🖌 #یادداشت_روز
🔹 درباره آتشبس یمن
#سعدالله_زارعی
🔸 «در مسئله یمن، بنده یک حرف نصیحتآمیزی به آقایان سعودی دارم که این واقعاً از روی نصیحت و خیرخواهی است؛ چرا جنگی را که یقین دارید در آن پیروز نمیشوید، ادامه میدهید... یک راهی پیدا کنید، خودتان را از این جنگ خارج کنید. خب اخیراً مذاکراتی شده ولو روی کاغذ یا به زبان حالا یک توقف دو ماههای را اعلان کردند که خیلی خوب است. اگر انشاءالله به معنای واقعی کلمه توقف وجود داشته باشد ولو دو ماهه باشد، این مغتنم است و خیلی خوب است و باید همین ادامه پیدا کند.»
این فرازی از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع کارگزاران و مسئولان نظام در تاریخ 23 فروردین ماه جاری است. در خصوص جنگ یمن و این رهنمود نکات زیر قابل تأمل میباشد:
1- جنگ ائتلاف عربی - غربی با محوریت عربستان، علیه یمن در ششم فروردین ماه 1394 آغاز شد و تاکنون بهطور مستمر ادامه پیدا کرده است. بهانه جنگ سعودی که با قوانین و عرف بینالملل هم سازگاری ندارد، این بود که رئیسجمهور یمن از دولت سعودی برای دفع شورش حوثیها دعوت کرده است. سعودی پس از آن دست به تشکیل ائتلاف با بعضی کشورهای عربی و اسلامی زد و از سوی کشورهای آمریکا، فرانسه و انگلیس هم پشتیبانی شد. این ائتلاف البته بعدها با خارج شدن کشورهایی نظیر قطر، عمان، ترکیه، پاکستان و مصر از آن، هویت خود را از دست داد. کما اینکه بعدها عربستان با امارات هم دچار اختلاف شد و لذا جنگ که عمدتاً در شکل بمبارانهای هوایی نمود داشت، با محوریت عربستان ادامه پیدا کرد.
دلایل مطرح شده از سوی سعودی البته واقعیت ندارد، هر چند اگر واقعیت هم داشت، سعودی نمیتوانست علیه یک ملت یا علیه بخشی از یک ملت و به هواداری از بخشی از یک ملت، وارد جنگ شود. خود اینکه یمنیهایی که سعودی علیه آنان وارد عمل شده، علیرغم واقع شدن در محاصره شدید و بمبارانهای گسترده، هفت سال مقاومت کرده و بخش اعظم جمعیت و مهمترین شهرهای یمن را حفظ کردهاند، نشاندهنده در اکثریت قاطع بودن آنان است وگرنه اگر آنگونه که سعودی مدعی است صرفاً یک گروه بودند، چگونه میتوانستند همزمان هم پاسخ تجاوز گسترده را بدهند و هم امور جاری خود را مدیریت نمایند.
در عین حال اینکه سعودیها میگویند ورود آنان به جنگ مشروعیت دارد چون رئیسجمهور یمن آن را درخواست کرده است، واقعیت ندارد؛ چرا که «منصور هادی» چند روز پیش از آغاز جنگ، خود به طور رسمی استعفا داده و استعفای خود را هم رسانهای کرده بود و انصارالله یمن با ادامه پیدا کردن ریاستجمهوری او موافق بود. کاملاً واضح است که سعودیها با وادار کردن رئیسجمهور مستعفی
- که از یمن هم خارج شده بود - به اعلام درخواست کمک، خواستهاند بر تجاوز به کشور همسایه خود سرپوش بگذارند. منصور هادی در وقت درخواست اعزام قوای سعودی، مستعفی بود و اگر میخواست به قدرت بازگردد هم مانعی بر سر راه او وجود نداشت. البته با آغاز جنگ، بازگشت رئیس جمهوری که کشور خود را در معرض تهاجم خارجی قرار داده است، دیگر موضوعیت خود را از دست داده بود...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/239993
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 از پادویی مدیریت اشرافی تا اشک تمساح برای معیشت مردم
🔸 سایت حقالعملکار و بزککننده اقدامات دولت سابق، ناگهان درباره معیشت مردم غیرتی شد!
«عصر ایران» در طول 8 سال سوءمدیریت مدعیان تدبیر و امید، در حال توجیه و تطهیر دولت روحانی بود اما خودمانیم، غریبهای هم میانمان نیست، امروز غم مردم، کدام دولتمرد و کدام نماینده مجلس را ذرهذره آب میکند؟ امیرکبیر نزدیک به 3 سال صدراعظم ایران بود. اما به اندازه 300 سال از او گفته میشود. از دغدغههایش، از کارهایی که برای مردم ایران کرد.
ستون فقرات زندگی مردم زیر آوارههای تورم و گرانی در حال خرد شدن است و مسئولان کشور انگار نه انگار. کار خود را میکنند و ساز خود را میزنند و به دنبال اهداف سیاسی خود هستند.
مگر میشود این همه درد و سختی را دید اما کاری نکرد؟ بله؛ در حرف زدن و شعار دادن نمره مسئولان ما عالی است. مردم در عهد قاجار بدون هیچ شبکه اجتماعی، صدراعظم را دوست داشتند چون با چشمهایشان کارهایی که او برای مردم میکرد را میدیدند. حالا هی بگوییم تورم پایین آمده، گرانی کنترل شده اما کافی است برای یک ساعت دل به بازار بزنید تا ببینید تورم و گرانی هست که هست تازه بالاتر هم میرود که میرود.
وقتی پراید 200 میلیون میشود یا قیمت گوجه و خیار طعنه به موز و آناناس میزند، چگونه میشود باور کرد که برای مردم قدمی برداشته میشود.
مگر میشود مردم غرق در مشکلات باشند و دغدغههای آنهایی که میتوانند کار کنند در مورد مسائل حاشیهای باشد و هر هفته در مورد آن حرف بزنند؟ همهاش بهدنبال پشت پردهها هستیم و این در حالی است که مشکلات مردم جلوی پرده عیان است.
کاش حداقل ناراحتی و دردمندی از شرایط کشور را در چهره برخی از مسئولان میدیدیم. کاش میفهمیدیم آنها درک میکنند که ما چه میکشیم. اما آنها حقوقشان سروقت میرسد و یخچالهایشان پر میشود و زندگی برایشان به سامان به سامان است. تازه بعضی از بچههایشان هم در فرنگ، روزگار سپری میکنند.»..
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/239994
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#گفت_و_شنود
🔹 چرت نزن!
https://kayhan.ir/fa/news/239992
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹 رئیسی در نشست هماندیشی با علما و روحانیون:
در دولت سیزدهم ظرفیت نهادهای انقلابی در کنار نهادهای دولتی قرار گرفت
🔸رئیسجمهور گفت: در این دولت تمام ظرفیتهای نظام در بخشهای مختلف حاکمیتی و دولتی در کنار هم قرار گرفته و خطایی که در گذشته در جدا کردن نهادهای انقلابی از نهادهای دولتی اتفاق افتاده بود اصلاح شده است.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی عصر شنبه در نشست هماندیشی با جمعی از علما و روحانیون با بیان اینکه شخصاً ارتباط با علما را فرصتی مغتنم برای دولت میدانم، گفت: دولت تلاش کرده در سطوح مختلف با علما و نهاد روحانیت ارتباط داشته باشد و از نظرات و مشورتهای آنان بهره بگیرد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز به لطف خدا امید و انتظار مثبت از دولت به وجود آمده است که باید با اقدام و عمل تثبیت شده و ارتقا یابد، افزود: ارتقای این امیدواری به معنای تبدیل آن به مشارکت، نشاط و سرمایه اجتماعی است و دولت در این مسیر گام برمی دارد.
رئیسی تبدیل امیدواری به سرمایه اجتماعی را در گروی روایت صحیح از اقدامات انجام شده دانست و گفت: امروز جنگ روایتهاست و دشمن تلاش دارد روایت مخدوش خود را از مسیر ۴۰ ساله انقلاب در ذهن مردم جا بیندازد اما بهترین و منصفانهترین روایت در دسترس از آنچه در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته و مسیری که باید در ادامه طی کنیم، در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تبیین شده است و دولت مردمی صراحتا اعلام کرده که این بیانیه را مبنای تمام اقدامات و برنامههای خود میداند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه گفتمان دولت مردمی همان گفتمان امام راحل و مقام معظم رهبری است، تصریح کرد: دولت اجرای عدالت را در تمام عرصهها و در تمام سطوح دنبال خواهد کرد و بهدنبال تحقق مردمی کردن حکمرانی و اداره امور به معنای واقعی است.
آیتالله رئیسی با اشاره به اهمیت توجه به فرهنگ خاطرنشان کرد: باید سیاستهای اقتصادی و فرهنگی را توأمان و دوشادوش هم پیش برد و دولت نگاه «انقلابی و جهادی» و «توجه به جوانان و نسل بالنده انقلاب» را در این ۲ عرصه را در دستور کار خود قرار داده است.
رئیس قوه مجریه با استقبال از پیشنهاد ایجاد هماهنگی و همافزایی بین نهادهای تبیینی و تبلیغی دولتی، حاکمیتی، غیردولتی و مردمی گفت: در این دولت تمام ظرفیتهای نظام در بخشهای مختلف حاکمیتی و دولتی در کنار هم قرار گرفته و خطایی که در گذشته در جدا کردن نهادهای انقلابی از نهادهای دولتی اتفاق افتاده بود اصلاح شده است.
رئیس جمهور افزود: امروز همه نهادها و بخشهای زیرمجموعه نظام جمهوری اسلامی زیر نظر مقام معظم رهبری و با یک آهنگ واحد فعالیت میکنند و حتی در عرصه سیاست خارجی نیز نهادهای انقلابی و وزارت امور خارجه کاملا هماهنگ هستند؛ در این دولت سیاستگذاری براساس قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری انجام شده و همه دستگاههای دیگر مجری این سیاستها هستند. رئیسی پیگیری شبانهروزی تحقق کامل شبکه ملی اطلاعات، بهرهبرداری از سامانه جامع تجارت، راهاندازی درگاه ملی صدور مجوزها و اجرای اصلاحات در نظام مالیاتی را بخشی از فعالیتهای دولت در حدود ۷ ماه گذشته عنوان کرد و اظهار داشت: در نتیجه این اقدامات شفافسازی قابل قبولی در عرصه فعالیتهای اقتصادی ایجاد شده و به عنوان مثال بسیاری از راههای فرار مالیاتی شناسایی و مسدود شده است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/239947
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹 به مناسبت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران
ایستاده چون کوه در مقابل دشمنان
🔸 دفتر پژوهشهای موسسه کیهان
در طول تاریخ و به ویژه پس از تاسیس سلسله صفویه با توجه به تهدید استقلال و تمامیت ارضی کشور از سوی دولتهای همسایه، تقویت بنیه دفاعی کشور مهمترین رکن تصمیمگیریها و سیاستگذاریهای دولتهای وقت بوده است. پس از شکست ایران از روسیه در عهد فتحعلی شاه قاجار، نیاز به بازسازی قوای دفاعی، هم از نظر سازماندهی و ساختار و هم از نظر تامین تجهیزات و تسلیحات جدید و پیشرفته، بیش از پیش احساس گردید.
چون برآورده شدن این نیاز و تشکیل ارتش نیرومند با اهداف استعماری قدرتهای همسایه ایران، تضادهای بنیادین داشت، بنابراین هیچ کدام از سلاطین قاجار و دولتهای آنها در برآورده ساختن این هدف توفیقی نیافتند. به همین علت حتی در نهضت مشروطه هم به رغم تاکید علمای نجف بر تشکیل یک ارتش نیرومند که قادر به دفاع از کیان کشور باشد، بازهم این هدف در گیر و دار کارشکنیهای قدرتهای همسایه برآورده نشد.
پس از آنکه در روسیه انقلاب بلشویکی رخ داد و بریتانیا هم به دلیل مشکلات گوناگون داخلی و خارجی ناشی از جنگ جهانی اول ناگزیر گردید نیروهای نظامی خود را از ایران فرابخواند، تشکیل نیروی نظامی برای پر کردن این خلاء و حمایت از حکومت کودتا و تامین امنیت مورد نظر بریتانیا در دستور کار قرار گرفت.
بدین گونه است که رضا شاه ماموریت یافت که این نیروی نظامی را تشکیل دهد و سازماندهی نماید و خود را به عنوان مبتکر بزرگ و اصلی ارتش نوین ایران وانمود سازد.
اما این ارتش در سرکوبی ملت ایران و تحکیم حکومت کودتا و تعمیق اختناق و دیکتاتوری موفق بود تا دفاع از مرزهای کشور و امنیت مردم ایران.
چرا که همین ارتش در شهریور سال 1320 قادر به کمترین مقاومت در برابر هجوم بیگانه و دفاع از کشور نبود و قوای بیگانه با کمترین مقاومت، خاک ایران را در کوتاهترین زمان به اشغال خود درآوردند.
قاسم تبریزی، محقق و کارشناس تاریخ معاصر ایران در این مورد میگوید:
«... با اینکه ما در دوران جنگ جهانی اول ارتش نداشتیم، یک ژاندارمری بود که مرزها را نگه میداشت و یکی هم قشون حرب و یا قزاقها بودند که بالاخره زیر نظر روسها و بعدا سوئدیها انجام وظیفه میکردند. اما مردم ما در تمام مناطق در برابر تجاوز ایستادند. مثلا تنگستانیها و دشستانیها در جنوب، عشایر عرب در خوزستان و عشایر لر و کرد در برابر تجاوز بیگانه مقاومت جانانهای کردند، عدهای به شهادت رسیدند، متحمل ضررهای زیادی شدند و به هر صورت مقاومت بسیار شایستهای داشتند. در جنگ جهانی دوم با اینکه ما ارتش منظم دوره رضاشاه را داشتیم و به اصطلاح ارتش نوین درست کردند اما در این جنگ دیگر عشایری باقی نمانده بود تا مقاومت کرده و از مرزهای کشور دفاع کنند. چون عشایر مختلف همگی توسط رضاخان و ارتش او طی سالهای قبل، سرکوب شده بودند...»
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/239945
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹 کمالوندی: اگر توافق نشود احتمالاً اطلاعات دوربینهای نظارتی آژانس حذف میشود
🔸 سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره نصب دوربینهای نظارتی آژانس در نطنز گفت: اگر توافقی صورت بگیرد آژانس به اطلاعات دسترسی دارد و در غیر این صورت، اطلاعات نزد ما خواهد ماند و احتمالاً حذف خواهد شد.
سرویس سیاسی-
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه ۲۵ فروردینماه در گزارشی درباره راستی آزمایی اجرای برجام از نصب دوربینهای نظارتی این سازمان در تأسیسات هستهای نطنز بعد از انتقال ماشینهای مربوط به تولید سانتریفیوژ در کرج به نطنز خبر داد.
البته محمدرضا غائبی سرپرست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی در پی انتشار این گزارش در اظهاراتی اعلام کرد که همچنان آژانس هیچگونه دسترسی به اطلاعات حافظه دوربینهای نصبشده نداشته و تا زمانی که ایران مجددا به اجرای برجام برنگردد، اطلاعات مربوطه در اختیار آژانس قرار نخواهد گرفت و نزد ایران ذخیره میشود.
در همین زمینه «بهروز کمالوندی» معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتوگویی با ذکر این نکته که برنامه کلی برای توسعه تولید ماشینهای سانتریفیوژ و تامین و امنیت آن توأمان برای ما مهم است، گفت: متاسفانه به دلیل عملیات تروریستی صورت گرفته در (مجتمع) تسای کرج مجبور شدیم یک مقدار تدابیر امنیتی را تشدید کنیم. یعنی بخش مهمی از ماشینها را جابهجا کنیم، باقیماندهای هم داشت که این باقیمانده را به نطنز و قبل از آن هم به اصفهان منتقل کردیم.
وی که با العالم گفتوگو میکرد، یادآور شد: به عبارت دیگر ماشینهای تولید قطعات سانتریفیوژ به دلیل اهمیتی که دارد به جای امنتر جابهجا شدند و الان هم در حال کار هستند.
کمالوندی خاطرنشان کرد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دو مرحله گزارش داده بود یکی در مرحله انتقال این ماشینها و دیگر هم در مرحله نصب دوربینها و شروع به کار آنها که با توجه به اینکه برخی ابهامها هم مطرح شده بود توضیحاتی در این رابطه دادیم از جمله اینکه کاری که انجام میشود در چارچوب توافقاتی است که داریم و نظارتها هم وجود دارد، بدون اینکه اطلاعات در اختیار آژانس قرار داده شود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: همچون سابق دوربینها اطلاعات را ذخیره میکند و نهایتا اگر توافقی صورت بگیرد آژانس به اطلاعات دوربینها دسترسی دارد و اگر هم توافقی حاصل نشود، اطلاعات نزد ما خواهد ماند و احتمالا حذف خواهد شد. ..
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/239991
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹 با اشاره به رفتارهای دوگانه غرب در برخورد با آوارگان جنگی
پاپ: ما نژادپرستیم
🔸 سرویس خارجی-
«پاپ فرانسیس»، رهبرکاتولیکهای جهان با انتقاد از رویکرد نژادپرستانه اروپا در پذیرش آوارگان جنگی گفت: «ما نژادپرستیم»
جنگ اوکراین همچنان ادامه دارد و تاکنون بر اساس گزارشها هزاران نفر در این جنگ کشته، زخمی و میلیونها نفر از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند. در این بین، به راه افتادن پناهجویان و آوارگان جنگی به سمت مناطق و کشورهای امن، به عنوان یکی از تبعات همیشگی جنگها، توجه رسانههای دنیا را به خود جلب کرده است. اما برخورد دو گانه اروپاییها با پناهجویان غربی و شرقی موضوعی است که این رسانهها روی آن متمرکز شده و علیه اروپا موضع میگیرند. موضوع این است که کشورهای غربی نسبت به پناهجویان سایر مناطق مثل غرب آسیا یا شمال آفریقا بسیار خشن و بیرحم برخورد میکنند و مثل انگلیس آنها را به دورافتادهترین و ناامنترین جزایر آفریقا تبعید مینمایند. اما در مقابل آوارگان اوکراینی بسیار با نرمی و ملاطفت برخورد میکنند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر میگوید در حالی که یونان از اوکراینیها به عنوان «پناهجویان واقعی» استقبال میکند اما با عقب راندن پناهجویان افغان به ترکیه به صورت «دوگانه» و «ظالمانه» با آنها برخورد میکند. بر اساس این گزارش بر خلاف پناهجویان اوکراینی پلیس یونان پناهجویان افغانی را در مرز زمینی یونان و ترکیه بازداشت کرده و در بسیاری از موارد لباسهای آنها را درآورده و پول، تلفن و سایر داراییهایشان را سرقت کرده و آنها با بدترین شرایط ممکن به ترکیه برمیگرداند. در برخی موارد پلیس یونان مهاجران را تحویل مردان نقابدار داده و آنها را مجبور به سوار شدن به قایقهای کوچک کرده و این نقابداران که گفته میشود اکثرا خود نیز پناهجویان کشورهای دیگر در یونان هستند، و آنان را به داخل آب سرد کشانده و وادار میکنند به سمت ترکیه حرکت کنند. حتی خود دولت اوکراین نیز نگاه بسیار نژادپرستانهای به آوارگان دارد. چندی پیش و در اوایل این جنگ رسانهها گزارش دادند اوکراینیها از ورود دانشجویان آفریقایی و عرب تبار به قطارهای عازم لهستان ممانعت میکنند و از طرفی لهستانیها هم بخاطر رنگ پوستشان آنها را نمیپذیرند. همچنین خبرگزاری «فرانس 24» نیز خبر از گزارشهای نگرانکنندهای درباره ممانعت از خروج دانشجویان اهل نیجریه و آفریقای جنوبی از گذرگاههای مرزی غرب اوکراین داد و نوشت که هیچکدام از نیروهای مرزی اوکراینی یا لهستانی حاضر به عبور دادن این دانشجویان از مرزهایشان نشدند.
این نوع برخورد نژادپرستانه صدای اعتراض «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان را نیز درآورده است. به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست»، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان با بیان اینکه «در جنگها همیشه ضعیفترینها بیشترین آسیب را میبینند» گفته: «پناهجویان به چند دسته تقسیم شدهاند. درجه یک، درجه دو، بر اساس رنگ پوست، بر اساس اینکه از کشوری توسعهیافته آمدهاند یا خیر... ما نژادپرست هستیم و این بد است.» وی استقبال گرمتر از پناهجویان اوکراینی نسبت به دیگر کشورهای جنگزده دنیا را از روی نژادپرستی دانست. پاپ فرانسیس در روز «جمعه پاک» در گفتوگو با رادیو و تلویزیون دولتی ایتالیا گفت که حق کشورها برای دفاع از خود را به رسمیت میشناسد و میپذیرد، اما رها کردن صلح به صورت کلی، یک مسئله است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/239952
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹 نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
حامیان وزیری که به خانه نساختن افتخار کرد از اجاره بها گلایه میکنند!
🔸 سرویس سیاسی ـ
روزنامه اصلاحطلب شرق در عکس یک شماره دیروز خود به موضوع اجاره بها پرداخت و نوشت: «تهران بنا بر اعلام مرکز آمار ایران، مستأجرنشینترین استان ایران است و گزارش سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران حاکی از آن است که حدود چهار میلیون تهرانی، حاشیهنشین هستند یا در بافت ناکارآمد زندگی میکنند. با این حال اجارهبها در پایتخت ایران سر به فلک میگذارد و رقم اجارهخانه در محلههای فقیرنشین تهران که گاهی در همسایگی حاشیهنشینان است، باورنکردنی به نظر میرسد. اجارههای گزافی که این روزها بنا بر گفته مشاوران املاک، در حال پسزدن کارگران از پایتخت است.»
در ادامه این نوشتار آمده: «روی کاغذهای کهنه قرارداد اجارهخانه، چند لایه نایلونی کشیده و چسب زده است. از زیر چادر سیاه و مندرسی که چشمانش را تا نیمه پوشانده جوی نازکی به سمت ماسک آبی روی دهانش سرازیر میشود. مشخص نیست عرق ساعتها پیادهروی و سرگردانی بین این بنگاه املاکی و آن بنگاه املاکی است یا اشک؟»
اما به واقع مضحک است وقتی به گذشته نگاهی میکنیم؛ زمانی که روزنامههای اصلاحطلب و من جمله شرق به دفاع از عملکرد عباس آخوندی، نخستین وزیر مسکن و شهرسازی در دولت تدبیر و امید (دولت مورد حمایت اصلاحطلبان) پرداختند. آخوندی پس از قریب 5سال تصدی این پست، در زمانی که میخواست استعفا کند، گفت که به اینکه حتی یک خانه نساخته افتخار میکند!
حال واقعا مضحک نیست؟! روزنامهای هم به دفاع از وزیر هم حزبی خودش پرداخته و اینکه او به خانه نساختنش افتخار میکرده و حالا هم به گلایه از افزایش اجاره بها میپردازد!
این یعنی طیف موسوم به اصلاحطلب با زدن نقاب نگرانی برای مردم در پی سوءاستفاده از موقعیتهایی این چنین هستند، چرا که اگر به واقع نگران مردم بودند در همان زمان که وزیر اصلاحطلب دولت روحانی به خانه نساختنش افتخار میکرد بلکه حتی قبلتر از آن (در طول آن 5سال) به او اعتراض میکردند که دود این روشی که او پیش گرفته در نهایت به چشم مردم خواهد رفت.
پس از شروع به کار دولت یازدهم از سال 1392 روحانی و کابینهاش در بخش مسکن هیچ طرح و برنامهای جز هجمه به مسکن مهر نداشتند و بازار را به امان دلالان و سوداگران رها کردند. تولید مسکن به خاطر سوءمدیریت روحانی و آخوندی به شدت پایین آمد، قیمت مسکن افزایش جهشی یافت و بیشترین فشار به اقشار متوسط و کمدرآمد جامعه کشور از محل اجارهبها وارد شد، حال آنکه با رونق بخش مسکن، امکان اشتغال و کاهش نرخ تورم فراهم میشد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/239970
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 بدون برجام و FATF در دولت سیزدهم رخ داد
کاهش 227هزارمیلیارد تومانی کسری بودجه با رشد صادرات نفت
🔸 دولت سیزدهم طی هفت ماه گذشته موفق شد با رشد صادرات نفت وبدون برجام و FATF کسری بودجه را 227هزار میلیارد تومان کاهش دهد.
بدون تردید افزایش صادرات نفت و وصول درآمدهای نفتی یکی از بزرگترین دستاوردهای دولت سیزدهم در هفت ماهه سال 1400 بوده است. طبق آمار، میزان فروش روزانه نفت ایران در دولت سیزدهم به بیش از یک میلیون بشکه افزایش یافته است. این موضوع در کنار افزایش قیمت جهانی نفت به بشکهای 100 دلار موجب شد که درآمدهای نفتی افزایش چشمگیری پیدا کند. اما یک سؤال اساسی وجود دارد؛ اگر صادرات نفت ایران افزایش یافته است، پس چرا تاثیری در معیشت مردم احساس نمیشود؟
بیشترین تورم در دهه اخیر
بر اساس گزارشهای مرکز آمار، در حدود
۹ سال گذشته شاخص سالانه تورم بالاترین نرخ خود را با ۴۰ تا ۴۵ و هشت دهم درصد تجربه کرد که حدود شش بار در سال ۱۳۹۸ نرخ بالای ۴۰ درصد ثبت شد و عمده این نرخ در سال ۱۴۰۰ بود که از اردیبهشت تا پایان اسفندماه گزارش شده است. در رابطه با تورم نقطه به نقطه نیز بالاترین حد، بیش از ۵۰ درصد بوده که برای سه ماه در سال ۱۳۹۸ ثبت شده است. البته بیشترین تورم در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی مربوط به سال 1374 به میزان 49 و نیم درصد است. یک دلیل اینکه اثرات کاهش تورم نقطه به نقطه حس نمیشود، افزایش قیمت کالاهای معیشتی و اساسی همچون برنج، گوشت و شکر است که دولت باید تدابیر ویژهای داشته باشد.
کاهش چشمگیر کسری بودجه
اما خبرگزاری فارس گزارش داد با اقدامات دولت سیزدهم در دور زدن تحریم و بازاریابی برای فروش نفت، در مجموع کل درآمد ارزی دولت از صادرات نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی در سال 1400 به بیش از 17 میلیارد و 500 میلیون دلار افزایش یافت و توانست برآورد قانون بودجه را محقق کرده و مانع کسری بودجه از محل درآمدهای نفتی شود.
طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، افزایش 124 درصدی مصارف بودجه در سال پایانی دولت تدبیر و امید (سال 1400) موجب شد که کسری معادل 470 هزار میلیارد تومان بر بودجه تحمیل شود. در سال پایانی دولت روحانی میزان مصارف به ناگهان از 571 هزار میلیارد تومان به 1278 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. ..
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/239936
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 در کراچی انجام شد
سخنرانی عمرانخان در جمع انبوه هواداران درباره توطئه بزرگ غرب علیه پاکستان
🔸 نخستوزیر سابق پاکستان شنبه شب در «کراچی» و در تجمع گسترده هوادارانش ضمن تاکید چند باره بر اینکه دولت اجارهای را نمیپذیرد، از «توطئه خارجی»، «پولهایی که از خارج به کشورش سرازیر میشدند» و دخالت آمریکا برای سرنگونی دولتش گفت.
یکشنبه دو هفته گذشته «عارف علوی»، رئیسجمهوری پاکستان ضمن موافقت با پیشنهاد «عمرانخان»، نخستوزیر وقت این کشور، دستور انحلال پارلمان را صادر کرد و بعد از انحلال کابینه خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد. لحظاتی قبل از آن اما، طرح رأی عدم اعتماد به نخستوزیر پاکستان با موضعگیری معاون رئیساین پارلمان غیرقابل اجرا اعلام شده بود. پس از این اتفاقات، دادگاه عالی پاکستان حکم داد که مانور عمران خان مغایر با قانون اساسی است و دستور داد که پارلمان بار دیگر تشکیل و رای عدم اعتماد طبق برنامه انجام شود. این جلسه بالاخره شنبه شب هفته پیش برگزار شد و عمران خان را عزل کرد و سپس «شهباز شریف» از مسلم لیگ را به جای او منصوب کرد. «عمران خان» پیش از این تحولات از دریافت نامه هشدارآمیزی خبر داده و گفته بود، آمریکاییها تاکید کردهاند که باید او کنار گذاشته شود. دلایل متعددی برای این «کودتای نرم» عنوان شد که یکی از آنها، عدم همراهی «عمران خان» با غرب در جنگ اوکراین است.
حالا رسانههای هندی و پاکستانی نوشتهاند که شنبه شب «عمران خان» با یک جت خود را به کراچی رساند تا در میان انبوه هوادارانش سخنرانی کند. این تجمع بزرگ با تلاشهای رئیسحزب تحریک انصاف پاکستان برگزار شد. عمران خان که در میان چند صد هزار طرفدار خود سخن میگفت ضمن تشکر از حامیانش باز سخنان خود را تکرار کرد و گفت دولت وارداتی در پاکستان سعی دارد طی یک پروژه که از طرف بیگانگان حمایت مالی میشود، حزب او را از صحنه سیاسی پاکستان حذف کنند.
به گزارش «تریبیون اکسپرس»، نخستوزیر سابق پاکستان در این تجمع در «باغِ جناحِ» کراچی از حاضران خواست که به سخنان او به دقت گوش کنند که سرنگون شدن دولت او یک توطئه و دخالت [خارجی] بود. او گفت: «توطئه بزرگ بینالمللی علیه این کشور انجام شد.» او تأکید کرد که به دنبال دوستی با همه است، اما نمیتواند اجازه دهد که کشورش برده دیگرانم باشد.
عمران خان همچنین گفت که سه تا چهار ماه پیش متوجه شد مقامات آمریکایی دیدار با رهبران احزاب مخالف او، و نیز نمایندگان مخالف حزب تحریک انصاف و روزنامه نگاران را در سفارت آمریکا آغاز کردهاند. عمران گفت که پس از آن دیدارها، زمانی که «دونالد لو»، مقام وزارت خارجه آمریکا با سفیر پاکستان ملاقات کرد، میدانست که جلسه رای عدم اعتماد پارلمان علیه دولت او مطرح شده است... این مقام رسمی با تهدید پاکستان گفت اگر جلسه رای عدم اعتماد با موفقیت برگزار شود، پاکستانیها بخشیده خواهند شد... به من بگویید چه تهدید ناامیدکننده تری میتواند متوجه 220 میلیون نفر شود؟ و چه کسانی را تهدید میکنند؟...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/239949
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#مکتب_امام
🔹 ارتشی برای دفاع از مستضعفین جهان
https://kayhan.ir/fa/news/239968
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 سه شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۱
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper