده است. متن کامل مصاحبه کیهان با این شخصیت مطرح سیاسی را در ادامه می خوانید.
1) جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه را چگونه ارزیابی میکنید؟آیا به اعتقاد شما ایران در بر ملا کردن نقشه غربیها برای منطقه موفق عمل کرده است؟ آیا ایران دست برتر را در منطقه غرب آسیا دارد؟
نقش استراتژیک ایران در منطقه غرب آسیا نشات گرفته از اصول این کشور، ظرفیتها و پیروزیهای چشمگیرش در گذشته است. در شرایط کنونی میتوانیم، موفقیتهای ایران در مسیر تقویت گامها و موقعیتهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در راستای مقابله با سیاستهای تهاجمی ایالات متحده در منطقه، تفسیر کنیم. ایران ثابت کرده تحت هر شرایطی از هم پیمانان خود همچون عراق و سوریه دفاع میکند. ایران همچنین از نگاه جامعه جهانی تبرئه شده و به خاطر خروج آمریکا از برجام موقعیت استراتژیک این کشور بهبود نیز یافته است. خیانت یک جانبه آمریکا میتواند سایر کشورهای طرف در توافق را متعهدتر به این قرارداد کند. روسیه و چین در کنار ایران در برجام باقی ماندند و همچنان به برجام متعهد خواهد ماند. حرکات ناپخته ترامپ ایران را مجاب کرده تا ارتباط مستقل خود با روسیه، چین و اتحادیه اروپا را تقویت کند. این اقدام آمریکا همچنین ثابت کرد که دلیلی وجود ندارد ایران در آینده در مورد هر موضوعی با واشنگتن وارد بحث شود. عادت غرب به نقض عهد و باطل کردن یک طرفه توافقات امری بسیار عادی است. آمریکا مدتها به دنبال منزوی کردن ایران بود اما اکنون در حال تضعیف خود است. اما با این وجود نمیتوان بهطور قطعی گفت که ایران دست برتر را در منطقه دارد. ایران و محور مقاومت به طور محسوسی در حال رقابت با گروه فشار عربی و اسرائیل در منطقه غرب آسیا هستند.
2) آیا میتوان گفت علت عمده دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران، همین اقتدار منطقهای این کشور است؟
دقیقا تعبیر درستی است، علت اصلی تخاصم آمریکا با ایران نقش سازنده و پر قدرتی است که ایران آن را در منطقه ایفا میکند. منطقهای که برای آمریکا به علت منابع سرشار نفتی بسیار پر اهمیت است. دو شریک سرطانی آمریکا در منطقه یعنی رژیم مستبد آل سعود و رژیم آپارتاید اسرائیل از تهران مستقل و قدرتمند هراس دارند . به علاوه آمریکا همچنان درگیر تحقیری است که با وقوع انقلاب اسلامی به اخراجش از این کشور منجر شد.
http://kayhan.ir/fa/news/132838
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper