#پاوه
انتشار محتوا باموضوع آسیبهای اجتماعی
درشبکه های مجازی شهرستان..
دکتر مختار ویسی: عامل اصلی بدحجابی و آرایش زننده زنان در جامعه مردان هستند.
دکتر مختار ویسی گفت: دلیل اصلی بدحجابی و آرایش زننده زنان در جامعه بدون شک مردان هستند ، شاید در ظاهر حجاب مرد تغییری ننموده است اما بدحجابی واستفاده بی رویه از وسایل آرایشی توسط زنان، ناشی از تفکرات مردان است، چون انتظارات مردان بالا رفته و ملاک های سابق را نمی پسندند، ما باید فکر و باور مردان را تغییر دهیم تا فکر و باور زن نیز تغییر یابد.
دکتر مختار ویسی روند رو به رشد آسیب های اجتماعی را ناشی از گذار روستا نشینی به شهرنشینی دانست و گفت: در ایران یکسری مشکلات به وجود آمده که حاکی از گذار جامعه سنتی به مدرن است، قبلاً روستانشین ۷۰ درصد و شهر نشین ۳۰ درصد جامعه ما را تشکیل می داد اما اینک این نسبت معکوس شده و طبیعی است وقتی از یک جامعه سنتی وارد جامعه مدرن می شویم به عبارتی جامعه با یکسری آسیب ها مواجه می شود که قبلاً وجود نداشتند.
ویسی شیب آسیب اجتماعی را در ایران پائین دانست و گفت: سن اعتیاد، خودکشی و… پائین آمده است، ایدز از متوسطه به راهنمایی رسیده، بیوه گی به زیر ۲۰ سال آمده، افسردگی واضطراب به پیش دبستانی رسیده و این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی این پدیده ها را ناشی از کاهش باورها و واقعیت ها عنوان نموده است.
این روانشناس در ادامه گفت: باورهای نسل جوان در حال تغییر است وهمسو با ما نیست واین زنگ خطری است که باید با جدیت بدان پرداخته شود وراحت از آن نگذریم.
وی گفت: خطر زمانی است که باورهای دینی نوجوان درگیر فضای مجازی است ودر آنجا شکل می گیرد، نوجوانان به تاسی از الگوهای غربی یکسری باور ویکسری ارزش در ادامه به دست می آورند که مورد قبول مانیستند و این همان شکاف بین نسلی است که باید آن را جدی گرفت.
دکتر مختار ویسی در ادامه افزود: برای ما بزرگسالان دنیای واقعی وسعت بیشتری دارد اما جوانان بسیاری از خواسته های خویش را در دنیای مجازی می گذرانند وبه عبارتی در آنجا زندگی می کنند.
وی جوانان را تحت تاثیر الگوهای دنیای مجازی دانست و گفت: ما باید بی تفاوت نباشیم و به زندگی نوجوان خویش معنی بدهیم تا شاهد عشق های مثلثی و چند ضلعی ناشی از این تفکرات نباشیم.
این روانشناس یکی از آسیب های اجتماعی شهرستان را بدحجابی دانست وگفت: من معتقدم متهم ردیف اول بی حجابی ویا بدحجابی زنان، بی شک مردان هستند ، شاید درظاهر حجاب مرد تغییری ننموده باشد اما بدحجابی واستفاده بی رویه از وسایل آرایشی توسط زنان، ناشی از تفکرات مردان است ، چون انتظارات مردان بالا رفته است وملاک های سابق را نمی پسندند، ما اگر دنبال اصلاح هستیم اول باید فکر وباور مرد را تغییر دهیم تا فکر وباور زن تغییر یابد.
دکتر مختار ویسی به یکسری ریز فاکتور در ایران اشاره نمود و مهارآنها را حیاتی دانست وگفت: باید این فاکتورها مهار شوند اگر در فردی ویا جامعه ای جمع شوند مشکل زا می شوند، یکی از این ریزفاکتورها ، سست شدن باورهای دینی است ما که مرزنشین هستیم در معرض آسیب اجتماعی زیادی قرار داریم چند استان کرمانشاه، ایلام، همدان، کردستان، لرستان و خوزستان بیشتر دچار آسیب است برای مثال خودکشی در این مناطق درقیاس با سایر مناطق دیگر کشور در صدر استان ها قرار دارد کرمانشاه در رتبه اول ویا دوم استان های مرزنشین را داراست واورامانات نیز در این میان درصدرمناطق استان قرار گرفته است.
وی به ارتباط مستقیم اعتیاد وطلاق اشاره نمود وگفت: در استان های مرزنشین قطعاً اعتیاد بالاست چون آمار طلاق زیاد است ، ۶۰ درصد عامل طلاق اعتیاد است، آسیب های اجتماعی معمولاً پنهان هستند همانند کوه یخ که در دریا قرار دارد و ۹۰ درصد آن در دریاست به همین خاطر دیده نمی شود، بنابراین حرکت اعتیاد خزنده وپنهان است باید هوشیار بود. وقتی اعتیاد بالا باشد افسردگی نیز بالا خواهد بود، واین می تواند ریز فاکتوری برای خودکشی باشد.
دکتر ویسی عامل بعدی دیگر را مشکلات روحی و روانی دانست وآن را ناشی از نبود شبکه حمایت اجتماعی برای نسل جوان تفسیر نمود.
وی به آسیب های اجتماعی ناشی از دنیای مجازی پرداخت وگفت: فضای مجازی امروز کاری کرده که همه افراد خانواده را درمیان بگیرد به قول کورش محمدی یک نوع گسست ویا فرو رفتگی اجتماعی به وجود آمده است ، اینک افراد خانواده هرچند در کنارهم هستند اما متفرق نشان می دهند وهر کس مسیری را دنبال می نماید وفاصله ی عاطفی بین والدین و فرزندان افزایش یافته واین درادامه زمینه ساز مشکلاتی خواهد بود، به هرحال این نشانه ضعف فرهنگی ماست ، ما در این شاخص عقب گرد داشتیم بطوریکه که نتوانستیم نوجوان را متناسب با تحولات روز پرورش دهیم.
این روانشناس عامل به وجود آمدن آسیب های اجتماعی را ضعف فرهنگی دانست وگفت: ضعف باورهای دینی ونداشتن خط قرمز مشکل بزرگی را به وجود می آورد که 👎
نوجوان را به مخاطره می اندازد و فضای مجازی اجازه نمی دهد باورهای دینی شکل گیرد وقتی باور دینی به وجود نیاید وهویت ملی را نپذیرد فرهنگ غرب زدگی بوجود می آید.
دکتر ویسی با بیان اینکه مادر خانواده اینک ساعت ها در دنیای مجازی و یا مشاهده برنامه های ماهواره غرق می شود اما ۱۷ دقیقه به تربیت فرزندان خود نمی پردازد افزود: بدلیل ضعف فرهنگی امروزه نوجوان ما باور گریزی و هویت های ملی و مذهبی خود را از دست داده است و وقتی نوجوانی هویت های ملی خود را نپذیرد عواقب آن از قبل نمایان است.
این پژوهشگر فقر حرکتی را بلاخص در میان کودکان از عامل به وجود آورنده ی آسیب های اجتماعی دانست وگفت: فرزندان ما کودکی نمی کنند چندین ساعت در مقابل فضای مجازی وتلویزیون می نشینند این تکنولوژی تحرک را از فرزندانمان گرفته اند.
وی تغییر سبگ زندگی را فاکتوری دیگر در به وجود آوردن آسیب های اجتماعی دانست وگفت: نوع حرکت و تعداد ساعت خواب کودکان، همه دستخوش تغییر شده است. هورمون رشد در زمان خواب ترشح می شود وقتی الگوی خواب از بین رود ویا سبک خوراک ازبین رفته باشد باید انتظار غیر واقع هم داشته باشیم. اینک غرب برای رستگاری به غذاها وگیاهان دارویی روی آورده است، ما هم باید رجوعی به گذشته ی خویش داشته باشیم.
دکتر ویسی به یکسری عوامل محافظ کننده آسیب های اجتماعی اشاره نمود وگفت: در مقابل آسیب های اجتماعی ریز فاکتورهای هم وجود دارند که می توانند مفید عمل نمایند ؛ تقویت جغرافیایی هویت ملی و تقویت باورهای دینی نمونه های اساسی این از عوامل بازدارنده محسوب می شوند.
مختار ویسی افزود: تنظیم زمان خواب به تناسب سن وسال جوانان ، توجه به ورزش وفعالیت های ورزشی وتفریحات سالم، تقویت الگو های تغذیه ای ، تقویت وخدمات مشاوره ای ، تشکیل کمیته پیگیری از خودکشی، طلاق ، اعتیاد وبیکاری، تقویت شاخص های بهداشت و روان ، تقویت خود کارآمدی (اگر خود را بپذیرد …)، تقویت تشکل ها وگروههای مردمی ( جوان احساس هویت وغرور می یابد) و…. به تقویت مهارت های اجتماعی کودکان کمک می رسانند. از طرفی تقویت خود کنترلی اگر این جنبه را در خود تقویت کنیم بسیاری از مشکلات به خودی خود حل وفصل می شوند.
دکتر ویسی به تفاوت نگرش دایره سلامت ودرمان درکشورهای اروپایی وکشورمان پرداخت وگفت: در دول غربی پیشگیری بیشتر از درمان مورد توجه قرار می گیرد، اما در ایران درمان از پیشگیری پیشی گرفته وپرت هزینه بسیار داریم، اما اخیراً دولت با اجرای طرح نظام سلامت در کشور کارهای بزرگی را شکل داده که تاثیرات اجتماعی آن را در جامعه مشاهده می نمائیم.
وی عوامل موثر درآسیب های اجتماعی را اعتیاد، بیکاری، فقر وافزایش آمار طلاق دانست که باید ریشه ای بدانها پرداخته شود.
دکتر مختار ویسی فرهنگ سازی را راهکاری در قبال مشکلات وآسیب های اجتماعی دانست و در خاتمه اظهار کرد: برای مقابله با آسیب های اجتماعی دو شیوه را مورد توجه جدی قرار داده اند اول آموزش مهارت های زندگی و دوم شیوه های فرزند پروری وپرورش کودک که آموزش مهارت های زندگی در آموزش وپرورش دنبال می گردد ودیگری شیوه های فرزند پروری است که در شبکه بهداشت ودرمان دنبال می گردد اگر بتوانیم برضعف های فرهنگی خود فائق آئیم این امیدواری وجود دارد که مشکلات فرارو برطرف گردند..🔻🔻🔻
@keramtkahan
کارگاه آموزشی و توجیهی طرح ناظر یک با سخنرانی آقای حسین خانی مسئول امنیت اخلاقی فراجا شهرستان جوانرود در حسینیه ناحیه برگزار گردید
مدیریت اجتماعی سپاه ناحیه جوانرود
@keramtkahan
باسلام برگزاری میز خدمت به همت بسیج ادارات و اجتماعی ناحیه با حضور ادارات در محله طرح کرامت سنقر
@keramtkahan
اهدای لباس نوزاد توسط یکی از خیرین به صندوق خیریه حضرت خاتم (ص) #محله_طرح_کرامت شهرستان جوانرود
مدیریت اجتماعی سپاه ناحیه جوانرود
@keramtkahan
نشست تحکیم بنیان خانواده با موضوع فرزندآوری درپایگاه حضرت خدیجه(س) برگزار گردید.مع اجتماعی ناحیه قصرشیرین
@keramtkahan
جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان جوانرود ظهر امروز با حضور اعضای این شورا در سالن جلسات فرمانداری برگزارشد .
مدیریت اجتماعی سپاه ناحیه جوانرود
@keramtkahan
تشکیل کارگروه تخصصی زن وخانواده در راستای طرح ایران جوان بمان وبا محوریت راه های افزایش ازدواج آسان توسط بسیج جامعه زنان وبا حضور کارشناسان مورخه ۱۴۰۱/۵/۹ (تعداد اعضا :۱۰نفر)
مدیریت اجتماعی سپاه ناحیه جوانرود
@keramtkahan
حلقه صالحین شهیده طیبه واعظی کانون بسیج هنرمندان دالاهو با حضورمربی کانون با موضوع فرزندآوری درمسجدسیدالشهدا علیه السلام برگزارشد. مربی حلقه صالحین دراین جلسه گفت جوان ماندن جمعیت همواره یکی از دغدغه های جدی کشور ها میباشد باتوجه به پیرشدن جمعیت ومشکلات جدی در سالهای آینده که گریبانگیرکشورخواهدشد وفرصت کمی وجوددارد تاکشورخودرا ازاین بحران نجات دهد لذا دستگاه های مربوطه وفعالین فرهنگی وکسانی که دراین زمینه فعالیت دارند رابرآن می دارد که سعی نمایند تابا فرهنگ سازی جوانان رابه فرزندآوری تشویق نمایند
@keramtkahan
با سلام
تیغه زنی و زیرسازی کوچه های محله گل سفید،
ان شاءالله مرحله بتن ریزی هم به همین منوال انجام خواهد گرفت که مورد تقدیر
اهالی محله قرار گرفت. ستاد طرح کرامت شهرستان روانسر
@keramtkahan