📌 #خبر_ویژه
🔹زباندرازی متهمانی که منابع کشور را حراج کرده بودند
🔸روزنامه شرق میگوید: جریزهفروشی سرنوشت محتوم اقتصادهای جریزهای شده است.
این روزنامه نوشت: «در روزهایی که ایرانیان بیش از هر چیز در انتظار چشماندازی صریح یا به قرینه از آینده اقتصادی و اجتماعی خود نشستهاند، شاید هولناکترین هشدار، سیر در مسیر یونانیشدن اقتصاد یعنی «جزیرهفروشی» برای پرداخت مستمری بازنشستگان در بحران روزافزون و پیچیده صندوقهای بازنشستگی است که خواب را از دیدگان هر ایرانی میرباید. ناشنیدن و نادیدن این هشدار و بستن دهان گوینده البته ذرهای از نگرانی آن نمیکاهد؛ بلکه دستکم دو پرسش ناگزیر را در پی دارد؛ یکی آنکه گیریم تعهدات صندوقهای بازنشستگی با جزیرهفروشی تأمین شود؛ اما ناترازی و کسریهای بزرگ و فزاینده در بودجه عمومی دولت برای پرداخت حقوق و مزایای کارکنان که سالانه از هزار و 300 هزار میلیارد تومان بالاتر رفته و تعهدات دولت به بانکها و پیمانکاران و نیروگاههای تولید برق و... و نیز ناترازی بزرگ بانکهای دولتی را با کدام فروش تأمین میکنید؟ و دوم اینکه واگذاری شتابزده داراییهای دولت در دو دهه گذشته که در سالهای اخیر به اوج خود رسیده و نیز فروش اموال و داراییهای دولت با نام «مولدسازی داراییها» چه مناسبتی با جزیرهفروشی دارد؟
جزیرهفروشی سرنوشت محتوم و ناگریز «اقتصادهای جزیرهایشده» و در حال کوچک شدن دنیای امروز است که یونان نه اولین آن بوده و نه آخرین آنها. جهانی شدن بهمثابه یکپارچگی، ادغام، پیوستگی و فشردگی ویژگی مهم دنیای امروز است که بیش و پیش از هر زمینهای در پیوستگی اقتصادی و توانایی کشورها برای توسعه مبادلات مالی و تجاری، جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی، جذب فناوری، جذب گردشگر، جذب سرمایه انسانی و بهویژه سرمایه خلاق و تنوعبخشی به ترکیب سبد کالاها و خدمات و شرکای تجاری شناخته میشود.
در دنیای جهانیشده و یکپارچه، جزیرهایشدن و در پیله خود ماندن گونهای از هنرمندی است. در دوران نرخهای رشد اقتصادی 6-10 درصدی و بالاتر از آن در بسیاری از کشورهای شرق و جنوب آسیا، آمریکای لاتین، خاورمیانه و آفریقا که به معجزههای رشد شهرت یافتهاند، حدود 50 سال درجازدن با نرخ رشد اقتصادی حدود 1.5 درصدی (کمتر از نرخ متوسط رشد جمعیت) و رشد اقتصادی نزدیک به صفر در یک دهه معجزه وارونه اقتصاد ایران است. در نیمقرن اخیر تولید ناخالص داخلی جهان تقریبا 10 برابر و تجارت جهانی حدود چهار برابر شده است؛ اما سهم ایران از تولید ناخالص داخلی جهان به حدود یکسوم و سهم آن از تجارت جهانی به حدود یکچهارم کاهش یافته است.
در سالهایی که درآمد ترکیه از گردشگری به حدود 60 میلیارد دلار و امارات به حدود 30 میلیارد دلار نزدیک میشود، سهم ایران با برخورداری از ظرفیتهای کمنظیر تاریخی و فرهنگی به زحمت به سه میلیارد دلار میرسد.
بازگویی این ارقام و بازبینی جایگاه ایران از رتبهبندیهای اقتصادی و تجاری و مالی جهان بهروشنی مفهوم «جزیرهایشدن»، کوچک شدن و کماهمیت شدن و کمرنگ شدن تدریجی بازیگری ایران در اقتصاد منطقهای و جهانی را نشان میدهد».
شرق نویسنده این متن را «حجت(الله) میرزایی» معرفی کرده، بیآنکه به سوابق وی بپردازد. میرزایی که در اینجا ژست تحلیلگر و کارشناس منتقد گرفته، در گذشته در دوران وزارت علی ربیعی و محمد شریعتمداری در وزارت «تعاون، رفاه و کار»، معاون اقتصادی بوده است. او همچنین در دوره شهرداری محمدعلی نجفی در شهرداری تهران، معاونت برنامهریزی را برعهده داشته است.
به عبارت دیگر، هم روزنامه شرق و هم نویسنده آن، در حالی ژست اپوزیسیونی و انتقادی میگیرند که هرکدام به اعتبار دوران مسئولیت با فضاسازی برای مدیریت اشرافی غربگرا، باید پاسخگوی عملکرد و نتایج خود باشند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264618/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹پهلوگیری اولین کشتی پهنپیکر با ظرفیت ۱۲۰هزار تنی در چابهار
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان از پهلوگیری اولین کشتی پهنپیکر حامل بیش از ۱۰۰ هزار تن کالای اساسی گندم برای اولینبار در سال جاری در بندر چابهار خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان، قاسم عسکری نسب از پهلوگیری اولین کشتی پهنپیکر حامل بیش از ۱۰۰ هزار تن کالای اساسی گندم برای اولین بار در سال جاری در بندر چابهار خبر داد و افزود: با مهیا شدن امکان پهلوگیری این نوع شناورها، ظرفیت استثنایی برای بندر چابهار ایجاد شده است که نوید رشد اقتصاد دریامحور را در سواحل مکران به همراه خواهد داشت.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: امکان پهلوگیری شناورهای بالای ۱۰۰ هزار تنی حامل کالای فله خشک قابلیت مهمی است که بنادر محدودی در منطقه از این ظرفیت برخوردار هستند. امکان ورود به بندر، پهلودهی و تخلیه این نوع شناورها مستلزم برخورداری از عمق مناسب آب کانال ورودی و پای اسکله و همچنین برخورداری از تجهیزات استراتژیک تخلیه و بارگیری است که زیرساختهای بندری و تجهیزات استراتژیک تخلیه و بارگیری موجود در بندر شهید بهشتی چابهار امکان ورود این نوع شناورهای پهنپیکر را فراهم و تخلیه آنها را تسهیل کرده است.
عسکری، ایمنی عملیات بندری و دریایی و تسریع در تخلیه شناورهای حامل کالاهای اساسی را از اولویتهای این اداره کل جهت رضایتمندی ذینفعان و افزایش رقابتپذیری بندر چابهار برشمرد.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹مقام صهیونیست: راه رفتن در کرانه باختری ناممکن شده فقط معجزه میتواند ما را از مرگ نجات دهد
طبق اظهارات مقامات رسمی صهیونیست، بزرگترین مشکل این رژیم در حال حاضر در کرانه باختری نهفته و با وجود همه سختگيريها، تلآویو نتوانسته كرانه باختري را براي صهيونيستها امن كند.
کرانه باختری فلسطين ماههاست در نقطه جوش به سر ميبرد. شاید ديگر عجيب نيست که از انتفاضه سوم صحبت کنیم. در طول چند سال گذشته هشدارهای زیادی درباره قیامهای فلسطينيها اعلام شده بود، اما در حال حاضر وضعیت حتي نسبت به پيشبينيها بهشدت بدتر شده است. دوره افزایش حملات آزاديخواهانه نيروهاي فلسطيني پس از ماه رمضان سال گذشته تا به امروز هيچگاه متوقف نشده و حداقل 16 صهيونيست طي سه ماه گذشته در مجموع عمليات نيروهاي فلسطيني كشته شدهاند. این تنشها در زمان ضعف تشكيلات خودگردان به رياست محمود عباس صورت ميگيرد و گويي دست برتر تحولات در كرانه باختري در اختيار گروههاي مقاومت مسلح قرار دارد. در واقع حاكم واقعي امروز در كرانه باختري، گروههاي مقاومت فلسطيني هستند كه امروز تقريبا همگي مسلح شدهاند.
از سوي ديگر بحران امنيتي در کرانه باختری با بحران سیاسی و قانون اساسی بیسابقه در تلآويو همزمان شده است. نتانیاهو که اواخر پایيز سال گذشته بهعنوان نخستوزیر به قدرت بازگشت، بهسرعت کنترل اوضاع را از دست داده است. نگرانی اصلی نتانیاهو رفتن به زندان است. زنداني كه نتیجه سه پرونده مختلف فساد او در دادگاه است. از همينرو نتانياهو برای اجتناب از زندان مایل است به هر كاري دست بزند، از جمله تلاش برای تغییر قوانين قضايي، تغييراتي كه بهشدت چالشبرانگيز شده و تلآويو و ديگر شهرهاي اشغالي را درگير چهار ماه اعتراض پياپي كرده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264577/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹یادم نمیاد!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹سیاست بانک مرکزی ایران قطع رابطه با دلار است
رئیس کل بانک مرکزی در دیدار هیئت تجاری و صنعتی عمان گفت: سیاست راهبردی بانک مرکزی ایران قطع رابطه با دلار در مبادلات ارزی و تجاری است.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، محمدرضا فرزین، در دیدار وزیر تجارت، صنعت و توسعه سرمایهگذاری عمان که ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی عمان و ایران را هم برعهده دارد با اشاره به آمادگی کامل بانک مرکزی ایران برای کاهش و حذف تبادلات دلاری از چرخه معاملات تجاری و اقتصادی بین ایران و عمان اظهار کرد: زمینههای انجام معاملات اقتصادی و تجاری براساس واحد پول ملی ایران و کشورها و شرکای تجاری از جمله عمان کاملاً فراهم است.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: ایران آمادگی دارد در تعاملات تجاری با عمان و شرکای اقتصادی کشورمان از روشهای بینالمللی اتاق پایاپای پولی، پیمان پولی چندجانبه و پیمان پولی دو جانبه استفاده کند.
فرزین به گسترش مناسبات تجاری ایران و عمان در سال گذشته اشاره کرد و افزود: با اراده سیاسی که میان ایران و عمان شکل گرفته است حجم مناسبات اقتصادی میان دو کشور در سال گذشته ۴۰ درصد رشده کرده و به یک میلیارد و 800 میلیون دلار رسیده است که این حجم از مبادلات حتماً میتواند با استفاده از پول ملی دو کشور در قالب پیمان پولی دو جانبه یا اتاق پایاپای پولی انجام گیرد.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین با تأکید بر ضرورت به کارگیری کارتهای مشترک بانکی میان شبکه پولی و بانکی ایران و عمان به منظور تسهیل مناسبات تجاری و فعالیتهای اقتصادی اتباع دو کشور تصریح کرد: مذاکرات این اقدام نیز با بانک مرکزی عمان انجام گرفته و در صورت تسریع از طرف بانک مرکزی عمان، ایران آمادگی دارد در کوتاهترین زمان استفاده از کارتهای مشترک بانکی را در دستور کار قرار دهد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264570
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹جنگ اوکراین و بحران تایوان چگونه به آقایی دلار پایان میدهد؟
روزنامه گاردین با ارائه تحلیلی، از راهبرد چین برای کاهش وابستگی به دلار و استفاده روز افزون دیگر کشورها از یوان برای تجارت خارجی خبر داده و واحد پولی پکن را «برنده ناخواسته تحریمهای غرب علیه مسکو» معرفی کرده است.
نبرد قدرتهای بزرگ برای حفظ یا تغییر نظم بینالملل کنونی طی سالهای اخیر تشدید شده است. در این جنگ سرنوشتساز آمریکا و اروپا و در یک محور و روسیه و چین در محور مقابل قرار دارند. تلاش برای همراه کردن سایر قدرتها و بازیگران بزرگ جهانی و منطقهای با یکی از دو محور نیز همچنان ادامه دارد. در این میان جنگ اوکراین و همچنین بحران تایوان روند تغییر در نظم کنونی و دلارزدایی از اقتصاد سیاسی بینالملل به عنوان یکی از پایههای نظم قبلی را تسریع کرده است. هفته گذشته اندیشکده آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی با اشاره به جنگ اوکراین نوشته بود از آنجا که پکن و روسیه برای ایجاد نظام چندقطبی تلاش میکنند، پیروز جنگ اوکراین سرنوشت جهان را رقم خواهد زد. در این یادداشت تحت عنوان «محور پکن- مسکو: چالشی جدید برای سیاست خارجی آمریکا» آمده بود: «جنگ جاری در اوکراین در کنار میانجیگری اخیر چین برای برقراری روابط عربستان و ایران و افزایش تنشها در اقیانوس آرام، همگی به این حقیقت انکارناپذیر اشاره میکنند که ما شاهد شکل گیری سیستمی از اتحادها هستیم که به دنبال تغییر توزیع قدرت از طریق به چالش کشیدن نظم جهانی فعلی است.» روزنامه انگلیسی گاردین نیز در گزارشی به نقش جنگ اوکراین و بحران تایوان در دلارزدایی از اقتصاد جهانی پرداخته است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264578/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹آزادی صادراتی
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹سهم دلار در تجارت کشور به زیر ۱۰ درصد رسید
🔸وزیر اقتصاد اعلام کرد: سهم دلار در تسویههای تجاری کشور به کمتر از 10 درصد کاهش پیدا کرده است؛ در حالی که دو سال قبل حدود 30 درصد بود.
موضوع کاهش وابستگی به دلار یکی از مهمترین ضرورتهای امروز اقتصاد ایران است که مورد تأکید بزرگان کشور و صاحبنظران اقتصادی قرار دارد.
در همین چارچوب، رئیسجمهور در جلسه روز یکشنبه هفته قبل هیئت دولت با اشاره به گسترش برنامهریزی کشورها برای کاهش و حذف تبادلات دلاری از چرخه معاملاتشان، به بانک مرکزی مأموریت داد با همکاری دستگاههای مرتبط، زمینههای انجام معاملات تجاری براساس واحد پولی ایران و کشورهای هدف را فراهم کند.
پس از تأکید رئیسجمهور، دو روز قبل یعنی دوشنبه 18 اردیبهشتماه محمدرضا فرزین در دیدار هیئت تجاری و صنعتی عمان که برای رایزنی به ساختمان شیشهای خیابان میرداماد رفته بودند، اعلام کرد: سیاست راهبردی بانک مرکزی ایران قطع رابطه با دلار در مبادلات ارزی و تجاری است و زمینههای انجام معاملات اقتصادی و تجاری براساس واحد پول ملی ایران و کشورها و شرکای تجاری از جمله عمان کاملاً فراهم است.
برگزاری اجلاس مهم تهران
برای عملیاتیشدن حذف دلار
رئیس کل بانک مرکزی که دیروز برای پاسخ به سؤالات نمایندگان به مجلس شورای اسلامی رفته بود، در صحن علنی هم با بیان اینکه دلارزدایی سیاست راهبردی ماست، از برگزاری اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا (ACU) در خردادماه خبر داد و گفت: این اجلاس از دوم تا چهارم خردادماه ۱۴۰۲ در ایران برگزار میشود که ۹ کشور عضو آن هستند و رؤسای بانک مرکزی چندین کشور دیگر را هم دعوت کردیم و یک اجلاس بینالمللی بزرگ با حضور رؤسای بانک مرکزی کشورهای منطقه و حوزه آسیا پاسیفیک خواهد بود.
او ادامه داد: موضوع اصلی در این اجلاس ۳ مورد اعم از معاملات پایاپای، پیمان پولی دوجانبه و پیمان پولی چندجانبه است. با چند کشور درباره پیمان پولی مذاکره کردهایم که در آستانه نهاییشدن است.
به گفته رئیسکل بانک مرکزی، اگر بخواهیم دلار را از اقتصاد و معاملات حذف کنیم باید از این سه ابزار استفاده کنیم و انشاءالله در اجلاسی که بهزودی برگزار میشود با توافقات و مذاکراتی که با رؤسای بانک مرکزی برخی کشورها داشتهایم؛ این کار را بهصورت عملیاتی در کشور آغاز خواهیم کرد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264659
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹روزهایی که فراموش نمیشود.
#سید_محمد_عماد_اعرابی
یکی از تلخترین لحظات در طی 8 سال دولت تدبیر و امید(!) وقتی بود که آقای روحانی پس از 12 روز ناآرامی و آشوب به دنبال سوءتدبیری دولت وقت و اجرای غافلگیرانه طرح اصلاح قیمت حاملهای انرژی در 24 آبان 1398؛ با لبخند خاص خود 6 آذر 1398 در مقابل دوربینها گفت: «من هم مثل همه مردم ایران مطلع شدم که صبح جمعه قیمت بنزین تغییر کرده است چرا که من هم این طرح را به شورای امنیت واگذار کرده بودم و به آنها گفته بودم که زمانش را به من نگویید.» آنقدر این اظهار نظر بد بود که حتی غلامحسین کرباسچی به عنوان یکی از حامیان دولت تدبیر(!) نیز به آن اعتراض کرد: «بهعنوان یکی از حامیان این دولت غرق در عرق شرم از مصاحبه جناب وزیر کشور بودم که سخنان همراه با قهقهه جناب رئیسجمهور پاک ناامیدمان کرد.» اما حقیقت این بود که آقای روحانی کاملا در جریان زمان انجام طرح قرار داشت. سه روز بعد از سخنان تأسفبار رئیس دولت دوازدهم، 9 آذر 1398 جمال عرف معاون سیاسی وزیر کشور گفت: «روز سه شنبه[21 آبان 1398] ساعت ۱۰ صبح شورای امنیت کشور برگزار شد و در همان جلسه زمان سهمیهبندی مطرح شد. بعد از جلسه صورتجلسه آن در اختیار رئیسجمهور قرار گرفت. روز چهارشنبه[22 آبان 1398] هم آقای وزیر [کشور] در دولت [درباره طرح آغاز سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین] گزارش میدهد.»
اگر آقای روحانی به بیماری فراموشی مبتلا نباشد دست کم
یک خلافگویی آشکار از ایشان سر زده بود که در شرایط ملتهب
آن روز مصداق نمک پاشیدن به زخم مردم بود.
خلافگوییهایی از این دست پیشتر نیز بارها سابقه داشت، یکی از معروفترین نمونههای آن وقتی بود که آقای روحانی 21 فروردین 1396 در پاسخ به خبرنگار همشهری که پرسید: «در [تبلیغات] انتخاباتی وعده حل مشكلات اقتصادی مردم را دادید و گفتید در برنامههای من برنامه مدون 100 روزهای برای حل مشكلات اقتصادی وجود دارد اما...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264703
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 پنج شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper