📎🔹54 کاروانسرای تاریخی ایران ثبت جهانی شد
54 کاروانسرای تاریخی ایران ثبت جهانی شد
پرونده «کاروانسراهای ایران» بهعنوان بیست و هفتمین اثر تاریخی و طبیعی ایران در یونسکو به ثبت جهانی رسید.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو که در ریاض عربستان در حال برگزاری است، روز یکشنبه ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۲، پرونده «کاروانسراهای ایران» تأیید شد و به ثبت رسید. بدین ترتیب، «کاروانسراهای ایران» بیست و هفتمین اثر تاریخی و طبیعی ایران در فهرست جهانی یونسکو است.
در این پرونده، ۵۴ کاروانسرای ایران ثبت شدهاند که عبارتند از: دیر گچین (قم)، نوشیروان(اصفهان)، پرند یا قلعهسنگی (تهران)، رباط شرف (خراسان رضوی)، سنگی انجیره (یزد)، جمالآباد (آذربایجان شرقی)، عباسآباد تایباد (خراسان رضوی)، فخر داوود (خراسان رضوی)،
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/273291/54
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹دنیا عوض شده
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 پنج شنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 شنبه ۱ مهر ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹از نسل جدید سامانه سوم خرداد تا رونمایی از دوربُردترین پهپاد جهان
🔸در مراسم رژه مشترک نیروهای مسلح جدیدترین تجهیزات نیروهای مسلح کشورمان به نمایش درآمد.
مراسم رژه مشترک نیروهای مسلح به مناسبت هفته دفاع مقدس، صبح جمعه در سراسر ایران اسلامی برگزار شد.
این مراسم در تهران با حضور آیتالله رئیسی رئیسجمهور، سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و فرماندهان ارشد نیروهای مسلح در مقابل مرقد مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش مهر، در این مراسم، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرلشکر رحیم صفوی مشاوره عالی فرمانده معظم کل قوا، امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیر صباحیفرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده هوا فضای سپاه و سردار رادان فرمانده کل انتظامی کشور حضور نیز داشتند.
در ابتدای این مراسم، دفنوازان کُرد به مناسبت در پیش بودن عید با سعادت میلاد پیامبر اسلام (ص) و جشنهای ماه ربیعالاول به اجرای مراسم پرداختند.
رژه یگانهای نمونه از ارتش، سپاه، فرماندهی انتظامی کشور، بسیج و اقوام مختلف بخش بعدی این مراسم بود.
رژه یگانهای نمونه پیاده نیروهای مسلح برگزار شد
پس از آن نیز، تعدادی از یگانهای نمونه پیاده ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به همراه جمعی از بسیجیان و یگانهای مردمی در رژه مشترک نیروهای مسلح از مقابل جایگاه رئیسجمهور عبور کردند.
به گزارش مهر، در این مراسم ابتدا یگانهای نمونه ارتش از جمله تیپ ۶۵ نوهد، دانشجویان مرکز آموزش جوادالائمه(ع)، دانشجویان دانشگاه خاتمالانبیا (ص) پدافند آجا، دانشجویان دانشگاه علوم و فنون شهید ستاری، دانشجویان علوم و فنون نیروی دریایی از مقابل جایگاه رژه رفتند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/273465
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹ماجرای تو در تو اشک انگلیسیها را درآورد
#محمد_ایمانی
۱)یک سال پس از مرگ ملکه الیزابت، حال و روز انگلیس چگونه است؟ ملکه الیزابت دوم، هشتم سپتامبر ۲۰۲۲ (۱۸ شهریور ۱۴۰۱) پس از ۷ دهه حکومت بر پادشاهی بریتانیا، در ۹۶ سالگی تسلیم مرگ شد. او از فوریه ۱۹۵۲ در این جایگاه موروثی حضور داشت و در دوره وی، جنایات بسیاری در حق ملتها شد که کودتای آژاکس در سال ۱۳۳۲ شمسی برای براندازی نهضت ملی شدن نفت و بازگرداندن محمدرضا پهلوی به سلطنت در ایران، یکی از آنهاست.
۲) شروع سلطنت الیزابت، با آغاز روند زوال امپراتوری بریتانیا مقارن شد؛ امپراتورییی که ظرف سه قرن هفدهم تا بیستم، گسترش یافته بود. حد فاصل جنگ جهانی اول و دوم، مساحت مناطق تحت تسلط انگلیس، بالغ بر ۳۳ میلیون کیلومتر مربع بود. صد سال قبل، حدود
نیم میلیارد نفر (یک چهارم جمعیت دنیا) تحت استعمار بریتانیا قرار داشتند. این مستعمرات، چنان متنوع بود که گفته میشد «خورشید، هرگز در امپراتوری بریتانیا غروب نمیکند. اما پس از جنگ جهانی دوم، با تشکیل امپراتوریهای آمریکا و شوروی، انگلیس به حاشیه رانده شد و از آن پس سعی کرد با آویزان شدن از آمریکا و ضمن اثرگذاری بر سیاست این کشور، بخشی از قدرت سابق را حفظ کند. این دوره، دوران گذار بریتانیا از «کبیر» به «صغیر» محسوب میشود.
۳) پس از آغاز سلطنت چارلز سوم، نشریه «دیلی میرور» نوشت:
«او نه تنها تاج بر سر خواهد گذاشت، بلکه وزن تاریخ و امید ملت را نیز به دوش میکشد». چارلز در ۳ سالگی به ولیعهدی رسید، اما ۷۰ سال منتظر ماند؛ تا این که در اوج بحرانهای بریتانیا، بر تخت سلطنت نشست. سالِ مرگ ملکه الیزابت و جانشینی شاه چارلز سوم، با بحران سیاسی و اقتصادی و اجتماعی کم سابقه در انگلیس قرین شد، تا جایی که میتوان ادعا کرد وضعیت بالینی نظام سیاسی- اقتصادی انگلیس، وضعیتی اورژانسی است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/273528
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹انزوای نتانیاهو حتی در واشنگتن و لافزنی او در نیویورک
در حالی که نتانیاهو حتی در آمریکا و نزد دولت بایدن هم منزوی شده، اظهارات وی در مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر خروج اسرائیل از انزوا و یافتن متحدان جدید در خاورمیانه، لافزنی سیاسی ارزیابی میشود.
نتانیاهو با نشان دادن چند نقاشی در سازمان ملل مدعی شد رژیم متبوعش به افزایش روابط با کشورهای منطقه پرداخته و این در حالی است که پیمان آبراهام پیش نرفته و بیشتر روی کاغذ مانده است. در مقابل دولت آمریکا به عنوان نزدیکترین متحد تاریخی اسرائیل، اقدام به فاصلهگذاری آشکار با دولت نتانیاهو کرده و بایدن ظرف نه ماه گذشته حاضر نشد مستقلا نتانیاهو را به واشنگتن دعوت و با او دیدار کند. اکنون هم که نتانیاهو برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک رفت، بایدن با او در نیویورک ملاقات کرد و حاضر به میزبانی و پذیرایی مستقل در واشنگتن نشد.
پیام این اتفاقات چنان صریح است که وبسایب بیبیسی در تحلیلی نوشت: انتقاد علنی بایدن از نتانیاهو بدون دیدار با او در کاخسفید مورد توجه رسانهها قرار گرفت. یک روز پس از دیدار جو بایدن و بنیامین نتانیاهو در نیویورک و در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، واکنشها به آن ادامه دارد. دو طرف در این دیدار ضمن تاکید بر «اتحاد خللناپذیر» گفتوگو کردند اما آنچه بیشتر مورد توجه رسانههای آمریکا قرار گرفته، سخنان ابتدایی جو بایدن و همچنین دیدار نکردن رئیسجمهوری آمریکا با نتانیاهو در کاخسفید بوده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/273529
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹ایران جایگاه نخست تولید واکسن در منطقه را دارد
وزیر بهداشت گفت: براساس رتبهبندی سازمان بهداشت جهانی رتبه اول منطقه در تولید واکسن را داریم.
بهرام عیناللهی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه بازدید از مرکز تولید واکسن سلمان فارسی وابسته به انستیتو پاستور اظهار داشت: این مرکز در 25 هزار متر مربع در حال ساخت است و در دولت سیزدهم از 35 درصد به 70 درصد پیشرفت رسیده است.
عیناللهی افزود: با توجه به رشد بیماریهای ویروسی در جهان، باید خطوط تولید مجهز واکسن داشته باشیم و این طرح در دو سال به دو برابر پیشرفت رسیده است چرا که نظیر این طرح در منطقه نداریم و امیدواریم نیاز منطقه به واکسن را برطرف کند. وی ادامه داد: امیدواریم در پیشگیری از بیماریهای محتمل با کمک واکسیناسیون موفق باشیم و در این مرکز دو واکسن پنوموکوک (عامل سینه پهلو) و واکسن روتا ویروس تولید میشود.
وزیر بهداشت بیان داشت: 100 سال از واکسنسازی انستیتو پاستور میگذرد و براساس رتبهبندی سازمان بهداشت جهانی رتبه اول منطقه در تولید واکسن را داریم.
عینالهی گفت: در دوران کرونا 6 نوع واکسن تولید کردیم که نشاندهنده قدرت ایران در صنعت واکسنسازی است. وی با اشاره به اجرائی شدن طرح راهیان پیشرفت در وزارت بهداشت افزود: در این طرح از دانشجویان همه رشتهها دعوت میشود از پیشرفتهای کشور در عرصه تولید واکسنهای مختلف بازدید کنند.
وزیر بهداشت اظهار داشت: تولید کیتهای آزمایشگاهی و تولید نیازهای دارویی کشور در سرمهای مورد نیاز برای جوانان بسیار امیدآفرین است.
تولید واکسن پنوموکوک برای اولین بار در کشور...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/273489
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹60 درصد شرکتهای خارجی همچنان در روسیه فعالند
🔸کمیسیون اروپایی در پاسخ به سؤال یکی از نمایندگان پارلمان اروپا اعلام کرده است که با وجود جنگ روسیه و اعمال تحریمهای ضد روسی اکثر شرکتهای خارجی همچنان در روسیه فعال هستند.
طی 18 ماهی که از جنگ اوکراین میگذرد، اروپا و آمریکا بیش از 5 هزار نوع تحریم بر ضد روسیه تصویب کردهاند و روسیه از این حیث تبدیل به تحریمشدهترین کشور جهان شده است. با این وجود گزارش منابع رسانهای و سیاسی غربی نشان میدهد که این تحریمها در هدف خود که همان متوقف کردن ماشین جنگی روسیه بوده است، موفق نبوده است.
در پاسخ به چرایی عدم موفقیت این تحریمها گفته میشود که تحریمها فانتزی بوده و خود کشورهای تحریمکننده نیز وفادار به تحریمها نبودهاند و کشورهای حوزه اتحادیه اروپا با واسطه کشورهایی مثل هند به واردات نفت و گاز از روسیه ادامه دادهاند. پایگاه خبری «مدرن دیپلماسی» هفته گذشته در گزارشی با اشاره به این مسئله نوشته بود اتکای غرب به تحریمها بهویژه علیه روسیه تاثیرگذار نبوده است و اقتصاد روسیه در حال بازگشت به شرایط عادی پیش از تحریمهای غرب است. کمیسیون اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد که با وجود جنگ روسیه علیه اوکراین و اعمال تحریمها علیه این کشور اکثر سرمایهگذاران خارجی همچنان در روسیه تجارت میکنند. به گزارش تسنیم، به نقل از روزنامه «فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ»، براساس پاسخ کمیسیون اتحادیه اروپا به سؤال «موریتز کورنر»، نماینده پارلمان اروپا در اینباره تنها 40 درصد از شرکتهای بینالمللی تصمیم به ترک این کشور گرفتهاند یا قبلاً این کار را انجام دادهاند. «موریتز کورنر»، نماینده حزب لیبرال دموکرات پارلمان اروپا با انتقاد از این وضعیت گفت: «هر شرکت اروپایی که به سودآوری در روسیه ادامه میدهد، مستقیماً از ماشین جنگی پوتین با مالیاتهای خود به دولت روسیه حمایت میکند. اتحادیه اروپا باید بر این اساس رژیم تحریمهای خود را تشدید کند». وی گفت: «باقی ماندن شرکتهای اروپایی در بازار روسیه باید همراه با ضررهای اقتصادی باشد.» کمیسیون اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرد که اتحادیه اروپا به ارائه حمایت قاطع سیاسی، مالی، بشردوستانه و نظامی به اوکراین در برابر جنگ روسیه ادامه خواهد داد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/273504/60
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper