🔹امضای 4 سند همکاری میان ایران و عمان در حوزههای اقتصادی، سرمایهگذاری و انرژی
https://kayhan.ir/fa/news/265981
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹قهرمان محبوب مدعیان اصلاحات به دنبال تحریم 50 ساله ایران
https://kayhan.ir/fa/news/265998
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹لایحه عفاف و حجاب هنوز به مجلس ارائه نشده و دولت در حال اصلاح آن است
https://kayhan.ir/fa/news/265933/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹انگل داری!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹ذخایر میعانات گازی روی آب ایران به صفر رسید
طبق اعلام وزارت نفت، بیش از 87 میلیون بشکه میعانات گازی ایران که به دلیل عدم توانمندی دولت قبل در صادرات آن، روی آب سرگردان بود طی 20 ماه گذشته از دولت فعلی صادر شده است.
به گزارش خبرگزاریها، ایران بهعنوان یکی از چهار مصرفکننده بزرگ گاز دنیا، روزانه بیش از 800 هزار بشکه میعانات از میادین گازی خود تولید میکند که حدود 600 هزار بشکه آن در پالایشگاهها و پتروشیمیهای داخلی مصرف و 200 هزار بشکه مازاد صادر میشود.
با این حال ناتوانی دولت قبل در صادرات آن باعث شد بیش از 87 میلیون بشکه میعانات گازی ایران روی آب سرگردان باقی بماند موضوعی که بیژن زنگنه؛ وزیر سابق نفت نیز در دیدار با جواد اوجی؛ وزیر نفت هنگام تحویل وزارت نفت به تیم جدید به آن اذعان کرده و از آن بهعنوان یکی از جدیترین دغدغههای خود یاد کرد.
بالاخره این ناتوانیها به پایان رسید و جواد اوجی؛ وزیر نفت، بعد از گذشت 20 ماه از عمر دولت سیزدهم از به صفر رسیدن میعانات گازی سرگردان ایران روی آب خبر داد و افزود: متأسفانه در دولت گذشته در حوزه دیپلماسی انرژی دچار مشکل بودیم و صادرات نفت ما خوب نبود. 87 میلیون بشکه میعانات نیز روی دریا داشتیم و در زمستان سال 99 نیز بهدلیل ناترازی گاز با خاموشیهای پرشمار روبهرو بودیم.
او افزود: با تلاش همگانی و موفقیتهایی که در حوزه دیپلماسی انرژی به دست آوردیم، توانستیم رقم صادرات نفت خام و میعانات گازی را افزایش دهیم و رکوردهای مطلوبی در بخش صادرات ثبت کنیم. در شرایطی که در گذشته 87 میلیون بشکه میعانات روی دریا ذخیره شده بود امروز این رقم به صفر رسیده است و میعانات گازی روی آب نداریم.
طبق اعلام وزارت نفت، میزان صادرات میعانات گازی ایران در دولت قبلی روزانه بین 20 تا 60 هزار بشکه متغیر بود که این عدد در دولت سیزدهم به سه برابر افزایش یافته است و حتی به اعداد 200 تا 250 هزار بشکه در روز نیز رسیده است.
این موضوع در حالی رخ داده که همه انتظار داشتند وزارت نفت در دولت جدید با خرید 12 کشتی VLCC بر ذخایر روی آب میعانات گازی ایران اضافه کند ولی نهتنها از کشتیهای خریداریشده استفاده نشد بلکه کشتیهای روی آب نیز یکی پس از دیگری آزاد شدند. هزینه نگهداری میعانات روی آب سالانه 450 میلیون دلار بود.
اما یکی از اقدامات مهمی که منجر به افزایش صادرات میعانات گازی ایران در شرایط تحریم و به صفر رسیدن میعانات گازی ایران روی آب شد، قرارداد بزرگ صادرات میعانات گازی ایران به ونزوئلا در مهرماه سال 1400 بود.
طبق گزارش رویترز، ایران ماهانه دو میلیون بشکه میعانات گازی خود را به ونزوئلا صادر میکند که اگر این روند از مهرماه سال 1400 تاکنون تداوم داشته باشد بدین معناست که 40 میلیون بشکه از میعانات گازی سرگردان روی آب ایران (حدود 50 درصد از کل میعانات گازی سرگردان) به مقصد ونزوئلا صادر شده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265964
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹اردوغان رئیسجمهور ترکیه ماند
با توجه به نتایج اعلامشده «رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهور کنونی ترکیه با کسب حدود 53 درصد آراء، برای 5 سال دیگر قدرت را در دست خواهد داشت و «کمال قلیچدار اوغلو» با کسب حدود 47 درصد آراء، اگرچه توانست انتخابات را به دور دوم بکشاند اما در نهایت نتواست این مسند را از او بگیرد.
رأیگیری در مرحله دوم و نهایی انتخابات ریاستجمهوری ترکیه در روز یکشنبه، هفتم خرداد، از ساعت 8 صبح به وقت محلی شروع شد، و با اعلام نتایج این انتخابات مشخص شد که قدرت برای 5 سال دیگر همچنان در قبضه حزب حاکم، حزب عدالت و توسعه است و «رجب طیب اردوغان» همچنان رئیسجمهور خواهد بود. مشارکت در دور دوم هم قابلتوجه بود و حدود 85 درصد از واجدین شرایط به پای صندوقهای رأی رفتند تا رئیسجمهور خود را برای 5 سال دیگر انتخاب کنند. پیش از اعلام نتایج نیز اردوغان در اکثر نظرسنجیها با اختلافی تکرقمی، از قلیچدار اوغلو جلوتر بود. نظرسنجی توسط مؤسسه «کندا» پیشبینی کرده بود که ۵۳.۴ درصد از مردم ترکیه از اردوغان و ۴۶.۶ درصد از آنان از قلیچدار اوغلو حمایت خواهند کرد. رئیسجمهوری ترکیه در نظرسنجی مؤسسه «ساروس» هم چهار درصد از رقیبش جلوتر بود. پیش از شروع دور دوم بسیاری از رسانههای غربی خطر کردند و پیروزی اردوغان را پیشبینی کردند. دیشب به وقت تهران شبکه تلویزیونی الجزیره با اعلام این که 99 درصد آرای شمرده شده است نوشت، اردوغان با کسب حدود 53 درصد توانست بر قلیچدار اوغلو با 47 درصد آراء پیروز شود.
در این دور از انتخابات ریاستجمهوری ترکیه بیش از ۶۴ میلیون تن واجد شرایط رأیدهی در ۱۹۲ هزار مرکز رأیگیری بودند، از جمله شش میلیون تن که در دور اول انتخابات رأی اولی محسوب میشدند. همچنین ۳.۴ میلیون رأیدهنده واجد شرایط در خارج از ترکیه حضور داشتند که 2 میلیون تن از آنان از ۲۰ تا ۲۴ مه (۳۰ اردیبهشت تا ۳ خرداد) آرای خود را به صندوق انداختند. اردوغان دیروز گفت: «حضور تقریبا ۹۰ درصدی در دور اول عادی بود. ترکیه با این میزان مشارکت ثابت کرد که به دموکراسی پایبند است. امیدوارم که نتایج انتخابات برای ترکیه خوب باشد.»
اردوغان، ۶۹ ساله، در روزهای اخیر به مردم میگفت که سرنوشت کرسیهای پارلمانی تعیین شده و حزب عدالت و توسعه و همپیمانانش اکثریت کرسیها را در اختیار دارند، اگر رقیب او بر کرسی ریاستجمهوری تکیه بزند، اتخاذ تصمیمات مهم برای بهبود اوضاع اقتصادی بغرنج خواهد شد. قلیچدار اوغلو، ۷۴ ساله، نیز در تجمعهای متعدد هوادارانش، ابراز اطمینان میکرد که نام او بهعنوان برنده انتخابات اعلام خواهد شد. با این وجود، او به کسانی که حامیاش نیستند، گفت اگر برای رأی دادن به من از خانه خارج نمیشوید، در خانه بمانید بهتر است. حالا اما مشخص میشود که حرفهای اردوغان به نظر بیشتر خریدار داشته است.
رجب طیب اردوغان، قلب تپنده سیاست امروز ترکیه است. این مرد ۶۹ ساله از ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۸ شهردار اسلامبول بود و سپس به بالاترین مدارج اجرایی کشورش راه یافت. او حزب اسلامی در ابتدا میانهرو و سپس کمی تند و تیز «عدالت و توسعه» را در سال ۲۰۰۱ میلادی تأسیس کرد و یک سال بعد با این حزب به پیروزی رسید. اردوغان از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴ نخستوزیر ترکیه بود و سپس با تغییر قانون اساسی ترکیه و تبدیل ساختار پارلمانی به ریاست جمهوری از مقام خود کنارهگیری کرد و به ریاستجمهوری رسید. از آن زمان او کوشیده تا دایره اختیارات خود را افزایش دهد و در ۲۰۱۷ با برگزاری رفراندوم، مجموعهای از اصلاحات را در قانون اساسی ترکیه انجام داد که قدرت مقام ریاستجمهوری را بیش از پیش کرد. سلطه اردوغان بر سیاست، دولت و نظام قضایی ترکیه در تاریخ ۱۰۰ سال گذشته این کشور بیسابقه است. او در ۲۰۱۲ تا آنجا پیش رفت که تقسیم قدرت را یک «مانع» توصیف کرد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265987
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله محمدتقی مجلسی
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت عالم جلیلالقدر مرحوم آیتالله حاج شیخ محمدتقی مجلسی را تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
درگذشت عالم جلیلالقدر مرحوم آیتالله آقای حاج شیخ محمدتقی مجلسی رحمتالله علیه را به علمای اعلام و حوزه علمیه و عموم مردم عزیز اصفهان و بالخصوص به خاندان مکرّم و شاگردان و ارادتمندان آن مرحوم تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
1402/3/7
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹وحشت صهیونیستها از اتحاد ایران، روسیه و چین
🔸ژنرال بازنشسته رژیم صهیونیستی و بنیانگذار مجمع امنیت نظامی این رژیم با ابراز نگرانی درخصوص اتحاد چین، روسیه و ایران، از آمریکا خواست ائتلافی ضدایرانی برای توقف این اتحاد تشکیل دهد.
«امیر آویوی» ژنرال بازنشسته و بنیانگذار و رئیسمجمع امنیت نظامی رژیم صهیونیستی در گفتوگو با وبگاه «Just the News» درخصوص تشکیل ائتلاف چین-روسیه و جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا ابراز نگرانی کرد. وی در این خصوص گفت: «ما شاهد تغییر بزرگی در سال گذشته بودهایم. ما شاهد ظهور اتحاد روسیه-چین-ایران در خاورمیانه (غرب آسیا) هستیم و آنها حس میکنند که غرب تمایلی به مبارزه ندارد.»
این ژنرال بازنشسته سپس با ابراز نگرانی از اتحاد سه جانبه پکن، تهران و مسکو از ایالات متحده درخواست کرد که نقش رهبری را در ایجاد یک ائتلاف ضدایرانی برای جلوگیری از تحکیم اتحاد چین-روسیه با تهران که به اعتقاد وی منجر به ثباتزدایی در غرب آسیا میشود، ایفا کند. آویوی بار دیگر لفاظیهای ضدایرانی مقامهای صهیونیست را تکرار کرد و گفت: «اسرائیل، در پایان روز، در صورت نیاز، از خود دفاع خواهد کرد.» نگرانی درخصوص تقویت روابط میان رقبای ایالات متحده آمریکا در دوران ریاستجمهوری «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا افزایش یافته است.
در ماه مارس، دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا ارزیابی سالانه تهدید را منتشر کرد که در آن به «جو امنیتی بینالمللی پیچیده و محوری» که واشنگتن با آن مواجه است، اشاره شده بود. بر اساس این گزارش، روسیه روابط نظامی و زیرساختی خود را با جمهوری اسلامی ایران افزایش داده است و روسیه در بخش زیرساخت ایران برای ساخت یک شبکه تجاری برای متصل کردن خلیجفارس به دریای بالتیک سرمایهگذاری کرده است. بر اساس این گزارش، آویوی به چنین تحولاتی اشاره کرد و مدعی شد که این اتحاد به طور چشمگیری در نقاط حساس ژئوپلیتیکی فعال است و برای افزایش نفوذ رقابت میکند. وی در این خصوص گفت: «بنابراین همانطور که میدانید، آنها نه تنها سخت در اقیانوسیه و اروپا تلاش میکنند بلکه در خاورمیانه نیز تلاش میکند و این کل منطقه را بیثبات میکند.» این مقام صهیونیست در ادامه با اشاره به این موارد از ایالات متحده درخواست کرد تا اقدامی را علیه ائتلاف ایران، روسیه و چین انجام دهد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265996/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹نیروهای مسلح ایران از جمله قدرتهای برتر نظامی جهان است
🔸یک وبگاه تخصصی نظامی در تازهترین رتبهبندی خود نیروهای مسلح ایران را از جمله قدرتهای برتر جهان خواند.
وبگاه یاهو نیوز روز شنبه به نقل از وبگاه «گلوبال فایر پاور» نوشت که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از جمله قدرتهای نظامی جهان است.
این وبگاه ۱۴۴ کشور و رژیم صهیونیستی را ارزیابی کرد. این رتبهبندی عواملی از جمله میزان تجهیزات نظامی و نیروهای هر کشور و همچنین وضعیت مالی، جغرافیا و منابع موجود را در نظر گرفته است.
گلوبال فایر در ارزیابی خود ایران را در زمینههایی از جمله قدرت ناوگانتانک، پرتابکننده موشک و راکت و مجموع نیروی نظامی فعال در فهرست ۱۰ کشور برتر قرار داد. در این ارزیابی آمده است که تا ژانویه ۲۰۲۳، ایران بیش از ۴۰۰۰ تانک و بیش از ۱۰۰۰ پرتابگر راکت و موشک داشته است. پرسنل نظامی فعال این کشور با ۵۷۵۰۰۰ نفر، هفتمین نیروی نظامی بزرگ در جهان است.
به گزارش فارس، این وبگاه تخصصی امتیاز ۲۷۱۲ را به نیروهای مسلح ایران داده است. آمریکا، چین و روسیه بالاترین رتبه را در این ردهبندی دارند. ارتش هند نیز در جایگاه چهارم این ردهبندی قرار گرفته است. ارتش عربستان در این ردهبندی در جایگاه بیست و دوم و ارتش رژیم صهیونیستی در جایگاه هجدهم، یک پله پایینتر از ایران قرار دارد.
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265973
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹نیروهای مسلح ایران از جمله قدرتهای برتر نظامی جهان است
🔸یک وبگاه تخصصی نظامی در تازهترین رتبهبندی خود نیروهای مسلح ایران را از جمله قدرتهای برتر جهان خواند.
وبگاه یاهو نیوز روز شنبه به نقل از وبگاه «گلوبال فایر پاور» نوشت که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از جمله قدرتهای نظامی جهان است.
این وبگاه ۱۴۴ کشور و رژیم صهیونیستی را ارزیابی کرد. این رتبهبندی عواملی از جمله میزان تجهیزات نظامی و نیروهای هر کشور و همچنین وضعیت مالی، جغرافیا و منابع موجود را در نظر گرفته است.
گلوبال فایر در ارزیابی خود ایران را در زمینههایی از جمله قدرت ناوگانتانک، پرتابکننده موشک و راکت و مجموع نیروی نظامی فعال در فهرست ۱۰ کشور برتر قرار داد. در این ارزیابی آمده است که تا ژانویه ۲۰۲۳، ایران بیش از ۴۰۰۰ تانک و بیش از ۱۰۰۰ پرتابگر راکت و موشک داشته است. پرسنل نظامی فعال این کشور با ۵۷۵۰۰۰ نفر، هفتمین نیروی نظامی بزرگ در جهان است.
به گزارش فارس، این وبگاه تخصصی امتیاز ۲۷۱۲ را به نیروهای مسلح ایران داده است. آمریکا، چین و روسیه بالاترین رتبه را در این ردهبندی دارند. ارتش هند نیز در جایگاه چهارم این ردهبندی قرار گرفته است. ارتش عربستان در این ردهبندی در جایگاه بیست و دوم و ارتش رژیم صهیونیستی در جایگاه هجدهم، یک پله پایینتر از ایران قرار دارد.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹سال گذشته 1/2 میلیون بیمار خارجی در کشور درمان شدند
🔸وزیر بهداشت از حضور بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت در ایران طی سال گذشته برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی خبر داد.
به گزارش وبدا، بهرام عیناللهی، در «گردهمایی رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور» که به میزبانی امیر عبداللهیان در وزارت امور خارجه برگزار شد با بیان این که پیشرفتهای حوزه سلامت از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی مردم ایران است، افزود: جمهوری اسلامی ایران امروز در حوزه سلامت نه تنها در منطقه بلکه در جهان سرآمد و از کشورهای برتر است.
عیناللهی با اشاره به ضرورت دیپلماسی سلامت به عنوان محور اصلی این نشست تاکید کرد: امروزه جمهوری اسلامی ایران تنها دارای قدرت سخت نیست، بلکه قدرت نرم ما ظرفیت بزرگی است که باید مجدانه به آن توجه کرد و استفاده از این ظرفیت، در دیپلماسی سلامت ممکن و راهگشا خواهد بود. وی با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت خاطرنشان کرد: ما توانستیم ۶ نوع واکسن در حوزه کرونا در کشور تولید کنیم. در مورد واکسن کوواکس با اینکه جمهوری اسلامی ایران نزدیک به ۱۸۰ میلیون دلار برای واردات این واکسن هزینه کرده بود اما واکسن را به موقع به ایران تحویل ندادند و ما مجبور شدیم سینوفارم را از چین وارد کنیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: ما سال گذشته از گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل دعوت کردیم که به ایران بیاید تا آثار مخرب تحریمها در سلامت مردم و مشکلاتی را که در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی برای مردم به وجود آورده، از نزدیک ببینند.
عیناللهی با اشاره به آموزش ۷ هزار دانشجوی خارجی در حوزههای بهداشت و درمان در کشور گفت: سال گذشته بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بیمار خارجی را در مراکز بیمارستانی کشور درمان کردیم.
وی با اشاره به امضای ۱۰ تفاهم نامه در حوزههای مختلف سلامت با کشورهای مختلف تاکید کرد: فدراسیون جهانی آموزش پزشکی، ایران را به عنوان کشوری که میتواند اعتبار پزشکی منطقه را تایید کند قرار داد و این تاییدیه پس از بازدید از توانمندیهای ما در حوزه سلامت صادر شد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265925
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹آمریکا 12 روز دیگر فلج میشود
در امتداد هشدارهای مختلف از سوی مقامات رسمی و غیررسمی آمریکا درخصوص شکستهشدن سقف بدهیهای آمریکا، حالا یک موسسه مالی معتبر در این کشور پیشبینی کرده که تا چند روز دیگر آمریکا از لحاظ اداری برای گذراندن امورات خود ناتوان خواهد شد مگر اینکه سقف بدهیهایش را دوباره افزایش دهد!
آمریکا سال 2023 انگار که به چالشها و گرفتاریهای اقتصادی گره خورده است. البته که تحلیلگران اقتصادی در این کشور از همان سال قبل هم نسبت به بروز یک بحران اقتصادی تمامعیار در سال جاری هشدار دادند و تاکید کردند که رکود و تورم همزمان قرار است اتفاق بیفتد اما تصویر دقیق و شفاف آنچه در وادی اقتصاد آمریکا رخ میدهد برای کمتر کسی قابل پیشبینی بود و یا اقلاً گمانهزنیها در این خصوص هرگز به فضای افکار عمومی در آمریکا نرسید. سه بانک مهم آمریکا در حوزه رمزارز و یک شرکت بزرگ این کشور در رابطه با بیمه عملاً ورشکسته شدند. آمار فقر روزبهروز در سایه بزرگترین بحران اقتصادی ملی پس از سال 2008 تغییر پیدا میکند. جدا از اینها، وزیر خزانهداری آمریکا چند ماهی میشود که مستقیم و غیرمستقیم، هشدارآمیز و فنی و خلاصه به هر نحوی که میتواند از رشد تصاعدی و غیرقابل کنترل بدهیهای آمریکا میگوید و تاکید میکند که اگر سقف این بدهی از سوی کاخ سفید بهروزرسانی نشود و میزان بدهی بهزودی از سقف بالا برند آنگاه عملاً اداره کشور مختل میشود و بهعبارت دیگر سازمانها فلج میشوند.
«یمکروپا»و«آلکفیلیپس»دوکارشناسبانک آمریکایی گلدمن ساکس، میگویند: «در صورتی که سقف بدهی عمومی این کشور از سوی کنگره افزایش پیدا نکند، آمریکا از ۹ ژوئن برابر با ۱۹ خرداد دیگر پولی برای تأمین هزینههایش نخواهد داشت». این کارشناسان تاکید میکنند: «تمام شدن پول آمریکا در روز ۹ ژوئن به شکلی بسیار دقیق محاسبه شده و در روز ۲ ژوئن خزانهداری آمریکا فقط حدود ۳۰ میلیارد دلار تا رسیدن به سقف بدهی فاصله دارد و تا روز ۹ ژوئن پول آمریکا بهطور کامل تمام خواهد شد». این کارشناسان البته این را هم گفتهاند که توافق بین دولت و کنگره برای بالا بردن سقف بدهی بحران فوری را حل میکند و اینکه حدود ۲۰ درصد احتمال دارد که این مسئله بدون توافق بلندمدت و یا کلاً بدون توافق وارد مرحله بحران شود. براساس اعلام وزارت خزانهداری آمریکا، بدهیهای آمریکا بهزودی به سقف ۳۱.۴ تریلیون میرسد و از آن زمان به بعد، این کشور دیگر امکان تأمین هزینههایش را نخواهد داشت....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265988/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper