🔰 برای این که وفاق چماق نشود همه باید به قانون تمکین کنند
🔸موضوعاتی مانند قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس و قانون حجاب و عفاف، هر دو با طی فرآیند قانونی، به نقطه فعلی رسیدهاند. در این میان، ادبیات قانونستیزانه یا قانونگریزانه و متهمکردن دیگر بخشهای مسئول و صاحب صلاحیت کشور، الگوریتمی باتلاقساز و برخلاف ایده و رویکرد وفاق است.
🔸این تحلیل انتقادی را روزنامه همشهری ضمن بررسی تناقضات ادعای وفاق مطرح کرد و نوشت: در ۶ماهه آغاز انتخابات تا امروز، پرتکرارترین مفهومی که دولت و رئیسجمهور در مواجهه با مسائل به آن ارجاع میدهند، وفاق است. آنچه بهعنوان مبنای این رویکرد از فحوای سخنان رئیسجمهور قابل استفاده است، این است که کشور با انباشتی از مسائل و چالشها مواجه است که حل آنها با ظرفیت و استعدادهای یک جریان یا گروه خاص امکانپذیر نیست و همه باید به میدان بیایند. اما سؤال اینجاست که بزنگاههای وفاق کجاست؟
🔸وفاق که در بطن آن نوعی تنازل نیز مستتر است، آنجا موضوعیت مییابد که مسئلهای اختلافی در میان است و برای عبور از آن، علاوهبر تجمیع ایدههای نظری و استعدادهای عملی، ناگزیر باید در مرحله جمعبندی یک مسیر و روش انتخاب شود. در این مرحله است که ملتزمان به وفاق ولو با دیدگاههای مختلف باید ظرفیتهای خود را برای پیشبرد آن مسیر و روش فعال کنند.
🔸اهمیت توافق درخصوص چارچوب وفاق از آنروست که در نبود چنین چارچوبی، مفهوم ارزشمند وفاق مانند هر کلمه حق دیگری، ظرفیت استفاده ابزاری و باطل از آن را پیدا میکند. مثلا میتواند به جای آنکه تأمینکننده هدف ذاتی از وفاق باشد، خود به چالش و چماقی برای از میدان به در کردن دیگران تبدیل شود.
🔻ممکن است بتوان برای وفاق چارچوبهای دیگری هم برشمرد اما عجالتاً همان چارچوب مورد تصریح رئیسجمهور یعنی «قانون» تا حد زیادی راهگشاست. قانون از آنجا که فرآیندی جمعی برای بلوغ و قدکشیدن از یک ایده را طی کرده است، اجماعساز و فصلالخطاب است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GMN
@Kayhan_online
🔰 هشدارهایی که شنیده نشد
🔸رهبر انقلاب خطاب به بشار اسد: غربیها و دنبالههای آنها در منطقه قصد داشتند با جنگ علیه سوریه، نظام سیاسی این کشور را ساقط و سوریه را از معادلات منطقه حذف کنند اما موفق نشدند و اینک نیز قصد دارند با شیوههای دیگر و از جمله وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند.
🔺بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور سوریه. ۱۴۰۳/۳/۱۰
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تعرض گروه تروریستی تحریرالشام به سفارت ایران در دمشق
🔸العربیه تصاویری از تخریب ساختمان و اموال سفارت ایران در دمشق را منتشر کرد.
@Kayhan_online
کیهان بررسی میکند
🔰 نگرانی درباره صادرات محصولات کشاورزی به دلیل عدم رعایت امنیت غذایی کشور
🔸صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در حالی صورت میگیرد که تجربه نشان داده به دلیل عدم تأمین نیاز مصرف داخلی، گرانی سنگینی به مردم تحمیل میشود.
🔸به گزارش خبرنگار کیهان، صادرات مازاد محصولات کشاورزی، باغی و دام و طیور امری لازم است اما به شرط اینکه بازار داخلی تأمین شده، گرانی حاصل نشود و امنیت غذایی کشور به خطر نیفتد.
🔸صداقت فرد؛ سرپرست دفتر امور طیور وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه حداکثر قیمت مرغ گرم ۹۰ هزار تومان است، اظهار کرد: میانگین میزان مورد نیاز داخلی کشور به این محصول ۱۴۰ میلیون تن در ماه است. با توجه به مناسب بودن شرایط تولید علاوهبر تأمین بازار داخل صادرات این محصول نیز مجدداً از سر گرفته شده است.
🔸وی با بیان اینکه آخرین آمار تولید آبانماه ۱۵۴ میلیون تن بوده است، ادامه داد: بهصورت میانگین نیاز کشور ۱۴۰ میلیون تن در ماه است. مکاتبات صادرات از هفته گذشته آغاز شده و حداقل میزان صادرات نیز ۱۵۰۰ تن پیشبینی شده است.
🔸همین چند هفته قبل بود که صادرات بیرویه گوجهفرنگی که بخشی از آن هم برگشت خورد؛ قیمت این صیفی را به کیلویی 50 هزار تومان رساند. حالا هم صحبت از آزاد شدن صادرات حبوبات است چرا که وزارت جهاد کشاورزی روز یکشنبه هفته قبل در نامه به گمرک، صادرات حبوبات را آزاد کرد.
🔸گفتنی است، وزارت جهادکشاورزی مسئول تأمین امنیت غذایی کشور است و در بحث تولید و صادرات محصولات کشاورزی و غذایی، اولویت با تأمین نیاز داخلی است، اما برخی تشکلها از طریق وزارتخانهها و دستگاههای دیگر، امنیت غذایی کشور را نقض میکنند. وزارت صمت و دیوان عدالت اداری باید توجه داشته باشند که اگرچه استقلال وزارتخانهها و قوا، امری قانونی است، اما برهم خوردن امنیت غذایی کشور، غیرقانونی است؛ بنابراین در احکام صادره باید مصالح ملی را در نظر بگیرند.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GLR
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پرسه_در_فضای_مجازی
🔰 با سقوط حکومت بشار اسد، آینده سوریه، منطقه و ایران چگونه خواهد شد؟
🔻این جمله تاریخی شهید سلیمانی انگار برای همین روزها و ساعتهاست:
🔸"من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم..."
پس از اشغال عراق توسط امریکا نیز خیلی ها تصور میکردند که کار منطقه و ایران تمام است اما هوشمندی جمهوری اسلامی و اتخاذ راهبرد درست منطقه ای اش، کاری کرد که آن بحران بزرگ به یک فرصت کم نظیر برای ایران تبدیل شد.
🔸امروز نیز در همان نقطه ایم به شرطی که به جای انفعال، به دنبال تبدیل بحران به فرصت باشیم و چنین رویکردی از دل روزمرگی و گدایی از غرب و اکتفا به حداقل ها در نمی آید، اولین شرط تبدیل بحران به فرصت، باور داشتن به توانمندی های بزرگ کشور و اعتماد به نفس در برابر دشمنان است. نقطه سر خط!
👤 امیرحسین ثابتی
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰سرنوشت نامشخص هواپیمای حامل بشار اسد 🔸وبگاه «فلایت رادار» که در زمینهٔ ردیابی هواپیماها فعالیت می
🔰 رویترز از احتمال کشتهشدن بشار اسد در سانحهٔ هوایی خبر داد
🔸رویترز به نقل از ۲ منبع سوری ادعا کرد «احتمال زیادی وجود دارد که اسد در یک سانحهٔ هوایی کشته شده باشد» و این سؤال را مطرح کرده است که «چرا هواپیما چرخش غافلگیرکننده داشته و ناپدید شده است!»
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
📹 تعرض گروه تروریستی تحریرالشام به سفارت ایران در دمشق 🔸العربیه تصاویری از تخریب ساختمان و اموال سف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خبرنگار صداوسیما: تروریست های تکفیری وعده داده اند تعرضی به اماکن مقدس(حرم مطهر حضرت زینب و حضرت رقیه) صورت نخواهد گرفت؛ می گویند گروهی که متعرض سفارت ایران شده اند ارتباطی با تحریرالشام ندارند!
@Kayhan_online
🔰 اعتماد: عجیب است که دولت مسئولیت قیمت ارز را گردن نمیگیرد
🔸روزنامه اعتماد میگوید کسی در دولت، دلار ۷۰ هزار تومانی بازار را گردن نمیگیرد.
این روزنامه که به رئیس شورای اطلاعرسانی دولت تعلق دارد، نوشت: عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، اخیرا در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چطور ممکن است افزایش نرخ دلار ۷۰ هزار تومانی اثر تورمی بر اقتصاد نداشته باشد، گفته است؛ «من نگفتم که افزایش نرخ دلار تورمزا نیست، من گفتم دولت تصمیمی بر افزایش گرانی و افزایش قیمتها ندارد و دلار بازار آزاد که ارتباطی به دولت ندارد و به دلیل تنشهای منطقهای و شرایط منطقه دلار بازار آزاد و انتظار روانی افزایش پیدا کرد. آن چیزی که من گفتم این بود که کالاهای اساسی افزایش قیمت نخواهد داشت.»
🔸وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه همزمان با نرخ دلار در بازار آزاد نرخ نیمایی هم در حال افزایش است آیا نیما هم ارتباطی به دولت ندارد، نیز اعلام کرده: «دلار نیمایی قرار نیست که به دنبال دلار 70 و 71 هزار تومانی بازار حرکت کند بلکه قرار بر این است که نیمایی و توافقی با هم باشند و در نهایت نرخ دلار را کاهش بدهند و الان در شرایط منطقه این اتفاق نیفتاده است.»
🔸حال با وجود این پاسخها از سوی وزیر اقتصاد، سؤال اصلی این است که چه کسی پاسخگوی افزایش نرخ دلار در بازار آزاد است و آیا این بازار متولی هم دارد؟
🔸اعتماد در پایان از قول شقاقی نوشت: «ما با انفعال شدید دولت برای پیادهسازی الزامات مهار قیمت ارز روبه رو هستیم گفت: نظامهای چند نرخی ارز دارای الزاماتی است که اگر رعایت نشود قیمت دلار در بازار آزاد هم مدام افزایش پیدا میکند و موجب میشود قیمت ارز در سایر بازارها نظیر بازار توافقی و ترجیحی هم افزایشی شود و این روند صعودی را طی کند».
🔸اظهارات همتی مبنی بر ارتباط نداشتن ارز ۷۰ هزار تومانی با دولت در حالی است که وی اول بهمن ۱۳۹۹ به عنوان رئیس کل بانک مرکزی، در برنامه تلویزیونی عیار گفته بود: «اگر ما نبودیم، دلار ۵۰ هزار تومان میشد»!
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GMM
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰ارتش رژیم صهیونیستی از انجام عملیاتی در جنوب سوریه خبر داد 🔸رسانههای رژیم صهیونیستی بعد از سقوط د
📷 نخستین تصویر از ورود تانکهای اسرائیلی به جنوب سوریه در جولان
@Kayhan_online