🔹نشست مهم امنیتیهای اسرائیل/دستور کار: «چه کنیم فرو نپاشیم؟»
سرويس خارجي-
بحران و شكاف اجتماعي در جامعه صهيونيستي تا بدانجا عميق شده است که مقامات امنيتي این رژیم میگویند با تشکیل جلسه، راههای جلوگیری از فروپاشی را بررسی میکنند.
«بحران، کودتا، دیکتاتوری، حمله نتانیاهو به تلآويو، جنبش اعتراضی، اعتصاب، استعفاي نظاميان، فروپاشي ارتش و...» كليد واژههاي ثابت تحولات اين روزهاي اسرائيل هستند و صهيونيستها خود را در حال مواجهه با همه اين بحرانها مي بينند. كابينه فوق افراطی «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژيم صهيونيستي با ارعاب و بگير و ببندهاي گسترده معترضان در اعتراضات هفت ماه گذشته و به روش بولدوزري در تلاش برای تصاحب قدرت همهجانبه در تلآويو است و همه اقدامات را انجام داده كه بعد از اين كسي جرات مخالفت با او را نداشته باشد. او با خفه کردن سیستم قضایی و تضعيف دادگاههاي رژيم صهيونيستي ميخواهد يك قدرت بیحد و حصر به وزيران تندرو خود بدهد تا کرانه باختری را ضمیمه کنند و چهره واقعي رژيم صهيونيستي را نمايان كنند، اما همزمان بسياري از صهيونيستها در مناطقاشغالي انجام اين كارها را به منزله فروپاشي جامعه و خط پايان حيات اسرائيل ميدانند.
فراتر از مرزهای فلسطيناشغالي، جهان نبرد داخلي عليه استبداد در تلآويو را به تماشا نشسته و برخي معتقدند كه اسرائيل از درون در حالي فروپاشي است. ترديدي نيست كه نتانياهو عامل بحران كنوني در رژيم صهيونيستي است و از آنجاكه نتانياهو خودش عامل ايجاد بحران است، او احتمالا نميتواند خودش اين بحران را حل كند. در واقع كنارهگيري و استعفاي نتانياهو قدم اول در حل بحران جاري در رژيم اسرائيل است و كابينه فعلي قادر به حل بحران نيست، بلكه اين بحران را تشديد ميكند. «آلبرت انیشتین»، دانشمند معروف سخن جالبي دارد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270407
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#خبر_ویژه
🔹وقتی کاسبان برجام نگران ناترازی تامین برق میشوند!
روزنامه اعتماد میگوید ناترازی در تامین و مصرف برق به اقتصاد کشور آسیب میزند.
این روزنامه در گزارشی نوشت: «یکی از تعطیلات جدیدی که به تازگی با آن روبهرو شدهایم مربوط به تعطیلات دو روزهای بود که سخنگوی دولت علت آن را شدت گرمای هوا اعلام کرد. اما بلافاصله پس از انتشار این خبر برای تعطیلی سراسری روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، یک منبع آگاه در وزارت نیرو اعلام کرد علاوهبر شدت گرما، کاهش تولید برق هم از دلایل دیگر این تصمیم بوده است.
تصویر «ناترازی در انرژی برق» را میتوان در این آمار دید: سال 1399 به ازای هر مشترک روزانه یک دقیقه خاموشی وجود داشت و این میزان در سال 1400 بیش از 9 برابر شده و به 9.2 دقیقه رسیده است. از سال قبل خاموشی در بخش خانگی کاهش یافته، اما کمبود برق خود را به شکل تعطیلی صنایع که بخش مولد اقتصاد است، نشان داده است.
یک کارشناس صنعت برق درخصوص کمبود سرمایهگذاریها در حوزه برق گفت: منابع درآمدی لازم در کشور برای تولید برق نیروگاهها وجود ندارد و عدم همخوانی در نرخگذاریها در بخش خرید و فروش برق و اینکه قیمت خرید برق چندبرابر قیمت فروش آن شده است باعثشده تا سرمایهگذاریها در این بخش سوددهی کافی نداشته باشد تا جایی که امروز میبینیم دولت تنها یکهفتم قیمت برق واقعی را از مردم میگیرد. این در حالی است که نیاز کشور به تولید برق بسیار بالاست و با توجه به رشد 7 درصدی مصرف برق سال جاری نسبت به سال گذشته که رقم کمی هم نیست باید به فکر سرمایهگذاریهای جدید بود.
گرچه تعطیلی دو روزه غافلگیرانهای که پشتسر گذاشتیم برای یکسری اصناف، مانند آنها که در حوزه گردشگری هستند، با رونق همراه بود، اما بخشهایی از اقتصاد نیز از آن ضرر کردهاند. تولید ناخالص داخلی ایران در تابستان سال گذشته 3448 هزار میلیارد تومان بود. اگر به اندازه تورم امسال همین رقم را در نظر بگیریم که بالاتر برود، عدد 4807 هزار میلیارد تومان به دست میآید. یعنی روزانه 51700 میلیارد تومان. به عبارتی در همین دو روز احتمال اینکه اقتصاد ایران بیش از 100 هزار میلیارد تومان زیان دیده باشد؛ زیاد است. هرچند این فقط یک تخمین است و در اقتصاد غیرشفاف ایران، نمیتوان بهطور دقیق در اینباره پیشبینی داشت».
در همین زمینه روزنامه سازندگی در تحلیلی نوشت: «ایران با ناترازی مصرف انرژی دست به گریبان است اما دولتمردان اصرار دارند کمبودی نیست. با این حال کشور را در زمستان به بهانه آلودگی هوا (اما بهدلیل واقعی کمبود گاز) و در تابستان بهانه گرما (اما بهدلیل واقعی کمبود برق) تعطیل میکنند. ما با این کمبود آب، برق، گاز و بنزین روبهرو هستیم و زیرساختهای صنعتی و انرژی کشور نیازمند بازسازی هستند اما بهدلیل تحریمها امکان بازسازی وجود ندارد. دولتها هر زمان با ناترازی انرژی مواجه میشوند، کشور را تعطیل میکنند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270432
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹مال خودش نیست!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹۹۸ درصد اوراق منتشره برای تسویه بدهیهای دولت روحانی بوده است
🔸سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد: کل رقم انتشار اوراق از ابتدای دولت سیزدهم تا ابتدای مردادماه امسال، ۳۰۶ هزار میلیارد تومان بوده است که بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از این اوراق (معادل ۹۸ درصد) برای تسویه بدهی دولت قبل منتشر شده است.
به گزارش تسنیم، در روزهای اخیر، اظهارنظری از «محمدباقر نوبخت»، رئیساسبق سازمان برنامه و بودجه کشور در دولتهای یازدهم و دوازدهم، در فضای مجازی منتشر شده مبنی بر اینکه مبلغ 311 هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی در مدت کمتر از دو سال توسط دولت سیزدهم انتشار یافته است.
براساس ادعای ایشان، این میزان انتشار اوراق توسط دولت سیزدهم در مدت یادشده از میزان اوراق منتشر شده طی هشت سال فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم، بیشتر بوده است.
در پاسخ به این اظهارنظر، سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد که حجم انتشار اوراق مالی در دولتهای یازدهم و دوازدهم برابر 530 هزار میلیارد تومان بوده و این رقم در دولت سیزدهم برابر 306 هزار میلیارد تومان بوده است.
از این رو ادعای مطرح شده مبنی بر فزونی میزان انتشار اوراق در دولت سیزدهم در مقایسه با هشت سال مدیریت دولت یازدهم و دوازدهم، معتبر نیست. دولت سیزدهم فقط 6 هزار میلیارد تومان از محل انتشار اوراق بهصورت خالص تأمین مالی کرده است.
سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه پاسخ خود با اشاره به اینکه در یکسال و نیم انتهایی دولت دوازدهم، افزون بر 300 هزار میلیارد تومان اوراق مالی منتشر شده که این تعهدات از شهریور 1400 تاکنون توسط دولت سیزدهم تسویه و پرداخت شده، افزوده است: با توجه به اینکه کل رقم انتشار اوراق از آغاز دولت سیزدهم تا ابتدای مردادماه امسال، برابر با 306 هزار میلیارد تومان بوده است، لذا دولت سیزدهم تاکنون هزینههای خود را از محل انتشار اوراق مالی، تأمین مالی نکرده است.
در بخش دیگری از پاسخ سازمان برنامه و بودجه کشور به آمارهایی اشاره شده که نشان میدهد سهم اوراق مالی از کل بودجه کشور از 34 درصد در سال 1399 به 14 درصد در سال 1401 کاهش یافته و پیشبینی میشود این نسبت در سال 1402 به 9 درصد کاهش یابد که نشاندهنده مدیریت مالی مناسب دولت سیزدهم است.
این سازمان افزود: با وجود اینکه عملکرد اعتبارات عمرانی کشور در سال 1401 نسبت به سال 1399 بیش از سه برابر شده است، نسبت اوراق مالی منتشر شده به بودجه عمرانی کشور از دو و شش دهم درصد در سال 1399 به هشت....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270381/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹آمریکا با پسر کوچک و مرد چاق چگونه صدها هزار ژاپنی را خاکستر کرد؟
🔸هفتاد و هشت سال پیش در چنین روزهایی «پسر کوچک» و «مرد چاق» دهها هزار انسان بیگناه را در هیروشیما و ناکازاکی به قتل رساند و هزاران نفر دیگر را دچار معلولیت و مصدومیتهای مادام العمر حتی در نسلهای بعدی کرد.
آمریکاییها اسم بمبی که بر هیروشیما پرتاب کرده بودند را پسر کوچک و نام بمب ناکازاکی را مرد چاق نامیده بودند. هنوز هم از این جنایت شرمگین نیستند. اینک هفتاد و هشت سال از آن وقایع گذاشته و «هالیوود» رذیلانه از «اوپنهایمر» جناتکار بزرگ بشری و پدر برنامه اتمی آمریکا فیلم میسازد. در طول هفتاد و هشت سال اخیر هیچگاه دولت آمریکا بابت بزرگترین جنایت جنگی و کشتار جمعی جنگ جهانی دوم عذرخواهی نکرد و تماما از افتخارات خود در این جنگ گفت. این جنایت به قدری بزرگ و عیان بود که وجدان هر کسی را به درد میآورد ولی مثل همیشه حقوق بشر غربی و جهان لیبرال سکوت مرگ گرفت.
روایت یک جنایت
آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی میراثدار بسیاری از ایدهها و برنامههای نظامی و همچنین رباینده بسیاری از دانشمندان آلمان نازی بودند. آلمان نازی در بسیاری از تسلیحات و فناوریهای نظامی کشور اولین به حساب میآید. اولین موشک بالستیک دنیا، اولین موشک کروز، اولین هواپیماهای جنگی با موتور جت ودهها نمونه دیگر از اولینها در حوزه جنگ، گوشه کوچکی از ابتکارات این رژیم به شمار میآید. ابتکارهایی که به قیمت جان صدها هزار نفر و میلیونها نفر انسان بیگناه در سراسر دنیا تمام شد.بر طبق روایتهای مشهور فیزیکدانهای آلمانی در سال 1938 از نظر تئوری به کشفی بزرگ درباره امکان شکافت هسته اتم رسیدند. در همین زمان و در سال 1939 نامهای توسط لئو زیلارد فیزیکدان مجارستانی تهیه و به امضای آلبرت انیشتین آلمانی رسید و برای روزولت رئیسجمهور آمریکا ارسال شد. این نامه آغازگر رقابت اتمی آلمان و آمریکا و همچنین شروع برنامهای در سال 1942 در آمریکا شد که به واسطه استقرار دفتر موقت سرهنگ مارشال اولین رئیسبخش نظامی پروژه در خیابان برادوی منهتن نیویورک به پروژه منهتن مشهور گشت. پیگیری این ایده با محوریت افرادی مثل رابرت اوپنهایمر و لسلی گروز منجر به تست اولین آزمایش اتمی جهان معروف به تثلیث...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270409
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹خیرخواهان شرور
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹نیروی دریایی ارتش ثابت کرد دریاهای آزاد متعلق به همه است
🔸رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح یکشنبه در دیدار فرماندهان نیروی دریایی ارتش و کارکنان ناوگروه ۸۶ و خانوادههایشان، مأموریت موفق و افتخارآمیز این ناوگروه پیرامون کره زمین را حاصل همت بلند، اراده راسخ، اعتماد بهنفس، قدرت طراحی، دانش پیشرفته نظامی، مدیریت کارآمد و «شجاعت و استقامت در مقابل سختیها» خواندند و افزودند: این حرکت بزرگ بار دیگر نشان داد موفقیتها، پیشرفتها و امیدهای برآورده شده، از دل حرکت و تلاش و سختی بهوجود میآید.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای با تشکر صمیمانه از «مجموعه فرماندهان و کارکنان ناوگروه ۸۶ (متشکل از ناوشکن دنا و ناوبندر پشتیبانی- رزمی مُکران)، فرمانده نیروی دریایی و همه کسانی که در طراحی، پشتیبانی و اجرای» این عملیات بزرگ ارتش نقش داشتهاند، گفتند: حرکت امروز شما ثمره شیرین اقدامات و مجاهدات دهههای اخیر ارتش و سپاه در دریا و بهخصوص ایثار و فداکاری شهیدان سرافراز نیروی دریایی و خانوادههای معزز آنهاست که باید قدردان همه آنها بود.
افتخاری بیسابقه
در تاریخ دریانوردی ایران
ایشان، ٦٥ هزار کیلومتر دریانوردی در حدود ۸ ماه را افتخاری بیسابقه در تاریخ دریانوردی ایران دانستند و گفتند: این حرکت پرمعنا و عمیق را نباید به چشم یک حادثه نظامی و دریایی نگریست؛ چرا که هر یک از عوامل شکلدهنده آن درخور توجه و درسآموزی است.
رهبر انقلاب علاوهبر عواملی همچون دانش نظامی و اراده و اعتماد و استقامت، نقش خانوادهها را در موفقیت مأموریت ناوگروه ٨٦ مهم خواندند و افزودند: صبر و بردباری در مقابل دلواپسیها و دلتنگیها، سربلندی در این امتحان و احساس آشکار افتخار پدران و مادران و همسران، عامل مؤثر دیگری در به نتیجه رسیدن این حرکت تاریخی بود.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای با تعظیم در مقابل عظمت شهیدان برومند و خانوادههای معظم آنها افزودند: دلتنگی خانوادههای کارکنان ناوگروه با دیدن عزیزانشان پایان یافت اما جای خالی عزیزان خانوادههای شهیدان هیچگاه پر نشد؛ همه مرهون آنها هستیم و دعا میکنیم خداوند سایه آنها را از سر ملت ایران کم نکند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270498
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹نیجر؛ آیینه آفریقا
#سعدالله_زارعی
تحولاتی که 4 مرداد/ 26 ژوئیه در «جمهوری نیجر» روی داد و «کودتا» خوانده شد، در دنباله تحولات عدهای از کشورهای آفریقایی بود. فارغ از اینکه رهبر جدید - حسومی مسعودو - و رهبر سابق - محمد بازوم - چه خصوصیاتی داشتهاند و از سوی چه کشور یا کشورهایی حمایت میشده و میشوند، حرکت ضدفرانسوی و ضدغربی نظامیان و تودههای مردمی که از برکناری محمد بازوم حمایت کردند، اهمیت ویژه دارد. بر این اساس بسیاری از ناظران، تحولات نیجر که پیش از این در کشورهای آفریقایی مالی، بورکینافاسو، گینه کوناکری و آفریقای مرکزی روی داده بود را اخراج غرب و بهخصوص فرانسه از آفریقا تعبیر کردند. این روند که بیارتباط با تغییر قدرت در عرصه بینالملل نیست، نشان میدهد فضای جهان هر روز بر دولتهای غربی دارای سابقه استعمارگری تنگتر میشود. در این خصوص گفتنی است:
تظاهرات آفریقاییها یا آفریقاییتبارها علیه اروپا و به طور خاص علیه فرانسه به یک پدیده تبدیل شده است. آفریقاییتبارها در همین هفتههای اخیر علیه سیاستهای دولت فرانسه در پاریس، مارسی و... به میدان آمدند و بعضی جریانات اجتماعی فرانسه را هم جذب کردند. در همان حال در «نیجر» شاهد تظاهرات چندصدهزار نفره به خصوص در «ینامی» پایتخت بودیم. این تظاهرات که غربیها از آن با عنوان حمایت از کودتاگران پوشش دادند، در واقع ضدفرانسه و علیه سالها استیلای آن بر این مردم بود. این تظاهرات و تظاهرات پاریس یک منطق داشتند و در آن یک جریان سیاسی را در سطح بینالمللی هدف گرفته بودند.
آفریقا یک قاره بزرگ با منابع متنوع و از نظر فرهنگی بسیار غنی است و در چرخش نظام جهانی از غرب به شرق میتواند تأثیر زیادی داشته باشد. نهضتهای مردمی علیه فرانسه، ایتالیا، بلژیک، انگلیس، آلمان و... در آفریقا در واقع غرب و نقشآفرینی غرب در نظام آینده جهانی نشانه گرفته است. خود این که آفریقا در بحبوحه شکلگیری نظام جهانی جدید، تضعیفکننده نقشآفرینی اروپا در نظامآینده باشد، یک نقش ویژه و اثرگذار است. قارهای که در مقدمه شکلگیری نظام جهانی ایفاگر نقش اساسی است، در زمان شکل یافتن نمیتواند و نباید در حاشیه و تحتالشعاع قرار بگیرد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270508
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹نوجوانان کشتی آزاد ایران در رقابت با آمریکا قهرمان جهان شدند
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹نمک خوردههایی که نمکدان شکستند سقوط ورزشکاران وطنفروش بعد از فرار به خارج کشور
🔸در سالیان اخیر ورزشکارانی بودهاند که با وجود موفقیتهای بسیار در ایران نمک خوردند و نمکدان شکستند؛ آنها به مردم و پرچم کشور خود پشت کردند تا امروز سقوط آزادشان نقل محافل ورزشی باشد.
سارا خادمالشریعه در اولین حضور خود با تابعیت اسپانیا در رقابتهای جام جهانی از یک شطرنجباز محجبه اندونزیایی شکست خورد و از دور مسابقات حذف شد. وی که مدالهای متعددی ذیل پرچم ایران کسب کرده، در مصاحبهای با یک نشریه اسپانیایی گفته بود با داشتن حجاب خود واقعیاش نبوده است!
این در حالی است که خادمالشریعه زیر پرچم کشورش ایران در رقابتهای شطرنج سریع و برقآسای قهرمانی جهان 2018 که در سنپترزبورگ روسیه برگزار شد در بخش سریع با کسب 9 امتیاز از 12 دور رقابت، به مقام نایب قهرمانی دست یافت. وی همچنین موفق به کسب 13 امتیاز از 17 امتیاز ممکن شد و رده دوم رقابتهای برقآسای جهان نیز شد. او پس از کسب دو عنوان نایب قهرمانی جهان در دو بخش سریع و برقآسا، توانست عنوان قهرمانی مجموع مسابقات برقآسا در سال 2018 را به خود اختصاص دهد.
سیر نزولی خادمالشریعه مشابه ورزشکارانی است که با وجود موفقیتهای بسیار در ایران نمک خوردند و نمکدان شکستند. آنها به مردم و پرچم کشور خود پشت کردند تا به خیال خودشان بیش از همیشه موفق شوند ولی نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه از تکرار همان موفقیتهای گذشته نیز عاجز ماندند تا امروز سقوط آزادشان نقل محافل ورزشی باشد.
کیمیا علیزاده تنها بانوی ایرانی که در المپیک 2016 ریو موفق به کسب مدال برنز تکواندو شد پس از ترک ایران به هلند و سپس آلمان رفت. با حمایت فدراسیون جهانی تکواندو از ورزشکاران پناهنده، کیمیا علیزاده با درخواست پناهندگی به دولت آلمان و تایید آن در المپیک 2020 توکیو زیر پرچم پناهندگان به میدان رفت و دستش از رسیدن به مدال کوتاه ماند.
او قبل از المپیک نیز در قالب تیم پناهندگان فدراسیون جهانی در مسابقات قهرمانی اروپا حاضر شد اما برابر حریف کرواسی با نتیجه 10 بر صفر شکست سنگینی را متحمل شد و از دور رقابتها کنار رفت. امروز دیگر از کیمیا علیزاده در دنیای حرفهای تکواندو خبری نیست و ورزشکاری که در ایران شانس آن را داشت که چند بار دیگر روی سکوهای جهانی و المپیک برود، با افسوس و اندوه نظارهگر مسابقات بینالمللی باشد.
سعید ملایی دیگر نمونه ورزشکاران ناکام در این عرصه است؛ ملایی در آبان ماه سال ۹۸ پس از پایان رقابتهای قهرمانی جودوی جهان 2019 در ژاپن از بازگشت به ایران خودداری کرد و راهی آلمان شد و رسما در آن کشور پناهنده شد. او که با هدایت فدراسیون جهانی جودو چنین سناریویی را اجرا کرده بود پس از مدتی تابعیت مغولستان را پذیرفت و برای آن کشور مبارزه کرد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270486
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#خبر_ویژه
🔹روزنامه اعتماد یادش رفت که «انتخابات بهانه بود»
روزنامه اعتماد به شکل ناشیانهای به تبرئه عملکرد خیانتبار سران فتنه 88 پرداخت.
این روزنامه زنجیرهای مینویسد: «در مراسم تشییع پیکر مرحوم حجتالاسلام والمسلمین حسن صانعی، تصویری منتشر شد که جناب آقای محمدی گلپایگانی در کنار آقای سید محمد خاتمی نشسته بود. در تصویر دیگری، آقای مخبر در حال خوش و بش با آقای خاتمی دیده میشد. رسانههای اصلاحطلب این دو تصویر را شاید با ذوق و شوق منتشر کردند و یحتمل آنها را نشانه نوعی آشتی دانستند، اما برخی افراد جناح مقابل با دستپاچگی نوشتند هیچ وقت با یک عکس که دو نفر اتفاقی کنار هم بنشینند یا با هم سلامعلیک کنند، صلح و صفا برقرار نمیشود و... بعد هم برای تتمیم مجازات! وقایع 88 را یادآوری کردند و از قهر ابدی با افرادی که آنها را سران فتنه میخوانند، سخن گفتند.
حالا که 14 سال از اتفاق تلخ انتخابات 88 گذشته، در یک جمله میتوان گفت آن انتخابات و دعواهای پیش و پس از آن فقط یک برنده داشت و آن آقای احمدینژاد بود، اما بازندگان آن مردم، احزاب، ساختار سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و حتی بزرگان کشور بودند. برنده آن اتفاق 4 سال سرخوشانه مملکت را به هم ریخت، با انتصاباتش بحران آفرید، ادای خانهنشینی درآورد و بدتر از همه چون در شرایط آن روز میدانست هر گفتار و رفتاری علیه او به نفع رقیب تمام میشود، جریان اصولگرا را به سمت حناق گرفتن هل داد. دیری نگذشت که شاخوشانه کشیدنهایش شروع شد به نحوی که همه خداخدا میکردند دوره ریاستش هر چه زودتر پایان یابد. خلاصه اینکه فتنه 88 بخش عمدهاش را یا او پدید آورد یا در کورهاش دمید واشتباهات و ناشیگریهای برخی کاندیداهای آن دوره و حامیانشان نیز اوضاع را وخیم و اوقات مردم را تلخ کرد.
واقعه 88 میتوانست و هنوز هم میتواند به مثابه یک تجربه ارزشمند، از تکرار رخدادهای تلخ (از جمله ایجاد جامعه دوقطبی، تشدید و تعمیق کینه، پمپاژ خشونت، بدگمانی، متهم کردن یکدیگر و...) جلوگیری کند. در آن سال نه یک طرف حق کامل بود (که شخص احمدینژاد نماد نقض حقانیت اصولگرایان است) و نه طرف دیگر باطل مطلق؛ حتی اگر بخواهیم از نگاه اصولگرایی مبتنی بر دین و اخلاق و انصاف نگاه کنیم، بعضی رفتارهای زشت و غیرقابل دفاع- مثلا حمله به مسجد یا شعارهای ساختارشکن- هیچ ربطی به اکثر اصلاحطلبان نداشت و چه بسا برخی از این اتفاقها را همان جریانی ساخت که کارناوال رسوای عصر عاشورا در سال 1376 را به راهانداخت. آن واقعه را عدهای خواستند ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270509
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹بالای تپه!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹موافقان و مخالفان تشکیل وزارت «خانواده، زنان و جوانان» چه میگویند؟
🔸چندهفتهای است که بحث تشکیل وزارت «خانواده، زنان و جوانان» در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است و موافقان و مخالفان نسبت به این طرح واکنش نشان دادهاند.
از نهاد «خانواده» بهعنوان مهمترین نهاد اجتماعی یاد میشود. خانواده نهادی است که بخش عمدهای از مسئولیت تربیت و پرورش اعضای جامعه برعهده آن است و این نهاد، آرامشبخشترین جایگاهی است که اعضای جامعه میتوانند به آن پناه ببرند. اهمیت توجه به نهاد ارزشمند و تلاش برای رفع دغدغهها و رشد و تعالی آن، در جهان امروز بیش از پیش احساس میشود. از سوی دیگر دو عنصر مهم اجتماع که از عناصر اصلی خانواده هستند یعنی زنان و جوانان هم در مسیر ساخت جامعه مطلوب از جایگاه ویژهای برخوردار هستند. اما بهراستی تاکنون به خوبی و در حد مناسب به مطالبات و نیازهای خانواده، زنان و جوانان از سوی دولتهای مختلف پرداخته شده است؟ آیا سازوکار کنونی و تقسیم کار سازمانی فعلی توانسته حق مطلب را در این خصوص ادا کند؟ آیا نیاز به تغییر رویه و شکل فعلی مدیریت مسائل خانواده، زنان و جوانان احساس میشود؟ در این زمینه برخی نظرات موافق و مخالف مطرح است که به بخشی از آنها میپردازیم.
خانواده، نیازمندِ متولی واحد
در رابطه با ضرورت توجه به نهاد «خانواده» چندی پیش با غلامعلی افروز، استاد روانشناسی و کارشناس حوزه خانواده گفتوگو کردیم؛ او در اینباره به کیهان گفت: «هر قشری متولی خودش را دارد، مثلاً متولی جامعه پزشکان، سازمان نظام پزشکی است، متولی جامعه جوانان کشور نیز وزارت ورزش و جوانان است، اما «خانواده» که همه اقشار جامعه در آن حضور دارند، متولی ندارد. زن، مرد، کودک، نوجوان و جوان همگی اعضای خانواده هستند و جداکردن نهادی تحت عنوان جوانان یا زنان از خانواده صحیح به نظر نمیرسد.»
تشکیل وزارت خانواده یکی از پیشنهادات افروز بود، خواستهای که حتی آن را حدود دو سال قبل بهصورت مکتوب به رئیسجمهور ارسال کرده بود و آیتالله رئیسی هم خطاب به شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم و آموزش و پرورش نسبت به بررسی آن تاکید کرده بود. استدلال دکتر افروز در مورد اهمیت تشکیل وزارت خانواده اینگونه است: «اصل 10 قانون اساسی تاکید میکند که همه برنامههای دولت باید خانوادهمحور، برای تحکیم بنیان خانواده و تسهیل ازدواج باشد؛ حال آنکه متولی اصلی این اصل از قانون اساسی مشخص نیست. تشکیل وزارت خانواده هزینهای برای دولت ندارد، چرا که این وزارتخانه میتواند تجمیعی از سازمان بهزیستی کشور، معاونت زنان و خانواده ریاستجمهوری، 50 درصد از وزارت ورزش و جوانان (بخش جوانان)، سازمان تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی کشوری باشد؛ این 6 سازمان و نهاد مهم، میتوانند شورایی واحد تشکیل دهند و اصل 10 قانون اساسی را عملیاتی کنند.»
تصویب تشکیل وزارت خانواده....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270449/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹ورود گروه واگنر به جنگ نیجر تایم: اگر معطل کنیم آفریقا از دست میرود
سرویس خارجی-
به دنبال اعلام گروه شبه نظامی «واگنر» مبنی بر ورود به کشور «نیجر» که به تازگی طی کودتای ارتش، فرانسه از آن اخراج شده است، مجله آمریکایی «تایم» هشدار داده است اگر غرب تعلل کند قاره آفریقا به دست روسها خواهد افتاد.
کشورهای ضعیف در طول تاریخ همواره زمین بازی و رقابت قدرتهای بزرگ بودهاند و در این میان سابقهای بسیار تلخ و تاسف بار از مداخلات قدرتهای بزرگ و بهخصوص فرانسه در حافظه جمعی مردم قاره سیاه ثبت شده است. کشور نیجر در غرب آفریقا نیز از این قاعده مستثنی نیست. این کشور محصور در خشکی طی قرن 19 مستعمره فرانسه بود و با وجود اینکه در سال 1958 اعلام استقلال کرد پاریس همواره در امور داخلی این کشور مداخله کرده و به نوعی نیجر تحت نفوذ و سلطه فرانسه قرار داشته است. با رشد احساسات ضد فرانسوی در قاره آفریقا و اخراج این کشور از «مالی»، کشور «نیجر» تبدیل به مرکز راهبردی جدید فرانسه در غرب آفریقا شده بود. از سوی دیگر ۷۰ درصد از برق تولیدی فرانسه را نیروگاههایی تولید میکنند که از اورانیوم وارد شده از نیجر به عنوان سوخت استفاده میکنند و فرانسه ۳۵ درصد از نیاز خود به اورانیوم را از نیجر تامین میکند که به نوبه خود چهارمین تولیدکننده این ماده راهبردی در جهان است. محور دیگری که نیجر را نزد فرانسه با اهمیت میکند، استقرار پایگاههای نظامی و نیز یک هزار و ۵۰۰ نظامی فرانسوی در خاک نیجر است. نیجر همچنین میزبان پایگاه اصلی ناتو در منطقه ساحل آفریقاست. حالا موقعیت فرانسه در این کشور با یک کودتای نظامی علیه دولت وابسته، حسابی به خطر افتاده است.
نشریه تایم آمریکا: عجله کنید!
با وجود گستردگی نفوذ فرانسه در نیجر و البته اهمیت راهبردی این کشور برای پاریس چهارشنبه هفته گذشته نظامیان نیجر با کودتا رئیسجمهور «محمد بازوم» که طرفدار فرانسه بود را برکنار و خود بر مصدر امور نشستند. طی یک هفته گذشته حمله به سفارت فرانسه و نمایش گسترده پرچمهای روسیه در نیجر حساسیت کشورهای غربی را به شدت برانگیخته است. مجله آمریکایی تایم در گزارشی در همین زمینه نوشته است: «کودتای نظامی اخیر نیجر که به سرنگونی دولت محمد بازوم رئیسجمهور نزدیک به فرانسه منجر شد، نه تنها منطقه ساحل آفریقا بلکه جامعه جهانی را در موجی از بهت فرو برد؛ اما در این میان تصاویری که بیانگر حمایت نیجریها از روسیه است، غربیها را مضطرب و پریشانحال کرده است و در عین حال یک تضاد شدید را برای غربیها که مدعی هستند ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در جهان مطرود شده، ایجاد میکند.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270463
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹احتمال بررسی لایحه عفاف و حجاب از طریق اصل 85 قانون اساسی
🔸بیش از ۱۵ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست بررسی لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» براساس اصل ۸۵ قانون اساسی یعنی بررسی لایحه در کمیسیون ویژه به جای صحن مجلس را دادند.
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی روز گذشته به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد و مواردی از جمله بررسی لایحه عفاف و حجاب در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
رئیس مجلس در نطق پیش از دستور جلسه علنی دیروز بیان کرد: توطئهگران و دشمنان مردم ایران برای جدا کردن مردم از اهل بیت برنامهریزی کرده بودند، اما باز هم شکست خوردند و بار دیگر به جهانیان ثابت شد ما ملت امام حسین هستیم و شعله عشق دیرینه ایرانیان و اهل بیت هر روز برافروختهتر میشود.
وی تصریح کرد: از تمامی بانیان خیر، واعظان معزز، مادحین ارجمند و عموم خادمان که در برگزاری مراسم عزای حسینی در سراسر کشور تلاش کردند، تقدیر و تشکر میکنم. همچنین به طور ویژه از سربازان گمنام امام زمان (عج) و نیروهای جان بر کف میدانی در فراجا و سایر نهادها که با دقت و هوشمندی، امنیت و آرامش مردم در مجالس عزای حسینی را فراهم کردند، تشکر و قدردانی میکنم.
احتمال بررسی لایحه عفاف و حجاب
از طریق اصل 85
روز گذشته قرار بر این بود که گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در صحن مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار بگیرد اما پیش از آغاز جلسه علنی، جلسه فراکسیون انقلاب اسلامی (فراکسیون اکثریت) برگزار شد و نظر اعضای این فراکسیون بر این بود که این لایحه با استفاده از ظرفیتی که در اصل 85 قانون اساسی وجود دارد، در کمیسیون بررسی شده و در مدتی که مجلس معین میکند به صورت آزمایشی اجرا شود.
احمد نادری، عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی روز گذشته در گفتوگو با مهر، درباره سرنوشت بررسی لایحه عفاف و حجاب در مجلس، توضیح داد: «فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس امروز تشکیل جلسه داد که اکثر اعضای این فراکسیون رأی دادند بررسی این لایحه در مجلس بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی باشد که البته این رأی استمزاجی بوده و رأی قطعی مجلس شورای اسلامی نیست.»
وی افزود: «همچنین بیش از ۱۵ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست بررسی لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی یعنی بررسی لایحه در کمیسیون ویژه به جای صحن مجلس را دادند که این درخواست هفته آینده در صحن مجلس رأیگیری میشود تا مشخص شود که آیا این لایحه بر اساس اصل ۸۵ و در کمیسیون ویژه بررسی یا آنکه در صحن مجلس
رسیدگی شود.»
نادری خاطرنشان کرد: « در صورتی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بررسی لایحه بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی رأی دهند، کمیسیونی ویژه برای بررسی لایحه عفاف و حجاب در مجلس تشکیل میشود و مفاد لایحه در آن کمیسیون بررسی خواهد شد.
پس از اتمام بررسی لایحه در کمیسیون ویژه و در صورت تأیید شورای نگهبان، قانون به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد.».....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270479
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹خبرنگاران باید به رسالت خود عمل کنند و نمای واقعی جامعه را به جهانیان نشان دهند
🔸سردار سلامی گفت: گاهی میگویید که یک دارو، ۹۵ درصد شفابخش است، معادل همین این است که بگوییم این دارو، ۵ درصد مرگآور است. در حالی که هر دو عبارت توصیفی از یک دارو است که میگوید آن دارو، ۹۵ درصد موفق عمل میکند.
به گزارش فارس، سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران در همایش «پیشرفت ایران قوی با خبرنگاران قوی» گفت: روز خبرنگار را که روز درخشش فداکاری یک خبرنگار وفادار شهید صارمی را که به نام مقدس روز خبرنگار نامیده شده، گرامی میداریم و به جامعه رسانهای کشور تبریک میگویم.
وی افزود: بهویژه، خبرنگاران فداکار ما که در قلب صحنههای مختلف حضور واقعی دارند و برای انتقال پیامها و تصاویر از صحنههای مهم رخدادهای کشور، انقلاب و نظام ما عاشقانه در یک قالب و شکل حرفهای عمل میکنند.
فرمانده کل سپاه گفت: همه چیز از قلب و ذهنها آغاز میشود، قلب انسان نه آن قلب بیولوژیک بلکه قلبی که به مرکز تعلق، تفقه و معرفت انسان معروف است و شناخته میشود، به اندازه عالم هستی بزرگ است. ذهن انسان یک دنیاست نه در یک ابعاد هندسی مشخص که دامنههای جسمانی انسان محدود و کوچک است. اما، دنیای شناخت، معرفت، تعقل، خیال و دنیای آرزوهای انسان عالم بسیار بزرگی است.
پیکار بزرگ فرهنگی
سرلشکر سلامی با بیان اینکه ما در یک پیکار بزرگ فرهنگی و در یک نبرد نامحدود شناختی و در فضای یک عملیات روانی بزرگ امروز در عالم زندگی میکنیم، تصریح کرد: در یک جنگ رسانهای جهانی با قلمروی وسیع و گسترهای عالمگیر که یک طرف آن اصحاب انقلاب، یاران مقاومت و مردان و زنان استقلال این سرزمین و سایر بلاد اسلامی هستند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270493
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹آبروی اسلام
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 سه شنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹خبرنگارانی که برای وطن جان دادند و خبرنگارانی که وطنفروشی کردند
سرویس سیاسی-
در کنار خبرنگارانی که با سوءاستفاده از موقعیت خود به ملت ایران خیانت کردند، قاطبه جامعه خبرنگاری ایران به رسالت حقیقی خود پایبند بوده و به ملت خود خدمت کرده و میکنند. جامعه خبرنگاری ایران مفتخر است که نهتنها با روشنگری و آگاهسازی افکار عمومی به مردم و نظام اسلامی خدمت کرده است، بلکه در این راه شهدایی نیز تقدیم کرده است.
روز خبرنگار، بهانهای است برای سخن راندن در باب شغلی که همواره در کنار واژگانی چون «آگاهی» و «حقیقت» توصیف میشود و شرافتش را نیز در همنشینی با این واژگان به دست آورده است. مرسوم است که در این روزها همه ازجایگاه رفیع و ارزش والای این شغل شریف میگویند و نطقهای رسا و متنهای بلندی در این باب تولید میشود. اما در گزارش پیشرو قصد داریم فارغ از گزارههای کلیشهای – هرچند که بسیاری از آنها صحیح هستند – نگاه متفاوت و عمیقتری به خبرنگاری داشته باشیم. آن هم به بهانه قرار گرفتن در عصری که این حرفه در آن اهمیتی بیش از هر زمان دیگر یافته است.
با شعار بیطرفی نباید به ارزشها پشت کرد
گفته شد که خبرنگاری در ارتباط با مفاهیمی چون «آگاهی»، «حقیقت» و «روشنگری» تعریف میشود. واژگانی زیبا و روحنواز که هر انسان پاکسرشت به آنها تمایل دارد. اما معالاسف در جهانی زندگی میکنیم که بسیاری از اعمال پلید و غیرانسانی در نقاب مفاهیم زیبا و مقدس بروز مییابند. مستکبرین و جنایتکاران عالم همواره به نام آزادی، دیگران را به زنجیر میکشند، به نام عدالت، بزرگترین تبعیضها را بنیان مینهند، به نام حقوق بشر، انسان را از اساسیترین حقوق خود محروم میکنند و به نام انسانیت، حیوانیترین اعمال را مرتکب میشوند. بنابراین ضروری است که حدود و ثغور این مفاهیم تعیین شود. باید روشن گردد حقیقت چیست؟ چگونه به دست میآید؟ و در بیان آنچه بایستهها، شایستهها و نبایستههایی وجود دارد؟
اینجاست که نقش مبانی معرفتی برای خبرنگار روشن میشود. در حقیقت خبرنگار مانند هر انسان دیگر، دارای جهان بینی و مجموعهای از باورها و ارزشهاست که وقایع را از پنجره آن مینگرد و آن گاه برای دیگران روایت میکند. از همین نکته میتوان دریافت که «بی طرفی» در حرفه خبرنگاری آنگونه که برخی میپندارند، اساسا وجود ندارد. البته که خبرنگار باید خود را از قید و بند وابستگی به احزاب و گروههای سیاسی قدرتطلب برهاند و در خدمت صاحبان ثروت و قدرت نباشد. اما نمیتواند خارج از چارچوب باورها و ارزشهایی که به آنها معتقد است، عمل کند. امروزه شاهدیم که برخی در لباس خبرنگاری و با شعار بیطرفی، به ارزشها پشت میکنند و حق و باطل را به رسمیت نمیشناسند. حال آنکه نمیدانند خود در چارچوب «ضدارزشها» عمل میکنند و در خدمت جبهه باطلاند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270584/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹قوّتها و آسیبها در کارنامه دوساله دولت
#محمد_ایمانی
۱) دو سال از آغاز ریاست جمهوری آقای رئیسی گذشت. او حقوقدان و قاضیالقضات بود، و نه فعال سیاسی و حزبی مصطلح. سیاست را میشناخت و به اعتبار مسئولیت قضایی، با چالشهای مدیریتی آشنایی داشت، اما اهل سیاسیکاری و سیاستبازی نبود. میشود کارنامه
دو ساله رئیسی و دولت وی را از زوایای مختلف ارزیابی کرد؛ مقایسه با کارکرد رئیسجمهور و دولت قبل، شعارها و وعدههای انتخاباتی، رضایت مردم، ارزیابی کارشناسان، و آسیبها موانع موجود.
۲) صداقت رئیسی و حرمت و کرامتی را که برای مردم و عزت و اقتدار و امنیت ملی قائل است، میتوان با سکاندار قبل از او مقایسه کرد. چند روایت از حامیان دولت سابق را بخوانید:
- نیما زم مدیر کانال آمدنیوز، هنگام اقامت در پاریس: «مجموعه ما در انتخابات ۹۶ تحلیل امنیتی داشت. میخواهم بازش نکنم تا قضایای دیگر اتفاق بیفتد تا بنشینیم و مفصلتر با هم صحبت بکنیم. با توجه به شرایط داخلی و خارجی، به این نتیجه رسیدیم که باید برویم پشت سر فردی مثل روحانی. ما دلباخته کسی نبودیم. من همین الان هم از کاری که آمدنیوز در انتخابات کرد، دفاع میکنم. چون با تحلیل این کار را کردیم. کشور باید به نقطه جوش میرسید».
- یادداشت خبرگزاری خبر آنلاین (وابسته به مدیران ارشد دولت قبل)
۱۹ بهمن ۱۳۹۲ با عنوان «جایزه بهترین کارگردانی برای روحانی؛ در حاشیه چگونگی توزیع کالاهای اساسی»: «توزیع سبد کالا با شیوهای که انجام شد، نه اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیرقابل پیشبینی باشد. او دقیقا همین ازدحام، دعوا و مرافعه و احیانا له شدن در زیر دست و پا را پیشبینی میکرد و اصلا را برای پیشبرد استراتژی خارجی خود لازم داشت. نگاه کنیم به اظهارات شرمن که گفته؛ «شما در اخبار دیدید ایران اخیرا به طور قابل مشاهدهای غذا بین مردم فقیر توزیع کرده تا نشان دهد کاهش محدود تحریمها، تاثیر مستقیم داشته». این دقیقا همان نتیجهای بوده که روحانی از توزیع سبد کالا داشته... اگر با این نمایش بتوان جایزه اول بهترین اثر را در فستیوال سیاست جهانی به خود اختصاص داد، به تحقیر چند روزه ای که بازیگران آن [مردم] شدند، میارزید»!
- سردبیر نشریه صدا (سردبیر بعدی روزنامه هم میهن): «چرا روحانی چهار روز قبل از گرانی بنزین، آنگونه سخنرانی میکند؟ کدام رئیسجمهور اعلام کرده بود که فلان قدر کسری بودجه داریم؟ روحانی در یزد از کسری بودجه گفت و همین روش را در کرمان ادامه داد. همه اینها، یعنی میخواهد به هر قیمتی شده، دوباره (با آمریکا) مذاکره کند. اینجا بود که قمار کرد. وقتی دید چیزی دستش ندارد، بنزین را گران کرد تا جامعه واکنش نشان دهد؛ فشار از پایین اتفاق بیفتد تا در بالا چانه زنی کنند که مذاکره انجام شود. میگویند وزیر اطلاعات در جلسه دولت هشدار داده اگر بنزین را گران کنید، جامعه به هم میریزد و روحانی خندیده است. اینکه میگویند آن تصمیم، غیرکارشناسی، و اطلاع رسانی آن هم غلط بوده؛ اتفاقاً از نظر روحانی، هم کارشناسی بوده و هم نحوه اطلاعرسانی- در واقع اطلاع نرسانی- درست بوده، تا جامعه بیشتر عصبانی شود».
- صادق خرازی (معاون وزیر خارجه در دولت اصلاحات): «حقیقتا در ماجرای بنزین، بیخردی حاکم بود. مگر میشود بنزین را سه برابر کنید و قبلش هیچ آگاهی نداده باشید!؟ گاهی به شوخی میگویم مسئولین ما صبح به صبح که بیدار میشوند برنامهریزی میکنند که انقلاب را از بین ببرند و این مردمند که آن را حفظ میکنند».
- علی مطهری، نایب رئیسمجلس دهم: «حوادث آبان ۹۸ که بیشتر ناشی از بیتدبیری دولت بود، این خیال را در آمریکا پدید آورد که پایگاه اجتماعی جمهوری اسلامی کاهش یافته و وقت مناسبی برای ترور سردار سلیمانی است. قبل از آن، جرات این کار را به خود نمیدادند. البته با تشییع پرشکوه پیکر آن عزیز، واقعیت را دریافتند.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270593/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹وزیر دفاع یمن: انقلاب اسلامیمان در آمادگی بسیار بالایی قرار دارد
وزیر دفاع دولت یمن در جريان برگزاري رژه نظامي ارتش يمن تاكيد كرد كه نیروهای مسلح و نيروهاي انقلاب اسلامي یمن در سطح کل منطقه از نظر آموزشی در آمادگی بسیار بالایی قرار دارند.
نظاميان يمن با برگزاري رژهاي باشكوه، توان و آمادگي خود را به نمايش گذاشتند. براساس گزارش المسیره، رژه نظامی باشکوه و رزمایشی با گلوله جنگی با انواع سلاحهای سبک، متوسط و سنگین و با پشتیبانی و حضور چتربازان عضو نیروهای گارد جمهوری و نیروهای ویژه منطقه مرکزی نظامی یمن در استان مأرب برگزار شد. در جریان این رژه و اجرای رزمایش، نیروهای نظامی یمن توانستند مواضع دشمن فرضی را تخریب و به وسیله چتربازان آن را محاصره کنند. در اين رژه نظامي، «محمد ناصر العاطفی» تاكيد كرد كه نیروهای انقلاب اسلامي يمن و نظاميان ارتش اين كشور در سطح کل منطقه از نظر آموزشی، صلاحیت، تسلیحات و آمادگی با حمایت، عنایت و پیگیری مستمر عبدالملک الحوثی، رهبر انقلاب در آمادگی بسیار بالایی قرار دارند و مردم یمن و نیروهای مسلح آن توانستند کارهای بزرگ و پیروزیهای باشکوهی را به دست آورند که مایه افتخار و سربلندی است.
وزیر دفاع یمن افزود: «ما در نیروهای مسلح یمن برای به دست آوردن منافع و پیادهسازی استراتژیهای مختلف ثابت قدم هستیم که مهمترین آنها دستیابی به ابزارها و روشهایی است که به جهشهای کیفی و گامهای پیشرفته کمک میکند و نیز داشتن آمادگی رزمی بالا برای مقابله با تهدیدهای فعلی است.» وزیر دفاع یمن بر اهمیت صلاحیت علمی نظامی، تشدید آموزش و حرکت به سوی تکمیل توسعه صنایع و توانمندیهای نظامی تاکید کرد تا همه نیازهای نیروهای مسلح از نظر قدرت بازدارنده راهبردی تامین شود به نحوی که یمن قدرتی را در اختیار داشته باشد که از حاکمیت ملی آن دفاع کند. وی خاطرنشان کرد که رهبری و ارتش یمن در مرحله کاهش تنش قرار دارند و برای گزینه صلح آماده هستند و در عین حال همچنان استحکام و قدرت سلاح بازدارنده را در اختیار دارند.
العاطفی افزود، صلح شرافتمندانه فقط با قدرت و عزت برقرار میشود و اخیراً نشانههایی از امید به دستیابی به موفقیت دیده شده است و نیروهای متجاوز متوجه شدهاند که صلح مبتنی بر صنعا است و صنعا همه کلیدهای صلح شرافتمندانه مبتنی بر برابری، احترام به تصمیمات یمن و حاکمیت ملی را در اختیار دارد. وزیر دفاع یمن تصریح کرد که رهبری انقلابی و سیاسی این کشور از تلاشها برای برقراری صلحی همهجانبه و عادلانه استقبال کرده و هیچگونه طفره رفتن، مانور و تأخیر متجاوزان در اجرای آنچه در مورد حقوق و مطالبات مشروع مردم یمن بر سر آن توافق شده، پذیرفته نیست.
سرلشکر العاطفی مجدداً به رژیمهای سعودی و اماراتی توصیه کرد که مطمئن باشند هرکس به دیوار آمریکا و انگلیس تکیه کند محکوم به فروپاشی و شکست است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270572
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹آمریکاییها در اغتشاشات سال گذشته ۴۰۰ میلیون دلار برای تقابل رسانهای با ایران هزینه کردند
معاون اول رئیسجمهور گفت: آمریکاییها یکجا ۵۰ و جای دیگر ۳۵۰ میلیون دلار برای تقابل رسانهای با ایران هزینه کردند ولی دولت سیزدهم با آرامش و قوت شرایط را کنترل کرد.
محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور دوشنبه (۱۶ مرداد) به مناسبت روز خبرنگار در جمع خبرنگاران گفت: ایام کرونا در شهریور ۱۴۰۰ روزانه حدود ۷۵۰ نفر فوتی داشتیم نه واکسن به ما داده شد و نه اجازه تولید داده شد و از پول خود نتوانستیم واکسن وارد کنیم.
وی افزود: ذخایر راهبردی کشور به گونهای بود که برخی شبها نگران جدی هفتههای پیش رو در آن زمان بودم. فروش نفت شرایطی را تجربه کرد که روزی حدود ۴۰۰ هزار بشکه نفت به فروش میرسید ولی به پول آن دسترسی نداشتیم. برای تهیه کالای اساسی از پولهای خود در کشورهای همسایه نمیتوانستیم استفاده کنیم. معاون اول رئیسجمهور اظهار کرد: در پایان سال ۱۴۰۱ تورم در حد تورم سال ۱۴۰۰ نگه داشته شد. در یکی از مناسبتهای مذهبی که روز شنبه و تعطیل بود، قیمت ارز در نزدیک نیمهشب در حدود ۱۲ دقیقه، حدود ۱,۵۰۰ تومان اضافه شد، نه ارزی وارد شده بود نه اتفاق خاصی افتاده بود. دولت طی این مدت به لحاظ عملیاتی موفق بوده است.
آمریکا به دنبال برهم زدن توافقات
مخبر با اشاره به سه کشوری که بعد از 24 ساعت توافق خود را برهم زدند گفت: در برخی کشورها توافق انجام شده تا ارز وارد کشور شود و ۲۴ ساعت بعد از توافق نماینده آمریکا توافقات را به هم زد.
وی تصریح کرد: شعار امسال ویژگیهایی به نسبت سالهای گذشته دارد، نخست اینکه برای اولین بار شعار رهبر معظم انقلاب کمی است. در اسفند ۱۴۰۱ تورم ۴۶ درصد بوده و عدد تورم در اسفند ۱۴۰۲ نمایانگر فعالیت دولت در این یک سال خواهد بود. معاون اول رئیسجمهور در ادامه عنوان کرد: نکته دیگر رشد تولید است، رشد تولید سالها منفی بوده ولی در این دولت با تمامی اتفاقات با رشد ۴ درصدی مواجه شدیم. خداوند هرچه نعمت بوده به جمهوری اسلامی عرضه داشته است.
هزینه 400 میلیون دلاری آمریکا برای براندازی
مخبر خاطرنشان کرد: در شهریور با اغتشاشات مواجه شدیم، در تاریخ کشوری را سراغ دارید که ۵۰ هزار نفر را از کشوری دیگر بردارند و به کشوری دیگر ببرند و پول هتل و غذای آنها را بدهند تا علیه آن کشور اغتشاش کنند؟ کشورهای غربی تمام خوانندههای دنیا را جمع کردند و با چندین میلیون دنبالکننده، علیه جمهوری اسلامی همخوانی کردند. وی افزود: آمریکاییها یکجا ۵۰ و جای دیگر ۳۵۰ میلیون دلار برای تقابل رسانهای با ایران هزینه کردند ولی دولت سیزدهم با آرامش و قوت شرایط را کنترل کرد. آخرین هجمه آنها این بود که تمام رسانههایی که برای به خیابان آوردن مردم در ایام اغتشاشات بسیج کردند ولی توفیق نیافتند را روی ارز تجمیع کردند. دشمنان کمر همت را بسته بودند تا نرخ ارز را به ۷۰ یا ۸۰ هزار تومان برسانند.
اگر نفت ما به پتروشیمی تبدیل میشد تحریمها هیچ تأثیری نداشت
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: برای سه دهک جامعه کالابرگ را راهاندازی کردیم تا ارزاق را با قیمت مناسب تهیه کنند. کاش لیستی از کارها و اقدامات دولت در نفت پتروشیمی کشاورزی و معدن و دریا و دیجیتال را برایتان میخواندم اما ساعتها زمان میبرد. باید دلمان قرص باشد و همت کنیم و نعمتها را در اختیار مردم قرار دهیم، مردم عزتمندی داریم و باید با عزت زندگی کنند.
مخبر در ادامه گفت: چرا کشورهایی که از ما کمتر گاز دارند سالانه
۱۰۰ میلیارد دلار گاز صادر میکنند؟ ما در عسلویه ۲۳ پالایشگاه گاز داریم ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270567
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹هم 200 هزار میلیارد تومان تعهد بیشتر ایجاد کردند و هم طلبکار شدند!
موضع رندانه رئیسسازمان برنامه و بودجه دولت سابق درباره میزان انتشار اوراق در دو دولت سابق و دولت فعلی، با واکنش انتقادی کاربران شبکههای اجتماعی روبهرو شد.
محمد باقر نوبخت مدعی شده بود: با انتشار ٣١١ هزار ميلياردتومان اوراق مالي، دولت سيزدهم در كمتر از دوسال بيش از ٨ سال فعاليت دولتهاي يازدهم و دوازدهم، انواع اوراق مالي براي كسب درآمد منتشر كرد.
در واکنش به این موضع، وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد « مجموع مبالغ انتشار اوراق در دولتهای یازدهم و دوازدهم مبتنی بر ظرفیتهای قانونی، از سال 1392 تا تاریخ 14 مردادماه سال 1400 (زمان تحلیف رئیسجمهور در مجلس شورای اسلامی) حدود 531 هزار میلیارد تومان و در مقابل مبلغ انتشار اوراق، از زمان شروع به کار دولت سیزدهم تا پایان سال 1401، معادل 306 هزار میلیارد تومان بوده است.»
همچنین سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: کل رقم انتشار اوراق از ابتدای دولت سیزدهم تا ابتدای مردادماه امسال، ۳۰۶ هزار میلیاردتومان بوده که بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از این اوراق (معادل ۹۸ درصد) برای تسویه و پرداخت اوراق منتشر شده در دولت قبل بوده است.
به دنبال روشن شدن ابعاد ماجرا، فعالان توئیتری از موضع غیرمسئولانه سخنگوی دولت سابق و رئیسسازمان برنامه و بودجه آن دولت خواستند که خاطرات تلخ گذشته را با اینگونه مواضع احیا نکند. روزنامه جوان، برخی از این واکنشها را منتشر کرده است:
- ادعاهای اخیر نوبخت در مورد بدهیهای ایجاد شده توسط دولت روحانی یا ناشی از بیسوادی شدید است یا شروع فرآیند تطهیری ناشیانه برای انجام فعالیت انتخاباتی اعتدالیون در اسفندماه.
- یاد نامه ۹/۵/۱۴۰۰ افتادم که روحانی در پاسخ به نوبخت برای برداشت پول از خزانه نوشته بود: «همه موجودی خزانه براساس درخواستهای جنابعالی تخلیه شده است. موجودی وجود ندارد.»
- به دولت آقای رئیسی انتقادهایی وارده، اما آنقدر خوب کار شده که اصلاحطلبهایی که کمر اقتصاد رو به صورت مستقیم و غیر مستقیم شکستند، شروع به التقاط در مطالب میکنند تا طرفدارانشون ریزش نکند! همین که این افراد رو محاکمه نکردند، مشغول فرار رو به جلو شدند. ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270594
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹فکر پالون باش!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper