گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 «وفاق ملی» بهکارگیری زاویهدارها نیست
🔸با آغاز فعالیت اجرائی دولت جدید و شروع انتصابات و تغییر مسئولین میانی دولت، شائبه بهکارگیری افراد زاویهدار در بدنه وزارتخانهها، شعار وفاق مورد نظر رئیسجمهور را خدشهدار خواهد کرد.
🔸رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه وزرا نسبت به تغییر افراد تا زمان شناسایی افراد شایسته، باتجربه و توانمند عجله نکنند، اظهار داشت:
🔻ما نیاز به بهرهگیری از نخبگان و کارشناسان در بستر وحدت و انسجام داریم؛ ما نیاز به اعتماد جامعه داریم و مردم بر اساس رفتار کلیت دولت در این انتخابها و گزینش افراد به ما اعتماد میکنند یا بیاعتماد میشوند.
🔸به عقیده بسیاری از متخصصان و صاحبنظران علوم مدیریت، سیاستگذاری و حکمرانی، تاثیر بدنه مدیران میانی در موفقیت یا ناکارآمدی دولت، شاید بسیار بیشتر از مدیران ارشد آن دولت باشد.
🔸این تایید پزشکیان در کنار شعار وفاق ملی مورد اشاره و تاکید وی، در روزهای اول امیدواریها را به عدم دخالت رانتهای جناحی، سیاسی و زدوبندهای پشت پرده در انتصابات و چینش مدیران میانی دولت چهاردهم بیشتر کرده است.
🔸در این میان برخی شنیدهها و گزارشهای حاکی از این است که در تعدادی از وزارتخانهها، انتصابات برخلاف مشی رئیسجمهور بهسرعت و به دور از گزینش و شناسایی درست صورت گرفته است.
🔸این انتصابات بیش از اینکه نوید روزهای روشن و پر از موفقیت را برای دولت پزشکیان به همراه داشته باشد، خاطره بد ملت از ۸ سال ناکارآمدی و سوءمدیریت دولت روحانی را به اذهان ملت متبادر میسازد.
🔸رئیس جمهور محترم بیش از هر فرد دیگری به این نکته آگاهی دارد که انتصاب افراد زاویهدار و افرادی که سوابق مطلوبی در جایگاه های شغلی قبلی خود و یا در بزنگاه های سیاسی کشور ندارند، نهتنها هیچ کمکی به روند توسعه کشور و موفقیت دولت نخواهد کرد، که میتواند با بحرانآفرینیهای این افراد دولت را از کارویژههای اصلی خود دور و درگیر حاشیههای بیمورد و مضر کند.
🔸بدون شک وفاق ملی مدنظر رئیسجمهور که با حسن نیت متقابل مجلس شورای اسلامی روبهرو شده است، با انتصاب افرادی که کارآمدی لازم را نداشته و یا در کارنامه خود خیانت و ضربه به وفاق ملی در سالیان و دهههای گذشته را نشان دادهاند، محقق نخواهد شد.
#تیتر_یک
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001Edi
@Kayhan_online
🔰 دولت رئیسی، زمین سوخته تحویل گرفت اسب زینشده تحویل داد
🔸وزیر اقتصاد میگوید: کسری ۱۷ میلیارد دلاری تجارت غیر نفتی قطعاً ناشی از حکمرانی غلط است و یا اینکه با ۳۵ درصد تورم دولت چهاردهم را تحویل میگیریم نیز از همینجا ناشی میشود.
🔸وی با تشریح ابعاد مختلف مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم تأکید کرد: شرایط اقتصادی سخت است اما اراده اصلاح در دولت چهاردهم وجود دارد.
🔸عبدالناصر همتی در مراسم معارفه به عنوان وزیر اقتصاد و تکریم از وزیر اقتصاد پیشین که با حضور رئیسجمهور برگزار شد، با تاکید بر لزوم تلاش برای عبور از شرایط اقتصادی سخت کشور اظهار کرد:
🔻وزارت امور اقتصادی و دارایی نقش محوری در اقتصاد کشور دارد و باید تلاش کنیم که این نقش را در کم کردن آلام و مشکلات اقتصادی مردم به کار گیریم.
🔸وی گفت: کسری ۱۷ میلیارد دلاری تجارت غیر نفتی قطعاً ناشی از حکمرانی غلط است و یا اینکه با ۳۵ درصد تورم دولت چهاردهم را تحویل میگیریم نیز از همین جا ناشی میشود؛ شاید گفته شود که قبلاً پیش از این بوده اما این رقم بسیار بالایی است چرا که ۵ سال پشت سر هم تورم ۴۰ درصد داشتهایم. همچنین رشد هزینه مصرف بخش خصوصی در تولید ناخالص داخلی کمتر از ۶ درصد بوده اما هزینههای دولت ۱۲ درصد بوده است که نشان میدهد تولید ناخالص داخلی به سمت توزیع بدتر میرود.
🔸درباره سخنان آقای همتی نکتهای شایان یادآوری است: نخست این که وضعیت اقتصادی تحویل گرفته شده از دولت سیزدهم را باید با وضعیتی که دولت آقای روحانی تحویل دولت شهید رئیسی داد، مقایسه کرد. در دولت روحانی که آقای همتی رئیس کل بانک مرکزی بود، در اثر سوءمدیریت برخی ارکان دولت به ویژه خود آقای روحانی، این رکوردهای منفی اقتصادی به ثبت رسید: نرخ تورم نزدیک به ۶۰ درصد، خزانه ارزی و ریالی خالی به علاوه۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه، رسیدن نرخ دلار از ۳۵۰۰ تومان تا ۳۳ هزار تومان (و تحویل دولت با دلار بالای ۲۵ هزار تومان)، سقوط صادرات نفت به زیر ۳۰۰ هزار بشکه و حداقلی شدن درآمدهای آن، ۵۰۰ هزار میلیارد تومان سررسید اصل و سود اوراق فروخته شده، ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی انباشته و...
🔻ثانیاً معدل رشد اقتصادی در آن دولت، به شش دهم درصد (تقریباً صفر) رسیده بود اما در دولت شهید رئیسی به بیش از ۵ درصد افزایش یافت. این در کنار ۸ هزار کارخانه تعطیل شده است که احیا شد.
🔻ثالثاً بدون این که بخواهیم همه تقصیرها را گردن آقای همتی بیندازیم، باید عنایت داشت که او رئیس کل بانک مرکزی در دولت روحانی بود و اگر به شیوه نادرست حکمرانی اشاره میکند، حتماً خود وی سهم مهمی در این باره داشته و امید که در دولت جدید با استفاده از فرصتها و بسترهای فراهم شده در دولت شهید رئیسی، آن درسها و عبرتها موجب تداوم رشد و رونق اقتصاد شود.
🔻رابعاً دولت با تورم ۳۲ درصد (و نه ۳۵ درصدی که آقای همتی میگوید) تحویل آقای پزشکیان و کابینه او شده است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Edn
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سازمان هواشناسی، رگبار و رعد و برق و باد شدید در نوار شمالی پیشبینی کرد
🔸این سازمان همچنین در برخی مناطق شمال شرق و غرب هشدار سطح نارنجی و زرد صادر کرد.
🔸از فردا هم در بیشتر مناطق کشور دما کاهش می یابد.
@Kayhan_online
اسرائیل هیوم خبر داد
🔰 آمریکا ۵۰ هزار تُن مهمات و اسلحه با ۶۰۷ هواپیما و کشتی در اختیار اسرائیل گذاشت
🔸روزنامه عبریزبان «اسرائیل هیوم» نوشته است که از آغاز جنگ غزه، آمریکا ۵۰هزار تُن بمب و مهمات و اسلحه از طریق ۵۰۰ هواپیما و ۱۰۷ کشتی در اختیار رژیم اسرائیل قرار داده است!
🔸طبق این گزارش آمریکاییها از ۷ اکتبر سال گذشته میلادی (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون، با استفاده از ۵۰۰ فروند هواپیمای غولپیکر و ۱۰۷ فروند کشتی باری چیزی بالغ بر ۵۰ هزار تُن اسلحه، بمب، موشک و... برای ارتش رژیم صهیونیستی ارسال کرده است. جالب اینجاست که همین آمریکا، لحظهای جمله «لزوم آتشبس در منطقه» از دهانش نمیافتد!
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001EdL
@Kayhan_online
تا ساعتی دیگر؛
🔰 رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم با رهبر انقلاب اسلامی دیدار میکنند
🔸امروز و همزمان با هفته دولت، آقای مسعود پزشکیان رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم با رهبر انقلاب اسلامی دیدار میکنند.
🔸این دیدار، نخستین دیدار دولت چهاردهم با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
@Kayhan_online
🔰 فصل جدید یک داستان ناموفق
👤 #سید_محمدعماد_اعرابی
🔸آقای عراقچی گفت اولویت اول او در وزارت خارجه ارتباط با همسایگان و کشورهای منطقه خواهد بود، او اولویت دوم را گسترش میدان دیپلماسی در حوزههایی مثل آفریقا، آمریکای لاتین، شرق آسیا و... عنوان کرد. کشورهایی که در زمان سختی کنار جمهوری اسلامی ایستادهاند و به طور مشخص چین و روسیه اولویت سوم و قدرتهای نوظهور مانند هند، آفریقای جنوبی، برزیل و... اولویت چهارم را در دستهبندی ایشان برای تحکیم ارتباطات داشتند. آقای عراقچی کشورهای اروپایی را در اولویت کارهای خود ندانست و گفت
🔻«آنها سیاستهای نادرست و بعضا خصمانهای درباره جمهوری اسلامی اتخاذ کردند... اگر این سیاستهای نادرست و سیاستهای غلط و خصمانه خودشان را کنار بگذارند، دوباره به اولویتهای ما برمیگردند.»
🔸این سخنان وزیر خارجه جدید ایران در واقع بیان دیگری از فرمایشات رهبر انقلاب در مراسم تنفیذ حکم ریاستجمهوری مسعود پزشکیان بود. علاوهبر این آقای عراقچی گفت به دنبال رفع دشمنی با آمریکا نیست: «ما به دنبال رفع تخاصم و رفع تنشها با آمریکا نیستیم، چون خیلی از این دشمنیهایی که وجود دارد ناشی از یک سری اختلاف دیدگاههای مبنایی است و اصولا فایدهای بر آن متصور نیست که در این جهت تلاش کنیم، آنچه که ما باید انجام دهیم مدیریت تخاصم است و مدیریت این تنشهاست.»
🔻این اظهارات نیز نسبت به مواضع محمدجواد ظریف یک گام به جلو بود چون آقای ظریف اساسا قائل به دشمنی آمریکا با ایران نبود!
🔸اما شاید آنچه بیش از این قسمت از اظهارات سنجیده سید عباس عراقچی در رسانهها مورد توجه قرار گرفت؛ سخنان او درباره برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) بود. آقای عراقچی ضمن اینکه «خنثیسازی تحریمها» را اولویتی مقدم بر «رفع تحریمها» دانست؛ گفت: «برجام به آن شکل فعلی که وجود دارد قابل احیا نیست»
🔸آقای عراقچی از «غیرممکن بودن احیای برجام» سخن گفت اما حاضر نشد صراحتا «مرگ» آن را اعلام کند و یک روز بعد در واکنش به سخنانش در برنامه گفتوگوی ویژه خبری گفت: «مرگ برجام را اعلام نکردم؛ گفتم برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست ولی حتما اشکال دیگری برای توافق وجود خواهد داشت که ما دنبال خواهیم کرد.»
🔸این شاید یک گام لغزنده در شروع دوران وزارت امور خارجه آقای عراقچی باشد. سادهترین و بدیهیترین درسی که تجربه تلخ برجام به ما داد این بود: «هرگز در یک معامله خود را مشتاق نشان ندهید.»
🔸این اشتیاق ناشیانه باعث شده بود دولت وقت در عالیترین سطوحش ۸ سال با دهانی آبافتاده و باز به اروپا و آمریکا خیره بماند و «تقریبا هیچ» چیز دریافت نکند.
🔻این اشتیاق به جایی رسید که «محمدجواد ظریف» به عنوان وزیر خارجه وقت جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه خود با هفتهنامه اشپیگل گفت حتی با وجود شهادت سردار سلیمانی حاضر به ادامه مذاکرات با آمریکا است و البته با این پیام تحقیرآمیز دونالد ترامپ رئیسجمهور وقت آمریکا به زبان فارسی مواجه شد: «نه! مرسی.»
🔸در ایران هیچکس علاقه ندارد مجددا شاهد چنین صحنههایی باشد اما در برآوردهای اولیه بیم آن میرود که دولت چهاردهم نیز باز در همان مسیر بنبست تکراری قدم گذاشته است. صحبتهای آقای پزشکیان در تبلیغات انتخاباتیاش مبنی بر «احیای برجام» و «رفع تحریم با مذاکره» همان اشتیاق ناشیانه به مذاکرات و توافق را نشان میداد و اکنون در روزهایی که مقامات آمریکایی به صراحت اعلام میکنند «توافق با ایران در اولویت ما نیست.» و «تصمیمی برای مذاکره با ایران نداریم.» اعلام آمادگی وزیر خارجه جدید ایران برای «مذاکرات جدید» و «شکلهای دیگر توافق» میتواند و بعید نیست که همان اشتیاق خسارتبار را برای طرفهای غربی بازنمایی کند.
🔸در میان تیم مذاکرهکنندگان برجام غالبا اظهارات سید عباس عراقچی از صراحت و صداقت بیشتری درباره برجام برخوردار بود و همیشه مورد استفاده ما در کیهان قرار میگرفت. آقای عراقچی آذر ماه 1398 یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از برجام در گفتوگو با رسانه هلندي NRC این واقعیت را تأیید کرد: «يکي از درسهايي که ما از مسئله برجام گرفتيم، اين است که نتيجه اين توافق و پايبندي به آن، ظاهرا اعمال تحريمهاي جديد بود.» او حتی قبل از آن در اسفند 1396 یعنی دو ماه پیش از خروج آمریکا از برجام در اندیشکده «چتمهاوس» لندن گفته بود: «ایران برجام را داستانی موفق نمیداند؛ چرا که ایران از آن بهرهمند نشده و تحریمها برداشته نشده است.» و اکنون ما دوست نداریم حالا که آقای عراقچی سکان هدایت وزارت خارجه ایران را در دست گرفته است؛ خودش فصل جدیدی از این داستان ناموفق را به نگارش درآورد!
#یادداشت_روز
https://kayhan.ir/001Edm
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
تا ساعتی دیگر؛ 🔰 رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم با رهبر انقلاب اسلامی دیدار میکنند 🔸امروز و
در حال برگزاری است؛
🔰 دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم با رهبر انقلاب اسلامی
🔸همزمان با هفته دولت، آقای مسعود پزشکیان رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم برای نخستین بار با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
مشروح خبر و تصاویر تکمیلی متعاقباً منتشر میشود. ۱۴۰۳/۶/۶
@Kayhan_online
🔰 بیستوهشتمین نشست اندیشکده ادبیات پایداری برگزار میشود
🔸بیستوهشتمین نشست تخصصی اندیشکده ادبیات پایداری با عنوان «نقد ادبی: چیستی، چرایی و چگونگی» امروز سهشنبه ۶ شهریور برگزار میشود.
🔸بیستوهشتمین نشست تخصصی اندیشکده ادبیات پایداری توسط گروه ادبیات انقلاب اسلامی با عنوان «نقد ادبی: چیستی، چرایی و چگونگی» امروز سهشنبه ۶ شهریور در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار میشود.
🔸در این نشست احمد تمیمداری، ادیب، زبانشناس و استاد تمام گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی به ایراد سخنرانی میپردازند.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001EdD
@Kayhan_online
وزیر ورزش در مراسم روز کشتی مطرح کرد
🔰 قول میدهم ورزش ایران را متحول کنم در المپیک ۲۰۲۸ در همه رشتهها میدرخشیم
🔸وزیر ورزش و جوانان قول داد در ورزش ایران تحول ایجاد کند و ورزش ایران را به جایگاه شایسته خود برساند.
🔸مراسم روز کشتی «پنجم شهریورماه زادروز جهان پهلوان غلامرضا تختی» صبح دیروز دوشنبه با حضور دنیامالی وزیر ورزش و جوانان، جمعی از مسئولان، پیشکسوتان و قهرمانان کشتی و ورزش ایران برگزار شد.
🔻در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جهان پهلوان غلامرضا تختی اسطوره جوانمردی و پهلوانی در ورزش، از منصوربرزگر دارنده مدالهای طلا، و نقره جهان و المپیک و سرمربی چندین دوره تیم ملی کشتی آزاد تجلیل و از کتاب زندگینامه وی با نام «برزگر: زندگی در تلاطم همیشگی» رونمایی شد.
🔸علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی در این مراسم اظهار داشت: آقای دنیامالی دوست من در شورای شهر در کارهای عمرانی برج میلاد، تونل توحید و اتوبانهای تهران بود. کارهای عمرانی را از حاج احمد دنیامالی یاد گرفتم. او رئیس فدراسیون قایقرانی بود که در دوره ایشان ۲ طلای بازیهای آسیایی در قایقرانی گرفتیم. او وقتی وزیر شد به من گفت طرح جامع برای کشتی بنویس اما ما طرح جامع و توسعه کشتی را داریم که تا ۲۰۲۸ نوشته شده است در حالیکه هیچ فدراسیونی ندارد. اینطور نیست که کیلویی کار کنیم. همه چیز طبق برنامه جلو میرود. به خدا میدانیم کجا میرویم. اگر قرار است موفق شویم نمیشود کارهای عمرانی، فرهنگی و... را نبینیم.
🔸احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان هم در این مراسم عنوان داشت: اولین جلسه رسمی است که حضور پیدا کردهام. امروز روز کشتی و تولد جهان پهلوان تختی است.
🔻من خودم کشتی را از طریق موحد، برزگر، طالقانی و...شناختم. من ۱۵ سال عضو هیئت رئیسه فدراسیون جهانی بودم و میدانم چنین مجموعهای از نظر فدراسیون جهانی یعنی چه. کشتی برای ما مثل قایقرانی در مجارستان یا کاراته در ژاپن است. قطعا کشتی ما در المپیک آمریکا که آنها مدعی هستند و از مزیت تماشاگر بهرهمند هستند افتخارآفرینی میکند. کوبا هم کنار آمریکاست و میزبان دوم است.
🔻آنچه برای من مهم است این است این مجموعه الگویی برای سایر فدراسیونها باشد.
#سرویس_ورزشی
https://kayhan.ir/001Eck
@Kayhan_online
🔰 تجمع بزرگ مسلمانان روهینگیایی در بنگلادش برای بازگشت به خانه
🔸دهها هزار پناهنده روهینگیاییِ حاضر در اردوگاهی در بنگلادش، به مناسبت یادآوری هفتمین سال مهاجرت اجباریشان، خواستار «بازگشت امن به خانه و کاشانه خود» در میانمار شدند.
🔸 گذشته «محمد یونس» در اولین سخنرانی خود به عنوان نخستوزیر موقت این کشور وعده داد از پناهجویان روهینگیایی (میانماری) حمایت خواهد کرد. وی گفت: «ما نیازمند تلاشهای مستمر جامعه بینالمللی برای عملیات بشردوستانه روهینگیا برای بازگرداندن نهائی آنها به میهن خود، میانمار، در سایه امنیت، عزت و تحقق حقوق کامل آنان هستیم.»
🔻به دنبال این وعده دیروز رسانهها اعلام کردند که دهها هزار تن از مسلمانان روهینگیایی که در بنگلادش به سر میبرند با برپایی یک تجمع آرام خواستار بازگشت به کشور خود شدهاند.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001EdP
@Kayhan_online
🔰 دقایقی پیش؛ سخنان آقای دکتر پزشکیان ریاست محترم جمهور در ابتدای دیدار هیئت دولت چهاردهم با رهبر انقلاب اسلامی ۱۴۰۳/۶/۶
@Kayhan_online
به مناسبت سالگرد شهادت حاج مهدی عراقی
🔰 قامت رعنایی که در شکنجهگاه شاه افسرده شد
🔸«... در بين اينهايي که حبس بودند، پانزده سال حبس بودند. (مانند عراقی) بعضي وقتها که با من مصافحه ميکردند، دستشان دستِ يک پهلوان بود و حالا که مصافحه ميکنند، دست يک آدم عادي شده... اين جوانهاي رشيد ما را اينقدر زير شکنجه و زندان اذيت و آزار دادهاند که من وقتي در اولين برخورد (عراقی را) ديدم، باور نکردم که آن قامت رعنا و آن هيکل رشيد، اينقدر زير شکنجه شاه افسرده شده باشد...»
🔻این بخشی از بیانات حضرت امام برای دانشجویان بود وقتی خاطره خودشان را از دیدار با مهدی عراقی نقل کردند، همان زمان که پس از ۱۴ سال او را در نوفل لوشاتو ملاقات نمودند. آخرین باری که امام، مهدی عراقی را دیده بودند، پس از سخنرانی تاریخی درباره لایحه کاپیتولاسیون و پخش گسترده اعلامیههای ایشان مبنی بر دعوت مردم به مخالفت با آن لایحه بود.
🔸در آن زمان عراقی مردی رشید، سرحال و قوی به نظر میرسید، اما اینک پس از سالها رنج زندان و حبس و شکنجه، به لحاظ جسمی بسیار شکسته و ضعیف شده و همه موهایش به سفیدی گراییده بود. دستان قدرتمندش، استخوانی و لاغر شده بودند.
🔸او به محض شنیدن سفر امام به نوفل لوشاتو، علیرغم ممنوعالخروجی، با تلاش و پیگیری فراوان سرانجام در آن شرایط آشفته کشور، توانست گذرنامهاش را بگیرد و سر از پا نشناخته به حضور امام برسد.
🔸با ادامه نهضت و تحریم همهپرسی لوایح ششگانه و سپس اعلام عزای عمومی در عید سال ۱۳۴۲ که به یورش مزدوران رژیم شاه به مدرسه فیضیه در دوم فروردین انجامید، این شهید عراقی بود که افرادش را در اطراف و داخل منزل امام مستقر کرد و خودش نیز شب را در زیرزمین بیدار ماند تا یورش ماموران ساواک به منزل امام را خنثی کند.
🔸این شهید عراقی بود که پس از ماموریتهای خاص امام برای روحانیون و طلاب در محرم ۱۳۴۲ و دستگیری عدهای از مبارزین، عزاداریهای نهم و دهم محرم آن سال را به تظاهرات اعتراضآمیز علیه شاه بدل کرد و طبق یک برنامه منسجم، مسیر تظاهرات را از مسجد حاج ابوالفتح واقع در میدان قیام تا دانشگاه تهران هدایت نمود و سپس در جلوی دانشگاه به همراه یک روحانی و یک دانشجو، سخنرانی کرد.
🔸شهید عراقی پس از دستگیری حضرت امام در ۱۵ خرداد و سرکوب خونین قیام مردم مسلمان، در حالی که احتمال اعدام ایشان توسط رژیم شاه میرفت، با تلاش بسیار، اعلامیه تایید مرجعیت امام را به امضای علما و مراجع عظام رسانید تا به همین دلیل، اعدام ایشان منتفی شود.
🔸وقتی حضرت امام در مدرسه علوی استقرار یافتند، بازهم این شهید عراقی بود که به مدیریت و ساماندهی محل اقامت امام پرداخت تا این که امام، او را به مدیریت زندان قصر و سپس شورای مرکزی بنیاد مستضعفان و بالاخره سرپرستی روزنامه کیهان به همراهی حاج حسین مهدیان فرستادند که در همان مسئولیت و در چهارم شهریور ۱۳۵۸ هدف گلولههای گروهک تروریستی فرقان قرار گرفت و همراه فرزند ارشدش به شهادت رسید.
#دفتر_پژوهشهای_مؤسسه_کیهان
https://kayhan.ir/001EdH
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب درباره مشورت رئیس جمهور با ایشان برای انتخاب کابینه:
📹 تعداد زیادی را نمیشناختم و نظری نداشتم
🔸آقای رئیس جمهور برای انتخاب وزیران با من مشورت کردند. برخی را تایید و برخی را هم تاکید کردم. تعداد زیادی را هم نمیشناختم و نظری نداشتم
@kayhan_online
25.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 شاخصهای انتخاب همکاران برای دولت از نظر رهبر انقلاب
@kayhan_online
بازتاب گسترده حمله بزرگ حزبالله به اسرائیل
🔰 فایننشالتایمز: دیگر هیچ جای اسرائیل امن نیست
🔸در پی حمله بزرگ مقاومت به سرزمینهای اشغالی «موسوم به روز اربعین»، فایننشالتایمز در تحلیلی به بررسی نتیجه جنگی احتمالی بین حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی پرداخت و نوشت: «در صورت جنگ با حزبالله هیچ نقطهای در اسرائیل در امان نخواهد بود.»
🔸حمله روز یکشنبه حزبالله- موسوم به «روز اربعین»- که در انتقام از ترور «فؤاد شکر» صورت گرفت، واکنشهای زیادی به دنبال داشته است. ساعاتی پس از مرحله اول عملیات حزبالله لبنان که در آن مقاومت لبنان با شلیک ۳۴۰ موشک و دهها پهپاد پایگاههای مهم رژیم اسرائیل در سرزمینهای اشغالی را آماج حملات خود قرار داد، نشریه انگلیسی فایننشالتایمز در گزارشی تحلیلی به چشمانداز جنگ احتمالی بین رژیم صهیونیستی و مقاومت لبنان پرداخت.
🔸فایننشالتایمز در ابتدای تحلیل خود با اشاره به جنگ ۳۳روزه در سال ۲۰۰۶ و ادعای رژیم صهیونیستی پیرامون «عقب گرداندن لبنان به ۲۰ سال قبل» و شکست این رژیم در دستیابی به هدف خود در این جنگ نوشت: «شرایط کنونی با سال ۲۰۰۶ بسیار متفاوت است. حتی در سال ۲۰۰۶، نیروهای حزبالله سرنگون نشدند، بلکه صرفا مجروح، به قوت خویش باقی ماندند.»
🔸اندیشکده «مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی» مستقر در آمریکا تخمین میزند که حزبالله بین ۱۲۰هزار تا ۲۰۰هزار پرتابه از جمله موشکهای هدایتشونده دقیق و پهپادهای مسلح و همچنین موشکهای ضدتانک و ضدهوائی برخوردار است؛ طوریکه میتواند سراسر اراضی اشغالی را آماج حملات خود قرار دهد و هیچ هدف راهبردی، شهر یا منطقهای امن نخواهد بود.
🔸در ادامه این تحلیل به تبادل آتش بین حزبالله و رژیم صهیونیستی از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ اشاره شده و آمده است: «حزبالله لبنان حتی موفق به ارسال پهپادهای تجسسی به اعماق اسرائیل شد؛ بهطوری که این پهپاد از همه حلقههای پدافندی اسرائیل عبور و از مراکز نظامی حساس آن تصویربرداری کرده است. این گروه همچنین با استفاده از موشکهای زمین به هوا در ماه ژوئن، جنگندههای اسرائیلی را وادار به عقبنشینی کرده است.»
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001EdQ
@Kayhan_online
21.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 رهبر انقلاب: کارشناسی را انتخاب کنید که به دنبال نسخههای نسخ شده خارجی نباشد
🔸تکیه بر کار کارشناسی به معنای حکمرانی خردمندانه است. کارشناسی را انتخاب کنید که به دنبال نسخههای نسخ شده خارجی نباشد
@kayhan_online
19.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 رهبر خطاب به اعضای دولت چهاردهم: حتماً به میان مردم و به سفرهای استانی بروید
🔸حتماً به میان مردم و به سفرهای استانی بروید. به این حرفها که به شما بگویند پوپولیست و عوامگرا، اعتنا نکنید.
@kayhan_online
🔰القاعده در بورکینافاسو با قتلعام 200 نفر حمام خون به راه انداخت
🔸گروه تروریستی همپیمانِ القاعده مسئولیت حمله تروریستی بورکینافاسو را برعهده گرفت که 200 کشته و 140 زخمی برجا گذاشته است.
🔸این حمله در بارسالوگو در ۴۰ کیلومتری شهر استراتژیک کایا رخ داد. طی این حمله عناصر تروریستی اقدام به گشودن آتش به سوی مردم و سربازان کردند. منابع محلی از مفقود شدن چندین نظامی درپی این حمله خبر میدهند. بورکینافاسو روابط خود با کشورهای غربی از جمله فرانسه را در مبارزه با گروههای تروریستی قطع کرده و معتقد است این کشورها هیچگاه نتوانستند ریشه تروریسم را بخشکانند؛ دولت جدید این کشور حالا به دنبال استمداد از روسیه برای مقابله با این عناصر مسلح است.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001EdM
@Kayhan_online
24.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹رهبر انقلاب: قوانین و تصمیمات مهم دولت نیاز به پیوست عدالت دارد. پیوست عدالت یک کار تشریفاتی نیست یک امر واقعی است.
@kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب: رعایت اولویتها ضروری است. حل مسئله گرانی و تورم جزو اولویتهای فوری است.
@kayhan_online
🔰 اعتماد: خاتمی باید با تندروهای جبهه اصلاحات مرزبندی کند
🔸روزنامه اعتماد از خاتمی خواست با تندروهایی که صدای آنها در جبهه اصلاحات غالب است مرزبندی کند.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:
🔻نقدم را نسبت به روند كلي جريان اصلاحات مينويسم كه در كانون آن جبهه اصلاحات قرار دارد. اولين نقدي كه به جريان رسمي اصلاحطلبي دارم، ادبيات سياسي غالب نزد آنان است و اين را بارها در مطالب خود به صورت مستقيم و غيرمستقيم ذكر كردهام. براي من روشن است كه ميان ادبيات سياسي شما با بخشي از نيروهاي سياسي اصلاحات تباين آشكار وجود دارد، ولي در نهايت صداي كساني به عنوان صداي اصلي اصلاحطلبي -كه در بعضي از اعضاي جبهه اصلاحات نمود بارز يافته- شناخته ميشود كه زباني راديكال و مبارزهجويانه دارند، زباني كه بنا به تحليل من تناسبي با مشي و راهبرد اصلاحطلبانه ندارد.
🔻اين رويكرد بيش از اينكه در پي اصلاح باشد، دنبال شكست دادن طرف مقابل و جايگزين شدن آن است، در دوگانه خير و شر گرفتار است و در نتيجه، قادر به ايجاد همدلي و فهم مشترك نيست. ادبيات مبارزه لوازم و اقتضائات خاص خود را دارد، نگاهش به قهرمان و عمل قهرمانانه است، شجاعت در بيان مواضع را به معناي آن ميداند كه موضعي افشاگرانه بگيرد و... در اين ادبيات، افرادي كه هزينه ميدهند، ارزشمند و حتي بحق هستند.
🔻در حالي كه سياست مبتني بر اصلاحات معطوف به سود و خيري است كه از سياست نصيب جامعه و عموم ميشود. سياستِ مبارزه بهطور معمول بازي را صفر و يك تعريف و خير و شر را مطلق و حتي ذاتي ميكند. ذاتپنداري به دگماتيسم منجر ميشود كه لازمه سياست مبارزه است.
🔻مشكل دوم آنان كه تا حدي هم متاثر از مشكل اول است، فقدان رويكرد تحليلي مؤثر و راهگشاست. فقط در همين حد اشاره كنم كه چارچوب تحليلي اين افراد بيش از آنكه معطوف به آينده باشد، اسير چارچوبهاي گذشته است. تحليلهايي كه معطوف به شخصيت و روانشناسي افراد است (اغلب هم نادرست است) و به ساختارها و عوامل اجتماعي توجهي ندارد.
🔸درباره بخشی از ادعای عبدی مبنی بر این که «باید با نیروهای جدید از اصولگرایان درون ساختار قدرت و...، همفکری و همراهی»، گفتنی است که او قبلاً بیصداقتی خود را نشان داده است. عبدی شهریور ۱۳۹۵ در نشریه صدا خواستار اختلافافکنی میان نیروهای انقلابی شده و نوشته بود: «مهمترین عاملی که در شرایط کنونی بهعنوان پیشران برنامه ما عمل خواهد کرد، جلوگیری از وحدت میان اصولگرایان است. این هدف در ۵ سال گذشته به نحو مطلوبی پیش رفته. نهائی کردن شکاف میان جناح حاکم، بسیار مهم است. اصلاحطلبان باید نقش «قُوِه»ای را بازی کنند که این شکاف را به مرز جدایی کامل برساند».
🔸او همچنین در گفتوگو با «عصر ایران»، ۵ مهر ۱۳۹۱ اظهار کرده بود: «اگر ناطق نوری از جایگاه فعلیاش در جناح راست خارج شود و به اصلاحطلبان بپیوندد، چیزی به آنها اضافه نمیکند. اهمیت او در این است که در آن سو قرار دارد. آقای ناطق به این سو بیاید، جایگاهش را در آن سو از دست میدهد. او باید در آن سو خوب بازی کند».
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Ede
@Kayhan_online
گاردین فاش کرد
🔰 پشت پرده دستگیری مالک تلگرام به روایت ادوارد اسنودن
🔸«ادوارد اسنودن»، کارمند افشاگر و سابق آژانس امنیت ملی آمریکا درباره بازداشت «پاول دورف» بنیانگذار و مدیرعامل پیامرسان تلگرام معتقد است، امانوئل ماکرون با این کار دست به گروگانگیری زده است تا تلگرام را مجبور کند اطلاعات کاربران را به دولت فرانسه تحویل دهند.
🔸مقامات فرانسوی مدعی شدهاند که «پاول دورف» به دلیل ضعف نظارت، عدم همکاری با مجریان قانون و ارائه قابلیتهایی مانند رمزارز و شمارههای موقت، تلگرام را به ابزاری برای قاچاق موادمخدر، آزار کودکان، کلاهبرداری و پولشویی تبدیل کرده است. اما ناظران سیاسی زیادی هستند که بر این باورند این اتهامات دلیل اصلی بازداشت دورف نیست چرا که به گفته «ایلان ماسک» اینستاگرام نیز پر از موارد سوءاستفاده از کودکان است، اما خبری از دستگیری «زاکربرگ» توسط دولتهای غربی نیست و این اتهامات بهانهای بیش نیست و موضوع بازداشت دورف به مسائل دیگری مربوط میشود.
🔸گزارشهایی نیز منتشر شده است که میگویند روسیه از رمزارز توکن «Toncoin» که وابسته به این پیامرسان است برای دور زدن تحریمها استفاده میکرده و همین مسئله خشم و عصبانیت مقامات غربی را برانگیخته و یکی از دلایل بازداشت دورف میتواند همین موضوع باشد. بعد از بازداشت «پاول دورف»، بازار رمزارزهای مرتبط با پیامرسان تلگرام روزهای متلاطمی را سپری میکند. بر همین اساس، ارزش توکن «Toncoin» با کاهشی حدود ۲.۷میلیارد دلاری روبهرو شده است. «جکسون هینکل» مفسر سیاسی آمریکایی نیز در ایکس نوشت: «هکرهای ضد اسرائیلی که چند گیگابایت اطلاعات حساس این رژیم را سرقت کرده بودند، آنها را در پیامرسان تلگرام منتشر کردند. تلگرام از درخواست اسرائیل برای سانسور این اطلاعات نیز خودداری کرده بود.»
🔸اما «ادوارد اسنودن»، کارمند افشاگر و سابق آژانس امنیت ملی و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، پشتپرده دستگیری مدیرعامل تلگرام را اینگونه بیان کرده است که، دورف به دلیل عدم همکاری با دولت فرانسه در افشای اطلاعات کاربران بازداشت شده است.
🔻به گزارش راشاتودی اسنودن این را هم اضافه کرد که: «من عمیقا متاسف و متعجب شدم که ماکرون به حدی تنزل پیدا کرده که دست به گروگانگیری میزند تا بتواند به ارتباطات خصوصی دسترسی پیدا کند. چنین اقدامی نه فقط عامل خوار شدن فرانسه بلکه خوار شدن کل جهان است.» «تاکر کارلسون» روزنامهنگار آمریکایی هم در واکنش به بازداشت دورف گفته است دورف به این دلیل بازداشت شد که از دستور دولتها و نهادهای اطلاعاتی برای «سانسور واقعیت» امتناع کرد.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001EdN
@Kayhan_online
🔰رهبر انقلاب: چهار سال نعمت خدمت، زود میگذرد اما کارهای بزرگ میتوان کرد مثل امیرکبیر و رئیسی عزیز
🔸 رهبر انقلاب در نخستین دیدار اعضای هیئت دولت چهاردهم: امروز همهی این وزرای محترم و شما برادران و خواهران عزیزی که مورد اعتماد رئیسجمهور و مجلس قرار گرفتید همهتان مقامات عالیرتبهی این کشورید وظیفهی همهی ماست که از شماها حمایت کنیم، کمکتان کنیم اگر احتیاج به کمک داشته باشید و تلاش کنیم که انشاءاللّه شما در کارهایتان موفق باشید.
🔸شما امروز در جایگاهی قرار گرفتید که میتوانید در پیشرفت کشور و در ادارهی امور کشور مؤثر باشید. وزارت یک چنین موقعیتی را به شماها داده این نعمت الهی است، اینی که انسان بتواند خدمت کند به مردم این نعمت بزرگی است.
🔸چهارسال زود میگذرد لکن در همین مهلت زود گذر کارهای بزرگ میتوان کرد. امیرکبیر سه سال در کشور حکومت کرد؛ کارهای بزرگی را بنیانگذاری کرد. خود آقای #رئیسی_عزیز ما سه سال حکومت کرد و ریاست کرد کارهای خوبی ایشان انجام داد و بعضی کارها را پایهگذاری کرد که انشاءاللّه ثمرهاش را بعدها کشور خواهد دید.
@kayhan_online
🔰رهبر انقلاب: شناخت ظرفیتهای کشور از شرایط کارآمدی است؛ قبلا ایران را با قالی و نفت میشناختند اما امروز به قدرت منطقهای و نظامی
🔸رهبر انقلاب در نخستین دیدار اعضای هیئت دولت چهاردهم: یکی از شرایط کارآمدی کارگزاران دولت این است که داشتههای خودشان را بشناسند، ثروتهای موجود خودشان را بشناسند.
🔸ما داشتیم مسئولینی را ــ بنده در این سالهای طولانی برخورد کردم با مسئولینی ــ که نمیشناختند نیروی انسانی کشور را نمیشناختند، نیروهای طبیعی کشور را نمیشناختند. ظرفیتهای ما چندین برابر آن چیزی است که بالفعل دارا هستیم. چند نوع ما ظرفیت داریم:
🔸یکی ظرفیتهای طبیعی است؛ ما از لحاظ منابع زیرزمینی ظرفیتهای زیادی داریم.
🔸موقعیت جغرافیایی منحصر بفردی در این منطقه داریم. ما از لحاظ زمینی سر چهارراه قرار داریم، چهارراه شرق و غرب، و شمال و جنوب. این موقعیت بسیار مهمی است.
🔸از لحاظ اقلیمی تنوع اقلیمی یک فرصت بسیار بزرگی است که ما داریم. از لحاظ سواحل طولانی دریای آزاد، ما این فرصت را داریم، جزایرمان، سواحلمان، اینها همهاش فرصت است.
🔸یک نوع فرصتها، فرصتهای انسانی است، ظرفیتهای انسانی است.
🔸ایمان مردم ما، این ایمانی که مردم دارند ایمان مذهبی و ایمان سیاسی این خیلی با ارزش است این جزو ظرفیتهاست.
🔸یکجور ظرفیتهای دیگر عبارت است از: ظرفیتهای سیاسی کشور، عمق راهبردی ما؛ یک روزی بود که ایران را با قالی و نفت میشناختند، امروز ایران را با علم میشناسند با پیشرفت نظامی میشناسند، با قدرت منطقهای میشناسند با عمق راهبردی میشناسند در دنیا. این یک فرصتی است این در اختیار ماست. توانایی تأثیرگذاری روی کشورهای دنیا، روی منطقه، این چیز کوچکی نیست چیز خیلی مهمی است. این هم از فرصتهای ماست.
@kayhan_online
🔰رهبر انقلاب: مراقب تحمیل نظرات غلط با لباس کارشناسی باشید
🔸رهبر انقلاب در نخستین دیدار اعضای هیئت دولت چهاردهم: نکتهی چهارم دربارهی مسئلهی کارشناسی است. در تبلیغات آقای دکتر پزشکیان و اظهاراتی که گفته شد، رجوع به کارشناسها تکرار شده. بنده عقیدهی راسخ دارم به این قضیهی رجوع به کارشناس.
🔸دولتها وقتی که کار کارشناسی میکنند حکمرانیشان حکمرانی خردمندانه و اندیشهورزانه خواهد بود، نه حکمرانی محفلی و رفاقتی و توصیهای. کار کارشناسی خصوصیتش این است که گاهی شما یک کار کارشناسیای را انجام میدهید برخلاف خواست چند رفیق و دوست و آشنا و آدم صاحب نفوذ و اینها، آنها را ناراضی میکنید اما ملت را راضی میکنید.
🔸منتها یک نکتهای اینجا وجود دارد در انتخاب کارشناس. گاهی اوقات در مواردی تهنشینهای ذهنیِ غلط یک کارشناس با ادبیات کارشناسی میآید در میدان. با لباس کارشناسی میآید در میدان. آن وقت مشکل درست میکند. تحمیل میکند آن نظرات غلط حاکم بر ذهن آن کارشناس را یا خصوصیات اخلاقی او را، تحمیل میکند به شما.
@kayhan_online
🔰رهبر انقلاب: نقض حکمرانی کشور در فضای مجازی قابل قبول نیست؛ براساس یک قانونی زمام کار را بدست بگیرید
🔸رهبر انقلاب در نخستین دیدار اعضای هیئت دولت چهاردهم: فضای مجازی یک دنیای جدیدی است شماها بیشتر از بنده هم حتماً مطلعید، یعنی فضای مجازی دیگر امروز مجازی نیست! امروز یک واقعیتی است در زندگی مردم. روزبهروز هم دارد پیش میرود آنچه که مهم است این است که در فضای مجازی حکمرانی قانونمند وجود داشته باشد اینکه بنده گاهی گفتم فضای مجازی رهاست، ول است، این بخاطر این است.
🔸حکمرانی، براساس قانون، یک قانونی اگر ندارید قانون را بوجود بیاورید براساس آن قانون زمام کار را بدست بگیرید همهی دنیا این کار را میکنند میّبینید دیگر این جوان بیچاره را فرانسویها، یعنی اینقدر تا این حدّ سختگیری انجام میگیرد طرف را میگیرند زندان میکنند، تهدید میکنند که بیست سال محکومیت به تو خواهیم داد این بخاطر آن است که حکمرانی آنها را نقض کرده نقض حکمرانی قابل قبول نیست یک کشور در اختیار شماست که وظیفه در قبالش دارید، مأموریت در قبالش دارید. نمیشود حکمرانی شما را نقض کرد، نباید نقض کنند.
@kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب خطاب به دولت چهاردهم: به دشمن امید نبندیم. برای برنامههایمان منتظر موافقت دشمن نباشیم.
@kayhan_online