📂 #تیتر_اول
🔹آغاز برنامه بانک مرکزی برای ثبات در بازار آزاد ارز
🔸برنامه بانک مرکزی برای مدیریت نرخ ارز در بازار آزاد از روز گذشته آغاز شد.
«فروش زیاد شد»؛ حال و روز بازار ارز پس از صحبتهای روز گذشته رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر نرخسازی توسط بانک مرکزی در بازار آزاد بود.
صبح دیروز سهشنبه 4 بهمنماه، محمدرضا فرزین در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «از امروز، بانک مرکزی و صرافیها، اقدامات مشترکی در احیای ثبات اقتصادی در کشور انجام میدهند. بانک مرکزی زین پس به بازار آزاد ورود پیدا خواهد کرد و نرخساز خواهد بود.»
این سیاست ارزی باعث شد تا فضای بازار ارز با ترس از ریزش قیمتها مواجه شود و در نتیجه بسیاری از نوسانگیران و دلالان ارزی، در موقعیت فروش قرار بگیرند.
حذف نرخ توافقی و ابهام اولیه
همزمان با نوشته فرزین، عنوان توافقی از معاملات دلار و یوروی بازار متشکل ارزی حذف شد و همین امر خریداران ارز و صرافها را دچار ابهام کرد. بازار توافقی عرضه و تقاضای اسکناس ارز از اواخر خردادماه سال 1401 از سوی بانک مرکزی برای ساماندهی بازار و تعامل با کانون صرافان، صرافیهای معتبر و صادرکنندگان راهاندازی شده بود و امکان معاملات توافقی ارز در صرافیها و بازار متشکل ارزی نیز فراهم شده بود.
اما اتفاقات دیروز بازار ارز، ابتدا منجر به ابهام و سرگردانی فعالان بازار شد و در ادامه به افزایش فشار در موقعیت فروش انجامید.
ورق دلار برگشت
پایگاه خبری تحلیلی ایبِنا دیروز از حال و هوای بازار ارز فردوسی گزارش داد: مشاهدات میدانی از بازار ارز در محدوده میدان فردوسی، بیانگر کاهش تقاضا و افزایش عرضه ارز بهویژه دلار است؛ روندی که باعث شده تا بسیاری از افرادی که در هفته گذشته و در فضای هیجانی به خرید ارز اقدام کرده بودند، به یکباره با زیان مواجه شوند و در صف فروش قرار بگیرند. به گفته فعالان بازار ارز، بازارساز با توانایی قابل توجه در عرضه ارز، خیال متقاضیان خرید ارز از شبکه صرافیهای مجاز را راحت کرده است و تقاضایی در بازار آزاد شکل نخواهد گرفت.
چه اتفاقی افتاد؟
طبق اعلام بانک مرکزی، از روز سهشنبه چهارم بهمنماه، کلیه صرافیها مجاز شدند نسبت به فروش ارز بهصورت اسکناس با نرخ منتشرشده تحت عنوان «آخرین نرخ صرافیها» در سایت مدیریت بازار متشکل معاملات ارز ایران به آدرس www.ice.ir اقدام نمایند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/258741
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌 #یادداشت_روز
🔹رفع آلودگی هوا با واکسن کرونا!
#عباس_شمسعلی
تعطیلات مدارس در تهران و برخی دیگر از شهرهای صنعتی و پرجمعیت به علت آلودگی هوا در سال تحصیلی جاری آنقدر طولانی شد که وزیر آموزش و پرورش در روزهای اخیر به یکباره خبر از پایان تعطیلات و بازگشایی مدارس حتی در هوای آلوده و همچنین ارائه پیشنهاد برای افزایش شاخص اعلام تعطیلی دانشآموزان همچون برخی کشورهای دیگر داد.
علت این واکنش وزیر آموزش و پرورش، نگرانی از تبعات تعطیلی آموزش حضوری، اُفت تحصیلی و تربیتی و ناکافی بودن و بازدهی پایین آموزش مجازی بود؛ موضوعی که بارها کارشناسان و رسانهها نسبت به آن هشدار داده بودند و البته معلمان و والدین نیز بهصورت عینی آن را تجربه کردهاند. پیش از این هم در روزهای گذشته وزارت آموزش و پرورش در اطلاعیهای با هشدار درباره افت تحصیلی نگرانکننده دانشآموزان و ایجاد مانع در تحقق اهداف آموزشی و تربیتی به علت تعطیلات مکرر، اعلام کرده بود: «هیچ روشی جایگزین آموزش و تربیت حضوری در محیط مدارس و کلاسهای درس نخواهد بود و آموزشهای مجازی پاسخگوی همه نیازهای دانشآموزان نبوده، بنابراین غیرحضوری شدن مدارس باید بهعنوان آخرین راهحل در نظر گرفته شود.»
این نگرانی و هشدارها وقتی جدیتر و عمیقتر میشود که تجربه دو سه سال اخیر نظام آموزشی کشور در زمان شیوع کرونا را مرور کنیم و به یاد آوریم که آموزش ناگزیر مجازی در ایام کرونایی چه بر سر سطح تحصیلی و امور تربیتی و پرورشی دانشآموزان آورد و ورود بیموقع و بعضاً بیضابطه دانشآموزان از کلاس اول تا پایههای دیگر به فضای مجازی و ایجاد وابستگی مزمن و اعتیادآور بسیاری از آنها به این فضا در پی حضور در کلاسهای آنلاین چه اثرات روحی، جسمی و تربیتی ناخوشایندی را برجای گذاشت.
خوشبختانه به لطف خدا و در پی اقدامات وسیع در واکسیناسیون و کنترل بیماری کرونا در کشور، از هفتههای پایانی سال تحصیلی گذشته و در ادامه از ابتدای سال تحصیلی جاری با حضوری شدن آموزش و بازگشایی مدارس، این نگرانیها و تبعات منفی تا حد زیادی کاهش یافته بود که غول آلودگی هوا دوباره از راه رسید و در تهران و برخی دیگر از شهرها بانی تعطیلات طولانی و مکرر شد. آنگاه که هوا مناسبتر شد نیز موج سرما و نیاز به رفع اُفت فشار گاز تعطیلی گسترده دیگری را بر نظام آموزشی تحمیل کرد.
اما نگرانی بجا از اثرات تعطیلی طولانی مدارس یک طرف ماجراست و آن سوی ماجرا نگرانی جدی دیگری وجود دارد و آنهم تبعات خطرناک و بیشتر آلودگی هوا بر کودکان و دانشآموزان است که بارها از سوی وزارت بهداشت و پزشکان متخصص نسبت به آن هشدار داده شده است و والدین نیز از این موضوع بیمناک هستند.
در همین زمینه اعلام موضع وزیر آموزش و پرورش درخصوص تعطیل نشدن مدارس با آلودگی هوا مگر در موارد استثنایی، واکنش وزارت بهداشت را در پی داشته است.
همین دیروز بود که رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت در واکنش به اظهارات وزیر آموزش و پرورش گفت: «یکی از گروههای حساس کودکان هستند و این درست نیست که صرفاً با تغییر شاخص آلودگی هوا، صورت مسئله را پاک کنیم. ما باید اقدام جدی برای کاهش مواجهه و کاهش غلظت آلایندههای هوا داشته باشیم... ما هم در وزارت بهداشت تعطیلی مدارس را راهکار اصلی نمیدانیم، اما چاره دیگری جز این نداریم که با این کار مواجهه کودکان با آلودگی هوا را کاهش دهیم.»
در این بین با وجود دغدغهها و نگرانیهای قابل اعتنای دو وزارتخانه بهداشت و آموزش و پرورش درخصوص تبعات آلودگی هوا و خطرات تعطیلی مدارس، متاسفانه باز هم شاهد نوعی ناهماهنگی در بین مدیران بخشهای مختلف و سرایت سردرگمی ناشی از آن به مردم هستیم.
سؤال اینجاست؛ مگر در هنگام تصمیمگیری و اعلام یک موضوع در چنین سطحی مسئولان و مدیران در جمع خود گفتوگو و هماندیشی نمیکنند و آیا تصمیمات از جنبههای مختلف بررسی نمیشوند که درخصوص یک موضوع شاهد اختلاف دیدگاه و موضع مسئولان هستیم؟...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/258822
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹افزایش صادرات نفت و ابطال 3 ادعای برجامیون
🔸گزارشها درباره افزایش چشمگیر صادرات نفت ایران، سه تحریف بزرگ برجامیون درباره صادرات نفت ایران را رد میکند.
بلومبرگ اخیرا در گزارشی با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران به ۱.۳ میلیون بشکه در روز، نموداری از صادرات نفت ایران در سالهای گذشته طبق آمار کپلر و ورتکسا منتشر کرد که سه ادعای بزرگ برجامیون درباره فروش نفت را رد میکند.
کانال «خط انرژی» در این باره نوشت: روند افزایشی صادرات نفت ایران، از دولت ترامپ آغاز شد نه بایدن؛ طبق این گزارش، روند افزایشی صادرات نفت ایران از دولت ترامپ و ۶ ماه قبل از روی کار آمدن دولت بایدن آغاز شده و از رقم ۲۵۰ به ۵۰۰ هزار بشکه در پایان دولت ترامپ رسیده و دو برابر شده است.
در نتیجه ادعای افزایش صادرات نفت ایران به دلیل لطف و حسن نیت بایدن کاملا خلاف واقعیت است و فروپاشی فشار حداکثری نه به خواست آمریکا بلکه به دلیل ناتوانی این کشور بوده است.
تصدیق رشد ۴۵ درصدی صادرات نفت ایران در دولت سیزدهم؛ طبق آمار کپلر و ورتکسا، صادرات نفت ایران با استقرار تیم جدید در وزارت نفت از حدود ۶۰۰ هزار بشکه به میانگین ۹۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته و رشد ۴۰ الی ۴۵ درصدی صادرات نفت طبق ادعای دولتمردان را اثبات میکند و نشان میدهد سیاست بازارسازی نفت برخلاف ادعای برجامیون جواب داده است.
پیش از استقرار تیم جدید، بیژن زنگنه وزیر سابق نفت در مکاتباتی با روحانی و رئیسی عنوان کرده بود که روند صادرات نفت نزولی خواهد شد. اما تیم فعلی وزارت نفت، فروش نفت را در یک حالت کاهشی تحویل گرفته و افزایش دادند.
رد ادعای تصاحب بازار نفت ایران توسط روسیه؛ رقم صادرات نفت ایران بعد از ۲۴ فوریه سال ۲۰۲۲ ابتدا کمی افزایش و سپس کمی کاهش یافت بهطوریکه میانگین رقم صادرات نفت ایران تغییری نکرد. بدین ترتیب ادعای تصاحب بازار نفت ایران توسط روسیه طبق گزارش موسسات رد میشود. به نظر میرسد نوسانات افزایشی و کاهشی در محدوده ۵۰ هزار بشکه تحت تاثیر تحولات دیگری در بازار نفت مثلا افزایش یا کاهش تقاضای چین رخ داده باشد نه جنگ روسیه و اوکراین.
تحریمهای جدید آمریکا بر شبکه فروش نفت ایران نتیجه عکس داد. برجامیون مدعی بودند که صادرات نفت ایران به دلیل لطف و حسن نیت جو بایدن افزایش یافته اما بعد از ژوئن سال گذشته میلادی، آمریکا ماهانه سلسله تحریمهای هدفمندی را بر شبکه فروش نفت ایران اعمال کرد، اقدامی که طبق آمار کپلر و ورتکسا تاثیر معکوسی بر صادرات نفت ایران داشته است.
در نتیجه ثابت میشود که افزایش صادرات نفت ایران ربطی به لطف بایدن نداشته و اتفاقا گزارشهای متعددی از فشار دولت بایدن به چین به عنوان مقصد اصلی صادرات نفت ایران در رسانهها موجود است که از همان ماههای ابتدایی دولت بایدن آغاز شده است...
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹پروژههای مهم اقتصادی از دهه فجر تا پایان سال به بهرهبرداری میرسند
🔸سخنگوی اقتصادی دولت از بهرهبرداری از پروژههای کلیدی در حوزههای مختلف اقتصادی از دهه فجر تا پایان سال خبر داد.
به گزارش شادا، سید احسان خاندوزی، در نشست خبری دیروز خود با خبرنگاران با تشریح ویژگیهای لایحه بودجه سال 1402 اظهار کرد: احساس اینکه دولت به سمت افزایش هزینهها و انبساط بودجه است در شرایطی که اتفاقا اولویت اصلی دولت کنترل کسری بودجه و رشد نقدینگی در اقتصاد و ایجاد ثبات در بازار داراییها است، ناشی از این سوءبرداشتها است.
خاندوزی با اشاره به چند رویکرد اصلاحی در لایحه بودجه 1402 از سوی دولت دنبال، برای نمونه به تعیین سقف برای تسهیلات تکلیفی بانکها اشاره کرد و افزود: این سقف در صورت همراهی مجلس و عدم تغییر عدد کمک میکند تا رابطه دولت و شبکه بانکی و میزان فشاری که از ناحیه بودجه به ناترازیهای بانکی وارد میشود، کاهش یابد.
وی همچنین یادآور شد: درخصوص طرحهای عمرانی استفاده از ابزار مالی درون سالی که کمک میکند به مدیریت ناترازیها و هم به بهبود سهم استانهای محروم و کم برخوردار در سال آینده کمک میکند.
وزیر اقتصاد با اشاره به بهبود سهم بودجههای عمرانی در استانهای کم برخوردار، گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد با رشد ۱۲۳ درصد، استان لرستان با رشد ۱۱۰ درصد، استان سیستان و بلوچستان با رشد ۱۰۹ درصد و استان کرمان با رشد ۱۰۱ درصد سهم بودجه عمرانی همراه بوده که از هدفگیریهای توزیع عادلانه منابع است.
خاندوزی واقعبینی در تعیین درآمدهای نفتی و عدم بیش برآوردی را یکی دیگر از نقاط مثبت بودجه سال آینده برشمرد و افزود: درخصوص بخش تولید برای دومین سال پیاپی کاهش مالیات بر شرکتهای تولیدی را مصوب کردیم و امیدواریم مورد تأیید مجلس شورای اسلامی قرار گیرد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/258737
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹اداره امور اوکراین در دست زلنسکی نیست آمریکا و انگلیس همهکاره این کشورند
🔸نخستوزیر پیشین اوکراین فاش کرده که اداره امور اوکراین در دستان «ولودیمیر زلنسکی» نیست و این سازمانهای جاسوسی آمریکا و انگلیس هستند که این کشور را اداره میکنند.
«نیکلای آزاروف » دوشنبه اظهار داشت که کشورش به جای مقامات رسمی، توسط سرویسهای جاسوسی سازمان« سیا» و «امای 6» انگلیس اداره میشود: «مقاماتی مثل ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین و دیگران چندان قدرتی ندارند و تمام امور در دست سرویسهای جاسوسی انگلیس و آمریکا است...آنها عملاً تمام اقداماتی که گفته میشود توسط «زلنسکی» و «زالوژنی» فرمانده نیروهای مسلح اوکراین انجام شده است را هدایت میکنند.» «آزاروف» پیشتر نیز به روزنامه «ایزوستیا »گفته بود آمادگی کیف برای مذاکرات صلح کاملاً به تصمیم آمریکا بستگی دارد. گفتنی است «نیکلای آزاروف » علاوهبر پست نخستوزیری پس از ۲۰۱۰ میلادی پستهای دیگری مانند وزارت دارایی اوکراین نیز در اختیار داشت....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/258771
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 پنج شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۱
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 شنبه ۸ بهمن ۱۴۰۱
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹جنجال رسانههای غربی برای سیاسیکردن یک اختلاف شخصی
🔸تكاپوى سفير رژيم صهيونيستى پس از حمله به سفارت جمهورى آذربايجان در تهران از نکات قابل تامل است. از سوی دیگر، رسانههای غربی در پی آن هستند تا یک اختلاف شخصی را به مسئلهای کاملا سیاسی و دیپلماتیک تبدیل کنند.
حوالی ۸ صبح دیروز جمعه
(۷ بهمن ماه) راننده یک پراید با اسلحه کلاشینکف به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران واقع در خیابان «راستوان» حمله کرد.
اخبار اولیه و انتشار ویدیوهای این اقدام مسلحانه حاکی از آن بود که مهاجم به بخش امنیتی سفارت نفوذ کرده و با اسلحه کلاشینکف رئیسسرویس امنیتی سفارت را به قتل رسانده است. همچنین در جریان دفع این حمله و متوقف کردن فرد مهاجم، دو مامور امنیتی سفارت نیز مجروح شدند.
بر اساس تصاویر ضبط شده توسط دوربینی که مقابل در سفارت را نشان میدهد، با فاصله زمانی اندکی پس از آنکه دو نفر از خودروی خود پیاده شده و وارد سفارت میشوند، فرد مهاجم با پراید به خودروی پارکشده آنها میکوبد و به سرعت پشت سر آنها با اسلحه آماده به شلیک، وارد اتاق حراست سفارتخانه میشود.
دوربین دیگری که داخل فضای ورودی سفارتخانه را ثبت و ضبط کرده نشان میدهد، مهاجم بلافاصله پس از ورود اقدام به تیراندازی میکند. دو نفری که دقایقی قبل وارد شده بودند تلاش میکنند از در دیگر اتاق حراست خارج شوند تا از مهاجم فاصله بگیرند و در امان باشند، اما در حین فرار به یکی از آنها گلوله اصابت میکند و به قتل میرسد.
در این فاصله یکی از نیروهای حفاظت سفارت جمهوری آذربایجان از پشت سر، به فرد مهاجم حمله میکند تا او را متوقف کند. گفته میشود با اقدام به موقع وی، از آسیب بیشتر در جریان این اقدام مسلحانه جلوگیری شده است. به فاصله کوتاهی اعلام شد که مهاجم مسلح توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. سردار رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ ضمن تایید دستگیر شدن متهم، خبر داد که تحقیقات از وی ادامه دارد.
انگیزه حملهکننده به سفارت آذربایجان شخصی بود
سردار رحیمی با اعلام خبر دستگیری فرد مهاجم به سفارت جمهوری آذربایجان گفت: این فرد با ورود به سفارت آذربایجان با سلاح گرم اقدام به تیراندازی نموده که در این حادثه یک نفر کشته و دو نفر مجروح شدند.
وی افزود: با سرعت عمل پلیس فرد مهاجم بلافاصله دستگیر و تحقیقات از وی ادامه دارد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/259001
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌 #یادداشت_روز
🔹شنا کردن خیس شدن هم دارد!
#سید_محمد_عماد_اعرابی
«شنا کردن بدون خیس شدن» این شاید توصیفی از سیاست مطلوب آمریکا در دوره کنونی باشد. ما از جلسات سیاستگذاری مقامات واشنگتن آگاهی نداریم اما آنچه از عملکردشان در نقاط مختلف جهان میبینیم، نشان میدهد آنها در مسیر تنشزایی گام برمیدارند اما نمیخواهند در صحنه تنش حضور داشته باشند؛ به بیان دیگر آنها دوست دارند بدون اینکه درگیر شوند، درگیری ایجاد کنند. هدف این درگیری چیزی جز تضعیف رقبای منطقهای و جهانی ایالات متحده نمیتواند باشد. آمریکا از جایگاهش در جهان تکقطبی به راحتی دست نمیکشد و نمیخواهد با وضعیتش بهعنوان یک کشور «معمولی» در جهان چندقطبی کنار بیاید.
آمریکا متحدان خود را که تا دیروز ظاهرا بیطرف بودند، امروز به سمت تقابل با رقبای خود هُل میدهد. در شرق آسیا این مورد در میان کشورهای کرهجنوبی، ژاپن و استرالیا به وضوح قابل مشاهده است. آنها ژوئن 2022 بهعنوان شرکتکنندگان ویژه به نشست ناتو در مادرید دعوت شدند. نشستی که در سند راهبردیاش چین را بهعنوان چالشی برای اعضای ناتو شناسایی کرد. این اقدام بارزترین نمونه از راهبرد تقابل غیرمستقیم واشنگتن بود اما تنها نمونه آن نبود. پیش از آن آمریکا ائتلاف کواد را با ژاپن، استرالیا و هند راهاندازی و همراه با انگلستان اقدام به تسلیح استرالیا در اقیانوس آرام طی پیمان آکوس کرده بود. ژاپن بهعنوان یکی از متحدین اصلی آمریکا در این منطقه، سال جاری بیشترین بودجه نظامی خود را از زمان پایان جنگ جهانی دوم تاکنون به رقم ۳۲۰ میلیارد دلار تصویب کرد و از توسعه موشکهای دوربرد خود خبر داد. ژاپن همچنین با بهروزرسانی سیاست امنیت ملی خود، چین را بهعنوان «تهدید راهبردی بیسابقه» خطاب کرد. در حالی که نظامیگری با تحریک آمریکا در همسایگان شرقی و جنوبی چین رو به افزایش است اما شاید مهمترین اتفاق در مرزهای غربی این کشور رخ دهد. جایی که فعال کردن گسل اختلافات مرزی میان چین و هند ممکن است یکی از ایدهآلهای سیاستگذاران واشنگتن باشد. در این صورت آنها میتوانند با یک تیر، دو نشان را هدف بگیرند. هند اگرچه اکنون روابط راهبردی با ایالات متحده دارد اما قدرتی نوظهور محسوب میشود که در جهان آینده نقش یک رقیب را برای نفوذ منطقهای آمریکا ایفا خواهد کرد. تضعیف توأمان هند و چین میتواند کمک خوبی به بازسازی نقش از دست رفته آمریکا در جهان آینده کند. طی ماههای اخیر تحرکات مرزی در این منطقه از سوی هر دو کشور قابل توجه بوده است. دسامبر 2022 خبرگزاریها از درگیری میان نظامیان چین و هند در مرز مشترک دو کشور خبر دادند. بهدنبال آن هند، چین را به تلاش برای تغییر خط مرزی متهم کرد. اندکی بعد نیز سوبرانیام جایشنکار، وزیر خارجه هند از استقرار بیسابقه نیروهای نظامی هند در مرز با چین خبر داد. این اولینبار پس از سال 2020 بود که بار دیگر آتش درگیری در این منطقه شعلهور میشد. طی آن درگیریها که از 5 می2020 آغاز شد دستکم 20 نظامی هند و 4 نظامی چین کشته شدند. پس از آن، دو کشور بارها یکدیگر را به ساختوسازهای غیرقانونی در مرز مشترک متهم کردند. اینکه آیا چنین نزاعی میان هند و چین در میگیرد؟ سؤالی است که فقط پیشگویان میتوانند به آن پاسخ دهند و ما پیشگو نیستیم. آنچه مسلّم به نظر میرسد و ما نیز بر آن تأکید داریم این است که آمریکا از ایجاد و افزایش تنش در جهان با هدف تضعیف رقبای فعلی و یا ممانعت از شکلگیری قطبهای قدرت منطقهای در آینده سود میبرد. با این اوصاف آیا آمریکا حاضر است در جورچین سیاست خارجی خود، هند را بهعنوان متحد راهبردیاش...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/259004
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
قرآن روزبهروز پرفروغتر شده و آینده از آنِ اسلام است
https://kayhan.ir/fa/news/258991
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹گزارش تایم درباره خالیبندی استارلینکی آمریکا
نشریه تایم، اینترنت ماهوارهای را برای احیای اغتشاشات در ایران به اکسیژن تشبیه کرد، اما آن را برخلاف وعده آمریکاییها دور از دسترس، گران و پرهزینه اعلام کرد.
تایم در گزارشی درباره قاچاق اینترنت استارلینک به ایران نوشت: اگرچه استارلینک توانست در اوکراین موفق شود و حجم گستردهای از ماهوارههای استارلینک شرکت اسپیسایکس به این کشور ارسال شد اما این موضوع در مورد ایران اتفاق نیفتاد.
یک فعال سیاسی ایرانی در گفتوگو با تایم درباره گران بودن اینترنت ماهوارهای استارلینک خاطرنشان کرد: در حالی که ایجاد یک اینترنت جایگزین برای نیروهای کلیدی مخالف حکومت ایران، حداقل پنج هزار دیش نیاز دارد فقط آوردن ۱۰۰ دیش، ۲۰۰ هزار دلار هزینه دارد.
این نشریه آمریکایی، داشتن اینترنت ماهوارهای را در ایران برابر با جاسوسی ارزیابی کرد و افزود: استارلینک با خودش خطرات زیادی برای معترضان به همراه میآورد.
تایم نوشت: هر فناوری مثل استارلینک همانطور که میتواند کمککننده باشد میتواند بهخاطر ضعفهای فنیای که دارد موجب شناسایی دارندگان آن توسط ماموران امنیتی ایران شود.
تایم، اینترنت را به اکسیژن برای اغتشاشگران تشبیه کرد و به نقل از یکی از فعالان سیاسی ایرانی که برای خرید ماهواره استارلینک اقدام کرده بود، نوشت: برخلاف اوکراین، ایرانیها مجبورند برای فعالسازی استارلینک هزینه بپردازند. معترضان معتقدند که حمایت آمریکاییها در حد حرف بوده و عملی نشده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/258998
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper