🔰 مرشایمر: اسرائیل و آمریکا بازنده و ایران برنده جنگ خاورمیانه است
🔸پروفسور «جان جوزف مرشایمر» نظریهپرداز بزرگ آمریکایی میگوید در درگیری بزرگ منطقه خاورمیانه، ایران پیروز شده و آمریکا و اسرائیل بازنده بودهاند.
🔸به گزارش روزنامه وطن امروز، او تحلیلی از آنچه در فلسطین اشغالی در شرف وقوع است، ارائه کرد و گفت: «اسرائیل بازنده بزرگ درگیریهای جاری است، بلکه این رژیم منحرف ناخواسته ایالات متحده را هم به ورطه شکست کشانده، در حالی که همزمان خشم اعراب از آمریکا را هم برانگیخته و حتی صدای متحدان واشنگتن در مصر، اردن و ۶ پادشاهی نفتی خلیج فارس درآمده است.»
🔸مرشایمر در یک گفتوگوی آنلاین با قاضی «اندرو ناپولیتانو» فعال مجازی به تشریح دکترینی پرداخت که در مرکز مطالعات بینالمللی CIS ارائه داده است. در مصاحبه او با گرداننده ایتالیایی کانال یوتیوبی «قضاوت آزادی» که با عنوان «کلاس اهدا کننده در مقابل اصلاحیه اول» منتشر شده، از عباراتی باورنکردنی در وصف رژیم صهیونیستی استفاده شده است؛ عباراتی، چون «رژیم آپارتاید» و «دولت منفور اسرائیل».
🔻او به کنایه از داستان فرار بنی اسرائیل از مصر، وضعیت فعلی رژیم صهیونیست را گیرافتادن در «دریای شکافته شده» توصیف میکند، با این تفاوت که این بار اسرائیلیها در نقش فرعونیان در پی قوم مظلوم فلسطین هستند.
🔸تز اصلی استاد دانشگاه شیکاگو این است که مسئله چیزی فراتر از به بنبست رسیدن کابینه بنیامین نتانیاهو است و رژیم آپارتاید و منفور اسرائیل، در غائله اخیر ورای اقدام به نسلکشی و پاکسازی در غزه نتوانست به هیچیک از ۲ هدف پیشبینی شده دست یابد: ۱- شکست دادن حماس و ۲- آزادی اسرای بازداشت شده توسط حماس.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DNY
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰دیدار باقری با وزیر خارجه چین 🔸علی باقری سرپرست وزارت امورخارجه ایران که در راس هیاتی به روسیه سفر
🔰تاکید چین بر پایبندی این کشور به تمامیت ارضی ایران
🔸وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین روز دوشنبه در دیدار با سرپرست وزارت امورخارجه ایران بر پایبندی این کشور به تمامیت ارضی ایران تاکید کرد.
🔸وانگیی با تسلیت مجدد شهادت رئیسجمهور و وزیر امور خارجه کشورمان، روابط ایران و چین را راهبردی ارزیابی کرد و گفت: این کشور مصمم به توسعه روابط راهبردی در همه زمینهها با جمهوری اسلامی ایران است.
@Kayhan_online
نگاهی به مستند «سایه حقیقت»
🔰 لایههای زیرینِ زندگی در رژیم صهیونیستی
👤 #فاطمه_قاسمآبادی
🔸مستند «سایه حقیقت» ساخته «یوتام گوندلمان» محصول سال ۲۰۱۷ اسرائیل است. این مستند، روایت قتل دختر نوجوان ۱۳ ساله اسرائیلی را در توالت مدرسهاش دنبال میکند که به بدترین شکل سلاخی شد و هنوز هم قاتل احتمالیاش آزاد است....
🔸پرونده تا سالها نیمه کاره و باز باقی میماند تا اینکه در نهایت یک روز مردی به پلیس مراجعه میکند و عنوان میکند هفت سال قبل در شب حادثه، دوست دخترش با نام مخفف «ای کی»، به او چاقو و پیراهن خون آلودش را نشان میدهد و میگوید که در آن روز، به مدرسه مورد نظر رفته و با تغییر شکل در توالت، منتظر مانده و دختری را کشته است....
🔸در انتها مستند سایه حقیقت در حالهای از ابهام تمام میشود و تا آخر هم معلوم نمیشود که ای کی، که از قضا خانواده رده بالای نظامی هم دارد، با این شدت علاقه به خون و آدم کشی چه کاره است که اینقدر از او حمایت میشود؟ و چرا باید فردی با چنین روح و روان بیماری دوباره به جامعه برگردد و آزاد شود!
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001DMS
@Kayhan_online
هیاهوی استادیومی
یا رقابت اخلاقی و عقلانی؟ -۱
🔹برخی فعالان سیاسی، غیر از رفتار های استادیومی، مهارت و آورده دیگری ندارند. رفتار استادیومی یعنی غوغا سالاری، هو و هیاهو، نفرین و آفرینِ بی حساب، و جنجال به قصد منفعل کردن داور یا بازیکنان تیم رقیب.
♦️هیجان البته تا آنجا که چاشنی رقابت باشد، عیبی ندارد و پذیرفته هم هست. اما اگر قرار باشد چاشنی، جای دستپخت و آورده و توانمندی را بگیرد، آنگاه مسابقه از غایت خود که آشکار کردن تیم توانمند تر و با برنامه تر و کاری تر است، منحرف می شود.
🔹در این صورت، بعید نیست که مسابقه فوتبال، به جای این که میدان نمایش مهارت های هر یک از رقبا باشد، تبدیل به رینگ بوکس و کتک کاری و ناسزاگویی، یا ریختن تماشاگرانی به وسط زمین و جیمی جامپ بازی شود.
♦️اولا باید ابراز خشنودی کرد از این که برخی فعالان سیاسی درک کرده اند رادیکالیسم کور سه چهار ماه قبل، رفتاری به دور از عقلانیت بوده است و شگرد تحریم انتخابات را که روش منسوخ و بیهوده گروهک های بله قربان گوی بیگانگان است، کنار گذاشته اند.
🔹برخی اصلاح طلبان عاقل همان زمان و بعد تر گفتند که رفتار تحریمی، همه جور باخت بود. نوشتند که تحریم، جبهه و تشکیلات نمی خواهد و تحریم کنندگان، به انتهای جایی پرت می شوند که سازمان منافقین، گروهک های تروریست دیگر و نهضت آزادی و، خود را انداختند و در تاریخ گم شدند.
♦️این که برخی احزاب، از منطق کور قهر و گروکشی بی حاصل دست برداشته و به بازی برگشته اند، یک موفقیت برای خود آنهاست و برای کشور هم مفید تر است.
🔹همچنین ایجاد هیجان استادیومی، تا جایی که چاشنی کار باشد و به گرم تر شدن فضا کمک می کند، پذیرفته است. اما همه چیز رقابت انتخاباتی، کُری خوانی استادیومی و خدای ناکرده، ناسزاگویی و فحاشی نیست. فراتر از اینها، نامزدها و گروه های حامی آنها در کنار تخطئه دیگری، باید "برنامه" و "کارنامه" داشته باشند.
♦️در این میان، فرق هیجان استادیومی با کُری خوانی و هیاهوی انتخاباتی این است که در استادیوم، هر تماشاگر طرفدار، به اندازه یک نفر دیده و نمایانده می شود. اما در فضای تبلیغات انتخاباتی، حجم غوغای پمپاژ شده، نه نشانگر شمار طرفداران، بلکه نمایشگر اغواگری رسانه ای است.
🔹اغوا برای کدام کار؟ مصادره به مطلوب و قاپیدن عنوان "مردم". نوعی چشم بندی و عملیات فریب برای تور کردن مردم. کرم یا ماهی کوچگ را سر قلاب زدن برای شکار ماهی های واقعی.
💢ادامه دارد
@Kayhan_online
هیاهوی استادیومی
یا رقابت اخلاقی و عقلانی؟-۲
♦️نباید اسیر هیاهوی بوقچی های انبوه رسانه ای شد که خود را "مردم" جا می زنند، یا می خواهند تولید عصبانیت و واکنش نسنجیده کنند، تا بتوانند تنور سردشان را این گونه با هیزم دیگری روشن سازند.
🔹انتخابات، مصاف قرمز و آبی نیست. در فوتبال، حتی اگر بدترین اتفاقات هم در ورزشگاه بیفتد، ماجرا ظرف چند ساعت تمام می شود و افراد به زندگی عادی بر می گردند.
♦️اما انتخابات، اگر غبار آلود و جنجالی و تبدیل به دعوای حیدری/ نعمتی شود، دود آن به چشم ملت و کشور خواهد رفت. انتخابات، فضای گفت و گو و نقد جدی، اما مستدل و مستند و محترمانه است.
🔹از ابتدایی ترین آداب چنین مسابقه سرنوشت سازی، اخلاق و ادب و انصاف و عقلانیت و سعه صدر و طمانینه و آرامش و حوصله و حِلم است.
♦️حِلم را به بردباری، درنگ و تامل، حوصله و شکیبایی، آرامی، خویشتنداری از هیجان غضب، و عقل معنا کرده اند، و نقطه مقابل آن را سبکسری، سبک مغزی و سَفَه (بیخردی) دانستهاند. بردباری در رفتار با دیگران و در مواجهه با ناگواریها که موجب میانهروی در امور و آرامش یافتن روان میشود.
🔹از حِلم به عنوان برترین عزت و بهترین یاور انسان یاد شده؛ و این که، منشأ وقار و حیا و تحمل است. همچنین حِلم را از نتایج عقل دانسته اند.
♦️هیجان زدگی و زیست هیجان، خسارت آفرین است. امیر مومنان (ع) در نامه ۶۶ نهج البلاغه، به ابن عباس فرمود: "...فَلا يَكُن أفضَلُ ما نِلتَ في نَفسِكَ مِن دُنياكَ بُلوغَ لَذَّةٍ أو شِفاءَ غَيظٍ ، ولكِن إطفاءَ باطِلٍ أو إحياءَ حَقٍّ ، وَليَكُن سُرورُكَ بِما قَدَّمتَ ، وأسَفُكَ عَلى ما خَلَّفتَ ، وهَمُّكَ فيما بَعدَ المَوتِ .
🔹برترین چیز نزد تو نباید رسیدن به لذت و یا خالی کردن خشم (خنک کردن دل)، بلکه باید خاموش کردن باطل و یا زنده کردن حق باشد. و بايد خوش حالى ات براى چيزى باشد كه [براى فردايت] پيش فرستاده اى، و افسوست به خاطر چيزى باشد كه به جا گذاشته اى تا ديگرى بهره مند گردد، و غمت براى پس از مرگ باشد".
♦️انتخابات پیش رو، انتخاباتی عادی نیست، فوق العاده است؛ به اقتضای شهادت رئیس جمهوری با اخلاص و خستگی ناپذیر، که در حین خدمت به شهادت رسید و داغ بزرگ او همچنان برای ملت ما تازه است، برگزار می شود.
🔹در این موقعیت، می توان و باید از انتخابات، حماسه ای در تراز تجلیل از شخصیت اخلاقی رئیس جمهور شهید ساخت، تا سرمایه پیشرفت ملی، موجب شادی دوستان ملت ایران و سرخوردگی دشمنان شود؛ ان شاء الله.
▪️محمد ایمانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنگوی وزارت خارجه:
🎥 برنامه سفر سرپرست وزارت خارجه به عراق را تایید میکنم و هماهنگیهای اولیه برای انجام این سفر در حال صورت گرفتن است.
@Kayhan_online