6.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ژنرال ارتش روسیه در مسکو ترور شد
🔸رسانههای روسی با انتشار تصاویری اعلام کردند که در پی وقوع انفجار در مسکو، پایتخت روسیه، «ژنرال ایگور کریلوف»، فرمانده نیروهای دفاع رادیویی، شیمیایی و بیولوژیکی ارتش روسیه کشته شد.
@Kayhan_online
🔰 چرا آمریکا، اسرائیل و حوزه عربی نگران تحولات سوریه هستند؟ (۱)
👤 #سعدالله_زارعی
🔸جدای از اینکه تحول راهبردی هفتم تا هجدهم آذر ماه سوریه بر مبنای طراحی شناخته شده و مستند چند ساله صورت گرفته است، آینده سیاسی و حکمرانی و مناسبات خارجی سوریه در هالهای از ابهام قرار دارد. اجلاس فوری کشورهای عربی در اردن و بیانیه نهائی آنها و اظهارات افراد ارشد تحریرالشام و اظهارات مقامات آمریکایی و مواضع و عملکرد رژیم صهیونیستی مجموعاً از «نگرانی» حکایت میکند. بر این اساس واقعاً تصویر روشنی از آنچه خواهد شد وجود ندارد. افراد ارشد تحریرالشام ضمن خویشتنداری زیاد در بیان مواضع، سعی کردهاند با وعدههای پررنگ اقتصادی نظیر افزایش ۴۰۰ درصدی حقوقها، داخل را تحت کنترل قرار دهند و با وعده «شکل دادن به دولتی تکنوکرات» نگرانیهای طرفهای مختلف خارجی را برطرف نمایند اما به همان اندازه که عمل به وعده حل اقتصادی ـ به دلیل محدودیت شدید منابع مالی ـ غیرممکن میباشد، تحقق وعده شکلگیری دولتی تکنوکرات ـ عملگرا ـ هم که خواسته مشترک غربیها و کشورهای عربی میباشد، دور از دسترس است. در میان گروههای چهار یا ششگانه شکلدهنده به گروه تحریرالشام هم درباره دولت عملگرا توافق وجود ندارد، چه رسد به حدود ۱۵ گروه اصلی که در بخشهای مختلف سوریه فعال هستند.
🔸تخلف از وعده قبلی تحقق یک خلافت اسلامی هم مدعیان حکومت جدید را با چالش اساسی امنیتی داعش مواجه میگرداند. هماینک و با از بین رفتن زندانها، لااقل ۲۰ هزار نیروی داعش در سوریه بهخصوص در نواحی شرقی و شمالی سوریه حضور دارند و در کمین گروههای تحریرالشام نشستهاند. این موضوع مهم است و سران مدعی حکومت در دمشق را در صورت پذیرش دولتی تکنوکرات تحت فشار شدید قرار میدهد و وضع داخلی را از کنترل آنها خارج میکند. همین چند روز پیش بیانیهای علمایی با دهها امضا از کشورهای مختلف خطاب به سران تحریرالشام صادر گردید که در آن بر تأسیس یک دولت مذهبی و احیاء خلافت تأکید شده بود. گروه مدعی حکومت در دمشق با فشار امنیتی داعش و مطالبه علمایی که هر کدام در واقع پدران مذهبی تروریستهای تکفیری کشور خود بوده و در ترکیب گروههای تروریستی سوریه سهم دارند، چه میخواهد بکند؟ تحریرالشام بزرگی این چالش را میداند.
🔸در سطح همسایگان و تا دوردستها در حوزه عربی و اسلامی، احیاناً تنها ترکیه ایده خلافت را پشتیبانی میکند اما اولاً نه خلافتی از جنس داعش و نه با مرکزیت دمشق، ترکیه ایده «خلافت تکنوکراتیک سنی با مرکزیت آنکارا» یا شهری دیگر در ترکیه را مطلوب میداند. این ایده که منحصر به رهبران حزب عدالت و توسعه ترکیه میباشد، از یکسو خلافتی شریعتمدارانه از نوع آنچه داعش دنبال مینماید را رد میکند و از سوی دیگر بازخیزی خلافت از نوع اموی را رد مینماید. بنابراین میتوانیم بگوئیم فعلاً همه آنانکه در سرنگونی دولت اسد به هم رسیده بودند، در شکل دادن به «یک حکومت جایگزین» دچار اختلاف میباشند و این، سوریه را با چالش «استقرار» و چالش دولت مستقر مواجه میگرداند.
🔸الان کم و بیش مشخص شده همه آنانکه برای سرنگونی دولت متحد مقاومت همداستان و همدست شدهاند در مورد «جایگزین»، یا ایده مشترکی نداشتهاند یا آنچه در عمل با آن مواجه گردیدهاند، ایده مشترک آنان را بر باد داده است. این را میدانیم که در داخل گروههای مسلح تروریستی سوریه اختلاف شدید وجود داشته و بارها کار به درگیری شدید مسلحانه میان آنان کشیده شده و این چیزی نیست که با پیروزی مشترک بر بشار حل شده باشد. برای گروههایی که به مسایل معنوی آراسته نیستند و در عین حال به دین تمسک مینمایند تا به قدرت دست پیدا کنند، صحنه پیروزی، صحنه امتیاز و سهمخواهی است. پس یک سطح اساسی تعارض در داخل است که ماهیتاً و نتیجتاً تعارض امنیتی میباشد و با تعارض چند حزب سیاسی متفاوت است.
🔸در تغییر دولت در سوریه، ترکیه خود را دایرمدار میبیند و در تدارک ایجاد یک دولت تکنوکرات و مذهبی وابسته به خود در سوریه است، به گونهای که مورد پذیرش منطقهای و بینالمللی قرار بگیرد و در آینده تقویتکننده تمایلات شریعتمدارانه در ترکیه نباشد، چرا که چنین تمایلاتی با ایدههای پانتورانی اردوغان و حزب عدالت و توسعه در تعارض بوده و مانع همکاری کشورهای سکولار ترک در دو سوی خزر با پروژه مذکور میشود. اما آیا تحقق دولتی تکنوکرات و مذهبی بر مدار ترکیه در سوریه به سادگی نوشتن عباراتی است که رجب اردوغان و هاکان فیدان روی کاغذ رقم زدهاند؟ مسلماً خیر. چرا که این ایده در داخل سوریه معارض دارد، در سطح منطقهای و بینالمللی هم معارض دارد. جمله دولتهای عربی حتماً زیر بار چنین ایدهای نمیروند و این هزینه ترکیه را به شدت بالا میبرد.
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دیدار هزاران نفر از بانوان سراسر کشور با رهبر انقلاب آغاز شد
🔸در ایام سالروز ولادت حضرت زهرا سلامالله علیها، دیدار جمعی از اقشار مختلف بانوان با رهبر انقلاب، هماکنون با ورود حضرت آیتالله خامنهای به حسینیه امام خمینی آغاز شد. ۱۴۰۳/۹/۲۷
@Kayhan_online
🔰 سناریونویسی نیویورکتایمز درباره فرجام جنگ اوکراین
🔻روزنامه آمریکایی پایان جنگ اوکراین را «نزدیک» دانسته و به ترسیم سناریوهای احتمالی برای آن پرداخته است.
«نیویورک تایمز» در مطلبی به قلم «راجان مِنون» استاد روابط بینالملل و کارشناس ارشد مؤسسه تحقیقات صلح و جنگ «سالتزمن» در دانشگاه کلمبیا، سناریوهای متحمل درباره پایان جنگ را بررسی کرده و نوشته است: «...اوکراین از تابستان گذشته به تدریج دچار ضعف و پسروی شده است، ارتش این کشور با کمبود فزاینده و شدید سرباز مواجه است و روسیه تا این لحظه از سال جاری شش برابر بیشتر از کل سال ۲۰۲۳ دستاورد داشته است.»
🔻«ولودیمیر زلنسکی بعد از وعده اولیه خود درباره این که اجازه نمیدهد خاک این کشور به دست روسیه بیفتد به تازگی تصدیق کرد که ارتش اوکراین اکنون فاقد قدرت آزاد کردن همه اراضی اشغال شده از سوی روسیه است و ایده به تعویق انداختن این هدف به ازای عضویت در ناتو را مطرح کرد. نظرسنجی گالوپ به تازگی نشان داد که حدود ۵۲ درصد از اوکراینیها از پایان سریع و قابل مذاکره برای این جنگ حمایت میکنند. سال گذشته تنها ۲۷ درصد اوکراینیها این نظر را داشتند.»
#سرویس_خارجی
@Kayhan_online
🔰 پیشنهاد برای حمایت از اقشار آسیبپذیر پس از حذف بدون برنامه ارز نیمایی
🔸به گزارش کیهان، دولت چهاردهم در هفته جاری با راهاندازی بازار ارز تجاری، در تلاش است به سمت تکنرخی شدن ارز حرکت کند. طبق اطلاعیه بانک مرکزی از روز شنبه هفته جاری، ارز با نرخ نیمایی حذف و معاملات در سامانه نیما بر مبنای دلار توافقی انجام میشود. از سوی دیگر، از بهمنماه سامانه نیما بهطور کامل حذف خواهد شد. وزیر اقتصاد مدعی است هدف از این اقدام، شفافسازی بازار ارز و پایان دادن به تعدد نرخهای ارزی است. حال آنکه حذف ارز نیمایی که تاکنون بهعنوان مرجع قیمتگذاری برای واردات کالاهای اساسی و برخی مواد اولیه مورد استفاده قرار میگرفت، به دغدغهای مهم تبدیل شده است.
🔸بر همین اساس، کارشناسان اقتصادی هشدار میدهند که سامانه ارز تجاری اگر با کنترل نرخ ارز غیررسمی همراه نشود، به موتور خلق تورم شتاب خواهد بخشید. سید احسان خاندوزی، وزیر سابق اقتصاد، با اشاره به حذف نیما و راهاندازی سامانه ارز توافقی در شبکه ایکس نوشت: «حرکت از سامانه نیما به بازار توافقی اقدام درستی است اگر و فقط اگر برنامه جدی برای کنترل نرخ حاشیه بازار ارز وجود داشته باشد.»
🔸همانطور که برخی از کارشناسان میگویند، کلیات بازار توافقی (تجاری) قابل قبول است، زیرا عملاً میتواند رانت بزرگ ارزی در کشور را از بین ببرد و عطش واردات را مهار کند. همچنین اجازه نمیدهد که جیب یکسری اقلیت پر شود و این موضوعات از مزایای نرخ توافقی ارز محسوب میشوند. اما ایراد کار این است که نرخ توافقی دنبالهرو بازار آزاد است و شکاف نیما و آزاد ممکن است در سطحی بالاتر بازتولید شود.
🔸حمایت از تولیدکنندگان داخلی میتواند وابستگی به واردات را کاهش داده و به تثبیت قیمتها کمک کند.
🔸شناسایی دقیق دهکهای پایین جامعه و اجرای سیاستهای حمایتی برای این گروهها از طریق بانکهای اطلاعاتی رفاه، میتواند از افزایش فقر جلوگیری کند.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GW5
@Kayhan_online
🔰 گزارش تصویری | دیدار هزاران نفر از زنان و دختران سراسر کشور با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی. ۱۴۰۳/۹/۲۷
@Kayhan_online