📎🔹️دکتر مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی:
روزهداری در شرایط کرونا عارضهای برای افراد سالم ندارد
🔸رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در نامهای به به مراجع عظام تقلید و مسئولان در مورد روزه در شرایط بحران کرونا اعلام کرد: روزهداری در شرایط کرونا عارضهای برای افراد سالم ندارد.
▫به گزارش کیهان، در این نامه علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی به مراجع عظام تقلید و مسئولان در مورد روزه در شرایط کرونایی آمده است: «با احترام، موضوع روزهداری در بحران ویروس کرونا در جلسهای با حضور اساتید متدین دانشـگاهها از تخصصها و فوق تخصصهای مختلف و با مشارکت حجتالاسلام فلاحزاده رئیس موسـسه موضوعشناسـی فقهی در محل فرهنگستان علوم پزشـکی مورد بحث قرار گرفت و جمع بنـدی نظرات پس از مشورت بـا وزیر محـترم بهداشت، و برخی از مسـئولان محترم ستاد مبارزه با کرونا و تائید آنان به پیوست جهت استحضار و هرگونه اقدام مقتضی تقدیم میشود.
روزهداری ماه مبارک رمضان یکی از ارکان پنجگانه اسلام است که با قصد قربت و بندگی آفریدگار برای تکامل انسان فریضه واجب برای تمام مسلمانان است. در سال جاری علاوهبر بیماران و مسافرینی که از روزهداری معذورند، با توجه به بحران ویروس کرونا موضوعات خاصی در مورد سلامت انسان در روزهداری ماه مبارک رمضان مطرح میشوند که پرداختن به آنها برای امت اسلامی کشور عزیزمان ضروری است....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185712
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹️خیال پردازی مدعیان اصلاحات برای به ثمر رسیدن سیب و گلابی برجام
🔸روزنامه آرمان در مطلبی نوشت: «طرف اروپايي، انتخابات آمريکا و احتمال چرخش قدرت درآمريکا را انگيزهاي جدي ميداند و اميد دارد با شکست ترامپ در انتخابات، نه تنها موضوع توافق هستهاي با ايران بلکه بسياري ديگر از موضوعات که مورد اختلاف آمريکا و اروپاست، حل و فصل شوند... احتمال زنده ماندن برجام تا انتخابات نوامبر وجود دارد.»
این روزنامه زنجیرهای در ادامه نوشت: «در وضعیت فعلی روح برجام از بین رفته و تنها جسمیاز توافق باقی مانده است. برجام با همین وضعیت کنونی- چه تغییری در واشنگتن اتفاق بیفتد و چه اینکه تغییری حاصل نشود- میتواند ادامه پیدا کند... برجام ضعیف هم مانع بازگشت پرونده ایران به شورای امنیت میشود». دولتمردان و فعالین مدعی اصلاحات در سال ۹۴، منتقدان برجام را کودکانی عجول توصیف کرده و وعده داده بودند که اگر مردم صبر پیشه کنند، سیب و گلابیهای برجام خواهد رسید. اکنون و علیرغم سپری شدن قریب به 5 سال از امضای برجام، این طیف بهجای اصلاح رویکرد غلط خود و جبران خسارتهای پیش آمده همچنان مشغول خیال پردازی برای به ثمررسیدن سیب و گلابی برجام است. پیش از این منتقدان با دلایل فنی و کارشناسی تأکید کرده بودند که با توجه به متن ضعیف برجام، هستهای میرود، ولی تحریمها میماند....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185780
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
#مکتب_امام
🔹روزهای امتحان
http://kayhan.ir/fa/news/185778
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 درست و غلط تحلیل مرعشی درباره اختیارات رئیسجمهور
🔸 سخنگوی حزب کارگزاران میگوید: کسی که رئيسجمهور میشود باید بداند که قدرت اصلی در نهاد رهبری است.
حسین مرعشی در روزنامه سازندگی با اشاره به لایحه افزایش اختیارات ریاستجمهوری نوشت: به شخصه در پشت این دست از تصمیمات، از قبیل «ارائه لایحه برای افزایش اختیارات رئیسجمهور» اشکال اساسی را به این میدانم که بزرگانی که رئیسجمهور شدند - در هر سطح و با هر میزانی از موفقیت که بودند و فعالیت کردند- یا کسانی که میخواهند در آینده کاندیدای ریاست جمهوری بشوند، قانون اساسی را بادقت مطالعه نمیکنند، گویا این بزرگواران یا درک درستی از میزان جایگاه و اختیارات رئیسجمهور یا رهبری در قانون اساسی ندارند یا تصور میکنند با ارائه لایحه به مجلس، میتوانند قانون اساسی را تغییر دهند.
تصور این که با قانون عادی برای افزایش اختیارات رئیسجمهور میتوان اختیاراتی فراتر از آنچه قانون اساسی تعیین کرده رقم زد، تصور واقعی نیست. اگر قانون اساسی را به دقت بخوانیم، میبینیم که قدرت اصلی نظام و جمهوری اسلامی در نهاد «رهبری» است. اطلاق عنوان «ولایت مطلقه فقیه» برای رهبری در قانون اساسی نیز به اندازه کافی دارای پیام است، چراکه اطلاق عنوان مطلقه بار حقوقی را برای رهبری داشته است که در بازنگری قانون اساسی این عنوان اضافه و محدوده اختیارات رهبری گسترش داده شد. باید دقت داشت که این اقدام در زمان امام(ره) رخ داد. به بیان روشنتر، تمامی این موارد در قانون اساسی در زمان امام(ره) نوشته شده است. اجرای آن نیز در زمان دولت اول و دوم آقای مهندس موسوی بود و همه حامی یک ولیفقیه پرقدرت بودند نه حامی یک رئیسجمهور پرقدرت و با اختیارات زیاد. نظر امام هم بر این بود که ولایت باید «مطلق» باشد؛ در این راستا دستور بازنگری در قانون اساسی را دادند. در آن زمان دوستان ما در شورای بازنگری توافق کردند که مفهوم «مطلقه» به ولایتفقیه اضافه شود. بعد از امام نیز جناح اصولگرا همین مسیر را پشتیبانی کردند و هنوز هم قانون اساسی همین است…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185783
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 ضعف دولت در مقابله با کرونا، تقصیر اصولگرایان است!
🔸 علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاحطلب در بخشی از گفتوگوی خود با روزنامه شرق در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «فکر میکنید بعد از پایان کرونا، نوع مدیریت دولت تبدیل به یک مناقشه سیاسی خواهد شد؟» گفت: «بهنظر من اصولگرایان نباید اعتراض کنند؛ چراکه آن بخشی که جزو نقاط ضعف دولت آقای روحانی تلقی میشود، به فشار نهادهایی برمیگردد که به اصولگرایان نزدیکتر است. اصلاحطلبان نیز نجابت میکنند و کمتر حرف میزنند.»
وی افزود: «با توجه به اینکه مقابله با کرونا بحثی ملی محسوب میشود، نباید آن را به منازعهای جناحی و سیاسی بدل کرد. واقعیت موضوع این است که دوران پساکرونا و پایان این اپیدمی، دوران بسیار سختی برای مردم خواهد بود؛ پس اصولگرایان باید بدانند اگر بخواهند فقط به دولت حسن روحانی انتقاد کنند، بهزودی نوک پیکان بسیاری از این مشکلات متوجه آنها خواهد شد» مدعیان اصلاحات که همواره در حال فرار به جلو و توجیه ناکامیهای خود هستند، پیش از این هم مسائلی مانند بدشانسی دولت را مطرح میکردند و مشکلات کشور را بر گردن مسائلی مانند سیل و زلزله و هجوم ملخها و پیروزی ترامپ میانداختند.
http://kayhan.ir/fa/news/185780
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 عصبانیت چندباره شبکه مزدبگیر دربار آلسعود از تیترهای کیهان
🔸 شبکه معاند ایران اینترنشنال که به مزدوری برای دربار رژیم آلسعود معروف است، در برنامه خبری تحلیلی سه شنبه 26 فروردین، درخصوص تیتر اول روزنامه کیهان با عنوان «غرب زدهها حتی زیر تابوت آمریکا، دست از التماس برنمیدارند» به شدت عصبانی شد و عکسالعمل نشان داد.
این برنامه به گزارشی که در رابطه با ناکارآمدی آمریکا و اروپا در مدیریت اقتصاد در شرایط بحران شیوع ویروس کرونا در آمریکا و اروپا در صفحه اول روزنامه کیهان به چاپ رسیده بود، پرداخت و با بیان اینکه «روزنامه کیهان وابسته به نظام و رهبری است و بهدنبال فرافکنی و ایجاد تنش در بین روشنفکران و فعالان سیاسی خارج از کشور است» به نکوهش گردانندگان و نویسندگان این روزنامه پرداخت. شبکه ایراناینترنشنال همچنین با برخی از فعالان سیاسی و روزنامهنگاران فراری و وابسته به احزاب سیاسی ضدانقلاب خارج نشین به بحث و بررسی این مطلب روزنامه کیهان پرداخت و فضای این بحث را علیه روزنامه کیهان و مدیرمسئول آن برد!
http://kayhan.ir/fa/news/185773
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 مواجهه موفق با کرونا اعتماد مردم به حاکمیت را افزایش داد
🔸 یک جامعهشناس اطلاحطلب، برخلاف فضاسازیهای مسموم افراطیون مدعی اصلاحات تصریح کرد: رابطه مردم با حاکمیت در روزهای کرونایی مثبت و خوب است.
محمدتقی آزاد ارمکی در گفتوگو با فرارو و در پاسخ به این سوال که «رابطه مردم و نظام حکمرانی در روزهای کرونایی چطور است؟»، گفت: من فکر میکنم، رابطه مردم با حاکمیت مشخصا رابطهای خوب است. یعنی رابطه تزاحمی نیست و همچنین مبتنی بر یک ندیدهشدن هم نیست. به اصطلاح وقتی حاکمیت به مردم توصیه میکند در خانههایشان بمانند، میپذیرند و ترددشان در معابر عمومی حتما کمتر از آنی است که تصور میشد. در واقع باید گفت، در این روزها رابطه مردم با سیستم، رابطهای خوب است.
وی میافزاید: وقتی مردم به واسطه مطلع بودن از خبرهای دیگر کشورهای جهان، عملکرد دولت را نسبت به آنچه در جاهای دیگر اتفاق میافتد، مطلوب میبینند، پیش خود میگویند خب! مسئولین در حال تلاش برای کاهش دغدغههای ما هستند. طبیعی است، در چنین حالتی اعتمادی که کمتر شاهدش بودیم، به دست میآید. البته نظام سیاسی هم این موضوع را بسیار جدی گرفته است. چون تلفات کرونا باعث خدشهدار شدن مشروعیت خواهد شد و همچنین اگر خطر در نطفه خنثی نشود، مهار کرونای توسعهیافته بسیار دشوار میشود. مسئولین همچنین این را هم میدانند، اگر خسارات بیش از حد باشد، باید جوابگو باشند. نکته مهم دیگر چیزی جز این نیست که به قول معروف کار به کاردان سپرده شده است. یعنی وزارت بهداشت اداره بحران را در دست گرفته است. با توجه به اینکه بهدلیل تحریم امکانات پزشکی، درمانی و آزمایشگاهیمان محدود است، نظام کارشناسی هم در حد توانایی به خوبی توانسته از پس کار بر بیاید. آنهم در شرایطی که دنیا حتی در شرایط کرونایی هم دست از عناد و دشمنی علیه ایران بر نداشته است.
آزاد ارمکی گفت: در تاریخ معاصر ایران این همبستگی و این واقعبینی کمنظیر است. ما حتی در ایام جنگ هم همصدایی این روزها را نداشتیم.
http://kayhan.ir/fa/news/185782
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 با هدف تحقق جهش تولید
دعوت از سرمایهگذاران برای مشارکت در طراحی و ساخت ۴۵۰۰۰ واحد مسکونی
🔸 بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران، ساخت و طراحی ۴۵ هزار واحد مسکونی را در اراضی و املاک خود به فراخوان گذاشت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، شرکت بازآفرینی شهری ایران بهمنظور تحقق شعار سال «جهش تولید» در نظر دارد، ساخت و طراحی ۴۵ هزار واحد مسکن در اراضی و املاک خود را به سازندگان ذیصلاح از طریق مشارکت واگذار کند.
در فراخوان شرکت بازآفرینی شهری ایران آمده است:
از کلیه سرمایهگذاران واجد شرایط دعوت بهعمل میآید، بسته پیشنهادی شامل تأمین مالی اقتصادی، فنی، تضمین کیفیت خدمات و فعالیتهای مرتبط را به همراه مستندات مربوط به توانایی مالی، فنی و سوابق مربوطه در این زمینه را تا پایان وقت اداری ۳۰ فروردینماه به دبیرخانه شرکت بازآفرینی شهری ایران به آدرس تهران، میدان ونک، خیابان شهید خدامی، پلاک ۵۱، ارسال کنند.
گفتنی است، پس از ارزیابی کیفی اولیه سرمایهگذاران و احراز صلاحیت شرکتکنندگان از متقاضیان واجد صلاحیت برای مراحل بعدی دعوت بهعمل خواهد آمد. شایان ذکر است ارائه مدارک و سوابق هیچگونه حقی برای متقاضیان ایجاد نخواهد کرد.
متقاضیان شرکت در این فراخوان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاعرسانی شرکت بازآفرینی شهری ایران به آدرس
www.udrc.ir مراجعه و یا با شمارههای تماس ۸۸۸۷۷۹۵۴-۰۲۱ و ۸۷۵۷۲۴۱۰-۰۲۱ دفتر تجهیز منابع مالی، فنی، اقتصادی و املاک شرکت تماس حاصل کنند.
http://kayhan.ir/fa/news/185760
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 خط تبلیغی مشترک اصلاحطلبان و معاندین علیه نهادهای منتسب به رهبری
🔸 روزنامه اعتماد روز گذشته در یادداشتی با عنوان «پاردوکس تنگدستی دولت» نوشت: «مردم ايران به خوبي با اثرات تحريم آشنا هستند و اگرچه دوره جديد تحريمها سختتر و ناجوانمردانهتر است اما تحريم و دشمني امريكا مربوط به اين يك سال و دو سال و شايد يك دهه و دو دهه گذشته نيست كه 4 دهه است، دشمنان اين سرزمين با تحريم و جنگ و آتشافروزي رفتار دوگانهاي با ايران داشتهاند و حتي در اين اوضاع و احوال، حاضر به آزادسازي منابع فروش نفت ايران كه متعلق به مردم ايران است، نيستند. مردم ايران در تمام اين سالها، متحمل دردها و رنجهاي ناشي از تحريم و فشار اقتصادي بودهاند و حالا در قحط سالی منابع ارزي، با تورم بالا ميسازند و قدرت خريدشان هم روزبهروز پايينتر ميآيد. اما حالا كه روزگار ديگري است و چشمانداز اقتصادي نيز (به گفته خود مسئولان دولتي) سختتر از اين خواهد بود آيا نوبت نهادها و بنگاههاي اقتصادي حاكميتي و بزرگ نيست كه به ياري آنها بشتابند؟»
گفتنی است طی روزهای گذشته شیوع کرونا در کشور و شرایط اقتصادی خاصی که از آن نشأت گرفته سبب شده تا مجدد جریان مدعی اصلاحطلبی همنوا با رسانههای معاند و ضدانقلاب ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، بنیاد مستضعفان و آستان قدس را مورد هجمه قرار دهند. این در حالی است که محمدرضا سبزعلی پور رئیس مرکز تجارت جهانی در گفتوگو با یکی از رسانههای معاند و در پاسخ به فرافکنی و دروغپردازی علیه این سه نهاد گفته بود: «قرار نیست وقتی کشور دولت دارد نهادهای اقتصادی بزرگ بیایند و مخارج آن را بپردازند؛ مگر در آمریکا که ترامپ نمیتواند هزینههای مردم را بپردازد، آقای جف بیزوس (مدیرعامل شرکت آمازون) و بیل گیتس باید هزینه دولت را بپردازد؟ آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان از زمان شیوع کرونا در ایران کمکهای فراوانی را در سطح کشور بهویژه در مناطق دور افتاده انجام میدهند بدون اینکه کسی آنها را اجبار کرده باشد.» از سوی دیگر دیروز و در جلسه بررسی گزارش تفریغ بودجه سال 97 از جمله حقوق 53 میلیونی مدیر دولتی تا پرداخت ارز دولتی (دلار ۴۲۰۰ تومانی) به افرادی که اصولا کالایی وارد نکردهاند، نشان میدهد مشکلات اقتصادی امروز کشور پیش از آنکه محصول تحریمها یا کرونا باشد، ناشی از ریخت و پاشهای بیحساب و کتاب دولت است و جریان رسانهای حامیآن به جای مطالبهگری از دولتیها علیه نهادهای دیگر فرافکنی میکنند تا سوءمدیریت منابع مالی کشور از سوی دولت را لاپوشانی کنند.
http://kayhan.ir/fa/news/185780
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 سخنگوی قوه قضائیه:
نامه سینماگران درباره فرد در مظان اتهامات اقتصادی هنرمندانه نبود
🔸 سخنگوی قوه قضائیه با انتقاد از نامه گروهی از سینماگران در حمایت از یک مفسد اقتصادی گفت: این نامه، هنرمندانه نبود.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در گفتوگو با برنامه پارک شهر رادیو تهران در رابطه با نامه برخی از چهرههای سینمایی در مورد آزادی یکی از متهمان پرونده بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان نیز اظهار کرد: نامه موسوم به نامه برخی هنرمندان و سینماگران، هنرمندانه نبود؛ در این نامه از کسی که حداقل در مظان اتهامات اقتصادی است، تعریف و تمجیدهایی شده؛ البته حکم این پرونده هنوز صادر نشده و نمیتوانم جزییات را اعلام کنم.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: نکته دوم درباره این نامه عدم شفافیت در جمعآوری امضاها بود که برخی از کسانی که نامشان به عنوان امضاکننده آمده، گفتند ما اصلا امضا نکردیم یا متن دقیق را به ما نگفته بودند. نکته سوم نیز انتشار این نامه در فضای مجازی بود. اگر یک جمعی نامهای به یکی از مقامات مینویسند، باید صبر کنند تا در چارچوب ضوابط قانونی و رعایت عدل و انصاف موضوع بررسی شود.
اسماعیلی در پاسخ به سؤالی درباره تفاوت متن نامهای که به قوه قضائیه آمده با متن نامه منتشر شده در فضای مجازی، بیان کرد: دو متن را با هم مقایسه نکردم و متن نامهای که به قوه قضائیه آمده را دیدم. ما به حکم قانون و بر اساس عدل و انصاف در این پرونده و پروندههای دیگر تصمیم خواهیم گرفت. این پرونده هنوز منتهی به صدور رای نشده و در دادسراست و کار تحقیقات آن در دست انجام است.
وی خاطرنشان کرد: این پرونده بسیار گسترده است و تعدادی از متهمان آن به دادگاه رفته و محکوم شدهاند؛ اما درخصوص تعدادی دیگر از جمله فرد مورد نظرِ نویسندگان نامه، هنوز رسیدگی کامل قضایی در پرونده انجام نشده است.
http://kayhan.ir/fa/news/185766
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🏆 #ورزشی
🔹 برگزاری انتخابات ۱۲ فدراسیون ورزشی تا پایان سال
🔸 مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی گفت: در صورتی که شرایط از نظر ویروس کرونا به حالت عادی برگردد تا پایان سال انتخابات ۱۲ فدراسیون ورزشی برگزار خواهد شد.
رضا خسروی اظهار کرد: در شرایط کنونی که وضعیت کشور از نظر ویروس کرونا در حالت بحرانی قرار دارد و کلیه برنامهها لغو شده است ما نیز نمیتوانیم انتخاباتی را برگزار کنیم. البته پیشبینی ما بر این است که تا پایان سال انتخابات ۱۲ فدراسیون ورزشی را در صورتی که شرایط از نظر این بیماری به حالت عادی برگشت برگزار کنیم.
او گفت: در حال حاضر برخی از فدراسیونها همانند دوومیدانی، ووشو، پزشکی ورزشی و اتومبیلرانی با سرپرست اداره میشود که سعی ما بر این است تا هر چه زودتر انتخابات این فدراسیون را برگزار کنیم تا زودتر تکلیف آنها مشخص شود. خسروی اضافه کرد: ثبتنام از کاندیداهای ووشو چند روزی است که آغاز شده و اگر بعد از ماه مبارک رمضان شرایط مناسب باشد ثبتنام از کاندیداهای دوومیدانی نیز آغاز خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونها در پایان گفت: با توجه به اینکه هنوز وضعیت کشور از نظر ویروس کرونا مشخص نیست جلساتی را در وزارت ورزش و جوانان برگزار کردیم و تصمیم بر این است که در صورتی که مشکلی در برگزاری مجامع وجود نداشته باشد هر چه سریعتر انتخابات را برگزار کنیم.
http://kayhan.ir/fa/news/185729
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 دوسوم ظرفیتهای اقتصادی کشور هنوز معطل است
🔸 هنوز حتی یکسوم ظرفیتهای اقتصادی ایران به فعلیت نرسیده و همین ظرفیتها میتواند در خدمت جهش تولید در سال جاری قرار گیرد.
روزنامه وطن امروز در بررسی ظرفیتهای تحقق شعار سال نوشت: تحقق شعار جهش تولید قبل از هر چیز به میزان ظرفیتها و قابلیتهای بالقوه یک اقتصاد که به مرحله فعلیت نرسیده است، بستگی دارد. برای مثال اقتصادهای توسعهیافته - غیر از اقتصاد چین- اگر چه ممکن است در حالت معمول از رونق اقتصادی متداولی برخوردار باشند اما این رونق عموما تحت عنوان رشدهای اقتصادی تک رقمی و در حدود یک تا ۳ درصد محدود میشود. دلیل عمده این موضوع را باید در نبود یا به حداقل رسیدن ظرفیتهای اقتصادی مغفولمانده در این اقتصادها دانست. وقتی آمار بیشترین رشدهای اقتصادی در میان کشورهای جهان را بررسی میکنیم متوجه میشویم رتبههای بالایی این جدول عموما در اختیار کشورهای در حال توسعه بوده و اقتصادهای صنعتی اروپا عموما جایگاهی در میان رشدهای اقتصادی بالا ندارند. مهمترین دلیل این موضوع را میتوان ظرفیتهای خالی اقتصادهای در حال توسعه دانست. برای مثال در قیاس 2 اقتصاد ایران و آلمان کاملا مشخص است هنوز حتی یکسوم ظرفیتهای اقتصادی ایران در حوزههای سنتی چون صنایع معدنی، پتروشیمی، گردشگری، صنعت، کشاورزی و... به مرحله فعلیت نرسیده یا در بسیاری از فعالیتهای جدید اقتصادی مانند فعالیت شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها اقتصاد ایران بسیار جوان و سرشار از زمینهها و حوزههای جدیدی است که هنوز ورود جدی به آن نداشته است. از این حیث - دارا بودن ظرفیتهای یک جهش در اقتصاد- شرایط برای اقتصادهایی مانند ایران کاملا مهیاست. در حالی که به هیچ وجه نمیتوان این ویژگی را برای اقتصادهای توسعهیافته که با درصد بالایی از ظرفیتهای بالقوه خود در حال فعالیت هستند، مقایسه کرد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185781
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 تعزیرات:
اتحادیه بارفروشان آدرس و اسامی انحصارگران لیموشیرین را بدهند
🔸 سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی کشور گفت: رئیس اتحادیه بار بهراحتی میگوید لیموشیرین و لیموترش دست پنج نفر است که باید به تعزیرات اسامی و آدرس انبارها را بدهند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تعزیرات حکومتی، سید یاسر رایگانی در یک برنامه تلویزیونی درباره دلیل گرانی لیموترش و لیموشیرین گفت: سازمان تعزیرات یک مرجع رسیدگی است نه نظارتی. ما به همه تخلفات واحدهای تولیدی، زمانی رسیدگی میکنیم که سازمان حمایت از مصرفکنندگان به عنوان مرجع اصلی به ما بگوید فلان کارخانه ماست را مثلا 20 درصد گران کرده، یا رب گوجه هفتهزار تومان گران شده، آن وقت ما رسیدگی میکنیم. سازمان اداری نیستیم بلکه حکممدار هستیم.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: قانون حمایت صنفی مصوب سال 92 است که مصوب کرده اتحادیهها باید تخلفات اصناف را به تعزیرات گزارش دهند؛ تعجب میکنم چند روز گذشته خبری دیدم که رئیس اتحادیه بار به راحتی میگوید لیمو شیرین و لیمو ترش دست پنج نفر است و اینها در زیرزمینهای خود آنها را نگهداری میکنند. اما اتحادیهها مرجع اعلامی نیستند و باید به تعزیرات اسامی و آدرس انبارها را بدهند.
رایگانی تصریح کرد: در سال 98 بالغ بر 584 هزار پرونده را رسیدگی کردیم که از این تعداد 454 هزار و 500 پرونده صنفی بوده است.
همچنین به گزارش خبرگزاری فارس، قیمت میوهها در بازار طی روزهای گذشته و پس از ایام نوروز، رشد زیادی کرده و میوههای به اصطلاح ضدکرونا هم با شش برابر قیمت به فروش میرسد. ..
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185762
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
👁🗨 #نگاه
🔹 نظمهای جهانی چگونه فرو میپاشند؟
# محمدرضا_مرادی
🔸 نظام بینالملل در 372 سال گذشته (از 1648 و امضای پیمان وستفالی) حداقل شاهد چهار نظم بوده است. مهمترين دستاورد پیمان وستفالی به رسميت شناختن استقلال و تماميت ارضي كشورهاي اروپايي و احترام به آن براي نخستين بار بود، همچنین نماينده و نهادي به نام «دولت ـ ملت» براي اولين مرتبه، مطرح گرديد و جايگزين نظام فئودالي گذشته شد. در واقع از پیمان وستفالی به بعد بود که نظام بینالملل به صورت مشخص شاهد یک نظم شد. اولین نظم نیز «نظام موازنه قوا» نامگذاری شد. موازنه قوا بهاين معنا بود كه قدرت موجود در سطح جهان، بين دولتهاي قدرتمند اروپايي و از طريق پيوستن يا جداشدن از هم به صورت متوازن تقسيم میشد و همين امر، توازن قدرت بين كشورها را ايجاد و در نتيجه از سلطه يك دولت بر دولتهای ديگر جلوگيري ميكرد! اين سيستم با تمام معایبش به مدت 250 سال بر روابط بینالملل حاکم بود. نظم موازنه قوا با شروع و پایان جنگجهانی اول، به صورت کامل سقوط کرد.
پس از سقوط نظام موازنه قوا، «نظم امنیت دسته جمعی» بر روابط بینالملل حاکم شد. طبق این نظم، و در جهت تحقق صلح يك سازمان بينالمللي به نام «جامعه ملل» تأسيس شد كه قرار بود اين سازمان، وسيلهاي براي بسيج همه كشورها عليه متجاوز، محسوب شود. در نظام جديد، اگرچه برخي از نواقص نظام موازنه قوا وجود نداشت، اما به علت نارضايتي برخی اعضا (مانند آلمان و ايتاليا) از وضع موجود و عدم ورود آمريكا به آن و همچنين عدم حمايت كافي از سوي اعضاي ديگر، با شروع زود هنگام جنگ جهاني دوم در سال 1939 از هم فروپاشید.
نظم سومی که بر عرصه بینالملل حاکم شد «نظم دوقطبی» بود که از پایان جنگ جهانی دوم بر روابط بینالملل حاکم شد. در این نظم، آمریکا و شوروی به عنوان دو قطب جهان، ساختار نظام بینالملل را شکل دادند. نظم دو قطبی تا فروپاشی شوروی در دهه 90 تداوم داشت و پس از آن نگاههای مختلفی به نظم چهارم در روابط بینالملل وجود دارد. عدهای معتقدند که نظم کنونی در جهان سلسله مراتبی است و برخی دیگر نیز اصطلاح «تک قطبی» را به کار میبرند. اما فراگیرترین تعبیر در مورد نظم کنونی نظم «تک- چند قطبی» در جهان است. در این نظم آمریکا خود را قدرت برتر میداند...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185700
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 به نظارت استصوابی ایراد نگیریم، باید به قانون اساسی اعتراض کنیم!
🔸 این نماینده مجلس گفته است: «برای مثال به نظارت استصوابی خیلی ایراد گرفته میشود. اما ما باید بدانیم که این مورد خوب یا بد در قانون ما تصویب شده و بهصورت قانون درآمده است. ما قبل از اینکه به شورای نگهبان اعتراض کنیم، باید به قانون اعتراض کنیم. حالا اگر قانونی ایراد دارد، باید به همان روشی که ایجاد شده برطرف شود. اینکه ما هیاهو کنیم یا جنجال کنیم که آقا نظارت استصوابی چرا وجود دارد، جواب نمیدهد.»
در ادامه اظهارات این نماینده مجلس آمده است: «اگر ما معتقدیم که باید تشخیص را برعهده مردم بگذاریم و مردم باید تشخیص بدهند، باید بهصورت قانونی مشکل را حل کرد. لازمهاش هم این است که یک زمانی این قانون ایجاد شده است، حالا تشخیص ما این است که اکنون این قانون را تغییر بدهیم.» داود محمدی گفته است: «شما میفرمایید مجلس در راس امور است؟ بسیار خب! چرا مجمع تشخیص مصلحت در مسائلی که مربوط به مجلس و در حوزه کاری پارلمان است وارد میشود و میگوید من این مصلحت را قبول ندارم؟ اینجا دیگر ما نمیتوانیم بگوییم که مجلس در راس امور است. در اینجا مجمع تشخیص در پله بالاتری قرار گرفت... این رفتارها وظایف مجلس را خدشهدار کرده است و الان بسیاری از نمایندگان به این وضعیت معترض هستند. هم به مسائل و روند مجمع تشخیص و هم در رابطه با وظایفی که از شورای نگهبان وارد مجلس میشود که باید به این بحثها خیلی توجه بشود. اکنون سیاست خارجی ما هم دچار چنین وضعیتی است و نهادهای مختلفی در مورد سیاست خارجی اظهارنظر میکنند. قوه مقننه، قوه قضائیه، شورای امنیت ملی و...اظهارنظر میکنند. وقتی همه اینها در کنار هم قرار میگیرند، ما با یک چندگانگی در سیاست خارجی مواجه میشویم و سیاست خارجی هم اگر با یک فرآیند رسمیو قانونی دنبال نشود، روابط کشور را دچار مشکل میکند.»
http://kayhan.ir/fa/news/185780
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 اقدام ضدمردمی دیگری از سوی برخی سینماگران!
🔸 روز دوشنبه، چند تن بهعنوان سینماگر در بیانیهای که در رسانههای زنجیرهای بیگانه منتشر شد، خواستار اعطای مرخصی به زندانیانی شدند که آنها را «عقیدتی سیاسی» و یا «فعالان محیط زیست» خوانده بودند!
این بیانیه به دنبال نامه دیگری از تعدادی به اصطلاح سینمایی و سینمایی نویس، انتشار یافت که در آن نامه، خواستار آزادی یکی از مفسدان اقتصادی شده بودند. نامهای که بعدا تعدادی از امضاءکنندگان آن، امضای خود را پس گرفتند.
به نظر میآید مدتی است بیانیهپراکنی، بدجوریگریبان برخی که خود را سینماچی میخوانند را گرفته است. پیشتر بیانیه موسوم به 200 امضاء در آذرماه سال گذشته صادر شد. این بیانیه بیش از مطالبات صنفی، حاوی شعر و شعارهایی بود که از طریق همان رسانههای زنجیرهای بیگانه به این جماعت القاء میشد و حتی مدیرعامل خانه سینما در یک برنامه تلویزیونی، آن را علنا یک حرکت نمایشی سیاسی خواند که هیچ کارکرد موثری نمیتواند داشته باشد. بیانیه فوق را بعضا کسانی امضاء کرده بودند که سالها از منابع دولتی و شبه دولتی رانت خورده و بیشترین بودجهها را دریافت داشتند.
همچنین اطلاعیه دیگری از سوی گروهی از به اصطلاح سینماگران به نام «صدای آبان» منتشر شد که در آن بازهم بنا به سبک و سیاق محافل و رسانههای بیگانه بدون جدا ساختن معترضان به گرانی و قیمت بنزین، از اغتشاشگران و آشوبطلبان و تروریستهایی که هزاران مورد از اموال ملت را به آتش کشیده و تخریب کرده و دهها تن از نیروهای خدوم ملت و همچنین مردم بیگناه را با گلوله به شهادت رسانده بودند، حمایت کرده و آنها را «جوانان معترض» خواندند.
چندی بعد نیز همین به اصطلاح سینماگران به بهانه سقوط هواپیمای اوکراینی بازهم براساس جهتگیریهای رسانهها و کانونهای معلومالحال بیگانه و علیرغم همدردی و همراهی عمیق مقامات کشور با جانباختگان، اقدام به تحریم جشنواره فیلم فجر نمودند. ..
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185765
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
#ورزشی
🔹واکنش سخنگوی المپیک به تعویق دوباره مسابقات توکیو
🔸سخنگوی المپیک توکیو، گفت که برگزارکنندگان المپیک برنامهای برای تعویق دوباره بازیها به دلیل شیوع کرونا ندارند.
به گزارش آسوشیتدپرس، برگزارکنندگان المپیک توکیو اعلام کردند که به دلیل همه گیر شدن ویروس کرونا، برنامهای برای تعویق دوباره این بازیها ندارند. ماسا تاکایا، سخنگوی المپیک توکیو، گفت که برگزارکنندگان المپیک تاریخ ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۱ را به عنوان افتتاح بازیهای المپیک در نظر گرفتند. این تاریخ ماه گذشته توسط کمیته بینالمللی المپیک و مقامات ژاپنی پس از همه گیری ویروس کرونا مشخص شد که این المپیک نمیتواند طبق برنامهریزیها تابستان امسال برگزار شود. اگر چه حتی برگزاری مسابقات المپیک در مدت زمان بیش از ۱۵ ماه امکانپذیر است، ولی شدت همه گیری و تعداد کشتهها نیز سؤالاتی را ایجاد کرده است که بازیهای المپیک ۱۵ ماه دیگر به خوبی برگزار میشود یا خیر. تاکایا گفت: ما در حال دستیابی به هدف جدید هستیم. تنها آنچه امروز میتوانم به شما بگویم این است که تاریخ بازیهای جدید برای بازیهای المپیک و پارالمپیک به تازگی تنظیم شده است. از این نظر، توکیو ۲۰۲۰ و همه طرفهای ذیربط اکنون تمام تلاش خود را برای ارائه بازیها در سال آینده انجام میدهند. در مصاحبهای که روز یکشنبه در روزنامه آلمانی Die Welt منتشر شد، از توماس باخ، رئیسIOC در مورد احتمال تعویق دوباره بازیهای المپیک سؤال شد که او پاسخ شفافی نداد.
http://kayhan.ir/fa/news/185730
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بلهp
@kayhannewspaper