📌 #خبر_ویژه
🔹 ایندیپندنت: وضع بودجه عمومی انگلیس وخیمتر از اوگانداست
🔸 وضع بودجه بخش عمومی انگلیس در میان وخیمترین شرایط بودجهای کشورها و حتی بدتر از اوگانداست.
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، بررسیهای جدید حاکی است وضع بودجه بخش عمومی انگلیس در میان وخیمترین شرایط موجود در میان کشورهای جهان است به گونهای که این کشور حتی از کشورهایی نظیر گامبیا، اوگاندا و کنیا نیز عقبتر است.
اقتصاددانان صندوق بینالمللی پول دریافتند که از زمان بحران مالی سال 2008 بیش از یک هزار میلیارد پوند از ثروت خالص بخش عمومی انگلیس کاسته شده است که ارائه کمک مالی به بانکهای ورشکسته و نیز افزایش بدهیهای صندوقهای بازنشستگی دلیل اصلی آن به شمار میرود.
صندوق بینالمللی پول با مطالعه داراییها و بدهیهای 31 کشور به این نتیجه رسید که وضعیت همه کشورها به جز پرتغال در این میان از انگلیس بهتر است. این نتیجهگیری تعجبآور حاصل استفاده از رویکردی متفاوت نسبت به بخش مالی دولتی است که با رویکرد مورد نظر دولت انگلیس تفاوت دارد.
در رویکرد صندوق بینالمللی پول به جای بررسی بدهیها و کسری هر کشور- یعنی درآمدهای دولت منهای هزینهکردها- به سود داراییهایی از قبیل شرکتهای تحت مالکیت دولتی و نیز منابع طبیعی آن کشور نگاه میشود. این آمار شباهت بیشتری به ترازنامه شرکتها دارد.
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد طرح نجات مالی بانکها یک فاکتور مهم در پایین آمدن رتبه انگلیس بوده است. این مطالعه نشان میدهد انگلیس همچنین یکی از بزرگترین بدهکاریهای صندوقهای مستمریبگیری را دارد.
با استفاده ازشیوه ترازنامه برای سنجش منابع مالی بخش عمومی، کشورهایی نظیر گامبیا، اوگاندا و کنیا نیز بالاتر از انگلیس قرار میگیرند زیرا با اینکه داراییها و بدهیهای این کشورها کمتر از انگلیس است ولی ثروت خالص آنها نسبت به تولید ناخالص داخلیشان، بالاتر از انگلیس است.
http://kayhan.ir/fa/news/144421
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 علیرغم تاکید نوبخت بر بهبود درآمدهای دولت
کسری بودجه در پنج ماه نخست امسال 170 درصد بیشتر شد!
🔸 علیرغم تاکید محمد باقر نوبخت، رئیسسازمان برنامه و بودجه بر بهبود شرایط مالی دولت نسبت به سال قبل، آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد کسری بودجه پنج ماهه نخست امسال، 170 درصد بیشتر از میزان مصوب بوده است.
آمارهای جدید بانک مرکزی درخصوص کسری بودجه از ابتدای سال تا پایان مرداد ماه، نشان میدهد با وجود اینکه در قانون بودجه به دولت اجازه داده شده بود تا 13 هزار و 700 میلیارد تومان کسری داشته باشد، اما در این پنج ماه، کسری بودجه به آستانه 37 هزار میلیارد تومان رسیده است!
به عبارت دیگر، علیرغم اینکه دولت در این پنج ماه اجازه داشت 13 هزار میلیارد تومان کسری داشته باشد، اما به دلیل ناتوانی در تحقق بودجه امسال، نزدیک به 170 درصد بیشتر از میزان مصوب کسری داشته است.
لازم به ذکر است، کسری بودجه به معنای تراز عملیاتی و سرمایهای کشور است که آمار آن هر ماه به طور مجزا توسط بانک مرکزی منتشر میشود. یکی دیگر از نکات موجود در آمارهای اخیر بانک مرکزی این است که کل کسری بودجه مجاز در بودجه 97 به اندازه 32 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده اما تا همین پنج ماه، بیش از میزانی که برای کل سال مدنظر بود کسری بودجه داشتیم!
البته یک نکته جالبی که در این میان وجود دارد، تاکید نوبخت، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور بر بهبود شرایط مالی دولت نسبت به سال گذشته است…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/144364
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 مردم فریبی اصلاحطلبانه!
🔸 روزنامه اعتماد در شماره دیروز تیتر یک خود را به شهردار تهران اختصاص داد. تاسف انگیز آن است که در این شماره بار دیگر از شعار شفافیت استفاده ابزاری شده است.
«محمدعلی افشانی» شهردار فعلی تهران و عضو حزب اعتماد ملی است. مدیرمسئول روزنامه اعتماد، «الیاس حضرتی» نیز از حزب اعتمادملی و نماینده تهران در مجلس دهم نیز هست.
در گزارش اعتماد آمده است: «قراراست قراردادهاي بالاي ۲۵۰ميليون تومان شهرداري تهران در راستاي شفافسازي منتشر شود. اين اقدام درپي دستور شهردار تهران در دستور كار قرار گرفته است و اين در حالي است كه پيش از اين قراردادهاي بالاي یکميلياردتومان منتشر ميشد. تاريخچه شفافسازي در بدنه شهرداري تهران به سالها قبل برميگردد...»
روزنامه اصلاحطلب بهار چندی پیش نوشته بود که اصلاحطلبان استاد «مردم سواری» هستند به جای «مردم سالاری»! حال مصداق این سخن را در این یادآوری ببینید: طرح شفافیت آرای نمایندگان در حالی به صحن علنی مجلس آمد و رایگیری برای آن صورت گرفت که به گفته «حسینعلی حاجی دلیگانی» حتی از تعداد نفراتی که این طرح را امضا کرده بودند نیز کمتر رای آورد.
طیف اصلی مخالف با طرح شفافیت طیف موسوم به اصلاحطلب است. این طیف در مجلس که با نام لیست امید شناخته میشوند بهانههای خندهداری را برای توجیه مخالفت خود ذکر کردند. یکی از آن توجیهات که توسط اصلاحطلبان گفته شد این بود که از علنی شدن رای خود و اینکه شورای نگهبان رای آنها را بداند واهمه دارند!
این سخن به قدری خندهدار بود که در فضای مجازی دستمایه طنز قرار گرفت. کاربران مینوشتند که مگر لایحه یا طرحی که صحن علنی مجلس میآید از جای خارج از نظام آمده؟ یا اینکه طیف موسوم به اصلاحطلب به صورت علنی هر حرف و سخن ساختارشکنانهای را حتی از تریبون مجلس میگویند آنگاه از علنی شدن رای خود و اصلاح شورای نگهبان میترسند؟! نمونه آشکار این محمود صادقی نماینده لیست امید است که به واسطه زیست دائمیاش در حاشیه سازی شهره است. او که هر سخن راست و دروغی را به هم بافته و بدون در نظر گرفتن ابتداییات اخلاق به لجن پراکنی علیه افراد میپردازد هم رئیسفراکسیون شفافیت در مجلس است و هم مخالف شفافسازی آرای نمایندگان!! تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل...
http://kayhan.ir/fa/news/144397
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 جشنواره هنرهای تجسمی فجر به نفع شبه روشنفکران مصادره شد!
🔸 تمامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر، از یک طیف خاص انتخاب شدند!
به گزارش خبرنگار کیهان، درحالی که جشنواره هنرهای تجسمی فجر به عنوان یکی از برنامههای بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار میشود اما در شورای سیاستگذاری این جشنواره، حتی نام یک هنرمند از طیف انقلاب نیز دیده نمیشود!
معاون هنری وزیر ارشاد، در حکمی،اعضای شورای سیاستگذاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر را انتخاب کرد. اتفاق قابل تأمل این است که همه اعضای منصوب شده در این شورا، از یک طیف خاص هستند. ابراهیم حقیقی، لیلی گلستان، فرزاد ادیبی، امیر راد، امیراحمد فلسفی، احمد عربانی، مهران هوشیار، کیانوش غریبپور، محسن سلیمانی، اردشیر مجردتاکستانی، حمید شانس و سیفالله صمدیان، طیفی از هنرمندان عرصه تجسمی هستند که غالبا موضوعات مرتبط با انقلاب اسلامی را در آثارشان بایکوت کردهاند. البته، حضور چنین چهرههایی در جشنوارههای فجر به امری عادی و معمول تبدیل شده است، اما آنچه شگفت انگیز به نظر میرسد این است که با وجود ظهور نسل جدیدی از هنرمندان متعهد در عرصه هنرهای تجسمی، معاون هنری وزیر ارشاد حتی یکی از این هنرمندان را هم شایسته حضور در شورای سیاستگذاری جشنواره تجسمی فجر ندانسته است!
گفتنی است، دورههای قبلی جشنواره تجسمی فجر نیز با رویکردی خنثی و نمایش آثاری غالبا بدون محتوای انقلابی برگزار شده بود.
http://kayhan.ir/fa/news/144407
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🏆 #ورزشی
🔹 AFC استفاده از تعویض چهارم در جام ملتها را تأیید کرد
🔸 کنفدراسیون فوتبال آسیا به طور رسمی اعلام کرد قانون تعویض چهارم در مسابقات جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ اجرا خواهد شد.
کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) در تازهترین نشست اعضای خود، پیشنهاد اصلاح قانون در بازیهای رده ملی که زیرنظر AFC برگزار میشود و توسط هیئت بینالمللی فوتبال (IFAB) اعلام شده بود را پذیرفت. به این ترتیب طبق اعلام AFC، تیمهای حاضر در مسابقات جام ملتهای آسیا 2019 میتوانند از تعویض چهارم در زمانی که بازی به وقتهای اضافه کشیده میشود، استفاده کنند.
شیخ سلمان بنابراهیم آلخلیفه، رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا در این خصوص گفت: کل قاره آسیا بیصبرانه منتظر شروع معتبرترین تورنمنت آسیا است، بنابراین ضروری است که جام ملتهای آسیا خود را با جدیدترین قوانین وفق دهد، مسابقاتی که سعی میکنیم چهرهای فراموشنشدنی در آن به نمایش بگذاریم.
وی تصریح کرد: اطمینان دارم که قوانین جدید هیجان را به این رقابت ملی آسیایی اضافه خواهد کرد و همچنین باعث تقویت جاهطلبیهای AFC به عنوان یک کنفدراسیون پیشرو در جهان میشود.
قانون تعویض چهارم همچنین در مسابقات فوتبال قهرمانی زیر 19 سال آسیا هم مورد استفاده قرار خواهد گرفت که قرار است از تاریخ 18 اکتبر (26 مهر) به میزبانی اندونزی آغاز شود.
این قانون همچنین در مسابقات فوتبال قهرمانی بانوان زیر 19 سال آسیا 2019 و مسابقات قهرمانی زیر 23 سال آسیا 2020 نیز اجرایی خواهد شد.
http://kayhan.ir/fa/news/144402
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📡 #دور_دنیا
🔹 رانش زمین در اوگاندا قربانی گرفت
🔸 در پی رانش زمین در دامنههای کوه «الگان» در شرق اوگاندا دست کم ۳۱ نفر جان باختند.
کمیساریای آمادگی و مدیریت بحران اوگاندا با بیان اینکه این رانش بعد ازظهر پنجشنبه بعدازظهر رخ داده است، اعلام کرد: در پی این حادثه خانههای بسیاری ویران و حیوانات زیادی دفن و همچنین ۳۱ نفر کشته شدهاند.
این منطقه که حدود ۲۵۰ کیلومتری پایتخت اوگاندا، «کامپالا» و در نزدیکی مرز کنیا قرار دارد، به طور طبیعی مستعد رانشهای زمین است و در سال ۲۰۱۰ میلادی شاهد رانش عظیمی در زمین بود که منجر به جان باختن دستکم ۸۰ نفر شد.به گزارش رویترز، تیمهای امداد و نجات هم اکنون در حال جستوجو در پی بازماندگان احتمالی این حادثه
هستند.
همچنین افراد زیادی در این منطقه آواره شدهاند که نیاز به سرپناه، غذا و سایر موارد حمایتی دارند.
http://kayhan.ir/fa/news/144376
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
👁🗨 #نگاه
🔹 یک اربعین عاشقی ـ قسمت اول
ابوعلی در پوست خود نمیگنجید
#محمد_خامه_یار
🔸 ازدحام جمعیت در پایانه مرزی بیش از حد تصور است. یکی، دو سال پیش که به سفر زیارت اربعین مشرف شده بودم، از شلوغی این جمعیت خبری نبود. هیچ وقت فکر نمیکردم به این حد معطل شویم و با گرسنگی و تشنگی و در ازدحام نفسگیر جمعیت مواجه شویم. بدون اغراق، دوازده ساعتی، پشت گیتها جا خوش میکنیم. نیروهای مرزبانی کار کنترل روادید و تشریفات ورود به کشورشان را به کندی انجام میدهند. گاهی سیستمها به هم میریزد و هنگ میکند و طرف عراقی زود دست از کار میکشد و نخ سیگارش را آماده میکند و چوب کبریتی به آن میزند. اعتراض هم معنی ندارد. سیگار کشیدن، امری عادی است و سرباز و درجهدار نمیشناسد. سن و سال، حد و حدودی هم ندارد. دود، اتاقها را فرا میگیرد...
گاهی وقتها هم به خاطر شلوغکاری و بینظمی برخی زائرین، عراقیها لج میکنند و برای آرام کردن مردم، دست از کار میکشند.
عبور از مرز و انجام تشریفات قانونی طول میکشد و کار به شب میرسد. هوای سرد، استخوانها را قلقلک میدهد و تحمل آن برای برخی همراهان سخت میشود. بالاخره با سلام و صلوات نوبت به ما میرسد و روی یک یک گذرنامهها مهر خروجی نقش میبندد و از پنجره خارج و به دست بچهها سپرده میشود. آخرین نفر کاروان که گذرنامهاش را میگیرد نفس عمیقی میکشم و از پرچمدار کاروان میخواهم جلوی کاروان حرکت کند. کاروان حدود چهل زائر دارد که اکثر آنان، بچههای محل و از رفقا هستند.
با عبور از مرز به طرف پایانه مسافربری راه میافتیم. از همان ابتدای کار چند جوان عراقی پا به پای ما میآیند و دائم میپرسند: انت معلم... مدیر کاروان تویی؟
آنان دوست دارند شب در شهر بدره مهمانشان باشیم و ما اصرار داریم شب به طرف نجف حرکت کنیم. جوانان عراقی قسم میخوردند که ماشینی وجود ندارد تا به جایی برویم!
وقتی به پایانه میرسیم با انبوه تریلیها و کامیونها مواجه میشویم که زائرین را با خواهش و تمنا به بدره میبرند. از وجود این همه کامیون و تریلی که تعدادشان قابل شمارش نیست، برای نقل و انتقال زائرین شگفتزده میشوم. جالب اینکه هیچ یک از ماشینها دولتی نیست...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/144416
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 عطریانفر: روحانی نگذاشته است دولت برنامه اقتصادی مدون داشته باشد
🔸 عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران میگوید: دولت در حوزه اقتصادی، برنامه مدونی ندارد و سازمان برنامه و بودجه نیز به مسئولیت خود عمل نمیکند.
محمد عطریانفر در سرمقاله روزنامه سازندگی نوشت: در بحث اصلاح کلان مشکلات اقتصادی باید بپذیریم با تغییر چند مدیر امیدی نیست که اتفاق مهمی بیافتد.
به نظر من در شرایط فعلی حوزه اقتصادی دولت برنامه مدونی ندارد، دولت در شرایط تحریمی، باید با دقت و بدون خطا برنامهای برای مواجهه استراتژیک در برابر کاهش فروش نفت و افزایش سرسامآور نقدینگی تنظیم کند.
آقای رئیسجمهور مدعی است مسئولیتهای سازمان برنامه و بودجه برعهده او است، پس هر کسی وارد این ارگان شود باید به منویات رئیسجمهور عمل کند، اما اقتصاددانان میگویند ضمن احترامی که برای مسئولیت مستقیم رئیسجمهور در سازمان برنامه قائلیم، باید اجازه دهیم برنامهها، تعیین کننده امور باشند و روال به گونهای پیش نرود که شخص رئیسجمهور به هر دلیلی دخالتهای غیر برنامهای انجام دهد.
بیانیه کارگزاران طی 15 بند راهکارها، ایرادات و ضرورت اصلاحات را به آقای روحانی اعلام کرده و گفته که تیم اقتصادی باید یکپارچگی خود را به دست آورده تا امید به مردم بازگردد، رئیسجمهور باید از تجربه گذشتگان خوب استفاده کند.
مسئولان ارشد باید بپذیرند بحران اقتصادی و معیشتی به طور جد وجود دارد.
عطریانفر مدعی شده اگر شورای نگهبان دست افراد را باز میگذاشت، اصلاحطلبان از شخص دیگری غیر از روحانی حمایت میکردند.
http://kayhan.ir/fa/news/144420
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 ایسنا:
مردم را با تبلیغات ناصحیح به بورس نکشانیم
🔸 طی هفتهها و ماههای گذشته دیده شده تبلیغات ناصحیحی برای جذب نقدینگی به بازار سرمایه صورت میپذیرد و عدهای ناآشنا با ضررهای شدیدی مواجه میشوند.
به گزارش ایسنا در شش ماه ابتدایی سال ۱۳۹۷ قیمت سهمها در بورس اوراق بهادار و فرابورس ایران با روندی صعودی مواجه شد و این افزایش، یک علت ریشهای داشت و آن رشد نرخ ارزهای خارجی از جمله دلار و یورو در بازار بود. چرا که بسیاری از شرکتها در بورس اوراق بهادار محصولاتی صادرات محور دارند و با افزایش قیمت دلار درآمدشان «به تومان» افزایش مییابد.
علاوه بر این در این مدت قیمت محصولات اولیه، زمین و ساختمان و در کل «داراییها» در ایران با افزایش قیمت دلار، رشد کرد و شرکتهای بورسی چه آنهایی که صادرات محور بودند چه آنهایی که صادرات محور نبودند با توجه به افزایش قیمت داراییها، سرمایه بیشتر و سود زیادتر (به تومان) را در صورتهای مالی شناسایی کردند.
تبلیغات ناصحیحی که آگاهانه یا ناآگاهانه برای بازار سهام انجام پذیرفته بود، سبب شد بسیاری از مردم ناآشنا با بورس نیز تصمیم بگیرند در بورس به طور مستقیم سرمایهگذاری کنند. غافل از اینکه سرمایهگذاری در این بازار نیاز به مدتها مطالعه و بررسی دقیق صورتهای مالی شرکتهای بورسی دارد و علاوه بر این داشتن تجربه معاملاتی موضوعی است که یک شبه به دست نمیآید.
اما در هر حال تعدادی از مردم عادی که تا به حال در بازار سهام، داد و ستدی نکرده بودند، تحت اخبار مثبتی که از آن یاد شد به سمت این بازار آمدند و در نتیجه تعداد سرمایهگذارانی که به دلیل عدم آگاهی و کم تجربه بودن زیان دیدند بسیار افزایش یافت. طبق آمارهایی که شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه (سمات) اعلام کرده، در نیمه اول سال ۱۳۹۶، تعداد ۲۱۸ هزار کد بورسی صادر شده بود اما در مدت مشابه سال جاری این آمار به ۵۳۴ هزار کد سهامداری رسیده است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/144366
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
⚽️ #ورزشی
🔹 برنامه دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
http://kayhan.ir/fa/news/144403
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper