نشانه دیگری از اسب زینشده
🔰 خزانه دولت روحانی بدهکار کرد رئیسی جبران کرد
🔸در حالی که به استناد پاسخ واعظی به نوبخت در سال ۱۴۰۰ (پایان دولت دوازدهم) خزانه خالی شده و بر اساس گزارش خزانهداری حدود ۵۴ هزار میلیارد تومان بدهکار بود، اکنون در زمان تحویل به دولت چهاردهم ۱۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد موجودی دارد و درآمدهای ماههای آینده هم دست نخورده باقی مانده است. در این وضعیت اصلاحطلبان به دلیل نگرانی از تکرار عملکرد بانیان دهه سوخته اقتصاد ایران در دولت چهاردهم، به تحریف آنچه دولت سیزدهم تحویل گرفته و تحویل میدهد روی آوردهاند.
🔸سایتهای حقالعمل کار وابسته به مدعیان اصلاحات در اقدامی هماهنگ با طرح این سؤال که مسعود پزشکیان، دولت را با چه خزانهای تحویل میگیرد؛ ادعا کردهاند که موجودی کنونی خزانهای که دولت سیزدهم تحویل دولت چهاردهم میدهد تنها برای دادن حقوق دو الی سه روز کارمندان دولت کفایت میکند! این سایتها با اشاره به فروش نفت و وصول پول آن در دولت سیزدهم، خود را به آن راه زدهاند و بدون اشاره به هزینهها و آمار ذخایر کشور، سؤال کردهاند که پول نفت کجاست؟!
🔸وزارت اقتصاد در واکنش به این ادعاها اعلام کرد: «آخرین گزارش وزیر امور اقتصادی و دارایی از وضعیت خزانه مربوط به پایان تیرماه یعنی پس از پرداخت حقوق کارمندان دولت بوده است و طبیعتا حقوق مردادماه به تدریج و با وصولیهای به خزانه تامین میشود.»
🔸یکی از راههای عوام فریبی، کشاندن بحثهای تخصصی به میان مردم عادی است که نتیجه آن داغ شدن بازار شایعه، افترا و بهتان به قصد بهرهبرداریهای سیاسی است. این روش تا دهه گذشته هم جواب میداد اما اکنون با وجود انواع رسانههای مجازی و غیرمجازی و اقتصاد خواندههای بسیار، فقط موجب آبروریزی برای مدعیان اصلاحات میشود و باید به عقلای آنها حق داد که با چنان نیروها و چنین حامیانی، اینقدر نگران باشند.
🔸وقتی فهمی نسبت به خزانه نباشد؛ نتیجه این میشود که فکر میکنند خزانه مثل گاوصندوق است. اول سال کل پولها وارد آن میشود و تا آخر سال خرج میشود. حال آنکه، خزانه یک جریان دائمی ورود و خروج منابع دارد که هر روز و هر ماه در سال، به طور مداوم در جریان است. دولت در طول سال در حال وصول درآمد و هزینه کردن است.
🔸خزانه طبق گفته خاندوزی؛ وزیر اقتصاد ۱۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منابع دارد اما در مرداد ۱۴۰۰ منابع آن منفی ۵۳ هزار میلیارد تومان بود. به عبارتی اگرچه در ایام پایان دولت روحانی همه اعتبار ارزی تخصیص یافته به کالاهای اساسی برای یکسال هزینه شد اما ذخایر کشور تنها به اندازه ۴۰ روز بود، در حالی که اکنون کالاهای اساسی، برای پنج ماه تامین است و پیشبینی لازم برای بلندمدت هم صورت گرفته است.
#تیتر_یک
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001E8V
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ورود هیئتها و گروههای سیاسی برای حضور در مراسم تحلیف رئیس جمهور
@Kayhan_online
🔰 شرق: دولت رئیسی مسیر پیشرفت را برای دولت چهاردهم هموار کرده است
🔸روزنامه شرق نوشت: آمارها و شاخصهای اقتصادی روایت میکنند که کشور روی ریل پیشرفت است و مسیر اقتصاد در دولت سیزدهم برای دولت چهاردهم هموار شده است.
این روزنامه اصلاحطلب در گزارشی نوشت: 🔻رشد اقتصادی به عنوان یکی از مهمترین شاخصهای اقتصاد کلان، نشانگر میزان افزایش کل تولید کالا و خدمات کشور در یک دوره زمانی مشخص است و تأثیر مستقیم بر سطح رفاه خانوار دارد.
🔻به طور متوسط نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در سالهای دولت سیزدهم (1400-1402) برابر با ۵.۵ درصد بوده است. همچنین طبق آمارهای فصلی مرکز آمار ایران، اقتصاد ایران برخلاف سالهای ۹۷ و ۹۸ که گرفتار رشدهای منفی پیاپی بود، از فصل دوم سال ۱۳۹۹ تا فصل چهارم سال ۱۴۰۲ (۱۵ فصل پیاپی) دارای رشد مثبت بوده است.
🔻نکته حائز اهمیت آن که رشد اقتصادی سالهای مذکور صرفا وابسته به صادرات نفت نبوده، بلکه نرخ رشد تولید ناخالص داخلی بدون نفت در سالهای دولت سیزدهم (1402-1400) به طور متوسط برابر با ۴.۴ درصد بوده است.
🔸همچنین در سه سال دولت سیزدهم، بخش صنایع و معادن رشد متوسط 6.9درصدی و بخش خدمات رشد 5.4درصدی را تجربه کرده است. گزارشهای «چشمانداز اقتصادی» که توسط صندوق بینالمللی پول تدوین شده، گویای این واقعیت است.
🔸همچنین بر اساس گزارش بانک جهانی در بهار ۲۰۲۱، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی برای سال ۱۴۰۰، برابر با ۲.۱ درصد پیشبینی شده بود که رشد تحققیافته، ۳.۵ واحد درصد بیش از این پیشبینی بود. همچنین بر اساس گزارش بهار ۲۰۲۲، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در سال ۱۴۰۱ برابر با ۳.۳ درصد پیشبینی شده بود که ۰.۵ واحد درصد کمتر از رقم تحققیافته بود.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001E9Q
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آخرین شرایط آب و هوای کشور
کارشناس هواشناسی:
🔸از امروز بار دیگر شاهد افزایش دما در مناطق مختلف کشور خواهیم بود.
🔸امروز و فردا در برخی مناطق کشور از جمله گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و ارتفاعات تهران شاهد رگبار باران و رعدوبرق هستیم و همچنین در همین رابطه هشدار سطح زرد صادر شده است.
@Kayhan_online
کیهان بررسی کرد
🔰 مدعیان اصلاحات بر سر معاون اولی عارف به جان هم افتادند
🔸انتصاب محمدرضا عارف به سمت معاون اولی رئیسجمهور از سوی مسعود پزشکیان، به سرعت درگیری جدیدی را در میان سهم خواهان مدعی اصلاحات برانگیخت.
🔸در پشت صحنه این دعوا، بیشتر از اینکه دغدغه کارآمدی یا توانایی عارف در مقام معاون اولی دولت مورد سؤال و نگرانی آنان باشد، سهم خواهیهای بیپایان نمود و جلوه دارد.
🔻در این میان برخی همچون شکوریراد و زیدآبادی از انتصاب عارف استقبال کرده و برخی دیگر نیز لب به انتقاد گشودند.
🔸در همین زمینه شکوریراد عنوان داشت: من فکر میکنم دکتر عارف میتواند کمکی که دکتر پزشکیان از طرف معاون اول برای اداره دولت نیاز دارد را برآورده کند و تجربیات ارزشمندش را در اختیار دولت او بگذارد. سن ایشان هم آنقدر زیاد نیست که مانع انجام وظایف معاون اولی باشد.
🔸زیدآبادی همچنین عنوان داشت: لاریجانی در نقش معاون اولی با پزشکیان به اصطکاک میرسید، آذری جهرمی زیادی جوان است و ظریف هم زودرنج است، برای همین عارف گزینهای مناسبتر است.
🔸در مقابل مصطفی فقیهی صاحب امتیاز وبگاه انتخاب با انتقاد تند از طیب نیا و انتقاد ضمنی از انتصاب عارف عنوان داشت: طیبنیا از بن دندان تابع منفعت و مصلحت فردی است و منافع ملی ارزش چندانی نزد او ندارد که هم دولت دوم روحانی را به خاطر احتمال خروج ترامپ از برجام تنها گذاشت و حالا هم همان رویه را با پزشکیان تکرار کرد.
🔸صدرا محقق از فعالین طیف مدعی اصلاحات نیز با انتقاد از انتصاب عارف عنوان داشت: انتخاب عارف برای معاون اولی پزشکیان حقیقتاً مأیوسکننده بود. نماد عینی مسئولان همیشه بیدستاورد و بیمایه که حتی معلوم نیست به پشتوانه چه ویژگیای چهره سیاسی شده جز دوست و همشهری بودن با خاتمی سابقهاش هم لبریز است از بیعملی و سکوت و شکست.
🔸محمد طاهری سردبیر هفتهنامه تجارت فردا با انتقاد از انتخاب محمدرضا عارف به عنوان معاون اول رئیسجمهور در توئیتی خطاب به عارف نوشت: بزرگترین خدمت به مردم بازنشستگی شماست.
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001E9M
@Kayhan_online