🌍 #بین_الملل
🔹 زیر سایه فراگیر بحران اقتصادی
هزینه سرسامآور و سنگین پنجمین انتخابات چهارسال گذشته در اسرائیل
🔸 سرويس خارجي-
شرايط نامساعد اقتصادي در سرزمينهاي اشغالي فلسطين باعث شده تا حتي پول و بودجه كافي براي برگزاري پنجمين انتخابات تكراري در دسترس مسئولان سياسي نباشد.
روز پنجشنبه كه «يائير لاپيد» به عنوان چهاردهمين نخست وزير رژيم صهيونيستي وارد اقامتگاه نخست وزيري شد، همه چشمها به خزانه خالي صهيونيستها دوخته شده بود كه ديگر پس از چهار دور انتخابات بي نتيجه پول لازم براي پنجمين انتخابات ندارد.
لاپيد به عنوان نخست وزير موقت پس از
كنارهگيري دولت بي ثبات نفتالي بنت آمده تا زمينه را براي برگزاري پنجمين انتخابات پارلماني در چهار سال گذشته فراهم كند، اما يك موضوع حياتي آن است كه پول كافي براي انتخابات موجود نيست.
منابع عبري زبان گفتهاند كه انتخابات پيش رو يكي از پرهزينه ترين و سنگين ترين انتخابات در اين رژيم خواهد بود. تا اول نوامبر يعني نيمه آبان ماه امسال صهيونيستها برای پنجمین بار در چهار سال گذشته دوباره رای خواهند داد تا بلاتكليفي كابينه سياسي مشخص شود، هرچند بسياري ترديد دارند با توجه به اختلافات داخلي، انتخابات پيش رو گره كور چهارسال بن بست سياسي را باز كند و احتمالا دوباره هيچ حزبي موفق به كسب اكثريب آرا و يا ائتلاف با ديگر احزاب سياسي نخواهد شد.
«آویگدور لیبرمن»، وزیر دارایی هزینه انتخابات آتی را 2.4 میلیارد شیکل (700 میلیون دلار) عنوان كرده است. او با اكره نسبت به تامين اين هزينه و در برابر حيف و ميل كردن بودجه براي برگزاري انتخاباتهاي بي نتيجه در چند سال گذشته گفته است: «امیدوارم کسانی که مسئول این هزینههای غیرضروری هستند، بهای آن را در انتخابات آینده بپردازند.»
از سوي ديگر اوضاع ساكنان مناطق اشغالي فلسطين از نظر اقتصادي به شدت نامتعادل است و آنها پس از کووید-19، با تورم قیمتها و كاهش دستمزدها دست و پنجه نرم میکنند.
گزارش «ميدل ايست آي» از هزينه انتخاباتهاي بي نتيجه چهار سال گذشته و بين سالهای
2019-2021 حاكي از آن است كه بیش از 10 میلیارد شیکل (2.86 میلیارد دلار) خرج برگزاري انتخابات شده و البته همه به بن بست رسيده و در نتيجه اين انتخاباتها هيچ كس نتوانسته با كسب اكثريت آرا كابينه
تشكيل دهد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/244733
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#مکتب_امام
🔹 ناجی کشور
https://kayhan.ir/fa/news/244764
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 یک شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۱
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#عناوين
📆 یکشنبه 12 تیر 1401
در کیهان امروز می خوانیم:
📂 #تیتر_اول
🔹 گمرک خبر داد
تجارت با همسایگان در فصل بهاراز 12 میلیارد دلار عبور کرد
https://kayhan.ir/fa/news/244806
▫️ حضور وزیر کشور در مناطق زلزلهزده
زلزله بامدادی در هرمزگان ۵ کشته و ۸۴ مصدوم بر جا گذاشت
https://kayhan.ir/fa/news/244827
▫️ با حضور وزیر ارشاد و اهالی رسانه برگزار شد
مراسم بزرگداشت مرحومه مریم کاظمزاده اولین عکاس زن دفاع مقدس
https://kayhan.ir/fa/news/244814
▫️ گزارش خبری تحلیلی کیهان
آمریکا در مذاکرات کارشکنی کرد غربگراها به تیم هستهای ایران حمله میکنند!
https://kayhan.ir/fa/news/244854
🖌 #یادداشت_روز
🔹 گریه گرگ برای گله!
https://kayhan.ir/fa/news/244857
📌 #خبر_ویژه
▫️ اوراسیا ریویو: اقتصاد مقاومتی ایران تحریمها را از کار انداخته است
https://kayhan.ir/fa/news/244858
▫️ بالاترین نرخ تورم در اروپاظرف 25 سال گذشته
▫️بیتدبیریهای دولت روحانی کسری بودجه را 8 برابر کرد
📎🔹رئیسی در مراسم روز ملی صنعت و معدن:
پیشنویس سند جامع صنعت کشور تهیه شده و در حال نهایی شدن است
https://kayhan.ir/fa/news/244818
▫️ بشار اسد در دیدار امیرعبداللهیان:
موازنه در منطقه به نفع ما در حال تغییر است
https://kayhan.ir/fa/news/244853
▫️به بهانه هفته حقوق بشر
چند برگ از کارنامه حقوق بشر آمریکایی
https://kayhan.ir/fa/news/244815
▫️اجرای نسخه لبنانی «سلام فرمانده» با حضور گسترده مردم در استادیوم شهر «صور» لبنان
https://kayhan.ir/fa/news/244813
▫️ حکایت تنها شهید روحانی مدافع حرم استان کرمان؛ شهید سعید بیاضیزاده
طلبهای در خط مقدم نبرد با داعش
https://kayhan.ir/fa/news/244779
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹بر اساس مصوبه سران قوا
قولنامههای دستی قابلیت پیگیری حقوقی ندارد
https://kayhan.ir/fa/news/244807
🌍 #بین_الملل
🔹 تشدید بحران اقتصادی در غرب زیر سایه جنگ اوکراین
افت ۳۰ درصدی بازارهای مالی آمریکا اعتصاب و هرج و مرج در فرودگاههای اروپا
https://kayhan.ir/fa/news/244834
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹 گمرک خبر داد
تجارت با همسایگان در فصل بهاراز 12 میلیارد دلار عبور کرد
🔸 دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم در حال ثمر دادن است بهطوری که در فصل بهار امسال تجارت غیرنفتی کشورمان با 15 کشور همسایه به 12 میلیارد و 364 میلیون دلار رسید که نسبت به بهار سال قبل با رشد 18 درصدی مواجه بود.
سرویس اقتصادی-
به گزارش خبرنگار ما، دولت سیزدهم پیش از آنکه در شهریورماه 1400 سکان دستگاه اجرایی کشور را در دست بگیرد، صراحتاً اعلام کرده بود که مبنای سیاست خارجی خود را به تعامل با کشورهای دوست و همکار با محوریت همسایگان و سایر کشورهای منطقه قرار خواهد داد؛ بنابراین اولویتهای تجارت خارجی در قالب تعامل با همسایگان و تمرکز دیپلماسی اقتصادی دولت بر مبادلات منطقهای تعریف شد.
این تغییر رویکرد در شرایطی که دولت قبل نزدیک به یک دهه همه هموغم خود را ابتدا مذاکره برای امضای برجام و پس از خروج آمریکا از برجام، مذاکره برای بازگشت آمریکا به برجام قرار داده و در این فاصله بسیاری از فرصتهای نقد منطقهای را به امید چراغ سبز چشمآبیها سوزانده بود، بسیار مغتنم به شمار میرفت.
دولت سیزدهم خیلی زود این حرفها را در عمل هم دنبال کرد؛ سید ابراهیم رئیسی، از زمان استقرار در پاستور تا امروز، همه سفرهای خارجی خود را به کشورهای منطقه اختصاص داده و تلاش خود را برای احیای تعاملات و پیمانهای منطقهای به کار بسته است.
سایر اجزای دولت و همینطور بازرگانان بخش خصوصی هم به دنبال این خط، مسیر تعامل با همسایگان را در پیش گرفته و بسیاری از تعاملات فراموششده در سالهای اخیر را احیا کردهاند که نتایج آن خیلی زود در آمار تجارت خارجی کشور نمایان شده است.
جهش تجارت با همسایگان
نتیجه افزایش تحرکات دولت به نفع تجارت منطقهای کشور که از پیشازاین در آمارهای سال 1400 نمایان شده بود، حالا در آمار تجارت خارجی سهماهه 1401 نیز متبلور شده است. در همین رابطه دیروز سخنگوی گمرک اعلام کرد: در فصل بهار سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰ میلیون و ۹۷۳ هزار و ۸۴۰ تن کالا، به ارزش ۱۲ میلیارد و ۳۶۳ میلیون و ۸۶۲ هزار و ۸۱ دلار با کشورهای همسایه تبادل شد که نسبت به بهار سال ۱۴۰۰ با رشد ۱۸ درصدی همراه بوده است.
لطیفی افزود: تجارت غیرنفتی فصل بهار با همسایگان، ۵۹ درصد وزن و ۴۹ درصد ارزش کل کالاهای تجاری ایران (واردات و صادرات) را به خود اختصاص داده است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/244806
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 حضور وزیر کشور در مناطق زلزلهزده
زلزله بامدادی در هرمزگان ۵ کشته و ۸۴ مصدوم بر جا گذاشت
https://kayhan.ir/fa/news/244827
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 با حضور وزیر ارشاد و اهالی رسانه برگزار شد
مراسم بزرگداشت مرحومه مریم کاظمزاده اولین عکاس زن دفاع مقدس
https://kayhan.ir/fa/news/244814
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 گزارش خبری تحلیلی کیهان
آمریکا در مذاکرات کارشکنی کرد غربگراها به تیم هستهای ایران حمله میکنند!
🔸 با اینکه ترامپ از برجام خارج شد و بایدن هم نمیخواهد به برجام برگردد اما مدعیان اصلاحات که میگفتند «امضای کری تضمین است» مقصر اصلی وضعیت فعلی برجام یعنی آمریکا را رها کرده و تیم مذاکرهکننده کشور را آماج حملات خود قرار دادهاند.
سرویس سیاسی-
مذاکرات دوروزه دوحه به دلیل کارشکنی آمریکاییها بینتیجه مانده و میان طیفهای مختلف داخل و خارج، بحث و بررسیهای متفاوتی را به دنبال داشته است.
تیم مذاکرهکننده دولت سیزدهم که طی چند ماه گذشته بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران ایستادگی و تلاش کرده به هیچ وجه تحت تاثیر فشار طرف مقابل قرار نگیرد و توپ مذاکرات هستهای برای رفع تحریمهای ظالمانه در زمین ایران نباشد، بعد از نشست دوحه با تأکید بر اینکه میز مذاکره را ترک نخواهد کرد، بار دیگر اعلام کرد که مسئولیت شکست مذاکرات دوحه و وین برعهده آمریکاست.
واضح آنکه، مقاومت تیم مذاکرهکننده کشورمان بر شروط اصلی (لغو تحریمها، راستیآزمایی و ارائه تضمین) مقامات آمریکایی را به این نتیجه رسانده که دولت سیزدهم، مشکلات اقتصادی را به برجام گره نزده، دست پر را در اختیار داشته و اهل سازش و کرنش نیست و تسلیم خواستههای فرابرجامی آمریکا نمیشود. نتیجه مذاکرات وین و نشست دوروزه دوحه این واقعیت را برای افکار عمومی اثبات کرد که آمریکا حاضر به تضمین دادن نیست و هر وقت بخواهد- با در نظر گرفتن احتمال پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات کنگره آمریکا- میتواند بدون هیچ هزینهای مجدداً از توافق خارج شده و بازهم فشار حداکثری علیه ایران را کلید بزند.
رویترز روز گذشته از قول یک مقام ارشد آمریکایی نوشت که «واشنگتن صریحاً اعلام کرده که نمیتواند به ایران تضمین حقوقی بدهد که دولت آینده آمریکا به توافق پایبند باشد.»..
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/244854
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌 #یادداشت_روز
🔹 گریه گرگ برای گله!
#محمد_صرفی
🔸 دسامبر سال 2017 نشریه پولیتیکو یک یادداشت داخلی میان مقامات ارشد دولت وقت آمریکا را فاش کرد. «برایان هوک»
- نماینده کاخ سفید در امور ایران- در این یادداشت خطاب به «رکس تیلرسون»، وزیر خارجه وقت آمریکا مینویسد: «یکی از دستورالعملهای مفید برای یک سیاست خارجی واقعبینانه و موفق این است که با متحدان باید متفاوت و بهتر از دشمنان رفتار شود. ما به دنبال تقویت دشمنان آمریکا در خارج از کشور نیستیم. ما به دنبال فشار، رقابت و مانور دادن در برابر آنها هستیم. به همین دلیل باید حقوق بشر را در روابط آمریکا با چین، روسیه، کره شمالی و ایران موضوع مهمی بدانیم. و این تنها به دلیل نگرانی اخلاقی برای رفتار داخلی آن کشورها نیست. همچنین به این دلیل است که فشار بر این رژیمها در زمینه حقوق بشر یکی از راههای تحمیل هزینه، اعمال فشار متقابل و بازپسگیری ابتکار عمل آنها به لحاظ استراتژیک است.»
این سند به روشنی گویای نگاه آمریکا به مقوله «حقوق بشر» است. عبارتی در ظاهر زیبا و دهان پرکن اما در واقع ابزاری صرفاً سیاسی برای توجیه و خصومتورزی با کشورهای غیرهمسو با سیاستها و منافع واشنگتن. نکته جالب آنکه کشوری از این ابزار استفاده میکند و مدعی حمایت از حقوق بشر است که کارنامه و تاریخچهای بسیار سیاه و شاید بتوان گفت دهشتناکترین کارنامه را در این زمینه در تمام جهان دارد. برای درک کامل عمق و وسعت جنایات متعدد واشنگتن علیه بشریت، نقض حقوق مدنی و بشری و نقض قوانین بینالمللی، باید به تاریخ آن نگاه کرد. این نظام سیاسی بر اساس نابودی میلیونها بومی، مردمی که قرنها در قاره آمریکای شمالی در صلح و آرامش زندگی میکردند، بنا شد.
پس از نسلکشی میلیونها تن از بومیان، برای ساخت کشور آمریکا، بردگان بهکارگیری شدند. تخمینها میگوید بیش از 30 میلیون سیاهپوست از محل زندگی خود ربوده شده و به شکلی حیوانی فاصله قاره آفریقا تا آمریکا را با کشتی طی کردند. بسیاری از بردگان در طول مسیر جان خود را از دست میدادند و در مقابل چشم اعضای خانواده خود، مانند زباله به دریا انداخته میشدند. آنهایی که از این سفر طولانی و شکنجهبار جان سالم به در میبردند، مجبور میشدند در سرزمین رویاها برای ساعات طولانی با کمترین دستمزد ممکن کار کنند. آنها در آمریکا همانطور که امروز یک صندلی یا اسب خرید و فروش میشوند، معامله میشدند. آنچه از آن به عنوان تمدن آمریکایی یاد میشود، بنایی است که پایههای آن در خون میلیونها بومی این منطقه و سیاهپوستان آفریقایی قرار دارد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/244857
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 اوراسیا ریویو: اقتصاد مقاومتی ایران تحریمها را از کار انداخته است
🔸 ایران در همکاری با کشورهای مختلف، اقتصادی ضدتحریمی ایجاد کرده و به همین دلیل، تحریمهای آمریکا بیش از هر زمان دیگری بی اثر شده است.
پایگاه تحلیلی «اوراسیا ریویو» در این باره نوشت: تحریمهای آمریکا علیه ایران، بیش از هر زمان دیگر تاثیر خود را از دست دادهاند و علت عمده آن این است که ایران عملا اقتصاد مقاوم و ضدتحریم را بواسطه تقویت ارتباطات خود با کشورهایی مانند چین و ونزوئلا و تضمین جریان فروش نفت خود ایجاد کرده است.
ایران در سالهای اخیر به واسطه اجرایی کردن برخی شگردهای ویژه توانسته آسیبپذیری در برابر تحریمها را به شکل قابل توجهی کاهش دهد. همین موضوع، نگرانیها را در میان کشورهای غربی و مخالفان ایران، به شکل قابل ملاحظهای افزایش داده است.
برخی ناظران و تحلیلگران میگویند تحریمهای آمریکا علیه ایران، زمانی در گذشته موثر بود. اما تحولات اخیر حاکی از این هستند که از میزان موفقیت و تاثیرگذاری تحریمهای آمریکا علیه ایران، کاسته شده و تحریمها دیگر قادر نیستند موانع جدی را در مقابل ایران ایجاد کنند.
پیش از سال 2015، که توافق هستهای به امضا رسید، تحلیلگران معتقد بودند تحریمها تاثیر زیادی روی اقتصاد ایران داشتند. این مسئله چند دلیل عمده داشت. اول اینکه آمریکا تا حدی در تعامل با روسیه و چین توانسته بود آنها را قانع کند که در تشدید فشارها علیه تهران، همراهی کرده و یا مانعی ایجاد نکنند. در این دوره شاهد بودیم، در چندین نوبت قطعنامههایی علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب رسید و راه جهت وضعِ تحریمهای گسترده علیه ایران هموار شد. در چهارچوب قطعنامه 1696 شورای امنیت در سال 2006 میلادی، از ایران خواسته شد که کلیه فعالیتهای مرتبط با غنیسازی اورانیوم و بازفرآوری خود نظیر تحقیق و توسعه را تعلیق کند. آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز موظف بود تا میزان تعهد ایران را به این مساله بسنجد. پنج عضو دائم شورای امنیت همچنین به صورت متفقالقول از تمامی کشورها درخواست کردند تا داراییهای مالی ایران که به نوعی با برنامه اتمی این کشور مرتبط هستند را بلوکه کنند و هرگونه فروش تجهیزات به ایران را که قابلیت استفاده در صنعت و فناوری هستهای را دارند هم متوقف کنند. قطعنامه 1803 شورای امنیت در سال 2008 نیز محدودیتهای گستردهای را بر مبادلات بانکی ایران تحمیل میکرد و از کشورهای مختلف جهان میخواست تا کشتیها و هواپیماهای باری ایران را هدفِ بازرسی قرار دهند. ..
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/244858
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#گفت_و_شنود
🔹 ولش کن !
https://kayhan.ir/fa/news/244856
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹 رئیسی در مراسم روز ملی صنعت و معدن:
پیشنویس سند جامع صنعت کشور تهیه شده و در حال نهایی شدن است
🔸آیتالله رئیسی از تهیه پیشنویس سند جامع صنعت کشور از سوی دولت پس از تاکید رهبر معظم انقلاب خبر داد و گفت: با مشورت کارشناسان پیشنویس خوبی در این زمینه تهیه شده و در حال طی مراحل نهایی شدن است.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی صبح دیروز شنبه در مراسم روز ملی صنعت و معدن با قدردانی از همه فعالان عرصه صنعت و معدن کشور گفت: ۱۲ سال است که رهبر معظم انقلاب اقتصاد را محور نامگذاری سالها قرار دادهاند و در
۶ سال اخیر بر توجه به تولید تاکید ویژه داشتهاند.
رئیسجمهور با بیان اینکه تولید یکی از محورهای اصلی خلق قدرت برای کشور است، افزود: دولت مردمی به تبعیت از تاکیدات مقام معظم رهبری و ضرورتهای توسعه اقتصاد کشور، حمایت از تولید، تلاش برای رفع موانع پیشروی تولید و تاکید بر توسعه صادرات را وظیفه خود میداند.
فعالان اقتصادی افسران میدان تولید هستند
رئیسی فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان را «افسران میدان تولید و خلق قدرت ملی» دانست و اظهار داشت: دشمن برای عقب نگاه داشتن کشور و ضعیف کردن مولفههای خلق قدرت که تولید جزو مهمترین آنهاست، تلاش میکند روند تولید را مختل و ضعیف کند. وظیفه ما در برابر این تلاشها حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی به عنوان افسران این میدان است.
رئیسجمهور تصریح کرد: فعالیت در هر میدانی به طور طبیعی مشکلات و سختیهایی دارد و فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان باید بدانند که موفقیت در مسیر تولید به عزم و اراده پولادین، برنامهریزی دقیق و تلاش مستمر نیاز دارد.
ظرفیت رقابت پذیری بالای تولیدات دانش بنیان
در بازار جهانی
آیتالله رئیسی با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به گسترش فعالیتهای دانشبنیان با هدف ایجاد مشاغل و محصولات دانش پایه خاطرنشان کرد: تولیدات دانشبنیان توانایی و ظرفیت رقابتپذیری بالاتری در بازارهای جهانی و داخلی دارند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/244818
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper