۱ آذر ۱۴۰۳
۱ آذر ۱۴۰۳
۱ آذر ۱۴۰۳
۱ آذر ۱۴۰۳
۱ آذر ۱۴۰۳
۱ آذر ۱۴۰۳
گروسی: ایران توقف غنیسازی ۶۰ درصد را پذیرفت
🔰 با دورزدن قانون مجلس به اروپا برای تحریمها پاداش ندهید!
🔸روند عقبنشینی دولت چهاردهم در برابر فشار اروپاییها در آژانس بینالمللی انرژی اتمی که به منزله نقض ماده یک قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی است،پاداش جدیدی را برای اروپاییها فراهم آورد. پاداشی که قطعا به تشدید فشارها و نه کاهش تنش منجر خواهد شد.
🔸گرچه این تصمیم کشورمان، با هدف حسن نیت و کاهش تنشهای موجود میان ایران و آژانس و همچنین جلوگیری از زمینهسازی برای صدور قطعنامهای جدید در شورای حکام صورت گرفت ولی با توجه به مسیر طی شده تا کنون، آینده به وضوح نشان خواهد داد که این عقبنشینی و پاداش به اروپا، نه تنها منجر به دستاورد ملموسی در مسیر مذاکرات هستهای و حل و فصل مسائل مربوط به برنامه صلحآمیز هستهای ایران نمیشود، که با ارسال پالس ضعف زمینه را برای تشدید فشارها بیشتر خواهد کرد.
🔸مسئولان دولت چهاردهم در شرایطی این عقبنشینی از حقوق هستهای ملت ایران را پذیرفتند که قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران که در آذرماه ۱۳۹۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان رسیده بود در ماده ۱ خود دولت و سازمان انرژی اتمی را مکلف به تامین کامل و سریع و بدون تاخیر نیاز کشور به اورانیوم با غنای بالای ۲۰ درصد کرده بود.
#تیتر_یک
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001G5j
@Kayhan_online
۱ آذر ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیسجمهور وارد سیستانوبلوچستان شد
@Kayhan_online
۱ آذر ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کارشناس هواشناسی: سامانۀ بارشی امروز کشور را ترک میکند
🔸دوشنبه سامانۀ بارشیِ خوبی از غرب وارد میشود.
@Kayhan_online
۱ آذر ۱۴۰۳
🔰 آرزواندیشی درباره ترامپ و عصبانیت از واقعبینی تحلیلی
🔸«مشخص نیست چرا رادیکالها از این گزاره نگراناند که ممکن است ترامپِ این دوره متفاوت از دوره اولش باشد؟».
🔸این سؤال را سایت اجارهای و غربگرای انتخاب منتشر کرده است. این سایت که دوست دارد با پیچیدن به پَروپای کیهان، سری در میان سرها دربیاورد و دیده شود، در مطلبی با عنوان «گره خوردن برادر حسینهای ایران با رادیکالهای واشنگتن» نوشت:
🔸گرچه به قول غالب، حضور دوباره ترامپ در کاخسفید به نفع ایران نخواهد بود و تقریباً همه در کلام بر این موضوع اتفاقنظر دارند اما انگار رادیکالهای وطنی از روی کار آمدن مجدد او چندان بدشان هم نیامده است...
🔻تردیدی نیست که ترامپ هدف اِعمال فشار حداکثری بر ایران را دارد؛ چون تصور میکند با فشار بر ایران میتواند امتیاز بگیرد. ترامپ و تیمش چنین هدفی را دنبال میکنند اما ایران میتواند با یک دیپلماسی کارآمد، منعطف و خلاق دولت ترامپ را کنترل کند تا وضعیت فیمابین بحرانی نشود.
🔻شاید حتی آنها میدانستند که برجام به ثبات دیپلماسی ایران در عرصه بینالمللی کمک میکند و تحریمها را معلق میکند اما اولاً آنها میخواستند که این موفقیت در دولتی میانهرو به سرانجام نرسد و ثانیاً آنها در شرایطی میتوانند در عرصه سیاسی پیشروی کنند که بحران وجود داشته باشد؛ چه بحران داخلی و چه بحران خارجی. تندروها حالا هم همین دستفرمان را پیش گرفتهاند و میخواهند دولت چهاردهم در شرایطی سخت قرار دهند تا اگر بخواهند به سمت مذاکره با غربیها حرکت کند، باید خود را آماده حملات سخت داخلی یک طیف خاص بکند.
🔸اگر نویسنده، تردیدی ندارد که ترامپ هدف اِعمال فشار حداکثری بر ایران را دارد، چرا وانمود/ آرزو میکند که شاید او تغییر کرده و متفاوت از دوره قبلش باشد؟ از آن شناخت نسبت به ترامپ و اذعان به آن، چگونه میتوان آرزو کاشت و برداشت کرد؟!
🔸در موضوع برجام همین جماعت غربگرا دوست دارند مردم فراموش کرده باشند که مذاکرهطلبی توأم با خفت و خواری همینها و تاکید بر ماندن در برجام حتی اگر آمریکا از آن خارج شود (و سپس، دادن تضمین پیشاپیش به خانم موگرینی در اینباره)، چگونه موجب جرأت پیداکردن ترامپ برای زیر پا گذاشتن حقوق ایران شد!
🔸از همه مضحکتر این که سینهچاکان برجام در مقابل منتقدان داخلی، جرأت ندارند حقوق پایمالشده ملت ایران در همین توافق را از آمریکا و اروپا مطالبه کنند و به جای آن در بازی مار و پله غرب، نسخه مذاکره دوباره از نقطه صفر و فراموشی امتیازات واگذارشده و خسارات پدید آمده برای ایران را دارند؟
🔸نهایتاً اینکه نویسندگان تحلیلهای باسمهای، جز زیر پا گذاشتن برجام، دستور ترور شهید سلیمانی، واکنش موهن «نه مرسی» به اظهارات مذاکرهطلبانه ظریف در سال ۱۳۹۹، و گذاشتن ۱۳ شرط برای مذاکره با ایران، چه تصویر و تصور دیگری از ترامپ دارند؟ یا اصلاً خبر دارند که ویژگی مشترک انتصابهای اخیر ترامپ، صهیونیست و ضدایرانی بودن افراد بوده و نتانیاهو و لابی صهیونیستی، بیشترین حمایت را برای پیروزی وی به کار بسته بودند؟! بنابراین، توهم ترامپ متفاوت را بر مبنای کدام واقعیت نقاشی میکنند؟!
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001G5h
@Kayhan_online
۱ آذر ۱۴۰۳
الجزیره:
🔰 تحریم هواپیمایی ایران ناقض قوانین هوانوردی غیرنظامی است
🔸الجزیره قطر به نقل از کارشناسان اقدام اتحادیه اروپا در تحریم هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران را ناقض قوانین هوانوردی غیرنظامی و حقوق بشر توصیف کرد.
🔸وبگاه خبری الجزیره دیروز در گزارشی با عنوان «تحریمهای غرب و مسئله هوانوردی ایران» به نقل از کارشناسان آورده است که تحریم هواپیمایی ایران نقض حقوق بشر است.
🔸در این گزارش آمده است: دولت انگلیس اعلام کرده که هواپیمایی و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و یک کشتی باری روسی را به بهانه نقش داشتن در حمایت نظامی ادعایی ایران از روسیه در جنگ اوکراین تحریم کرده است.
🔸اتحادیه اروپا نیز هفته گذشته سه شرکت هواپیمایی ایرانی شامل ایرانایر، ماهان ایر و شرکت هواپیمایی ساها را به فهرست جدید تحریمهای خود افزود و به دنبال آن پروازهای ایران به اروپا لغو شد.
🔸به گزارش الجزیره، این محدودیتها نهتنها بر ایمنی مسافران تأثیر گذاشته، بلکه هزینههای عملیاتی بالاتری را به هوانوردی غیرنظامی ایران تحمیل کرده است.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001G4w
@Kayhan_online
۱ آذر ۱۴۰۳
🔰 استقامت، دشمنان خارجی و شبههآفرینان داخلی
👤 #سعدالله_زارعی
🔸بنیان انقلاب اسلامی بر استقامت است و در یک کلام میتوان گفت همه عظمتهایی که در این 46 سال خلق شده و چشم جهان را خیره کرده است، محصول بههم پیوستگی و امتزاج استقامت امام و مردم بوده است. کما اینکه تاریخ معاصر ما در این ۱۰۰ یا ۲۰۰ سال پر از مواردی است که سرمایههای هنگفت و دستاوردهای بزرگ که با زحمات زیاد و خون دلها به دست آمده، بهخاطر عدم استقامت، رهبری یا مردم و یا هر دو از بین رفته و فرصتهای تاریخی تباه شده و کشور به قهقرا رفته است. جنبش تنباکو، جنبش مشروطیت و جنبش نفت و سیر قهقرایی پس از هر یک پیش روی ماست. امروز، ایران با استقامت امام و مردم به جایی رسیده که دشمنان آن با صراحت میگویند «ایران، خود معادلهساز است و با معادلات نمیتوان آن را منفعل نمود و یا از صحنه خارج کرد». ما امروز البته در شرایط بسیار حساس و بسیار خطیری هستیم و در نقطهای قرار داریم که هم باید از دستاوردهای بزرگ خود که با تلاش مستمر و هزینه زیاد به دست آمده است، در عرصه داخلی، منطقهای و جهانی مراقبت نماییم و هم باید در افزایش موقعیتها و دستاوردها تلاش کنیم.
روایتی در صفحه 66 تفسیر «دُرُّالمنثُور» نوشته عالم بزرگ اهل سنت، عبدالرحمن سیوطی متوفای ۹۱۱ قمری آمده که وقتی آیه ۱۱۲ سوره هود (فَاستَقِم كَما أُمِرتَ وَمَن تابَ مَعَكَ وَلا تَطغَوا إِنَّهُ بِما تَعمَلونَ بَصيرٌ) نازل گردید، رسول خدا صلواتالله علیه و آله خطاب به مسلمانان فرمود:
🔻«شَمِّرُوا، شَمِّرُوا» یعنی آستینها را بالا بزنید، آستینها را بالا بزنید. این سوره مبارکه در دوره مکه نازل شده است و میدانید که در حد فاصل حضور پیامبر اکرم صلواتالله علیه و آله در مکه و فتح مکه در سال هشتم هجری چه حوادث سهمگین و بزرگی رخ داده است. مسلمانان که در دوره سختی شمارشان نسبت به کفار اندک بود و توشه و توان مالی و مادیشان هم در برابر جبهه کفر اصلاً قابل قیاس نبود، توانستند اسلام را بر شبهجزیره حاکم گردانیده و پیک دعوت را به شرق و غرب عالم بفرستند. این وضعیت دو چیز را نشان میدهد یکی اینکه مسلمانان آنگونه که پیامبر خواسته بود «آستینها را بالا زدند» یعنی مردانه پای کار آمدند و ماندند، دیگر اینکه این ایستادگی و استقامت آنان «نتیجه بزرگ» داد.
🔸این استقامت مردم البته آنطور که از روایات میفهمیم به تلاش دائمی و بلکه شبانهروزی پیامبر وابسته بود و از اینرو فرمود «شَیَّبَتْنِی هُودٌ وَ أَخَوَاتُهَا» این یعنی مراقبت و تأکید شبانهروزی پیامبر. پایه این استقامت هم «ایمان» بود و میدانیم که محور کار پیامبر در مکه در کنار استقامت، تعمیق مبانی نظری و عملی اعتقادات و باورهای دینی بود. از اینرو وقتی مسلمانان که در مکه تربیت شده بودند با هجومهای جمعی سنگین دشمنان مواجه گردیدند، دستور داده شد که استقامت بورزید. آیه ۴۵ سوره مبارکه مائده ناظر به این موضوع میباشد (ای کسانی که ایمان آوردهاید، هر گاه با فوجی از دشمن مقابل شدید، پایداری کنید و خدا را پیوسته یاد کنید. در این صورت است که فاتح و پیروز میشوید) حال یک لحظه تصور کنید مسلمانان اندکی که به پیامبر ایمان آورده بودند به واسطه کمی عده و عده خود و پارهای حوادث سخت، از ادامه کار فاصله میگرفتند و بیتابی جای استقامت آنان را میگرفت، آن وقت اصلاً این دین پا نمیگرفت و بشریت یک سره مسیر دیگری پیدا میکرد و راهی برای شناخت آنچه باید از آنچه نباید به وجود نمیآمد و جهان کاملاً سیرت و صورتی تاریک و دهشتناک پیدا میکرد.
🔸این مسیر که نتیجه شیرین آن روشن میباشد البته مسیر راحتی نیست. به غیر از آنکه دشمنان خارجی همه توان خود را برای اینکه معادلهای به نفع جبهه حق شکل نگیرد پای کار میآورند و همه اصول اخلاقی و انسانی و داعیههای فریبای خود را در این مواجهه زیر پا میگذارند، بلکه زبانهای شماتت داخلیها هم به راه میافتد و انواعی از شهبهافکنیها در مسیر حق پدید میآید. در آیات مختلف قرآن کریم، حجم عظیمی از این شبههافکنیها در داخل و خارج علیه جبهه حق بیان شده است. یکی از این شبههها این است که مقاومت در برابر قدرت دشمن قوی چه فایدهای دارد؟ (به تعبیر امروزیها آیا با منافع ملی میخواند؟) و یکی دیگر از شبههها این است که دشمنان به زودی مسلمانان را از پای درمیآورند (به تعبیر امروزیها معادله به ضرر ایران و جبهه مقاومت تغییر میکند) شبههافکنها بهخصوص در لحظات حساس، مثلاً مواقعی که جبهه حق زیر فشار متراکمتری قرار دارد، بهطور گسترده وارد میشوند. «کار ویژه» آنان در این شرایط این است که توی دل مردم را خالی نمایند.
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
۱ آذر ۱۴۰۳