📚#انسان250ساله
📜 در حدیثی از آن حضرت چنین نقل شده است: ✨ماییم کسانی که خدا فرمانبری از آنان را فرض و لازم ساخته است؛ در حالی که شما از کسانی تبعیت میکنید که مردم بخاطر جهالت آنان در نزد خدا معذور نیستند.
یعنی مردم که بر اثر جهالت رهبران فرمانداران نااهل ، دچار انحراف گشته و به راهی جز راه خدا رفته اند، نمی توانند در پیشگاه خدا به این عذر متوسل شوند که:
ما به تشخیص خود راه خطا را نپیمودیم ؛ این پیشوایان و رهبران ما بودند که از روی جهالت ، ما را به این راه کشاندند.
زیرا اطاعت از چنان رهبرانی، خود، کاری خلاف بوده است ؛ پس نمیتواند کارهای خلاف بعدی را توجیه کند.
👈این مفهوم که رهبری سیاسی در جامعه انقلابی اسلام ، همان رهبری انقلابی است و لزوماً با رهبری فکری و ایدئولوژیک همراه است ، در آموزش های امامان قبل و بعد از امام صادق نیز آشکارا وجود داشته است.
📜 در روایتی امام علی بن موسی از قول جدّبزرگوارش امام محمد باقر، «سلاح» را در سلسله امامت به«تابوت» در میان اقوام گذشته بنی اسرائیل همانند می کند:
« سلاح در میان ما همچون تابوت است در میان بنی اسرائیل، که نزد هرکس بود ، نبوت - و در روایتی حکومت- از آن او بود.
در میان ما نیز سلاح نزد هرکس باشد، رهبری و زعامت متعلق به اوست»- توجه شود به شکل نمادین ومفهوم بسیار عمیق این تعبیر-
راوی آن گاه می پرسد :
«یعنی آیا ممکن است که سلاح نزد کسی باشد که دانش ایدئولوژیک دین در او نیست؟ »
✳ و امام در پاسخ میگوید:
« نه . یعنی👈زمامداری جامعه و رهبری انقلابی امت مسلمان در اختیار کسی است که سلاح و دانش را با هم دارا باشد.
ادامه دارد..
۲۲۷
@ketabkhanehmodafean
📚#انسان250ساله
🔷پس امام از سویی شرط امامت را دانش دین و فهم درست قرآن می داند و از سویی دیگر با گستردن بساط علمی و گردآوردن خیل کثیری از مشتاقان دانش دین در پیرامون خود وتعلیم دین به شیوه ای مخصوص، که مخالف با روال معمولی فقه و حدیث و تفسیر و بطور کلی مغایر با دین شناسی رایج علما و محدثان و مفسّران وابسته به دستگاه خلافت است ، عملا دین شناسی خود و دین ناشناسی دستگاه خلافت را با تمام علمای وابسته و نام و نشان دارش اثبات می کند و از این رهگذر با تعرض مستمر و عمیق و آرام ، به مبارزه خود، بُعدی تازه می بخشد.
🔶همانطور که قبلا اشاره شد ، نخستین حکمرانان بنی عباس که خود در روزگار پیش از قدرت، سالها در محیط مبارزاتی علوی و در کنار پیروان و یاران آل علی گفت گذرانیده و به بسیاری از اسرار و چَم و خَم های کارِ آنان بصیرت داشتند ، نقش معترضانه این درس و بحث وحدیث وتفسیر را پیش از اسلاف اموی خود درک می کردند.
🔺گویا به همین خاطر بود که منصور عباسی در خلال درگیری های رذالت آمیزش با امام صادق، مدت ها آن حضرت را از نشستن با مردم و آموزش دین به آنان و نیز مردم را از رفت و آمد و سؤال از آن حضرت منع کرد ؛
تا آنجا که به نقل از مفضل بن عمر- چهره درخشان ومعروف شیعی- هرگاه مسئلهای در باب زناشویی وطلاق و امثال اینها برای کسی پیش می آمد، به آسانی نمی توانست به پاسخ آن حضرت دست یابد.
پیشوای صادق،ص۹۵_۸۸
🔰وجود تشکیلات پنهانی ایدئولوژیک _سیاسی
✳ امام صادق علیهالسلام توانسته بود به کمک تلاش وسیع پدرانش _ امام سجاد وامام باقر، مخصوصا اواخر زندگی امام باقر- و سپس خودش به کمک این تلاش توانسته بود یک عده مؤمن ومسلمان مکتبی، اصیل ، انقلابی، فداکار، آماده برای خطرپذیری ، در سراسر عالم اسلام درست کند.
◻و اینها آدم های عادی نبودند؛ نه اینکه از طبقات ممتاز بودند،نه.. همین کاسب و تاجر وغلام و از این چیزها ، اما از لحاظ پایگاه معنوی ، به هیچ وجه اینها به آدم های عادی شبیه نبودند.
◽کسانی بودند که زندگی شان در هدفشان.و در مکتب شان خلاصه می شد و همه جا هم بودند.
ادامه دارد....✏
۲۲۸
@ketabkhanehmodafean
#کتاب_کشتی_پهلو_گرفته
#قسمت89
ادامه ی نجوای خانم اسماء (خادمه حضرت زهرا سلام الله علیها) در مورد سخنان حضرت وقتی زنان به ملاقاتش می آیند:
ای کاش میدانستم که مردان شما چرا چنین کردند، چه پناهگاهی جستند، به کدام ستون تکیه زدند؟ به کدام ریسمان آویختند؟
کدام پایگاه را برگزیدند؟ بر کدامین خاندان پیشی گرفتند؟ به چه کسانی چیرگی یافتند؟ به کدام امید این همه جفا کردند؟
عجب سرپرست بدی را برگزیدند و عجب جایگاه زشتی را انتخاب کردند!
ستمگران در بد منزلی مقیم میشوند و به بد نتایجی دست مییابند.
بخدا که بجای بالها و شاهپرها، کرکها و پرچهها را برگزیدند و دم را بر سر و پشت را بر سینه ترجیح دادند.
پس نفرین بر قومی که خیال کردند خوب عمل میکنند اما جز زشتی و پلیدی نکردند.
قرآن میگوید:
اینها فاسدند ولی نمیدانند.
وای بر آنان.
این کلام قران را به یاد بیاورید:
«آیا آنکس که به حق راه یافته، شایستهتر است برای پیروی یا آنکس که خود محتاج هدایت است و بیهدایت راه نمییابد؟»
چه شده است شما را؟ چگونه حکم میکنید؟
هشدار! بجان خودم سوگند که بذر فتنه پاشیده شد و فساد انتشار یافت.
پس منتظر باشید تا این بذر شوم به ثمر بنشیند و نتایج فساد، آشکار شود.
از این پس از پستان شتر اسلام و خلافت، بجای شیر، خون فوران خواهد کرد و زهری مهلک بیرون خواهد ریخت.
و اینجاست که باطل گرایان زیان خواهند کرد و آیندگان، نتایج کار پیشینیان را خواهند دید. اینک این فتنهها و این قلبهای شما و بشارت بادتان به شمشیرهای آخته و استیلای ستمگران و جبابره.
بشارت بادتان به هرج و مرج گسترده و نامحدود و استبدادی ظالمانه و دردآلود. اموال و حقوقتان از این پس به غارت خواهد رفت و جمعتان پراکنده خواهد شد.
دریغ و حسرت و افسوس بر شما. کارتان به کجا خواهد کشید؟!
افسوس که چشم دیدن حقیقت ندارید و من چگونه میتوانم شما را به کاری وادارم که از آن کراهت دارید؟
#ان_شاءالله_ادامه_دارد...
✨السَّلامُ عَلَيْكِ یَا اُمّاهُ يَا فاطِمَةُ الزَّهْراء
☘️یامَوْلٰاتیٖ یافاطِمَةُ اَغیٖثٖینیٖ
⚫️اَللّهُمَّ الْعَنْ اَوَّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ آخِرَ تابِعٍ لَهُ عَلى ذلِکَ
✍🏻 #به_قلم_سید_مهدی_شجاعی
🌤اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج🌤
6⃣2⃣ فراوان ترين نوع بيماری:
✨ دكتر فرنی شخصاً معتقد است كه جنون جوانی فراوان ترين نوع بيماریهای روانی قرن است و اگر حدس اين پزشک معروف را در مورد كشور خود صادق بدانيم از هزار نفر مردم كشور ما دست كم چهارصد نفر به اين بيماری مبتلا هستند.
آقای علی اكبر ميرسپاسی استاد دانشگاه و رئيس بيمارستان روانی روزبه به خبرنگاران ما اظهار داشت كه اين بيماری در ميان جوانان ۱۷ تا ۲۵ ساله ديده میشود ولی گاهی از اوقات كودكان ۱۰ ساله و مردان و زنان ۳۵ ساله هم دچار آن میشوند.
آقای دكتر بيگدلی پزشک امراض روانی، طی آماری كه از بيماران پنج ساله اخير بيمارستان روزبه در اختيار خبرنگاران گذاشت خاطر نشان ساخت كه فقط طی پنج سال گذشته ميزان مبتلايان به اين بيماری نزديک به ۲ برابر شده است.
برابر آمار مزبور كه نشان دهنده تعداد كل بيماران بستری شده در بيمارستان روزبه است در سال ۱۲۲ ۱۳۳۸ مرد و ۷۲ زن - در سال ۱۱۲ - ۱۳۳۹ مرد ۷۹ زن - در سال ۱۱۸ - ۱۳۴۰ مرد و ۸۷ زن - در سال ۱۳۶ - ۱۳۴۱ مرد و ۹۸ زن - و در سال ۱۳۴۲ «تا آخر بهمن» ۱۴۶ مرد و ۱۱۲ زن در اين بيمارستان بستری شده اند.
جمع كل بيماران جنون جوانی در سال ۱۹۴ - ۱۳۳۸ نفر مرد و زن و در سال ۱۳۴۲ (غير از اسفند ماه) ۲۵۸ نفر میباشد؛ كه اين افزايش از هر لحاظ نگران كننده و قابل ملاحظه و دقت است آقای دكتر بيگدلی به خبرنگاران اظهار داشت كه طی ده سال گذشته يعنی از سال ۱۳۳۱ تا ۱۳۴۱ در بيمارستان روانی روزبه ۱۱۳۱ نفر مرد و ۵۹۴ زن جوان مبتلا به جنون جوانی، بستری شده اند كه جمع اين عده بالغ بر ۱۷۲۵ نفر میشود، اين رقم نسبت به كل بيماران بيمارستان در حدود ۲۶ درصد مردان و ۲۰ درصد زنان بوده است، آمار شش ماهه اول ۱۳۴۲ بيماران سرپايی بيمارستان روزبه همچنين نشان میدهد كه از هر ۱۰۰۰ نفر مراجعه كننده به درمانگاه اين بيمارستان ۱۰۳ نفر مبتلا به جنون جوانی بوده اند؛ در مورد بيماران سرپايی در درجه اول مبتلايان ادواری، در درجه دوم بيماران مبتلا به صرع و در درجه سوم بيماران جنون جوانی ديده میشوند.
(#تاثیر_موسیقی_بر_اعصاب_و_روان، حسین عبداللهی خوروش)
#ادامه_دارد
📚#انسان250ساله
🗯عجیب این است که یاران امام صادق همه جا بودند، نه خیال کنید فقط در مدینه، نه ؛ در کوفه بیشتر از مدینه بودند ، در خود شام حتی کسانی بودند.
👆 اینها آن شبکهٔ عظیم تشکیلاتی امام صادق است. حزب علوی ، حزب تشیع ، اینی که گفتم آن شبکهٔ تشکیلاتی همان تشیع است یعنی این.
👆و این از فصل های شناخته نشده زندگی امام صادق علیهالسلام است ، این از چیزهایی است که بنده رویش تأکید و اصرار دارم ،👈 یک شبکه تشکیلاتی عظیم، 👈یک حزب کامل بوسیلهٔ امام صادق اداره می شد در سراسر عالم اسلام؛
👆این نقطهٔ قوت بود.
۱۳۵۹/۶/۱۴
🔷شبکه ای که در بسیاری از نقاط دوردست کشور مسلمان، بویژه در نواحی عراقِ عرب و خراسان، فعالیتهای چشم گیر و ثمربخشی درباره مسئله امامت عهده دار بود ؛ ولی این تنها یک روی مسئله و بخش ناچیزی از آن است.
🔹موضوع تشکیلات پنهان در صحنه زندگی سیاسی امام صادق و نیز دیگر أئمه، از جمله مهمترین و شورانگیزترین و در عین حال مجهول ترین و ابهام آمیزترین فصول این زندگی پرماجرا است.
🔶 همانطور که قبلا گفتم، برای اثبات وجود چنین سازمانی نمی توان و نمی باید در انتظار مدارک صریح بود. نباید توقع داشت که یکی از امامان یا یکی از یاران نزدیکش صراحتاً به وجود تشکیلات سیاسی-فکری شیعی اعتراف کرده باشد؛
☝این چیزی نیست که بتوان به آن اعتراف کرد. انتظار معقول آن است که اگر روزی هم دشمن به وجود تشکل پنهانی امام پی برد ، و از خود آن حضرت یا یکی از یارانش در آن باره چیزی پرسید ، او به کلی وجود چنین چیزی را انکار کند وگمان آن را یک سوءظن یا تهمت بخواند.
👆این ، خاصیت همیشگی کار مخفی است. البته از کاوشگر تاریخ زندگی أئمه هم نمی توان انتظار داشت که بدون مدرک و دلیل قانع کنندهای وجود چنین تشکیلاتی را بپذیرد.
↔باید در پی قراین و شواهد و بطونِ حوادثِ ظاهرا ساده ای بود که اگرچه بنظر بیننده عادی را جلب نمی کند ، ولی با دقت و تأمل ، خبر از جریان های پنهانی بسیاری می دهد.
⬆ اگر با چنین نگرشی به سراسر دورانِ دو قرن و نیمـیِ زندگیِ أئمه نظر شود ، وجود یک تشکیلات پنهان در خدمت و تحت فرمان أئمه تقریبا مسلّم می گردد.
پیشوای صادق، ص۹۶و۹۷
پایان فصل دوازدهم
۲۲۹
@ketabkhanehmodafean
📚#انسان250ساله
📌فصل سیزدهم تشکیلات پنهان
❓منظور از تشکیلات چیست؟
بدیهی است که منظور، یک حزب منظم و مرتب با مفهوم امروزی آن- یعنی مجموعه ای از کادرهای منظم و فرماندهی های منطقه ای وشهری و غیره- نبوده و نمی تواند باشد .
🔵 تشکیلات به معنای جمعیتی از مردم بوده که با هدفی مشترک، کارها و وظایف گوناگونی را در رابطه با یک مرکز و یک قلب تپنده و مغز فرمان دهنده انجام می داده و میان خود نوعی روابط و نیز احساسات نزدیک و خویشاوندانه می داشته اند.
👆 أین جمع در زمان علی علیهالسلام- یعنی در فاصله ۲۵ سال میان سقیفه و خلافت - همان خواص صحابه ای بودند که علیرغم تظاهراتِ حق به جانب و عامه پسند دستگاه خلافت، معتقد بودند که حکومت، حقِ برترین و فداکار ترین مسلمان - یعنی علی بن ابیطالب علیه السلام است و تصریح پیامبر به جانشینی علی را از یاد نبرده است و پر نخستین روزهای پس از سقیفه نیز نظر مخالفت خود را نسبت به برندگان خلافت و نیز وفاداری خود را به امام صریحاً اعلام کردند.
⚪بعدها نیز با اینکه طبق مصلحت بزرگی که امام را به سکوت وحتی همکاری با خلفای نخستین وادار می ساخت ، آنان در روند معمولی و عادی جامعه اسلامی قرار گرفتند
لیکن هیچگاه رأی و نظر شخصی و نظر و تشخیص درست خود را از دست نداده و همواره پیروان علی باقی ماندند.
⬆ و به همین علت بود که به حق ، نام « شیعهٔ علـی » یافتند و به این جهت گیریِ فکری و عملی مشهور شدند.
✅ چهره های معروف و افتخارآمیزی همچون سلمان ، ابوذر ، ابیّ بن کعب ، مقداد ، عمّار ، حُذَیفه و....در این شمارند.
📚 شواهد تاریخی تأیید می کند که این جمع، اندیشه شیعی- یعنی اعتقاد به لزوم پیروی از امام به مثابه پیشوای فکری و نیز رهبری سیاسی- را همواره به شیوه های مصلحت آمیز و حکمت آمیز، میان مردم اشاعه می داده و تدریجاً بر جمع خود می افزوده اند ؛
کاری که برای تشکیل حکومت علوی به منزله مقدمه ای واجب محسوب می شده است.
ادامه دارد....
۲۳۰
@ketabkhanehmodafean
سلام و درود بر همراهان همیشگی و مهربان 🌹
صبح بهاری تون ، بهاری تر...
📙علت وقفه ای که در معرفی کتب جدید پیش آمده ، این هست که کتابخانه مدافعان حریم ولایت در حال بروزرسانی می باشد..🌀
از صبوری و همراهی تون ، صمیمانه سپاسگذاریم🌾
📒📕📗📘
مدیریت کتابخانه مدافعان حریم ولایت