🔹 نوجوان 18 ساله آمریکایی در منطقه سیاهپوستان حمام خون به راه انداخت
https://kayhan.ir/fa/news/241572
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 حضور پررنگ مردم و فعالان سیاسی و فرهنگی در نمایشگاه سیوسوم
بهار کتاب؛ شکوفایی گعدهگاه اهالی فرهنگ و ادب
https://kayhan.ir/fa/news/241580
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌 #یادداشت_روز
🔹 سرمایه اجتماعی دولت پای کار اصلاحات اقتصادی
#محمد_ایمانی
🔸 1- مسئولیتپذیری، و قربانی نکردن آینده، از شاخصههای مهم بلوغ شخصیت است. در مقابل، خوشخیال باشی به قیمت آیندهفروشی، از نارسایی شخصیت حکایت میکند. ملت ما در روند پویش پیشرفت، بعضا با این عارضه مواجه شد. عبرت پیش چشم، مهار نمایشی تورم در پنج شش سال قبل، با وجود منفی شدن اغلب شاخصهای اقتصادی است. برخی مدیران با اختصاص بخش عمده درآمد صادرات نفت برای واردات، خیال حال خوش را در افکار عمومی دمیدند و حال آنکه برآیند کژتابیهای آنها، در حال برجا گذاشتن رکوردهای «رکود، تورم، کسری بودجه، بدهی، نقدینگی، کاهش سرمایهگذاری، کاهش ارزش پول ملی، بیکاری، کاهش درآمد سرانه، افزایش توزیع رانت و تشدید ضریب جینی (شکاف طبقاتی)» بود.
2- درمان دردهای مزمن، وقتی از مُسکّن فراتر رود و به درمانهای دشوار مانند تجویز داروی تلخ یا جراحی برسد، دیگر انتخاب نیست، بلکه ضرورت است. بر خلاف مُسکّن و مخدّر که حال بیمار -یا معتاد- را خوش میکند، داروی تلخ و جراحی، ناخوشایند است. اما دوراندیشی، این ناگوار را بر آن خوشی ناپایدار ترجیح میدهد. سالها قبل وقتی پزشک، تصویر رادیوگرافی را دید و با خونسردی گفت؛ «پای فرزند شما نشکسته و سالم است»، من و همسرم چقدر خوشحال شدیم. اما کودک همچنان درد میکشید و دو روز بعد، به متخصص دیگری مراجعه کردیم. پزشک دوم، که متخصص شناخته شدهای است، پس از دیدن تصاویر رادیوگرافی گفت؛ «پای فرزند شما شکسته و باید گچ گرفته شود». اصلا خوشایند نبود، آن هم درباره کودکی سه ساله؛ اما چارهای نبود. این، حکایت وضعیت اقتصاد ماست که بعضا گرفتار تشخیص بد، یا ترجیح محبوبیت بر انجام مسئولیتهای سخت شده است. مدیر اگر دلسوز و مسئولیتشناس باشد، حتی تندی بیمار به هنگام درمان ضروری را به تمجید او (بهخاطر تزریق مسکّن) ترجیح میدهد.
3- دولت رئیسی در موضوع یارانه کالا، از صفر شروع نکرده،
بلکه قرار است انحراف در توزیع آن را اصلاح کند. دولت وقتی شهریور 1400 تشکیل شد، اصلا ارزی برای واردات کالاهای اساسی نداشت.
60 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی، ظرف سه سال به شکل ظاهرا بیهدف، در اختیار معدودی تسهیلات بگیر قرار گرفته بود؛ اگر دوست داشتند کالای اساسی وارد کردند اما به قیمت آزاد فروختند. اگر هم دوست نداشتند، همان ارز را در بازار آزاد فروختند و مابهالتفاوت چند ده هزار تومانی را به جیب زدند. یا با ارز واردات کالاهای اساسی، کالای دیگری وارد کردند و کمر تولید را شکستند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/241597
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 محکمات خط امام(ره)را فدای مطامع غربگرایان نکنید
🔸 سید حسن خمینی گفت: امروز همه مسائل به سیاست خارجی گره خورده است(!)
وی در دیدار چند نفر از دیپلماتهای سابق اظهار داشت: یکی از ویژگیهای مؤمن که در شخصیت امام هم متجلی و همه ما آن را باید در خودمان پررنگ کنیم این است که هیچ وقت «وسیله» به جای «هدف» نمینشیند؛ این مسئله بهطور خاص در حوزه سیاست خارجی بسیار معنی دارد.
وی با بیان اینکه سیاست خارجی و کار دیپلماسی صرفاً مسیر وصول به اهداف است و فینفسه تقدسی ندارد، ادامه داد: هدف فراتر از این مسیر است. اگر مسیری را رفتید و به نتیجه نرسید، باید سریعاً آن مسیر را عوض کنید و مسیرهای دیگری را بروید. قدرت یک دیپلمات و دستگاه دیپلماسی این است که هنگام مواجهشدن با بن بست در یک مسیر، بتواند در کمتر از 24 ساعت راه جدیدی را باز کند؛ ولو اینکه آن راهحل با مسیر به ظاهر 180 درجه مخالف، اما در واقع در راستای هدف باشد.
سید حسن خمینی با اشاره به سیره امام راحل گفت: به نظر من یکی از سرمایههای امام، «ثبات قدم» ایشان در اهداف بود، اما عظمت این ویژگی، جلوه ویژگی دیگر ایشان یعنی «توانایی تغییر راهها و مسیرها» را کمرنگ کرده است. ایشان در پایان جنگ میگویند، تا دیروز میخواستیم جنگ کنیم و امروز از صلح سخن میگوییم. در همین زمینه مثالی دیگر هم وجود دارد؛ روزی که امام آن بیانات بسیار تند را بعد از حج خونین علیه آلسعود گفتند و آنها را تکفیر کردند، من برای اقامه نماز جماعت خدمتشان رفته بودم. ابوی ما هم آمدند. به امام گفتند با وجود این تعبیر شما (کافر خواندن سعودیها) چهطور بعداً با آنها رابطه برقرار کنیم؟! امام گفتند: مگر با بقیه کفار رابطه نداریم؟! اینها هم مثل آنها هستند!
وی با بیان اینکه هیچکس نمیتواند بگوید در همه حوزهها کارشناس است و از همین رو، طبیعتاً خرد جمعی باید کار را به پیش ببرد، گفت: پتانسیل درونی و قدرت کارشناسی جمهوری اسلامی بسیار قوی است و واقعاً ناشکری است که از توانایی مجموعه مدیریتی این چهار دهه استفاده نکنیم. این مجموعه قدرت و توان حل مشکلات در حوزه اقتصادی و سیاست خارجی را دارد.
وی در پایان تأکید کرد: امروز همه مسائل کشور به حوزه سیاست خارجی گره خورده و باید گره این حوزه را باز کرد و توان مدیریتی و خرد جمعی جمهوری اسلامی ایران که طی این چهل و سه سال با آزمون و خطا ساخته شده، میتواند این کار را انجام بدهد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/241598
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#گفت_و_شنود
🔹 به قیمت خرید !
https://kayhan.ir/fa/news/241595
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹 قالیباف:
سیاست¬های غلط اقتصادی در گذشته باعث هدررفت منابع و منتفعشدن دلالان میشد
🔸رئیسمجلس در نطق پیش از دستور خود گفت اجرای مطلوب جراحی اقتصادی انشاءالله ضامن رفع نگرانیهای ملت ایران خواهد بود و به سیاستهای غلط اقتصادی پیادهسازی شده در دولتهای قبل که باعث هدر رفت منابع ملی، توزیع غیرعادلانه یارانهها و منتفع شدن دلالان شده بود، پایان خواهد داد.
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دیروز در حالی آغاز شد که بررسی طرح دو فوریتی شفافیت قوای سهگانه و دستگاههای اجرایی و سایر نهادها در دستور کار قرار داشت. محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور جلسه علنی دیروز مجلس اظهار داشت: ابتدا از ملت شریف ایران صمیمانه تشکر و قدردانی میکنم که با صبوری و درایت در برابر هجمههای معاندین و رسانههای دشمنان این آب و خاک ایستادند و به قوای سه گانه در راه تحقق جراحی اقتصادی برای عادلانه و مردمی سازی نظام پرداخت یارانهها یاری میرسانند.
وی بیان کرد: مردم مطمئن باشند این روزها مدیران اجرایی کشور برای رساندن کالاهای ضروری معیشتی به آنان به صورت شبانهروزی در حال تلاش هستند و ضمن تشکر از اقدامات مخلصانه صورت گرفته توسط دولت، امیدوارم دستگاههای اجرایی فرآیند اجرای قانون استفاده از کالابرگ الکترونیک برای تأمین کالاهای ضروری معیشتی که میتواند نگرانیها را برطرف کند، تسریع کنند.
رئیسمجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در همین راستا ضروری است دستگاههای مسئول مردم را از فرآیند راهاندازی زیرساختهای طرح کالا برگ الکترونیک و جزئیات اجرای آن مطلع کنند و زمانبندی مشخصی درخصوص نهایی شدن این فرآیند اعلام کنند تا مردم از اجرایی شدن آن مطمئن شوند.
قالیباف ادامه داد: همچنین استمرار تأمین به موقع کالاها و اقلام مورد نیاز مردم در بازارهای هدف امری ضروری است که باعث آرامش خاطر مردم و جلوگیری از تقاضای بیمورد میشود. نکته مهم دیگر رسیدگی فوری و دقیق به شکایتهای مردم در پرداخت مبلغ کمک معیشتی است که ممکن است به دلایل مختلف آنان به دهک خود معترض باشند و باید گفت دولت اقدامات خوبی در این زمینه در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار داشت: تلاشهای شبانهروزی مسئولان اجرایی در اجرای مطلوب این طرح انشاءالله ضامن رفع نگرانیهای ملت ایران خواهد بود و به سیاستهای غلط اقتصادی پیاده سازی شده در دولتهای قبل که باعث هدر رفت منابع ملی، توزیع غیرعادلانه یارانهها و منتفع شدن دلالان شده بود، پایان خواهد داد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/241587
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹 مخبر:
برخورد با اخلالگران در بازار کالاهای اساسی با شدت و سرعت ادامه یابد
🔸 معاون اول رئیسجمهور تأکید کرد: برخوردهای قضایی و انتظامی با متخلفان و اخلالگران در بازار کالاهای اساسی و سایر کالاها و خدمات به بهانه اجرای این طرح با شدت و سرعت ادامه یابد.
جلسه ستاد تنظیم بازار پیش از ظهر یکشنبه به ریاست محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور برگزار شد.
در این جلسه که وزرای کشور، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، دادگستری، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس سازمان برنامه و بودجه، سخنگوی دولت، دادستان عمومی و انقلاب تهران و استاندار تهران نیز حضور داشتند، گزارشی از آخرین وضعیت بازار در استانهای مختلف کشور ارائه و برخی مسائل پیش روی اجرای طرح توزیع عادلانه یارانهها مورد بررسی
قرار گرفت.
در این نشست وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی در زمینه تامین و تولید کالاهای اساسی از جمله مرغ، تخم مرغ و روغن وجود ندارد، از اهتمام جدی این دستگاه اجرایی برای ادامه توزیع گسترده این اقلام و تسریع در رفع برخی مشکلات در این حوزه در سراسر کشور خبر داد. در این جلسه همچنین بر لزوم پاسخ به شبهات و سوالات مردم درباره ابعاد طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها تاکید شد و مقرر گردید تمهیدات لازم برای اقناع و آگاهسازی جامعه با جدیت بیشتر در دستور کار دستگاههای اجرایی مربوطه قرار گیرد.
ارائه گزارشهایی درخصوص برخورد با گرانفروشی و احتکار در بازار از جمله دیگر موضوعات این جلسه بود که براساس آن و با تاکید معاون اول رئیسجمهور مقرر شد تا برخوردهای قضایی و انتظامی با متخلفان و اخلالگران در بازار کالاهای اساسی و سایر کالاها و خدمات به بهانه اجرای این طرح با شدت و سرعت ادامه یابد.
در همین رابطه وزیر دادگستری گزارشی از رسیدگی به پرونده تخلف یکی از شرکتهای تاکسی اینترنتی ارائه کرد و گفت: مدیران این مجموعه متعهد شدند مبالغ دریافت شده اضافی را به مسافران عودت دهند.
گفتنی است، در راستای افزایش هماهنگیها و تسریع در حل مسائل جاری طرح توزیع عادلانه یارانهها، جلسات ستاد تنظیم بازار روزانه با حضور تمامی اعضا و به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار میشود.
https://kayhan.ir/fa/news/241593
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹 معاون اقتصادی وزیر خارجه:
۱۵ کمیسیون مشترک اقتصادی با کشورهای دنیا برگزار میشود
🔸 معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه از برنامهریزی به منظور برگزاری ۱۵ نشست کمیسیون مشترک اقتصادی با دیگر کشورها در نیمه اول سالجاری خبر داد.
«مهدی صفری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه اعلام کرد که در نیمه اول سال جاری برای برگزاری ۱۵ نشست کمیسیون مشترک اقتصادی با دیگر کشورها برنامهریزی شده است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در سایه تحرکات و اقدامات خوب انجام شده، برگزاری نشستهای کمیسیون مشترک اقتصادی با دیگر کشورها از رونق خوبی برخوردار شده، اضافه کرد: این امر لازم اما کافی نبوده و ضرورت دارد همه وزارتخانهها و دستگاههای ذیربط با کمک بخش خصوصی تلاش کنند توافقات و تفاهمات این کمیسیونها را به اجرا درآورند.
صفری با اشاره به اینکه در نیمه دوم سال گذشته بیش از ۶ کمیسیون مشترک اقتصادی برگزار شد و قرار است در نیمه اول سال جاری نیز ۱۵ کمیسیون مشترک اقتصادی برگزار شود، افزود: نشست کمیسیون مشترک با ارمنستان هفته گذشته و نشست کمیسیون با کوبا و اسلواکی نیز هماکنون در تهران در حال برگزاری است.
وی گفت: در راستای توسعه روابط اقتصادی موجود بین جمهوری اسلامی ایران و غنا نیز هفتمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی قرار است در روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشتماه در تهران برگزار شود و در این کمیسیون مقرر است تا در حوزههای مختلفی همچون تجارت، سرمایهگذاری، ترانزیت و حملونقل، برق و انرژی، نفت و گاز، گمرک، بانکی و مالی، استاندارد و بهداشت رایزنی و تفاهماتی انجام شود. شایان ذکر است از طرف کشورمان وزارت جهاد کشاورزی و از طرف غنا وزارت امور خارجه مسئولیت برگزاری کمیسیون مشترک را برعهده خواهند داشت. ششمین اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور در آبانماه ۱۳۹۶ در آکرا برگزار و سند نهایی به امضای طرفین رسیده بود.
https://kayhan.ir/fa/news/241565
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹 سردبیر روزنامه الدیار ضمن قطعی دانستن پیروزی حزبالله:
نتایج انتخابات لبنان جهان را غافلگیر خواهد کرد
🔸 در حالی که انتخابات حساس و سرنوشت ساز پارلمانی لبنان با شیطنتهای گسترده غربگرایان و سعودی دیروز برگزار شد، سردبیر روزنامه لبنانی الدیار با پیشبینی پیروزی حزبالله گفته نتایج جهان را غافلگیر خواهد کرد.
سرویس خارجی-
رأس ساعت ۷:۰۰ صبح دیروز (یکشنبه/ ۲۵ اردیبهشت) به وقت لبنان (۸:۳۰ به وقت ایران) روند رأیگیری برای انتخابات پارلمانی لبنان در این کشور آغاز شد و لبنانیها از مقامات تا مردم عادی در این انتخابات شرکت کردند. حتی تصاویری از مشارکت پدر دبیرکل حزبالله نیز در رسانهها منتشر شد. رأیگیری
مرحله اول و دوم این انتخابات در تاریخ ۱۶ و ۱۸ اردیبهشت در خارج از لبنان و کشورهای مختلف برگزار شده بود. «بسام مولوی» وزیر کشور لبنان اعلام کرده، ۸۰ هزار نیروی امنیتی برای تأمین امنیت این انتخابات به کار گرفته شدند و نتایج انتخابات در نزدیکترین زمان ممکن اعلام خواهد شد. در انتخابات پارلمانی امسال لبنان ۷۱۸ نفر در قالب ۱۰۳ لیست یا فهرست برای کسب ۱۲۸ کرسی پارلمان در ۱۵ حوزه انتخاباتی با یکدیگر رقابت کردند. «رضوان الذیب» تحلیلگر سیاسی و سردبیر روزنامه الدیار لبنان اما در مصاحبهای با خبرگزاری مهر در این باره گفته: «واشنگتن به خوبی از توان و قوای مقاومت در لبنان آگاه است، مقاومتی که تمامی توطئههای آمریکا برای بینالمللی کردن بحران لبنان و برگزاری انتخابات تحت نظارت نهادهای بینالمللی و سازمان ملل متحد را با ناکامی مواجه کرده است و نتایج انتخابات به یاری خدا جهان را غافلگیر خواهد کرد و ضمن تاکید بر قدرت حزبالله و حضور آن در عرصه لبنان، سیلی محکمی به واشنگتن و ریاض خواهد بود که همواره برای بیثباتی در لبنان و ضربه زدن به مقاومت تلاش کردهاند.» او افزود: «نتایج نظرسنجیها حاکی از پیشتازی حزبالله و هم پیمانان آن در انتخابات پیش رو است. من بر این باور هستم که حزبالله در انتخابات پیشین ۳۷۰ هزار رأی به دست آورد و در انتخابات کنونی این رقم به ۵۰۰ هزار عدد خواهد رسید و این همان چیزی است که عربستان و آمریکا را نگران کرده است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/241576
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹 سالگرد برگزاری کنفرانس جهانی حقوق بشر در تهران
لکههای تاریک در کارنامه حقوق بشر جهانی
🔸 دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان
در اردیبهشت ماه 1347،کنفرانس جهانی حقوق بشر از سوی سازمان ملل متحد در تهران برگزار شد. یعنی رژیم شاهنشاهی در ایران میزبان کنفرانسی بود که در اصولش تضمین حقوق سیاسی، شهروندی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و پایان دادن به همه تبعیضها و زیر پا گذاشتن حقوق بشر و... و بهویژه از میان برداشتن آپارتاید یا تبعیض نژادی مورد تأکید قرار گرفته بود.
آن هم در شرایطی که در آن سالها رژیم شاه پس از سرکوب خونین قیام 15 خرداد 1342 و تبعید مرجع تقلید و رهبر دینی و انقلابی ملت ایران و به شهادت رساندن هزاران نفر از مردم و دستگیری و زندان و شکنجه صدها تن از علما و روحانیون و دانشگاهیان و معلمان و...، در محافل جهانی حقوق بشری، کارنامهای سیاه از خود نشان داده بود.
این واقعیتی بود که حتی برخی از نشریات غربی نیز بدان اشاره داشتند. از جمله نشریه معتبر «اشپیگل» در مورد قیام خونبار 15 خرداد، چنین نوشت:
«... در سال 1963 مراسم سوگواری ماه محرم مبدل به تظاهرات سیاسی بر علیه رژیم میشود، تظاهرکنندگان خواستار آزادی زندانیان سیاسی و اجرای انتخابات آزاد هستند. ساواک و گارد شهربانی و نیروهای ویژه حافظ شاه، وارد عمل شده و هزاران نفر را به مسلسل میبندند. در همین حین خبر میرسد که در ورامین هزاران نفر به قصد پیوستن به تظاهرکنندگان تهرانی اجتماع کردهاند. بار دیگر دژخیمان ساواک وارد عمل شده و ورامین را به قتلگاه صدها نفر مبدل میسازند...»1
ساواک یا سازمان اطلاعات و امنیت شاه، سازمانی مهیب و دهشتناک بود که با کمک موساد و CIA، تاسیس شده و شکنجهگرانش آموزش دیده بودند و وحشیانهترین شکنجههای غیرانسانی توسط همین افراد در سیاهچالهای مخوف ساواک انجام میگرفت.
نشریه «اشپیگل» در همان سالها، شکنجههای مرگبار ساواک را اینگونه تشریح میکند:
«... بریدن دست و پا با اره برقی، بیرون آوردن چشم و کورکردن زندانی، تجاوز با باتوم، انداختن جانوران وحشی در سلول زندانیان، تجاوز به زن و فرزند زندانی در برابر چشمان زندانی و هزاران عمل وقیحانه و جنایتکارانه دیگر از شگردهای ساواک و برای به زانو درآوردن معترضین و مخالفین است... ساواک با همه تلاش خود و با همه فشاری که به مردم وارد میسازد، موفق نیست گورستانی که مورد علاقه شاه است را ایجاد نماید. زندانهای ساواک مملو از زندانیانی است که فقط به واسطه یک اعتراض ساده، روانه سلولهای تاریک و نمناک شده و مورد شکنجههای وحشیانه قرار میگیرند...»
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/241567
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 در ششمین روز اصلاح یارانهها
کاهش چشمگیر نرخ مرغ وتخم مرغ و برچیده شدن صفها
🔸 هر روز که از اجرای طرح اصلاح یارانهها میگذرد آرامش بیشتری بر بازارکالاهای اساسی حاکم میشود، در حال حاضر نه تنها تأمین اقلام غذایی به گواه مردم مشکلی ندارد، بلکه قیمت اقلامی نظیر مرغ و تخممرغ از سقف قیمتی تعیینشده هم پایینتر آمده و آرامش در بازار حاکم است.
به گزارش فارس، بررسیهای میدانی دیروز از بازار تهران نشان میدهد در ششمین روز اجرای اصلاح یارانهها در کشور، بازار کالاهای اساسی آرام است و از صفهای طولانی که پیش از اجرا و یکی دو روز اول اجرا بود، خبری نیست، قیمتها روی نرخهای مصوب تثبیت شده و حتی برخی کالاها مانند مرغ و تخم مرغ به نرخهای کمتر از مصوب هم عرضه میشود.
طرح ملی اصلاح یارانهها روز 20 اردیبهشت در کشور آغاز شد و اصلاح قیمت 4 قلم کالای اساسی کلید خورد، یعنی یارانه این کالاها که به واردکننده اختصاص مییافت حذف و به زنجیره آخر یعنی مردم داده شد. این درحالی است که اختصاص ارز 4200 تومانی به کالا که در سال 97 اجرا شد طبق گزارشهای مراکز پژوهشی موفق نبود و علاوهبر ایجاد فساد و رانت در واردات و توزیع کالا،موجب شد پول ملت ایران به جیب عدهای خاص سرازیر شود و با قاچاقی که صورت میگرفت یارانه ایرانیها سر سفره خارجیها برود.
خبرنگار فارس در ششمین روز اجرای این طرح که به تحول بزرگ اقتصادی در کشور معروف شده است سری به فروشگاههای بزرگ در منطقه 19 تهران زد تا اطلاعات بیشتری را از قیمتها و وضعیت خرید کالاهایی که اخیر یارانه آنها حذف شده بهدست بیاورد.
کاهش 10 هزار تومانی قیمت مرغ
به یک فروشگاه بزرگ که انواع محصولات پروتئینی از گوشت و مرغ گرفته تا تخم مرغ و لبنیات و دیگر کالاهای سوپرمارکتی میفروشد، میرویم، ازدحامی که چند روز پیش وجود داشت، دیده نمیشود، خریدها کاملا عادی است، چند نفری که در صف پرداخت هستند تنها سه نفرشان مرغ به دست دارند.
ویترین مغازه پر است از مرغ و در کنار آن قطعات مرغ به همان روالی که روزهای قبل اینجا دیده میشد، قیمتی که روی تابلو درباره قیمت مرغ نوشته شده بود، 59800 تومان یعنی همان نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار است. ران مرغ هم کیلویی 55 هزار تومان فروخته میشود.
خریداران میگفتند قیمت در محلات دیگر پایینتر است حتی در میدان بهمن تهران (محل عرضه محصولات پروتئینی) در عمدهفروشی و خردهفروشی قیمت مرغ و تخممرغ کاهش خیلی بیشتری دارد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/241535
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 تبیین جنگ اوکراین در گفتوگوی کیهان با استاد دانشگاه «مک مستر»
بعید است روسیه شکست بخورد حتی اگر با خسارات سنگین مواجه شود
🔸 تحولات و درگیری نظامی تمام عیاری که این روزها در اوکراین جریان دارد، تنها به اختلافات جاری مسکو و کیف محدود نمیشود و دلایل و زمینههای «چرایی» جنگ اوکراین را میبایست در ورای تنش لفظی روس و اوکراین جست وجو کرد. نتیجه جنگ فعلی در شرق اروپا برای بسیاری از ناظران بینالمللی تعیینکننده نوع نظام هنجاری روابط بینالملل در سالهای پس از آن است از این رو سرنوشت این جنگ، برای کشورهای زیادی مهم و تعیینکننده است.
سرویس خارجی روزنامه کیهان با توجه به اهمیت تحولات جاری در اوکراین مجموعه گفت وگوهایی را با کارشناسان و اساتید دانشگاهی در کشورهای غربی دنبال کرده و از آنها نظرات شان را درباره ریشه تنش در اوکراین و پیشبینیشان از آینده این جنگ را جویا شده است. سؤالات درباره پیش زمینه تنش و درگیری در اوکراین برای حدود 30 نفر از اساتید دانشگاهی در کانادا و آمریکا ارسال شد که از این میان فقط 4 نفر از کارشناسان حاضر به پاسخگویی کامل شدند و از میان این چهار کارشناس نیز، دو نفر به پاسخهای کوتاه و سربسته بسنده کرده و یک نفر نیز پیشبینی و تحلیل تحولات در اوکراین را دشوار عنوان کرد. در این بین فقط یکی از کارشناسان حاضر شد تا به صورت مفصل به برخی پرسشها پیرامون پیش زمینه جنگ در اوکراین و آینده این جنگ پاسخ دهد. این محافظهکاری و نگرانی از گفتوگو درباره جنگ اوکراین برای ما هم عجیب بود و هم بیسابقه. شاید به دلیل فضای سنگین ضد روسی که بر غرب حاکم شده، شاید هم تحت تاثیر تبعات سنگین اقتصادیِ دامن زدن رهبران غرب به این جنگ، کارشناسان یا جرات نکردند یا نخواستند در این باره صحبت کنند.
«لنارد جی کوهن»، از بنیانگذاران دانشکده مطالعات بینالمللی دانشگاه سایمون فریزر کانادا، «کوین ام.اف. پلات» کارشناس مطالعات روسیه و اروپای شرقی در دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا، «والتر دی. کانر»، استاد بازنشسته دانشگاه بوستون و مدیر پیشین مرکز مطالعات شوروی و شرق اروپا در وزارت امور خارجه آمریکا، «کری جی کوزل»، استاد مطالعات سیاست معاصر چین و روسیه در دانشگاه نوتردام ایالت ایندیانای آمریکا، «برایان تیلور»، استاد مطالعات روسیه و رئیسگروه علوم سیاسی دانشگاه سیراکیوس نیویورک که مطالعات گستردهای را درباره سیاست مقایسهای روسیه در دوران ولادیمیر پوتین دنبال کرده و همچنین «لیونل اینگرام»، استاد بازنشسته دانشگاه نیوهمپشایر و کارشناس سیستم سیاسی و امنیت روسیه و اروپا و «دی آر (راد) کیویت»، استاد علوم سیاسی از موسسه تکنولوژی کالیفرنیا از جمله این کارشناسان و اساتید دانشگاه در حوزه مطالعات روسیه و اروپا بودند که ما برای گفتوگو به سراغشان رفتیم...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/241575
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper