💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹باید با فساد و مفسد در هر مقام و جایگاهی که هست مقابله کنیم
🔸رئیسقوه قضائیه گفت: باید در راستای حمایت از مظلومین و محرومین از جایگاه و اختیارات قانونی خود بهره بگیریم و با فساد و مفسد در هر مقام و جایگاهی که هست مقابله و مبارزه کنیم.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای، در نشست دیروز شورای عالی قوه قضائیه، گفت: ما امروز به معنای واقعی کلمه باید دادسِتان مردم، بخصوص مظلومین و محرومین باشیم؛ باید در راستای حمایت از مظلومین و محرومین از جایگاه و اختیارات قانونی خود بهره بگیریم؛ باید برای صیانت و دفاع از حقوق عامه مخصوصاً حقوق محرومین نهایت تلاش را مصروف کنیم؛ باید بدون تبعیض و ملاحظه با فساد و مفسد در هر مقام و جایگاهی که هست مقابله و مبارزه کنیم؛ البته ضروری است توجه داشت که باید با مفسد مقابله کنیم نه اینکه فردِ مفسد را اشتباه تشخیص دهیم.
محسنی اژهای افزود: مردم از ما توقعات بحقی دارند؛ ممکن است نتوانیم در همه ابعاد و به صورت جامع و کامل و آنطور که شایسته مردم است چه بصورت ایجابی و چه به صورت سلبی، توقعات مردم را برآورده کنیم، اما باید در این مسیر نهایت تلاش و کوشش خود را به کار ببندیم و به سایر قوا نیز یاری رسانیم؛ مردم از ما بحق توقع دارند که با فساد و مفسد و مظاهر مختلف ناهنجاریها مبارزه کنیم و عدالت اجتماعی را تحقق ببخشیم؛ مشاهده برخی مفاسد و ناهنجاریهای اجتماعی موجب ناراحتی و تکدر خاطر مردم میشود و ما در راستای مقابله با این مفاسد و ناهنجاریها وظیفه و مسئولیت داریم.
وی ادامه داد: همانطور که قبلا هم بارها تاکید کردهام مسئولان قضایی ذیربط و دادستانهای ما باید از ظرفیت قوانین موجود در راستای مقابله با ناهنجاریها نهایت استفاده را ببرند و در این راستا از ضابطین مطالبه داشته باشند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272904/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹بیانیه پایانی گروه 20 سیلی به صورت زلنسکی بود
🔸«مایکل مککال» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به بیانیه پایانی نشست گروه ۲۰ گفت که این بیانیه به مثابه سیلی به صورت ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین بود چرا که حاضر به محکومیت روسیه نشده است.
اجلاس ۲ روزه کشورهای گروه ۲۰ در دهلینو پایتخت هند روز یکشنبه در حالی به کار خود پایان داد که خیلی از کارشناسان آن را شکست کامل برای اجماعسازی علیه روسیه عنوان کردند. شکست در اجماعسازی علیه روسیه در بیانیه پایانی نیز کاملاً مشهود بود. در این نشست علاوهبر بر رهبران همه کشورهای گروه ۲۰، رهبران ۹ کشور دیگر (بنگلادش، مصر، موریس، نیجریه، هلند، اسپانیا، امارات متحده عربی، عمان و سنگاپور) هم دعوت شده بودند، با این وجود سران روسیه و چین در این نشست حاضر نشدند. به گفته کارشناسان وجود اینکه سران گروه ۲۰ در نشست دهلینو در هند بیانیه مشترکی را اعلام کردند، اما این بیانیه بهدلیل تداوم اختلافات در موضوعات مختلف بهخصوص در مسئله جنگ اوکراین موفقیت چندانی محسوب نمیشود.
«اسآراِف» سوئیس در مطلبی در این زمینه نوشته است: «پس از یک مبارزه سخت، کشورهای گروه 20 سرانجام موفق شدند به بیانیه نهایی مشترک در اولین روز اجلاس دو روزه برسند. اما ارزش این بیانیه چقدر است؟ سران این اجلاس در مورد بحثبرانگیزترین موضوع یعنی جنگ در اوکراین، تنها به کمترین وجه مشترک دست یافت. در بیانیه نهایی، اکثر اعضا دیگر روسیه را مسئول جنگ در اوکراین نمیدانند و این یک گام آشکار رو به عقب در مقایسه با نشست سران گروه 20 در بالی یک سال پیش است.» به نوشته خبرگزاری آناتولی، بیانیه امسال گروه ۲۰ نسبت به بیانیه سال گذشته این گروه بسیار محافظهکارانهتر و نرمتر صادر شد. بیانیه سال گذشته گروه ۲۰ به روشنی از روسیه بهخاطر تجاوز به اوکراین انتقاد کرده و خواستار خروج فوری نیروهای روسیه از مناطق اشغالی شده بود. در بیانیه امسال گروه ۲۰، نامی از روسیه ذکر نشده و صرفاً گفته شده است که همه کشورها باید از تهدید یا استفاده از زور برای تصرف خاک کشورهای دیگر خودداری کنند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272899
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹یک عمر مبارزه علیه ظلم از نجف تا تبریز
دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان
«... شیخ اسدالله مدنی، فعلاً کلیه امور شهر زیر نظر وی انجام میشود و شهربانی تحت نظر ایشان است... فرمانده پادگان هم تلفناً همبستگی خود را اعلام و اظهار بندگی نموده که مراتب قبلاً به عرض رسیده است. فرماندار و تمام مدیران کل ادارات به منزل مدنی رفته ضمن اعلام همبستگی روش کار خود را از وی سؤال نمودهاند. بازاریان و سایر طبقات مختلف مردم هم به همین منوال...» 1
این جملات بخشی از گزارش ساواک به تاریخ 22 دیماه 1357 یعنی دقیقا یک ماه قبل از پیروزی انقلاب است، همان روزی که تیتر اول روزنامههای صبح و عصر تهران، حکایت از تشکیل شورای انقلاب اسلامی متشکل از یاران مورد اعتماد حضرت امام خمینی (رحمهًْالله علیه) داشت، اما گزارشی از ساواک، برپایی یک حکومت اسلامی در همدان را توسط یکی دیگر از یاران و مریدان حضرت امام، مورد تایید قرار داده بود.
آنچه از گزارش فوق برمیآید، ایجاد حکومتی جدای از رژیم شاه در همدان و توابع آن، به مدیریت شهید آیتالله مدنی به عنوان یکی از مریدان امام خمینی بود. با توجه به گزارش مذکور مشخص میشود که آیتالله مدنی بر تمام ادارهها و سازمانها و حتی شهربانی کنترل کامل داشت و در واقع پیش از پیروزی انقلاب و بازگشت رهبر انقلاب به کشور، شهر همدان را برای نظام مورد نظر ایشان آماده ساخته بود.حتی در یکی از گزارشهای ساواک سخن از ایجاد پلیس اسلامی است.2
از طرف دیگر شهید مدنی علاوه بر کنترل و تسلط بر ادارهها و شهربانی، مسائل مادی و رفاهی مردم شهر همدان را نیز به گونهای نظم داده و مانع از هر گونه اجحاف و فشار بر مردم میشد. از جمله در مورد مواد سوختی که به دلیل اعتصاب کارگران شرکت نفت و سرمای شدید همدان، کمبود جدی وجود داشت.
همین اقدام و متشکل نمودن مردم تحت حکومت و رهبری امام خمینی(ره) در همدان باعث شد تا در یکی از مهمترین بزنگاههای تاریخی نهضت امام که لشکر 81 زرهی کرمانشاه برای سرکوب قیام مردم تهران در 21 بهمن 1357، عازم پایتخت بود، براساس فرمان صریح امام، با اقدام آیتالله مدنی مردم در مسیر کرمانشاه به همدان، راه عبور تانکهای لشکر کرمانشاه را بسته و مانع از ادامه حرکت آنها به سوی تهران شدند که همین موضوع کمک فراوانی به پیروزی انقلاب در روزهای 21 و 22 بهمن نمود.
انقلابی آرام و بدون خشونت
در انتهای همان سند ساواک به تاریخ 22 دیماه، در عین حال به روش و شیوه آرام و بدون خشونت آیتالله مدنی در اداره شهر اذعان شده بود:
«... ضمناً شیخ مدنی در مدت کوتاهی که به همدان وارد شده در تمام سخنرانیهای خود مردم را به آرامش دعوت و از تهمت زدن و کشتن و آتش زدن منع نموده است...»
در سند دیگری از ساواک به تاریخ 17 دیماه 1357، نیز اگرچه با شک و تردید و نگاهی توطئهآمیز اما بازهم به شیوه آرامشطلبانه شهید مدنی در برپایی حکومت اسلامی اعتراف شده بود، همان روش آگاهیبخشی که حضرت امام از همان آغاز نهضت مورد تاکید قرار دادند. در آن سند آمده بود:
«.... با توجه به اینکه یاد شده (سید اسدالله مدنی) از بدو ورود ظاهراً اهالی را دعوت به آرامش نموده و حتی از ایذاء و آزار مأمورین انتظامی توسط اهالی جلوگیری به عمل آورده است و از این رو وجههای بین رؤسای ادارات و فرماندهان و مأمورین کسب نموده که امکان دارد این عمل به منظور گمراه کردن نیروهای انتظامی منطقه باشد تا در فرصت مناسب ضربه غیر قابل جبرانی به مأمورین وارد آورند. مراتب جهت آگاهی و هرگونه اقدام مقتضی اعلام میگردد...»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272855/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹کیومرث هاشمی برای وزارت ورزش به مجلس معرفی شد
🔸سرپرست وزارت ورزش از سوی رئیسجمهور به عنوان وزیر پیشنهادی برای تصدی این وزارتخانه به مجلس معرفی شد.
سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور در اجرای اصل ۱۳۳ قانون اساسی، در نامهای به محمدباقر قالیباف رئیسمجلس شورای اسلامی، کیومرث هاشمی را به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان معرفی کرد.
کیومرث هاشمی که پیش از این و طی سالهای ۱۳۹۲ تا ۹۶ ریاست کمیته ملی المپیک را برعهده داشت، ۱۰ مرداد به دنبال استعفای حمید سجادی از وزارت ورزش به عنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب شد.
حمید سجادی اسفند سال گذشته طی سفر به استان کرمان، در حادثه سقوط بالگرد دچار آسیب دیدگی شد. وی ۵ ماه بعد از آن حادثه به دلیل رسیدگی به درمان و وضعیت سلامتش اعلام استعفا کرد.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹کاهش فاصله طبقاتی در دولت سیزدهم
گزارش جدید مرکز آمار نشان میدهد نسبت هزینه ۱۰ درصد ثروتمندترین بخش جامعه به ۱۰ درصد فقیرترین بخش جامعه، از حدود 14 برابر در سال پایانی دولت روحانی به ۱۲ برابر در دولت سیزدهم کاهش یافته است.
به گزارش ایرنا، مرکز آمار اعلام کرد که در سال ١٤٠١ ضریب جینی خانوارهای کل کشور سه دهم است که در مقایسه با سال قبلتر اندکی کاهش نشان میدهد. همچنین ضریب جینی خانوارهای شهری و روستایی هم سه دهم است که باز هم نسبت به سال قبل کاهش اندکی یافته است.
سهم 20 درصد کم هزینهترین و پرهزینهترین جمعیت هم به ترتیب شش و ٤٦ و دو دهم درصد است.
نسبت ده، بیست و چهل درصد پرهزینهترین به ده، بیست و چهل درصد کم هزینهترین هم به ترتیب ١٢ و هشت دهم، هفت و شش دهم و چهار و یک دهم است. شاخص پالما هم به یک و هشت دهم و شاخص تیل نیز به دو دهم رسیده است.
شاخص تیل را هم فارغ از تعاریف پیچیده آماری، میتوان تعدیلی از ضریب جینی دانست. یعنی همانند ضریب جینی عددی بین صفر و یک است که بالاتر بودن آن حاکی از تشدید نابرابری است.
یکی دیگری از معیارهای نابرابری هم شاخص پالما است. این شاخص در حقیقت بیانگر نسبت میزان هزینه بالاترین دهک درآمدی به میزان هزینه چهار دهک پایین درآمدی است. یعنی نشان میدهد ۱۰ درصد پردرآمدترین خانوارهای کشور، چند برابر ۴۰ درصد کم درآمدترین خانوارهای کشور هزینه کردهاند.
گزارش جدید مرکز آمار نشان میدهد نسبت هزینه ۱۰ درصد ثروتمندترین بخش جامعه به ۱۰ درصد فقیرترین بخش جامعه، از ۱۳ و 9 دهم برابر در سال پایانی دولت روحانی به ۱۲ و هشت دهم برابر کاهش یافته که نشانگر کاهش شکاف طبقاتی در دولت سیزدهم است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272865
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹دیلیتلگراف: غرب آماده تحقیر باشد
روزنامه انگلیسی «دیلیتلگراف» ضمن اعلام اینکه «شکست اوکراین در جنگ با روسیه قطعی و قریبالوقوع است»، به غرب توصیه کرده تا فکر چارهای برای فردای پس از جنگ باشد.
در این گزارش میخوانیم: «زمان برای اوکراین رو به اتمام است و پس از ۱۸ ماه جنگ، حالا دیگر بحث نه بر سر امکان شکست غرب، بلکه زمان این شکست است. از آغاز جنگ اوکراین، فرانسه و آلمان گرچه سروصدای زیادی به پا کرده و تسلیحاتی هم به کییف فرستادند، اما بهطور کلی حامیان خوبی برای اوکراین نبودند. آمریکا بهعنوان حامی اصلی نظامی و مالی اوکراین، تصمیمگیری در این جنگ را برعهده دارد. با این وجود، از اوایل جنگ، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا هم چندان دستودلباز نبوده و تنها به اندازهای سلاح به اوکراین فرستاده که جنگ ادامه یابد؛ نه در حدی که کییف فرصت پیروزی داشته باشد.»
در بخش دیگری از این گزارش میخوانیم: «بدون افزایش چشمگیر حمایت نظامی از اوکراین، هیچ تغییر استراتژیکی نمیتواند جریان این جنگ را تغییر دهد. علاوهبر این، فارغ از حلشدن یا پابرجا بودن مسئله فساد در اوکراین، حامیانش در برلین، فرانسه و آمریکا بالاخره کییف را وادار به پذیرش توافق صلح خواهند کرد. احتمالاً پوتین هم به مذاکره راضی باشد؛ البته به شرطی که حاکمیت روسیه بر مناطقی که در شرق و جنوب اوکراین تصرف کرده حفظ شده و عضویت اوکراین در ناتو برای همیشه منتفی شود. این برای اوکراین یک فاجعه و برای ناتو یک شکست خواهد بود؛ اما برای پوتین، این یک پیروزی است که او را به ادامه اعمال فشار بر اوکراین و غرب در سالهای آتی تشویق میکند. اگر چنین احتمالی به وقوع بپیوندد، غرب تحقیر شده و به یک استراتژی مدیریت خسارت نیاز خواهد داشت... اگر غرب عزم کافی برای کمک به اوکراین در شکست دادن روسیه را ندارد، باید به فکر چارهای برای فردای جنگ باشد و از تکرار سیاستهایی که پس از الحاق کریمه در ۲۰۱۴ به خاک روسیه اتخاذ کرد، خودداری کند.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272898
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹ما با مظاهر انحرافات مخالفیم
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹بدهی 550 هزار میلیارد تومانی روحانی ساخت، رئیسی پرداخت
🔸سخنگوی اقتصادی دولت درباره بازپرداخت بدهیهای دولت سابق گفت: با تلاش دولت سیزدهم در مجموع بیش از ۵۵۰ هزار میلیارد تومان بدهیهای دولت قبل تسویه شد.
دولت روحانی به علت ناتوانی در فروش نفت و کاهش شدید درآمدهای نفتی، به استقراضهای گسترده روی آورد تا کسری بودجه خود را رفع کند. به همین دلیل شاهد بودیم که دولت گذشته بیش از حد مجاز اقدام به انتشار اوراق بدهی کرد، ارقام سنگینی از بانک مرکزی استقراض و تعهداتش به پیمانکاران، شرکتها و تامین اجتماعی را پرداخت نکرد. به گزارش ایرنا، دولت رئیسی از زمان شروع به کار خود مجبور بوده که اقدام به تسویه این حجم عظیم بدهیها کند به طوری که تاکنون ۵۵۰ هزار میلیارد تومان از این بدهیها را تسویه کرده است و البته این پایان کار نیست.
فهرست بلندبالای بدهیها
اگر فهرست عظیم بدهیهای دولت روحانی نبود، دولت رئیسی میتوانست درآمد حاصل از افزایش دو برابری صادرات نفت را صرف بهبود معیشت مردم کند. بدهیهای دولت روحانی که تاکنون توسط دولت سیزدهم تسویه شده، فهرستی بلندبالا دارد. اسناد تسویه خزانه سال 1400(مصرف شده توسط دولت دوازدهم) به میزان 23 هزار و 800 میلیارد تومان، تعهدات اوراق بدهی منتشر شده با تضمین دولت روحانی به میزان 278 هزار و 700 میلیارد تومان، بدهی دو دولت روحانی به تامین اجتماعی به میزان 162 هزار و 400 میلیارد تومان، بدهی دولت گذشته به بانک کشاورزی به میزان هفت هزار و 500 میلیارد تومان، بدهی 10 هزار میلیارد تومانی دولت قبل به پیمانکاران و استقراض دولت دوازدهم از بانک مرکزی در چهار ماه پایانی عمر دولت به میزان 53 هزار میلیارد تومان از مهمترین موارد تسویه شده از سوی دولت سیزدهم است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272958
\
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹پیشبینی ۱۰ هزار کشته و ۱۰۰ هزار مفقودی در طوفان و سیل لیبی
بارش باران و جاری شدن سیل بر اثر طوفان «دانیال» در شهر «درنه» لیبی منجر به شکسته شدن دو سد و جاری شدن سیل در مرکز شهر شد که هزاران کشته و مفقودی داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بارش بیش از حد باران در حومه شهر «درنه»، شهری ساحلی در شمال کشور لیبی بر اثر طوفان «دانیال» منجر به بالا آمدن سطح آب رودخانهها شد و در نتیجه آن دو سد در بالادست این شهر شکسته شد.
بنا به گفته مقامات و رسانههای لیبی، در نتیجه بارشهای سیلآسای روز دوشنبه در بالادست دره درنه سیل بزرگی بهراه افتاد و این سیل بهسمت شمال یعنی جایی که شهر درنه در ساحل مدیترانه قرار داشته، حرکت کرده که هزاران کشته و مفقودی بهجای گذاشته است.
سخنگوی وزارت کشور لیبی تاکید کرد که آمار جان باختگان سیل در شهر درنه از پنج هزار و 200 نفر هم فراتر رفته است.
پیش از این نخستوزیر در دولت نجات ملی لیبی گفته بود: بیش از 6 هزار نفر مفقود شدهاند.
اسامه حماد همچنین گفت که شهر البیضا در نزدیکی درنه نیز دچار خسارت شده است و این شهر بیشتر خسارت را بر اثر بارشهای اخیر دیدهاند.
وزیر بهداشت دولت لیبی به الجزیره گفت: به تیمهای تخصصی نجات بهسبب حجم فاجعه در شرق لیبی نیاز مبرم داریم.
وی پیشبینی کرد که شمار کشتهها در اثر سیل ویرانگر درنه، به 10 هزار نفر و تعداد مفقودیها به 100 هزار برسد.
شبکه راشای تودی روسیه گزارش داد که چهار هزار نفر تاکنون دفن شدهاند و آمار هر لحظه بیشتر میشود.
خبرگزاری رویترز به نقل «هشام شکیوات»، وزیر حملونقل و هوانوردی دولت لیبی گزارش داد که در اثر سیل ویرانگر در شمال این کشور، 25 درصد از شهر درنه در کرانه جنوبی دریای مدیترانه ناپدید شده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272932
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹رسول خدا(ص) از این روزها خبر داده بود
#حسین_شریعتمداری
۱- چند سال پیش در مقدمه یکی از یادداشتهای کیهان به خاطرهای از دوران دفاع مقدس و روزهایی که تهران و برخی دیگر از مناطق مسکونی ایران آماج موشکباران دشمنان بود، اشاره کرده و آورده بودیم؛
« در نوجوانی از استاد شهید مرتضی مطهری سؤالی پرسیده بودم و از مرحوم علامه جعفری نیز، پاسخها دقیق بود و قانعکننده. اما، آن شب پاسخی از نوع دیگر یافتم که دلنشین بود و مصداق عینی آنچه بزرگان یادشده با دلایل نظری گفته بودند.
آن شب اولین شب موشکباران تهران بود. اولین موشک ساعتی به غروب مانده در خیابان شیخ هادی فرود آمده و بیمارستانی را ویران کرده بود. مردم هنوز نمیدانستند که آن غرشها و انفجارهای مهیب و پیدرپی ناشی از موشکپرانی عراق است.
تصور میکردند بمباران هوایی است، مثل دفعات قبل و در تعجب که چرا مثل همیشه قبل از بمباران آژیر قرمز کشیده نمیشود. ما در سپاه میدانستیم که موشکهای عراقی -بخوانید تولید مشترک شوروی سابق، آمریکا و انگلیس- است که با افزایش برد به تهران رسیده است. خیابانهای تهران خلوت بود و موشکها هرازچندگاه با غرشی بلند به آسمان تهران میرسید و چند ثانیه بعد، صدای انفجاری مهیب در فضا میپیچید... اوایل شب بود که موشک دیگری از راه رسید، خط آتش آن نشان میداد که به سمت کوههای شمال تهران میرود و بعد... انفجاری مهیب در همان حوالی...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272993
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper