📌 #خبر_ویژه
🔹گزارش دویچه وله از رشد چشمگیر تولید و صادرات نفت ایران
آمارهای بینالمللی از اوجگیری صادرات نفت و میعانات گازی ایران به بالای ۱.۵ میلیون بشکه در روز خبر میدهد.
دویچه وله (آلمان) ضمن انتشار این خبر نوشت: شرکت مشاوره انرژی بینالمللی «وورتکسا» میگوید، صادرات روزانه نفت ایران در ماه مه نسبت بهآوریل ۲۰۰ هزار بشکه و نسبت به متوسط صادرات ایران در ۱۲ ماه گذشته ۴۰۰هزار بشکه رشد داشته است. صادرات روزانه نفت ایران در ماه گذشته، بالاترین رقم از نوامبر سال ۲۰۱۸ است. در یک دید کلی، متوسط صادرات نفت ایران از ۲.۵ میلیون بشکه در دوران قبل از تحریمها به ۳۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۲۰ رسید.
افزایش صادرات نفت ایران برای دیگر رقبا مشکل بزرگی نیست، اما افزایش تولید نفت ایران چرا؛ چون اوپک و کشورهای همپیمان در تلاش هستند تا تولید جهانی نفت را کنترل کنند.
بر اساس گزارش بلومبرگ و رویترز، تولید نفت ایران در ماه گذشته با جهشی چشمگیر به ۳ میلیون بشکه در روز رسیده است. پیشتر ایران در تلاش بود تا ذخایر نفت بیمشتری انبارشده درتانکرهای نفتی لنگرانداخته در خلیجفارس یا آبهای آسیای شرقی را به فروش برساند و عملا رشد صادراتش از همین منبع بود.
بر اساس آمارهای شرکت اطلاعات کالا، کپلر، ذخایر نفت و میعانات گازی ایران از ۸۰ میلیون بشکه در ابتدای سال گذشته به زیر ۵۰ میلیون بشکه در ماه مه رسیده که ۳۰ میلیون بشکه آن نفت خام و ۱۹ میلیون بشکه آن میعانات گازی (نوعی نفت خام فوق سبک که از میادین گازی تولید میشود) بوده است. وورتکسا میگوید، هفته گذشته این رقم به زیر ۳۸ میلیون بشکه کاهش یافت؛ موضوعی که شتاب رشد چشمگیر صادرات نفت ایران را تایید میکند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267915
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹وقوع طوفان و ریزگردها در سیستان ۷۶۴ نفر را راهی بیمارستان کرد
https://kayhan.ir/fa/news/267900/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹قلقلک!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹آبرسانی به 3000 روستا در دولت سیزدهم
🔸وزیر نیرو با اشاره به آبرسانی به سه هزار روستا گفت: طرح جهاد آبرسانی، وسیعترین طرح عمرانی سراسر کشور است و مجموع پیشرفت ما در 10 هزار روستا، 40 درصد برآورد میشود.
به گزارش وزارت نیرو، علیاکبر محرابیان در برنامه ثریا با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی سرعت توسعه خدمات بسیار مطلوب بوده است اظهار داشت: مجموع پیشرفت طرح جهاد آبرسانی در 10 هزار روستا نزدیک به 40 درصد است و هماکنون سه هزار روستا در قالب طرح جهاد آبرسانی به شبکه متصل شدهاند. او با بیان اینکه در خوزستان طرح غدیر که 60 درصد آب خوزستان را تامین میکند، 10ماهه به سرانجام رسید، افزود: طرحهای دیگری نیز در شمال و شرق خوزستان در دستور کار قرار گرفته و تلاش میکنیم مسئله آب را در خوزستان یک بار برای همیشه حل کنیم. ضمن اینکه در طرح فاضلاب اهواز پنج تا شش کارگاه فعال داشتیم اما با سفر اخیر رئیسجمهور به این شهر، به 150 کارگاه رسید. وزیر نیرو درباره آب سیستان گفت: طرف افغانستانی متعهد به تامین ۸۲۰ میلیون متر مکعب در سال است. جمهوری اسلامی ایران در مسئله آب هیرمند به هیچوجه کوتاه نخواهد آمد اما معطل این مسئله نیستیم. در موضوع جهاد آبرسانی، بیشتر از ۲۰ درصد طرح در سیستان و بلوچستان تعریف شده است. بیش از ۱۰۰ حلقه چاه در منطقه پیشبینی شده و تاکنون ۸۰ حلقه آن تکمیل شده است. محرابیان با اشاره به گوشهای از خدمات انقلاب اسلامی، اعلام کرد: 99 و هفت دهم درصد جمعیت کشور از برق برخوردار هستند در حالیکه در کشورهای پیشرفته برقرسانی روستایی کمتر از 75 درصد است. البته ما وظیفه خود میدانیم تا تمام روستاهایی که تامین آب و برق آن ممکن است را برقرسانی و آبرسانی کنیم....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267860
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹آبرسانی به 3000 روستا در دولت سیزدهم
🔸وزیر نیرو با اشاره به آبرسانی به سه هزار روستا گفت: طرح جهاد آبرسانی، وسیعترین طرح عمرانی سراسر کشور است و مجموع پیشرفت ما در 10 هزار روستا، 40 درصد برآورد میشود.
به گزارش وزارت نیرو، علیاکبر محرابیان در برنامه ثریا با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی سرعت توسعه خدمات بسیار مطلوب بوده است اظهار داشت: مجموع پیشرفت طرح جهاد آبرسانی در 10 هزار روستا نزدیک به 40 درصد است و هماکنون سه هزار روستا در قالب طرح جهاد آبرسانی به شبکه متصل شدهاند. او با بیان اینکه در خوزستان طرح غدیر که 60 درصد آب خوزستان را تامین میکند، 10ماهه به سرانجام رسید، افزود: طرحهای دیگری نیز در شمال و شرق خوزستان در دستور کار قرار گرفته و تلاش میکنیم مسئله آب را در خوزستان یک بار برای همیشه حل کنیم. ضمن اینکه در طرح فاضلاب اهواز پنج تا شش کارگاه فعال داشتیم اما با سفر اخیر رئیسجمهور به این شهر، به 150 کارگاه رسید. وزیر نیرو درباره آب سیستان گفت: طرف افغانستانی متعهد به تامین ۸۲۰ میلیون متر مکعب در سال است. جمهوری اسلامی ایران در مسئله آب هیرمند به هیچوجه کوتاه نخواهد آمد اما معطل این مسئله نیستیم. در موضوع جهاد آبرسانی، بیشتر از ۲۰ درصد طرح در سیستان و بلوچستان تعریف شده است. بیش از ۱۰۰ حلقه چاه در منطقه پیشبینی شده و تاکنون ۸۰ حلقه آن تکمیل شده است. محرابیان با اشاره به گوشهای از خدمات انقلاب اسلامی، اعلام کرد: 99 و هفت دهم درصد جمعیت کشور از برق برخوردار هستند در حالیکه در کشورهای پیشرفته برقرسانی روستایی کمتر از 75 درصد است. البته ما وظیفه خود میدانیم تا تمام روستاهایی که تامین آب و برق آن ممکن است را برقرسانی و آبرسانی کنیم.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹تأکید ایران و روسیه بر تعمیم مدل موفق همکاری در کریدور جنوب-شمال به سایر حوزهها
🔸رؤسای جمهور ایران و روسیه با تاکید بر لزوم همکاری و هماهنگی بین کشورهای منطقه برای حل مشکلات فیمابین، حضور نیروهای فرامنطقهای در قفقاز را تهدیدی برای همه کشورهای این منطقه عنوان کردند.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور اسلامی ایران در گفتوگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از حاکمیت ملی روسیه حمایت میکند.
رئیسی با بیان اینکه حضور نیروهای فرامنطقهای را تهدیدی برای همه کشورهای منطقه میدانیم، افزود: با حساسیت و جدیت تحولات در منطقه قفقاز را دنبال میکنیم و معتقدیم مناقشات در قفقاز باید با نقشآفرینی کشورهای منطقه حل و فصل شود.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه نیز ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید قربان، با ارائه گزارشی از شورش مسلحانه اخیر در این کشور، اظهار داشت: روسیه در مقابل این شورش با قدرت عمل کرد.
پوتین همچنین با اشاره به شرایط در قفقاز، بر تبعات منفی اقدامات نیروهای فرامنطقهای در این تحولات و لزوم حل و فصل مشکلات فیمابین از طریق همکاری و هماهنگی کشورهای همسایه تاکید کرد.
رؤسای جمهور ایران و روسیه همچنین با مرور روابط دوجانبه اقتصادی و تجاری بر اجرای سریع توافقات تاکید کرده و مدل همکاری تهران- مسکو در حوزه کریدور شمال- جنوب را نمونهای موفق برای تعامل دو کشور عنوان کردند که قابل تعمیم به سایر حوزهها است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267872
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹اسرائیل در بدترین شرایط از زمان جنگ استقلال است / آمادگی مقابله با جنگ داخلی را نداریم
🔸همزمان با تشدید بحران سیاسی و تداوم رکود اقتصادی در رژیم صهیونیستی یکی از فرماندهان ارشد ارتش این رژیم هشدار داده است که تلآویو با نوعی فروپاشیدگی داخلی مواجه است و آمادگی مقابله با جنگ داخلی در برابر هزاران موشک را ندارد.
در ماههای اخیر، رژیم صهیونیستی با یک طوفان سیاسی مواجه بوده که این طوفان تأثیری عمیق بر موجودیت تلآویو داشته است. طرح بحثبرانگیر تغییر قوانین قضایی به رهبری بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و کابینه افراطی او اعتراضات گستردهای را برانگیخته است. این اعتراضات در همه شش ماه گذشته ادامه داشته و به تردیدها در مورد آینده سیاسی و اقتصادی تلآویو دامن زده است. در نتیجه این آشفتگی داخلی، بسیاری از صاحبان شرکتها و استارتآپها کسبوکارهای خود را تعطیل کرده و یا پول خود را از بانکهای رژیم صهیونیستی خارج کردهاند یا سرمایه خود را بهصورت ارز خارجی نگه میدارند. در واقع این روزها اعتماد به آینده اقتصادی رژیم صهیونیستی در پایینترین سطح است و سرمایهداران چشمانداز مثبتی از آینده تحولات در مناطق اشغالی فلسطین ندارند.
از سوی دیگر عدم اطمینان سیاسی تأثیر عمیقی بر شیکل، واحد پول رژیم صهیونیستی داشته است. ارزش این ارز در ماه گذشته میلادی تا 2.6 درصد در برابر دلار آمریکا کاهش یافت. شیکل همچنین از ابتدای سال تاکنون یعنی طی شش ماه گذشته، بیش از 6 درصد از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است. به گفته «امیر یارون»، رئیس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی، این کاهش ارزش پول ملی، تورم را در اسرائیل بیشتر میکند و میتواند منجر به افزایش بیشتر نرخ بهره شود. بیثباتی سیاسی و اقتصادی در رژیم اسرائیل همچنین نگرانیها را در مورد آینده آن افزایش داده است. درواقع خروج روزانه ثروت و تضعیف شیکل نشاندهنده تأثیر عمیق عدم اطمینان سیاسی بر اقتصاد رژیم صهیونیستی است. در همین ارتباط نیز، «ژنرال اسحاق بریک» در حساب توئیتری خود به این موضوع اشاره کرده است که ما در بدترین موقعیت از زمان جنگ استقلال هستیم. اسحاق بریک که یکی از معروفترین ژنرالهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی بهشمار میرود، همچنین افزوده است: «ما شاهد روندی هستیم که نوعی فروپاشیدگی داخلی است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267874
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹من خود را برای مرگ آماده کردهام و از آن نمیترسم
دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان
«... در زمان امیرالمومنین، زن در همه جوامع بشری (نه فقط در میان عربها) مظلوم بود، نه میگذاشتند درس بخواند، نه میگذاشتند در اجتماع وارد شود و در مسائل سیاسی تبحّر پیدا کند، نه ممکن بود در میدانهای...»
این جملات، آخرین کلمات سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی خامنهای، امام جمعه تهران در مسجد ابوذر تهران بعد از نماز جماعت ظهر ششم تیرماه 1360 بود که با انفجاری شدید، قطع شد. حضرت آیتالله خامنهای خودشان آن لحظات را چنین شرح دادهاند:
«... آن وقتی که بمب منفجر شد... از وقتی که بار اول افتادم زمین... سه بار لحظاتی به هوش آمدم و هر دفعه یک احساسی داشتم... در یکی از این حالات احساس کردم که من دارم میروم، یعنی دارم میمیرم. احساس کردم که مرگ در مقابل من است...»
آیتالله خامنهای پیش از آن نیز بارها و بارها برخورد با مرگ و شهادت را تجربه کرده بودند و در طول سالهای مبارزه و جهاد و مسئولیت، با همه وجود آن را انتظار میکشیدند.
نخستین مواجهه در بیرجند
از همان محرم سال 1342 که به امر حضرت امام به بیرجند رفته و مجالس عزای سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین(علیهالسلام) را به عرصه افشای جنایات رژیم شاه و انتشار آرمانهای امام بدل ساختند. همه روزهای دهه محرم 1342 در بیرجند در مسجد مصلای شهر به سخنرانی پرداخته تا روز تاسوعا که بالاخره دستگیر شدند. خود ایشان در خاطراتشان به اولین دستگیری چنین اشاره دارند:
«... مرا به پاسگاه پلیس... نزد افسر جوانی بردند. او با لحنی تند و با رگهای گردن برآمده به سرزنش و توبیخ من پرداخت. با آرامش به او پاسخ دادم: تو کاری بیش از اعدام من نمیتوانی انجام دهی... هر کاری میخواهی بکن، من آمادهام، زیرا وقتی از خانه بیرون آمدم، خود را برای مرگ آماده کردم...»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267870/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹سربازی فداکار و معلمی آموزنده
https://kayhan.ir/fa/news/267891
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 چهارشنبه ۷ تیر ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹حفاظت از امنیت روانی جامعه مطالبه رهبر انقلاب از دستگاه قضا
🔸حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار رئیس، مسئولان و جمعی از کارکنان قوه قضائیه، با تاکید بر اهمیت کمنظیر این قوه، اجرای کامل سند تحول دستگاه قضا، مبارزه با فساد در درون و بیرون این دستگاه، احیای حقوق عامه، تامین آزادیهای مشروع، و پیشگیری از وقوع جرم را از جمله وظایف مهم قوه قضائیه خواندند و افزودند: ملاک اصلی داوری درباره فعالیت همه دستگاهها، نتیجه و محصول نهایی است که به دست مردم میرسد.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در این دیدار که در آستانه سالگرد حادثه هفتم تیر ۱۳۶۰ و شهادت آیتالله بهشتی و ۷۲ نفر از اصحاب امام در بمبگذاری منافقین صورت گرفت، دکتر بهشتی را دارای رتبه عالی علمی حوزوی، بسیار پرکار، مصداق بارز نظم، مبتکر، پر حوصله برای شنیدن حرفها حتی حرفهای مخالفان و به دور از ریا و تظاهر برشمردند و گفتند: خصوصیات اخلاقی و کاری بهشتی امروز هم، برای همه درسآموز است.
قوه قضائیه
از مهمترین ارکان و ستونهای اصلی نظام
ایشان آشنایی دقیق با زوایای قوه قضائیه را از محسَّنات آقای محسنی اژهای دانستند و این قوه را از مهمترین ارکان و ستونهای اصلی نظام خواندند که اقدامات مثبت آن تاثیرات شگرفی بر زندگی مردم و پیشبرد اهداف نظام دارد و اقدامات احتمالی منفیاش، اختلال و ضربات مهم به همراه میآورد.
رهبر انقلاب پیشرفت دستگاه قضا در عمل به بخشی از مسائل مطرح شده در دیدار سال گذشته با قوه قضائیه را خوب ارزیابی کردند و در عین حال گفتند: در برخی بخشها هم پیشرفتی نبوده است و به هر حال مهم این است که قضاوت درباره فعالیتهای قوه قضائیه و هر دستگاه دیگر، بر آمارها و کمیتها متمرکز نباشد بلکه خروجی و نتیجه نهایی کار که به دست مردم میرسد باید معیار و منشأ داوری باشد.
ضرورت تقویت نقاط مثبت
و به صفر رساندن نقاط منفی
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای بار دیگر با استناد به دیدگاه متخصصان و کارشناسان، سند تحول در قوه قضائیه را سندی مهم و متقن برشمردند و با اشاره به تجربیات متراکم دستگاه قضا در بعد از انقلاب افزودند: از این تجربیات ارزشمند باید برای ایجاد تحول یعنی تقویت نقاط مثبت و به صفر رساندن نقاط منفی استفاده...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267970
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹حج میتواند برنامه استکبار برای نابودی وحدت و معنویت را خنثی کند
🔸حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت کنگره عظیم حج، آئین حج را یک فراخوان جهانی برای تعالی انسانها و زمینهساز اعتلاء معنوی و اخلاقی بشریت خواندند و تاکید کردند: شرط لازم اثرگذاری جهانی حج، درک و شناخت صحیح امت اسلامی از خطاب زندگیبخش این فریضه پررمز و راز برمبنای دو رکن «وحدت» و «معنویت» است.
رهبر انقلاب اسلامی وحدت امت اسلامی را به معنای گفتوگو، ارتباط فکری و عملی، همافزایی و نزدیک شدن جهتگیریها، و همکاری و پیوند اقتصادی کشورهای اسلامی خواندند و افزودند: بُعد دیگر این وحدت، گفتوگوی علمای مذاهب اسلامی بر مبنای حسن ظن و مدارا و انصاف و ارتباط تنگاتنگ نخبگان کشورهای مسلمان است.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای درخصوص وحدت این نکته را هم متذکر شدند که پیشروان سیاسی و فرهنگی کشورهای اسلامی باید هماهنگ با یکدیگر خود را آماده شرایط نظم جهانی پیش رو کنند تا امت اسلامی جایگاه شایسته خود را بازیابد و تجربه تلخ مهندسی سیاسی و سرزمینی پس از جنگ جهانی اول تکرار نشود.
ایشان «معنویت» را که یکی دیگر از دو رکن اثرگذاری ندای جهانی حج است، به معنی ارتقاء اخلاق دینی و مقابله با افسونِ اخلاق منهای دین غربیها دانستند و خاطرنشان کردند: امروز که «وحدت» و «معنویتِ» امت اسلامی به دلیل مخالفت آمریکا و دیگر قطبهای سلطه استکبار با تفاهم کشورهای مسلمان و تدین و تشرع نسل جوان این کشورها، بیش از گذشته در معرض دشمنی است، وظیفه همه ملتها و دولتهای مسلمان مقابله با این نقشه خباثتآلود است.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان پیام خود به مناسبت کنگره عظیم حج امت اسلامی را به تقویت روحیه برائت از مشرکین و نشر و عمق بخشی آن در محیط زندگی توصیه کردند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267966
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper